|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Do tej pory Kubuś brał Esputicon, potem Espumisan i teraz Bobotic. Tylko, że w niedzielę odstawiliśmy wszystko, ale jak podawaliśmy kropelki to też tak się zdarzało (tzn. płacz po kąpieli )Czy to możliwe, żeby kolka dopadła Go w 9.-10. tygodniu? No i czy brzuszek może być wtedy miękki?Debridatu jeszcze nie dawałam, ale jak się będą takie sytuacje powtarzać, nie będę miała wyjścia ![]() Cytat:
, fajnie masz, że nie marudzi Przy takim płaczu, jak był wczoraj, to Kuba nawet nie zauważa smoczka ![]() Cytat:
Tylko co? Mam Go nakarmić i siup do wody? Tak można bezpośrednio po jedzeniu? Mnie się wydaje, że to może być ze zmęczenia, ale pewna nie jestem. Cytat:
Może spróbuję z tym przytuleniem ![]() Dzięki dziewczyny, że mi radzicie, bo mam strasznego doła
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
Uwazam ze to mozliwe.Naprawde maly odsetek dzieci nie cierpi na kolki. Jeszcze wam chcialam napisac ze znajoma nie odbija swoje dziecka po piersi.Poszla z nim babcia na spacer, bo dotychczaz zabierala go 2x dziennie.Teraz juz nie, bo maly zadławil sie mleczkiem i zrobil jej sie siny i sie tak wystraszyla ze juz go nie zabiera.Zarzeka sie ze miala go we wozku na boczku i troszke wyzej a mimo to taka sytuacja miala miejsce.Ja to bym chyba osiwiala.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2313 |
|
Zadomowienie
|
A my mieliśmy dziś pierwsze szczepienie i badanie. Moje słoneczko od urodzenia przytyło ponad 2kg i urosło 7cm
zapłakał tylko po ukłuciach i zaraz przestał.Miramej Skierko mój synek często ma takie "zawieszki" (jak my to nazywamy). Zagapi się mały gapcio w jeden punkt i.... no właśnie...ciekawe o czym takie małe dzieci myślą Często też śmieje się do sufitu. Tak, tak...do sufitu, nawet nie do lampy.... Tak jakby coś/kogoś tam widział. Czasem mi ciarki przechodzą... kolega mi rzucił tekstem że duchy widzi...debil jeden...ja potem sobie przypominam i sie boje.....
|
|
|
|
#2314 |
|
Wtajemniczenie
|
Miramej a moze sprobuj wykapac Kubusia wczesniej
Katarzynka tej mamusi co nie odbija nalezy sie lanie . Ja tez czasami nie odbijam ale tylko i wylacznie w nocy jak mala spi ze mna i klade ja na boczek
|
#2315 |
|
BAN stały
|
hej mi dzień szybko zleciał, większość w domku i popołudniowy spacer bo u nas super dziś pogoda.
co o kolek do do kiedy się najczęściej pojawiają??bo Amelka ma już 2,5 m-ca i odpukać jeszcze nie miała. czasami się pręży przy robieniu kupy ale kolek nie miała raczej. jeszcze jakiś miesiąc temu płakała dość często ale brzuszek miekki miała dawałam jej esputicon na wzdęcia i było jej lepiej. od tamtej pory spokój. czy to możliwe że ją to ominie?? majka to gratuluję przyrostów. mi mała w ciągu 2 tyg przybrała 700 gram, teraz idę 15 na szczepienie to się zobaczy ale ponad 6 kg ma spokojnie. po szczepieniu co miała w 6 tyg życia - a miała 3 ukłucia - to też tylko po ukłuciu był ryk a na rękach spokój na szczęscie. inne mamy wychodziły z płaczącymi dziećmi na korytarz i uspokoić nie mogły,biedne...też gdzieś słyszałam że małe dzieci widzą osoby zmarłe...nie wiadomo jak to jest, małe dziecko się nie boi raczej i możliwe ... dobra bo sama zacznę się schizować ![]() dziś Amelka ma dzień śpiocha dla odmiany. ale nie narzekam... muszę kupić aterie do karuzeli żeby jutro miała na co patrzeć. a ostatnio mnie zaskoczyła, położyłam ją na łóżku tak na naszyych poduszkach przykrytych kocem czyli nie za wysoko, ja patrzę a ona głowę podnosi i nawet jej to dobrze wyszło |
|
|
|
#2316 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
no więc my po wizycie ... pleśniawki oczywiście są - na języczku i na górnej wardze dostalismy Nystatynę i ma przejść ![]() no i to nieszczęsne oczko - doktorka przepisała kropelki, a jak nie pomogą do niedzieli to musimy sie zgłosić do okulisty ... to moze być zatkany kanalik - a wtedy podobno się go przekłuwa ![]() Bartuś waży już 6 kg ... muszę jeszcze Go zważyc na naszej wadze - czy waży tak samo ![]() Cytat:
... jak bym czytała o Bartku - słowo w słowo ... miał taki atak juz trzy razy ... też nie wiedziałam co mam robić - brzuszek miał miękki i raczej to nie była kolka ... doszłam do wniosku, ze to zmęczenie, no albo był głodny, bo jak to mówią "woda wyciąga" nawet pospał ... obudził się o 23,30 ... zjadł i usnął ... potem o 4,30 - troche pogadaliśmy, polulałam go w kołysce i spaliśmy do 8,30 ![]() także się wyspałam ![]() Cytat:
... moze spróbuję, bo to raczej kanalik ... mojej mamy znojomej synek miał przekuwany ten kanalik ![]() Cytat:
Cytat:
... no trudno, moze następnym razem ![]() świetlika też spróbuje ![]() Cytat:
...mi Bartek już kilka razy się zadławił, ale była szybka akcja na bok i poklepanie po pleckach ... i było ok ![]() ... ale raz sie przestraszyłam, bo odgłosy były straszne, on oczy wielkie, buzia otwarta ... ja prawie zawału dostałam, a on się za moment uśmiecha i nic mu nie jest
|
|||||
|
|
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moze naprawdę widzi ![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 |
|
BAN stały
|
tak Aniu jak leżała na plecach
Amelka mi dziś sporo je a mi się wydaje że mam mniej pokarmu, może to od tego że chora jestem??? jeść średnio mi się chce ale się zmuszqam, za dużo też nie piję i chyba takie skutki... musze się zmusić... tłumaczę to chorobą i mam nadzieję że dane mi będzie dalej karmić piersią jeszcze mam pytanie bo leżąc Amelka sie podnosi i chce byc noszona pionowo ale po położeniu na brzuszko ledwo co unosi główkę a nie odwróci jej na drugą strone. czy to normalne i czy nie powinna już przekładać??jak mają wasze dzieci??? Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-10-06 o 19:51 |
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czytałam, że niektóre z Was podają swoim szkrabom Nutremigen
wypisałam mojemu to mleko, bo wydaje mi się, że ma jakies uczulenie i chciałam sprawdzić czy to na mleko, a do wizyty u pediatry jeszcze kilka dni zostało i to mleko jest obrzydliwe - mój Tomasz pluł i nawet nie chciał do ust tego wziąć, sama też spróbowałam, zeby sprawdzic o co chodzi i jest po prostu koszmarne ![]() robiłam wg opakowania miarka na 30 ml na przegotowaną wode w temp pokojowej - może coś robię źle ![]() pomóżcie
|
|
#2320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z kolei jak lezy na pleckach to nie zawsze podniesie główke, raz na kilka prób, ale to moze dlatego ze pozno zaczełam jej podawac wit.D i teraz tez musze zrobic przerwe z witaminkami na 2-3 dni bo sie pasemko krewki pojawiło w kupce znowu ;(Cytat:
A moja Mała cały dzien dzis marudzi. I spac nie chce, od 7-do teraz moze ze 3 godz pospała łacznie Moze choc w nocy pospi
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-10-06 o 20:44 |
||
|
|
|
#2321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama z siostra sie smialy ze nie byloby tak zle bo na przyszly rok, ale ja dziekuje... he he he Kłucie ..uuuu jak to fatalnie brzmi.Napisz potem czy świetlik pomogl.U nas jak wspomnialam poprawa znaczna byla po jednym razie. Cytat:
jak komorka sie zblizam to tez sie nia bardziej interesuje ![]() Dzis nakrecilam jej filmik.Włączyłam jej delfinki które namietnie non stop słuchałam w ciazy a ona smiala sie w glos i wydawala nieartykulowane dzwieki.Pokaze potem Tatusiowi bo jego takie momenty omijaja ![]() Laura zauwazylam ze przeklada ale nie zawsze. Jak siedzi na wpółlezaco na moich kolanach to główke tez podnosi tak jakby chciala usiąść.A na pionowo to ja ją nosze od zawsze ![]() Cytat:
Machnełam własnie sałatke z 6kg ogórkow.Zaraz je zasłoikuje i musze głeboko schowac, bo z ostatnich 7sloikow zrobionych na szybko zostaly 3, a minelo kilka dni.Te moglyby starczyc na dluzej bo nie nadążę robic.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#2322 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a moje dziecko przez to, ze nie nawidzi lezec na brzuchu to nie nauczylo sie tak ladnie podnosic glowki jak Wasze dzieci bo po prsotu nie mialo kiedy
|
|
#2323 | ||||||
|
celebriti
|
magi mam prośbę czy jezeli zadna z dziewczyn nie zglosi sie po sab simplex moglabys wyslac mnie? nie daje juz rady. dzis caly dzien byl krzyk, spala moze 1,5 godz... albo kolka albo nie wiem co- zla? zmeczona? ale kolki mecza ja okrutnie
brzuch=kamieńCytat:
ja podawalam infacol - espumisan - dzis kupilam esputicon, ale marnie widze te jedna krople... ktoras z dziewnyn pisala o czopkach uspokajajacych. moze mi odpisac? co to i czy na recepte? Cytat:
![]() a co do szczepienia, wkurzylam sie na maksa na wszystko!!!! czy wy zalatwialyscie wizyty z rocznym wyprzedeniem???? dzwonie do neurologa - mam skierowanie zeby przed szczepieniem zbadac- termin na 30 pazdziernika!!! dzwonie do ortopedy a.... pani ze trakich malych dzieci nie przyjmuja i zebym dzwonila do NFZ i sie dowiedziala gdzie przyjmuja!!!! mam karte ubezpieczeniowa do 170 placowek pryqwatnych, mowie wcisne ja tam na te biodra bo juz czas a w tych zasr.... prywatnych klinikach najwczesniej na 19 pazdz. a nawet i na listopad dopiero!!! zalamalam sie, nie ogarniam tego zapisalam sie na szczepienie na piatek, musze opuscic zajecia, do nie wiem jakiego lekarza w przychoddni no i bez badania neurologicznego bo szpital mnie odeslal...ale musze zrobic szczepienie jak pisalycie juz czas, a biodra tez trzeba w 6 tyg prawda? juz nie wiem sama... mam isc prywatnie? jakie szczepionki sa na NFZ obowiazkowe? co jej tam beda robic? i dlaczego nifgdzie nie mozna sie zapisac ![]() ![]() Cytat:
![]() ach te sufity ![]() Cytat:
ostrzegla mnie lekarka ze moze nie smakowac, ale moja wciaga wszystko. czasem jak maruda to pluje i nie chce jesc, ale juz nie bede sie zalic na nic. w kazdym razie pediatra powiedziala, ze gdyby okazalo sie ze nie chce jesc to nalezy mieszac. wprowadzac stopniowo. powinno pomóc. mozna tez w przypadku kompletnego braku wspolpracy nakarmic jak zwykle a na poczatku/koncu podac lyzke wlasnie nowej mieszanki. osobiscie mam awers do preparatow mlekozastepczych i planuje wrocic do zwyklego bebiko HA, jakos wydaje mi sie lepsze niz te olejowe wyciagi... nie wiadomo tylko czy faktycznie dzieci nasze nie sa alergikami i wtedy nie ma wyjscia.. moja mala wydluzala przerwy do 3,5 - 4 h nawet 2 noce przspala 6h a teraz te marudki, jesc chce co 2,5 czy mozliwe ze podaje za malo? 120 ml? planuje dzis na noc dac 150ml, zobaczymy ilke wciagnie. boje sie tylko ze jak ja przepelnie to bedzie mega-kolka. trauma kolkowa, kolki mi sie snia, jesli spie, widze je na przejsciach dla pieszych i slysze nawet u kota! ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
a Ty nie masz sie co martwic bo to zaden wyznacznik i mus tymbardziej zaden. Marcel jest super
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedna krople tylko podajesz czy o co chodzi bo ja nie skumałam. Czopki to viburcol, mozna kupic bez recepty i mozna stosowac od pierwszych dni zycia.U nas przy mega ataku okazaly sie zbawienne. Ja nie bylam u neurologa przed szczepieniem.Nikt mi nie pow ze trzeba a i nigdzie nie slyszalam zeby trzeba bylo czy ktos z rodziny/kolazenek szedl najpierw.Ale ty masz skierowanie to inna sprawa.A dlaczego macie takie zalecenie? Ja zapisalam na jakies 2-3tygodni przed.Bralysmy szczepionke platna.Nie wiem jak to jest z refundowanymi. Pierwsza kontrola bioderek miedzy 6a9tygodniem.Ja tez musialam pojsc prywatnie bo nie bylo terminow.Wynikaloby ze jeszcze w ciazy musialabym zaklepac dla malej wizyte zeby wbic sie w okreslony czas Ile teraz ma twoje malenstwo? na rozpisce bebiko podaja ze 2-3mc /120ml, ale ja sama podaje Laurze ok130-140 wody i nie zwiekszam miarek mleka za rada poloznej, ktora zasugerowala by w ten sposob oszukiwac dzieciaczka niz go tuczyc.U nas zdaje ten sposob egzamin
|
|
|
|
#2325 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówie mu wtedy że mam dla niego "reportażyk" A zdjęcia to robie codziennie. Nie moge sie napatrzeć na synka ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2326 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
groszko no niestety wszedzie tak jest - ja juz wiem z doswiadczenia i malego zapisuje miesiac wczesniej conajmniej na wizyty
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
tak mysle ze Mariolka nie meldowala sie ostatnio
Pewnie plotki pochłaniają ją bez reszty
|
|
|
#2328 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, jestem mamą wrześniową. dziś moja córa skończyła miesiac. i mam do Was pytanie bardzo pilne: czy to, że na raczce w miejscu po szczepieniu na gruźlicę w pierwszej dobie zycia pojawił sie czerwony bąbel , który podszedł ropą i ramię jest spuchnięte, to normalne? Bo zauważylismy to dopiero teraz po kąpieli. wcześniej tego nie było. I nie wiem, czy czekać na rano do lekarza do przychodni czy jechać na izbe przyjęć. Mała oczywiście jest marudna.
Ratujcie odpowiedzią, proszę!
|
#2329 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nam tez troche ropialo ale jak pediatra ogladal to mowil, ze i tak ladnie wyglada bo u niektorych to sie gorzej babrze
|
|
|
#2330 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... nie zawsze mi się udaje złapać tego rogala, bo Bartek ciagle kręci głową i fotki są rozmazane ![]() Cytat:
![]() ok, napiszę ... mam nadzieję ze pomoże i nie będzie potrzeby przekłuwania Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- no i co ja tu jeszcze robie???????? ![]() małż w delegacji ... Bartek śpi od 21,30 ... a ja zamiast spac razem z nim to siedzę przed kompem
|
||||
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
DDosiek-tak jak Svinecka napisala.Don't panic
![]() Wszystko pod kontrolą.Mi mówiły pigułki jaki oklad robic w razie czego, ale nie pamietam.Nie robilam.U nas bylo tylko wypukłe i zaognione. Moze jak Unholy wleci to ci napisze.Ona napewno wie ![]() a marudnosc to rowniez pierwszy objaw reakcji na szczepionke.Ja polecam czopki viburcol.Zalecono je nam po szczepieniu.Spisaly sie tez przy kolkach.Polecane przy stanach niepokoju u niemowlat. Moja córcia ma katarek i nici ze wszystkiego siedzimy dzis w domku. Siory maly po pierwszym dniu w przedszkolu przyniosl katar.Zarazil swoja mala siostrzyczke i wyglada na to ze kuzynke tez. Mala ma apetyt, nawet w nocy na mleko sie obudzila, jest pogodna, smieje się tylko w nosku cos jej harczy .Co robic,oprocz odciagania frida?dzwonic po lekarza? ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- posmarowalam mascia majerankowa.Teperaturki nie ma,
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-10-07 o 07:19 |
|
|
|
#2332 |
|
Rozeznanie
|
Czesc mamusie!
Witam w szary deszczowy dzien, mam nadzieje, ze sie troche rozpogodzi i bedziemy mogly wyjsc na spacer. Dzisiaj w nocy Ania zbudzila sie jak zawsze o 4 nad ranem na mleko, potem maz zaniosl Ja do lozeczka. Kitlasia sie, obracala, marudzila, w koncu zaczela plakac. Trzy razy do Niej wstawalismy, w koncu nas natchnelo, ze to moze kupka- faktycznie, az po pachy Wreszcie w czystej pieluszce zasnela w przeciagu 2 minut. Groszek wspolczuje Ci, u nas taki byl poniedzialek- Ania praktycznie caly dzien chciala byc noszona i przytulana, bo inaczej bylo smutno i zle. Mam nadzieje, ze kolki szybko mina. Miramej biedaku, jak tam dzisiaj, jest jakas poprawa? Dobrego dnia!
|
#2333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
ja tak szybko, pozniej nadrobie. Cos mi sie popsulo i nie mam polskich znakow. Cytat:
Plesniawki przeganiamy - sioooo ![]() Z tego co piszesz, wyglada na zatkany kanalik. Przekluwanie to ostatecznosc. Sprobuj tego masazu. W samym kaciku oka, od strony noska, pod palcem wyczujesz taka malutka kuleczke, sprawdz u siebie Z tym ksztuszeniem Maciej tez tak ma. Podaj dane do przesylki na pw, to Wam przesle.
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
jak zawsze jesteście niezastąpione, ale i tak nie wiem jak wmuszę w mojego Smakosza to świństwo - nawet troszeczkę...
|
|
#2335 |
|
BAN stały
|
Witajcie w ten pochmurny dzień u mnie pada niestety. ja wyspana od urodzenia Amelki - oprócz szpitala - to się nie zdarzyło żebym się nie wyspała. kładę się z Amelką ok 20-21 i śpimy razem do ok 7-9 nawet. czasami ok 6 przebiorę i dalej jedzenie i spanie. w nocy przyssie się sama a ja czasami nawet nie wiem kiedy...je ostatnio tak ze 3-4 razy w nocy. także ze spaniem to mamy super
lecę zjeść coś i dać małej jeść, pa |
|
|
|
#2336 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
. Nie ulewa przy tym, ale raz zdarzyło Mu się ulać długo po odbiciu, więc nie wiem, czy to taka prosta zależność: odbicie = brak możliwości zadławieniaCytat:
i rośnie, jak na drożdżach ![]() Kuba też potrafi się nieźle zapatrzeć właśnie na sufit, lampy nie uznaje ![]() Cytat:
Cytat:
, mam nadzieję, że kropelki pomogą na oczko , bo to przekłuwanie strasznie brzmi, brrr... Na szkole rodzenia mówili nam, że można masować oczko, żeby udrożnić kanaliki - przyłożyć palec do kącika i nie odrywając go przesuwać w górę i w dół Wiem, co przeżywałaś , normalnie, jak wczoraj zbliżała się pora kąpieli to byłam taka zestresowana, że aż mnie głowa rozbolała , na szczęście nie było tak źle Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2337 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że Esputicon jest najsłabszy z tych leków z dimeticonem/simeticonem, Bobotic ma podobną dawkę jak Sab Simplex tylko mniejsze dawkowanie. A czemu do neurologa przed szczepieniem? ![]() Ja czekałam 2 dni na termin, na wizytę też mniej więcej tyle (chodzi mi o dzieci zdrowe). Na USG bioderek byłam jak Kubuś miał 3 tygodnie, ale byłam prywatnie, bo u nas nawet skierowania nie dają ![]() Mój też nie Cytat:
![]() Jak nie ma temperatury, to często odciągaj wydzielinę Fridą, żeby nie spływała niżej, maść majerankowa to też dobry pomysł Zdrówka dla Laurki Cytat:
![]() Kupka po pachy mówisz? ![]() ![]() Ja nie żałuję Kubusiowi pieszczot i w Jego dobre dni
|
|
|
#2338 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
U nas tez od rana pada, słońca to chyba dzisiaj nie zobacze i nici ze spacerku. Wczoraj spacerowalismy prawie 3 godz. była pięknie, babie lato w powietrzu. Kuba spał jak suseł ![]() Wczoraj dał koncert po kąpieli. Już przed kapiela zaczał marudzić, w wannie sie wiercił a jak go ubierałam to krzyczał ile sił w płucach. Nie sadze, żeby go cos bolało bo jak wziełam na rece i zaczłam pokazywac pluszowe zabawki to przestał płakac i sie patrzył. Jak go połozyłam zeby dac jesc znow krzyk. Ale w koncu sie uspokoił i zasnał. Cytat:
Cytat:
Ostatnio była u mnie koleżanka i mówiła, że jej mały zaczał podnosic jak skonczył 4 miesiace. Też sie bardzo martwili, że cos jest nie tak ale poprostu jeszcze nie byl na to gotowy Cytat:
Próbuje go jakos rozsmieszyc ale on jest zafascynowany aparatem. ![]() Cytat:
Kasiu byłaś na besenie? Cytat:
Cytat:
A tak chciałam pojsc na spacer. Cytat:
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a koszula, a stanik?
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
moja mala jak poszla spac wczoraj o 21.00 to jeszcze spi obudzila sie tylko na mleko o 6.00 ....... dzieki temu ze wstalam szybciej ogarnelam sie juz i zjadlam sniadanko ![]() a teraz czekam az moja krolewna sie obudzi....... u nas pogoda do bani- wieje i pochmurno ![]() chyba juz dzis nie zajrze to milego dnia zycze mamuski i szkrabom tez
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

Moze to naprawde napad kolki, bo co wiecej moze dziac sie dziecku. Stosujesz jakies leki? A Debridat dawałaś? Może on pomoże.
No i czy brzuszek może być wtedy miękki?

, fajnie masz, że nie marudzi
. Moja tez wydaje dziwne odglosy i wyglada jakby sie dlawila albo lykala powietrze. Troche mnie to przeraza

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zapłakał tylko po ukłuciach i zaraz przestał.
. Ja tez czasami nie odbijam ale tylko i wylacznie w nocy jak mala spi ze mna i klade ja na boczek
dostalismy Nystatynę i ma przejść

, bo to przekłuwanie strasznie brzmi, brrr... Na szkole rodzenia mówili nam, że można masować oczko, żeby udrożnić kanaliki - przyłożyć palec do kącika i nie odrywając go przesuwać w górę i w dół