|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi
A ja właśnie wróciłam z apteki i przy okazji kupiłam sobie test ciążowy
W piątek jedziemy w Bieszczady i z jednej strony chciałabym już wiedzieć z powodu wyjazdu, no a z drugiej nie chcę tak wcześnie testu robić. I masz tu babo placek...
|
|
|
|
#3092 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny właśnie wróciłam z badania..
i tyle dobrych wiadomości no jeszcze to że nie padłam tam trupem przy tej igle ze strzykawką ...no a wyniki to za tydzień![]() a z tej bety to już będzie coś wiadomo? nawet jak to jest strasznie wcześnie?.ja już nic nie wiem oczywiście na becie byłam Edytowane przez niutek Czas edycji: 2009-10-07 o 08:40 |
|
|
|
#3093 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Beta podobno nie klamie I potrafi wykryc juz 6dniowa ciaze, ale pewnosci nie mam ...---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Dziwne ze czekac masz tydzien Ja pamietam kiedys bete robilam to 15 minut czekalam .... Bo im tak stresu narobilam Gin sie mnie bala normalnie |
||
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Cosma jak już to najwcześniej w piątek rano. Muszę się jeszcze zastanowić, co mi da że go zrobię, jak wyjdą II to wszystko jasne, a jak I to i tak nie bedzie pewności, bo może być za wcześnie...ech
|
|
|
|
#3095 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba też dzisiaj teścik kupię.Wogle czuję się taka zmęęęczona.No i znowu mnie gardło zaczęlo boleć.Dzisiaj szybciej mykam z pracy i ide do lekarza.Mam zamiar wziąć 2 dni wolnego i sie wylezeć, bo wczoraj już z tego przemęczenia ryczałam.Będę miała wtedy w końcu czas na forum, bo chyba mam zaległości.Też się uzależniłam hehe
Edytowane przez Gosiaro Czas edycji: 2009-10-07 o 08:48 |
|
|
|
#3097 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z sas sie znamy z PM 2009 i bedzie jak za starych dobrych czasow Cytat:
last @ 6.10, piaty cykl i nastepny spodziewany dzien jej przyjscia to 03.11 ![]() Cytat:
mowi, ze znowu czatuje na zostan matka kropka pl albo po obiadku dostaje buziaka i mowi to ja ide remontowac nasze gniazdko, a Ty nie zapomnij odrobic pracy domowej -oczywiscie chodzi mu o nadrabianie zaleglosci na wizazu ![]() Cytat:
Cytat:
a ja sie wczoraj kompletnie rozkleilam tym testem i za pare godzin @ myslalam, ze zrobie mojej mamci prezent na urodzinki i wogole sie rozryczalam, zbijalam baki caly dzien i tylko sobie poplakiwalam jestem na fazie "nigdy nam sie nie uda"
|
|||||
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Niutek dzielnie zniosłaś badania kurde dużo Ci wzięli to za samą betę 32 zł?? U mnie tylko 15 , zdzierstwo po prostu! I dlaczego tak długo musisz czekać?? Ja jeden dzień tylko czekałam, bo u nas w przychodni nie robią tych badan tylko je dowożą do Katowic i dlatego taki poślizg, ale tydzień???co oni to wiozą na 2 koniec Polski ??Marlenka trzymam kciuki za II krechy ![]() Casmaa dobrze, ze sie z TZ rozmówiłaś, mam nadzieję, ze teraz będzie już tylko lepiej!! Maggie termin @ wpisany. I się kobietko nie martw, uda się ja trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!!A mnie jest zimno znowuuuuuuuuuu brrrrrrrrr na dworze troche cieplej, ale wieje jak nie wiem co i mnie kaszel jakiś dopadł
|
#3100 |
|
Raczkowanie
|
A tak na wesoło wam powiem że w nocy śniły mi się same wampiry czychające na moją krew....
![]() |
|
|
|
#3101 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Musisz w to wierzyc
|
||
|
|
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
Maggie kochana,wiem ze stracilas juz nadzieje,ale wiesz ze czesto tak jest ze sie mysli ze sie nigdy nie zajdzie w ciaze a tu niespodzianka....II kreski,zobaczysz uda sie!!!!!
Cosma fajnie ze wszystko sobie wyjasniliscie i jest dobrze miedzy wami ja tego samego nie moge powiedziec o moim zwiazku,cos ostatnio nie mozemy sie dogadac![]() i nie wiem dlaczego,moze przez to ze jaks drazliwa sie zrobilam to nie jest juz to samo co kiedys poza tym jak bylam w UK to mialam 2 najlepsze przyjaciolki na swiecie i wrocilam do PL dla mojego tz i brakuje mi dziewczyn,bo one zostaly tam,a tu w miasteczku mam kolezanki ale to nie jest to samo......kocham mojego tz i dla zadnego faceta tego nie zrobilabym tego co dla niego...a on czasami tak sie zachowuje....teraz bedac w ciazy potrzebuje jeszcze bardziej przytulenia,bliskosci...a mam wrazenie ze on tego nie chce![]() poza tym mieszkam jeszcze z rodzicami(niestety) i to moze byc przez to .mam swoj pokoj nawet calkiem duzy ale ja wolalabym miec mniejszy a byc na swoim,domek zaczniemy remontowac jak beda pieniazki czyli pewnie po weselu,bo teraz to potrzebujemy ok 35 tys.zl na wesele .... i sie nawet juz zastanawiamy czy wziasc ten koscielny,czy zrezygnowac a wziasc cywilny...i szybciej moglibysmy sie juz wprowadzic ![]() Marlenka trzymam kciuki Sas witamy na naszym wateczku!!! Asiulka gratuluje coreczki,mi tez marzy sie dziewuszka Niutek musze ci powiedziec ze duzo zaplacilas,ja placilam 24 zl i wyniki nastepnego dnia a ty bidaku musisz czekac tydzien ![]() chyba o nikim nie zapomnialam zeby odpisac jak tak to przepraszam ale jest mi dzis tak zle z powodu tz....
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Cosma termin @ mam na 16 dopiero, a po ewentualnym zapłodnieniu w piątek będzie 9 dni, niby na teście pisze że wykrywa już 6 dni od zapłodnienia. Wiem, że jak pojedziemy do wujków to tam niezłe imprezki będą
no i w razie pogody jedziemy po skałkach pochodzić, a w razie II kresek to się oszczędzać będę...
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kotus nie smuć się, faceci są inni i nigdy nas nie zrozumieją! Mnie już złośc przeszła całkowicie, łąził wczoraj koło mnie i sie przytulał i starał sie jak mógł dzisiaj tez ok, mówimi, że nie moge się denerwować heeheh . Na pewno się szybciutko pogodzicie i zapomnicie o złych dniach!!
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe ile u mnie biorą za betę, aż z ciekawosci zadzwonię i sprawdzę. Za to testy domowe mam taniej jak u Ciebie Carol, bo zapłaciłam 7,50 za pink test
![]() Ja już swojego TŻ znam na tyle, że jak chodzi taki nabzdyczony, drażliwy i sam nie wie o co ma się czepiać to powód jest zawsze jeden - plemniki uderzają do głowy. Seks to sposób na mojego TŻ czy to ja coś nabroję, czy to on jest zmierzły, zawsze Go to uleczy
|
|
|
|
#3106 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo test mniej wiarygodny ale jak odbierzesz wyniki
|
||||
|
|
|
#3107 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
TZ moze po prostu musi przyzwyczaic sie do nowej sytuacji, faceci tak maja. Ja w takich sytuacjach gdy moj nie ma ochoty nawet na rozmowe staralam sie zawsze byc nadmiar wyrozumiala. U nas jest odwieczny problem z jego pracoholizmem jego i kiedy nie ma czasu na nic i ciagle siedzi przy kompie to ja tylko latalam czy mu czegos nie trzeba, pytalam jak sie czuje, czy mu w czyms pomoc, mimo ze w glebi duszy gotowalo sie we mnie Facet jak zatrybi ze ma mega wyrozumiala kobiete (ale nie mozna byc zbyt wyrozumialym, bo wtedy jeszcze to zacznie wykorzystywac :/) to jej nie zamieni na zadny inna ... Ja ostatnio olewalam troche TZ ... Przyznaje bez bicia ... Jak bylam w PL przez ostatni tydzien to odpoczywalam od niego, nie mialam pchoty nawet dzwonic czy pisac... A sama mu robilam jazdy ze nie zadzwonil Jestem przed @ (albo i 9 miesiecy przed nia ) i jak zwykle jestem drazliwa, wszystko wyolbrzymiam, wkurzam sie bez powodu i tez dlatego mamy teraz ciezszy czas... Bo ja mam w tej chwili w sumie podejscie '' Niech sie dzieje co chce, niech robi co chce, moze nawet nie wracac do domu'' ... Ale wiem ze to minie, mam taka nadzieje przynajmniej. Zauwazylam ze odkad mieszkamy razem, oboje mniej sie staramy ... Juz nie dostaje kwiatkow bez okazji, kawy do lozka czy sniadanka ... Jest bardziej oschle i rutynowo miedzy nami, jak w wiekszosci zwiazkow z duzym w miare stazem ... Mysle, ze po tym co teraz sie porobilo oboje zaczniemy na nowo odtwarzac nasze dawne wiezi i relacje ...Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
dzwoniłam do labolatorium u mnie kosztuje 28 zeta i na wynik czeka się tydzień czasu
|
|
|
|
#3109 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Bedzie dobrze ![]() A propos bety to ja placilam 19 zl o ile dobrze pamietam ... ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie jestem w szoku, że taka rozbieżność w cenach jest i że Wy macie wynik na nastepny dzień a u nas czeka się tydzień czasu.
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokopaństwo To Tobie tylko test pozostaje ja od razu na betę pójdę, nie będe płacić 2 razy
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
mi przed wyjzdem i tak zostaje tylko teścik, a z ciekawości popołudniu podzwonię po labolatoriach jak to wygląda z tym czasem oczekiwania - tak na przyszłosć, bo jak będę miała kiedyś tydzień czekać to młodych dostanę
|
|
|
|
#3113 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w pierwszym laboratorium zapłaciłąm 55zł i po jakiś 3 godzinach miałąm wynik w drugim zapłaciłam już 29 i miałąm w niecałą godzinę. A z tego co dzwoniłam po laboratoriach to nigdzie nie czeka się dłużej jak do następnego dnia. Witajcie kochane dziewczynki Cosma ciesze się że porozmawialiście i jest lepiej, mam nadzieje że teraz po romowie troszkę się ogarnie i będzie bardziej dbał o Ciebie Niutek grtuluje wytrwania dzielnie pobierania krwi. Wczoraj moje kochanie odebrało moje wyniki krwi i okazało się że grupa mi się zmieniła ![]() ![]() ![]() wcześniej miałam A Rh - a teraz mam A Rh + po prostu szooooooooook moje kochanie ma 0 Rh - więc chyba mamy konflikt syrologiczny, a badania krwi wynika że przciwciał nie było. Po za tym wczoraj była u mnie ta moja przyjaciółka co poroniła napiłyśmy się wina i pogadałyśmy sobie trochę, bardzo mi to pomogło. Śmiałyśmy się że najlepiej smutek zostawić w kieliszku (oczywiście jednym a nie ciągle do niego zaglądać) . Co do tż to mój o jakiś ponad tygodnia sam przeszedł siebie, jest po prostu tak kochany i opiekuńczy, przytuli, ucałuje i we wszystkim mi pomaga jestem z niego strasznie dumna. Chyba też strasznie to wszystko przeżył. Wczorajjeszcze dzwonił do niego jego brat cioteczny żeby go podnieść na duchu, że jego żona też pierwszą ciąże poroniła i ża tak się często zdaża i żeby się nie przejmował tylko poprawił to co zaczął A jak tam u was kochane? |
|||
|
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
Witam wizażanki
![]() Mam pytano jestem w 19 tygodniu ciąży i spuchły mi paluszki że już obrączki nie mogę włożyć czy to normalne i czy tez to przechdziłyście /dzicie ?
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() ![]() ![]() Asiulka89 super niunia Ci rosnie ![]() Maggie ja tam trzymam kciuki że pojawią się dwie krechy a test lepiej zrób później bo oni tam piszą że wykrywa po 6 dniach, ale one tak do końca nie wychodzą....Cosma super że już wszystko wporzadku, zawsze najlepiej porozmawiać no ale miej go na oku facet przypilnowany robi mniej głupot![]() aneczka bedzie dobrze, może twój tz ma jakieś gorsze dni, powiedz mu że ma cię popitulac bo inaczej nie dasz mu dotykać brzuszka ![]() u nas beta jest w okolicach 25 zł i wyniki mozna odebrać w ten sam dzień, a wogóle to wszystko jest zdierstwem, kobieta w ciąży powinna mieć badania za darmo, ja ostatnio zapłaciłam 70 zł masakra, a teraz jeszcze będe robić dodatkowo cytomegalie i toksoplazmoze no i prawie stówka nie moja yhhhh mam nadzieję że na dworze jest ciepło bo mam zamiar wybrać się na mały spacerek słoneczko fajnie świeci więc może nie zmarzne
|
|
|
|
#3116 |
|
Zadomowienie
|
aa2 no chyba faktycznie mu tak powiem
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3118 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam to lekarz zwraca uwagę na zatrzymywanie wody w organiźmie. Mój się czepiał spuchniętych kostek w nogach...może to grozić zatruciem ciążowym, niewydolnością nerek itp |
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
latko no też sie nad tym zastanawiałam, ale ja mam dodatkową opiekę medyczną w pracy, i tam też mogę mieć badania za darmo, gdyby moja szefowa nie zawaliła sprawy to już bym nie musiała płacic, wczoraj dopiero wypełniałam potrzebne dokumenty, firma mi część płaci a ja resztę z tym że nie jest to kwota 200 zł a ok 50, mi najbardziej zalezało na komlecie darmowych badań bo to akurat teraz mi się przyda
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.

W piątek jedziemy w Bieszczady i z jednej strony chciałabym już wiedzieć z powodu wyjazdu, no a z drugiej nie chcę tak wcześnie testu robić. I masz tu babo placek...

...no a wyniki to za tydzień

Ja pamietam kiedys bete robilam to 15 minut czekalam .... Bo im tak stresu narobilam
jestem mezatka taka w pewlni od prawie 2 mcyale tak naprawde to z moim tzem zyjemy jak malzenstwo juz prawie 3 latka szczerze nie wiedzielismy sami do konca kiedy chcemy miec dzidzie, ale tak chyba zawsze jest.... i jakos po czestych rozmowach na ten temat stweirdzilsimy, ze w s umie nie ma na co czekac im dluzej bede odkladac tym zwsze znajde jakis powod zeby to odlozyc, a oboje bardzo chcemy miec dzieci..tylkozawsze byly watpliwosci ze moze za wczesnie, moze bardziej sie ustatkujemy, a moze za mlodzi jeszcze jestesmy az w koncu stwiedzilismy, ze ... zaczniemy sie starac a jak nam te starania wyjda to tylko czas pokaze troche sie mratwie bo poczytalam wiele forow i dziewczyny majaproblemy z zajsciem wciaze i oczywisice jak to ja zaczelam sobie juz wbijac di glowki ze pewnie ja tez bede miala poza tym hm.. studuje sobie znowui ...chyba tyle jakby cio to same zadawajcie pytanka a teraz chetnie poznalabym troszke was
last @ 6.10, piaty cykl i nastepny spodziewany dzien jej przyjscia to 03.11
mowi, ze znowu czatuje na zostan matka kropka pl
tym testem i za pare godzin @ 

poza tym jak bylam w UK to mialam 2 najlepsze przyjaciolki na swiecie i wrocilam do PL dla mojego tz
ja od razu na betę pójdę, nie będe płacić 2 razy