Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-05, 15:17   #2281
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Kochanie, mam nadzieję, że Tofik nie dorobi się rodzeństwa
I gratulacje z okazji rozpoczęcia następnego tygodnia

Fajny rożek
Właśnie, ja jeszcze rożka nie mam

Też myślę, że się zakurzy. Ale jak masz ochotę, to dlaczego nie
Najwyżej wypierzesz jeszcze raz.

Ja zwlekałam z tym, jeszcze nic nie mam uprane, ale wczoraj Mama dzwoniła i mnie troszkę pospiesza, mówi, żebym już uprała i schowała głęboko, to się nie zakurzy.
Więc dzisiaj wybieram się do tego Reala, zobaczyć czy będzie proszek Dzidziuś, zrobić jeszcze zakupy w h&m i biorę się do prania.
A jak nie będzie tego Dzidziusia, to co mam brać Lovellę czy Jelp?

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Coś się Zaharia nie odzywa.
I ciekawa jestem, czy Dudziakowa już wyszła ze szpitala?
Brombi a ja mam Lovelle ale jak tylko mi sie skonczy to bede kupowac Dzidziusia bo o wiele ładniej pachnie

A musze Wam powiedziec ze dzis jestem zadowolona bo mialam tylko 2 pary spodni takich na jesien typowo ciazowych w tym jedna para to dresy a dzis mi siostra zadzwonila ze jest w lumpku i sa nówki dzinsy w moim rozmiarze za 10 zł wiec jej kazalam natychmist je brac nawet bez przymierzania i sa idealne,takze nie bede musiala ciagle w jednych chodzic i chociaz bedzie mi w dupsko ciepło

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Baby Dream i na drugim miejscu Weleda
Dzieki Kamilka

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 15:19   #2282
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dziewczyny pralyscie pieluszki tetrowe i flanelowe?
Moje są już wyprane i wyprasowane

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
No i oczywiscie plotkary jestescie straszne od rana net mi swirowal a tutaj juz narpodukowane 4 strony o zgrozooooo
Dobrze, że się odezwałaś, bo już chciałam dopytywać, czy wszystko z tobą ok

Cytat:
Dziewczyny wiem ze ten temat byl juz walkowany ale powiedzcie mi prosze bo musze jeszcze kupic kosmetyki dla malego co kupujecie na poczatek i jakich firm polecacie bo ja juz mam kręcka w głowie tyle tego wszystkiego jest
Najlepiej bez perfum i z jak najmniejszą ilością chemii.
Ja mam olejek migdałowy i krem Weleda nagietkowy do pupy (seria dla niemowląt).

No, malinowiec już w piekarniku, teraz muszę kuchnię doprowadzić do porządku
Stary 2009-10-05, 15:23   #2283
kachula27
Zakorzenienie

A ja dzis wzielam sie za posciel dla dzieciaczka i wlasnie sie pierze,jak wyschnie poprasuje sobie i schowam jeszcze na jakis tydzien dwa do szafki dopiero za jakis czas ubiore zeby mi sie nie zakurzyła

No i mialam na weekend spakowac torbe do szputala ale jakos weny nie mialam musze dzis to koniecznie zrobic

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Moje są już wyprane i wyprasowane

Dobrze, że się odezwałaś, bo już chciałam dopytywać, czy wszystko z tobą ok

Najlepiej bez perfum i z jak najmniejszą ilością chemii.
Ja mam olejek migdałowy i krem Weleda nagietkowy do pupy (seria dla niemowląt).

Jestem jestem Guciu tylko rano cos mi internet nie chcial chodzic i tylko sie wkurzalam ale za to posprzatalam sobie wstawilam pranko i dopiero teraz jestem

MALINOWIEC???????Oj Ty nie dobra!!!!!!!!!!takiego smaka robic

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-05, 15:23   #2284
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny wiem ze ten temat byl juz walkowany ale powiedzcie mi prosze bo musze jeszcze kupic kosmetyki dla malego co kupujecie na poczatek i jakich firm polecacie bo ja juz mam kręcka w głowie tyle tego wszystkiego jest
Kachula ja narazie kupiłam kosmetyki Hippa- od pierszego dnia życia- mleczko do ciała i płyn do mycia oraz kremik do pilęgnacji. Na Kubie tego nie testowałam ale koleżanki- obecne świeże mamy-przetestowały i są zadowolone.Jeśli dzidzia będzie miała problemy ze skórą dokupie Emolium do kąpieli. http://www.emolium.pl/emolium.php
też sprawdzone- lepsze od Oliatum
Do pupy mam też Linomag- bo taką masc zalecają u mnie w szpitalu i trzeba mieć ją ze sobą. Dla siebie kupiłam Bepanthen- polecam na brodawki, które na początku są "zmaltretowane" i pękają. Warto mieć tą maść do szpitala.
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 15:27   #2285
Matajkaa
Przyczajenie

Cytat:
Do kąpieli szamponik z płynem nivea 2w1 stosowałam go przy Jakubie i sie sprawdza do dziś na samiutki początek polecam do ciałka oliwkę bambino, ale tylko na ok miesiąca bo później zaczyna wysuszac skórę, a po oliwce polecam mleczko nawilżające nivea, krem do buźki i do pupy to pielęgnacyjny bambino lub nawilżający nivea sudokrem też radzę kupić sprawdza się na odparzenia i od początku warto mieć pod ręką maść Bepanthen :0 sprawdza się gdy dziecko ma zaczerwienienia np. pod brodą lub innymi fałdkami skóry (np.od wilgoci, która nie została dobrze po kąpieli usunięta)

Wybaczcie że tak rzadko piszę... mam nadzieję że mnie pamieta ktoś jestem ostatnio troszkę zalatana... mały dzisiaj kończy roczek, a w sobotę jest imprezka na ok 30 osób więc jest co robic i niestety jestem zdana tylko na siebie... mój K pracuje po 15 godzin i nie za bardzo może mi pomuc... bo wolne ma dopiero w sobotę...
Stary 2009-10-05, 15:33   #2286
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Kachula ja narazie kupiłam kosmetyki Hippa- od pierszego dnia życia- mleczko do ciała i płyn do mycia oraz kremik do pilęgnacji. Na Kubie tego nie testowałam ale koleżanki- obecne świeże mamy-przetestowały i są zadowolone.Jeśli dzidzia będzie miała problemy ze skórą dokupie Emolium do kąpieli. http://www.emolium.pl/emolium.php
też sprawdzone- lepsze od Oliatum
Do pupy mam też Linomag- bo taką masc zalecają u mnie w szpitalu i trzeba mieć ją ze sobą. Dla siebie kupiłam Bepanthen- polecam na brodawki, które na początku są "zmaltretowane" i pękają. Warto mieć tą maść do szpitala.

No o tej masci tez slyszalm i musze ja koniecznie kupic

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Matajkaa Pokaż wiadomość
Do kąpieli szamponik z płynem nivea 2w1 stosowałam go przy Jakubie i sie sprawdza do dziś na samiutki początek polecam do ciałka oliwkę bambino, ale tylko na ok miesiąca bo później zaczyna wysuszac skórę, a po oliwce polecam mleczko nawilżające nivea, krem do buźki i do pupy to pielęgnacyjny bambino lub nawilżający nivea sudokrem też radzę kupić sprawdza się na odparzenia i od początku warto mieć pod ręką maść Bepanthen :0 sprawdza się gdy dziecko ma zaczerwienienia np. pod brodą lub innymi fałdkami skóry (np.od wilgoci, która nie została dobrze po kąpieli usunięta)

Wybaczcie że tak rzadko piszę... mam nadzieję że mnie pamieta ktoś jestem ostatnio troszkę zalatana... mały dzisiaj kończy roczek, a w sobotę jest imprezka na ok 30 osób więc jest co robic i niestety jestem zdana tylko na siebie... mój K pracuje po 15 godzin i nie za bardzo może mi pomuc... bo wolne ma dopiero w sobotę...
Dzieki za opdpowiedz Matajka no i wysciskaj Kubusia od e ciotki ,wszystkiego najlepszego w dniu urodzinek dla malca

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-05, 15:35   #2287
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tak jak Malinka z Hipp, od pierwszego dnia życia, tyle że ja mam tylko oliwkę i krem na razie. Do mycia mydełko Bambino, chociaż może kupię jeszcze ten żel z Hipp. Do pupy mam na razie maść nagietkową i sudocrem, ale właśnie linomag też jest polecany.

Cytat:

O Ty niedobra, znowu mi smaka robisz

Cytat:
To życzę udanej imprezki
I wpadaj tu do nas, jak tylko znajdziesz czas

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 15:35   #2288
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc mamusie

ja dzis od rana zabiegana.. bylam u diabetolozki, nastepna wizyta za tydzien w ponidzialek.. ogolnie na samokontroli mi wychodzi calkiem fajny cukier tylko po nocy rano nie jest ok. zobaczymy co po tyg diety.. byc moze na noc insulina.

poczytalam troszke wczesniej co pisalyscie i wszystko mi sie pomieszalo
jedyne co mi utkwilo w pamieci to ze Andree jest slodziak

gratuluje kolejnych tygodni mamusiom oby tak do terminu

a bepanten jest super na smarowanie brodawek bo nie trzeba go zmywac przed karmieniem polecam a i sama musze dokupic

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2009-10-05 o 15:37
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 15:36   #2289
malina81
Zadomowienie

Cytat:

Pamietamy A to widze ze imprezka nie mała Ja mam w listopadzie urodziny Kuby ale niewiem jak ta impreza bedzie wygladac w tym roku bo bedzie juz braciszek w domu
Stary 2009-10-05, 15:37   #2290
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tak jak Malinka z Hipp, od pierwszego dnia życia, tyle że ja mam tylko oliwkę i krem na razie. Do mycia mydełko Bambino, chociaż może kupię jeszcze ten żel z Hipp. Do pupy mam na razie maść nagietkową i sudocrem, ale właśnie linomag też jest polecany.

O Ty niedobra, znowu mi smaka robisz

To życzę udanej imprezki
I wpadaj tu do nas, jak tylko znajdziesz czas
No wlasnie tez chyba jednak zdecyduje sie na tego Hippa chociaz bratowa ostatnio zachwalala mi Nivea ta serie antyalergiczna ale raczej Hipp

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-05, 15:39   #2291
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dla siebie kupiłam Bepanthen- polecam na brodawki, które na początku są "zmaltretowane" i pękają. Warto mieć tą maść do szpitala.
Właśnie też muszę kupić, bo słyszałam o niej dobre opinie.

Stary 2009-10-05, 15:39   #2292
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Pamietamy A to widze ze imprezka nie mała Ja mam w listopadzie urodziny Kuby ale niewiem jak ta impreza bedzie wygladac w tym roku bo bedzie juz braciszek w domu
Malinko pewnie bedzie tort w kształcie FORMUŁY 1 ,ostatnio kolezanki synus mial roczek i wlasnie taki torcik samochodzik mu kupili,slodko to wygladało

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-05, 15:39   #2293
domi7ks
Zakorzenienie

Ja z komsetyków narazie mam Sudocrem, mydełko i chusteczki Bambino
mam zamiar kupic oliwke Bambino raz ten Bepahanten i Emoluim (własnie dopisałam do listy)
w ogole mam zamiar wszystko z serii Bambino na poczatek kupic

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 15:40   #2294
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Kasiu ten hipp bosko pachnie

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 15:40   #2295
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamausie ja jak zwykle mam brak czasu na wizaz wpadlam tylko na chwilke do was pochwalic sie moimi zdobyczami

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 15:42   #2296
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Ja sie smaruje Hippem, troszke mi sie ten zapach juz znudzil

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam mamausie ja jak zwykle mam brak czasu na wizaz wpadlam tylko na chwilke do was pochwalic sie moimi zdobyczami

ten kombinezonik i ta szlafmycka:lo ve:

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 15:42   #2297
elalank
Zadomowienie

Thumbs up Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

kolanosia - trzymam mocno kciuki, zeby drugi Tofik nie był konieczny!!!!
Gratuluję 30 tydz
I na tą fasolkę szparagową to zrobiłasmi smaka!!! Tylko ciężko wybrać mi sie po raz drugi do sklepu, znów plecy odmawiają mi posłuszeństwa!

Cytat:
Dziewczyny pralyscie pieluszki tetrowe i flanelowe?
Ja wyprałam WSZYSTKO, od pieluch, przez ochraniacze na łóżko,pościele, rożki itp itd

Cytat:
ja zkosmetykami czekam do porodu.
Ale w domu mam sudocrem,emolium, bepathen (dostałam mnóstwo próbek) a resztę kupię po porodzie...
I fajnie Ci się udało ze spodniami!

Cytat:
oczywiście, że wybaczamy! odzywaj sie czasem, żebysmy wiedziały, że wszystko ok! I sto lat sto lat dla Synka!!!

Pietrusia - zdobycze piękne!!
Kropka- oby obyło się bez insuliny! trzymam kciuki

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-10-05 o 15:58
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 15:42   #2298
malina81
Zadomowienie

Cytat:
czesc mamusie

ja dzis od rana zabiegana.. bylam u diabetolozki, nastepna wizyta za tydzien w ponidzialek.. ogolnie na samokontroli mi wychodzi calkiem fajny cukier tylko po nocy rano nie jest ok. zobaczymy co po tyg diety.. byc moze na noc insulina.

poczytalam troszke wczesniej co pisalyscie i wszystko mi sie pomieszalo
jedyne co mi utkwilo w pamieci to ze Andree jest slodziak

gratuluje kolejnych tygodni mamusiom oby tak do terminu

a bepanten jest super na smarowanie brodawek bo nie trzeba go zmywac przed karmieniem polecam a i sama musze dokupic
Kropciu mam nadziej ze jednak obejdzie sie bez tej insuliny...

Brombri jak masz Sudocrem to nie musisz kupować Linomagu. A tą maść Bepanthen można rówiez stosować do pielęgnacji dzieci tylko że jest dość droga wiec na dłuższa metą sie to nie opłaca. Za to na brodawki wskazana
Stary 2009-10-05, 15:44   #2299
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

cd..

Aniołek[*]
Stary 2009-10-05, 15:44   #2300
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie miałam napisać, ze fajnie pachną, bo tam w składzie głównie olejek migdałowy

Cytat:
Zdobycze jak zwykle super

Dziewczyny, co do tej torby do szpitala, ja myślałam, że wezmę taką sportową niedużą, co na basen zawsze biorę, ale jak myślę o wszystkim co trza zapakować, to nie wiem, czy się do niej zmieszczę

Stary 2009-10-05, 15:46   #2301
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Malinko pewnie bedzie tort w kształcie FORMUŁY 1 ,ostatnio kolezanki synus mial roczek i wlasnie taki torcik samochodzik mu kupili,slodko to wygladało
Dzieki Kachula za pomysł - powiem szczerze że nie pomyślałam
Stary 2009-10-05, 15:47   #2302
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z komsetyków narazie mam Sudocrem, mydełko i chusteczki Bambino
mam zamiar kupic oliwke Bambino raz ten Bepahanten i Emoluim (własnie dopisałam do listy)
w ogole mam zamiar wszystko z serii Bambino na poczatek kupic
Ja tez co chwilke jeszcze cos dopisuje do listy,niby wszystko juz mam a tu zaraz cos napiszecie o tym czy o tamtym i zaraz zapisuje i dokupuje

Cytat:

Wlasnie nie wachalam ale słyszalm ze ślicznie pachnie

Cytat:

Świetne zakupy

A ja wczoraj bylam jeszcze w aptece po cos dla siebie na przeziebienie no i kupilam te gaziki nasaczone 70% spirytusem i juz nie bede musiala kupowac spirytku i rozrabiac bo nawet nie wiem jak to sie robi

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Dzieki Kachula za pomysł - powiem szczerze że nie pomyślałam

Alej juz widze minke Kubusia jakby sie pewnie ucioeszył z takiego torcika

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-05, 15:48   #2303
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

cd
No to tyle zdobyczy teraz uciekam na budowe zobaczyc jak tam panowie sobie radza

Aniołek[*]
Stary 2009-10-05, 15:48   #2304
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brombri jak masz Sudocrem to nie musisz kupować Linomagu. A tą maść Bepanthen można rówiez stosować do pielęgnacji dzieci tylko że jest dość droga wiec na dłuższa metą sie to nie opłaca. Za to na brodawki wskazana
Malinko z takich tańszych maści, podobno na sutki dobra jest ta z serii babydream
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...iersiowych.htm

Kropeczko dobrze, że samokontrola działa
i mam nadzieję, że obejdzie się bez insuliny

Stary 2009-10-05, 15:48   #2305
kachula27
Zakorzenienie

A ja wlasnie zamawiam sobie jeszcze naklejeczki dla malego do pokoiku a co niech ma kolorowo
co sadzicie o takich?
http://www.allegro.pl/item751998843_...uze_od_ss.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-05, 15:50   #2306
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie miałam napisać, ze fajnie pachną, bo tam w składzie głównie olejek migdałowy

Zdobycze jak zwykle super

Dziewczyny, co do tej torby do szpitala, ja myślałam, że wezmę taką sportową niedużą, co na basen zawsze biorę, ale jak myślę o wszystkim co trza zapakować, to nie wiem, czy się do niej zmieszczę
Tez mam z torba problem- bo w moim szpitalu trzeba miec wszystko swoje dla dzidzi- ubranka, pieluchy itp wiec w taką torbę sie nie spakuje...W szpitalu gdzie rodziłam Kubę potrzebowałam tylko ubranko na wyjście dla dzidzi -no i swoje rzeczy- a tu lista jest zdecydowanie wieksza i najlepsza byłaby walizka
Stary 2009-10-05, 15:53   #2307
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
cd
No to tyle zdobyczy teraz uciekam na budowe zobaczyc jak tam panowie sobie radza
Pietrusia no to żes poszlala z zakupami fajne zakupki

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Tez mam z torba problem- bo w moim szpitalu trzeba miec wszystko swoje dla dzidzi- ubranka, pieluchy itp wiec w taką torbę sie nie spakuje...W szpitalu gdzie rodziłam Kubę potrzebowałam tylko ubranko na wyjście dla dzidzi -no i swoje rzeczy- a tu lista jest zdecydowanie wieksza i najlepsza byłaby walizka
A ja robie tak-malego pakuje wlasnie w taka mala torbe ktora tez zawsze na basen biore a dla siebie to mam taka ekologiczna duza torbe i w nia sie zapakuje,tam i tak bedzie wiekszosc kosmetykow i podpasek,podkladow wiec nie musi mi sie zamykac

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-10-05, 15:57   #2308
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wczoraj bylam jeszcze w aptece po cos dla siebie na przeziebienie no i kupilam te gaziki nasaczone 70% spirytusem i juz nie bede musiala kupowac spirytku i rozrabiac bo nawet nie wiem jak to sie robi
Mnie właśnie odradzano te waciki, bo są duże.
Co do spirytusu, to w aptece mogą mi rozrobić, pytałam
Tylko muszę spirytus kupić w sklepie.
Położna na SR mówiła, że ten pępuszek to najlepiej takim patyczkiem higienicznym przemywać dookoła.
Sama nie wiem, co człowiek to inna opinia. Wyjdzie w praniu

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Pietrusia a te kombinezoniki

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:

A ja robie tak-malego pakuje wlasnie w taka mala torbe ktora tez zawsze na basen biore a dla siebie to mam taka ekologiczna duza torbe i w nia sie zapakuje,tam i tak bedzie wiekszosc kosmetykow i podpasek,podkladow wiec nie musi mi sie zamykac
A ja chyba na odwrót. Siebie do torby, dla dzidziola tylko pieluchy, oliwka i chusteczki, więc to do reklamówki jakiejś.
No i jeszcze torba dla TŻ

Stary 2009-10-05, 16:03   #2309
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
A z innych nowości to mam znowu zmartwienie...wczoraj w kościele miałam atak drugiej nerki....Nawet nie chcę myśleć, co by było gdyby musieli mi przekłuwać druga nerę..."tofika 2" już chyba nie dam rady zaakceptować Nic znowu kilka dni nerwówki,a w czwartek idę na wizytę do urologa. Oby nie było jeszcze tak źle, oby wytrzymać jeszcze kilka tygodni....
Ja wczoraj zaczęłam 30 tydz
Pozdrawiam Was serdecznie i spadam robić obiadek- kotleciki z piersi i fasolka szparagowa.
Buziaki!
Kolanosia, nie chcemy już druigiego Tofika

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Konspiracja oraz Xpressja, byłam w Oławie, bo od początku się zdecydowałam, że chcę tam rodzić. Szpital nie jest duży, ale też nie ma takiej ilości porodów, jak we Wrocławiu, więc nikogo nie odsyłają do innego szpitala, co dla mnie jest bardzo ważną kwestią. Sale są 2 osoby, z systemem rooming-in, co też bardzo mi się podoba. Poród rodzinny kosztuje 150 PLN, dla chętnych poród w wodzie - 400 PLN. Na sali porodowej są boksy - łącznie 4, ale mówią, że rzadko kiedy 2 kobiety rodzą jednocześnie. Boksy są oddzielone od siebie, szyściutkie, nowy sprzęt, wprawdzie dość małe, no ale zobaczymy. Wiem, że może mój post brzmi jak reklamówka ale jest to wynik pozytywnego zaskoczenia no i ponieważ Konspiracja jest z Wrocławia, to pewnie wie jakie plotki krążą o wrocławskich porodówkach ... więc jestem dobrej myśli Aha, i jeszcze można opłacić położną, koszt 300 PLN.

No właśnie dziewczyny z Wrocławia, macie już wybrany szpital?

Z innej, kulinarnej beczki Dziś planuję robić kajmakowy przekładaniec Zobaczymy, co z tego cuda wyjdzie ...
Dzięki za relejszyn
A co to znaczy system rooming-in???
Ja sie waham jeszcze i niestety wiem, jakie plotki krążą o naszych porodówkach.....

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
... no właśnie te wrocławskie szpitale... ( głęboki wdech... )
ja rozmyślałam nad Oławą, ale jest jedno ale, o którym może lepiej nie myśleć, ale wiedzieć trzeba, że we Wrocławiu i okolicach sa tylko 2 dobrze wyposażone OIOMy dla noworodków, to jest Brochów i Kamieńskiego...
i szczerze mówiąc to jest dla mnie chyba tym ziarenkiem które na szalce szpitali powoduje że najprawdopodobniej wyląduje na Kamieńskiego.

Opinie różne, wiem. w ostatnich miesiącach rodziły tam 2 moje koleżanki i były mile zaskoczone!
Porodówki 1osobowe - czyli duży komfort i można krzyczeń do woli. możliwość porodu w wodzie, poród rodzinny bezpłatny.

Jest tam tez coś takiego jak stowarzyszenie położnych - nie wiem czy słyszałaś, jest to oficjalna usługa szpitala tzw. asekura położnej, koszt 600zł ale masz swoją położną, która prowadzi cię przez poród i jest z tobą po porodzie, uczy jak przystawiac dzidziolka itp. przed porodem też się z nią spotykasz...
Sale poporodowe 2 osobowe, + sale o podwyższonym standardzie 100zł za dobę.

...i jeszcze jedno, wokół afery o brak znieczulenia we Wrocławiu, na kamieńskiego jest już anastezjologi ( brawo! ) i podobno jest szansa na znieczulenia...
czuje się tak jakbym rodziła w innej epoce - to dotyczy tych znieczuleń!
Xpressja dzieki. dodam tylko że ja slyszałam o najbardziej fachowej opiece nad noworodkiem na dyrekcyjnej.
Z tych samych powodow o ktorych piszesz postawiłabym na te dwa szpitale ( dyrekcyjna, kamińskiego) ... ale komfort podobno w tych za mistem bez porownania i jesli ciaza jest bez powikłan to nie ma sie co ich bac...
W koncu jakąs decyzję podejmę...

Cytat:
Czy mi sie wydaje, czy Wy codziennie ciasta pieczecie????
I kto to niby zjada????

Cytat:
A moze by tak plecak ze stelażem?

Cytat:
Malinko z takich tańszych maści, podobno na sutki dobra jest ta z serii babydream
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...iersiowych.htm
mam go, ale jeszcze nie próbowałam

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 16:06   #2310
sexy body
Rozeznanie

Jak tu siedziałam prawie całą sobotę, to naprawdę praktycznie nikt się nie odzywał. Nie było mnie tu przez niedzielę i dzisiaj - i proszę, jaka aktywność! Ale nadrobiłam

Trzymam kciukasy za xpressję, katarinę, gissh i lucky
Żeby wszystko było dobrze

Gratuluję kolejnych tygodni wszystkim dziewczynom
kachula 37 tydzień! To już naprawdę bliziutko!!!!!!!

Ja nie zauważyłam żadnego mleka u siebie, ale jesteśmy dopiero w 29 tc. Zauważyłam za to, że cycki mi opadły Mogłabym pod nimi coś przemycać, tak przylgnęły do klaty

Bączek mój jest bardzo aktywny, tak naprawdę czuje go cały czas, z przerwami około pół godziny do godziny i dlatego boję się, że będzie też taki aktywny jak sie urodzi. A ja będę miała sen z głowy.

Z TŻ zakupiliśmy wczoraj w koncu ostatni mebel do naszego pokoju - kanapę Zdjecia wstawię jak przywiozą.

Wczoraj też kupiliśmy poduchę do spania, tą w kształcie litery C i jest rewelacyjna! Trochę późno siezdecydowaliśmy, ale najważniejsze, że pomaga dobrze spać
Ma na imię "dżdżownica" bo jest długa i różowa

Kupilismy też piłkę do ćwiczeń i to też jest super udany zakup
Teraz tak mnie cieszą te rzeczy w domku, że nie mogę sie od nich oderwać

Dziewczynki spotkałyście się gdzieś z jakaś tabela lub danymi ile dziecko moze/powinno wazyć w danym tygodniu?
Mój Bączuś w 29 tc waży 1300 g i nie wiem czy to nie za dużo

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości