|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
Moja teściowa używa takiego komentarza na temat niektórych odcieni niebieskiego i pewnie mi się to udzieliło. I jak sobie pomyśle że ona przyjdzie i na mój komplet powie że jest szpitalny to![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- [QUOTE=xpressja;14586203 a ja dzisiaj mam na cito wizytę, wczoraj wieczorem brzucho zrobił się twardy i pobolewał tak w dole... dzisiaj drobne brunatne plamienia, które potwornie mnie wystraszyły! Stąd konieczność wizyty... 3majcie kciuki żeby wszystko było ok![/QUOTE] Kciuki zaciśnięte Ale chyba jak go jeszcze nie ma to nie ma czego hamować
|
|
|
|
|
#2252 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam mamusie poniedziałkowo
Cytat:
Cytat:
ja też jak nie byłam obecna dłuższy czas to tak było ale to normalne, poprostu wątek sie szybko rozrasta 3mam kciuki żeby sie u Ciebie poukładało wszystko Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ty mnie nie strasz bo ja łykam materne od początku (tzn nie od początku ciaży tylko odkąd ginka mi zaleciła). ale ja bym wolała żeby dzidzia wazyła mniej niż 5 kg. ![]() trzymaj sie dzielnie Cytat:
bedzie ok u mnie poza coraz silniejszym bólem kregosłupa w miarę ok
|
||||||
|
|
|
#2253 |
|
Raczkowanie
|
Jak tam u was mija dzionek ????????
U mnie tak sobie,posprzątałam wszystko za komodą też Jutro do lekarza.Jestem ciekawa czy da mi skierowanie na badania. Odpoczy wam teraz na obiad pomidorowa KARENINA19-Śliczny dziudziolek. Później zajrze jak dam rade wstać z łóżka.
|
#2254 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki mocno! Na pewno wszystko będzie dobrze!
Simpatica, zrobiłam ciasto z gruszkami Dzięki za przepis! Wyszło super, na dodatek powiem, że całość przygotowania zajęła mi niecałą godzinę, a więc ciasto mega szybkie i łatwe! Polecam ![]() U nas 30 tydzień, zaczynam doświadczać nieprzespanych nocy, a wtedy leżę i rozmyślam jak Brombi Byliśmy ze SR oglądać porodówkę i przyznam, że jestem pozytywnie zaskoczona, spodziewałam się gorszy warunków.
|
|
|
|
#2255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ktoraś tu kiedys pisała, ze na podstawie wagi z któregoś tygodnia szacuje sie wagę urodzeniową mnożąc przez dwa. O ktory to tydzień chodziło, pamietacie? Tak, wiem że z szacowaniem to różnie bywa... Nie Brombi, jeszcze nie poszłam, musze jeszcze parę rzeczy pokończyć, ale czuję że czas na mnie sie zbliża... Sama jestem na siebie zła...
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cieszę się, że smakowało |
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powinnaś w końcu iść na to zwolnienie, trochę wypocząć i wyciszyć się przed porodem Chyba że jesteś taka przodowniczka pracy, jak moja znajoma, która w piątek ostatnia wyszła z pracy, a w sobotę rano zaskoczyła swoich współpracowników telefonem, że już urodziła
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Dzwoniłam do ginekologa z tymi moimi skurczami. Powiedziała mi że w w tym okresie ciąży to już jest normalne że mi się macica do porodu przygotowuje i że to są bóle jak na miesiączkę i twardnieje brzuch. Najpierw występują głównie w nocy i nad ranem. Kilka dni przed porodem mogą występować nawet co godzinę
Mogę brać nospę nawet 3 razy dziennie ale o zwiększeniu magnezu nic nie mówiła Wizytę mam za tydzień to dopytam. Trochę mnie uspokoiła. Idę robić obiad bo tżt po nocce śpi i muszę sobie radzić sama A tak mi się nie chce |
|
|
|
#2259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem Kochana wiem, wszyscy mi już to powtarzają. Przodowniczką nie będę, bo nikt mi medalu z ziemniaka nie da... Cytat:
|
|
|
#2260 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w którym tyg będziesz miała ten wymaz?? bo ja musze zrobić to badanie na własną rękę i tak sobie myślę,ze gdyby było coś nie tak, to trzeba sobie jeszcze zostawić czas na wyleczenie! Cytat:
Wanienkę mam zwykłą. Nie słyszałam nic o tej ONDA, żadna z moich koleżanek nie kupowała takiej, więc niestety nie pomogę. Cytat:
Wiecie co, jak urodzę to chyba zaduszę ta moją Córcię, tak ją wycałuję, wyściskam, nie mogę się doczekać.!! Byłam przed chwilą w sklepie, gdzie dziewczyna na rękach trzymała taką dziewczynkę-niemowlaczka, i nie mogłam się napatrzeć ja rozumiem xpressja- ![]() Nadia - gratuluję 30 tygodnia! Fajnie z tą porodówką! Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Katekatee a ja mam jeszcze pytanko odnosnie poscieli...Jaka u Ciebie na poscieli jest metka z firmą?
![]() Bo u mnie zarowno na poscieli jak i kolderce i podusi jest MATEX, ta sama nazwa co nick na allegro ![]() Ja nastawilam pierwsze pranko, bo bardzo szybko ciuchy mi wyschly
|
|
|
|
#2262 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
12 str nadrobiłam i powiem tak ogólnie, że pokioki dla dzieciaczków są śliczne, a mamluch na 4d przesłodkie. Ponadto cieszę się, że pozostała gromadka jeszcze w dwupaku, choć jak widzę niektóre dziewczyny w szpitalu....ale będzie ok. Gratuluję nowych tygodni, trzymam kciuki za wszystkie mamusie, którym się coś dzieje (skurcze i inne przygody). Tarasia śliczne fotki, a brzusiu ładniutki. Mi teraz tak brzuchol wywalił, że szok. Jak stanę przodem to nawet tak nie widać, ale z boku obłęd. Wyglądam jakbym piłkę połknęla A z innych nowości to mam znowu zmartwienie...wczoraj w kościele miałam atak drugiej nerki....Nawet nie chcę myśleć, co by było gdyby musieli mi przekłuwać druga nerę..."tofika 2" już chyba nie dam rady zaakceptować Ja wczoraj zaczęłam 30 tydz Pozdrawiam Was serdecznie i spadam robić obiadek- kotleciki z piersi i fasolka szparagowa. Buziaki!
|
#2263 |
|
Wtajemniczenie
|
piszecie o tej wadze dzidka - to u mnie wychodzi 4 kg
według tego co pisała Brombusia
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nadia, a chcesz rodzić we Wrocławiu ? ? ? bo ja jestem z Wrocławia, pisz szybciutko gdzie byłas i co widziałaś!? |
|
|
|
|
#2265 | ||||
|
Zakorzenienie
|
O matko, zostawić was na 2 godziny, to kilka stron naprodukujecie Cytat:
![]() Cytat:
. Tyle, że my się (zwłaszcza ja) twardniejącym brzuchem już przestaliśmy denerwować Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kolanosiu, mam nadzieję, że obejdzie się bez Tofika 2. Trzymam mocno kciuki za to ![]() Karenina, specjalnie dla ciebie fotka ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-05 o 14:29 |
||||
|
|
|
#2266 |
|
Raczkowanie
|
Konspiracja oraz Xpressja, byłam w Oławie, bo od początku się zdecydowałam, że chcę tam rodzić. Szpital nie jest duży, ale też nie ma takiej ilości porodów, jak we Wrocławiu, więc nikogo nie odsyłają do innego szpitala, co dla mnie jest bardzo ważną kwestią. Sale są 2 osoby, z systemem rooming-in, co też bardzo mi się podoba. Poród rodzinny kosztuje 150 PLN, dla chętnych poród w wodzie - 400 PLN. Na sali porodowej są boksy - łącznie 4, ale mówią, że rzadko kiedy 2 kobiety rodzą jednocześnie. Boksy są oddzielone od siebie, szyściutkie, nowy sprzęt, wprawdzie dość małe, no ale zobaczymy. Wiem, że może mój post brzmi jak reklamówka
ale jest to wynik pozytywnego zaskoczenia no i ponieważ Konspiracja jest z Wrocławia, to pewnie wie jakie plotki krążą o wrocławskich porodówkach ... więc jestem dobrej myśli Aha, i jeszcze można opłacić położną, koszt 300 PLN. No właśnie dziewczyny z Wrocławia, macie już wybrany szpital? Z innej, kulinarnej beczki Dziś planuję robić kajmakowy przekładaniec Zobaczymy, co z tego cuda wyjdzie ...
Edytowane przez NadiaM Czas edycji: 2009-10-05 o 14:34 |
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Kolanosia obejdzie sie bez drugiego przyjaciela Tofika, trzymam mocno kciuki
Dziewczyny pralyscie pieluszki tetrowe i flanelowe?
|
|
|
|
#2268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... no właśnie te wrocławskie szpitale... ( głęboki wdech... ) ja rozmyślałam nad Oławą, ale jest jedno ale, o którym może lepiej nie myśleć, ale wiedzieć trzeba, że we Wrocławiu i okolicach sa tylko 2 dobrze wyposażone OIOMy dla noworodków, to jest Brochów i Kamieńskiego... i szczerze mówiąc to jest dla mnie chyba tym ziarenkiem które na szalce szpitali powoduje że najprawdopodobniej wyląduje na Kamieńskiego. Opinie różne, wiem. w ostatnich miesiącach rodziły tam 2 moje koleżanki i były mile zaskoczone! Porodówki 1osobowe - czyli duży komfort i można krzyczeń do woli. możliwość porodu w wodzie, poród rodzinny bezpłatny. Jest tam tez coś takiego jak stowarzyszenie położnych - nie wiem czy słyszałaś, jest to oficjalna usługa szpitala tzw. asekura położnej, koszt 600zł ale masz swoją położną, która prowadzi cię przez poród i jest z tobą po porodzie, uczy jak przystawiac dzidziolka itp. przed porodem też się z nią spotykasz... Sale poporodowe 2 osobowe, + sale o podwyższonym standardzie 100zł za dobę. ...i jeszcze jedno, wokół afery o brak znieczulenia we Wrocławiu, na kamieńskiego jest już anastezjologi ( brawo! ) i podobno jest szansa na znieczulenia... czuje się tak jakbym rodziła w innej epoce - to dotyczy tych znieczuleń! ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
nawet ochraniacz do łóżeczka
|
||
|
|
|
#2269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm...jasne, ze normalne, ale nie kiedy juz masz szyjke. ktora sie skraca...w takiej sytuacji jednak nie jest to najlepsze, co moze sie zdarzyc... ![]() A z tego co wiem magnez to podstawa...nawet w tej kroplowce, ktora dostaje sie z szpitalu na zatrzymanie skurczow jest konska dawka magnezu....no i powinnas sie oszczedzac czyli lezec... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Hehehe...tez mam taka cicha nadzieje A spiworek taaaaki cuuudny
|
|
#2270 |
|
Raczkowanie
|
Co do mojej nogi i pachwiny to nic nieprzechodzi boli chyba nadwyrężłam sobie to i mam nadzieję że przejdzie mi do jutra. .Nikoli niekłade dziś lulu,bo wieczorem są z nią kłopoty żeby usnęła.Sprawdzałam czy mam mleko w piersiach-mam ![]() .No to co z tego.Spadam składać ciuszki dla Wiktora i najpierw poprasować.
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
No 2 miesiace
![]() póki pogoda ładna wole to zrobic, bo jest coraz zimniej i październik ma byc zimny
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2273 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A co do prania pieluszek to ja jak mówiłam czekam jeszczę troszkę, tak za dwa tyg biorę się za pranko...Wtedy i ubranka i pieluchy. A pościel i różki, które dopiero co kupiłyście tez oczywiście pierzecie? Mam zamiar, ale jeszcze Was podpytam
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
nie, bo ja mam zamiar to posegregowac i pochowac w woreczki a do kazdego wsadzic mydełko
|
|
|
|
#2275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gratulacje z okazji rozpoczęcia następnego tygodnia ![]() Fajny rożek Właśnie, ja jeszcze rożka nie mam ![]() Cytat:
![]() Najwyżej wypierzesz jeszcze raz. Ja zwlekałam z tym, jeszcze nic nie mam uprane, ale wczoraj Mama dzwoniła i mnie troszkę pospiesza, mówi, żebym już uprała i schowała głęboko, to się nie zakurzy. Więc dzisiaj wybieram się do tego Reala, zobaczyć czy będzie proszek Dzidziuś, zrobić jeszcze zakupy w h&m i biorę się do prania. A jak nie będzie tego Dzidziusia, to co mam brać Lovellę czy Jelp? ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Coś się Zaharia nie odzywa. I ciekawa jestem, czy Dudziakowa już wyszła ze szpitala?
|
|
#2276 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciesze sie ze nadal w dwupaku Kamilko,jednak przeczucie co do czw lub pt bylo mylne no chyba ze w tym tyg albo nastepntm Cytat:
No ja tez łykam feminatal i az sie zleklam,poki co maly dobrze wazyl ale zobaczymy jak sie urodzi Cytat:
Śliczna Tyś z tym brzuszkiem Cytat:
Biedna Izulka znowu chora Cytat:
Bardzo dobre podejscie do porodu,tez takie mam Cytat:
Kciuki zacisniete Cytat:
Ślicznuitkiii Cytat:
Nadinko kochana jako ze tak mało nas odwiedzasz to prosimy o foteczke brzuszka w ramach rekompensaty ![]() ![]() ![]() i nie wymigiwac mi sie prosze!!!!Gratuluje kolejnych tygodni kochane mamuski No i oczywiscie plotkary jestescie straszne od rana net mi swirowal a tutaj juz narpodukowane 4 strony o zgrozooooo
|
|
#2277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z mydelkiem uwazaj, bo maluchy nie lubia intensywnych zapachow i moga podrazniac chyba... Cytat:
Nie pomoge, bo u nas w De nie ma nawet proszkow dla dzieci specjalnych...ja pralam w zwyklym...
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiem ze ten temat byl juz walkowany ale powiedzcie mi prosze bo musze jeszcze kupic kosmetyki dla malego co kupujecie na poczatek i jakich firm polecacie bo ja juz mam kręcka w głowie tyle tego wszystkiego jest
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Domi a z tą pogodą masz rację- trzeba wykorzystać jeszcze to jesienne słonko bo potem bedzie problem z suszeniem. kolanosiaja prałam wszystkie rzeczy- nowe też- zwłaszcza pościel która po praniu jest o wiele przyjemniejsza i pachnąca
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

Moja teściowa używa takiego komentarza na temat niektórych odcieni niebieskiego i pewnie mi się to udzieliło. I jak sobie pomyśle że ona przyjdzie i na mój komplet powie że jest szpitalny to

ja też jak nie byłam obecna dłuższy czas to tak było ale to normalne, poprostu wątek sie szybko rozrasta
U mnie standardowo - 2tygodnie mniej czyli dzis zaczynam 35tc

trzymaj sie dzielnie 

według tego co pisała Brombusia