|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, w sumie to ja tez....
![]() Aha - dostalam juz zamowiona chuste do noszena malucha....jest bardzo ladna teraz tylko musze sie nauczyc jak ja wiazac, zeby dziecko nie wypadlo.... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-10-03 o 23:31 |
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie musiala bym dluuuugo ćwiczyc i jakies sploty wkoncu by mi wyszły
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chusta przyszla razem z ksiazeczka uczaca jak sie ja wiaze na wieeele sposobow (zaleznie od wieku dziecka) i w sumie niektore wygladaja nawet ok...zobaczymy, trzeba bedzie sie wprawic... Mam nadzieje, ze mi sie uda, bo taka chusta wydaje mi sie duzym ulatwieniem...
|
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratki dla siostry i trzymam za nią kciuki, żeby poród szybko i jak najmniej boleśnie przebiegł
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To znaczy się co??? Serwujesz królika???
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra zmykam jeszcze idziemy dzis na spacer z tz bo spac nie moge wiec sie przejdziemy choc pogoda juz taka nie na spacery ale jak jest okazja i tz w domu to wykorzystam sytuacje
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram sie powoli do spania dziewczynki...poczytam sobie moze do snu "Jezyk niemowlat" jeszcze, puszcze muzyczke L.Cohena i luluuu...... Do zobaczonka, kolorowach snow
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My niestety mieliśmy dziś pogodę sztormową, więc nawet nosa z domu nie wystawiałam ![]() W takim razie kolorowych snów Karenino.
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() Wpadłam sie przywitac i zmykam grzecznie do szkółki do póżniejjjj nie piszcie dużo
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tez sie z rana melduje. wczoraj bylam taka zmeczona ze poprostu padlam..
a dzis rano obudzila mnie F1 ![]() dzis musimy kupic zlew do kuchni bo wczoraj wywalilam sztucce z suszarki i 2 noze mi go przebily
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie melduje
![]() Tylko o pierwszej w nocy raz wstalam i chyba odkryłam czego nie mogłam spac poprzedniej nocy...bo piłam coca cole i to przed snem i potem w nocy jak wstalam i mi sie pic chcialo to znow, o mnie taka ochota wziela![]() Kropko to Ty masz chyba baaaardzo ostre noże
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Domi no wlasnie mam fajne noze
no i tz aby mi sprawic przyjemnosc poostrzyl wszystkie przed moim wyjsciem ![]() a ja wam powiem ze poszlam do tego szpitala z cholestaza ciazowa a wrocilam z: cholestaza ciazowa cukrzyca (prawdopodobnie ciazowa) anemia i bakteria w moczu ![]() zostaje mi do zbadania tarczyca.. a jeszcze wam powiem ze bylam na sali 6 osobowej. no i w sumie z dziecmi w brzuszkach to nas tam bylo 17 osob jedna mama lezala z trojaczkami a druga z czworaczkami ta dziewczyna co bedzie miala czworaczki ma juz 10letnia corke.. one to dopiero beda mialy co robic po porodzie
|
#2116 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kochane
![]() zanm nadrobię chciałam Wam napisać, ze od czwartku znowu jestem w szpitalu. dostałam silnych skurczy i musieli mnie zostawić. w szpitalu dostałam kroplowe, zrobilo sie lepiej ale jak przeszłam na tebletki to skurcze wrocily wiec znowu jestem na kroplowce. co gorsza nie wyjde stad juz pewnie do konca.. zaczelam sie lekko rozwierac i szyjka zaczela sie skracac. lekarze mowia ze bedziemy walczyc o kazdy dzien i maja naszieje ze jeszcze ze 2-3 tyg uda sie mnie tak przytrzymac przd urodzeniem... teraz biore sie za nadrabianie zalegolsci. buxka |
|
|
|
#2117 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj byłam zmeczona tak po tych zakupach że po obiedzie wzięłam kąpiel,Nikola spała później poszliśmy do sklepu.Ja się położyłam i leżałam dosyć że wczoraj padało,to jeszcze ten wiatr.Zmarzłam troche zmęczona okropnie po tych zakupach.Ale było warto.Misiu grał sobie w prince of persia.Bardzo ładna gra.Wieczorem wstawiłam pranie Wiktorka ciuszków wyprałam wszystko jutro czeka mnie prasowanie. .Ja dziś obudziłam się o 6 wstałam siusiu i położyłam się z powrotem.Myślałam że nieusne,nawet niewiedziałam kiedy ale usnęłam obudziłam się o 8.Wstałam Grzesiek poszedł po kawę,wypiłam i oglądam tv.Wiktor już mniej się rusza.Jeszcze z zakupów nam zostało koc gruby-cienki,butelki,smoczek,re kawiczki niedrapki,pampersy,oliwka ,mydełko,gaziki ze spirytusem.no i mi podkłady podpaski tak myśle że wyjdzie kolo 300zł spokojnie.Dobrze że jeszcze ciuszki dostane od kuzynki.Ale w środę idę do tego lumpka co sa ciuszki za 1kg 10,00zł.To idę w środę jeszcze coś kupić dla Wiktora i Nikoli.A co do tego że ja wyganiałam,niebyłam tylko ja.Ale nastęonym razem to niebęde wdawać się w żadną afere i żadnej niebędę bronić bo wyszło że ja jestem najgorsza wisi mi to. ![]() :brz ydal:
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się i ja
![]() Wczoraj mnie wizaż nie chciał wpuścić, więc się obraziłam i poszłam spać ![]() Karenina super, że jeszcze w dwupaku, może Andre się uspokoił i posiedzi jeszcze w brzuszku Kropeczko ale masz rzeczywiście ostre noże ![]() I cieszę się, że już nie musisz w szpitalu leżeć, dobrze zrozumiałam ? 17 osób na 6-osobowej sali ![]() Lucky ![]() A myślałam ostatnio, gdzie się podziewasz, bo chciałam Ci się pochwalić, że mi Twoje ciasto z bananami wyszło i było bardzo smaczne Ja troszkę mam humor nie bardzo dzisiaj, bo mnie brzuch boli i Mały coś nie bardzo się rusza, więc się jak zwykle martwię
|
#2119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u nas dzis piekny sloneczny poranek wiec trzeba to wykorzystac i pewnie pojedziemy polazic na plaze i troche sie dotelnic na tym wietrze ![]() milej niedzieli |
|
|
|
|
#2120 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o spacery - to miejscowość w której mieszkam jest b. ladna - ale jakaś taka nieprzystosowana do życia "ulicznego" - jest jeden mały parczek, a tak to same prywatne posesje z wielkimi ogrodami . No i brakuje strasznie ławek - więc w razie potrzeby przewinięcia czy nakarmienia to chyba na krawężniku będę siadać albo kupię sobie rybackie krzesełko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli mogę zapytać - w którym szpitalu leżysz? Bo ja cały czas mam dylemat, gdzie udać się w pierwszej kolejności (na razie mam dwa wytypowane), a z kolei o niektórych z wawy słyszałam, że to rzeźnia... A ja sobie siedzę w domku, bo zimno się zrobiło a mnie coś chyba katar chwyta, więc nie chcę się bardziej zaziębić... i czekam aż TŻ parówki ze sklepu przyniesie, coby je zszamać na śniadanko ![]() Miłego...
|
|
#2121 |
|
Raczkowanie
|
TO SĄ WCZORAJSZE ZAKUPY POŚCIELI ROŻEK I KOMBINEZON
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, ja wczoraj tak poszalałam że wieczorem ledwo stałam na nogach,
ale pokoik małej juz zrobiony, teraz pościel / materacyk łapią domowe zapachy ![]() a ja jestem spokojna,że nie bede robiła wszystkiego na ostatnią chwile... p.s. piszecie tu o cieście bananowym - ja w prawdzie muszę poczekać aż cukrzyca ciążowa minie, ale chętnie poznałabym przepis
|
|
|
|
#2123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Poskarżyłam się Wam, że mnie Młody kopać nie chce, to się wstręciuszek trochę ruszył
![]() Cytat:
Cytat:
Akurat mam to szczęście, że mieszkam zaraz obok największego parku na Śląsku, więc jak przyjdzie wiosna i czas na dłuższe spacerki, to będzie jak znalazł ![]() Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=369051 A pokoik super A ten misiek to naklejka czy namalowany? Bo strasznie mi się podoba Paczka całkiem udane zakupy
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
Brombusia, misio naklejany zakupiony na stronie przyklejka.pl - możesz tam wybierac kolory i wielkość.
i dziękuję za pochwałę mojej pracy nad pokoikiem ![]() p.s. już zaglądam do książki kucharskiej - mniaaam! |
|
|
|
#2125 |
|
Raczkowanie
|
Paczka całkiem udane zakupy
![]() brombusia - powiem ci że to były bardzo udane zakupy a co do kolorów wyprawki i rożka to dlatego jest zielony dlatego iż Niechciałam wszystkiego NIEBIESKIEGO dla Wiktora, bo trochę tego by było za dużo. Na podwieczorek teściowa robi KARPATKE zobaczymy co jej wyjdzi hi hi hi.Bo ja nieruszam się ciast poprostu boję się że już koniec ciązy i mi niewyjdzie.Ale nieh robi,bo od paru dni nic nierobiła tylko ja zapieprzałam .
|
#2126 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Milego dnia w szkole Cytat:
Lo matko.... czyli jak to zwykle - czlowiek wychodzi ze szpitala bardziej chory niz do niego przyszedl...Ja jak lezalam to mialam pokoik 1-osobowy...Cytat:
Kochana ![]() Trzymaj sie dzielnie, bedzie wszystko dobrze Dostajesz juz zastrzyki na rozwoj pluc malenstwa? Cytat:
Ja mam chuste z Hoppediz, bo to firma znana z dobrej jakosci Sprzedaja je w Babywalz, ale tam maja ograniczona game kolorow... http://www.baby-walz.de/dmc_mb3_sear...ch.a930.0.html Ja kupilam stad i jestem zadowolona: http://cgi.ebay.de/HOPPEDIZ-Baby-Tra...d=p3286.c0.m14 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Grzeczny chlopiec Moj, jak tylko sie czyms niepokoje, to jak dotykam brzuszka to delikatnie mnie kopie albo sie przekreca wiec wiem, ze jest ok... Dzien dobry Mamusie ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Ja tam wole nawet nie zagladac do tej Ksiazki Kucharskiej, bo i tak nie moge nic gotowac i tylko sie zaslinie i po co mi to....
|
|
#2127 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zlew to chyba masz/miałaś z folii, że tak łatwo się przebił Cytat:
Coś nasze dziaciaczki się śpieszą na ten świat ![]() Cytat:
![]() Gratuluję udanych zakupów. I łóżeczko też super Cytat:
A pokoik śliczny
|
|
#2128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I fajne jest też to, że można zamówić w formie szablonu malarskiego i po prostu namalować zamiast naklejać ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() Masz rację Guciu, 17 to było razem z dzieciaczkami w brzuszkach ![]() No to się popisałam inteligencją
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Paczka fajne zakupy
![]() Lucky trzymaj sie ![]() Gucia a czy Ty aby nie zapomnialas nam podac przepisu na wielkiego placka ziemniaczanego z serem mozarella i szynka bo ja na niego czekam![]() Xpresja sliczny pokoj ![]() My robimy pomysł na soczystego kurczaka, zobaczymy z co tego wyniknie, narazie sie piecza (tylko my nie mamy kurczakow tylko glonki z indyka )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.

teraz tylko musze sie nauczyc jak ja wiazac, zeby dziecko nie wypadlo.... 

do póżniejjjj
nie piszcie dużo 

. No i brakuje strasznie ławek - więc w razie potrzeby przewinięcia czy nakarmienia to chyba na krawężniku będę siadać albo kupię sobie rybackie krzesełko