|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi wyszło że do końca tego tygodnia zrzuc jeszcze 2 a do grudnia do dnia moich urodzin kolejne6 CIEKAWE czy faktycznie coś w tym jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Raczkowanie
|
Ale dziś wymodziłam sobie obiad,można powiedzieć że nawrzucałam co się dało
![]() Pokroiłam pierś z kurczaka w kostkę,doprawiłam,przypra wą do kurczaka,pokroiłam świeżego ogórka,paprykę,pół pomidora a z wczoraj zostało mi surówki z kapusty i marchewki to też dodałam.Wszystko wrzuciłam do michy ,przyprawy i wymieszałam.Wyłożyłam to do wkładki do gotowania na parze w szybkowarze 10 min i gotowe.Pychotka a z ta kapusta to ciekawy smak ![]()
Start 17 sierpień było 86kg ![]() cel 65kg ![]() 1 grudzień Start III faza Edytowane przez agus30 Czas edycji: 2009-10-07 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale Paryż.... Tak jest piękny ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Idę sobie zrobić koktajl na drugie śniadanie ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() A tak serio to i tak szybko byś schudła. To wychodzi jakoś ponad 1kg na tydzień ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zadam dość intymne pytanie - głównie do tych, co sa ne diecie dłużej niż ja lub podobnie. Miałyście kiedykolwiek problemy z @ przez ta dietę? U mnie od 2 dni powinien być, wszystko mnie boli...ale jak @ nie było tak nie ma...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Przyczajenie
|
Witajcie!!!
Widze ze jest was tu bardzo duzo i napewno sie swietnie znacie, od kilku dni czytam o tych dietach i juz sama nie wiem czy dobrze robie ale od dzisiaj zaczelam pierwsza faze. Mam dwu letnia coreczke i w sumie od ciazy zaczely sie moje wieksze problemy z waga, obecnie wzielam sie powaznie za odchudzanie, zaczelam chodzic na silownie i aqua aerobic, nie wiem czy ta dieta bedzie odpowiednia dla mnie ale chybamusze sie sama przekonac, mieszkamy z mezem juz kilka lat w uk, stad tez wzrost wagi, przez brak czasu i wygodne jedzenie na wynos, lub rybke z frytkami, coz witam raz jeszcze, mam nadzieje ze pozyskam jakies ciekawe wskazowki od was i slowa otuchy |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ...i napisz jakieś swoje wymiary ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2798 |
Zakorzenienie
|
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Przyczajenie
|
Mieszkamy w Cromer, okolice Norwich, wymiary moje nie sa zbyt imponujace, mam 162 cm wzrostu i waze 92kg, moze nawet sie zmierze ktoregos dnia
![]() znalazlam ksiegarnia internetowa i zakupie ta ksiazke napewno, poki co podczytuje troche wasze pierwsze posty na 1 czesci tematu ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- No nawet sie zmierzylam 114-102-120, wiec nie jest to zaden powod do dumy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2801 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No jestem w szoku! Podziwiam i bede kibicowac! Ale najbardziej zaskoczylas mnie tym, ze bieganie jest sposobem na chandre... wiesz, lubie sie spocic na aerobiku, rowerze i takich tam, ale z wszelkich urzadzen na silowni tylko jeden starannie omijam - bieznie. Jakos nie umiem przekonac sie do biegania.
![]() |
#2802 |
Zadomowienie
|
Koktajl mi dziś nie wyszedł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Raczkowanie
|
![]()
cześc dziewczyny
![]() postanowiłam tu dołączyć i dołączyć do tej "grupy wsparcia" ![]() przeczytałam książkę Dukan'a i na dietce jestem drugi dzień ![]() ![]() ![]() ogólnie : ważę 60 kg (tzn dzisiaj 58), wzrostu mam 170. chcę ważyć 53-4 kg bo z taka wagą czułam się zawsze najlepiej ![]() dzisiejsze menu: Ś- 3 jajka przekształcone w puszysta jajecznicę na mleku O- w planach dwa mintaje upieczone w piekarniku w folii z ziołami i czosnkiem P- rybka mintaj na parze K- może jakies jajka z odrobiną musztardy W tym oczywiście kawa, czerwona herbata i 1,5 litra wody ![]() Ufff drugi dzień fazy uderzeniowej pozdrawiam Lady Ignis www.ladyignis.wordpress.com
![]() |
#2804 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, wiecie jak się cieszę, normalnie tak że szok.
Wiem że może denerwuję niektóre z Was, bo to faktycznie spory spadek, ale nie mam już do kogo dzwonić, bo wszystkich przedzwoniłam. Nie mam też w czym chodzić! Nie mam nic oprócz motywacji. Do 17.02 ma mnie być jeszcze 12 kg mniej, zobaczymy. Osiągnęłam już ponad połowę. Cieszę się, bo mnie to nie męczy. Tylko jem mało, ale za to czasem grzeszę. Ale tak niewinnie. No i jak się tak zaprę i przestaję oddychac to nawet wchodzę w 38. Tylko to oczywiście bez burżujskiego ruchu, wiadomo. Tylko stać i nie oddychać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy tylko ja tak mam ![]()
Start 17 sierpień było 86kg ![]() cel 65kg ![]() 1 grudzień Start III faza Edytowane przez agus30 Czas edycji: 2009-10-07 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2806 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Jakoś dzisiaj później, pogoda piękna a głowa mnie łupie, że szok ![]() ![]() Mam kolejną silną motywację by pięknie wyglądać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2807 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2808 |
Rozeznanie
|
Cocci tak plenery wszystko robi
![]() bylam zakupach lodowka juz pelna jedzenia dla mnie ![]() ![]()
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Zakorzenienie
|
paloma - oddychanie burzuazyjnym ruchem
![]() ![]() ![]() ![]() kasiulka - my musimy się zdzwonić, wiesz? Jutro imprezka??? bogaczka - a ja nie mam blendera, więc wybełtalam wszytsko "kręciołkiem" od miksera, w łapkach. i wysżło ok. moje wstrętne dzieci jedzą na obaid placki ziemniaczane ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2810 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Rozeznanie
|
pomysł na obiad
omlet z warzywami -20 dag porów -30 dag pomidorów -1 łyżka oleju (dodajemy czasem wiec mysle,że tu nie zaszkodzi) -2 łyżki otrąb owsianych -2 łyżki mąki - 1/3 szklanki mleka -1 łyżka pokrojonego szczypiorku - 4 jaja - przyprawy według uznania ,sól,pieprz... przygotowanie: do mąki i mleka dodać otręby, szczype soli,potem odstawić,żeby napęczniały. Pory umyć i pokroić na bardzo cienkie plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pory(myśle,że można bez oleju na telfonie) dodać 2-3 łyżki wody dusić 5 minut pod przykryciem w sosie własnym, doprawić solą i pieprzem. jaja roztrzepać, połączyć z otrębami,mąką i mlekiem, przyprawić. na patelenie i usmażyć dwa duże omlety. wyłożyć je na talerze i dodać przygotowane wczesnieśniej warzywa.
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Raczkowanie
|
Równo miesiąc temu - 7.09 zaczęłam fazę uderzeniową. Dziś mija miesiąc moich zmagań na diecie Dukana. Efekt to 4,8kg. Co o tym myślicie? Czy spadek wagi jest odpowiedni ?
Przed dietą ważyłam 64,7kg, waga z dzisiejszego poranku to 59,9 (mimo tego, że 5 dni temu było 0,5kg mniej!). Mam 162cm wzrostu. Prowadzę sobie pewne statystyki dotyczące mojej wagi otóż: po fazie uderzeniowej schudłam 3kg, ubyło mi 5cm z talii, 4cm z bioder, 5cm z brzucha, 1cm z uda oraz 1cm z biustu. W ciągu I cyklu Fazy II - 1,4kg, z tali ubyło 2cm, z bioder 1cm, z brzucha 3cm, z uda 2cm i z biustu 2cm. A po II cyklu ubyło już tylko 0,4kg i małe różnice z centymetrach - prawie niewidoczne. Zauważyłam u siebie dziwny paradoks. Otóż w przeciwieństwie do Was ja wyraźnie chudnę na P+W... Gdy jestem na samych P waga albo stoi w miejscu, albo wzrasta (np. to 0,5kg!). Nie wiem też co zaczyna się dziać z moim organizmem, otóż powinnam mieć @ tydzień temu, a tu nadal nic....
#2813 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanie. przeczytałam tę książkę i przepisy dukan'a też. i jest wyraźnie napisane, że można jeść tylko i wyłącznie to co się znajduje w wymienionych kategoriach. ale co np z cebulą w czasie fazy uderzeniowej? w przepisach jest wymieniana ale to przeciez warzywo...
![]() |
#2814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a czasem ciaży nie planujesz? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz wam cos powiem, nie krzyczec dopoki nie skoncze. Przed chwila zjadlam 3 ciasteczka. Takie prawdziwe. I sok pomaranczowy wypilam. Ale z nakazu lekarza bo bylam krew oddac. I kazal siadac i jesc i sie nie wyglupiac. To siadlam i rozkoszowalam sie kazdym kesem.mmmmmniam nono to juz kolejny przypadek dziewczyny tu na diecie ktorej sie okres spoznia. Moze jest jakas zaleznosc? W kazdym razie umowilam sie do lekarza na przyszlo srode wiec zobaczymy co i jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2816 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na całe szczęście każda gospodyni ma swoją kuchnię i pitrasi dla swoich sama ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() A ten lekarz nie dał Ci paracetamolu? Tylko jeść kazał ??? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no widzisz a u nas w bigbraderze jedna kuchnia wszyscy razem i ja biedna na diecie gotuje ;/ o matko ...ale juz niedlugo wszyscy sie wyprowadzaja na wisone i ozstane sama z mezem i corcia ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Rozeznanie
|
najlepsza jest wiekowość u nas..moja Ola ma 2 latka a babcia 84 ;] i jak tu sie dogadać,akurat one na tym samym poziomie są hehe
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.