|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy mogło dojść do zappłodnienia | |||
| odpowiedz |
|
1 | 50,00% |
| rada |
|
1 | 50,00% |
| pomoc |
|
0 | 0% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 2. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dziwna miesiaczka
a konkretne pytanie: uprawialas seks bez zabezpieczenia? Jesli tak, mozesz byc w ciazy.
|
#4172 |
|
Raczkowanie
|
tak, od ponad 1,5 roku z moim partnerem staramy się o dziecko in za kazdym razem do wytrysku dochodzi we mnie w srodku
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie zoruzmiem po co niespelna 18 latki staraja sie o dziecko ?? |
|
|
|
|
#4174 |
|
Raczkowanie
|
obecnie mam już prawie 20 lat... tzn my nie staramy sie o dziecko tylko robimy to bez zabezpieczenia juz od ponad roku i wytrysk kończy sie we mnie... i jak do tej pory czegos takiego nie bylo ze w sroku cyklu mialam plamienia i skapszy okres... czy powinnam teraz zrobić test czy powinnam poczekać do terminu miesiączki? i co mam zrobić jezeli test wyjdzie negatywny lub pozytywny?
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli wyjdzie pozytywny-lekarz ,jesli wyjdzie negatywny a okresu nie bedzie to tez lekarz. proponuje takze poczytac co nieco na temat cyklu ,plamień.bylas kiedykolwie u gina? |
|
|
|
|
#4176 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: CZy jestem w ciąży??
Hahaha! O tym samym pomyślałam!!! Zrób test, ale moim zdaniem, to nie jest to ciąża, tylko kolejne Plemniki Terminatory.
|
|
#4177 |
|
Raczkowanie
|
nie jeszcze nigdy nie byłam. we wrzesniu juz przeciez miałam okres ale jak wcesniej napisalam byl on inny niz zwykle i nie wiem czy zrobic go np w ten poniedzialek czy poczekac az do terminu spodziewanej miesiaczki, i jak go nie bedzie to w tedy zrobic...?
|
|
|
|
#4178 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to oby z tego myslenia wyszła pozytywna fasolka 3mam kciuki daj znać jak sie potoczyło ... ![]() ![]()
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
20lat masz i nigdy nie bylas u ginekologa?
W sumie gratuluje odwagi i jakotakiego szczescia ze pomimo 1,5 rocznych stosunkow do końca jeszcze nie zaszłaś w ciąze Zrób test i wszystko bedzie jasne.
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZy jestem w ciąży??
Watpie rowniez ze jest to ciąza
|
#4182 |
|
Raczkowanie
|
nie bylam i nie wiem co musze zrobic zeby tam sie dostac... prywatnie to raczej nie chce... . a moze ja albo moj chlopak jestesmy bezplodni? bo przeciez robimy juz to od 1.5 roku i nie "wpadamy" a innym wystarczy moment nie uwagi i juz jest ciaza.
|
|
|
|
#4183 |
|
Przyczajenie
|
Preejakulat HELP
Witam. Chciałbym zacząć od tego, że nie współżyliśmy z dziewczyną lecz oczywiście nie ma to tutaj większego znaczenia. Po zabawie erotycznej i moim podnieceniu wydzielił się preejakulat i było to długo przed wytryskiem bo był to początek zabawy. Musiałem wyjść do łazienki, oddałem mocz a następnie(jak kretyn ) wytarłem czubek penisa dłonią z tego preejakulatu umyłem dokładnie ręce ciepłą wodą ale bez mydła (to też głupie) a później wytarłem dokładnie ręcznikiem. Jaka jest szansa zajścia w ciąże jeśli później tą dłonią masturbowałem moją dziewczyne a miała dni płodne ? jestem załamany, nawet jej o tym nie mówie bo moze jej to spóźnić okres nie wiem co zrobic
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Preejakulat HELP
chłopie, tak się w ciążę nie zachodzi
|
|
|
|
#4185 |
|
Rozeznanie
|
:/
powiedz,że to jakaś prowokacja. Dziecko zostaw sex dla dorosłych. |
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4187 |
|
Przyczajenie
|
Ale ja pytam poważnie....
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
niech twoja dziewczyna przyjdzie do mnie za 2 tygodnie to jej zrobie test
![]() tak na powaznie to jesli sie wysikales to juz zabiles te plemniki.. a jak jeszcze do tego umyles i wytarles rece to z kosmosu sie by na twojej rece plemniki nie wziely.. wyluzuj najlepiej zawsze myc dokladnie rece i nie miec takich schiz potem
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4190 |
|
Przyczajenie
|
Tak zrobie
Ale bardzo sie boje
|
|
|
|
#4191 |
|
Przyczajenie
|
Mój chłopak też kończy we mnie juz od ponad roku i nic z tego nie wynika. Byłam ostatnio u ginekologa, ponieważ okres spóznie mi sie juz 5 mcy i powiedział mi że nie dochodzi u mnie do owulacji... w ogóle.
|
|
|
|
#4192 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wstrzymywalam się od wczoraj z napisaniem tutaj o moim problemie, ale jednak piszę. Współżyłam, uwaga: bez zabezpieczenia, uwaga: ok. 6 razy. PLusy calej sytuacji (jesli takie istnieja): 1)mialo to miejsce od 5 do 10 dnia cyklu (czyli dni nieplodne), 2)ani razu wytrysku nie mial we mnie. Teraz mam 20 dzien cyklu, czyli praktycznie moglam bym zrobic test, ktory jest wazny po 6 dniach od zaplodnienia, jednak nie wiem, czy mi sie to oplaca, bo i tak spodziewana miesiaczka wszytsko roztrzygnie. Mam teraz pytanie, czy jakbyscie byly na moim miejscu(wiem ze byscie tak nie postapily jak ja ale sprobujcie sie wczuc) to na ile procent byscie myslaly ze jestescie w ciazy? Czy moze w gole nie powinnam sie martwic? Mam jeszcze taki problem, ze nawet jakbym byla w ciazy to martwi mnie strasznie to, ze dziecko nie bedzie zdrowe, bo ostatnio pilam duzo alkoholu, w osatnich dnaich wzielam 3 tabletki panadolu.
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Raczkowanie
|
a mozesz mi wytlumaczyc czemu sadzisz ze to prowokacja? myslisz ze moja sytuacja jest tak bardzo niecodzienna? ja uwazam, ze nie.
|
|
|
|
#4195 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
albo jesteś w ciąży na 100%, albo w niej nie jesteś, to co myślisz i tak nie ma znaczenia.---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- A w twoim przypadku szanse oczywiście są.
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak juz ktos powiedzial madrze- biora sie za seks a nie wiedza jak w ciaze sie zachodzi sorry, musialam
|
|
|
|
|
#4197 |
|
Przyczajenie
|
a mi sie spoznia @ 2 dni i jakos dziwnie sie czuje ;/ ale tak sobie mysle ze w ciazy nie moge byc bo : stosunek byl niepelny ( bez wytrusku ,ok 17 sierpnia ), 30 sierpnia mialam normalny okres, a pozatym 17 wrzesnia zrobilam dla pewnosci test ktory byl negatywny
wiec to moje zle samopoczucie i brak @ to chyba nie za sprawa ciazy, jak myslicie? chyba zaczynam sie wkrecac
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Przyczajenie
|
niestety nie..
ale czy test zrobiony po mieisacu od stosunku nie daje pewnosci? na dodatek wczesniej normalny okres byl..ehh wiem stosunek przerywany to zadna forma antykoncepcji..ehh do tej pory myslalam ze wsyztko jest ok i nie ma sie o co martwic a teraz sama nie wiem :/
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyne, co moge ci radzic na przyszlosc- pamietaj,ze nawet przed wytryskiem wydziela sie tzw plyn "przed wytryskiem" i chocby pare kropli wystarcza ,bo w jednej kropli znajdziesz tysiace plemnikow okres moze ci sie tez spozniac z powodu stresu,ze sie nim martwisz tak bardzo tez ![]() nie zaszkodzi zrobic test ponownie ,choc ja pamietamjak raz okres mi sie spoznil 2 tygodnie bez powodu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

W sumie gratuluje odwagi i jakotakiego szczescia ze pomimo 1,5 rocznych stosunkow do końca jeszcze nie zaszłaś w ciąze 

Witam. Chciałbym zacząć od tego, że nie współżyliśmy z dziewczyną lecz oczywiście nie ma to tutaj większego znaczenia. Po zabawie erotycznej i moim podnieceniu wydzielił się preejakulat i było to długo przed wytryskiem bo był to początek zabawy. Musiałem wyjść do łazienki, oddałem mocz a następnie(jak kretyn
) wytarłem czubek penisa dłonią z tego preejakulatu

wiec to moje zle samopoczucie i brak @ to chyba nie za sprawa ciazy, jak myslicie? chyba zaczynam sie wkrecac