Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-07, 11:27   #2671
belladonna78
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Karenina fajne - te koszulkowe mi się bardzo podobają

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Bella ja się facetowi nie dziwie, ze wolał odejsć, nie dość że ogórek to i kobitka w ciaży
No ciekawa jestem bardzo co on sobie pomyslał... ale na pewno brzuszek też pomógł... no i ten ogórek

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 11:32   #2672
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

No popatrz jacy ci nasi tz'ci odwazni

Aha, mam pytanie odnosnie biustonosza do karmienia...czy kupujecie przed pojsciem do szpitala?? I jakie rozmiary? Bo byla u mnie wczoraj polozna i powiedziala, ze byloby najlepiej gdybym juz teraz kupila, ale wieksze...tylko ILE wieksze??
Kareninko ja tez nie mam- przygotowałam sobie takie zwykłe bawelniane i chyba wstrzymam sie narazie z kupnem tych specjalnych do karmienia...

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Sexy jak ja lezałam w szpitalu to słyszałyśmy jak rodziła 17-nastolatka i też krzyczała. aż nam położna drzwi przyszła zamknać zebyśmy się nie przestraszyły za bardzo ale wiesz, teraz już i tak nie mamy wyjscia i urodzić trzeba wiec lepiej przygotować się do porodu jak do bólu w słusznej sprawie (bo ten ból minie a dzięki niemu będziemy miały nasze maleństwa na świecie) niż się przerażac bo to nam nie pomoże. to takie moje zdanie
no i gratuluję mimo wszystko kolejnego tyg

wiecie, ja osobiście jestem trochę zniesmaczona jak słyszę że kobieta przy porodzie np wyzywa swojego męza. jest to dla mnie dziwne i smutne bo przecież on nie robił tego dziecka na siłę ani bez zgody kobiety żeby ona tak go z błotem mieszała. krzyczeć sobie o tak o - ok chociaż niektórym kobietom odbiera to siłę ale żeby wyzywac mam nadzieje że nie zmienie zdania jak będę leżała na porodówce
Simpaticaja tam męza nie wyzywałam ale rozgrzeszam te wszystkie kobiety które nawet- jak to napisała Kropcia- chcą wytnąc coś TŻ-owi...W tym zmęczeniu i bólu można powiedzieć rózne rzeczy i wcale tak nie myśleć

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

a ja to mam dobrze bo tz mi pomaga przy takich akrobacjach jak przekrecanie
jej jak to brzmi powaznie.. STARSZAK mamuska bedziesz na tym slbowaniu??

dokladnie jak nie paczki to pytysie oj kusisz paczka, kusisz
az dziwne ze tylko 10kg masz na plusie.. ja i bez paczkow codzinnie mam juz 17kg dodatkowych wiec zazdroszcze

zgadzam sie z tym zasypianiem w 100%

a co masz na obiad??

swiete slowa

mnie przeklinanie ogolnie odrzuca. nie lubie jak ktos obok czy w moim towarzystwie klnie..
oczywiscie nie jestem swieta i zdaza mi sie przeklnac ale to bardzo rzadko..
z drgiej strony przy porodzie jest taki bol ze trudno sie opanowac..
ja na przyklad mialam porod bardzo religijny.
krzyczalam:
O BOZEEE, OBOZEEE, O JEZUUU... no i plakalam bardzo
ale laska obok w sali do porodow rodzinnych darla sie ze utnie mezowi wiecie co.. od niej z sali bylo: O KUUUUUU*WAAAA
a to byla kulturalna pani nauczycielka lezalysmy potem kolo siebie na po porodowym
Kropeczko będę będę na ślubowaniu- mam nadzieję tylko ze sie tam nie porycze bo przez te hormony jakoś tak to mocno przeżywam

Na obiadek mam gulasz- bo wczoraj zrobiłam specjalnie wiecej tylko niewiem czy ziemniaki czy ryż do tego ugotuje... W przekładaniu na druga strone też mi TZ pomaga ale i tak bardzo boli- dzis to nawet łzy same mi poleciały jak wstawałam.
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 11:34   #2673
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

[/COLOR]Bella ja się facetowi nie dziwie, ze wolał odejsć, nie dość że ogórek to i kobitka w ciaży

DOBRE

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 11:35   #2674
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
domi nas przeleciala i niech sobie nie mysli, ze do odpowiedzialnosci nie zostanie pociagnieta, no moze juz nas nie "zabrzuszy" ale widze, ze dizsiaj prawie kazda nazeka na zle samopoczucie: dusznosci, nerki, bezsennosci, swedzenia....juz nie bede wymieniac ooo a kareninka juz do porodu gotowa.
a co nie czytala nasza domi ze takie"przelatywanie" moze wywolac wczesniejszy porod!!!!!
dawac ja tu
No dawac....juz wiem kto tu winny....

Cytat:
kareninka - wow ty juz 37- tez gratulacje

Gratuluje tez kolejnego tygodnia

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Tja, tej sklerozy poporodowej boję się najbardziej

Gratuluję kolejnego tygodnia i mam nadzieję, że jednak jeszcze 2,w 1 chwilę zostaniecie. A jeśli nie, to i tak juz jest sukces. Jesteście o tydzień dalej niż to było przewidziane

Taaaa...bo my to zdolna druzyna...

Cytat:
Karenina fajne - te koszulkowe mi się bardzo podobają
Mi tez mi tez....tylko o rozmir sie martwie....

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Karenina - a widzisz, jak się trzymasz w dwupaku! dzielna dziewczynka

Cytat:
co do staniczkow ja sie nie wypowiadam.
tak mie cos wydaje, ze zrezygnuje z tych "karmnikow" :brzyda l:
A jak??

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 11:39   #2675
malina81
Zadomowienie

Cytat:
hej mamuśki))

A ja dzisiaj sobie pospałam do 9.50 - po prostu szok

Normalnie wstaję o 7.15, ale że dzisiaj TZ musiał godzinę wcześniej do pracy pójść, to już o 6 siły nie miałam (bo oczywiście w nocy zaliczyłam 1.5 godziny przewracania się z boku na bok) - no i tak mi się pospało!! Aż się nie mogę w tym odnaleźć

A wczoraj ... wczoraj bylam w Wawie na szkole rodzenia - kończy się gdzieś 20.30. Wyjeżdżając z mojego podmiasta kupilam sobie bilet calodobowy. Siedzimy sobie w kolejce powrotnej do domu, i przychodzi tzw. kanar. I o bileciki prosi. TZ daje miesięczny, a ja zaczynam buszować w zbożu - torebka, kieszenie w kurtce, kieszenie spodni - i nic. Koleś czeka - dość sympatyczny (bo czasem to takie masakry chodzą, że szok) - ale mimo wszystko to nie konduktor, tylko kanar. I mówię mu że serio kupowałam ten bilet, ale że tyle tych kieszeni i miejsc, że się nie mogę ogarnąć. On mówi spoko spoko, to na ogól faceci szukają długo, żeby mnie wnerwić. I ja mówię mu - no widzi pan, tyle tu tych kieszeni, że nawet mam w torebce ogórka, co go wczoraj kupiłam. On się pochylił, zajrzał do mojej torebki, ja w międzyczasie schwyciłam tego ogórka...

On spojrzał - ogórek?... A to do widzenia I poszedł...

A biletu nie znalazłam
czyli trzeba nosić ogórki w torebce
Stary 2009-10-07, 11:46   #2676
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Tak sobie przegladam co maja z tych biustonoszy...
świetne są. W takim to mamusia tak zjawiskowo wygląda
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 11:50   #2677
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
domi nas przeleciala i niech sobie nie mysli, ze do odpowiedzialnosci nie zostanie pociagnieta, no moze juz nas nie "zabrzuszy" ale widze, ze dizsiaj prawie kazda nazeka na zle samopoczucie: dusznosci, nerki, bezsennosci, swedzenia....juz nie bede wymieniac ooo a kareninka juz do porodu gotowa.
a co nie czytala nasza domi ze takie"przelatywanie" moze wywolac wczesniejszy porod!!!!!
dawac ja tu

!!!

Cytat:
hej mamuśki))

A ja dzisiaj sobie pospałam do 9.50 - po prostu szok

Normalnie wstaję o 7.15, ale że dzisiaj TZ musiał godzinę wcześniej do pracy pójść, to już o 6 siły nie miałam (bo oczywiście w nocy zaliczyłam 1.5 godziny przewracania się z boku na bok) - no i tak mi się pospało!! Aż się nie mogę w tym odnaleźć

A wczoraj ... wczoraj bylam w Wawie na szkole rodzenia - kończy się gdzieś 20.30. Wyjeżdżając z mojego podmiasta kupilam sobie bilet calodobowy. Siedzimy sobie w kolejce powrotnej do domu, i przychodzi tzw. kanar. I o bileciki prosi. TZ daje miesięczny, a ja zaczynam buszować w zbożu - torebka, kieszenie w kurtce, kieszenie spodni - i nic. Koleś czeka - dość sympatyczny (bo czasem to takie masakry chodzą, że szok) - ale mimo wszystko to nie konduktor, tylko kanar. I mówię mu że serio kupowałam ten bilet, ale że tyle tych kieszeni i miejsc, że się nie mogę ogarnąć. On mówi spoko spoko, to na ogól faceci szukają długo, żeby mnie wnerwić. I ja mówię mu - no widzi pan, tyle tu tych kieszeni, że nawet mam w torebce ogórka, co go wczoraj kupiłam. On się pochylił, zajrzał do mojej torebki, ja w międzyczasie schwyciłam tego ogórka...

A biletu nie znalazłam

ojej, ale mialas przygode
Cytat:

Ja tak mam nadzieję, że uda mi się opanować przeklinanie. A jeśli wydrę się na tzta, to że nie zapomnę go potem przeprosić
Tyle, że mam dylemat w którym języku krzyczeć mam 4 do wyboru. Pewnie będzie jajecznica na porodówce

.
Krzycz po polsku, nikt Cie nie zrozumie

Brombi Twoj pogoda przyszla do mnie:0 juz jest sloneczko. Sprawdzilam pogode przedtem na necie i bylo napisane, ze ma sie poprawic wiec nastawilam pranko i juz sie suszy zaraz bedzie drugie
no i nie pamietam czy Ci pogratulowalam 36ego tygodnia

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 11:52   #2678
zaharia
Rozeznanie

Cytat:

tak jak najbardziej mi sie tez bardzo podobaja
jednak po kilku nieudanych podejsciach do zakupu - zrezygnowalam.
beda zwykle biusonosze z odpinanymi ramiaczkami - i juz!!!: brzydal:
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 11:57   #2679
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
krzyczalam:
O BOZEEE, OBOZEEE, O JEZUUU... no i plakalam bardzo
ale laska obok w sali do porodow rodzinnych darla sie ze utnie mezowi wiecie co.. od niej z sali bylo: O KUUUUUU*WAAAA
a to byla kulturalna pani nauczycielka lezalysmy potem kolo siebie na po porodowym
Bo nauczycielki to ciężkie życie mają i łatwy dostęp do nowych wulgaryzmów
Ja ze wstydem muszę przyznać, że w sytuacjach stresowych klnę jak szewc, ale na porodówce to chyba mi wstyd by było. Poza tym mój mąż, jak teraz zaklnę, to mi mówi :"cicho bo Mały usłyszy" więc nie chcę go dodatkowo stresować
Ale na niego krzyczeć raczej nie będę, w końcu mam co chciałam

Cytat:

my z miriam zaczynamy dzisiaj 35tc
Gratulacje

Cytat:

A biletu nie znalazłam

Cytat:

A u mnie wczoraj też dziwna akcja - akurat twardnienie się trochę ostanio uspokoilo, za to jak czekałam na przyjaciólkę w centrum handlowym (buu) to zrobiło mi się coś takiego dziwnego ze wzrokiem - takie znaczki mi przelatywały przez pół godziny przed oczami i tak niewyraźnie widziałam, że nie bylam w stanie nic przeczytać ani wlasciwie na niczym wzroku skupić... cholercia, trochę mnie to martwi, czy coś to nie neurologicznego nie jest
Może to ciśnienie?
Jak się powtórzy to skontaktuj się z lekarzem, bo zaburzenia widzenia to jeden z objawów zatrucia ciążowego. Tylko sobie nie pomyśl, że Cię chce nastraszyć, bo to nie jest moim zamiarem, jeśli nie masz innych objawów to pewnie nic takiego

Ja tak sobie oglądam wczorajsze pranie i wiecie co, ten proszek Dzidziuś nawet dobrze dopiera Prałam białe i wrzuciłam z ciuszkami ten mój becik, który Wam kiedyś tu wklejałam, miał w paru miejscach pożółkłą koronkę i dzisiaj miła niespodzianka, jest cały bielutki, żadnych pożółknięć nie ma

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Brombi Twoj pogoda przyszla do mnie:0 juz jest sloneczko. Sprawdzilam pogode przedtem na necie i bylo napisane, ze ma sie poprawic wiec nastawilam pranko i juz sie suszy zaraz bedzie drugie
no i nie pamietam czy Ci pogratulowalam 36ego tygodnia
Dzięki
A co do pogody, to ma się te układy

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 11:57   #2680
simpatica
Zakorzenienie

a właśnie jeszcze się chciałam zapytać - czy któras z Was kupiła chusteczki Dzidziuś z Cleanic-a? bo jutro właśnie w Tesco wchodzą te chusteczki w promocję i będą kosztowały 22.99 za opakowanie 5x72 szt i tak mnie kuszą i chyba je kupię. w sumie nie jest ta aż taka wielka kwota to jak się okażą złe to będę swoja pupę nimi wycierała a nie dzidzi
Stary 2009-10-07, 12:01   #2681
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
a właśnie jeszcze się chciałam zapytać - czy któras z Was kupiła chusteczki Dzidziuś z Cleanic-a? bo jutro właśnie w Tesco wchodzą te chusteczki w promocję i będą kosztowały 22.99 za opakowanie 5x72 szt i tak mnie kuszą i chyba je kupię. w sumie nie jest ta aż taka wielka kwota to jak się okażą złe to będę swoja pupę nimi wycierała a nie dzidzi
Ja miałam próbkę z SR i oczywiście ją wypróbowałam
Ale jakoś mi zapach nie podszedł, skórę mi podrażniło, ale przetarłam sobie twarz a nie pupę, więc tym bym się za bardzo nie sugerowała

Stary 2009-10-07, 12:05   #2682
malina81
Zadomowienie

Cytat:
nie pomogę bo nie testowałam
Stary 2009-10-07, 12:17   #2683
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Ja sobie kupiłam narazie biustonosz, ale taki najzwyklejszy
U nas pogoda piękna
Z tym ogórkiem to było dobre
Ja narazie się nie boje porodu, ale pewnie zaczne się bać jak zaczne rodzić no zobaczymy
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 12:20   #2684
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Sympatica ja je kupiłam własnie w promocji - przy małej mi się sprawdziły
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 12:26   #2685
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Nie mam pojecia nigdy ich nie mialam ja kupuje zawsze z biedronki Dada i te mi odpowiadaja

Aniołek[*]
Stary 2009-10-07, 12:28   #2686
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusieGratuluję rozpoczęcia nowych tygodni. Ja się dziś jakoś dziwnie czuję. Mam nadzieje że mnie nie bierze jakaś choroba. Zmykam się położyć a Was proszę o rady co można brać w ciąży na wzmocnienie. Ewentualnie jakieś babcine sposoby. Pozdrawiam. Jak mi się "polepszy" to będę później.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 12:38   #2687
simpatica
Zakorzenienie

dziekuję za rady Mamusie

Katekatee mi ginka mówiła ze jak by mnie cos zaczynało brac to rutinoscorbin mogę. A tak z babcinych sposobów to bym poleciła gorące mleko z miodem i masełkiem i pod kołderke sie wygrzewac w skarpetkach of course
Stary 2009-10-07, 12:43   #2688
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:

No ladniutkie sa...moze sie skusze i zamowie jeden na probe..?

Cytat:
tak jak najbardziej mi sie tez bardzo podobaja
jednak po kilku nieudanych podejsciach do zakupu - zrezygnowalam.
beda zwykle biusonosze z odpinanymi ramiaczkami - i juz!!!: brzydal:
A no tak...zapomnialam, ze mialas pewne "trudnosci" w tej dziedzinie...

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusieGratuluję rozpoczęcia nowych tygodni. Ja się dziś jakoś dziwnie czuję. Mam nadzieje że mnie nie bierze jakaś choroba. Zmykam się położyć a Was proszę o rady co można brać w ciąży na wzmocnienie. Ewentualnie jakieś babcine sposoby. Pozdrawiam. Jak mi się "polepszy" to będę później.

Syrop dla kobiet w ciazy "Prenalen" jest b.dobry i calkiem naturalny W ciazy mozna tez brac Paracetamol

Dziewczyny, wlasnie zjadlam kolejno - 2 kawalki czekolady, 4 ostre pepperoni, winogron, rybke wedzona, czekoladke znow i teraz koncze winogron... Normalne to..?

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 12:45   #2689
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

O tak rutinoscorbin mozna brac a j jeszcze czosnek mozesz jesc co prawda smierdzi ale jest skutecxzny. Ja jak sie rozchorowalam w I trymestrze to mnie mama tylko czosnkiem faszerowala i szybko przeszlo.

Aniołek[*]
Stary 2009-10-07, 12:46   #2690
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, wlasnie zjadlam kolejno - 2 kawalki czekolady, 4 ostre pepperoni, winogron, rybke wedzona, czekoladke znow i teraz koncze winogron... Normalne to..?

Jak najbardziej
Ja tez cos chwile od rana cos nowego przynosze z kuchni.
A dzis mam ochote na cos wykwintnego, moze namowie Tz na wyjscie do restauracji?

Stary 2009-10-07, 12:47   #2691
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

karenina zachcianki to ty masz spoko ładna mieszanka smakowa Ja ostatnio to nawet nie mam zadnych zachcianek zobaczymy jak dlugo

Aniołek[*]
Stary 2009-10-07, 12:50   #2692
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiście
Jeśli nie masz po tym żadnych dolegliwości żołądkowych, to dlaczego nie

Cytat:
A dzis mam ochote na cos wykwintnego, moze namowie Tz na wyjscie do restauracji?
Wykwintnego powiadasz

Kate dziewczyny dobrze radzą
Ja w takich sytuacjach ratuję się miodem, czosnkiem, rutinoscorbin jem cały czas, a syrop Prenalen też jest dobry, ma maliny i czosnek w składzie.

Ja właśnie jem tzw. przedobiadek
Zrobiłam sobie kawki, bo coś mi ćmi we łbie i do tego biały serek z miodem

Stary 2009-10-07, 12:54   #2693
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Na TVP 2 mówią o kąpieli dziecka.
Ale nic nowego się nie dowiedziałam
tez t oglądałam ale mam jedno pytanie. Może kiepsko z moja wyobraźnią ale wyjaśnijcie:
we wszystkich gazetach piszą, że nie można zamoczyć kikuta podczas kąpieli. ale jak go nie namoczyć kiedy trzeba umyć dziecko?
nie potrafię sobie wyobrazić kąpieli bez moczenia brzucha

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 12:56   #2694
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
we wszystkich gazetach piszą, że nie można zamoczyć kikuta podczas kąpieli. ale jak go nie namoczyć kiedy trzeba umyć dziecko?
nie potrafię sobie wyobrazić kąpieli bez moczenia brzucha
Ja doświadczenia w tym temacie nie mam, ale położna na SR mówiła, że jak się zamoczy to nic się nie stanie, tylko trzeba potem dobrze osuszyć.

Stary 2009-10-07, 12:59   #2695
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ja ciężko oddycham i sapię właśnie, jak za dużo zjem
Może miałaś pełny żołądek i Ci uciskał ?
Mnie pomaga jak prosto siedzę i głęboko oddycham przez przeponę.
nieeee raczej nie, zjadlam po pracy obiadek, potem na 2 godz SR, wrocilismy, usiadlam sobie i zaczelam czuc ze mi tlenu w powietrzu brakuje...
Też zaczelam przepone ćwiczyć i było lepiej, ale w nocy znowu sapalam... jakies niedotlenienie? ale z tego co dziewczyny mowia to narmalne i przejdzie za kilka tyg, jak brzuszek zjedzie niżej.
Tobie już trochę zjechał?

Cytat:
przychodzi tzw. kanar. I o bileciki prosi. TZ daje miesięczny, a ja zaczynam buszować w zbożu - torebka, kieszenie w kurtce, kieszenie spodni - i nic. Koleś czeka - dość sympatyczny (bo czasem to takie masakry chodzą, że szok) - ale mimo wszystko to nie konduktor, tylko kanar. I mówię mu że serio kupowałam ten bilet, ale że tyle tych kieszeni i miejsc, że się nie mogę ogarnąć. On mówi spoko spoko, to na ogól faceci szukają długo, żeby mnie wnerwić. I ja mówię mu - no widzi pan, tyle tu tych kieszeni, że nawet mam w torebce ogórka, co go wczoraj kupiłam. On się pochylił, zajrzał do mojej torebki, ja w międzyczasie schwyciłam tego ogórka...

A biletu nie znalazłam
niesamowite

Cytat:
Mi tez sie zdarzalo...oby jak najrzadziej....
jestem za!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 13:00   #2696
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Krzycz po polsku, nikt Cie nie zrozumie
No właśnie to nie jest takie pewne.
Postaram się opanować z przeklinaniem (zresztą jestem raczej spokojny typ ), zresztą mój tz to rozumie. Z drugiej strony jak idę ulicą i słyszę Polaków, to czasem mi wstyd, że słownik ograniczony mają zwykle do k... i ch... Dlatego ja sama staram się dawać lepszy wizerunek

Cytat:

Ja bym się bardziej zmartwiła, jeśli to by się utrzymywało po porodzie

A w ogóle zrobiłaś mi smaka na winogrono
Stary 2009-10-07, 13:03   #2697
domi7ks
Zakorzenienie

Mamusie a Wy na SR macie za kazdym razem z ta sama osoba zajecia?

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
No właśnie to nie jest takie pewne.
Postaram się opanować z przeklinaniem (zresztą jestem raczej spokojny typ ), zresztą mój tz to rozumie. Z drugiej strony jak idę ulicą i słyszę Polaków, to czasem mi wstyd, że słownik ograniczony mają zwykle do k... i ch... Dlatego ja sama staram się dawać lepszy wizerunek

a zebys wiedziala...zawsze za granica poznawalam polakow po przeklenstwach

Stary 2009-10-07, 13:06   #2698
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Tobie już trochę zjechał?
No właśnie nie wiem
Wydaje mi się, ze trochę tak, TŻ mówi że jest niżej, ale ja go może zasugerowałam, bo go pytałam.
Zobaczę czy teściówka coś powie, jak dzisiaj przyjdzie.

W ogóle, to moja teściowa mnie ostatnio irytuje, nie wiem dlaczego, biedna kobieta nic winna nie jest, bo swojego zachowania nie zmieniła.
Może to wpływ hormonów?
W każdym razie panuję nad sobą i nie okazuję jej, mam nadzieję, mojego zniecierpliwienia. Oby mi przeszło po porodzie

Stary 2009-10-07, 13:10   #2699
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Mamusie a Wy na SR macie za kazdym razem z ta sama osoba zajecia?

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

a zebys wiedziala...zawsze za granica poznawalam polakow po przeklenstwach

No jeśli chodzi o Polaków, to rzeczywiście wioska nie raz za granicą była ostra - aż milkliśmy zawsze, żeby przypadkiem nas nie rozpoznali... przykre to bardzo - i oczywiście nie dotyczy wszystkich!!!! ale zdarza sie

A jeśli chodzi o SR to nie, mamy chyba zajęcia z 4 osobami - położną, psycholog, fizjoterapeutą i pediatrą - tak więc caly zestaw. I to jest fajne. Wczoraj wymacywaliśmy położenie Bartka w brzuchu i było malowanie potem szminką - niezły kosmit wyszedł

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 13:11   #2700
tarasia
Wtajemniczenie

u mnie na SR położna mówiła, że wstyd jakiego czasami słownictwa używają kobiety podczas porodu. A przecież przeklinanie w niczym nie pomaga tylko trzeba ODDYCHAĆ!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości