Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby '09 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-02, 19:40   #4921
Carolajna24
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

tż mnie ubije
A ja musze nadrobić i siedze

superzabula no co Ty
magducha będę zła! jak nie będziesz karmić roku
pij, pij i karm kochana
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 19:44   #4922
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Cytat:
Napisane przez Carolajna24 Pokaż wiadomość
tż mnie ubije
A ja musze nadrobić i siedze

superzabula no co Ty
magducha będę zła! jak nie będziesz karmić roku
pij, pij i karm kochana
o, mam nadzieję że będę
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 19:45   #4923
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Podobno to zdrowo dla dziecka jak nie jest przyzywczajone do przegrzewania, szczególnie nocą... Mi jest ciągle zimno, tak jak Tobie Gosiu, więc chętnie otuliłabym Nisię pierzyną, ale wiem, że nie można oceniać potrzeb dziecka na podstawie swoich, więc jak na razie kładę Nisię pod kołderką powleczoną poszewką... U nas niby tez dziś zaczęli grzać, ale ja jakoś nie widzę różnicy, nadal mi zimno Ale Nisia ma łóżeczko obok kaloryfera, więc nie wiem czy jej za ciepło teraz nie będzie...
No właśnie, z tego co wiem przegrzewanie jest gorsze od wychłodzenia a mnie zawsze zimno i też myślę czy mały nie marznie. Ale skoro widzę że nie to widocznie mu pasuje. No ja już trochę czuję grzanie, jest mi zimno ale nie tak jak wczoraj

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 19:48   #4924
magduchahahaha
Zadomowienie

GG do magduchahahaha

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
No właśnie, z tego co wiem przegrzewanie jest gorsze od wychłodzenia a mnie zawsze zimno i też myślę czy mały nie marznie. Ale skoro widzę że nie to widocznie mu pasuje. No ja już trochę czuję grzanie, jest mi zimno ale nie tak jak wczoraj
Ja wczoraj pomstowałamna kim popadło, że tak zimno, a oni jeszcze nie grzeją Ale całe szczęście, że zaczęli dzisiaj, bo ja już na serio marzłam...
Nisia 3,06,2009
♥ ♥ ♥
magduchahahaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 19:54   #4925
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Ja wczoraj pomstowałamna kim popadło, że tak zimno, a oni jeszcze nie grzeją Ale całe szczęście, że zaczęli dzisiaj, bo ja już na serio marzłam...
Ja dziś na spacerze zazdrościłam Aleksowi, sama bym się zapakowała do jego wózia pod kocyk

Stary 2009-10-02, 20:00   #4926
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
chyba po cc też macica oczyszcza? czy nie

ja mialam przytulanki po 4tyg heh i po 4 dostalam @

ja mojego przykrywam koldra.Mam posciel Feretti ona ma koldre 100/130 i jest b.duza troche zle ze taka kupilam.Ja mam w pokoju piec i bede zima palic juz sie boje zimy niby z piecem zdrowiej ale to palenie.........
no fakt -posciel sliczna ale duza...
Stary 2009-10-02, 20:01   #4927
Illbana
Raczkowanie

Dobry wieczór,
A u mnie jeszcze nie grzeją , dlatego za chwilę wskakuję do ciepłego łóżeczka

Gosik
- właśnie obawiam się tego "uzależnienia" od probiotyku Wolałabym, żeby jelitka dojrzewały bez wspomagaczy. No nic, zapodam Hubuli jeszcze kilka razy i znowu zrobię przerwę Pisałaś, że Aleks zjada nawet pół słoiczka - tak mu smakują nowości? To bardzo ciekawe, co napisałaś o wilgotnych i zimnych stópkach No to mój Huba wrażliwy jest I ja też wrażliwa jestem

Agusiu - współczuję spacerku i jednoczę się z Tobą w bólu Ja dzisiaj byłam na spacerze sama (tzn. z piesą), ale na szczęście udało mi się dobiec do domu Dziękuję za linki - poczytałam (najgorsze jest to, że i w spacerówkach dzieci potrafią cyrki na kółkach robić)

Aniu - no to super, że u Was lepiej. Huba też nie lubi odsysania, ale na szczęście nie histeryzuje aż tak bardzo. A zakraplanie noska Huba nawet polubił, odkąd zaczęłam się wygłupiać i udawać, że ta buteleczka z wodą morską to pszczółka, która koniecznie musi trafić do jego noska
Iwciag i Maugoszatko - trzymam mocno kciuki za Wasz Dzień. Oby wszystko potoczyło się zgodnie z planem

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-02, 20:08   #4928
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie: pije ktoraj herbatke z Hippa na laktacje??? Jezeli tak to ja z checia oddam, mam cala nierozpakowana i pol otwartej. Za darmoche wysle chetnej. Nie chcialabym zeby sie zmarnowala a nie mam komu dac

i oby sie wszytsko udalo
Ja ja pije nawet dzisiaj a dlaczego ty jej nie pijesz?
Ma troszke dziwny smak ale da sie wypic a czy zwieksza laktacje...hmm

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Hahaha ale szybka jestem
Stary 2009-10-02, 20:14   #4929
gosikk_s
Zakorzenienie

Illbana, no jak mu smakuje to zjada pół słoiczka ale tak czy inaczej tyle nakładam bo słoiczki są tylko na 2 dni O tych rączkach i stópkach neurolog powiedział, bardzo się cieszę że mam wrażliwego dziecia O, a z tą pszczółką do noska podoba mi się, muszę też spróbować

Stary 2009-10-02, 20:29   #4930
Illbana
Raczkowanie

Gosik - to widać Aleks nie dość, że wrażliwy, to jeszcze ładnie zjeść potrafi. Huba na razie jabłko wcina - troszeczkę - i niby mu smakuje, ale większość chyba jednak na śliniaku zostaje A ja dzisiaj, matka wyrodna, zżarłam mu jeden deserek

Dodaję dzisiaj gratis - junior w wózku. Ma na sobie ten kombinezonik jesienny, o którym kiedyś pisałam (zakup allegrowy) i który obiecałam pokazać. Trochę za duży, ale Hubie chyba w nim wygodnie

A teraz już naprawdę uciekam. Spokojnej nocki

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 20:35   #4931
malutka_24
Wtajemniczenie

Hej
Dawid dzisiaj też ładnie przespał nockę, obudził się na jedzonko o północy, zasnął o 1 i obudził się o 7, zjadł i spał jeszcze do 9 I oficjalnie już jest ZDROWY i dzisiaj pierwszy raz kąpałam małego, mąż i mój tata w pracy na popołudniówkę, teściowa na jakieś imprezie firmowej, więc musiałam poradzić sobie sama i dałam radę

Pisałam dzisiaj z moją koleżanką jej synek ma 5 miesięcy i uwaga ...wcina danonki i parówki cielęce a waży 8,5 kg

Dziewczyny wiecie od kiedy można dzieciom podawać buraczka i rybkę (i ewentualnie jaką)

Agusia
ależ Filipek ma apetyt – u Dawida to są 2 porcje. Mamusia laseczka, bo się zasłoniła synkiem i kazała mężowi robić fotkę od biustu w górę a buciki owszem bardzo cieplusie i milusie w dotyku i tanie, bo kosztowały 15 zł

Ciniusiowa
śpiworek kupiony był w Anglii, Ninka fajne prezenty dostała na chrzciny, a minka to na przekór babci

Superzabula
mnie przez to postanowienie też bardziej ciągnie do słodyczy

Esti
ślicznie, poza tym, że jest drobniejszy to właśnie nie widać po nim tego wcześniactwa. Trzymam kciuki za ponowną laktację, na pewno jak będziesz często przystawiała do piersi to mleczko wróci

Gossik
a jak tam usypianie Aleksa? Twoja siostra też aparatka mała U nas od 2 dni już grzeją, Dawid przez ochładzanie się z racji wcześniactwa od początku przyzwyczajony był do spania pod kołderką (ale się nie nakrywa nią ani nie rozkopuje, chyba że już się obudzi) i ciepełka też, ale bez przesady

Mell
tak Dawidek sam sobie trzyma butelkę, ale dajemy mu tak na krótko tylko, jeszcze nie ma takiej siły. Śpiworek jest z angielskiej firmy Baby, siostra mi go kupiła w Anglii, ale nie mam zielonego pojęcia gdzie, taki średnio ciepły jest. A patrz mi się wydawało, że ten pluszak to jakiś konik albo krówka Dawid jak był młodszy to parę razy też się zakrztusił

Aljaka
ale Alusia ma teksty

Carolajna
ja daję na zmianę (obiadki ma na 2 dni gotowane) cielęcinkę i fileta z kurczaka

Illbana
karteczki podpatrzone z wątku „Zrób to sama”

Małgosia
trzymam za laktację

Ania
dla Julci. Ja po cc już po tygodniu śmigałam jak młody Bóg, czułam się jakbym w życiu nie rodziła, a pierwszy raz po porodzie miałam po równych 6 tygodniach i może ciut bolało, ale za drugim razem było już dobrze, a krwawiłam jak około 2 tygodni, a potem niecałe 3 tygodnie plamień

Iwciag
udanych chrzcin i wesela, no i Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia (pamiętaj o fotka dla nas )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-02, 20:41   #4932
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Mell
tak Dawidek sam sobie trzyma butelkę, ale dajemy mu tak na krótko tylko, jeszcze nie ma takiej siły. Śpiworek jest z angielskiej firmy Baby, siostra mi go kupiła w Anglii, ale nie mam zielonego pojęcia gdzie, taki średnio ciepły jest. A patrz mi się wydawało, że ten pluszak to jakiś konik albo krówka Dawid jak był młodszy to parę razy też się zakrztusił
konik albo krowka? a jak ja napisalam?

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

bo dla mnie to jest wlasnie konik
moj tz mowi na to ...kura...
to
Aleksa ulubiona zabawka i jak zasypia to trzyma ja za noge
Stary 2009-10-02, 20:48   #4933
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam wieczorkiem

Nie powiem ile moje dziecko dzis zjadlo mleka po kapieli bo sie chycicie za glowe
wiem wiem musze dodawac kaszke na noc ale chcialam sie poradzic najpierw pediatry jaka najlepiej dla niego...a w srode mam szczepienia wiec moze nie peknie od tego mleczka, ale czy on tyle moze wypijac na noc??? ale nawet kropelka mu sie nie ulala a czasem po 100 potrafil zygnac
Moja mama kupila dzis Filemonkowi kubek niekapek z Lovi z miekkim ustnikiem i rzeczywiscie po przechyleniu nie kapie, dziecko musi ssac zeby lecialo mu picie;]
Ale jak sie ubawilam, ten kubek niby jest on 6m-ca ale moj juz z niego pil i trzymal sobie i gryzl i sie bawil i rzucal nim i do oka wkladal
Wklejam zdjecia jak to wygladalo z tym kubkiem

gosik
oj kochana musisz oduczyc Mychy noszenia na rekach bo Wy wkoncu padniecie
ja tak uwzielam sie na tego mojego ze na sile ale naucze go jezdzenia grzecznego w spacerowce ze pozniej jak juz taki grzeczny i spokojny sie zrobil (bo caly czas staram sie go czesto wozic w niej po domku) to mi sie go pozniej zal zrobilo i powyglupialam sie z nim troche, ponosilam i chyba troche za dlugo bo jak chcialam polozyc to byl pisk ale zaraz zajelam go czyms i przestal, pewnie gdybym wziela spowrotem na rece to od nowa byloby noszenie i bujanie

iwcia g zycze udanego jutro przepieknego dla Was i bobaska dnia
i po czekamy na zdjecia

aniu gruszka trzeba bardzo szybko puszczac jak sie chce wciagnac wydzieline...ja tez nie umialam nia robic ale nauczylam sie i dla mnie najlepsza jest gruszeczka

Mell_x Filip plakusial ze byl glodny wiec nie moglam go ululac a do tego byl niedospany a te dwie rzeczy jak sie polacza to jest darcie na calky gwizdek... tylko wiesz ile to nerwow jest jak sie tak drze, chociaz staram sie juz tak bardzo nie panikowac to zawsze ten jego placz wydziela we mnie duzo adrenaliny
U nas wkoncu juz grzeja bo tak to opatulalam Filipka w kocyk i na to koldra jeszcze a spal w welurkowych pajkacacha i tak mial zimne raczki, ale on to zmarzluch jest po mnie...
ale teraz juz coraz cieplej wiec juz mozna lzej przykrywac
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-10-02 o 20:49
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 20:48   #4934
gosikk_s
Zakorzenienie

Illbana, eee no my mamy jedzonko i na śliniaku i na pieluszce a jak się nie uchylę to i na mamie Jaki słodki misiaczek, musi być cieplutki

Malutka, no i super że Dawidek zdrowiutki 8,5? nieźle a dieta ciekawa No, odpukać ostatnio Aleks zasypia po kąpieli i jedzonku. Dziś zamiast jeść ciągle chciał się bawić, w końcu na próbę wsadziłam go do łóżeczka a on bez jednego pisku poleżał trochę i usnął Ale za to wcześniej dał nam popalić, od 15 do 19 ciągle siedział na rękach i nie dał się położyć Ups, to tylko my nie używamy kołderki?

Stary 2009-10-02, 21:12   #4935
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Dodaję dzisiaj gratis - junior w wózku. Ma na sobie ten kombinezonik jesienny, o którym kiedyś pisałam (zakup allegrowy) i który obiecałam pokazać. Trochę za duży, ale Hubie chyba w nim wygodnie
o jej w tym slodkim kombinezonku to musi mu byc baaaardzo cieplusioslicznie wyglada
Cytat:
Hej
Dawid dzisiaj też ładnie przespał nockę, obudził się na jedzonko o północy, zasnął o 1 i obudził się o 7, zjadł i spał jeszcze do 9 I oficjalnie już jest ZDROWY i dzisiaj pierwszy raz kąpałam małego, mąż i mój tata w pracy na popołudniówkę, teściowa na jakieś imprezie firmowej, więc musiałam poradzić sobie sama i dałam radę

Pisałam dzisiaj z moją koleżanką jej synek ma 5 miesięcy i uwaga ...wcina danonki i parówki cielęce a waży 8,5 kg

Dziewczyny wiecie od kiedy można dzieciom podawać buraczka i rybkę (i ewentualnie jaką)
ciesze sie ze Dawidek juz zdrowy
no a z ta kapiela samemu to nie latwo, ale dalas pieknie rade
co do podawania roznych smakolykow to niektore mamy tak robia. To ja chyba jestem przewrazliwiona bo nowy produkt przez pare dni podaje....balabym sie podawac parowki w tym wieku
co do buraczka to sama jestem ciekawa i sprawdze bo mam buraki z dzialki i tez juz bym chciala podawac
ale chyba niedlugo bo to polskie warzywo, jak poszukam to napisze i te rybki tez

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

malutka znalazlam cos takiego, ale nie wiem czy to tak ma byc:
http://www.babyboom.pl/niemowleta/zy...o_dziecka.html
i wychodzi na to ze burak w 7 m-cu.
ale dziwnie troche z ta tabela, bo jak spojrzalam to tam szpinak jest od 7 tez a przeciez sa sloiczki ze szpinakiem po 4 m-cu...

co do rybki znalazlam ze od 6 m-ca w nowych zaleceniach z 2007 roku:
http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...iemowlaka.html
SZYMONEK

Czas edycji: 2009-10-02 o 21:32

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-02, 21:39   #4936
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Ja dziś na spacerze zazdrościłam Aleksowi, sama bym się zapakowała do jego wózia pod kocyk
Ja ostatnio o tym samym myslalam bedac na spacerze wialo wokolo jak chol*** a tam tak cichutko i cieplutko

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Ja ja pije nawet dzisiaj a dlaczego ty jej nie pijesz?
Ma troszke dziwny smak ale da sie wypic a czy zwieksza laktacje...hmm
Nie pije z dwoch powodow:
1) juz nie karmie,
2) nie smakuje mi

Dostalam zapas od kumpla i niestety nie zdazylam zurzyc...

A u nas cieplutkogrzeja od 3 dni i jest przyjemnie

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Aguska wlasnie ostatnio myslalam zeby kupic taki kubek, mowisz ze ubaw byl i Filipek zainteresowany...to chyba sie zdecyduje, a co tam...najwyzej bedzie na pozniej. A najwazniejsze, ze jak przechylisz to nie leci, bo moja kumpela juz dwa aventoskie kupila i leca

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 21:49   #4937
gosikk_s
Zakorzenienie

Aguśka, my go nie damy rady oduczyć noszenia, może jak zacznie chodzić przestanie się domagać Hihi zawzięłaś się, jeszcze parę dni i Fifi będzie ślicznie jeździł w wóziorku Słodziak, jakie ma super usteczka a te oczka

Stary 2009-10-02, 21:56   #4938
poiglot91
Zakorzenienie

czesc kochane
mialam wpadac i dupa wszystko znowu sie na lep zwalilo
a wiec nasza popiepszona wspolokatorka jest psyczicznie chora cos jej odwalilo i chce zebysmy sie wyprowadzili..
pewnie zazdrosci bo rura konczy teraz 33 lata a ani chlopa nie ma ani dzieciaka to jej sie i zal jej.... sciska bo ja duzo mlodsza i to mam to ja chyba zabardzo denerwuje ...
a wiec wrocilismy do domu przedwczoraj.. wszystko ladnie pieknie, przywiozl nas nasz wspollokator ktory wrocil z wakacji z pl (on mieszkal na gorze, ta baba na dole)
no i tz kupil mu wodke no i siedzieli sobie na ogrodzie rozmawiajac i pijac kulturalnie to babsko wylazlo.. ani czesc ani pocaluj mnie w ... nic!(a tyle sie nie widzielismy)
i mowi do mojego tzta zeby byl ciszej bo ona sie zekomo uczy..potem wyszla i zaMKNELA ichw tym ogrodzie i schowala klucz ... no idiotka jakas psychopatka..!!
a oni byl cicho .. siedzieli sobie kulturalnie
tylko rozmawiali nie wiedzieli sie troche czasu...
potem zaczela mi walic do pokoju idiotka jak mi dziecko spalo i mowi ze nie chce z nami mieszkac

ogolnie to ona taka dama zasrana.. sloma z butow wystaje ale nos zadziera strasznie,
chwali sie ciuchami, kosmetykami z drogich firm.. a kiedys spojrzalam na to co kupywala na ebayu a tam wlasnie te rzeczy po funcie.. po 5,10 ...
ale wielka dame rznie...
ogolnie dluga historia z nia.. chcialam zeby dala mi to wypowiedzenie na pismie.. wtedy moze dostalabym jakas pomoc od panstwa na dodatek do mieszkania czy cos.. to sz... nie chce dac.. bo ona sama przekrety ma na ten dom i sie boji.. w najgorszej sytuacji.. uratuje swoj tylek a ja pograze bo ja juz nie wiem co mam zrobic..
teraz z malym dzieckiem przeprowadzka... szkoda mi Bryana jak o tym pomysle;/
zaduzo jej nie mowilam... ogolnie staralam sie ja szanowac bo jest starsza ode mnie no i umiem byc kulturalna i grzeczna
ale mnie zdenerwowala swoim chamskim zachowaniem.. wytrzymam z nia jeszcze te 4 tygodnie bo tyle mamy czasu na wyprowadzenie sie i na koncu jej nagadam..

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

przpeoraszam ze tak bez niczego sie wam zale ale przykro mi z tego pwoodu..
juz jestem zmeczona jak pomysle ze mam sie wyprowadzac...

chetnie bym ja

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-10-02 o 21:54
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 22:00   #4939
gosikk_s
Zakorzenienie

Aguśka, masz może linka do tego niekapka? Bo ja kupiłam z TT po 4 miesiącu i kapie z niego I nie nadaje się jak na razie, Mycha by więcej wylał niż wypił...Jeśli ten Twój nie kapie to ja też chcę

Poiglot, współczuję sytuacji z tą babą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-02, 22:12   #4940
Ewelain1987
Zadomowienie

witam mamuski... ja urodzilam 20 maja 2009...mam sliczna coreczke weronike..

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 22:17   #4941
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

To wrzucam obiecane zdjęcia z chrztu Ninulci

1. Wiadomo - ksiądz robi znak krzyża na czole Ninulci
2. Ninula sama sobie trzyma szatkę... a co
3. Tż posłusznie daje się córce, którą trzyma UWAGA - moja teściowa

Edytowane przez cinusiowa
Czas edycji: 2009-10-02 o 22:19
cinusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 22:24   #4942
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
Witaj

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość

Fajne fotki A wiesz, że Twoja teściowa to wygląda sympatycznie

Stary 2009-10-02, 22:29   #4943
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość

Aguska wlasnie ostatnio myslalam zeby kupic taki kubek, mowisz ze ubaw byl i Filipek zainteresowany...to chyba sie zdecyduje, a co tam...najwyzej bedzie na pozniej. A najwazniejsze, ze jak przechylisz to nie leci, bo moja kumpela juz dwa aventoskie kupila i leca
no z tego poki co nie kapie Filip zadowolony
Cytat:
Aguśka, my go nie damy rady oduczyć noszenia, może jak zacznie chodzić przestanie się domagać Hihi zawzięłaś się, jeszcze parę dni i Fifi będzie ślicznie jeździł w wóziorku Słodziak, jakie ma super usteczka a te oczka
wiem wiem ze to ciezko oduczyc dziecko od czegos, Filip strasznie sie wkurza jak musi zasypiac na pleckach bo on od urodzenia na boczkach i naprawde czasem bardzo placze, ale musi sie nauczyc..chociaz czasem smutno mi i wydaje mi sie ze robie mu tak jakby krzywde bo to jest tak jakby mnie ktos na sile zapial w szelki i kazal zasypiac po nowemu bez wtulenia a tak byl wtulony od tylu podusia i z boku...no ale nie mam wyjscia. Z tego co wyczytalam po prostu sa dzieci ktore nigdy nie polubia jezdzenia w wozku to i poewnie sa tez dzieci jak Twoja Mycha ktore lubia byc noszone
Cytat:
Aguśka, masz może linka do tego niekapka? Bo ja kupiłam z TT po 4 miesiącu i kapie z niego I nie nadaje się jak na razie, Mycha by więcej wylał niż wypił...Jeśli ten Twój nie kapie to ja też chcę
http://www.lovi.pl/produkty,kubek_niekapek.html
Cytat:
witaj

Klaudusia wspolczuje sytuacji z ta kobieta co za wredna baba
a czy to juz pewne ze musicie sie wyprowadzic?
SZYMONEK

Czas edycji: 2009-10-02 o 22:30
Stary 2009-10-02, 22:31   #4944
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:

Ogólnie moja teściowa jest bardzo sympatyczna, miła, uprzejma, grzeczna, ustępuje miejsca starszym...
Stary 2009-10-02, 22:33   #4945
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
moja tez wyglada sympatycznie kazda tesciowa wyglada sympatycznie

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
sliczne zdjecia
i tesciowa sliczna
SZYMONEK

Stary 2009-10-02, 22:37   #4946
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
taki milusi kombinezonik

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
konik albo krowka? a jak ja napisalam?

o Aleksa ulubiona zabawka i jak zasypia to trzyma ja za noge
ad. 1 słonik
ad. 2 Dawid z kolei nogi to wpycha sobie do buzi

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Moja mama kupila dzis Filemonkowi kubek niekapek z Lovi z miekkim ustnikiem i rzeczywiscie po przechyleniu nie kapie, dziecko musi ssac zeby lecialo mu picie;]
Ale jak sie ubawilam, ten kubek niby jest on 6m-ca ale moj juz z niego pil i trzymal sobie i gryzl i sie bawil i rzucal nim i do oka wkladal
Wklejam zdjecia jak to wygladalo z tym kubkiem
świetnie Filipek wygląda z tym kubkiem, a powiedz mi ile kosztował?

Cytat:
Malutka, no i super że Dawidek zdrowiutki 8,5? nieźle a dieta ciekawa No, odpukać ostatnio Aleks zasypia po kąpieli i jedzonku. Dziś zamiast jeść ciągle chciał się bawić, w końcu na próbę wsadziłam go do łóżeczka a on bez jednego pisku poleżał trochę i usnął Ale za to wcześniej dał nam popalić, od 15 do 19 ciągle siedział na rękach i nie dał się położyć Ups, to tylko my nie używamy kołderki?
e no należą się Aleksowi

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
ciesze sie ze Dawidek juz zdrowy
no a z ta kapiela samemu to nie latwo, ale dalas pieknie rade
co do podawania roznych smakolykow to niektore mamy tak robia. To ja chyba jestem przewrazliwiona bo nowy produkt przez pare dni podaje....balabym sie podawac parowki w tym wieku
co do buraczka to sama jestem ciekawa i sprawdze bo mam buraki z dzialki i tez juz bym chciala podawac
ale chyba niedlugo bo to polskie warzywo, jak poszukam to napisze i te rybki tez

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

malutka znalazlam cos takiego, ale nie wiem czy to tak ma byc:
http://www.babyboom.pl/niemowleta/zy...o_dziecka.html
i wychodzi na to ze burak w 7 m-cu.
ale dziwnie troche z ta tabela, bo jak spojrzalam to tam szpinak jest od 7 tez a przeciez sa sloiczki ze szpinakiem po 4 m-cu...

co do rybki znalazlam ze od 6 m-ca w nowych zaleceniach z 2007 roku:
http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...iemowlaka.html
widzisz tam jest napisane np, że brokuł podawać w 7 miesiącu, a my przecież już go podajemy wychodzi na to, że trzeba spróbować malemu dać buraczka i zobaczyć reakcję

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
a wiec nasza popiepszona wspolokatorka jest psyczicznie chora cos jej odwalilo i chce zebysmy sie wyprowadzili..
normalnie jakaś nawiedzona ta baba masz rację jak się już wyprowadzicie to jej nagadaj i to porządnie. Trzymam za szybkie znalezienie nowego i jakiegoś fajnego lokum

Cytat:

witamy witamy i do rozmów zapraszamy poprosimy więcej informacji o Was
Cytat:

ślicznie wyglądała Ninusia

Cytat:
Ogólnie moja teściowa jest bardzo sympatyczna, miła, uprzejma, grzeczna, ustępuje miejsca starszym...
ALE...

Edytowane przez malutka_24
Czas edycji: 2009-10-02 o 22:41
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 22:48   #4947
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:

ALE...
...cicho...
Stary 2009-10-02, 22:50   #4948
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
świetnie Filipek wygląda z tym kubkiem, a powiedz mi ile kosztował?

widzisz tam jest napisane np, że brokuł podawać w 7 miesiącu, a my przecież już go podajemy wychodzi na to, że trzeba spróbować malemu dać buraczka i zobaczyć reakcję
ok 17 zl ten kubeczek.
odnosnie brokula, ja tez Filipowi podaje wlasnie, ale nic mu nie jest, dobrze toleruje, wiec mysle ze z tym buraczkiem mozna sprobowac troszke i tak jak mowisz zobaczyc reakcje
SZYMONEK

Stary 2009-10-02, 22:53   #4949
Aguśkaa83
Zakorzenienie

moja tesciowa tez wyglada sympatycznie
na zdjeciach moi tescioweJakby mogli, to by zjedli Filipa..;o
ale wogole to musze przyznac ze jak na 70 lat to tesciowa sie trzyma
SZYMONEK

Czas edycji: 2009-10-02 o 22:57
Stary 2009-10-02, 23:09   #4950
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Aguśka ona ma 70??
Ale skubana się dobrze trzyma... wygląda prawie jak moja 55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości