|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
w diecie jest sporo ograniczen, wiec wole zapytac
|
#2612 |
|
Raczkowanie
|
Można cynamon
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg miesiąc diety |
|
|
|
#2613 |
|
Przyczajenie
|
Nareszcie znalazlam czas (i sposob rowniez) na test... Troszke mnie zdziwil bo waga ktora na poczatek chce uzyskac juz w kwietniu jest do osiagniecia... Byloby fajowo! zobaczym jak tam moja uderzeniowka. W czwartek pierwsze wazenie na zakonczenie 1 fazy...
|
#2614 |
|
Rozeznanie
|
Czesc,dawno nie pisalam, ale tak grzeszylam, ze lepiej sie nie chwalic. A jeszcze nie mialam internetu przez pare dni, a wy tyle napisalyscie, ze nie wiem, kiedy to nadrobie. Witam nowe dukanki i reszcie gratuluje sukcesow. Ja pomimo mojego "zbladzenia" wczoraj wazylam 62 kilo, wice nie tak zle, ale dzisiaj robie proteiny (poza mala kaszka manna, ktora zrobilam coreczce, a ona nie chciala, i szkoda mi bylo wyrzucic). Planuje jeszcze kolejne dwa dni proteinek, i mam nadzieje, ze mi sie uda tego dotrzymac.
Ogladalam Wasze pociechy slodkie, sama mam coreczke 13-sto miesieczna i marzy mi sie drugie. |
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
A ja muszę Wam powiedzieć, że dziś zrobiłam tą nutellę i jak dla mnie...jest paskudna
Ale każdy ma inny gust i smak ![]() Za to naleśniki bez mąki wychodzą bomba, placuszki serowe i Dukanowe też super
|
|
|
|
#2616 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem dopiero w 3 fazie a do 4 jeszcze trochę,.waga jeszcze nie jest stabilna i sama się zastanawiam jak będzie .W 3 fazie też trzeba uważać bo z obserwacji mojej, to jak za dużo sobie pozwolę to waga skacze .
|
|
|
|
#2617 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki za te obszerne wiadomości,jak to dobrze że na ciebie zawsze można liczyć![]() .---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
W życiu już nie wezmę do ust pangi,ochyda jak pomyślę ile ich zjadłam .
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2618 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to napisz koleżanko te nazwy tych białkowych cudów, serwatka? i gdzie to kupić, jakoś nie mam weny na szukanie w sklepach samodzielnie....---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
reszty nie robiłam, ale kuszę się na placuszki, kiedyś robiłam takie wg niggeli lawson, ale oczywiście full fat
nie obiecuję Ci wiele, bo tyle prawie co nic, najwyżej wiosenną zieleń i pogodne dni, najwyżej uśmiech na twarzy i pomocną dłoń, nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie. Edytowane przez gospella Czas edycji: 2009-10-05 o 22:07 |
||
|
|
|
#2619 |
|
Rozeznanie
|
Witamy nowe proteinki
. Dzis dzionek na proteinkach trochę kurczaka korniszon kawunia o dziwo waga dziś wróciła mi o 61 kg nadal ma @ wiec sie nie przejmuje BogaczKa22 , betii5 niema sie co przejmować u mnie też zastoje albo trochę w góre a juz niedługo wesele eh. A jak robicie placuszki serowe to one tak zawsze sie trochę przypalają bo jak potrzyma za krótko to ciężko odlepić ?
|
#2620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2621 |
|
Raczkowanie
|
Łoj, co ja dzisiaj w Carrefourze odkryłam! Aromat do makowca! Jak sobie poaspartamiłam wieśniaka i dodałam kilka kropel tego cudu, to żarłam aż mi sie uszy trzęsły
Jakie to człowiek odkrywa proste przyjemności na diecie U mnie już kotleciki z kurczaka z otrębami usmażone na dwa dni, lodówka zapełniona na powrót białkami, bo wiał w niej wiater (nawet światła nie było, bo żarówka padła ), więc jestem gotowa do dalszych zmagań. Jutro idę dać sobie odessać krwi na zbożne cele i aż jestem ciekawa, jak tam moja hemoglobina na tej diecie, bo ja zawsze miałam tak na granicy przydatności na dawcę (w sensie, że za niską) i zastanawiam się, jak jest teraz. Muszę też sobie niedługo zrobić próby wątrobowe, więc będę miała pogląd na to, jak moje ciało reaguje na to futrowanie białkami. Robicie jakieś badania, żeby mieć kontrolę nad objawami diety? Co Wam wychodzi?
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png Edytowane przez Dianae Czas edycji: 2009-10-05 o 22:30 |
|
|
|
#2622 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj trochę w biegu. Teraz siedzę sobie z kubkiem ciepłego słodkiego mleka z odrobiną cynamonu i planuję jakie by tu muffinki zrobić jutro A tak apropo nigdy nie lubiłam cynamonu a tutaj się naczytałam i teraz jakoś wszystko wydaje mi się z nim słodsze Ad. Nutella- jak ją robiłam to wyszła mi gorzka i po jakimś czasie strasznie twarda. Mam nadzieje, że muffinki są tak pyszne jak piszecie Trochę zgrzeszyłam... Udzielam korepetycji, i zazwyczaj piję sobie tam wodę, kawkę lub herbatkę zależy co rodzice malucha zaproponują. Dzisiaj zaproponowano mi kawę i fakt pyszna ale była pianka- wątpię żeby mleko było odtłuszczone no i w piance było coś słodko waniliowego jakaś odrobina syropu. Z grzeczności wypiłam, bo jak mi ją podali no to co miałam powiedzieć? i była pyszna ale... ZOSTAŁAM SKUSZONA ![]() Idę pod prysznic i spać bo dzisiaj spałam tylko 3 godziny
|
|
#2623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
A mufinki piernikowe - po postu REWELACJA!!! |
||
|
|
|
#2624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Padłam! Jak zwykle, Bogaczko, celnie, na temat i bardzo zabawnie, choć to trochę śmiech przez łzy Ja szczęśliwie mam prywatną opiekę medyczną od fabryki-matki, więc łaski mi nie robią i mają odsysać, na co mi się żywnie podoba. Na tę wątrobę na przykład. Swoja drogą taki bonus od firmy to fajna sprawa, ułatwia życie jak cholera i pewnie ciężko mi by się było już odzwyczaić. Jak dodać do tego, że na swoje baseny, jogi i inne siłownie też chodzę za darmo, to czuję się przykuta do swego pracodawcy Zwłaszcza w trakcie diety
Start diety: 1/09/2009, 88,2 kg, wzrost: 173 cm Zakończenie pierwszego etapu: 74,7 kg 30/11/2009 Drugi etap od 15/02/2010, cel: 68 kg Aktualnie: 75,8 kg http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...7414f241a9.png Edytowane przez Dianae Czas edycji: 2009-10-05 o 23:02 |
|
|
|
|
#2625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2626 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w przyprawie? To jakiś badziew!
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Przyczajenie
|
Witam raniutko Tak czytam o slodkosciach i az slinka mi cieknie. Niestety nie odzwyczailam sie od lakoci nadal gdy jestem blisko, kusi... na szczescie nieskutecznie.dzisiaj gulasz z indyczka i korniszonek na obiadek, przeplatany w miedzyczasie twarozkie. Mniamm. zycze milego dzionka
|
#2629 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj o to pytałam, ale niestety nikt mi nie odpowiedział... Mam problem z wypróżnieniem się co Wy robicie w takich sytuacjach? Normalnie nie mam z tym problemu...to chyba przez tą dietę ![]() HELP! Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
|
#2630 |
|
Rozeznanie
|
Ja po pierwszym dniu fazy uderzeniowej spodziewalam sie spadku o minimum kilogram, a niestety spadlo mi tylko 0,4kg
pewnie bede 1szym przypadkiem na ktory ta dieta nie zadziala
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Stozynka ja jadłam codziennie otręby i to mi pomagało.Dziewczyny pisały jeszcze o szklance ciepłej wody rano. U mnie waga dziś pokazała od wczoraj -0,4 kg i jest ok ![]() I co to za spanie tak długo wstawać
|
#2632 | |
|
Raczkowanie
|
Zadziała na pewno
tylko na każdego działa inaczej. Ja jestem po 5 dniach 1-szej fazy i dziś 2 dzień P/W i w sumie na razie spadł mi jakiś kg i jak na razie stoi w miejscu.... Wydaje mi się, że to zależy od organizmu! Grunt to się nie poddawać! Trzymaj się ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
i nic już 4. dzień! Czuję się jak bym połknęła balon- może dlatego waga u mnie stoi w miejscu....
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
witam!
stożynka - mi otręby pomagajątylko, gdy zjem je wieczorem. A najlepiej na mnei działa ciepłe mleko. Licja - ja po pierwszym dniu miałam słaby wynik, ale po dwóch miałam już 1,4, a po trzech 2,6. doczekasz się a u mnie 0,7 na minus ![]() ![]() ![]() swetr skończyłam. Prawie. Okazało się, ze golf za krótki i musz edorobić. Ale pasuje na mnie i aż R otworzył oczy ze zdumienia ![]() :brzyda l:
|
|
#2634 |
|
Raczkowanie
|
Będę próbować wszystkiego
Słyszałam też, że jak się bierze zwiększoną ilość magnezu to pomaga na takie problemy... Kupię i zobaczymy co z tego będzie...Dzieki
|
#2635 |
|
Rozeznanie
|
Przejrzalam troche ten watek i widze,ze sporo dziewczyn mialo zastoje ktore trwaly nawet po kilka dni. Jak widac na kazdego ta dieta dziala inaczej. Najwazniejsze to na niej wytrwac a efekty napewno beda
![]() ja na sniadanie zjadlam wiejski z cynamonem i slodzikiem. Zaraz ide na kawe..tylko ze nie mam mleka 0,5% ! Moge dodac odrobine 2%?
|
#2636 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Dukanki , mam pytanie odnośnie @ ,czy może którejś z was też się poprzestawiał termin.Wzeszłym miesiącu miałam 17.09 ,a teraz mam 6.10, zaczęłam dietę 18.08.09 .I właśnie nie wiem czy już się martwić ,czy poczekać
. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#2637 |
|
BAN stały
|
no właśnie u mnie pojawiły się takie zaburzenia pierwszy raz w życiu, a na dodatek biorę tabletki od dłuższego czasu więc to dodatkowo dziwne, dlatego idę na wizytę do lekarza w tej sprawie.
na wagę się obraziłam, bo na diecie jestem od 16 dni a waga najpierw spadła o prawie 3kg w pierwszym tygodniu a teraz dzień po dnu idzie do góry;/ nie wiem już sama czy to od hormonów czy od czegoś innego czy po prostu dla mnie ta dieta jest bardzo nieskuteczna
|
|
|
|
#2638 | |||
|
Wtajemniczenie
|
podaj przepis, bo nie rzucił mi się nigdzie woczy
![]() dzień dobry tak w ogóle na śniadanie wiejski z cynamonem-pychota, i zaraz druga kawusia, bo zimno mi cosik ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Licja - no moze być, w końcu nie wypijesz całego litra, do tej kawy, nie?
Nikanu - kurcze, dziwne... ale moze jeszcze sie odwróci? eklereczka ja nie wiem. nie iwem, co zrobić sobie na śniadanko. nie mam ochoty na jajko, chlebek, serek, ani wędlinkę dżemu bym zjadła z bułeczką
|
|
#2640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w aptece mozesz sobie kupic taki syrop Lactulosum ale tak jak wszystko dziala po kilku dniach, podobnie otreby potrzebuja czasu, na niektorych dziala wedzona ryba tlusta np losos witam wszystkie Dukanki w ten pogodny dzien! ![]() na Podlasiu dzis znowu skrobalismy w samochodach szyby
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

.

Jakie to człowiek odkrywa proste przyjemności na diecie

i po jakimś czasie strasznie twarda. Mam nadzieje, że muffinki są tak pyszne jak piszecie 
Padłam!