![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomoc dla biednych kociaków
Ja niestety nie posiadam konta bankowego (tak, wiem. dziwne w dzisiejszych czasach) więc materialnie niestety nie pomogę. Wolę pomoc aktywną. Ostatnio obok mojego domu znalazłam jednego z kociaków, niestety, potrąconego. Nikt się nim nie zainteresował. Jako jedyne weszłam na środek jezdni i ściągnęłam go stamtąd udając sie z nim do weterynarza. Lekarz nawet nie chciał ode mnie pieniędzy na leczenie. Sam powiedział, że takich ludzi jest niestety bardzo mało, robotę wykonał za darmo. Noc miała być decydująca - niestety kot jej nie przeżył. I mimo, że sama jestem człowiekiem to uważam, ze zwierzęta zasługują na większe zaufanie niż człowiek. Popieram akcję całym sercem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
brawo, papergirl, masz wielkie serce...
![]() popłakałam sobie, wpłaciłam...
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
najgorsze jest to że to nie jedyne schronisko potrzebujące takiej pomocy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wspaniale, że zaopiekowałaś się kociakiem, szkoda jednak że nie przeżył... Przynajmniej nie umarł rozjechany przez auta. Co do pogrubionego - nie musisz mieć konta, by przesłać pieniądze. Idziesz na przykład na pocztę - wypełniasz druczek (chyba czerwony... ale lepiej się spytać pani w okienku). Prowizja to chyba 3zł, coś około. Ja jutro idę wpłacać - na koncie mam grosze. Straszne, że ludzie którzy odpowiadają za los tych kotów pozostają bezkarni. Za taką bezmyślność i znieczulicę bym nabijała na pale. Tepes wiedział co robił. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Wplace tylko tyle ile moge, bo sytuacja nieco trudna, ale mam nadzieje ze chociaz to sie przyda.
Poplakalam sie i troche zaluje ze ogladalam te zdjecia. To straszne, jak ludzie sa okrutni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item561970468_...rastyczne.html - To aktualny link do pomocy tym kotkom... Pomagajmy im! Naprawdę warto...
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Ja co prawda nie mam konta założonego na allegro ale zrobiłąm przelew bankowy. Fajnie, że są jeszcze na świecie ludzie którym los zwierzaków nie jest obojętny.
Tak trzymać !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
PaperGirl - uwielbiam Cię za to co zrobiłaś ;*
Całe moje osiedle i ogólnie ludzie, którzy mnie znają wiedzą, że jak kotek porzucony czy coś, to odrazu do mnie dzwonią. Bo już wiedzą, że ja potrafię zatrzymać samochód, wysiąść i zobaczyć czy wszystko w porządku. Ostatnio ktoś przywiązał kotka do płotu, w lesie, kot biedny, zagłodzony i ze skręconą nóżką kuruje się u mnie w domu, wabi się elokwentnie Kot i wszystko z nim w porządku ![]() Oprócz tego schronisko, wolontariat internetowy itp.
Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do ludzi... wiele osób kiedy zwierzę dorośnie i już nie jest tą małą, puszystą kuleczką postanawia się go po prostu pozbyć. Dla mnie to nieco dziwne. To tak samo jakby oddać dziecko do domu dziecka, bo urosło i już nie jest takie słodkie. Ale dobrze, że są jeszcze tacy ludzie jak m.in. Ty ;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
Sama mam kotka adoptowanego z takiej fundacji, na szczęście jak go brałam to był zdrowy...ale jak sobie pomyślę, że dla niego to też by się mogło tak skończyć gdyby go ta fundacja nie przygarnęła w odpowiednim momencie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Ja z mężem daliśmy na schronisko 1 % podatku. zawsze tak dajemy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Boję się nawet myśleć, co się dzieje z takimi biednymi bezdomnymi kotami - ludzie potrafią być okrutni, a te zwierzęta bezbronne wobec zgrai takich...Nie wiem, jak powinnam się wyrazić. Przeczytałam wszystko i nie mogę się teraz uspokoić. Za jakieś dwa miesiące będę mogła mieć kotka - na pewno wezmę ze schroniska. Finansowo też wspomogę. Ale chciałabym zaangażować się dodatkowo. To straszne, co dzieje się ze zwierzętami - z winy ludzi
![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.afn.pl/adopcje.htm
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Ważne, żeby w ogóle komuś przekazać ten 1% i pomóc tym samym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Podbijam wątek, Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie jest bardzo zadłużony, z tego powodu nie może przyjmować nowych kotków, bardzo liczy na Waszą dobroć kochane, tutaj są zdjęcia kotków, wiele z nich spotkał smutny los, pomóżmy! http://allegro.pl/item657881729_afn_...rastyczne.html
Jest też wielka prośba o pomoc w opłaceniu leczenia kotki Lenki, którą potrącił samochód i nie może sama jeść i się wypróżniać, są też małe kotki znalezione przy martwej matce, niedożywione i skrajnie wyczerpane ![]() edytowane: a tu są wszystkie aukcje AFN http://www.allegro.pl/search.php?str...&change_view=1 jest wiele potrzebujących kociaków, oto następne bidulki http://allegro.pl/item662693522_ratu...iej_mamie.html
Edytowane przez kasandra82 Czas edycji: 2009-06-15 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
up
Bardzo ważna dla kotków jest każda pomoc, może ktoś chciałby adoptować albo zapewnić jednemu/kilku dom tymczasowy?
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Nie czytam i nie oglądam bo ryczałabym całe popołudnie, juz mam łzy w oczach, zaraz zrobie przelew.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Link do nowej aukcji http://allegro.pl/item671719193_afn_...rastyczne.html
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wspierając na allegro musicie być uważne.. Zdarza się czasem, że " prosi o pomoc " ktoś, kto tak naprawdę chce tylko was naciągnąć.. Było już kilka takich przypadków ( forum.miau.pl > koci-łapci bodajże > interwencje na allegro). Akurat AFN i tweety są mi "znani", więc im warto pomagać, tym bardziej, że ostatnio mają czarną serię - umarło wiele młodych kociuszków
![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,9...stancinie.html
Schronisko dla kotów w Konstancinie-Jeziornie prosi o pieniądze. Jeśli nie dostanie pomocy, zniknie azyl dla 600 kotów. Schronisko nie jest w stanie zapłacić rachunków za gaz, które w tej chwili wynoszą już prawie 7 tys zł. W czwartek 9 lipca o godz. 14 ma zostać odłączony. Bez gazu nie będzie możliwości przygotowywania karmy dla zwierząt, ogrzewania wody czy przeprowadzania zabiegów w ambulatorium. To niejedyny kłopot placówki: - Pieniędzy brakuje dosłownie na wszystko. Nie mamy na zakup karmy, brakuje lekarstw i środków czystości. Jeżeli nie otrzymamy pieniędzy, schronisku grozi nawet likwidacja - mówi Elżbieta Siwoń z prowadzącej schronisko Fundacji św. Franciszka. W schronisku przebywa około 600 kotów, z czego część nie poradziłaby sobie na wolności. Oto apel schroniska: Dobrzy ludzie kochający zwierzęta - pomóżcie! Od ponad roku nie otrzymujemy karmy od stałego sponsora - producenta karmy. Karmę musieliśmy kupować naszym podopiecznym z niewielkich środków własnych i przekazywali nam ją nasi Darczyńcy. Rachunki za gaz za okres zimowy (ogrzewanie 400 m kw. powierzchni budynków Azylu dwoma piecami) są bardzo wysokie i nie jesteśmy w stanie ich pokryć. Sytuacja finansowa Azylu jest dramatyczna. Jutro (09.07.2009) o 14.00 mają nam odciąć gaz. Zwracamy się do sympatyków Azylu z gorącą prośbą o pomoc finansową niezbędną do pokrycia rachunków za gaz (w kwocie 7 tys. złotych). Każda wpłata będzie dla nas ratunkiem. Dane do wpłaty: Fundacja św. Franciszka "Pomóż zwierzętom - naszym małym braciom" Numer konta bankowego: 38 10600076 00004048 30197758 z dopiskiem: "Darowizna na rzecz fundacji"
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
zrobione...
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Naprawde nie wiem jak mozna tak sie zachowywac, tak krzywdzic te zwierzeta. Mam za miekkie serce, na wielka sume mnie nie stac, ale napewno jakos przeznacze...
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Pomóżmy i tym biedactwą
![]() http://www.allegro.pl/item764864867_...rytatywna.html
![]() |
![]() |
#56 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
ale bidy....
![]() ja juz sil nie mam - czasem wydaje mi sie, ze nasza pomoc to... kropelka... ktorą i tak zmyje fala nastepnych bezdomnych i okrutnie traktowanych zwierzakow... co rusz to nowa umieralnia... Srodek Europy... ech... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=103202
Może ktoś ma na zbyciu parę groszy, albo byłby w stanie przyjąć do siebie kociaka? Warszawa i okolice.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item806018983_...em_spiacy.html
dziewczyny, gdyby któraś mogła wspomóc..
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Przepiękny kociak!
Kupię jedną cegiełkę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.