Kobizu - z miłości do kolczyków - tutoriale - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-06, 00:03   #1
kobizu
Przyczajenie

Jak zrobić kolczyki Czarna Mozaika?

Witam wszystkie Wizażystki,
jestem tutaj pierwszy raz i chciałabym się pochwalić kolczykami zrobionymi przeze mnie. Jednocześnie prosiłabym o rzetelną ocenę tę profesjonalną jak i mniej profesjonalną.

Wykonanie kolczyków znajduje się na blogu --> http://kobizu.blogspot.com/2009/10/c...zyki-sama.html

kobizu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-06, 06:54   #2
dzakus
Przyczajenie

Dot.: Jak zrobić kolczyki Czarna Mozaika?

Dość skomplikowane ,ale dzisiaj spróbuję się za nie zabrać , akurat zostało mi dużo czarnych koralików , dzięki za pomysł,bardzo ciekawy
Stary 2009-10-06, 07:41   #3
kobizu
Przyczajenie

W razie jakichkolwiek kłopotów chętnie pomogę i poradzę. Polecam się. Powodzenia, nie są takie trudne jak już zacznie się je robić.
Stary 2009-10-06, 08:41   #4
poice
Raczkowanie

Kolczyki ładne. Ale jak na moje oko to raczej nie jablonex Mam sporo jablonexu , bo tez w drobnicy siedzę, tylko w innej technice, i te koraliki są wręcz pedantycznie równe

Mój wątek
poice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-06, 09:25   #5
lubomirka
www.dulcedo.pl

Cytat:
Napisane przez poice Pokaż wiadomość
Kolczyki ładne. Ale jak na moje oko to raczej nie jablonex Mam sporo jablonexu , bo tez w drobnicy siedzę, tylko w innej technice, i te koraliki są wręcz pedantycznie równe
Do nas głównie trafia sort klasy E dlatego się wydaje, że Jablonex to głównie nierówne koraliki ja na miejscu widziałam tyle piękności.

Praca ładna w pierwszym momencie wygląda jak koronka.
Myślę, że powinnaś zrezygnować z linka bloga masz tam przekierowanie na sklep z biżu.

Edytowane przez lubomirka
Czas edycji: 2009-10-06 o 16:30
lubomirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-06, 12:48   #6
kobizu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez poice Pokaż wiadomość
Sprzedano mi te koraliki jako koraliki jablonexu na jednej z aukcji na allegro w sumie była promocja (1 zł za ok 1500 sztuk) więc może i mnie przycięli... Tyle, że niby ten sklep cieszy się dobrą opinią raczej... Więc sama nie wiem.
Stary 2009-10-06, 15:59   #7
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

Bardzo ładne kolczyki, uwielbiam takie misterne wyplatanki.
Tutka przejrzałam pobieżnie (na razie), ale wydaje się bardzo drobiazgowy - duży plus.
No i bardzo podoba mi się to, że tak bez oporów dzielisz się wzorem - sama, jeśli ktoś o to poprosi zawsze podaję adresy stron, z których wzięłam instrukcję. Uważam, że skoro mam ten wzór tylko i wyłącznie dzięki czyjejś uprzejmości, to byłoby z mojej strony zwyczajnie nie fair nie podzielić się nim, kiedy ktoś o to prosi.
W każdym razie, podobają mi się zarówno kolczyki jak i postawa
Stary 2009-10-06, 18:16   #8
marta1977
Rozeznanie

GG do marta1977

przyznam że na miniaturce wyglądają jak zrobione z kordonka jak frywolitka czy coś takiego- nie wiem czy dobrze porównałam ładniutkie, tylko pochwal sie koraliki nadziewałaś na linkę czy gumkę silikonową?, kiedyś próbowałam i tego i tego i przyznam, ze na gumce były zwiodczałe
To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę.
Margit Sandemo
marta1977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-06, 18:36   #9
kobizu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sol89 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne kolczyki, uwielbiam takie misterne wyplatanki.
Tutka przejrzałam pobieżnie (na razie), ale wydaje się bardzo drobiazgowy - duży plus.
No i bardzo podoba mi się to, że tak bez oporów dzielisz się wzorem - sama, jeśli ktoś o to poprosi zawsze podaję adresy stron, z których wzięłam instrukcję. Uważam, że skoro mam ten wzór tylko i wyłącznie dzięki czyjejś uprzejmości, to byłoby z mojej strony zwyczajnie nie fair nie podzielić się nim, kiedy ktoś o to prosi.
W każdym razie, podobają mi się zarówno kolczyki jak i postawa
Też kiedyś zaczynałam i wiem jak przydatne są takie rzeczy objaśniające, co i jak. Nie boję się nimi dzielić, bo... własciwie dlaczego miałabym zachowywać je dla siebie? Robienie tutków też od niedawna sprawia mi dużą przyjemność, jeszcze większą gdy czytam takie pochwały. Dziękuję bardzo.

Cytat:
przyznam że na miniaturce wyglądają jak zrobione z kordonka jak frywolitka czy coś takiego- nie wiem czy dobrze porównałam ładniutkie, tylko pochwal sie koraliki nadziewałaś na linkę czy gumkę silikonową?, kiedyś próbowałam i tego i tego i przyznam, ze na gumce były zwiodczałe
Wszystko wyjaśnione jest w tutorialu. Ja robiłam na lince stalowej i taką też polecam. Nie wychodzą na niej zwiotczałe. Dodatkowo można umocnić kolczyk kilka razy przechodząc przez odpowiednie koraliki, ale to wymaga cierpliwości.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję bardzo.
Stary 2009-10-07, 14:58   #10
kobizu
Przyczajenie

Kobizu - z miłości do kolczyków - tutoriale

Witam po raz kolejny.
Pozwoliłam sobie założyć swój wątek, do którego będę dodawać coraz to nowe prace. Do każdych kolczyków dodaję sposób wykonania.
Po Czarnej mozaice przyszła pora na biel.
Białe kółka.

Chciałabym pochwalić się ponownie kolczykami. Nie są wielce cudowne ale i tak się cieszę, że w końcu powstały.

Zdjęcie takie sobie.

Sposób wykonania -> http://kobizu.blogspot.com/2009/10/b...ma-prosty.html

Pozdrawiam.
Stary 2009-10-07, 15:05   #11
kobizu
Przyczajenie

Dalsze moje prace będą w wątku, który znajduje się pod adresem -->https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=372005
Zapraszam i pozdrawiam.
kobizu
Ola
Stary 2009-10-07, 15:38   #12
substytut
Zakorzenienie

Dot.: Kobizu - z miłości do kolczyków - tutoriale

Czy mozesz chociaz inne tutoriale albo umieszczac tutaj albo w watku dla zielonych? W ten sposob namnaza sie tylko watkow i forum staje sie mniej czytelne..

Poza tym kazdy tutek to tylko link do blogu wiec tez nie bardzo rozumiem po co kolejne watki
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-07, 17:08   #13
kobizu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez substytut Pokaż wiadomość
Czy mozesz chociaz inne tutoriale albo umieszczac tutaj albo w watku dla zielonych? W ten sposob namnaza sie tylko watkow i forum staje sie mniej czytelne..

Poza tym kazdy tutek to tylko link do blogu wiec tez nie bardzo rozumiem po co kolejne watki
Zgadzam się z Tobą, dlatego właśnie ten wątek powstał. Nie po to by zaśmiecać, ale po to by wszystko było w jednym miejscu. Zresztą napisałam to
Cytat:
Pozwoliłam sobie założyć swój wątek, do którego będę dodawać coraz to nowe prace.
wskazuje to na moją intencję nie zakładania nowych wątków, tylko kontynuowanie tego, który jest.

Pozdrawiam.
Stary 2009-10-07, 17:15   #14
joanna_k
Joanna d'Moder

mimo wszystko uważam,że wystarczy Ci na razie jeden wątek i dlatego połączyłam oba.
Stary 2009-10-07, 20:10   #15
kobizu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez joanna_k Pokaż wiadomość
mimo wszystko uważam,że wystarczy Ci na razie jeden wątek i dlatego połączyłam oba.
I bardzo dobrze, że połączyłaś. Pierwszy założony wątek nie był zbyt przemyślany. Teraz jest idealnie. Właśnie o coś takiego mi chodziło.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-14, 20:33   #16
GuRu
Raczkowanie

GG do GuRu

Dziewczyny a macie jakieś wzory na kolczyki robione taką metodą jak w pierwszym poście?

bardzo mi się podobają....
Stary 2009-12-14, 20:58   #17
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Fajnie,że chcesz się dzielić swoją wiedzą i robisz tutki.

Uważam jednak,że żeby robić tutoriale i chcieć uczyć innych należy samemu opanować jakieś podstawy. Niestety - krzywy loop nie powinien się znaleźć w takim materiale. Powinno się nie tylko przedstawiać sposób wykonania pewnego elementu ale i zwrócić uwagę na estetykę wykonania takich drobiazgów. Potem jakaś dziewczyna obejrzy ten tutorial i zacznie robić też byle jakie loopy bo przecież takie były w tutorialu.

Przepraszam, ale musiałam w końcu to napisać.

Ale wyplatanka jest oki
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 18:20   #18
kobizu
Przyczajenie

Wink Dot.: Kobizu - z miłości do kolczyków - tutoriale

Dziękuję Moniko za rady. Zgadzam się z Tobą i wkrótce poćwiczę, może uda mi się dojść do czegoś więcej. Jednocześnie chciałam powiedzieć, że bardzo podziwiam Twoje prace. Jesteś fantastyczna w tym, co robisz.

Chciałabym zaprezentować dzisiaj wisiorek prosty do zrobienia.
Niebieskie oczko.

Sposób wykonania tutaj ---> http://kobizu.blogspot.com
Pozdrawiam, Ola.

Jednocześnie pragnę zaznaczyć, że mistrzem nie jestem. Robię, jak potrafię. Mam nadzieję, że niedługo uda mi się naprawić wszystkie niedociągnięcia.
Stary 2010-05-02, 10:30   #19
something__
Raczkowanie

sliczny ;] ja chyba tez zaopatrze sie w odpowiednie narzedzia i zaczne pracowac nad tym ;]
Stary 2010-05-12, 11:19   #20
kobizu
Przyczajenie

Kolejne kolczyki i sposób ich zrobienia---> http://kobizu.blogspot.com/2010/05/cesarskie.html
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości