|
|
#2881 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar X
zapomniałam dodac ze zanim poswiece różaniec musze go upolować
a takie zakupy zawsze mnie dezorientują ![]() ostatni taki koszmar przeżyłam z kropidłem , które w dodatku rozpadło sie zaraz po kupieniu na patyk i kupę słomek- TZ musiał je własnoręcznie , od nowa ukręcić
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-02 o 12:06 |
|
|
|
#2882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pewna nie jestem za to u nas w Mariackim jest na 100%
|
|
|
|
|
#2883 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tak , chyba jest tylko mi troche nie po drodze tam ,ale jak nie znajde blizej to tam pójdę a co do waszego mariackiego- to tam jest tez duzo innych rzeczy- kiedyś można było i obraz kupić i precelka
|
|
|
#2884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w życiu mi się to nie udałoja jestem łasuch na precle u Was mam kilka ulubionych budek z preclami ale w gdańskim Mariackim... nigdy nie spotkałam muszę się jeszcze kogoś podpytać, zaintrygowało mnie to bardzo ![]() a jeśli chodzi o przestrzeń w naszym Mariackim, to fakt - robi wrażenie |
|
|
|
|
#2885 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
, ale dałabym sobie rękę uciąć ze przy którymś wejściu, ale juz na terenie kościoła stała babcia z precelkami- no chyba ze to było coś innego nie precelki?
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie się okaże,że tak się robi każdy kapuśniak, ale ja taki jadłam pierwszy raz na Słowacji i jest boski. I megaszybki w wykonaniu. Przepis jest tu
Cytat:
Wiesz zresztą I całkiem te swoje nieforemności lubię ![]() tak trochę to wygląda jak obciągnięta sznureczkiem szyneczka
|
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo nie widziałaś?
![]() Był kiedyś taki jeden, co nie wierzył dopóki nie zobaczył.... Cytat:
![]() Tylko że szew już mam... Teraz to ja sobie mogę domalować od razu po dwa na nogach i bedzie znaczek Adidasa ![]() Pin Up, dzięki za podpowiedź, może się w końcu nauczę. Bardzo mi się podoba takie wykończenie, ale najmniejsze przekrzywienie szwu psuje cały efekt.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kwestii ubierania się na czarno na śluby, wesela. Od kilku lat w moim otoczeniu to powszechne (choć tych imprez nie by lo u mnie za dużo). Nikt się nie oburza, nikogo to nie szokuje. Norma
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-02 o 12:56 |
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
będziemy je produkować w naszej komunie w Toskanii
![]() też nie widzę nic niewłaściwego w czerni. Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-10-02 o 13:11 |
|
|
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przede wszystkim najważniejszy jest dobry początek. Starannie zakładam na stopę sprawdzając czy szew biegnie przez środek pięty i potem delikatnym choć zdecydowanym ruchem "naciągam" je na nogę. Zakładam je przed lustrem i sprawdzam, czy szew biegnie równo. Przypinam żabkami.
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-10-02 o 14:44 Powód: lit. |
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie, zapomniałam o żabkach! Ale czasem jak mam mniej czasu, to radzę sobie jakoś bez
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biorąc pod uwagę wypowiedzi jakie padły w tym temacie, to raczej ja zostanę zwymyślana od konserw .Escritora, bo jeżeli chce się sprostać zasadom bon tonu, to się nie zakłada. I to nie chodzi o przesądy, ale o poczucie, że zarówno państwu młodym oraz najbliższej rodzinie nie sprawiło się tym przykrości. Niektórzy przywiązują do tego wagę i jest to dla nich ważne. Od razu napiszę, że kiedyś wybrałam się na ślub w koktajlowej czarnej satynowej sukience i beżowych dodatkach. Zaproszenie dostałam nagle a ze to była bliska znajoma, więc skupiłam się na prezencie a nie nowej szacie (na obydwie rzeczy nie mogłam sobie pozwolić). Nie odczułam, że jestem niestosownie ubrana. I mam nadzieję, że nie dlatego, że rodziny były dobrze wychowane, by komentować kolor mojej kreacji . Dla mnie to nie problem. Na moim ślubie i przyjęciu były kobiety w czerni, wyglądały zjawiskowo, bo to piękne babeczki . Na szczęście lubię także inne kolory poza czernią, wiec ubieram się na ciemno-zielono, szafirowo, granatowo i czerwono . Świadomie rezygnuję z czarnych sukienek na weselach, ale jest to mój wybór.Poniżej wkleiłam wypowiedź specjalisty a propos tego dylematu: 23. 01. 2009. Aldona Ż: Zachęcona treścią manifestu zamieszczonego na Pańskiej stronie pozwalam sobie zadać pytanie dotyczące odpowiedniego ubioru. Otóż czy można pojawić się na weselu w czarnej kreacji? Tylko w jednym podręczniku savoir vivre podejmuje się ten problem: Lady Perfect, Sztuka życia czyli encyklopedia dobrych manier, Wydawnictwo „Koroprint”-„Elew”, Warszawa 2000. Czytamy tam na stronie: 74: „Rodzina i goście powinni zrezygnować z ubrań w białym kolorze. Matki młodych, a także panie z kręgu najbliższej rodziny nie mogą z kolei być ubrane na czarno". Sądzę, że to wskazanie podyktowane jest troską o to, by nikt z gości nie zinterpretował błędnie (lub złośliwie), że ktoś z rodziny traktuje ten ślub jako tragedię. Odpowiedzi udzielił: http://www.savoir-vivre.com.pl/?o-autorze,92 ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-10-02 o 15:03 |
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
Macham do was![]() Jak tu jest zimnoooo. Nic tylko piję i biegam do przybytku. A nudy urozmaicam sobie surfowaniem i jedzeniem ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#2894 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo są nowoczesne ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, jeżeli panna młoda zakłada typową suknie ślubną, pan młody powinien założyć smoking, ale tego nie robi. Już w tym elemencie przestrzeganie konwenansów leci na łeb na szyję I można tak jeszcze długo.
silva rerum Edytowane przez escritora Czas edycji: 2009-10-02 o 14:56 |
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Przydałby się tu jakiś męski okaz do ogrzania i dla rozrywki
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezruch jakiś na forum. Wczoraj naoglądałam się filmików na youtube z kolekcjami perfum królują Spears, Hilton, Victoria's Secret, Juicy Couture i/lub Viva la Juicy, Daisy, mgiełki wszelkiego rodzaju, Envy me sporadycznie 2 razy uświadczyłam Hot Couture, Covet. Żadnych Fendi Theorema, BC, Belle de Minuit, Glorii, Tygrysów. Każdy opisywany jako Piękny + westchnięcia zachwytu, bądź że za mocny. Szukałam inspiracji i nie znalazłam. |
|
|
|
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
Też by mi się w robocie przydał
, choć w moim babińcu konkurencja by mi go rozdrapała Zatem pocieszam się... farelką
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet farelki nie mam. Nic tu nie mam Nawet Youtube'a sobie nie pooglądam bo nie mam głośników przy kompie ani słuchawek.Normalnie marnuję się tu
|
|
|
|
#2900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten szew poźniej się nie przesuwa, w czasie chodzenia, siedzenia z założoną jedną nogą na drugiej? I jeszcze jedno, czy to hmm wzmocnienie pięty, taki trójkąt lub prostkąt z tyłu - nie pamiętam jak to się fachowo nazywa, to może wystawać sobie z pełnego buta? Czy to totalne bezguście i obciach tak chodzić za dnia w miejscach publicznych? ![]() Cytat:
Później czeka mnie znoszenie telewizora z 4 piętra... i pewnie z 10 kartonów przeprowadzkowych. A jutro rano "Dzień Latawca" w szkole u młodej i dalsza część przeprowadzki.
|
|
#2901 |
|
Raczkowanie
|
a w moim blokowisku już grzeją kaloryferki
|
|
|
|
#2902 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale co rozumiesz przez tradycyjną suknię? Długa? Biała? Nie zgadzam się, że jeżeli kobieta ma suknię ślubną, która wygląda (też rzecz dosyć mglista) na suknię ślubną to w dobrym tonie musi być już smoking (ważne, by wyglądał lepiej od pozostałych panów, by nikt nie miał wątpliwości czyje to święto). Oczywiście byłoby piękniej w smokingu, ale potencjalnie większym "wykroczeniem" jest czarna sukienka niż brak fraka u pana młodego. Tak uważam. Poza tym, jeżeli się będzie rezygnowało ze wszystkiego, bo jednego elementu brak to jest to równanie się w dół a nie w górę. Edit: O tak, tylko, że wiele osób majac o swojej kulturze wysokie mniemanie potrafi komentować czyjś strój nie rozumiejąc, ze takim zachowaniem sprawiają, że o ich dobrych manierach mowy być nie może. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
. Jeżeli ktoś nie lubi i nie zna takich retro klimatów, to może to zinterpretować jako bezguście czy cuś
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-10-02 o 15:18 |
||
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam słuchawki do kompa
Tak was podczytuję z fascynacją o tych pończoszkach, pasach, itd... I dochodzę do wniosku, że babochłop jakiś ze mnie - zero zmysłowości Pończ ochy miałam na sobie raz i cały wieczór schizę, że mi spadną
|
|
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo reguły są dla nas, a nie my dla nich. Jedynie w obecności papieża i koronowanych głów protokół jest sztywny - resztę w jakiś sposób można próbować dostosować do okoliczności.
|
|
#2905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Niestety przy samonośnych, kiedy zrobi się luźniejsza manszeta i silikon gorzej się trzyma to może się wszystko zdarzyćDoraźny sposób: moczysz wodą udo (najlepiej mokrą dłonią) i się przysysa
|
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli ktoś zasad przestrzega, to rozumiem, ze od innych tego również wymaga, czyli nie zgadza się na czarne stroje na ślubie. I ma wtedy do tego prawo, jak najbardziej ![]() PS Mam nadzieję, że w miarę jasno się wyrażam, ale moje pisanie na wizażu łączy się z kradzieżą cennego czasy w pracy Zatem z góry za nieścisłości, skróty myślowe, literówki i poplątanie z pomieszaniem przepraszam
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Się zastanawiam czy to rzeczywiście dla mnie
|
|
|
|
#2908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do czarnej sukienki to dla mnie jest to kwestia bardziej złożona, ale tylko ze względu na automatyczne skojarzenie czerń-pogrzeb-żałoba i wynikającej stąd delikatności dla uczuć innych ludzi. Mnie czerń nie razi, nawet w wydaniu Sabbathowym czyli ślubnym. Sama pierwotnie planowałam pójść w krwisto-czerwonej sukni i w czerwonym welonie. Zmieniłam zdanie, ponieważ nie było nas stać na suknię za 5 tys. i podróż poślubną jednocześnie. To raz a dwa, na sylwestra albo bal mogę zawsze sobie sprawić taką kieckę a już nigdy białej (perłowej w moim wypadku), bo zawsze będzie wyglądała jak ślubna, więc dokonałam świadomie wyboru. I nie zamierzam się spierać , bo i o co? Odzielam motywy własnych decyzji od motywów cudzych, nie mam potrzeby negowania czyichś wyborów i pzrekonywania do swoich racji .---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Madziczko dla Ciebie a jakże. Wklejam link:http://fiziaponczoszanka.blox.pl/html Dziewczyny merytorycznie a jednocześnie prosto wyjaśniają wszelkie zawiłości. Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-10-02 o 16:07 |
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo nie wiem.
Nigdy nie miałam potrzeby noszenia pończoch.Na lato pewnie fajne są - nie ma dodatkowego paska na brzuchu ![]() Teraz i tak sezon na rajtki Właśnie mam na sobie niezywkle zmysłowe , czarne, wełniane, grube rajstopki - i to był świetny wybór na dzisiejszą posiadówkę Inaczej już bym bez d... chodziła, bo odpadła by mi z zimna![]() Najpierw to ja sobie muszę nogi doprowadzić do do jako takiego wyglądu i stanu, żeby się takie pończochy fajnie nosiło. W weekend zostaję sama, rodzice jadą na wycieczkę. A ja nie idę do pracy. Żyć nie umierać
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-02 o 16:15 |
|
|
|
#2910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też nie staram się nikogo przekonywać. Tu tylko przedstawiłam swoje obserwacje i swój punkt widzenia - nie uwazam, że jest jedynym właściwym . Krwistoczerwona suknia na własny ślub. Pomysł rewelacyjny. Argumenty przemawiające za wersją "białą" dobrze rozumiem. Ja zrezygnowałam z czarnej kiecki na rzecz "wizerunku" kremowo-brązowego (siostra mi przedstawiła dokładnie takie argumenty, jakimi Ty się posłużyłaś ) Choć muszę przyznać, że czasem delikatnie, odrobinkę żałuję tego, że nie zdecydowałam się na opcję pierwszą...
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

a takie zakupy zawsze mnie dezorientują 

w życiu mi się to nie udało
, ale dałabym sobie rękę uciąć ze przy którymś wejściu, ale juz na terenie kościoła stała babcia z precelkami- no chyba ze to było coś innego nie precelki? 
Ze spodniami mam problem taki, że w pasie się nie dopinam a na dupie już wiszą i są za duże. Bluzki mi odstają na biuście, bo rzadko w których dopinam się tak, żeby nie odstawało w newralgicznym fragmencie. Do tego krótka szyja, krótkie nogi. Piękna jestem po prostu
I całkiem te swoje nieforemności lubię 

Nawet Youtube'a sobie nie pooglądam bo nie mam głośników przy kompie ani słuchawek.