|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
samobójstwo w centrum handlowym "Arkadia"
do czego w tym kraju dochodzi??
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...8de2&_ticrsn=3 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: samobójstwo w centrum handlowym "Arkadia"
jedno słowo: MASAKRA
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Mogła chociaż łaskawie skoczyc z jakiegoś bloku a nie żeby kurde tyle ludzi widziało a potem jeszcze jakąs traume miało :/
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ale to ponoć po zamknięciu było, chyba że ja źle zrozumiałam
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też doczytałam w artykule, że to po zamknięciu było .
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Komplikatorka
|
Odważna dziewczyna. No i niestety mało inteligentna.
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ale w bloku ludzie żyją swoim życiem i robia swoje żeczy i może nawet by nie zauwazyli że coś z dachu zleciało :P
z mojej szkoły kiedyś dziewczyna z 8 piętra skoczyła na trawe i żyje i ma sie w miare dobrze. Tylko w środku miała troche bebechy pogniecione ale wszystko uratowali. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Jakaś chyba mało rozgarnięta. Może nie mogła klienta znaleźć albo zabrakło jej do jeansów. Nie rozumiem takich ludzi jak chcesz popełnić samobójstwo to zrób to tak żeby inni nie widzieli po co mają mieś koszmary do końca życia i po co wciągać w swoje brudy innych.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Bez przesady, może miała problemy z którymi sobie nie radziła.Fakt że wybrała beznadziejne miejsce.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Komplikatorka
|
Akt desperacji może i tak, ale pomyśl jak trzeba być odważnym żeby skoczyć, wziąć nóż i przeciąć żyły czy zrobić na sznurze pętle. Ty jeśli weźmiesz nóż to nie przetniesz bo się boisz i mimo,że masz ( jak każdy) jakieś problemy to tego nie zrobisz. Mało inteligentna bo jeśli tak bardzo chciała umrzeć to mogła wybrać inne miejsce, nie pomyślała o rodzinie - niedość,że będą cierpieli po stracie córki/ siostry to jeszcze głupie plotki "bo to matka tej co w centrum handlowym skoczyła". Szkoda dziewczyny, bo na pewno mogła żyć.
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
No niestety taka prawda, trzeba być głupim i tchórzliwym, żeby odebrać sobie życie. Po prostu głupim. Nie szkoda mi takich ludzi w ogóle.
I gdzie jak gdzie, ale w centrum handlowym... ja tam bym nigdy nie miała myśli samobójczych
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jestem specjalista ale obstawialabym ,że 90 % samobójstw lub prób to wolanie o pomoc a nie faktyczna chęć smierci. Znam przypadek kiedy chlopak rzucil sie okna a w domu byly jego dzieci ,powód ?duzo dzieci ,malo kasy drugi skoczyl pod pociąg bo miał pały w szkole i wiedzial ze matka go uziemi na dlugie lata po powrocie z wywiadowki wiec w tym samym czasie poszedl na tory znam ten przypadek faceta ktory rzucił sie z wieżowca spadł na daszek od klatki schodwej ,przeżył a wydawaloby sie ze to juz prawdziwe pragnienie smierci. Ludzie zawsze będa gadali wiec co za róznica dla rodziny czy "o to matka tej z arkadii "czy "matka tej co pod pociag się rzuciła " tyle dobrze ze maja cialo i nie musza jej szukac po krzakach,lesie . |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się z Tobą, też nie jestem specjalistką w tej sprawie. Myślę, że gdyby to nie było wołanie o pomoc, próba zwrócenia na siebie/swoje problemy uwagi to samobójstwo to przebiegło by gdzieś w zamknięci z dala od ludzi. Nie byłoby o tym teraz tak głośno. Pewnie codziennie zdarzają się takie tragedie i nikt o tym nawet nie wie.
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Żadne samobójstwo nie cieszy, ale takie przypadki zdarzają się codziennie. Żeby nie zgłupieć, trzeba się niestety znieczulić.
Szkoda dziewczyny, może to z głupoty, może z bezsilności, choć tej nigdy nie pojmę. Dla mnie samobójstwo to nie wołanie o pomoc, tylko odrzucenie jej. |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
jak ktoś ma problem to nikt nie powie "o boże, jakie to straszne" tylko dopiero jak odbierze sobie życie to wszyscy się mocno tym jarają. a tym bardziej się jarają im dziwniesze okoliczności
nie ważne czy była głupia czy odważna, czy tchórzliwa, czy wołała o pomoc czy ją odrzuciła. podjęła jakąś tam decyzję i poniosła jej konsekwencje. ot, życie
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie w calosci z paula78. Macie straszna latwosc w ocenaniu ludzi. A moze ona po prostu miala problemy, z ktorymi sobie nie radzila, a ten skok byl wolaniem o pomoc?
|
|
|
#20 |
|
BAN stały
|
OMG,to przykre co się stało. :/
|
|
|
|
|
#21 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co ma inteligencja i odwaga do problemow i stanu psychicznego, ktore popychaja kogos to takiego kroku? Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że głupio to nie zabrzmi,ale jak już ktoś chce się pożegnać z życiem, to dziwię się, że się decyduje na skok z 2 piętra- bo jeśli ma już naprawdę tyle problemów, z którymi sobie nie radzi-to przy takim skoku może dojść kolejny-straszne kalectwo, a nie śmierć
przykro to czytać Edytowane przez TOMORROW Czas edycji: 2009-10-05 o 17:18 |
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
ludzie popełniają samobójstwo kiedy NIKT z ich otoczenia nie dostrzega, że ta konkretna osoba ma problem, z którym nie może sobie poradzić
i to nie jest żadne tchórzostwo - to brak wsparcia bliskich! radzę co niektórym rozejrzeć się wokół swoich znajomych czy rodziny, bo jeśli zabije się ktoś kogo dobrze znacie, to nie powiedzie, że ta osoba była głupa i tchórzliwa, zadacie sobie pytanie: dlaczego ja byłam/em tak głupia, że nic nie zauważyłam niepokojącego jeśli jakaś osoba wam powie, że ma problem i sobie z nim nie radzi, nie wyśmiewajcie go, że jest błahy i taki problem to nie problem ciężko to zrozumieć, to jest tak samo jak z osobą chorą na depresję - wydaje nam się, że jak my jesteśmy szczęśliwi i zadowoleni z życia, to inne osoby tez wszystko będzie tak cieszyć - a tak nie jest niestety moja koleżanka powiesiła się w łazience, na klamce i powiem wam, że to była najbardziej uśmiechnięta osoba jaką w życiu poznałam takie osoby umieją wszystko ukrywać niestety, ale wierzcie mi, mimo, że to nie była bardzo bliska koleżanka, to do tej pory zastanawiam się czasem jak to się stało, że nikt nie był w stanie wyciągnąć do niej ręki i jej pomóc
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak można tak oceniac człowieka na tyle zdesperowanego, że posunął się do takiego kroku, jak odebranie sobie życia? To nie są "Galerianki", to prawdziwy dramat tej osoby i teraz jej rodziny, przyjaciół. Zastanów się, zanim coś takiego napiszesz, bo to wcale nie świadczy dobrze o Tobie. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam i nóż mi się w kieszeni otwiera. Mało inteligentne i puste to są niektóre wypowiedzi tutaj. Oby żadne z was nigdy nie zostało pozostawione w takiej sytuacji, bo życie pisze różne scenariusze.
Mój kolega popełnił samobójstwo podczas matur. Powiesił się na drzewie w parku.Nigdy nie zapomnę dnia, w którym wychowawczyni nam o tym powiedziała. Do dzisiaj to we mnie siedzi.To nie był zły chłopak, może bardziej wrażliwy,wagarował, ale był bardzo inteligentny. Miał problemy z samym sobą, w przeszłości też problem z narkotykami. Nie wie czemu sie targnął na własne życie. Najwyraźniej musiał być bardzo zdesperowany i nie widział innego rozwiązania. Nie jest wcale łatwo odebrać sobie życie, to przecież wbrew naszemu instynktowi. Edytowane przez cosma Czas edycji: 2009-10-06 o 18:33 |
|
|
|
|
#26 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Od niektórych wypowiedzi niedobrze się robi.Może się zabijać,proszę bardzo ,tylko nie na naszych oczach,żeby my nie daj Boże,nierwicy się nie nabawiłi,żeby nam naszego różowego życia nie zapaskudziła.A to przecież,w jakimś stopniu wina otoczenia-nikt nie chce rozmawiać z takimi dziewczynami,każdy ucieka,a póżniej zdziwienie i pytania "dlaczego?" Edytowane przez kalina121 Czas edycji: 2009-10-05 o 19:12 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Po niektórych wypowiedziach w tym wątku jak szczególnie aniyam to można się domyślać, jak to się dzieje, że ludzie nie potrafią lub nie chcą wyciągnąć pomocnej dłoni do innych.
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
przykre zdarzenie, przykre komentarze. Tylko nazwa centrum ku ironii oznacza raj ...
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
przeraża mnie to że żyjemy w takim społeczeństwie . To przykre, to co piszecie, jak łatwo oceniacie , nie znając sytuacji. Dlaczego nazywacie tę dziewczynę głupią? - nikt teraz tak naprawdę nie wie jaka była jej sytuacja, co ją spotkało. Fakt miejsce gdzie to zrobiła nie było najlepszym pomysłem . A to stwierdzenie że samobójstwa były i będą są tylko przejawem wszechobecnej znieczulicy - no bo to nie nasza wina, nic nie mogliśmy zrobić. Ale gdybyśmy widzieli coś więcej niż czubek własnego nosa , może zauważylibyśmy kogoś kto ma problemy, kto nie może sobie z nimi poradzić. Tak łatwo jest umywać od wszystkiego ręce...
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba była bardzo zdesperowana i chora...
Cytat:
Może dziewczyna była tak zagubiona, miała tak tragiczne i traumatyczne przeżycia że nie dała sobie rady. Istnieją różne okoliczności, ale wychodząc z założenia że rzucił ją chłopak a ona się nie ruszyła po pomoc tylko zabiła w centrum handlowym - można nazwać ją głupią. Ale zakładając że miała tragiczne przeżycia - po prostu niesamowity akt desperacji
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2009-10-05 o 21:41 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

.