Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-04, 11:42   #2791
aneczka555
Zadomowienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi

Kochana Latko w Dniu Twojego Swieta zycze Ci aby spelnilo sie to czego tak bardzo pragniesz,zeby usmiech byl obecny na Twojej twarzy,duzo milosci,zdrowka i cudownego bobaska

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 11:49   #2792
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzień dobry):
na pocz atek coś dla Karolinki STO LATEK http://www.100lat.pl/kartki/2/23/

wpadłam tylko na chwilkę się przywitać bo wybieram się do moich dwóch łobuziarek (czyt: siostrzenic)

Pepuś zalecenia: leżenie w łóżeczku i ciepła herbatka, zdrowiej nam
Carol nic nie piszesz że przyszła@ hura szanse rosną

a teraz spadam jak wróce to na pewno zajrze miłego dzionka buziaki
Jakoś nie chce mi się leżeć No, ale herbatki i soczek malinowy to piję kubkami Na wieczór mi tak rośnie tempka i nie wiem co to ma być, bo czuję się normalnie do 13 a potem mnie ścina z nóg. Zupełnie nie rozumiem - katar i kaszel też pojawia się po 16
Może ja to już do ziemi tylko.

LATKO wszystkiego najlepszego w dniu urodzin! Spełnienia marzeń, zdrowia, szczęścia i wszystkiego naj... naj...

Edytowane przez Pepus
Czas edycji: 2009-10-04 o 11:51
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 12:02   #2793
Carol77
Zakorzenienie

AA2 kochana jeszcze nie przyszła@ rano myślałam, ze to już, ale nie...teraz mnie brzuch pobolewa jakby miała nadejśc lada chwila....no zobaczymy
Miłego popołudnia z siostrzenicami

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Jakoś nie chce mi się leżeć No, ale herbatki i soczek malinowy to piję kubkami Na wieczór mi tak rośnie tempka i nie wiem co to ma być, bo czuję się normalnie do 13 a potem mnie ścina z nóg. Zupełnie nie rozumiem - katar i kaszel też pojawia się po 16
Może ja to już do ziemi tylko.

LATKO wszystkiego najlepszego w dniu urodzin! Spełnienia marzeń, zdrowia, szczęścia i wszystkiego naj... naj...

Pepus co Ty opowiadasz!!!!!!!!!! ja Ci dam do ziemi
Tak jest przy grypsku, bynajmniej ja tak miałam przy ostatniej...Ty lepiej idź do lekarza i na L4!!!i wylez to świństwo!!! Mnie trzymało 2 tygodnie z temperatura 38,6.

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 12:02   #2794
giovi13
Raczkowanie

Hej dziewczynki!

latko WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

a mi sie dzisiaj śniło,że miałam dwóch sunów w przybliżonym wieku i szłam po nich do przedszkola.To był ich pierszy dzień i jak ich plzobaczyłam,to sie popłakałam,bo tak sie za nimi stęskniłam
Kto wie...może sen proroczy?!

A tak w ogóle to sie rano przeraziłam,bo wlazłam w dresy i okazało się,że wiszą mi na dupskuChudne.Ale w sumie to powinnam się cieszyć,bo niedługo to zacznę przybierać na wadze i tęsknic za starą

Cosik mi się zdaje,że szykują nam sie nowe mamuśki
giovi13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 12:11   #2795
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giovi13 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!

latko WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

a mi sie dzisiaj śniło,że miałam dwóch sunów w przybliżonym wieku i szłam po nich do przedszkola.To był ich pierszy dzień i jak ich plzobaczyłam,to sie popłakałam,bo tak sie za nimi stęskniłam
Kto wie...może sen proroczy?!

A tak w ogóle to sie rano przeraziłam,bo wlazłam w dresy i okazało się,że wiszą mi na dupskuChudne.Ale w sumie to powinnam się cieszyć,bo niedługo to zacznę przybierać na wadze i tęsknic za starą

Cosik mi się zdaje,że szykują nam sie nowe mamuśki
Śliczny sen kochana, ale by było, dwóch łobuziaków na raz
To dziwne, ze najpierw się traci nawadze... ja tego nie pamiętam z 1 ciąży, pamiętam juz jak zaczełam sie nie mieścić w jeansy, no a potem się okazał 16tc coś czuję, że dzisiaj przylezie ta wredota

A dla zainteresowanych wstawiłam na stronkę nowe ciachojakbyście chciały pooglądac zapraszam właśnie go wciełam pychotka

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-10-04 o 12:13
Stary 2009-10-04, 12:19   #2796
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
AA2 kochana jeszcze nie przyszła@ rano myślałam, ze to już, ale nie...teraz mnie brzuch pobolewa jakby miała nadejśc lada chwila....no zobaczymy
Miłego popołudnia z siostrzenicami

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Pepus co Ty opowiadasz!!!!!!!!!! ja Ci dam do ziemi
Tak jest przy grypsku, bynajmniej ja tak miałam przy ostatniej...Ty lepiej idź do lekarza i na L4!!!i wylez to świństwo!!! Mnie trzymało 2 tygodnie z temperatura 38,6.
Wiesz u mnie to coś dziwnego, bo w piątek miałam objawy grypowe a wczoraj już nie. A wieczorem to mi w gardle stoi jedzenie i stąd ten kaszel. Dzisiaj zastanawiałam się nad zrobieniem testu, ale chyba to nie ma sensu, gdyż mam 32 - 34 dniowe cykle, a dziś jest dopiero 26 dzień.
Na L4 nie mogę iść , bo wszystko jest na mojej głowie i nie ma kto mnie zastąpić.

Stary 2009-10-04, 12:26   #2797
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz u mnie to coś dziwnego, bo w piątek miałam objawy grypowe a wczoraj już nie. A wieczorem to mi w gardle stoi jedzenie i stąd ten kaszel. Dzisiaj zastanawiałam się nad zrobieniem testu, ale chyba to nie ma sensu, gdyż mam 32 - 34 dniowe cykle, a dziś jest dopiero 26 dzień.
Na L4 nie mogę iść , bo wszystko jest na mojej głowie i nie ma kto mnie zastąpić.
Wiesz, Ani tez wyszedł test wcześniej niż w terminie@ więc możesz zrobić, kto wie... Kurcze to tak jest jak jest się niezastąpionym...ja na szczęście w domku mogę i pracowac i chorować.

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-04, 12:27   #2798
giovi13
Raczkowanie

Cytat:
To dziwne, ze najpierw się traci nawadze... ja tego nie pamiętam z 1 ciąży, pamiętam juz jak zaczełam sie nie mieścić w jeansy, no a potem się okazał 16tc coś czuję, że dzisiaj przylezie ta wredota

A dla zainteresowanych wstawiłam na stronkę nowe ciachojakbyście chciały pooglądac zapraszam właśnie go wciełam pychotka

Wypluj te słowa kochana,bo bedzieMy tu wszystkie siedzimy i trzymamy kciuki,żeby nie przylazła.
Stary 2009-10-04, 12:33   #2799
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giovi13 Pokaż wiadomość
Wypluj te słowa kochana,bo bedzieMy tu wszystkie siedzimy i trzymamy kciuki,żeby nie przylazła.
Ok, już plujei dziękuję

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-04, 12:38   #2800
marlenka0505
Zakorzenienie

a swoją drogą Carol to twarda jesteś, ja bym nie wytrzymała tak długo bez testu
Stary 2009-10-04, 13:01   #2801
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:

To ciasto znam i robiłam z wiśniami, morelami, brzoskwiniami i każda wersja była zmieciona z blachy w ciągu godziny. No i nalot gości miałam, bo jak się dowiadywali, że piekę fale to wszyscy chcieli kawałek.
Mam pytanie odnośnie kwiatka na kawie, jak go zrobiłaś i czym?

Stary 2009-10-04, 13:02   #2802
giovi13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
a swoją drogą Carol to twarda jesteś, ja bym nie wytrzymała tak długo bez testu

pewnie gdyby to było możliwe,to zrobiłybyśmy go za Carol.Już,teraz,od razu
Stary 2009-10-04, 13:50   #2803
Gosiaro
Wtajemniczenie

Latko wszystkiego njalepszego!Niech ci się spełnią wszystkie Twoje marzenia!
Pepus ja tez chora.Kaszlu nie mam, ale katar mnie wykańcza.Łeb mi od niego pęka i mam lekki stan podgorączkowy.Wzięłabym polopirynkę, ale poki nie wiem, co i jak to wolę pić herbatkę z miodem i cytryną.
Teścik też ciągle przede mną.Cały czas jednak wszytko wskazuje na @.Jestem nerwowa i wczoraj zjadłam pół słoika nutelli...
Carol chyba w przyszły weekend skorzystam z twoich przepisów na wypieki.Może mi się w końcu coś uda, bo mistrzem pieczenia ciast to ja nie jestem.Umiem tylko babkę.Za to namiętnię piękę chlebek i robię podobno dobrą pizze

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 13:56   #2804
latko0
Zadomowienie

Witajcie kochane
DZIĘKUJE WAM BARDZO ZA ŻYCZONKA SĄ ŚLICZNE AŻ MI SIĘ ŁEZKA ZAKRĘCIŁA W OKU!!!
Jesteście wspaniałe.
Pepus może jesdnak to nie grypa, ja też się czułam jak bym była chora a okazało się że dzidzia. Więc kuruj się by kaszlu nie było bo może to tylko zbieg okoliczności, a później testuj.
Ja mam od wczoraj czarne myśli i zła jestem na siebie że nie poszłam odrazu do gin, bo nie wiem czy wszystko jest ok i się martwie.
Wczoraj stwierdziłam że może zrobie jeszcze jeden test innej firmy od 25 mIU/ml, no i wyszła tylko jedna kreska, i strasznie się boję czy beta dobrze przyrasta. W czwartek miałam niecałe 9 mam nadzieje że wszystko jest ok. Przepraszam że wam marudzę ale moje kochanie nie rozumie wogóle moich obaw
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 14:00   #2805
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Latko wszystkiego njalepszego!Niech ci się spełnią wszystkie Twoje marzenia!
Pepus ja tez chora.Kaszlu nie mam, ale katar mnie wykańcza.Łeb mi od niego pęka i mam lekki stan podgorączkowy.Wzięłabym polopirynkę, ale poki nie wiem, co i jak to wolę pić herbatkę z miodem i cytryną.
Teścik też ciągle przede mną.Cały czas jednak wszytko wskazuje na @.Jestem nerwowa i wczoraj zjadłam pół słoika nutelli...
Carol chyba w przyszły weekend skorzystam z twoich przepisów na wypieki.Może mi się w końcu coś uda, bo mistrzem pieczenia ciast to ja nie jestem.Umiem tylko babkę.Za to namiętnię piękę chlebek i robię podobno dobrą pizze
A mnie wczoraj muliło po zjedzeniu czterech małych kosteczek
A można prosić o przepis na chlebek i pizze? Mam nadzieję, że pieczesz chlebek w piekarniku, a nie w jakiś kombichlebie czy jakoś tam

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Jesteście wspaniałe.
Pepus może jesdnak to nie grypa, ja też się czułam jak bym była chora a okazało się że dzidzia. Więc kuruj się by kaszlu nie było bo może to tylko zbieg okoliczności, a później testuj.
Ja mam od wczoraj czarne myśli i zła jestem na siebie że nie poszłam odrazu do gin, bo nie wiem czy wszystko jest ok i się martwie.
Wczoraj stwierdziłam że może zrobie jeszcze jeden test innej firmy od 25 mIU/ml, no i wyszła tylko jedna kreska, i strasznie się boję czy beta dobrze przyrasta. W czwartek miałam niecałe 9 mam nadzieje że wszystko jest ok. Przepraszam że wam marudzę ale moje kochanie nie rozumie wogóle moich obaw
Latko ty się uspokój,bo zaszkodzisz tylko. A to że test nie wyszedł to doczytaj o jego czułości. Ja własnie kupiłam i miałam nadzieję, że jest bardzo czuły, a tam piszą małymi literkami żeby robić po spodziewanym okresie lub kilka dni później Trafiło mnie coś!

Stary 2009-10-04, 14:06   #2806
Gosiaro
Wtajemniczenie

Piękę w piekarniku na zakwasie ;-)Przepis:
1 kg mąki (ja mieszam pszenną z razową pół na pół), nasionka: siemię lniane, dynia, słonecznik ( ilość wg uznania- ja lubię dużo)
ok. pół litra wody, otręby żytnie, 3 łyżeczki soli i 4 łyżki zakwasu.
Na 3 godzinki wczesniej wyjmuje zakwas z lodówki, mieszam wszystkie produkty na sucho,dodaję zakwas rozrobiony z ciepła ( nie gorącą!) wodą, wyrabiam ciacho, wkładam do blaszki i odstawiam na 8 godzin w ciepłe miejsce.Po tym czasie piękę godzinke i 15 minut w temperaturze 160-180 stopni.

Stary 2009-10-04, 14:28   #2807
aneczka555
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie kochane
Jesteście wspaniałe.

wcale nam nie marudzisz!!!!! a powiedz na kiedy mialas temin @ ?
moze powinnas zrobic jeszcze jedna bete co? z tymi testami to jest roznie....czasami dziewczynom ktore sa w ciazy wogole nie wychodza do ktoregos tam tygodnia.skoro beta wyszla ok 9 to tez jest to ciaza,a jakie mialas normy na karteczce ktora dostalas?przytulam cie i nie stresuj sie

Stary 2009-10-04, 14:32   #2808
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Piękę w piekarniku na zakwasie ;-)Przepis:
1 kg mąki (ja mieszam pszenną z razową pół na pół), nasionka: siemię lniane, dynia, słonecznik ( ilość wg uznania- ja lubię dużo)
ok. pół litra wody, otręby żytnie, 3 łyżeczki soli i 4 łyżki zakwasu.
Na 3 godzinki wczesniej wyjmuje zakwas z lodówki, mieszam wszystkie produkty na sucho,dodaję zakwas rozrobiony z ciepła ( nie gorącą!) wodą, wyrabiam ciacho, wkładam do blaszki i odstawiam na 8 godzin w ciepłe miejsce.Po tym czasie piękę godzinke i 15 minut w temperaturze 160-180 stopni.
Dzięki już spisałam, teraz tylko muszę zdobyć zakwas, bo sama nie umiem robić a ile tych otrąb żytnich?

Stary 2009-10-04, 14:33   #2809
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
wcale nam nie marudzisz!!!!! a powiedz na kiedy mialas temin @ ?
moze powinnas zrobic jeszcze jedna bete co? z tymi testami to jest roznie....czasami dziewczynom ktore sa w ciazy wogole nie wychodza do ktoregos tam tygodnia.skoro beta wyszla ok 9 to tez jest to ciaza,a jakie mialas normy na karteczce ktora dostalas?przytulam cie i nie stresuj sie
Aniu na mojej karteczce było namisane że od 5,8 - 71,2 3 tydzień
9,5 - 750 4 tydzień no i nie wiem. Jutro koniecznie idę do lekarza, to on mnie może uspokoi
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 14:41   #2810
Gosiaro
Wtajemniczenie

Pepus otręb tak ok. pół szklanki, ale można tez więcej jak lubisz.Zakwas najlepiej od kogoś "pozyczyć" kto już piecze chlebki, bo taki świeży nie zawsze jest dobry, a na taki dojrzały trzeba poczekać.Oddałabym ci troche mojego gdyby było to możliwe.Tutaj znajdziesz przepis na zakwas: http://piekarnia.wordpress.com/2008/...kwas-na-chleb/
Daj znać, jak wyszedł chlebek

Stary 2009-10-04, 14:44   #2811
aneczka555
Zadomowienie

Cytat:
Aniu na mojej karteczce było namisane że od 5,8 - 71,2 3 tydzień
9,5 - 750 4 tydzień no i nie wiem. Jutro koniecznie idę do lekarza, to on mnie może uspokoi

skoro masz byc spokojniejsza to lepiej idz,a robilas test z pierwszego moczu?
i na kiedy mialas termin @ ????

Stary 2009-10-04, 15:36   #2812
Carol77
Zakorzenienie

Pepuś, tutaj zobacz jak się takie cudeńka robi
http://allcoffeeart.com/category/coffee-art-videos/
najlepiej taki wzorek brązowy wykonac płynną czekoladą,takim sosem do lodów dr oetkera

Gosiaro bardzo isę cieszę, że skorzystasz z moich przepisików, życze smacznego!!! Co do chlebusia, to ja też piekłam w piekarniku, ale odkąd mam automat, to mi sie nie chcei ładuję do automatu wszystko i się samo robi

Karolinko kochana nie denerwuj się!!! Dla świętego spokoju idź na betę jutro, będziesz miała wtedy jasność i nie będziesz się niepotrzebnie stresować Ja trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze

Mnie się znowu pospało po obiadku, a teraz mam smaka na lody ehh żarłok sie ze mnie robi, na szczęście na razie nie tyję

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-10-04 o 15:39
Stary 2009-10-04, 15:46   #2813
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Heja Przede wszystkim najserdeczniejsze zyczenia dla naszej dzisiejszej solenizantki i przyszlej mamusi Latkoo !! Nie martw sie kochana, napewno wszystko jest w porzadku, moze test po prostu zwariowal, wiesz ze tak sie zdarza

A sprawdzilam sobie tez w tym kalendarzu i szok mam ...
Mi wyszlo ze moja dzidzia ma 9 dni ... Date poczecia pokazalo mi na 25 wrzesnia, czyli dzien kiedy sie kochalismy, 24 najbardziej czulam podbrzusze, czyli owu byla. ... Kurde musze test zrobic!!!
Dzisiaj dopiero 27 dc, ale ech tak bym chciala juz !!
Poza tym kurde, ja to chyba jakas ciamajda jestem ... Mam na roku dziewczyne ktora dwa tygodnie temu urodzila i normalnie chodzi na zajecia itd Ja tez tak chce ...

No a te parowki to dalej za mna chodza Tyle ze mam smaka, ale nie skuszam sie juz Nie jest az tak tragicznie jak wczoraj

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

W dodatku wynika ze urodzilabym w czerwcu, blisko urodzin mojego TZ

Bede teraz schizowac przez ten kalendarz

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Mnie się znowu pospało po obiadku, a teraz mam smaka na lody ehh żarłok sie ze mnie robi, na szczęście na razie nie tyję
No ja bylam grubasek na uropie jeszcze .. teraz czuje ze spodnie juz tak nie uciskaja, syski ok, bardziej ze stanika wychdza

Boshe tez mam ochote na lody .... Na takie : dodalabym tylko jeszcze kiwi, banana i truskawki.. I malinki jeszcze

Edytowane przez Cosmaaaaaaa
Czas edycji: 2009-10-04 o 15:48
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 15:49   #2814
aneczka555
Zadomowienie

kochana powiedzcie mi czy jak biore feminatal ktory zawiera 0.8 mg kwasu foliowego to czy folik musze dodatkowo brac czy sam feminatal wystarczy?

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

oj przepraszam pomylilam sie powinno byc 0.8 ug(400 %zalecanego dziennego spozycia)

Stary 2009-10-04, 15:51   #2815
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
kochana powiedzcie mi czy jak biore feminatal ktory zawiera 0.8 mg kwasu foliowego to czy folik musze dodatkowo brac czy sam feminatal wystarczy?

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

oj przepraszam pomylilam sie powinno byc 0.8 ug(400 %zalecanego dziennego spozycia)
Znalazlam takie cos ''Każda kobieta, która planuje ciążę powinna przyjmować profilaktyczną dawkę kwasu foliowego tj. 0,4 mg/dziennie. Jeśli nawet nie planujesz ciąży (blisko połowa poczęć w Polsce jest nieplanowana), a współżyjesz, także powinnaś przyjmować kwas foliowy (w dawce 0,4 mg). Jeśli jesteś w ciąży dawkę uzgodnij ze swoim ginekologiem. Zwykle do końca pierwszego trymestru przyjmuje się kwas foliowy w dawce 0,4 - 1 mg/dziennie. Niekiedy zaleca się go także w drugim i trzecim trymestrze w ramach profilaktyki anemii. W rodzinach z obciążonym wywiadem, takich, w których urodziły się już dzieci z wadami cewy nerwowej - zaleca się zwiększenie dawki folanu do 4 mg/dziennie. Większa dawka kwasu foliowego potrzebna jest także przyszłej mamie przyjmującej leki przeciwpadaczkowe lub chorej na cukrzycę.''

Ale skoro w nawiasie piszesz ze jest to 400% zalecanej dziennej dawki to nic wiecej nie powinnas brac

Edytowane przez Cosmaaaaaaa
Czas edycji: 2009-10-04 o 15:52
Stary 2009-10-04, 15:55   #2816
aneczka555
Zadomowienie

czyli juz sama nie wiem ,brac czy nie brac

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

aha dzieki Cosma
i trzymam kciuki za pozytywne testowanko!!!!!

Stary 2009-10-04, 16:05   #2817
aa2
Zakorzenienie

aneczka nadmiar kwasu foliowego nie szkodzi a najlepiej jak będziesz u lekarza to zapytaj ja biore witaminy w których kwasu jest 200 % zalecanego dziennego spożycia i acidum folicum(kwas foliowy) 15 mg
Pepuś nic się nie martw te testy nie są takie "mądre" jak beta
Cosma ten kalendarz jest niezły mi pokazało ze zaszłam 14 sierpnia i to się może zgadzać bo wtedy się pitulaliśmy, więc u Ciebie dużżżżżżżżża szansa...no i te parówy
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 16:30   #2818
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
czyli juz sama nie wiem ,brac czy nie brac

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

aha dzieki Cosma
i trzymam kciuki za pozytywne testowanko!!!!!

Tylko troche sie boje ... Powinnam poczekac jeszcze 4 dni... bo niby @ powinnam jutro dostac, ale ostatnio sie rozregulowalo i daje tak 3 dni zeby przyszla ... Takze test kupie (mialam to wczoraj zrobic :/) i w 31dc zatestuje chyba ...

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Cosma ten kalendarz jest niezły mi pokazało ze zaszłam 14 sierpnia i to się może zgadzać bo wtedy się pitulaliśmy, więc u Ciebie dużżżżżżżżża szansa...no i te parówy
Ojoj ... Najgorsze jest to ze mialam sie nie nakrecac, a tymczasem jak mi ten kalendarz wyliczyl to jurde schize mam
Stary 2009-10-04, 17:44   #2819
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Pepus otręb tak ok. pół szklanki, ale można tez więcej jak lubisz.Zakwas najlepiej od kogoś "pozyczyć" kto już piecze chlebki, bo taki świeży nie zawsze jest dobry, a na taki dojrzały trzeba poczekać.Oddałabym ci troche mojego gdyby było to możliwe.Tutaj znajdziesz przepis na zakwas: http://piekarnia.wordpress.com/2008/...kwas-na-chleb/
Daj znać, jak wyszedł chlebek
Dam znać jak znajdę kogoś kto ma zakwas, bo ja nie mam czasu czekać aż 5 dni.

Cytat:
Pepuś, tutaj zobacz jak się takie cudeńka robi
http://allcoffeeart.com/category/coffee-art-videos/
najlepiej taki wzorek brązowy wykonac płynną czekoladą,takim sosem do lodów dr oetkera
Super stronka, będę ćwiczyć w najbliższym czasie

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość

A sprawdzilam sobie tez w tym kalendarzu i szok mam ...
Mi wyszlo ze moja dzidzia ma 9 dni ... Date poczecia pokazalo mi na 25 wrzesnia, czyli dzien kiedy sie kochalismy, 24 najbardziej czulam podbrzusze, czyli owu byla. ... Kurde musze test zrobic!!!
Dzisiaj dopiero 27 dc, ale ech tak bym chciala juz !!
Poza tym kurde, ja to chyba jakas ciamajda jestem ... Mam na roku dziewczyne ktora dwa tygodnie temu urodzila i normalnie chodzi na zajecia itd Ja tez tak chce ...

No a te parowki to dalej za mna chodza Tyle ze mam smaka, ale nie skuszam sie juz Nie jest az tak tragicznie jak wczoraj

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

W dodatku wynika ze urodzilabym w czerwcu, blisko urodzin mojego TZ

Bede teraz schizowac przez ten kalendarz

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

No ja bylam grubasek na uropie jeszcze .. teraz czuje ze spodnie juz tak nie uciskaja, syski ok, bardziej ze stanika wychdza

Boshe tez mam ochote na lody .... Na takie : dodalabym tylko jeszcze kiwi, banana i truskawki.. I malinki jeszcze
Ja też zaczęłam schizować od wczoraj przez tą stronkę

Cytat:

Nie brać na swoją rękę nic poza normę.

Cytat:
aneczka nadmiar kwasu foliowego nie szkodzi a najlepiej jak będziesz u lekarza to zapytaj ja biore witaminy w których kwasu jest 200 % zalecanego dziennego spożycia i acidum folicum(kwas foliowy) 15 mg
Pepuś nic się nie martw te testy nie są takie "mądre" jak beta
Na betę nie pójdę teraz. Dopiero jak nie dostanę @.

Stary 2009-10-04, 18:10   #2820
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Ja też zaczęłam schizować od wczoraj przez tą stronkę
A Tobie jak wyliczylo? Trafilo tez w dzien przytulanek i ewentualnej owu? No bo u mnie to tak trafilo, ze szoku dostalam ... Gdyby nie to to bylabym w stanie czekac spokojnie jeszcze kilka dni do testu a tak to dzisiaj mam ochote go juz zrobic
A jesli jestem w ciazy (oj daj Boziu, daj ) to na 99% bedzie chlopaczek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości