Scent Bar X - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-06, 14:51   #3271
escritora
Zadomowienie

Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez danaida Pokaż wiadomość
Escritoro dziękuję
Wiernego widziałam. Świetny film! Muszę przeczytać książkę!
Książka jest świetna, ale w ogóle książki La Carrego są warte przeczytania (polecam "Pieśń misji" i "Krawca z Panamy")
Stary 2009-10-06, 15:05   #3272
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość
Książka jest świetna, ale w ogóle książki La Carrego są warte przeczytania (polecam "Pieśń misji" i "Krawca z Panamy")
Krawca z Panamy i widziałam, i czytałam. Zarówno książka, jak i film są świetne.
Z przyjemnością sięgnę po inne jego powieści.
Dziękuję Escritoro.
danaida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 15:08   #3273
justynaneyman
Zakorzenienie

Dziękuję za słowa wsparcia!
Ja bardzo lubię pracę w domu, szczególnie teraz, kiedy Gucio jest malutki (rok i 3 mce) ale w wychodzeniu do pracy jest kuszące mnie uporządkowanie. Chciałabym malować w pracowni, wśród ludzi, ale studia dawno skończone, na kółku plastycznym czuję się niezręcznie ("powinna pani pomyśleć o zdawaniu na ASP"- bo ja się nie zdradzam) a na plenerach strasznie się pije (takiego towarzystwa się wystrzegam).
WIĘC wymyśliłam, że jak Gutka trochę odchowam, zacznę uczyć dzieci albo młodzież rysunku i malarstwa, nawet w klubiku, których teraz coraz więcej.
A tymczasem nie mogę namalować krowy. Poskarżyłam się Wojtkowi "jak to, TY nie możesz, która malujesz zwierzęta z zamkniętymi oczami?" No a co mam zrobić, że mi wciąż wychodzi nosorożec? "Justysiu, musisz postąpić jak profesjonalista- i zostawić nosorożca, tylko musisz mieć minę, jakby tak specjalnie miało być".
No dobra, do roboty. Zaczynam dzięcioły.
Wieszanie mi przenieśli na jutro RANO. Jak ja w nocy będę siedzieć?
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 15:18   #3274
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Dziękuję za słowa wsparcia!
Ja bardzo lubię pracę w domu, szczególnie teraz, kiedy Gucio jest malutki (rok i 3 mce) ale w wychodzeniu do pracy jest kuszące mnie uporządkowanie. Chciałabym malować w pracowni, wśród ludzi, ale studia dawno skończone, na kółku plastycznym czuję się niezręcznie ("powinna pani pomyśleć o zdawaniu na ASP"- bo ja się nie zdradzam) a na plenerach strasznie się pije (takiego towarzystwa się wystrzegam).
WIĘC wymyśliłam, że jak Gutka trochę odchowam, zacznę uczyć dzieci albo młodzież rysunku i malarstwa, nawet w klubiku, których teraz coraz więcej.
A tymczasem nie mogę namalować krowy. Poskarżyłam się Wojtkowi "jak to, TY nie możesz, która malujesz zwierzęta z zamkniętymi oczami?" No a co mam zrobić, że mi wciąż wychodzi nosorożec? "Justysiu, musisz postąpić jak profesjonalista- i zostawić nosorożca, tylko musisz mieć minę, jakby tak specjalnie miało być".
Oj gdyby znała fakty

Mąż słusznie prawi i przypomniał mnie się Mały Książę.
Krowa czy nosorożec zawsze to zwierzęta zbliżone gabarytowo.
Justyno i o starszych też pomyśl, nie tylko o nauce dzieci i młodzieży.
Malarstwo to moje niespełnione marzenie i pewnie wielu dorosłych z chęcią pozwoliłaby się ponieść tej magii dla czystej przyjemności tworzenia

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-10-06 o 15:49
Stary 2009-10-06, 15:20   #3275
calua2
Raczkowanie

widzę,że jesteś uporzadkowana to chyba nietypowe w twoim zawodzie,a czym będziesz pachniała...
calua2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 15:24   #3276
Polly_
grozi wypollizowaniem

ja jestem jakaś dziwna chyba, bo malowanie i rysowanie mnie stresuje
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 15:31   #3277
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
"Justysiu, musisz postąpić jak profesjonalista- i zostawić nosorożca, tylko musisz mieć minę, jakby tak specjalnie miało być".

Pewnie Dali malował na tej samej zasadzie i teraz wszyscy się zachwycają "ach, jakieś niebanalne podejście do rzeczywistości"
Ja żałuję, że raczej nie będzie mi dane obejrzeć dzięciołów i nosor... znaczy krów, w tygodniu jestem mocno nieczasowa...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 15:37   #3278
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Ja to już jestem całkowite antytalencie do malowania i rysowania. No, ewentualnie mogę stworzyć coś w stylu obrazów Jacksona Pollocka

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 15:42   #3279
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Ja to już jestem całkowite antytalencie do malowania i rysowania. No, ewentualnie mogę stworzyć coś w stylu obrazów Jacksona Pollocka
ja tez beztalencie ale musiałam sie naumieć
Stary 2009-10-06, 15:44   #3280
edytapa68
Zakorzenienie

Hej
Nie wiecie przypadkiem co z Aggie125? Nie mogę się z Nią skontaktować
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 15:50   #3281
danaida
Zadomowienie

Cytat:
I za to właśnie kocham etaty i ustabilizowane godziny "od -do". Po prostu lubię taki stały cykl, ustabilizowane dni, godziny. Pracowałam już i tak, i na zmiany i doszłam do wniosku, że wolę opcję nr.1 Przy trybie zmianowym, miałam nieustanne wrażenie rozwalonych dni, tygodni, mojego życia
Często za tą stabilizacją tęsknię i tzw. życiem biurowym, ale na dłuższą metę nie daję rady przez klaustrofobię czasową. Pewnie też z tego powodu często zmieniam pracę. Skoro więc muszę pracować to wybieram pracę, w której oceniane są wyłącznie rezultaty i nikogo nie obchodzi ile nad tym spędziłam czasu.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Cytat:
Nie psujcie mi mojej teorii
Stary 2009-10-06, 16:03   #3282
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:

No tak Pamiętam jak przed pójściem do liceum, robiłam w poradni jakieś testy predyspozycji zawodowych itp. Pani po obejrzeniu wyników kazała mi przysiąc, że nie pójdę na architekturę, ponieważ nie posiadam wyobraźni przestrzennej

Frank Zappa

Stary 2009-10-06, 16:08   #3283
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
No tak Pamiętam jak przed pójściem do liceum, robiłam w poradni jakieś testy predyspozycji zawodowych itp. Pani po obejrzeniu wyników kazała mi przysiąc, że nie pójdę na architekturę, ponieważ nie posiadam wyobraźni przestrzennej

jak chodziłam na ang. do szkoły językowej to nasz nativ z australii ( 4 lata młodszy ode mnie) opowiadał jak to poszedł studiować programowanie czy cus, bo w obowiązkowych testach, które w australii robią Ci przez kilka dni, wyszło ze nie nadaje sie do pracy z ludzmi, po 2 latach rzucił studia i przyjechał do Polski uczyć w szkole językowej
Stary 2009-10-06, 16:11   #3284
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:

Czy ktoś zna jakieś dobre filmy o Afryce?
Widziałam już: Ostatniego króla Szkocji (najlepszy!), Goodbye Bafana, Podać rękę diabłu, Krwawy diament, Tłumaczkę i czuję niedosyt

Wierny ogrodnik

Polecam "Rzymska opowiesc" ("Besieged") Bertolucciego - akcja toczy sie w Rzymie w pieknym domu z kreconymi schodami ale opowiada o milosci pewnej Afrykanki do angielskiego pianisty; caly film jest przepleciony scenkami z Afryki i muzyka Papy Wemby, bardzo klimatyczny film, cudo

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:14   #3285
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:

jak chodziłam na ang. do szkoły językowej to nasz nativ z australii ( 4 lata młodszy ode mnie) opowiadał jak to poszedł studiować programowanie czy cus, bo w obowiązkowych testach, które w australii robią Ci przez kilka dni, wyszło ze nie nadaje sie do pracy z ludzmi, po 2 latach rzucił studia i przyjechał do Polski uczyć w szkole językowej

I tak nie nadawałabym się na architekturę, bo jak mniemam - tam trzeba rysować dobrze i STARANNIE. Niestety staranna nie jestem, 3 mm w tę czy we w tę nie robi mi żadnie absolutnie różnicyPamiętam do dziś, jak pani od ZPT mdlała niemal na widok moich gryzmołów

Frank Zappa

Stary 2009-10-06, 16:40   #3286
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie malowanie też stresuje...malowanie paznokci .
Każda dłoń na jednym wdechu.

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:

Krowa czy nosorożec zawsze to zwierzęta zbliżone gabarytowo.
Justyno i o starszych też pomyśl, nie tylko o nauce dzieci i młodzieży.
Malarstwo to moje niespełnione marzenie i pewnie wielu dorosłych z chęcią pozwoliłaby się ponieść tej magii dla czystej przyjemności tworzenia
Już mi się udało z tą krową- błąd tkwił w tyłku- krowa ma kościsty, nosorożec okrągły.
Danaido, pomyślę chętnie, jakoś zorganizowane zajęcia, na których byłabym "Panią" kojarzyły mi się z młodymi wiekiem. Otworzyłaś mi oczy- szerzej

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Ja żałuję, że raczej nie będzie mi dane obejrzeć dzięciołów i nosor... znaczy krów, w tygodniu jestem mocno nieczasowa...
Szkoda, ale wystawa potrwa przynajmniej 2 tygodnie, więc może zobaczysz?
Przepraszam, zaproszenie umieściłam tylko na wątku warszawskim, a może niesłusznie? Zapraszam WSZYSTKICH.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez calua2 Pokaż wiadomość
widzę,że jesteś uporzadkowana to chyba nietypowe w twoim zawodzie,a czym będziesz pachniała...
No właśnie, że nie wiem... Czymś takim, kurczę, szalonym, artystycznym, może strasznym - tylko czy takie coś mam?...
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:54   #3287
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
gięłam, bo nie znalazłam sposobu jak coś nawlec na gotowe rybki.
Czarna magia. Nie wiem nawet, co to rybki... To znaczy wiem, ale w uszach się tego nie nosi...
Vesenko, piękne hobby.
Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość
Z nietypowych książek o Afryce polecam African Psycho. Naprawdę, nie tego się spodziewacie.
Cytat:
To jest bardzo dobra rada.
Powodzenia z dzięciołami (ale mnie zaintrygował ten drzewny obraz) i powodzenia na wernisażu.
Ja jadę za dwa tygodnie na wernisaż Siudmaka. Będę negocjować.
Szalenie lubię tego człowieka (jako artystę podziwiam!).

Przezyłam ostatnio szok - w nowym wydaniu "Bitwy o Korin" (Jest pod Korinem, ale jak może być bitwa pod planetą) jestem sportretowana jako święta Alia od Noża na całą stronę. No pięknie, tylko, że ja zupełnie nie jestem do siebie podobna!!!
Gdyby nie to, że najpierw agentka, a potem sam pan Wojtek zaklinali się, że to ja - w życiu bym na to nie wpadła.
Sama nie wiem, czy jestem uszczęścliwona, czy załamana.

Cytat:
Ja nie umiem, ani na wdechu, ani na wydechu.
A szkoda, bo paznokcie mam ładne i mocne.

Cytat:
Już mi się udało z tą krową- błąd tkwił w tyłku- krowa ma kościsty, nosorożec okrągły.

Odziedziczyłam dziś po dziecku koszulkę z czachą.
Kurczę, ledwo oduczyłam go mówienia mi, że jestem chuda (od tatusia się nauczył), to znów mu wróciło. Moje dziecko waży 26 kilo. Jest drobne. Wlazłam dziś w tę jego koszulkę - w pasie luzy. Popatrzył na mnie i zdiagnozował:
- Ty naprawdę jesteś chuda.
No pięknie.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 17:11   #3288
porzeczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
Kurcze, jakbym chciała mieć wolny zawód - etat mnie nurzy a i dziecko matkę mało co widzi.
a ja marzę o etacie Na razie pracuję na zlecenie, przy czym moja praca nie różni się niczym od tej wykonywanej przez osoby zatrudnione. Też 8 godzin (b. często więcej). Tyle, że mnie można bez żadnego problemu i odpraw wyrzucić, nie mam płatnego urlopu, nie liczy mi się to do stażu emerytalnego, nie obowiązują mnie widełki płacowe przewidziane w firmie dla osób wykonujących moją pracę... do tego nie jestem zapraszana na imprezy integracyjne i nie mogę brać udziału w różnych eventach przygotowywanych dla pracowników.
Bo w świetle prawa pracy nie jestem pracownikiem.
A o jakimkolwiek dziecku też moge zapomnieć.
Ale i tak jestem zadowolona, bo obecnie nie jest łatwo o pracę w moim zawodzie i zbyt dobrze pamiętam chwile, kiedy nie miałam żadnego zajęcia.

Ja też zachęcam do obejrzenia obrazów Justyny
Moim zdanim są niesamowite (mój ulubiony to Czarna Pantera - Justynko, może załączysz go w którymś poście?)

Nie znam się na malarstwie, ale większośc współczesnych rzeczy jakie widywałam na wystawach wydawało mi się hermetyczne/narcystyczne/niezrozumiałe.
Obrazy Justyny są zupełnie inne. Sympatyczne są

porzeczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 17:22   #3289
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
Kurcze, jakbym chciała mieć wolny zawód - etat mnie nurzy a i dziecko matkę mało co widzi.
Ja bym chciała ze względu na dziecko (co prawda jeszcze go nie mam ale co tam ). Chociaż nie ma to jak godziny od do i wyjście do ludzi

Cytat:
mnie też Jestem kompletne antytalencie jeśli chodzi o malowanie/rysowanie

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Ja jadę za dwa tygodnie na wernisaż Siudmaka. Będę negocjować.
Szalenie lubię tego człowieka (jako artystę podziwiam!).
Piękne obrazy maluje i na dodatek pochodzi z mojej miejscowości
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 17:56   #3290
Polly_
grozi wypollizowaniem

ja bardzo lubię malarstwo- każde dobre kompletnie sie nie znam ale moge odlądać godzinami i chętnie znowu nawiedziłabym Luwr
Stary 2009-10-06, 18:36   #3291
gryx82
BAN stały

Cytat:
Dobrze prawisz. Aaaa... i zapomniałam dodać: też uwielbiam sałatę śledziową. Pamiętam, że o tym pisałeś
Śledź i ziemniaki to dla nas, Polaków, jak... jak "Rota" i "Pan Tadeusz" - taka tożsamość kulinarno-patriotyczna

Cytat:
A ja wczoraj smakowałam karmelówkę, którą się robi z zagęszczonego mleka w puszce
Jeśli to coś z zawartością %, to brzmi bosssko

Cytat:
Uwielbiam mleko skondensowane. Byle bez cukru. I też - nie do kawy, nie do czegokolwiek. Samo!
To było obrzydliwie słodkie - kilogram cukru na sto gramów gotowego produktu

Tak w ogóle nie ważyłem się od 22. lipca i mam stracha, by wejść na wagę (choć każdy mówi, że nie przytyłem nic a nic) No... poza moim kumplem, ale z niego to już taki złośliwy ch... am
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 19:26   #3292
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
dzieki ze mnie bedzie fatalny kierowca, ja juz to wiem jestem zbyt nerwowa i brakuje mi zdecydowania, juz nie mowiac o refleksie w sytuacjach stresowych
Jakbym o sobie czytała

Braków w wiadomościach nie uzupełniam już od jakiegoś czasu, szkoda mi nerwów... Zrobiłam sobie test z wiedzy o aktualnych wydarzeniach na Onecie i otrzymałam 3 punkty na 15 Wiedziałam np. ile można było wygrać w kumulacji w lotka, a większości nazwisk o które pytali nigdy nie słyszałam

Cytat:
Pożegnanie... to jeden z moich ulubionych filmów. Ta przyroda i przestrzeń, no i oczywiście niezwykła osobowość Karen Blixen, którą świetnie zagrała jedna z moich ulubionych aktorek Meryl Streep
A "Nigdzie w Afryce" widziałaś?
Z afrykańskich książek polecam "Królową deszczu" (niestety nie pomnę w tej chwili nazwiska autorki, mój mózg z powodu nagłej zmiany trybu życia odmawia posłuszeństwa...)

Cytat:
A ja już zaczynam mieć lekką tremę przed jutrzejszą wystawą. Zapowiedziały się m. in. dwie osoby, od których może zależeć moja malarsko- sprzedażna przyszłość. Wczoraj siedziałam do trzeciej, żeby skończyć obraz z kategorii drzewnej, ale teraz widzę, że myślałam, że mi lepiej poszło- czyli pewnie na wystawie go nie będzie (chyba, że dziś w nocy cd.?).
W sumie, kiedy obrazy wreszcie wiszą i nie ma nic do poprawienia, już się wtedy nie stresuję. Najgorsze jest właśnie montowanie tego wszystkiego- dobrze, że Wojtek (mąż) mi pomaga, a synek (Gucio) nie przeszkadza, on zresztą jest moim asystentem- patrzy jak zaczarowany, kiedy maluję, a przy szybkich ruchach pędzla nie tyle się śmieje, co rechoce pokazując cztery zęby
Zresztą mimo całego wysiłku, pokaleczonych dłoni i przebitych zszywkami palców w gruncie rzeczy podoba mi się to całe zamieszanie.
Właśnie wymyśliłam, że na obr. drzewnym będą dzięcioły
No i bardzo przyjemnie pracuje się w Bois Oriental- już nie pamiętam, żeby jakiś zapach mnie zauroczył na tak długo, że by go nosić trzeci dzień. Rachelo
Mam też taki nieskończony pejzażyk, wystarczy walnąć na nim krowę n- cz- b(nizinna czarno biała w przeciwieństwie do n-c-b nizinnej czerwono białej) i pójdzie na wystawę.
Czy nie przynudzam za bardzo (i na dodatek specjalistycznie?):confus ed:
Powodzenia!
Czy obrazy będzie można zobaczyć na Twojej stronie? Pomysł z dzięciołami bardzo mi się pdoba, krowi nosorożec też brzmi ciekawie

Cytat:
Przezyłam ostatnio szok - w nowym wydaniu "Bitwy o Korin" (Jest pod Korinem, ale jak może być bitwa pod planetą) jestem sportretowana jako święta Alia od Noża na całą stronę. No pięknie, tylko, że ja zupełnie nie jestem do siebie podobna!!!
Gdyby nie to, że najpierw agentka, a potem sam pan Wojtek zaklinali się, że to ja - w życiu bym na to nie wpadła.
Sama nie wiem, czy jestem uszczęścliwona, czy załamana.
Wklej, to ocenimy podobieństwo

Cytat:
Odziedziczyłam dziś po dziecku koszulkę z czachą.
Kurczę, ledwo oduczyłam go mówienia mi, że jestem chuda (od tatusia się nauczył), to znów mu wróciło. Moje dziecko waży 26 kilo. Jest drobne. Wlazłam dziś w tę jego koszulkę - w pasie luzy. Popatrzył na mnie i zdiagnozował:
- Ty naprawdę jesteś chuda.
No pięknie.
Moja mama skosiła mi koszulkę Cradle of Filth do pracy (jest chemikiem, więc nie bardzo ma okazje się stroić na zajęcia, a to jakiś kwas chlapnie, a to coś się odbarwi, kiedyś srebrne kolczyki jej się utleniły...) i zastanawia się, czemu studenci tak dziwnie na nią patrzą

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 19:55   #3293
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Ziemniak to warzywo Bogów
i moje, i moje
Cytat:
Uwielbiam mleko skondensowane. Byle bez cukru. I też - nie do kawy, nie do czegokolwiek. Samo!
też bardzo lubię. Za to słodzone w ilości większej niż 2 łyżki jest mulące. Ostatnio usiłowałam zużytkować wynalazek pt. masa kajmakowa, czyli zagęszczone mleko, ileś tam godzin gotowane. Gotowiec, w puszce. Matko jakie to okropnie słodkie było.

Cytat:
Czarna magia. Nie wiem nawet, co to rybki... To znaczy wiem, ale w uszach się tego nie nosi...
Vesenko, piękne hobby.

A taki śledzik w uchu to dopiero byłoby coś. Już by się perfumować nie było trzeba
Dzisiaj dorobiłam jeszcze dwie pary. Czarne do czerwonej koszuli i czerwone do czarnego golfa (golfu?)
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 20:01   #3294
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

Moja mama skosiła mi koszulkę Cradle of Filth do pracy (jest chemikiem, więc nie bardzo ma okazje się stroić na zajęcia, a to jakiś kwas chlapnie, a to coś się odbarwi, kiedyś srebrne kolczyki jej się utleniły...) i zastanawia się, czemu studenci tak dziwnie na nią patrzą

a mój TZ jest nauczycielem i dostał na zakończenie od ucznia CD Satiricon
Stary 2009-10-06, 20:09   #3295
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Macham tylko

na wiecej siły nie mam

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 20:20   #3296
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Vesenko - te czarne kolczyki przepiękne. Proste a efektowne

Frank Zappa

Stary 2009-10-06, 20:32   #3297
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Vesenko - te czarne kolczyki przepiękne. Proste a efektowne
Za to te czerwone, jak im się przyjrzałam na zdjęciu,kojarzą mi się ze spłuczką od sedesu starszego typu Na żywo nie sprawiają takiego wrażenia.
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 20:33   #3298
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Wierny ogrodnik
LouLou dziękuję.
Dopisałam do mojej listy te, które jeszcze widziałam. Właśnie m.in. Wiernego ogrodnika.

Cytat:
Polecam "Rzymska opowiesc" ("Besieged") Bertolucciego - akcja toczy sie w Rzymie w pieknym domu z kreconymi schodami ale opowiada o milosci pewnej Afrykanki do angielskiego pianisty; caly film jest przepleciony scenkami z Afryki i muzyka Papy Wemby, bardzo klimatyczny film, cudo
Dziękuję ślicznie.
Obejrzę. Wydaje mnie się, ze widziałam masę filmów, przeczytałam ogrom książek, a i tak pewnie wciąz będzie coś czego nie widziałam czy nie czytałam choć jest warte tego. Muszę przeryć naszą półkę z filmami, bo całkiem możliwe, że znajdę tam Rzymską opowieść
Ilości filmów i ksiązek w naszym domu już nie kontroluję.
Ostatnio z braku miejsca 300 książek zanieśliśmy do antykwariatu. Problem znowu narasta, ale teraz nie mam z czego zrobić ostrej selekcji, wszystkie ulubione, bądź czekające na to, by takimi się stać.

Cytat:

Koleżanka podzieliła się swoim patentem na równe i bezstresowe pomalowanie pazurków: Trza wypić lampkę wina. No i działa.
Aaaa... żeby nie było koleżanka wybitna i umiarkowanie oddająca się przyjemnościom alkoholowym.

Cytat:
Danaido, pomyślę chętnie, jakoś zorganizowane zajęcia, na których byłabym "Panią" kojarzyły mi się z młodymi wiekiem. Otworzyłaś mi oczy- szerzej

Rzeczywiście tyły mają inne. Zresztą przody też.
Oj chętnie, bym się zapisała na takie zajęcia do Ciebie. Choć nie trzymałam ołówka/pędzla już 15-17 lat, więc pewnie szłoby mi jak po grudzie.

Cytat:
No właśnie, że nie wiem... Czymś takim, kurczę, szalonym, artystycznym, może strasznym - tylko czy takie coś mam?...
Hehe jak to na artysykę przystało
Jeżeli masz taki zapach talizman, to może zastanów się nad jego wyborem

Cytat:

Z nietypowych książek o Afryce polecam African Psycho. Naprawdę, nie tego się spodziewacie.
Już sobie zanotowałam. Trzeba się będzie wybrać w jakąś dłuższą podróż, by skończyć wszystkie zaczęte książki

Cytat:
Śledź i ziemniaki to dla nas, Polaków, jak... jak "Rota" i "Pan Tadeusz" - taka tożsamość kulinarno-patriotyczna

Cytat:
Jeśli to coś z zawartością %, to brzmi bosssko
Tak
Męża nie ma, więc nie wiem, czy dodaje on mleko przy późniejszym miksowaniu, ale wklejam przepis.
Wnioskuję, że robi tak samo:
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/...9752,9497.html

Tylko gotuje ok 2,5 h i wymiennie (w zależności co w domu jest) dodaje wódkę albo spirytus.

Cytat:

A "Nigdzie w Afryce" widziałaś?
Z afrykańskich książek polecam "Królową deszczu" (niestety nie pomnę w tej chwili nazwiska autorki, mój mózg z powodu nagłej zmiany trybu życia odmawia posłuszeństwa...)
To nic, znajdę sobie
Dziękuję za ciekawy tytuł

Cytat:
No ciekawe czemu
Masz boską mamę!

Edytowane przez danaida
Czas edycji: 2009-10-06 o 20:37
Stary 2009-10-06, 22:12   #3299
Polly_
grozi wypollizowaniem

idę wyciągać zapiekankę ziemniaczano-bakłażanową
Stary 2009-10-06, 22:39   #3300
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Piękne obrazy maluje i na dodatek pochodzi z mojej miejscowości
Jesteś z Wielunia?
Wiesz coś może o pomniku Wieczna Miłość? Na jakim etapie to jest?

Cytat:
To było obrzydliwie słodkie - kilogram cukru na sto gramów gotowego produktu

Tak w ogóle nie ważyłem się od 22. lipca i mam stracha, by wejść na wagę (choć każdy mówi, że nie przytyłem nic a nic) No... poza moim kumplem, ale z niego to już taki złośliwy ch... am
Nie martw się Gryxiu, latem się chudnie.
Cytat:
Wklej, to ocenimy podobieństwo
Nie mam jeszcze. Nie dostaję przecież egzemplarzy autorskich.

Cytat:

Mocno poszła.
Cytat:
Dzisiaj dorobiłam jeszcze dwie pary. Czarne do czerwonej koszuli i czerwone do czarnego golfa (golfu?)
Wreszcie coś dla mnie. Czerwone!
Cytat:
Za to te czerwone, jak im się przyjrzałam na zdjęciu,kojarzą mi się ze spłuczką od sedesu starszego typu Na żywo nie sprawiają takiego wrażenia.
Bluźnisz, kobieto.
Cytat:
idę wyciągać zapiekankę ziemniaczano-bakłażanową
Ke? Bakłażan to to samo, co kabaczek, nie?
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości