Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-06, 14:57   #2521
elalank
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Mi mój gin wytłumaczył, że te badania robi się jak najpóźniej, żeby była pewność, że bakterie nie rozwiną się do porodu.
A jeśli wyryto nosicielstwo, to w trakcie porodu podaje się antybiotyk, ale już w pod koniec, bo ma on ok 1 godz. działania
no właśnie, bo jak się zrobi w 33 tyg, to do porodu jeszcze jakieś cholerstwo może sie przybłąkać.

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Znam takich co od zapachu butow uzalezniaja decyzję o ich zakupie
ale żeby wanienka
śmierdzących butów też nie kupuję, jak śmierdzi chińszczyzną i uwielbiam wąchać nowe książki
No ale wanienkę po prostu dostałam, tak więc już jej nie wąchałam (jak to się mówi "darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby")

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 15:08   #2522
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
no właśnie, bo jak się zrobi w 33 tyg, to do porodu jeszcze jakieś cholerstwo może sie przybłąkać.
Najlepiej chyba zrobić tak w 37 tygodniu.
A Twojego gina pytałaś, on Ci chyba najlepiej doradzi

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 15:10   #2523
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Co tam u was kochane,my zjadłyśmy obiadek i oglądamy tv.Misiu dziś na fuchę jedzie,prawdopodobnie skączą w niedziele robić to.Ja czuję się dobrze nawet bardzo dobrze ale dalej niemam ochoty poprasować .Niewiem czemu ale mam takiego lenia i już..Wiktor się przeciga i wije jak wąż w brzuszku.Pytałam się położnej u siebie w przychodni jak z tym terminem wyjdzie-niby mam sie nieszykować w tym miesiąca do rodzenia.A naewt jak coś to pod koniec pażdziernika mogę zacząć rodzić jeśli Wiktor taki duzy jest..Uciekam kochane położyć się do łóżeczka odpocząc po obiedzie.Jutro od 9,30 mnie niebędzie bo idę do lumpka tego co za 1kg ciuszków płacę 10złotych.A te ciuszki są same orginalne więc opłaca się.

NASTĘPNA WIZYTA U GINKA BĘDZIE 20,10,2009

jUŻ PÓJDE Z WYNIKAMI DO NIEJ.ALE WYNIKI MAJĄ BYĆ Z PIĄTKU NAJLEPIEJ ŻEBY BYŁY ŚWIEŻE JAK MOJA POŁOŻNA TO MÓWI.
Stary 2009-10-06, 15:17   #2524
kolanosia
Rozeznanie

Hej kobitki!
znowu przez godzinkę musiałam was najpierw nadrobić.....

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
A mnie o 2 godzinie obudził potworny ból nerki. Zazyłam No-Spe ale przez godzinę płakać mi sie chcialo z bólu. Później było trochę lepiej ale matrwie sie bo podobnie jak Kolanosia mam kamyczki na nerce- w prawdzie juz dawno nie miałam z tym problemów ale widocznie cos tam sie ruszyło... Jutro musze zrobić badanie moczu i zobaczymy
Malinko te bóle potrafia tak nagle nawiedzać, ale trzymam kciuki byś wytrwała do swojej cc juz bez takich akcji. Oby żadna interwencj anie była potrzebna

Cytat:
Do mnie nie wysłała, i nie mam żadnego nr do Was, więc gdybym wylądowała w szpitalu, to musiałabym czekać, aż byście sobie o mnie przypomniały
Ja też nr nie mam, ale liczę że Kropeczka po waszych interwencjach cosik wyśle

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj mialam niespodzianke od kolezanek...otoz zafundowaly mi mini - spa w domu...Przyszly dwie panie z salonu, gdzie sie zawsze "upiekszamy" i zrobily mi manicure, pedicure z masazem stopek i jeszcze chcialy depilacje nozek tylko wloskow bylo malusio...
Oj Karenika zazdroszczę przyjaciółek i takiego spa, przydałby mi się pedicure i jakiś masażyk......a dodatkowo zawsze poplotkować troszke można, super!

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
jestem dziewczyny ale nie bardzo mam ochote pisac przechodze wlasnie depresje przedporodowa.

zmartwilam sie tarczyca Zaharii i rozbawila mnie mala Iza Magdy ale ciezko mi z cholestaza.. wczoraj wieczorem, w nocy i dzis swedzi mnie doslownie wszystko, nawet wlosy.. nie pomaga lod, leki, moczenie w lodowatej wodzie..
mam ochote wyc..

co do listy-wyslalam ja do kilku mamus ale wciaz czekam na te ktore nie doslaly numerow.. jesli chcecie to zajme sie tym dzis w nocy i powysylam liste kazdemu co podal swoj numer..
dzis np w nocy wstalam juz o 2:00 i jak narazie nie udalo mi sie usnac i to nie dlatego ze nie jestem zmeczona tylko tak mnie cholernie swedzi..
Kropeczko trzymaj się Już dużo Ci nie zostało...Nawet nie mogę sobie wyobrazić jaka to musi być upierdliwa przypadłość z tym swędzeniem Ale dasz radę kochana i żadnych depresji proszę

A Kropeczko możesz sprawdzić czy masz mój nr, bo listy nie mam a wydawało mi się że swój nr Ci podawałam

Cytat:
A odchodząc od tematu.
Jak tam dziewczyny wygląda z waszym apetytem?
Ja ostatnio mogłabym wcinać na okrągło, a dzięki temu, że brzuch już mi się obniżył, mam też więcej miejsca w żołądku
Ja na początku ładnie trzymałam linię ale od mojej przypadłości z nerą cały plan sie posypał. Jem na okrągło, a słodyczy których wcześniej nie tknęłam teraz przerabiam ogromne ilości. Do tego ograniczenie ruchliwości przez "Tofika" i zakaz ćwiczeń i nie pozanję siebie....
Mam nadzieję, że waga tak jak mówicie później się zatrzyma, bo inaczej to będzie nieciekawie

A ja dziś z premedytacja wcześniej kompa nie włączałam, bo wiedziałam, że w przeciwnym wypadku z sprzątania nici Teraz jestem juz po odkurzaniu i myciu podłóg i chwilke się relaksuję przed przygotowaniem obiadku. Potem wizyta na SR i jakos tak zleci ten piękny dzionek.
Ogólnie u mnie nudy więc podczytuję Was, a sama nie bardzo mam o czym pisać. Czekam na czwatkową konsultację u urologa i piątkową wizytę u gina.
Pozdrawiam Was, miłego dnia!
Stary 2009-10-06, 15:18   #2525
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Najlepiej chyba zrobić tak w 37 tygodniu.
A Twojego gina pytałaś, on Ci chyba najlepiej doradzi
pytałam o to badanie, to wielce sie gin oburzyła (chodzę na NFZ) i stwierdziła, że to wymysł prywatnych gabinetów, więc nie miałam ochoty dalej z nią dyskutować, dlatego Was męczę

Stary 2009-10-06, 15:22   #2526
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
pytałam o to badanie, to wielce sie gin oburzyła (chodzę na NFZ) i stwierdziła, że to wymysł prywatnych gabinetów, więc nie miałam ochoty dalej z nią dyskutować, dlatego Was męczę
A to wstręciucha

Kolanosiu

Stary 2009-10-06, 15:24   #2527
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie krew się w żyłach gotuje na coś takiego.
W sumie moja kasa chorych nie ma tego badania w pakiecie, więc będę musiała i tak dodatkowo za nie zapłacić, ale mój gin powiedział, że niestety kasy chorych za wiele ważnych badań nie płacą
No ale co zrobić. Wolę zapłacić i wiedzieć na czym stoję, niż żeby potem się okazało, że dziecko ma powikłania z powodu tego czy tamtego, kiedy mogłam zrobić badania jeszcze w ciągu ciąży.
Stary 2009-10-06, 15:28   #2528
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Heloł własnie jem lane klusie na rosołku ,mniam

Cytat:
Dziewczyny, jak się Wasze dzieci ruszają ostatnio?
Mój jakby stracił trochę mocy w nogach , pewnie mniej miejsca ma, za to czkawkę ma 5-6 razy dziennie i trwa do pół godziny
Moja mała fika i fika ,tak czasami załaduje kopa ze sie boje ...a czkawki chyba jeszcze nie miała albo ja nie wiem ze to czkawka
Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość

Wczoraj polozylam sie spac i obuddzilam sie o 24 i jakas glupawka mnie zlapala bo zaczelam sie smiac nie wiadomo z czego i smialam sie z 15 min.. tz mial mnie dosc a mnie juz wszystko bolalo od tego smiechu ale jakos nie mogalm przestac.. :P teraz siedze i sie nudze oczywiscie bo co innego robic.. buziki
Tez mam czasmi takie głupawki ,wtedty tak dokuczam Tżtowi ze masakra a on wtedy chce Mi dac w łeb
Cytat:
Napisane przez Jil Sander Pokaż wiadomość
Też spuściłam głowę ze wstydu. Przy tym, co czytam o Waszych dolegliwościach - ja mam naprawdę luzik. A jęczę czasami i stękam, jakbym naprawdę miała powody. Eh, wstyd mi...
3majcie się wszystkie Mamusie zdrowo i dbajcie o Siebie i Wasze Maleństwa. I niech wszystkie dolegliwości odejdą Wam w niepamięć .
U Mnie to samo ,jęcze ,kwikam a jak czasami Wy piszecie ze cos jest nie tak ,ze jestescie w szpitalu to tak Mi wstyd bo u Mnie jest wszystko dobrze (i oby tak pozostało )

Dziewczyny dajcie na LUZ jejku nad Wami nadążyc ....... .....
Stary 2009-10-06, 15:31   #2529
xpressja
Zadomowienie

eh zostawić was na kilka godzin to strona za stroną naprodukowane!

uuuuuh i uduszę wszystkie co sie chwalą wypiekami! ja tu pisze o snach o serniczku, jabłeczniku, a wy je tak o, pieczecie .... toż to skandal!

...żartuje

p.s. a z tymi wynikami / wymazami / pobraniami ...
lepiej się badać i domagać o swoje, bo wiadomo jak to z naszą opieką zdrowotną wygląda

p.s. nie ma któraś wtyków tam na górze, żeby coś z ta pogodą zrobić?

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 15:58   #2530
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
Ja w Australii chciałam doktorat robić, ale ceny studiów trochę ochłodziły mój zapał

A Ameryka południowa... hmm... byłoby ciężko bez znajomości języka, poza tym bywa też niebezpiecznie

Zahario, mówisz, że dzieci po cc są zdolniejsze??? Hmmm... chyba jestem jakaś wyjątkowa , bo rodzona sn, a zwykle byłam w czołówce w czasach szkolnych i studiów i to bez lizusowstwa i ściągania. Poprostu wszystko samo wchodziło mi do głowy
tak, tak wiem i tez sie przyznam, ze gorsza od brombi sie nie czuje
wiem kochane to, tylko bylo tak na pocieszenie dla tych co na cc ida.
wiem, ze nie od tego jak sie rodzimy zalezne sa nasze zdolnosci.
Cytat:
Ty paskudo
ja ci dam tak bluznic i to na forum!!!

Cytat:

Tylko..?
Co do mojego jadlospisu...hmm....frytk i przez pierwsze 4 miesiace codziennie potem rzadziej troche, miesko, ciacha, zeberka moje ukochane , sezon grillowy wiec wiadomo..., ciasteczka czekoladowe w kazda noc (do dzisiaj....)...

oj kochana to ty masz przemiane materii tylko zazdroscic
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 15:59   #2531
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Znam takich co od zapachu butow uzalezniaja decyzję o ich zakupie
ale żeby wanienka
Ja tam zawsze wacham tusze do rzes...

Cytat:
nie pisałaś a cieszysz się z tego powodu czy raczej nie bardzo?

Ciesze sie ciesze....tylko, zeby maly mial pare miesiecy chcemy poczekac... Juz mieszkalam w Chinach dwa lata i bylo fajnie wiec....W sumie bedzie wybor miedzy Brazylia a Chinami i mysle, ze Chiny wygraja....

Cytat:
Tak, tak. Ja buty też wącham, oczywiście mam na myśli takie nowe i nie wącham środka, tylko tę skórę na wierzchu
Nic nie jest takie oczywiste jakie mogloby sie wydawac...

Cytat:
Dziewczyny, ja mam kilka razy w ciągu dnia uczucie deja vu, normalnie nie wiem czy to z powodu ciąży, czy zaczyna mi zdrowo odbijać
No wiesz...my tego tez nie wiemy, ale skoro tak zdrowo ci odbija to spoko co sie przejmujesz...

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Hej kobitki!
Oj Karenika zazdroszczę przyjaciółek i takiego spa, przydałby mi się pedicure i jakiś masażyk......a dodatkowo zawsze poplotkować troszke można, super!

Oj plotki byly byly...tylko dziewczyny co chwile mi mowily, zebym sie tak nie smiala bo zaraz urodze...

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dziewczyny dajcie na LUZ jejku nad Wami nadążyc ....... .....
A wlasnie, ze nie damy...

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
Kiedys mialam, ale chyba przesadzilam z iloscia zamowien i sie obrazili...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:00   #2532
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

A ja jestem wściekla!!!!!!!!Co z tego ze tz byl na weekend w domu i dzis w nocy znowu zjechal jak wlasnie sie dowiedzial ze jedzie do Włoch i ma sie szykowac na 2 tygodnie!!!!!!No kurde obiecali mu wolne jak bede rodzic ale z Wloch to pewnie i tak go nie sciagna w razie gdyby........chyba sie z nim normalnie rozwiode.....chociaz nawet slubu nie mamy
Nie pozostalo mi nic innego jak tylko zaciskac nogi jeszcze przez 2 tygodnie.
oj wspolczuje Ci ze tz tak ciagle wyjezdza.. moj stara sie zeby go do Policji przyjeli wiec w kazdej chwili moze isc na szkolenie policyjne na pol roku..:/ i co weekend bedzie w domu.. i pojdzie albo 2.11 albo gdzies 2.12 wiec kurde tez sobie pocierpie sama w domu z malenstwem :/

zmykam na poczte bo zgubili mi paczke oddali kase zamowilam druga i znowu zgubili jak ja nie nawidze tej poczty:/ wole kurierem zamawiac:/

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:15   #2533
malina81
Zadomowienie

Cytat:

zmykam na poczte bo zgubili mi paczke oddali kase zamowilam druga i znowu zgubili jak ja nie nawidze tej poczty:/ wole kurierem zamawiac:/
też mam negatywną opinie na temat naszej poczty...ale żeby dwa razy zgubić tą samą paczkę...
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:16   #2534
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Normalnie krew się w żyłach gotuje na coś takiego.
W sumie moja kasa chorych nie ma tego badania w pakiecie, więc będę musiała i tak dodatkowo za nie zapłacić, ale mój gin powiedział, że niestety kasy chorych za wiele ważnych badań nie płacą
No ale co zrobić. Wolę zapłacić i wiedzieć na czym stoję, niż żeby potem się okazało, że dziecko ma powikłania z powodu tego czy tamtego, kiedy mogłam zrobić badania jeszcze w ciągu ciąży.
no ręce opadają. Moja gin jest dziwna, bo jak się wypytuję o różne rzeczy nt ciąży, to ma jakby pretensje w głosie, że powinno mi starczyć to co ona mi mówi! Przed ciążą byłam z niej bardzo zadowolona, wyleczyła mnie co pomogło zajść mi w ciążę, dbała o mnie, a teraz.... Po porodzie wiem, że już nie będe do niej chodzić, tylko muszę znaleźć jakiegoś dobrego lekarza, a z tym będzie ciężko!

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Heloł własnie jem lane klusie na rosołku ,mniam
lane kluski Oj chyba muszę mamuśkę zatrudnić,co by mi zrobiła,bo ja nie umiem takich delicji!

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
p.s. a z tymi wynikami / wymazami / pobraniami ...
lepiej się badać i domagać o swoje, bo wiadomo jak to z naszą opieką zdrowotną wygląda

dobrze, że mamy to forum, bo tak nawet bym nie wiedziała, że takie badanie trzeba zrobić!
Ja nie mam wtyków, ale możemy się zwalić do Zaharii, u niej upał! I palmy...

Cytat:

Ciesze sie ciesze....tylko, zeby maly mial pare miesiecy chcemy poczekac... Juz mieszkalam w Chinach dwa lata i bylo fajnie wiec....W sumie bedzie wybor miedzy Brazylia a Chinami i mysle, ze Chiny wygraja....
ooo ja bym wolała Brazylię
A nie przeszkadza Ci takie życie, troche tu, trochę tam...

Cytat:
Agusia Ty ale masz pecha, jak nie z allegro, to z pocztą...

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-10-06 o 16:17
Stary 2009-10-06, 16:19   #2535
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
tak, tak wiem i tez sie przyznam, ze gorsza od brombi sie nie czuje

Te zagramaniczne jakieś wszystkie takie przemądrzałe

Cytat:
No wiesz...my tego tez nie wiemy, ale skoro tak zdrowo ci odbija to spoko co sie przejmujesz...
Chyba pójdę się gdzieś gniewać

Stary 2009-10-06, 16:23   #2536
kolanosia
Rozeznanie

Brombi nie wiem za co ale dla Ciebie również : cmok::c mok::cm ok:

A tak odnośnie Kachuli to rzeczywiście nie zazdroszczę, że TŻ tak ciągle w rozjazdach. Trzymaj się Kachula, dzielna jesteśa tez myślę, że u Ciebie to jakoś po terminie może być i RŻ na pewno będzie obecny. U nie taka sytuacja ma być w przyszłym roku....no nie do końca taka sama, bo niby TŻ będzie na miejscu,ale mają taki projekt do zrobienie, że będzie pracował po 10-12h. Źle nie jest bo za nadgodziny ładnie płacą, ale boję się, że nie dam rady sama z dzidziolkiem. Jesteśmy tu sami, żadnych znajomych, rodzeństwa, rodzice 300km dalej więc będę zdana tylko na siebie! Ale na razie próbuję o tym nie myśleć. Teraz tylko żeby Lenka w brzuchu była jak najdłużej a potem gładko wyszła!

A i też nienawidzę poczty....właśnie przyjechał przed chwilą kurier i odebrałm paczkę, którą zamawialiśmy w piątek w nocy. To ja lubię
Stary 2009-10-06, 16:27   #2537
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
A nie przeszkadza Ci takie życie, troche tu, trochę tam....
W Brazylii niebezpiecznie...

Co do zycia tu i tam....to przez 2 lata bylam w rozjazdach miedzy Chinami a Europa i mialam tego taaak serdecznie dosc...zawsze musialam zmiescic moje zycie w dwoch walizkach, bo bylam miesiec tu i miesiac tam....Tak bardzo mi brakowalo tego miejsca, gdzie czulabym sie jak w domu...

Teraz od 2 lat prawie mieszkamy w De, mamy swoj wlasny domek, ktory uwielbiam wiec byloby do czego wracac...Hmm...tak, mysle, ze za jakis czas bede gotowa znow na jakis wyjazd...

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
No cos ty... A jakby co to gdzie??

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Źle nie jest bo za nadgodziny ładnie płacą, ale boję się, że nie dam rady sama z dzidziolkiem. Jesteśmy tu sami, żadnych znajomych, rodzeństwa, rodzice 300km dalej więc będę zdana tylko na siebie! Ale na razie próbuję o tym nie myśleć. Teraz tylko żeby Lenka w brzuchu była jak najdłużej a potem gładko wyszła!

Kochana poradzisz sobie i to bardzo dobrze Ja tez sama...damy rade i bedziemy super-mamuskami

Stary 2009-10-06, 16:28   #2538
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
A nie przeszkadza Ci takie życie, troche tu, trochę tam...
To zależy gdzie do Brazylii. W samym Sao Paulo mieszka ok 1/3 populacji Polski (ok 17 mln), więc wyobraź sobie to zanieczyszczenie, nawał ludzi, a żeby przedostać się z jednego końca miasta na drugi trzeba zarezerwować sobie jakieś 2 godzinki.
A Amazonia??? Czy ja wiem? Komary, robactwo, drapieżniki, w wodzie piranie i ogólnie dzicz
No, z tą dziczą to może trochę przesadziłam Ale tak jak pisze Karenina, w Brazylii może być niebezpiecznie.

Cytat:
I co my byśmy wtedy bez ciebie zrobiły?

Cytat:
W Brazylii niebezpiecznie...

Co do zycia tu i tam....to przez 2 lata bylam w rozjazdach miedzy Chinami a Europa i mialam tego taaak serdecznie dosc...zawsze musialam zmiescic moje zycie w dwoch walizkach, bo bylam miesiec tu i miesiac tam....Tak bardzo mi brakowalo tego miejsca, gdzie czulabym sie jak w domu...

Teraz od 2 lat prawie mieszkamy w De, mamy swoj wlasny domek, ktory uwielbiam wiec byloby do czego wracac...Hmm...tak, mysle, ze za jakis czas bede gotowa znow na jakis wyjazd...

Ohh... jak ja to dobrze znam. Też byłam taka "bezdomna" przez prawie 1,5 roku. Po studiach w Niemczech, jak wróciłam do Polski na pół roku, to w domu rodziców już nie czułam się jak u siebie (trudno to opisać, ale czułam się dziwnie), tz mieszkał na stancji, więc też mało tego domu było. Potem robiłam praktyki przez kolejne pół roku w 2 różnych miejscach, potem znow wynajmowaliśmy pokój z tztem i po pół roku mieliśmy swoje gniazdko.
Ale ja i tak długo w jednym miejscu wytrzymać nie potrafię i przeprowadziliśmy się znowu dalej (bardziej było to uwarunkowane pracą). A w tym mieszkaniu też długo nie posiedzimy, bo za rok chcemy kupować dom.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-10-06 o 16:40
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:31   #2539
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia to chyba do ciebie....

Stary 2009-10-06, 16:37   #2540
elalank
Zadomowienie

Cytat:
To zależy gdzie do Brazylii. W samym Sao Paulo mieszka ok 1/3 populacji Polski (ok 17 mln), więc wyobraź sobie to zanieczyszczenie, nawał ludzi, a żeby przedostać się z jednego końca miasta na drugi trzeba zarezerwować sobie jakieś 2 godzinki.
A Amazonia??? Czy ja wiem? Komary, robactwo, drapieżniki, w wodzie piranie i ogólnie dzicz
No, z tą dziczą to może trochę przesadziłam
oj no dobra, to wolę zostać tu gdzie jestem przekonałyście mnie!
tzn ja w sumie nie wyobrażam sobie życia gdzie indziej, więc tak tylko sobie gdybam!
lubię mieć znajomych, przyjaciół, rodzinę pod ręką, więc cieszę się, że oboje z TZem mamy pracę "stacjonarną"

Stary 2009-10-06, 16:40   #2541
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
karenina mowisz, ze chodzi o gucie.
kurcze ciekawe z czym ona tak podpadla

nigdy zadna amozonia te puri puri sa wykanczajace
wiec slonko w 100% cie rozumie - chiny
12.12.12 zoi

Stary 2009-10-06, 16:41   #2542
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
No w ciąży jestem, to mam humory
Stary 2009-10-06, 16:48   #2543
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
karenina mowisz, ze chodzi o gucie.
kurcze ciekawe z czym ona tak podpadla

nigdy zadna amozonia te puri puri sa wykanczajace
wiec slonko w 100% cie rozumie - chiny
Chiny sa fajne...

Cytat:
I tak trzymac!

Stary 2009-10-06, 17:32   #2544
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
no i tak ciaza to dobra wymowka na WSZYSTKO:brzyd al:

kochane ide sie robic na lale, dzisiaj wyjscie z kolezankami na
12.12.12 zoi

Stary 2009-10-06, 17:39   #2545
brombusia
Zakorzenienie

Wszystkie jesteście przemądrzałe
Ale ja lubię takie

Cytat:
kochane ide sie robic na lale, dzisiaj wyjscie z kolezankami na
Takiej to dobrze

Byłam w sklepie, wanienki przebadane i wychodzi na to, że wezmę jednak tę większą, bo te 80 cm malutkie jakies takie, a babeczka w sklepie mówiła, że one wystarczają do 3,4 miesiąca
Mają je ciągle w sprzedaży i stojaki też, więc się spieszyć nie muszę, kupimy jak się remont skończy

Ale mnie dzisiaj suszy

Stary 2009-10-06, 17:43   #2546
gucia6
Zakorzenienie

Idę pogonić tzta, żeby sos pomidorowy zrobił. Pomogę mu z obieraniem pomidorów, to może go zmobilizuję
Stary 2009-10-06, 17:55   #2547
domi7ks
Zakorzenienie

a co to takie zwolnienie tempa było po godzinie 16.48

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 17:59   #2548
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a co to takie zwolnienie tempa było po godzinie 16.48
Byłam w sklepie i w bibliotece

Stary 2009-10-06, 18:08   #2549
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam w sklepie i w bibliotece

a no to to wszytsko wyjasnia, czemu przez tyle zasu taka cisza była, pani psorko

i jak polizalas wanienke?czy jutro idziesz ja badac?

Ja bylam na szkole rodzenia...wlasciwie wszytsko juz wiem z wizazu i moich zagramanicznych i poliskich kuleżanek

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

znowu pustka

pewnie dlatego, ze teraz PANI przyszła

edit:nie Brombi, nie Ty Pani tylko ja:P

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 18:14   #2550
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

pewnie dlatego, ze teraz PANI przyszła

edit:nie Brombi, nie Ty Pani tylko ja:P
A PANI okulary na nosie dzisiaj ma ?
Bo ja o badaniach wanienkowych pisałam wyżej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości