Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 5 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: Czy mogło dojść do zappłodnienia
odpowiedz 1 50,00%
rada 1 50,00%
pomoc 0 0%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 2. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-03, 18:45   #4171
czuczenka
Zakorzenienie

Dot.: dziwna miesiaczka

a konkretne pytanie: uprawialas seks bez zabezpieczenia? Jesli tak, mozesz byc w ciazy.

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 18:52   #4172
dominikap51
Raczkowanie

tak, od ponad 1,5 roku z moim partnerem staramy się o dziecko in za kazdym razem do wytrysku dochodzi we mnie w srodku
dominikap51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 18:59   #4173
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikap51 Pokaż wiadomość
witam. czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie które brzmi: czy mogę być w ciąży? w środku cyklu miałam 3 dniowe plamienia, okres spóżnił mi się 5 dni i był skąpszy niż zawsze lecz jak zawsze pojawiły się skrzepy jednak było ich mnie, wogóle ta miesiączka była jakaś dziwna w 7 dniu miałam małe brązowe plamienie i w 8 też ale już znacznie mniejsze, przed okresem jakiś tydzień kłuło mnie w lewym bogu a teraz mam jakieś dziwne uczucia w brzuchu czy to może być ciaża? czy powinnam wykonać test? jesli tak to kedy jezeli miesiaczka sko`nczyła mi się 2 dni temu. prosze pomóżcie mi
zrob test.

Cytat:
tak, od ponad 1,5 roku z moim partnerem staramy się o dziecko in za kazdym razem do wytrysku dochodzi we mnie w srodku
nigdy nie zoruzmiem po co niespelna 18 latki staraja sie o dziecko ??

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 20:36   #4174
dominikap51
Raczkowanie

obecnie mam już prawie 20 lat... tzn my nie staramy sie o dziecko tylko robimy to bez zabezpieczenia juz od ponad roku i wytrysk kończy sie we mnie... i jak do tej pory czegos takiego nie bylo ze w sroku cyklu mialam plamienia i skapszy okres... czy powinnam teraz zrobić test czy powinnam poczekać do terminu miesiączki? i co mam zrobić jezeli test wyjdzie negatywny lub pozytywny?
Stary 2009-10-03, 21:36   #4175
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
obecnie mam już prawie 20 lat... tzn my nie staramy sie o dziecko tylko robimy to bez zabezpieczenia juz od ponad roku i wytrysk kończy sie we mnie... i jak do tej pory czegos takiego nie bylo ze w sroku cyklu mialam plamienia i skapszy okres... czy powinnam teraz zrobić test czy powinnam poczekać do terminu miesiączki? i co mam zrobić jezeli test wyjdzie negatywny lub pozytywny?
jesli minął termin okresu to zrob test
jesli wyjdzie pozytywny-lekarz ,jesli wyjdzie negatywny a okresu nie bedzie to tez lekarz.
proponuje takze poczytac co nieco na temat cyklu ,plamień.bylas kiedykolwie u gina?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 22:11   #4176
Lakhi
Zadomowienie

Dot.: CZy jestem w ciąży??

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
konczycie przed erekcją ?gratuluje

zrob test .

Hahaha! O tym samym pomyślałam!!!

Zrób test, ale moim zdaniem, to nie jest to ciąża, tylko kolejne Plemniki Terminatory.

Lakhi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 22:16   #4177
dominikap51
Raczkowanie

nie jeszcze nigdy nie byłam. we wrzesniu juz przeciez miałam okres ale jak wcesniej napisalam byl on inny niz zwykle i nie wiem czy zrobic go np w ten poniedzialek czy poczekac az do terminu spodziewanej miesiaczki, i jak go nie bedzie to w tedy zrobic...?
Stary 2009-10-03, 22:21   #4178
ewa 65
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 5

Cytat:
Napisane przez czuczenka Pokaż wiadomość
Stosunek był 30 wrzesnia, dziś mamy 3 pażdziernika.. wiec 3 dni to stanowczo za mało na zrobienie testu, który wiadomo ze wyjdzie negatywny. Są testy które sa wiarygodne juz po 6 dniach, no ale za bardzo też nie wierzyłabym temu wynikowi,gdyż 99% pewność bedziesz miala po wykonaniu takiego testu w dniu spodziewanej miesiaczki, wiec chyba musisz sie uzbroić w cierpliwość i poczekać do tego 17stego Hmm.. chyba ze zdecydujesz sie na pójście do ginekologa
bede cierpliwa;-) i tak mialam umowiona kontrolna wizyte na 27 pazdziernik a test chyba najlepiej wychodzi pare dni po spodziewanej@ wiec wole poczekac...chodz jak tak czlowiek czeka i ciagle o tym mysli to zazwyczaj nic nie wychodzi a ja mysle od 3 dni 24h na dobe;-)
ewa 65 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 22:36   #4179
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewa 65 Pokaż wiadomość
bede cierpliwa;-) i tak mialam umowiona kontrolna wizyte na 27 pazdziernik a test chyba najlepiej wychodzi pare dni po spodziewanej@ wiec wole poczekac...chodz jak tak czlowiek czeka i ciagle o tym mysli to zazwyczaj nic nie wychodzi a ja mysle od 3 dni 24h na dobe;-)
No to widzisz , akurat zrobisz sobie po 17 tym test i pojdziesz do ginekologa No to oby z tego myslenia wyszła pozytywna fasolka 3mam kciuki daj znać jak sie potoczyło ...

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2009-10-03, 22:41   #4180
czuczenka
Zakorzenienie

20lat masz i nigdy nie bylas u ginekologa? W sumie gratuluje odwagi i jakotakiego szczescia ze pomimo 1,5 rocznych stosunkow do końca jeszcze nie zaszłaś w ciąze Zrób test i wszystko bedzie jasne.

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2009-10-03, 22:44   #4181
czuczenka
Zakorzenienie

Dot.: CZy jestem w ciąży??

Watpie rowniez ze jest to ciąza

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2009-10-04, 09:13   #4182
dominikap51
Raczkowanie

nie bylam i nie wiem co musze zrobic zeby tam sie dostac... prywatnie to raczej nie chce... . a moze ja albo moj chlopak jestesmy bezplodni? bo przeciez robimy juz to od 1.5 roku i nie "wpadamy" a innym wystarczy moment nie uwagi i juz jest ciaza.
Stary 2009-10-04, 09:35   #4183
michalek200
Przyczajenie

Preejakulat HELP

Witam. Chciałbym zacząć od tego, że nie współżyliśmy z dziewczyną lecz oczywiście nie ma to tutaj większego znaczenia. Po zabawie erotycznej i moim podnieceniu wydzielił się preejakulat i było to długo przed wytryskiem bo był to początek zabawy. Musiałem wyjść do łazienki, oddałem mocz a następnie(jak kretyn ) wytarłem czubek penisa dłonią z tego preejakulatu umyłem dokładnie ręce ciepłą wodą ale bez mydła (to też głupie) a później wytarłem dokładnie ręcznikiem. Jaka jest szansa zajścia w ciąże jeśli później tą dłonią masturbowałem moją dziewczyne a miała dni płodne ? jestem załamany, nawet jej o tym nie mówie bo moze jej to spóźnić okres nie wiem co zrobic
michalek200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 09:57   #4184
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Dot.: Preejakulat HELP

chłopie, tak się w ciążę nie zachodzi

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 10:13   #4185
Gwiazdaa
Rozeznanie

:/
powiedz,że to jakaś prowokacja.
Dziecko zostaw sex dla dorosłych.
Gwiazdaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 10:17   #4186
czuczenka
Zakorzenienie

bedziecie mieli nawet 5-cio raczki

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2009-10-04, 11:02   #4187
michalek200
Przyczajenie

Ale ja pytam poważnie....
Stary 2009-10-04, 13:27   #4188
hammie
Zakorzenienie

niech twoja dziewczyna przyjdzie do mnie za 2 tygodnie to jej zrobie test

tak na powaznie to jesli sie wysikales to juz zabiles te plemniki.. a jak jeszcze do tego umyles i wytarles rece to z kosmosu sie by na twojej rece plemniki nie wziely.. wyluzuj najlepiej zawsze myc dokladnie rece i nie miec takich schiz potem
hammie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 14:14   #4189
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez michalek200 Pokaż wiadomość
Witam. Chciałbym zacząć od tego, że nie współżyliśmy z dziewczyną lecz oczywiście nie ma to tutaj większego znaczenia. Po zabawie erotycznej i moim podnieceniu wydzielił się preejakulat i było to długo przed wytryskiem bo był to początek zabawy. Musiałem wyjść do łazienki, oddałem mocz a następnie(jak kretyn ) wytarłem czubek penisa dłonią z tego preejakulatu umyłem dokładnie ręce ciepłą wodą ale bez mydła (to też głupie) a później wytarłem dokładnie ręcznikiem. Jaka jest szansa zajścia w ciąże jeśli później tą dłonią masturbowałem moją dziewczyne a miała dni płodne ? jestem załamany, nawet jej o tym nie mówie bo moze jej to spóźnić okres nie wiem co zrobic
proponuje sobie odpuścić takie zabawy, bo wiedza zerowa...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 14:26   #4190
michalek200
Przyczajenie

Tak zrobie Ale bardzo sie boje
Stary 2009-10-04, 15:02   #4191
mattelka
Przyczajenie

Cytat:
nie bylam i nie wiem co musze zrobic zeby tam sie dostac... prywatnie to raczej nie chce... . a moze ja albo moj chlopak jestesmy bezplodni? bo przeciez robimy juz to od 1.5 roku i nie "wpadamy" a innym wystarczy moment nie uwagi i juz jest ciaza.
Mój chłopak też kończy we mnie juz od ponad roku i nic z tego nie wynika. Byłam ostatnio u ginekologa, ponieważ okres spóznie mi sie juz 5 mcy i powiedział mi że nie dochodzi u mnie do owulacji... w ogóle.
mattelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 15:07   #4192
elllcia89
Raczkowanie

Dziewczyny wstrzymywalam się od wczoraj z napisaniem tutaj o moim problemie, ale jednak piszę. Współżyłam, uwaga: bez zabezpieczenia, uwaga: ok. 6 razy. PLusy calej sytuacji (jesli takie istnieja): 1)mialo to miejsce od 5 do 10 dnia cyklu (czyli dni nieplodne), 2)ani razu wytrysku nie mial we mnie. Teraz mam 20 dzien cyklu, czyli praktycznie moglam bym zrobic test, ktory jest wazny po 6 dniach od zaplodnienia, jednak nie wiem, czy mi sie to oplaca, bo i tak spodziewana miesiaczka wszytsko roztrzygnie. Mam teraz pytanie, czy jakbyscie byly na moim miejscu(wiem ze byscie tak nie postapily jak ja ale sprobujcie sie wczuc) to na ile procent byscie myslaly ze jestescie w ciazy? Czy moze w gole nie powinnam sie martwic? Mam jeszcze taki problem, ze nawet jakbym byla w ciazy to martwi mnie strasznie to, ze dziecko nie bedzie zdrowe, bo ostatnio pilam duzo alkoholu, w osatnich dnaich wzielam 3 tabletki panadolu.
elllcia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 15:08   #4193
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllcia89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wstrzymywalam się od wczoraj z napisaniem tutaj o moim problemie, ale jednak piszę. Współżyłam, uwaga: bez zabezpieczenia, uwaga: ok. 6 razy. PLusy calej sytuacji (jesli takie istnieja): 1)mialo to miejsce od 5 do 10 dnia cyklu (czyli dni nieplodne), 2)ani razu wytrysku nie mial we mnie. Teraz mam 20 dzien cyklu, czyli praktycznie moglam bym zrobic test, ktory jest wazny po 6 dniach od zaplodnienia, jednak nie wiem, czy mi sie to oplaca, bo i tak spodziewana miesiaczka wszytsko roztrzygnie. Mam teraz pytanie, czy jakbyscie byly na moim miejscu(wiem ze byscie tak nie postapily jak ja ale sprobujcie sie wczuc) to na ile procent byscie myslaly ze jestescie w ciazy? Czy moze w gole nie powinnam sie martwic? Mam jeszcze taki problem, ze nawet jakbym byla w ciazy to martwi mnie strasznie to, ze dziecko nie bedzie zdrowe, bo ostatnio pilam duzo alkoholu, w osatnich dnaich wzielam 3 tabletki panadolu.
nawet fajny prowokator-dlugo go wymyslalas?

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 15:12   #4194
elllcia89
Raczkowanie

a mozesz mi wytlumaczyc czemu sadzisz ze to prowokacja? myslisz ze moja sytuacja jest tak bardzo niecodzienna? ja uwazam, ze nie.
elllcia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 15:26   #4195
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Mam teraz pytanie, czy jakbyscie byly na moim miejscu(wiem ze byscie tak nie postapily jak ja ale sprobujcie sie wczuc) to na ile procent byscie myslaly ze jestescie w ciazy?
Ale co to za pytanie na ile procent byśmy myślały, że jesteśmy w ciąży. albo jesteś w ciąży na 100%, albo w niej nie jesteś, to co myślisz i tak nie ma znaczenia.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

A w twoim przypadku szanse oczywiście są.
Stary 2009-10-04, 15:43   #4196
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
no po prostu padlam. Skoro na takie cos sie decydujesz to musisz brac pod uwage pozniejszy stres i niepewnosc

jak juz ktos powiedzial madrze- biora sie za seks a nie wiedza jak w ciaze sie zachodzi sorry, musialam

Cytat:
Stary 2009-10-04, 16:25   #4197
koslaser
Przyczajenie

a mi sie spoznia @ 2 dni i jakos dziwnie sie czuje ;/ ale tak sobie mysle ze w ciazy nie moge byc bo : stosunek byl niepelny ( bez wytrusku ,ok 17 sierpnia ), 30 sierpnia mialam normalny okres, a pozatym 17 wrzesnia zrobilam dla pewnosci test ktory byl negatywny wiec to moje zle samopoczucie i brak @ to chyba nie za sprawa ciazy, jak myslicie? chyba zaczynam sie wkrecac
koslaser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 16:26   #4198
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koslaser Pokaż wiadomość
a mi sie spoznia @ 2 dni i jakos dziwnie sie czuje ;/ ale tak sobie mysle ze w ciazy nie moge byc bo : stosunek byl niepelny ( bez wytrusku ,ok 17 sierpnia ), 30 sierpnia mialam normalny okres, a pozatym 17 wrzesnia zrobilam dla pewnosci test ktory byl negatywny wiec to moje zle samopoczucie i brak @ to chyba nie za sprawa ciazy, jak myslicie? chyba zaczynam sie wkrecac
uzyliscie prezerwatywy?

Cytat:
Stary 2009-10-04, 16:43   #4199
koslaser
Przyczajenie

niestety nie.. ale czy test zrobiony po mieisacu od stosunku nie daje pewnosci? na dodatek wczesniej normalny okres byl..ehh wiem stosunek przerywany to zadna forma antykoncepcji..ehh do tej pory myslalam ze wsyztko jest ok i nie ma sie o co martwic a teraz sama nie wiem :/
koslaser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 16:56   #4200
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koslaser Pokaż wiadomość
niestety nie.. ale czy test zrobiony po mieisacu od stosunku nie daje pewnosci? na dodatek wczesniej normalny okres byl..ehh wiem stosunek przerywany to zadna forma antykoncepcji..ehh do tej pory myslalam ze wsyztko jest ok i nie ma sie o co martwic a teraz sama nie wiem :/
nie odpowiem ci, bo nie jestem ginekologiem jedyne, co moge ci radzic na przyszlosc- pamietaj,ze nawet przed wytryskiem wydziela sie tzw plyn "przed wytryskiem" i chocby pare kropli wystarcza ,bo w jednej kropli znajdziesz tysiace plemnikow dlatego tez nigdy nie uzywaj tej metody wiecej,jesli moglabym sie wypowiedziec

okres moze ci sie tez spozniac z powodu stresu,ze sie nim martwisz tak bardzo tez

nie zaszkodzi zrobic test ponownie ,choc ja pamietamjak raz okres mi sie spoznil 2 tygodnie bez powodu

Cytat:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości