|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar X
Cytat:
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#3062 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jak ja zaczynałam "przemiane" to w 3mieście nie było żadnego sklepu z dużym wyborem rozmiarow,teraz mam 3.Też na początku bawiłam sie w odsyłanie Ale teraz jak rano zakładam stanik to go prawie nie czuje i nie poprawiam-a kiedys ciągle tam grzebałam,bo obwod sie przesuwał,bo ramiączko opadało,bo wyłaziło mi gorą itp itd
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
A tu coś dla fanek genialnego cynika
i cynicznego geniuszahttp://wyborcza.pl/1,101976,7096828,...gnozowany.html |
|
|
|
#3064 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
) że spinka do krawata "podnosi" elegancję jest zupełnie nieprawdziwe. ![]() Cytat:
smiej sie smiej, mnie do śmiechu nie było
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Dom w połowie ogarnięty, zakupy zrobione, głowa umyta, znowu buszuję po Figleaves. Trafiłam na fajną haleczkę i nawet mają więcej rozmiarów niż "typowe" 36
![]() http://www.figleaves.com/uk/product....&colour=greens Dzwoniłam do wycieczkujących rodziców, coś podejrzanie wesolutcy już byli
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:Napisane przez Sabbath
Danaido Kochana, u mnie to także nie jest kwestia szacunku dla pieniędzy czy jakiejś szczególnej ostrożności w obchodzeniu się z ciuchami. To wypadkowa kilku moich cech: po pierwsze nienawidzę robić zakupów. Kiedy mam iść do sklepu i mierzyć jakieś ciuchy - wolę chodzić w starych. Po drugie niewiele, naprawdę niewiele z oferty sklepów mi się podoba. Jestem totalnie poza modami i jeśli już uda mi się kupić coś, co mi podejdzie, to najchętniej nosiłabym to do końca życia bez zmian i konieczności wracania do sklepu. Fakt, że to modne bądź niemodne mnie nie dotyczy - moje ciuchy są w moim stylu, nie w stylu wymyślonym przez kogoś, kto nawet mnie nie zna. I wreszcie kwestia tego, że znam lepsze sposoby "utylizacji" kasy, niż kupowanie kolejnej bluzki tylko dlatego, że gdzieś tam napisano, że żeby się podobać trzeba taką mieć. A niby dlaczego? I komu? Ja w ogóle nie pojmuję zjawiska mody. I ta totalna obojętnośc wobec tego, co jest trendy, jazzy i cool to jedna z moich najbardziej charakterystycznych cech. Jeśli coś mi się podobało lat temu 10, to zwykle podoba mi się nadal. I podobnie - nie wiem czemu coś, co jest ładne w tym roku miałoby nagle zbrzydnąć w przyszłym. koniec cytatu Musiałam, po prostu musiałam bo jakbym siebie słyszała ( widziała?) wybaczcie że podczytuje bez udziału, w sumei toz doskoku, nie angazuje się w dyskusje bo i tak nie mam czasu tego ogarnąć całościowo ale absolutna skarbnica wiedzy ta Wasza dyskusja : o stanikach neistety nei skorzystam bo i nie mam po co, ale suknie, krawaty, rajstopki etc... a co do pończoch samonośnych ....hmmm to one się tak same całkiem nie noszą, bynajmniej nie na mnie - przytrafiło mi się faux pas jak z filmików puszczanych niegdys w maratonie śmeichu czy czegos tam na srodku sali weselnej tanczac sobie i nie zdajac sobie sprawy jedna zsunela mi sie do żeby było ciekawiej kolana - kiecka była do kolan wszystko jak na dłoni a ja nic dalej dawaj bo tego nie czulam. to było dopiero złamanie savour vive |
|
|
|
#3067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Zaraz zmykam na warszawski sabat, a po sabacie pędzę na imprezę weselną Nie wiem, jak ja przeżyję ten maraton (a szczególnie całą noc tańców, hulanek, swawoli )
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale ja generalnie do konwenansów mało przywiązuję wagi
|
|
#3069 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
#3070 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Również życzę świetnej zabawy A ja mam swoją teorię, co do tak rychłego pozbywania się marynarki, zwłaszcza w klimatyzowanym wnętrzu: garnitur jest dla tych panów strojem odświętnym a nie codziennym. W związku z tym czują się nieswojo i skrępowani sztywną formą odzieżową .Mój mąż jest gieroj i wszystko wytrzyma .Nawet kiedy uległ poważnemu wypadkowi, trząsł się z bardzo wysokiej gorączki i potwornego bólu ani jęknął. Tylko szczękę zaciskał a mnie się serce krajało na jego cierpienie. Ja bym już dawno wyła w niebogłosy. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dobrze, że nie wpływa, bo ja lubie mniejsze niż większe Mógłby natomiast wpływać na spalanie tego i owego z niżej umiejscowionych partii ciała |
|
|
|
|
#3072 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do biustów powinnam nosić 65D ino gdzie ja taki znajdę ![]() Te biustonosze w tych nietypowych rozmiarach są drogie, ile maksymalnie dajecie za biustonosz, trochę mi szkoda 160zł http://www.dopasowana.pl/product-pol...bra-4151-.html ale piekny jest. Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2009-10-03 o 17:46 |
|||
|
|
|
#3073 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam znajomego, który nawet w 33 stopniowy upał jest w pełnym rynsztunku. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia ciała do wysokiej temperatury i indywidualnych cech organizmu, bo nie widać po nim, aby mu upał doskwierał. Cytat:
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-10-03 o 18:36 |
||
|
|
|
#3074 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Piwkuję sobie - zapomniałam, jakie smaczne jest piwko ale z domieszką soku malinowego
|
|
|
#3076 |
|
BAN stały
|
To dobry pomysł z wyprzedażami i okazjami
Madzik zaraz przyłączam się z drinkiem, zrobię sobie niebieska lagunę
|
|
|
|
#3077 |
|
grozi wypollizowaniem
|
wyprodukowałam 9 papryk faszerowanych nadzieniem gołąbkopodobnym- teraz siedzą w piekarniku
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-03 o 19:09 |
|
|
|
#3078 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
ja dzisiaj miałam pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie a'la strogonoff
![]() teraz wina bym sie napiła,ale sie skończyło
|
|
|
#3079 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3080 | ||||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Weselącym sie życzę szampańskiej zabawy
![]() widziałaś cos takiego na żywo?!Cytat:
Nie wiem ile w tym prawdy, ale z elegancją to się kojarzy mniej więcej tak jak serwetka pod brodą ![]() Cytat:
Teraz typowe jest 38, które tak naprawdę jest 40. Na początku liceum nosiłam 36, moje wymiary nie zmieniły się ani o milimetr, a teraz muszę w pocie czoła polować na 32, a 34 bywa za duże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam dwa pytania: 1. Czy znacie jakieś pyszne dania z kuchni meksykańskiej 2. Jaki jest klucz doboru krawata do garniaka i koszuli?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||||
|
|
|
#3081 | |
|
Zadomowienie
|
Truskawko, niestety!
![]() i to był chyba jakiś trend, bo nie jednego ![]() Cytat:
Tylko jeden z 3 elementów może zawierać wzorek (albo krawat, albo koszula, albo garnitur) Edit: wiem, że są różne sposoby jego wiązania czyli węzły, ale dokładnych informacji nie posiadam
Edytowane przez danaida Czas edycji: 2009-10-03 o 19:22 |
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę właśnie i myślę, że coś mi nie gra.
I już wiem - moje koty śpią praktycznie od 12.00 ![]() Czasem wyjdą coś zjeść i dalej spanko. I dochodzę do wniosku, że jak jestem z nimi sama, to one zawsze takie spokojne. I nadziwić się nie mogę, bo mama twierdzi, że przy niej, w nasze koty coś wstępuje chyba, bo tak rozrabiają.Hah, chyba przy mnie tak się nudzą
|
|
|
#3083 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() chodze w skórzanej kurtce po mamie z lat 70, jest tak malutka ze nie mogę sie w niej zapiąć, na wszywce ma rozmiar 38 a dzisiejsze ciuchy kupję 34 lub 32Cytat:
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-03 o 19:24 |
||
|
|
|
#3084 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
musi to być zawyżona rozmiarówka albo złą metkę wszyto: zamiast 34 to 38. Tyś krucha i drobna. |
||
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Toż to one powinny czuć respekt przy mojej mamie
![]() Choć jak się tak zastanowię, to mama jest bardziej do nich "miękka", czasem niekonsekwentna. Oczywiście, że kocham nasze kociska, ale zasady i reguły jakieś muszę być, choć do kotów stosować je raczej trudno Ale przy mnie koty nie wybrzydzają z jedzeniem, bo wiedzą, że dostaną, to co dostaną i ich fochy mam w d.... Czasem też mam wrażenie, że bardziej mnie słuchają - oczywiście nie zawsze, ale jednakMoże ja się powinnam przekwalifikować na treserkę kotów?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-03 o 19:39 |
|
|
|
#3086 | ||||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() To, co nosiłam lat temu 20 założyłabym i dziś. W sumie... Niektóre rzeczy kupione 20 lat temu wciąż noszę. Inne bym nosiła, gdyby się nie rozleciały. Taki mam świetny gust, no! A w kwestii obserwacji - dla mnie akurat wiele jest ciekawszych rzeczy na świecie. Ale rozumiem, że można mieć inny punkt widzenia. Cytat:
Albo kupować coś tylko dlatego, że jest? Okropny pragmatyk ze mnie. ![]() Cytat:
![]() I taki świadomy dobór strojów oczywiście jak najbardziej rozumiem i lubię. Jednak mój dobór jest niezależny od mód. Cytat:
Czasem bywam słodka. ![]() Cytat:
A przypadek z pończochami to nie było faux pas, tylko wypadek. Każdemu może się zdarzyć. Cytat:
![]() Miłej zabawy. Cytat:
Dla mnie strój odświętny to frak albo smoking (analogicznie do sukni balowej albo koktajlowej). Garnitur to z mojego punktu widzenia - ubranie robocze. Podobnie jak garsonka.Cytat:
![]() Przywiozłam sobie dziś z Czech skrzyneczkę Velkopopowickiego Kozla. Nie mam z kim go wypić.
|
|
#3087 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wszyto dobrą metkę, to jest dowód na to jak producenci "powiększają" rozmiary, czyli S sprzed lat była mniejsza niz dzisiejsza- za to wprowadzono XS, a ostatnoio widziałam XXS. Moja mama idąc do ślubu ważyła niecałe 40 kg i nosiła rozmiar 38- sprawdzałam to na kilku ciuchach po niej, teraz wazy z 15 kg więcej i nosi 36. W liceum większośc ubran miałam M, teraz XS, a waże trochę więcej. Był kiedyś artykuł na ten temat, wzięło sie to z dążenia kobiet by nosić jak najmniejszy rozmiar
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-03 o 20:03 |
|
|
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
No widzisz
![]() Mama jak chyba wszystkie mamy lubią rozpieszczać zwierzęta, więc potem więcej brykają
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Czy działa wam Youtube? Jak próbuję na coś kliknąć, to wyskakuje jakiś błąd. Nie wiem, czy to u mnie tylko tak.
Już wiem, że chyba mają ogólny problem
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-03 o 20:33 |
|
|
|
#3090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do spraw krawatowych, to poza tym co napisała Danaida mogę dodać,że najbezpieczniej wybrać kolor pochodny (różniący się tylko odcieniem od reszty). Ewentualnie kontrastowy. Cytat:
Eleganckie rzeczy wtedy kiedy muszę. Ale ogólnie niespecjalnie przejmuję się tym co pomyślą sobie inni o moim wyglądzie, to ich problem. W połączeniu z moim roztrzepaniem skutkuje to różnymi wpadkami. Ostatnio w sklepie dotarło do mnie,że mam na sobie spodnie od piżamy, na szczęście czarne i przy pewnej dozie wyobraźni mogące uchodzić za dresowe. A po drodze nawet przeszło mi przez myśl,że jakby coś mi zimno ![]() Cytat:
Chociaż ostatnio jak już się chwaliłam marny ze mnie kompan do picia. Zaprosiliśmy do nas kumpla, troszkę wypiliśmy, po czym zasnęłam w fotelu w środku zdania. Na szczęście tż trzymał fason. Kumpel nadal się ze mnie śmieje. Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-10-03 o 21:58 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

i cynicznego geniusza
) że spinka do krawata "podnosi" elegancję jest zupełnie nieprawdziwe.

widziałaś cos takiego na żywo?!

Albo kupować coś tylko dlatego, że jest? Okropny pragmatyk ze mnie.