|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
tż mnie ubije
![]() A ja musze nadrobić i siedze ![]() superzabula no co Ty ![]() magducha będę zła! jak nie będziesz karmić roku ![]() pij, pij i karm kochana ![]()
#4922 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4927 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() A u mnie jeszcze nie grzeją ![]() ![]() Gosik - właśnie obawiam się tego "uzależnienia" od probiotyku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agusiu - współczuję spacerku i jednoczę się z Tobą w bólu ![]() ![]() ![]() Aniu - no to super, że u Was lepiej. Huba też nie lubi odsysania, ale na szczęście nie histeryzuje aż tak bardzo. A zakraplanie noska Huba nawet polubił, odkąd zaczęłam się wygłupiać i udawać, że ta buteleczka z wodą morską to pszczółka, która koniecznie musi trafić do jego noska ![]() Iwciag i Maugoszatko - trzymam mocno kciuki za Wasz Dzień. Oby wszystko potoczyło się zgodnie z planem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ma troszke dziwny smak ale da sie wypic a czy zwieksza laktacje...hmm ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Hahaha ![]()
![]() |
#4929 |
Zakorzenienie
|
Illbana, no jak mu smakuje to zjada pół słoiczka ale tak czy inaczej tyle nakładam bo słoiczki są tylko na 2 dni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Raczkowanie
|
Gosik - to widać Aleks nie dość, że wrażliwy, to jeszcze ładnie zjeść potrafi.
![]() ![]() ![]() Dodaję dzisiaj gratis - junior w wózku. ![]() ![]() A teraz już naprawdę uciekam. Spokojnej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dawid dzisiaj też ładnie przespał nockę, obudził się na jedzonko o północy, zasnął o 1 i obudził się o 7, zjadł i spał jeszcze do 9 ![]() ![]() ![]() Pisałam dzisiaj z moją koleżanką jej synek ma 5 miesięcy i uwaga ...wcina danonki i parówki cielęce ![]() ![]() Dziewczyny wiecie od kiedy można dzieciom podawać buraczka i rybkę (i ewentualnie jaką) ![]() Agusia ![]() ![]() ![]() ![]() Ciniusiowa ![]() ![]() Superzabula mnie przez to postanowienie też bardziej ciągnie do słodyczy ![]() Esti ![]() ![]() Gossik ![]() ![]() Mell tak Dawidek sam sobie trzyma butelkę, ale dajemy mu tak na krótko tylko, jeszcze nie ma takiej siły. Śpiworek jest z angielskiej firmy Baby, siostra mi go kupiła w Anglii, ale nie mam zielonego pojęcia gdzie, taki średnio ciepły jest. A patrz mi się wydawało, że ten pluszak to jakiś konik albo krówka ![]() Aljaka ale Alusia ma teksty ![]() Carolajna ja daję na zmianę (obiadki ma na 2 dni gotowane) cielęcinkę i fileta z kurczaka Illbana ![]() ![]() Małgosia trzymam ![]() Ania ![]() Iwciag udanych chrzcin i wesela, no i Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() ![]()
![]() |
#4932 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- bo dla mnie to jest wlasnie konik ![]() moj tz mowi na to ...kura... ![]() to Aleksa ulubiona zabawka i jak zasypia to trzyma ja za noge
![]() |
#4933 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem
![]() Nie powiem ile moje dziecko dzis zjadlo mleka po kapieli bo sie chycicie za glowe ![]() wiem wiem musze dodawac kaszke na noc ale chcialam sie poradzic najpierw pediatry jaka najlepiej dla niego...a w srode mam szczepienia wiec moze nie peknie od tego mleczka, ale czy on tyle moze wypijac na noc??? ![]() ![]() Moja mama kupila dzis Filemonkowi kubek niekapek z Lovi z miekkim ustnikiem i rzeczywiscie po przechyleniu nie kapie, dziecko musi ssac zeby lecialo mu picie;] Ale jak sie ubawilam, ten kubek niby jest on 6m-ca ale moj juz z niego pil ![]() ![]() Wklejam zdjecia jak to wygladalo z tym kubkiem ![]() gosik oj kochana musisz oduczyc Mychy noszenia na rekach bo Wy wkoncu padniecie ![]() ja tak uwzielam sie na tego mojego ze na sile ale naucze go jezdzenia grzecznego w spacerowce ze pozniej jak juz taki grzeczny i spokojny sie zrobil (bo caly czas staram sie go czesto wozic w niej po domku) to mi sie go pozniej zal zrobilo i powyglupialam sie z nim troche, ponosilam i chyba troche za dlugo bo jak chcialam polozyc to byl pisk ale zaraz zajelam go czyms i przestal, pewnie gdybym wziela spowrotem na rece to od nowa byloby noszenie i bujanie ![]() iwcia g zycze udanego jutro przepieknego dla Was i bobaska dnia ![]() i po czekamy na zdjecia ![]() aniu gruszka trzeba bardzo szybko puszczac jak sie chce wciagnac wydzieline...ja tez nie umialam nia robic ale nauczylam sie i dla mnie najlepsza jest gruszeczka ![]() Mell_x Filip plakusial ze byl glodny wiec nie moglam go ululac a do tego byl niedospany a te dwie rzeczy jak sie polacza to jest darcie na calky gwizdek... tylko wiesz ile to nerwow jest jak sie tak drze, chociaz staram sie juz tak bardzo nie panikowac to zawsze ten jego placz wydziela we mnie duzo adrenaliny ![]() U nas wkoncu juz grzeja bo tak to opatulalam Filipka w kocyk i na to koldra jeszcze a spal w welurkowych pajkacach ![]() ale teraz juz coraz cieplej wiec juz mozna lzej przykrywac ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-02 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Zakorzenienie
|
Illbana, eee no my mamy jedzonko i na śliniaku i na pieluszce a jak się nie uchylę to i na mamie
![]() ![]() Malutka, no i super że Dawidek zdrowiutki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no a z ta kapiela samemu to nie latwo, ale dalas pieknie rade ![]() co do podawania roznych smakolykow to niektore mamy tak robia. To ja chyba jestem przewrazliwiona bo nowy produkt przez pare dni podaje....balabym sie podawac parowki w tym wieku ![]() co do buraczka to sama jestem ciekawa i sprawdze bo mam buraki z dzialki i tez juz bym chciala podawac ![]() ale chyba niedlugo bo to polskie warzywo, jak poszukam to napisze i te rybki tez ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- malutka znalazlam cos takiego, ale nie wiem czy to tak ma byc: http://www.babyboom.pl/niemowleta/zy...o_dziecka.html i wychodzi na to ze burak w 7 m-cu. ale dziwnie troche z ta tabela, bo jak spojrzalam to tam szpinak jest od 7 tez a przeciez sa sloiczki ze szpinakiem po 4 m-cu... co do rybki znalazlam ze od 6 m-ca w nowych zaleceniach z 2007 roku: http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...iemowlaka.html
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-02 o 21:32 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
1) juz nie karmie, 2) nie smakuje mi ![]() ![]() Dostalam zapas od kumpla i niestety nie zdazylam zurzyc... A u nas cieplutko ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Aguska wlasnie ostatnio myslalam zeby kupic taki kubek, mowisz ze ubaw byl i Filipek zainteresowany...to chyba sie zdecyduje, a co tam...najwyzej bedzie na pozniej. A najwazniejsze, ze jak przechylisz to nie leci, bo moja kumpela juz dwa aventoskie kupila i leca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, my go nie damy rady oduczyć noszenia, może jak zacznie chodzić przestanie się domagać
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane
![]() mialam wpadac i dupa wszystko znowu sie na lep zwalilo a wiec nasza popiepszona wspolokatorka jest psyczicznie chora cos jej odwalilo i chce zebysmy sie wyprowadzili.. pewnie zazdrosci bo rura konczy teraz 33 lata a ani chlopa nie ma ani dzieciaka to jej sie ![]() a wiec wrocilismy do domu przedwczoraj.. wszystko ladnie pieknie, przywiozl nas nasz wspollokator ktory wrocil z wakacji z pl (on mieszkal na gorze, ta baba na dole) no i tz kupil mu wodke no i siedzieli sobie na ogrodzie rozmawiajac i pijac kulturalnie to babsko wylazlo.. ani czesc ani pocaluj mnie w ... nic!(a tyle sie nie widzielismy) i mowi do mojego tzta zeby byl ciszej bo ona sie zekomo uczy..potem wyszla i zaMKNELA ichw tym ogrodzie i schowala klucz ... no idiotka jakas psychopatka..!! a oni byl cicho .. siedzieli sobie kulturalnie tylko rozmawiali nie wiedzieli sie troche czasu... ![]() potem zaczela mi walic do pokoju idiotka jak mi dziecko spalo i mowi ze nie chce z nami mieszkac ogolnie to ona taka dama zasrana.. sloma z butow wystaje ale nos zadziera strasznie, chwali sie ciuchami, kosmetykami z drogich firm.. a kiedys spojrzalam na to co kupywala na ebayu a tam wlasnie te rzeczy po funcie.. po 5,10 ... ale wielka dame rznie... ogolnie dluga historia z nia.. chcialam zeby dala mi to wypowiedzenie na pismie.. wtedy moze dostalabym jakas pomoc od panstwa na dodatek do mieszkania czy cos.. to sz... nie chce dac.. bo ona sama przekrety ma na ten dom i sie boji.. w najgorszej sytuacji.. uratuje swoj tylek a ja pograze bo ja juz nie wiem co mam zrobic.. teraz z malym dzieckiem przeprowadzka... ![]() ![]() ![]() zaduzo jej nie mowilam... ogolnie staralam sie ja szanowac bo jest starsza ode mnie no i umiem byc kulturalna i grzeczna ale mnie zdenerwowala swoim chamskim zachowaniem.. wytrzymam z nia jeszcze te 4 tygodnie bo tyle mamy czasu na wyprowadzenie sie i na koncu jej nagadam.. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- przpeoraszam ze tak bez niczego sie wam zale ale przykro mi z tego pwoodu.. juz jestem zmeczona jak pomysle ze mam sie wyprowadzac... ![]() chetnie bym ja ![]() ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-10-02 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, masz może linka do tego niekapka? Bo ja kupiłam z TT po 4 miesiącu i kapie z niego
![]() ![]() Poiglot, współczuję sytuacji z tą babą ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4940 |
Zadomowienie
|
witam mamuski... ja urodzilam 20 maja 2009...mam sliczna coreczke weronike..
#4941 |
Zakorzenienie
|
To wrzucam obiecane zdjęcia z chrztu Ninulci
1. Wiadomo - ksiądz robi znak krzyża na czole Ninulci 2. Ninula sama sobie trzyma szatkę... a co ![]() 3. Tż posłusznie daje się córce, którą trzyma UWAGA - moja teściowa ![]() Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-10-02 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Klaudusia wspolczuje sytuacji z ta kobieta ![]() ![]() a czy to juz pewne ze musicie sie wyprowadzic?
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-02 o 22:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie moja teściowa jest bardzo sympatyczna, miła, uprzejma, grzeczna, ustępuje miejsca starszym...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
moja tez wyglada sympatycznie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- sliczne zdjecia i tesciowa sliczna ![]()
#4946 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ad. 2 Dawid z kolei nogi to wpycha sobie do buzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
witamy witamy i do rozmów zapraszamy ![]() ![]() Cytat:
![]() ALE...
Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-10-02 o 22:41 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnosnie brokula, ja tez Filipowi podaje wlasnie, ale nic mu nie jest, dobrze toleruje, wiec mysle ze z tym buraczkiem mozna sprobowac troszke i tak jak mowisz zobaczyc reakcje ![]()
![]() |
#4949 |
Zakorzenienie
|
moja tesciowa tez wyglada sympatycznie
![]() na zdjeciach moi tesciowe ![]() ale wogole to musze przyznac ze jak na 70 lat to tesciowa sie trzyma ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-02 o 22:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 |
Zakorzenienie
|
Aguśka ona ma 70??
![]() Ale skubana się dobrze trzyma... wygląda prawie jak moja 55 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.