|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
ma ![]() ale przelecialam Was tylko, nie nadrabialam, wybacz
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie wypraszam takie byle jakie przelatywanie
![]() Trza się bardziej przyłożyć
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra juz wiem, ze gadalyście o Chinach a nasza poczta Polska jest zła
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
Szybko ci poszło to przelatywanie tu nas wszystkich
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-06 o 18:19 |
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
no bo ja jestem szybki bill
![]() ale Toba moge sie zajac dłuzej |
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się wyróżniona
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki ja też obiecuję przelecieć, ale póki co chcę tylko donieść, że jestem w szoku, jestem sparaliżowana, jestem głęboko dotknięta, bo dziś na pierwszych zajeciach na SR pokazano nam salę porodową z rodzącą i ona bidulka tak strasznie cierpiała, że mi włosy dęba na głowie stanęły!!!
Krzyczała i jeczała, aż się cos robiło![]() A ja, słysząc to, majac przed oczami tę całą salę i te wszystkie rzeczy na niej i te położne i tę aparaturę, doznałam szoku ![]() Ja pierdziu, ja nie rodzę
|
#2558 |
|
Raczkowanie
|
))))))Jestem padnieta jeju.Nareszcie poprasowałam wszystko,ale kręgosłup mnie boli jak cholera teraz. .Oglądam detektywów teraz i zaraz położę się do łóżka.Śpiąca jestem okropnie Moje kochanie robi jeszcze fuche,dopiero będzie o 20,00.Odpoczne sobie trochę to zajrze do was kochane.Boli mnie głowa ale jakoś bedzie dobrze.To spadam i niezanudzam was pierdołami kochane.
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
zrobilas sałatke? Cytat:
No to tak tylko źle wyglada Sexy, a ona napewno przesadzała |
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krzyk bardzo pomaga w sytuacjach stresowych - ja zamierzam też sobie pokrzyczeć ![]() Aparatura.. jest się pod stałą kontrolą, że wszystko w porządku Położne, są po to żeby pomóc Rzeczy... jeśli chodzi o ubrania, to najważniejsze, żeby było wygodnie A sala... jak już będziesz miała skurcze, to niewiele będzie cię ona obchodziła. Nie martw się. Wszystko będzie dobrze Pamiętaj, że każdy poród jest inny.Zrobiłam i już prawie połowę zjadłam
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a tak z ciekawości, to wszystkie tuptacie na szkoły rodzenia ???
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już chyba masz obsesje dzidziusiową ![]() ja tez ostatnio pożeram duzo gruszek - są to trza jeść ![]() Cytat:
Sexy pomimo że Twoja wypowiedź miała opisywać grozę jaką zobaczyłas to .... rozśmieszyła mnie na masę
|
||
|
|
|
#2564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj pobolewała mnie trochę lewa pierś. Generalnie nie histeryzowałam, ale może i źle, bo dziś boli mnie bardziej. Mam wrażenie, że jest większa i twardsza. Podskoczyła mi też trochę temperatura. W sumie to szykuję się na dzień dobry na telefon do mojego lekarza. A potem - w zależności, co mi powie - pewnie do niego potuptam. Ale póki co, zostało mi do rana parę godzin. Może któraś z Was ma pomysł, co to może być i czym może być spowodowane?
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy inaczej najlepiej zapytaj lekarza
|
|
#2566 |
|
Rozeznanie
|
Witam!!!
![]() U nas wszystko w porządku. Wczoraj zaczęliśmy 33 tydzień Na usprawiedliwienie swojej nieobecności napiszę, że ostatnio wpadłam w wir zakupów, czyli dużo czasu spędzałam na allegro i od nadmiaru tego wszystkiego już nie wiedziałam jak się nazywam Teraz czekam na pościel, materac i koszule nocne. Poza tym pranie, prasownie i takie tam. Domi stojak do wanienki jak najbardziej polecam! Sama taki ostatnio zakupiłam.Kolanosia Trzymam kciuki za czwartkową wizytę, mam nadzieję że po porodzie rozprawisz się z tymi kamieniami (i z tofikiem) raz na zawsze! ![]() Zaharia też przechodziałm biopsję jakieś 2 miesiące temu i domyślam się co czujesz. Najważniejsze jest pozytywne myslenie. żeby wszystko dobrze się skończyło
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwalisz się? ![]() Zmykam do kuchni - wabi mnie zapach sosu pomidorowego i pewnie za chwilę tz zawoła mnie na kolację ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-06 o 19:50 |
|
|
|
|
#2568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia co to może być ![]() Ale skoro masz podwyższoną temperaturę, to weź może apap, w ciąży można a paracetamol zbije Ci temperaturę i działa przeciwzapalnie. Cytat:
I gratuluję 33 tygodnia Teraz musisz już być na bieżąco, bo potem nadrabianie dużo czasu zajmuje
|
|
#2569 |
|
Rozeznanie
|
Czemu nie
Ale dopiero jak kołyskę złożę do "kupy". Kołyskę dostaliśmy od rodziny, więc zamówiłam do niej materac i pościel i jak będzie gotowa to się pochwalę. Wanienką też, ale zrobię jej zdjęcie w świetle dziennym coby się lepiej prezentowała![]() No i z moich ostatnich zdobyczy to dostałam od koleżanki 3 pary spodni ciążowych, ale wszystkie za duże...No ale może jeszcze trochę i będą dobre. I dzisiaj kuzynka przywiozła mi płaszcz, który nosiła w ciąży i jest super, przyda mi się na najbliższe 1,5 miesiąca. I dostałam jeszcze od niej 2 staniki do karmienia, których w ogóle nie używała, bo bardzo szybko jej pokarm zanikł. Tak więc z niektórymi zakupami czasami warto poczekać
|
|
|
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
simpatica Ty się śmiej ile wlezie, bo to lepsze niż moje przerażenie
Normalnie nie mogę się pozbierać. Miałam dzisiaj zrobić dokumentacje praktyk na jutro i nie mogę, nie mogę o niczym innym myśleć, tylko o porodzie. Dziewczyny, ja NAPRAWDĘ JESTEM PRZERAŻONA, głupieję, nie mogę sobie miejsca znaleźć, płaczę i chcę uciec! A dzis zaczął się 30 tydzień. Nie cieszy mnie. Bo nie mam już odwrotu. Nie dam rady tego przeżyć
|
#2571 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kolanosiu kwestia przyzwyczajenia ale kurcze ile mozna wytrzymac...kiedys jak w ciazy nie bylam to tak tego nie odczuwalam bo pracowalam a teraz siedzie w domu i na łeb juz dostaje Cytat:
To ja zglaszam ze sie przyłozyłam Prosze prosze jakie słodzenia sobie Cytat:
Cytat:
Świetnie napisane i tak wlasnie bedzie Cytat:
Oj Ty masz za dobrze z tym Twoim tz,tylko Ci gotuje same smakołyki A ja wrocilam od mamy,bylismy w jej domu na wsi,pograbilam liscie i powiem Wam ze sie cholercia zasapalam...... A jutro musze sie do fryca umowic a co!!Trzeba jakos przed porodem sie zrobic zeby wygladac jak ludż ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Przezyjesz kochana przezyjesz,zobaczysz ze to tylko tak strasznie wygladało ale bedzie dobrze zobaczysz
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to nie dasz rady przeżyć, a Ty niby jak pojawiłaś się na świecie Ja też się boję, ale jak to się mówi : jak wlazło, to musi wyleźć ![]() A że tą samą drogą, to juz trudno ![]() Wiem kochanie, Ty się zawsze przykładasz ![]() Nie to co ta dzisiejsza młodzież
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Sexy bardzo dobrze ze sobie krzyczala
jedyna okazja kiedy wolno ci wszystkim naublizac i nikt nie bedzie mial do ciebie pretensji
|
#2574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kachula Jak tam Twoja siostra? Cały czas w dwupaku? Aha Ela i Fruzia pewnie już wiecie, ale w razie czego napiszę: w ostatnim M jak mama pisali, że 18 w czwartek o 18.30 w hotelu Polonez ma być akcja społeczna "Diagnostyka dla Twojej ciąży" http://www.bezpiecznaciaza.diag.pl/ |
|
|
|
|
#2575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A dziekuje moja siostra dobrze,termin ma na 15 i wlasnie dzis sie dowiedzilam ze 15 mamy razem wizyte u lekarza jescli ona wytrzyma i to na prawie identyczna godzine zaraz po sobie wiec idziemy razem pOki co brzuch juz ma mocno obnizony ale zamknieta na trzy spusty poki co ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Ale mnie wkurza ten komp dzisiaj...wrrrrrrrrrrrrrr muli jak choleraaaaaa
|
|
#2576 | |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Hej Kamilka! Fajnie, że jesteś Ja juz po szkole rodzenia, ale nudy same były, nie to co akcja u Sexi body -choc może to i lepiej Cytat:
I chyba to jedno zdanie naprawde mnie przekonuje o tym, że jednak urodzę![]() Kachula może sister do 15 wytrzyma i wtedy razem dumnie do ginka z brzucholami wkroczycie Swoją drogą to nieźle się zmówiłyście...a dziadki będą mieć podwójne wydatkiA tak ogólnie to weny nie mam .....teraz dałyście mi do myślenia o tym stojaku do wanienki...jak się TŻ dowie że to od Was to mi kable poprzecina lub blokadę na kompa założy ![]() Obrzarłam sie pizzy Kachuli, (jeszcze nam z piątku zostało) i teraz leżę i dogorywam...pomocy!
|
|
#2577 |
|
Rozeznanie
|
Ta, tylko że jak właziło, to było mikroskopijne i wtedy to było przyjemnie. A jak będzie wyłazić, to będzie 100000000000 razy większe!!!!!!
(wariuję)
|
#2578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam do fryzjera się nie wybieram. Jeszcze bym w jaką depresję wpadła, że mi się włosy nie chcą układać ![]() Dziewczyny mam do was pytanie nt skurczy. Ostatnio miewam takie dość intensywne twardnienie brzucha i często mnie przy tym boli podbrzusze jak na @, ale też promieniuje to jakby dalej w kroczu, czy nawet w okolicach odbytu i kości ogonowej. Co prawda zdarza się to dość rzadko, ale jest to takie dość nieprzyjemne uczucie i zastanawiałam się, czy mogą to być te skurcze przepowiadające , czy powinnam się tym raczej martwić?Cytat:
W moim szpitalu jest możliwość pójścia po poradę zarówno przed jak i po porodzie.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-06 o 22:01 |
||
|
|
|
#2579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2580 | ||||||
|
Zadomowienie
|
WItam wieczorkiem. Ja wszystko nadrobiłam i nikogo nie przeleciałam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiście się do tego nie przyzna ale ja swoje wiemCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Widzę następna Pani przelatująca posty. Nieładnie Ja chyba wczoraj pisałam że mam dokładnie takie same skurcze. I nawet w nocy miałam przez bitą godzinę. I dziś dzwoniłam do lekarki i usłyszałam:"Na tym etapie ciąży to normalne bo macica przygotowuje się do porodu" a ty jesteś na podobnym etapie co ja więc jest wszystko ok. Jak bardzo boli to brać nospę i się nie przemęczać. NO chyba że moja Pani gin się myli ale z tego co wiem to już kilka dziewczyn ma takie "atrakcje" A bacik się i tak należy |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

Krzyczała i jeczała, aż się cos robiło

))))))
Moje kochanie robi jeszcze fuche,dopiero będzie o 20,00.Odpoczne sobie trochę to zajrze do was kochane.Boli mnie głowa ale jakoś bedzie dobrze.To spadam i niezanudzam was pierdołami kochane.
Pamiętaj, że każdy poród jest inny.

pyszności! mam ochotę na więcej, ale chyba nie mogę przesadzać z gruszkami
już chyba masz obsesje dzidziusiową 

Ale dopiero jak kołyskę złożę do "kupy". Kołyskę dostaliśmy od rodziny, więc zamówiłam do niej materac i pościel i jak będzie gotowa to się pochwalę. Wanienką też, ale zrobię jej zdjęcie w świetle dziennym coby się lepiej prezentowała

Widzę następna Pani przelatująca posty. Nieładnie