Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-05, 07:06   #2491
BogaczKa22
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
podziwiam też bym tyle chciała zrzucić, jeszcze mam 15 do zrzutu, obym podołała, bo powoli mi sie nie chce
A co to znaczy, że "nie chce mi się"??? Wytrzymaj te kilka miesięcy! Zobaczysz jak potem będzie fajnie
Wiadomo... jedzonko (to niezdrowe) to "fajna" sprawa i jak przyjemnie się je... Ale potem zrzucić to, to już problem. No niestety teraz trzeba troszkę popracować żeby mieć ładną sylwetkę i być zadowoloną z siebie
Nie poddawaj się Dasz radę!

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Witam

Umnie po 5 dniach p/w + 1,3 kg jestem załamana
Od dziś przechodzę na system 4/3 i zobaczę jak to będzie,tylko czy to ma sens i czy mi się jeszcze chce być na diecie
No i następna się rozkleja

Dziewczyno! Zrzuciłaś dopiero 6 kg ! Popatrz ile wytrzymały te co zrzuciły 20 i 30 kg Weź z nich przykład i nie mów że Ci się nie chce. Zrób to raz a dobrze i raz na całe życie.

Często powtarzamy tu że zastoje (nawet dłuższe ) to normalka, więc przetrzymaj to

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 07:10   #2492
eliza40
Zakorzenienie

Bogaczko zastoje mogą być tylko żeby waga nie szła za bardzo do góry

Ty mi byłaś potrzebna tutaj od rana Dzięki Bogaczko
Stary 2009-10-05, 07:17   #2493
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Bogaczko zastoje mogą być tylko żeby waga nie szła za bardzo do góry

Ty mi byłaś potrzebna tutaj od rana Dzięki Bogaczko
Po to tu jesteśmy

A u mnie przez 3 dni p/w 0,5kg do góry Też nie mam z czego się cieszyć ale się nie załamuje.Tak bywa... Przeczekam to. Chcę w końcu zroić ze sobą porządek RAZ I NA CAŁE ŻYCIE I musi mi się udać I Wam też się uda

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Idę na śniadanko ale zaraz tu wrócę
Od dziś do czwartku jestem na P

Dukan

Stary 2009-10-05, 07:17   #2494
Palolinka
Rozeznanie

Hej dziewczynki! Dziś dzień przygotowawczy a od jutra pierwsza faza Mam zamiar wytrzymać 4-5 dni. Ale mam pytanie: co bierzecie do pracy poza serkiem wiejskim i ewentualnie jakimś jogurtem czy kefirem? (oczywiście chodzi mi o białka). Ja pewnie na tym poprzestanę, no może jeszcze jakieś mięsko zdołam zjeść w pracy. Ale może macie jakies fajne pomysły Byłabym wdzięczna za podpowiedzi!

Aha... a serek wiejski naprawdę jecie taki 0%? Bo ja najchudszy to znalazłam 3%, a do tej pory jadałam taki 5%. No i mleczko.... pewnie też 0%?
Zastanawiam się jeszcze nad tym serkiem homogenizowanym...bo znalazłam taki duży w biedronce... ale on się chyba ne nadaje prawda? Gdzie kupujecie swoje> i jakich firm?

60...58...50
Palolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 07:24   #2495
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Palolinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki! Dziś dzień przygotowawczy a od jutra pierwsza faza Mam zamiar wytrzymać 4-5 dni. Ale mam pytanie: co bierzecie do pracy poza serkiem wiejskim i ewentualnie jakimś jogurtem czy kefirem? (oczywiście chodzi mi o białka). Ja pewnie na tym poprzestanę, no może jeszcze jakieś mięsko zdołam zjeść w pracy. Ale może macie jakies fajne pomysły Byłabym wdzięczna za podpowiedzi!

Aha... a serek wiejski naprawdę jecie taki 0%? Bo ja najchudszy to znalazłam 3%, a do tej pory jadałam taki 5%. No i mleczko.... pewnie też 0%?
Zastanawiam się jeszcze nad tym serkiem homogenizowanym...bo znalazłam taki duży w biedronce... ale on się chyba ne nadaje prawda? Gdzie kupujecie swoje> i jakich firm?
Do pracy możesz też wziąść plasterki chudej wędliny, upieczone/usmażone wcześniej mięso, możesz sobie zrobić koktajl albo jakąś sałątkę jak masz czas, np z tuńczyka; albo usmażyć placki otrębowe czy serowe, do pojemniczka i już.

Serek wiejskilight ma 3% i ja taki jem a serek homogenizowany może być i duży byle nie miał cukru, tłuszczu zbyt dużo i węgli.

Dukan

Stary 2009-10-05, 07:29   #2496
agus30
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim. Ja po kawce,śniadanko zaraz zjem.Moja waga szaleje po prostu ,dziś znowu spadek o o,5kg.Czyli mam za sobą już 12,5kg ,ten tydzień mam warzywny i cichą nadzieję że mi nie podskoczy waga za bardzo. Nie mogę się doczekać jak zobaczę 6 z przodu. Dziewczyny proszę was,nie poddawajcie się tak łatwo i nie ulegajcie słabościom,pomyślcie że udało wam się schudnąć juz kilka a nawet kilkanaście kg i szkoda tego zaprzepaścić ot tak bo wiadomo że jak zaczniemy jeść od razu normalnie to z powrotem to do nas wróci.Wiem o tym i się na własnej skórze przekonałam stosując różne diety.Powiedziałam w końcu STOP, to moja jedyna szansa,albo w niej wytrwam,albo będę gruba i będę miała kompleksy do końca życia.
Z zastojami każda z nas chyba miała taki problem,mi waga stała wcześniej prawie 2 tygodnie i też mi sie to nie podobało,różne myśli wtedy po głowie chodzą,może ta dieta to nie dla mnie,pewnie już nie uda mi się schudnąć?ale w końcu dalej ruszyła na minus oczywiście.Dziewczyny cierpliwość popłaca,wcześniej czy później.Życzę sobie i wam wytrwałości i samozaparcia
1 grudzień Start III faza
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 07:31   #2497
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
A co to znaczy, że "nie chce mi się"??? Wytrzymaj te kilka miesięcy! Zobaczysz jak potem będzie fajnie
Wiadomo... jedzonko (to niezdrowe) to "fajna" sprawa i jak przyjemnie się je... Ale potem zrzucić to, to już problem. No niestety teraz trzeba troszkę popracować żeby mieć ładną sylwetkę i być zadowoloną z siebie
Nie poddawaj się Dasz radę!

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

No i następna się rozkleja

Dziewczyno! Zrzuciłaś dopiero 6 kg ! Popatrz ile wytrzymały te co zrzuciły 20 i 30 kg Weź z nich przykład i nie mów że Ci się nie chce. Zrób to raz a dobrze i raz na całe życie.

Często powtarzamy tu że zastoje (nawet dłuższe ) to normalka, więc przetrzymaj to
wiem, ze bedze dobrze, bo juz mieszcze sie w ciuchy mniejsze, mam tez problem bo nie mam kurtki ani jesiennje ani zimomej bo za duże,
ogólnie ejstem zadowolona że jest mnie mniej, ale kurcze.. tak długo to trwa
i kupiłam kiecke slubną, obawiam się że będę musiała ja zmiejszać, jak faktycznie osiagne swoj cel
no ale cóż
idę dziś na drugie sniadanko maślanka naturlana 0,8% tłuszczu plus jajko z tuńcyzkiem na obiad, a potem pomyślę
pozdrawiam
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-05, 07:34   #2498
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus30 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim. Ja po kawce,śniadanko zaraz zjem.Moja waga szaleje po prostu ,dziś znowu spadek o o,5kg.Czyli mam za sobą już 12,5kg , Nie mogę się doczekać jak zobaczę 6 z przodu.
Ależ Ci zazdroszczę i gratuluję oczywiście

Ja też nie mogę się doczekać 6 z przodu...

Czy u Was też jest tak zimno??? Siedzę w bluzce i swetrze a palce mam zmarznięte i trudno mi pisać Czy to już zima?
Wzięłam sobie kubek z gorącą kawą i grzeję sobie łapki

Dukan

Stary 2009-10-05, 07:36   #2499
alekaz1
Zakorzenienie

Witam dzis pierwszy dzien mojej uderzeniowki ktora bedzie trwala 7 dni...zobaczymy ile wytrzymam
waga wyjsciowa to 84.2 kg.
waga którą chce uzyskac 65 kg
wzrost okolo 168 cm
alekaz1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 07:38   #2500
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
wiem, ze bedze dobrze, bo juz mieszcze sie w ciuchy mniejsze, mam tez problem bo nie mam kurtki ani jesiennje ani zimomej bo za duże,
ogólnie ejstem zadowolona że jest mnie mniej, ale kurcze.. tak długo to trwa
i kupiłam kiecke slubną, obawiam się że będę musiała ja zmiejszać, jak faktycznie osiagne swoj cel
no ale cóż
idę dziś na drugie sniadanko maślanka naturlana 0,8% tłuszczu plus jajko z tuńcyzkiem na obiad, a potem pomyślę
pozdrawiam
Pewnie, że będzie dobrze Aże ciuchy za duże to tylko cieszyć się trzeba

Ja w zeszłym roku po lecie jak byłam trochę schudnięta, kupiłam sobie płaszczyk zimowy taki raczej dopasowany. I jesienią przytyłam i płaszczyk wisiał przez cały rok Ale teraz mam nadzieję, że będę mogła go nosić

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Witam dzis pierwszy dzien mojej uderzeniowki ktora bedzie trwala 7 dni...zobaczymy ile wytrzymam
wzrost okolo 168 cm

Dasz radę Trzymam kciuki

Dukan

Stary 2009-10-05, 07:41   #2501
agus30
Raczkowanie

BogaczKa22,tobie też się uda,zobaczysz Dociągniemy do tej upragnionej wagi,nie bez wyrzeczeń bo łatwo nie jest,ale nagroda najwspanialsza i na całe życie,mam nadzieję.
Pogoda u mnie koszmarna,wiatr strasznie wieje,aż drzewa się w pół kłaniają i deszcz pada

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-05, 07:47   #2502
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
BogaczKa22,tobie też się uda,zobaczysz Dociągniemy do tej upragnionej wagi,nie bez wyrzeczeń bo łatwo nie jest,ale nagroda najwspanialsza i na całe życie,mam nadzieję.
Pogoda u mnie koszmarna,wiatr strasznie wieje,aż drzewa się w pół kłaniają i deszcz pada
Dzięki agus30

Mi już po kawce dużo cieplej

Na dworku we wrocku jest pięknie! Słońce świeci jak w lecie, niebo czyściutkie, wiatru niema ale temperatura na termometrze... ledwo 10st

Dukan

Stary 2009-10-05, 07:49   #2503
becia78
Raczkowanie

GG do becia78 Send a message via Skype™ to becia78

Cytat:
wzrost okolo 168 cm
a ja się martwiłam że odpuściłaś zatem do dzieła i start
POWODZENIA
becia78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 07:56   #2504
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

Witam dziewczyny! mam pytanie Dukan pisał że dla gruszek odpowiedzni tryb 2/7 i 2/0 co oznacza ten 2/0 ??? ja mam tylko duże biodra chyba cały tłuszcz mam na dole z góry ładnie zeszło nawet tam gdzie nie trzeba a z dołu tyci, może inny tryb stosować co poradzicie ????

Edytowane przez leana1
Czas edycji: 2009-10-05 o 08:07
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 07:56   #2505
becia78
Raczkowanie

Dziś już i ja mogę nazwać się dukanką bo do tej pory UCZYŁAM się jak nią zostać więc zakupki jakie takie zrobione przynajmniej na dziś włąśnie popijam kawusię z mleczkiem0,5%(innego nie bylo) i 1tabl.slodzika mam nadzieję że nie pogubiłam się i mał byc na bazie aspartamu?? Jajka ugotowane tuńczyk jest zatem na śniadanko sałateczka tylko co by tu do niej jeszcze dodać?? Ale mam pytanko jaką wodę popijacie bo tu już zgłupiałam w sklepie i nie kupiłam żadnej-pocztkująca jestem ale jeszcze się wyrobię. AAAAA DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM!!

zaskoczona jestem smakiem kawy mniam mniam a myślałam że będzie niesmaczna ....

Edytowane przez becia78
Czas edycji: 2009-10-05 o 07:57

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-05, 08:07   #2506
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez leana1 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny! mam pytanie Dukan pisał że dla gruszek odpowiedzni tryb 2/7 i 2/0 co oznacza ten 2/0 ??? ja mam tylko duże biodra chyba cały tłuszcz mam na dole z guryładnie zeszło nawet tam gdzie nie trzeba a z dołu tyci, może inny tryb stosować co poradzicie ????
Wydaje mi się, że 2/0 to : 2 dni protein a reszta to "normalne" jedzenie. Jakoś tak.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez becia78 Pokaż wiadomość
Dziś już i ja mogę nazwać się dukanką bo do tej pory UCZYŁAM się jak nią zostać więc zakupki jakie takie zrobione przynajmniej na dziś włąśnie popijam kawusię z mleczkiem0,5%(innego nie bylo) i 1tabl.slodzika mam nadzieję że nie pogubiłam się i mał byc na bazie aspartamu?? Jajka ugotowane tuńczyk jest zatem na śniadanko sałateczka tylko co by tu do niej jeszcze dodać?? Ale mam pytanko jaką wodę popijacie bo tu już zgłupiałam w sklepie i nie kupiłam żadnej-pocztkująca jestem ale jeszcze się wyrobię. AAAAA DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM!!

zaskoczona jestem smakiem kawy mniam mniam a myślałam że będzie niesmaczna ....
Do tuńczyka możesz jeszcze dodać jajko albo twarożęk, troszkę cebulki i korniszonka.

Woda... ja kupuję lekko gazowaną Cisowiankę. Ale chyba najlepsza jest niegazowana.

Dukan

Stary 2009-10-05, 08:08   #2507
cocci
Zakorzenienie

witam!
Cytat:
Napisane przez margaa Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyn ja dziś jestem wsciekła waga pokazała 62 znowu głupi @ zwłaszcza że nie grzeszyłam muszę więcej pić bo troszkę za mało czasami to tak wolno idzie w tez podczas @ macie wiecej na waze
mi siechyba @ skończyła, a mam kilo na plus
Cytat:
Napisane przez NiKaNu Pokaż wiadomość
jakoś przez ostatni tydzień nie szła mi dieta

efekty ocenię po tygodniu, a póki co chciałabym do środy wytrwać w "niegrzeszeniu" ;D
mi nie szło przez weekend... teraz mam za swoje...
kochana, a z jakich względów Ty u lekarza byłaś? Poz atym zasłabnięciem cośjeszcze sie dziąło???
Cytat:
16,9kg juz ubytku
kocham wagę
klask i:pięknie!
Cytat:
Napisane przez anna777 Pokaż wiadomość
Waga, jak waga ale zauważcie że wymiary ciała się zmniejszają. Wczoraj np. usłyszałam, że zdrobniałam))
piękny spadek! klask i: co do wymiarów - spodnie, które na początku diety zapinałam na bezdechu są na mnie już dużo za luźne. Pasek od spodni (pisałam jakoś koło środy, że zapinam dwie dziurki wcześniej) teraz zapinam 4 dziurki wcześniej. R ma spodnie, których nie nosił, bo mu brakowało 10cm między guzikiem a dziurką, żeby sie zapiąć, a wczoraj je założył i zapiął i są w sam raz. czeka nas wymiana garderoby co mnie cieszy przeogromnie
Cytat:
powoli mi sie nie chce
łoj, mi też... ja chyba jeszcze o piątku pociągnę, a potem niech siędzieje co chce, przechodzę na III fazę
Cytat:
Umnie po 5 dniach p/w + 1,3 kg
u mnie po weekendzie, normalnie 1/1 ale za to zgrzeszkami jest 1na plus... chyba sobie zrobię3, albo 4 dni samych proteinek..
Cytat:
Napisane przez Palolinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki! Dziś dzień przygotowawczy a od jutra pierwsza faza Mam zamiar wytrzymać 4-5 dni.

powodzenia a z serkami po prostu czytaj etykiety
Cytat:
Czyli mam za sobą już 12,5kg
klask i:
Cytat:
ja mam kurtek zatrzęsienie, ale niestety większośc była na mnie za małą... a tak bym chciała kupić cośnowego....:pros i:
Cytat:
wzrost okolo 168 cm
powodzenia

kurcze, nie wycytowało mi wszystkiego...

pamiętam jeszcze ...

sqorpion - skąd w DE jesteś????

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 08:13   #2508
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
kurcze, nie wycytowało mi wszystkiego...
Za dużo na raz byś chciała

Dukan

Stary 2009-10-05, 08:41   #2509
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Za dużo na raz byś chciała
a bo widzisz, wczoraj cały dzięń walczyliśy z jabłkami, nie było jak siedziec na forum, to trza by teraz poodpisywac. A tu głupia maszyneria odmawia posłuszeństwa

jak myśłicie, da mi teraz coś kilka dni samych protein? tak sobie wymyśłiłam, ze moze 3dni P, potem 2dni pw i III faza.... bo się obawiam, ze mi waga skoczy jak zaliczę w końcu pierwszą ucztę

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-05, 08:45   #2510
Didier
Rozeznanie

witajcie dziewczęta!!!!

nareszcie udalo mi sie przeczytac weekend do konca, niezle naskrobalyscie

ja ma pytanko do aloes61: piszesz o dukanowskiej galaretce z serduszek, mi sie wydaje ze czytalam ze z podrobow tylko i wylacznie watrobka jest dopuszczalna i ewentualnie jakas czesc ozora, czy jestes pewna tych serduszek?
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 09:03   #2511
Dianae
Raczkowanie

Aaaaaaa!!! Moja waga pokazała dziś 80,5 kg!!! Czyli o 1,1 kg mniej niż w piątek! Słów mi brak, żeby wypowiedzieć, jak się cieszę To by znaczyło, że udało mi się juz zbić BMI z 29,5 do 26, 9 i coraz mniej brakuje do wymarzonego 24!!

Przepraszam, że tak sie drę, ale trochę mi się sfiksowało, bo tak sie bałam wzrostu, a tu spadek!! Wybaczcie

Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm
Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009
Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg
Aktualnie: 75,8 kg

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png

Edytowane przez Dianae
Czas edycji: 2009-10-05 o 09:09
Dianae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 09:08   #2512
becia78
Raczkowanie

siedzę i czytam czytam kolejne strony a szukam wzmianki o jogurtach,jakich firm sprawdziłyście bo w moim sklepie znalazłam tylko zott i danon a to ma tyle węgla i cukru że szok macie jakieś firmy mniej rozlazłe

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Dianae Pokaż wiadomość
Aaaaaaa!!! Moja waga pokazała dziś 80,5 kg!!! Czyli o 1,1 kg mniej niż w piątek! Słów mi brak, żeby wypowiedzieć, jak się cieszę To by znaczyło, że udało mi się juz zbić BMI z 29,5 do 26, 9 i coraz mniej brakuje do wymarzonego 24!!

Przepraszam, że tak sie drę, ale trochę mi się sfiksowało, bo tak sie bała wzrostu, a tu spadek!! Wybaczcie
klask i: gratuluję
Stary 2009-10-05, 09:11   #2513
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

Cytat:
siedzę i czytam czytam kolejne strony a szukam wzmianki o jogurtach,jakich firm sprawdziłyście bo w moim sklepie znalazłam tylko zott i danon a to ma tyle węgla i cukru że szok macie jakieś firmy mniej rozlazłe

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

klask i: gratuluję
w Lidlu śa jogurty light 1% tłuszczu no trochę wegłowodanów maja ja nie kupowałam bo węglaków wystraszyłam się , ale też serki naturalne homo marki carrefur niezłe da się przezwyczaić ale polecam Lidl jak masz czas bo dużo tam jest
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 09:11   #2514
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
witajcie dziewczęta!!!!

nareszcie udalo mi sie przeczytac weekend do konca, niezle naskrobalyscie

ja ma pytanko do aloes61: piszesz o dukanowskiej galaretce z serduszek, mi sie wydaje ze czytalam ze z podrobow tylko i wylacznie watrobka jest dopuszczalna i ewentualnie jakas czesc ozora, czy jestes pewna tych serduszek?
Ja nie aloes ale w książce nie doczytałam nic o sercach Są tylko wątróbki i ozór cielęcy. Tylko tyle. I to nawet nie dla wsystkich podroby są dozwolone. "Osoby z grupy ryzyka chorób sercowo-naczyniowych muszą wykluczyć je z jadłospisu". Niestety.

ja i tak nie lubię podrobów, więc nie mam problemu, chyba,że trochę do pasztetu

Dukan

Stary 2009-10-05, 09:11   #2515
becia78
Raczkowanie

Ja dziś dietę zaczęłam również mile zaskoczona bo od kilku dni waga pokazywał73 a że dziś pierwszy dzień dietki to niespodzianka ok72.Przyznam że miło zaczynać z takim zdziwieniem chociaż wiem że to dlatego że @ się skończył
Stary 2009-10-05, 09:12   #2516
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dianae Pokaż wiadomość

Przepraszam, że tak sie drę, ale trochę mi się sfiksowało, bo tak sie bałam wzrostu, a tu spadek!! Wybaczcie
Wybaczamy

Dukan

Stary 2009-10-05, 09:13   #2517
becia78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez leana1 Pokaż wiadomość
w Lidlu śa jogurty light 1% tłuszczu no trochę wegłowodanów maja ja nie kupowałam bo węglaków wystraszyłam się , ale też serki naturalne homo marki carrefur niezłe da się przezwyczaić ale polecam Lidl jak masz czas bo dużo tam jest
a skorzystam napewno z pomocy i zajrzę do lidla ale poczekam aż się wiatr uspokoi bo mi dzieciątko z wózka wyciągnie tak wije

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-05, 09:14   #2518
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupuję "Bieluch". Ma coprawda 3% tł. ale jest bardzo dobry w smaku, niedrogi (a kupuję tego maaaaaasę) i ma fajną konsystencję. Zazwyczaj kupuję w Realu.

Dukan

Stary 2009-10-05, 09:15   #2519
agus30
Raczkowanie

[QUOTE=becia78;14584429]siedzę i czytam czytam kolejne strony a szukam wzmianki o jogurtach,jakich firm sprawdziłyście bo w moim sklepie znalazłam tylko zott i danon a to ma tyle węgla i cukru że szok macie jakieś firmy mniej rozlazłe

Ja kupuję jogurt naturalny 0% Sokólski bo tylko taki znalazłam bez tłuszczu.W składzie ma 3,6g białka i 6g węglowodanów,tłuszczu oczywiście 0%.

Stary 2009-10-05, 09:18   #2520
becia78
Raczkowanie

Cytat:
Ja kupuję "Bieluch". Ma coprawda 3% tł. ale jest bardzo dobry w smaku, niedrogi (a kupuję tego maaaaaasę) i ma fajną konsystencję. Zazwyczaj kupuję w Realu.
Ba u mnie ani realu ani carrefura ale poszukam czegoś ciekawego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości