|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009
Dziewczyny, dołaczam do was! Moge?
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu chcecie dac dzieciom po dwa imiona??
Kurcze, ja bym chciała aby moje miały po jednym, ale u TZ w rodzinie jest tradycja, ze pierwszy syn ma na drugie imie tak jak jego dziadek ze strony ojca (czyli tak jak TZ ojciec). czyli w naszym wypadku by był to jerzy i za chiny nie potrafię tego zmienić.---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- pewnie
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jerzy to jeszcze nie tak źle, a jak syn pozna tradycję, to na pewno Wam wybaczy Nasz syn miałby na drugie Eugeniusz ![]() Tak swoją drogą.. Tak bardzo żałuję, że nie ma z nami teścia (zmarł, jak TŻ miał 10 lat). Mimo, że go nie znałam, to tęsknię za nim - dziwne nie? |
|
|
|
|
#1114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem czy kojazysz No to biegnij po akt małżeństwa, ja musze jeszcze zmienić dane na uczelni (ale to już będzie chyba moje 4 podejście bo za każdym razem mnie odsyłali bo cośtam) i karte z NFZ'tu ale z tym mi się nie spieszy bo najważniejszy jest pesel który się nie zmienia ![]() mikakrolikowa hmm no to nieciekawie, my narazie mieszkamy z moimi rodzicami mysle jeszcze max miesiąc, w kazdym razie w dniu TŻ'ta urodzin moja babcia zrobiła TŻ'towi ciasto ale ja się nie dałam bo i tak zrobiłam mu torcik co prawda lodowy ale był My co prawda się jeszcze nie staramy ale imiona mamy wybrane i mam nadzieje, że nikt w rodzinie nas nie uprzedzi szczególnie że teraz siostra TŻ'ta jest w ciąży . A więc będzie Emilka albo Krzysztof ![]() U nas daje się 2gie imiona w sumie też często po dziadkach ale chyba bardziej podoba mi się pomysł 2giej siostry TŻ'ta ona dawała 2 imie po chrzesnym. Jeśli dziewczynka to po chrzesnej jeśli chłopak po chrzesnym, moim zdaniem fajny pomysł
Edytowane przez zielony_motylek Czas edycji: 2009-10-08 o 10:30 |
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To by był wasz wybór, a nie coś narzucone z góry , tak jak u nas. Mój TZ ma np. na drugie Jan. co prawda nie uzywa sie tego na codzien, ale w dokumentach i ważnych sprawach trzeba o tym pamietac. mój tata ma dwa imiona i sie tylko wkurza.
|
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
tak. ja, moi rodzice i siostra, TŻ, teściowie i szwagierka mają po dwa. zresztą, ja od czasów zabaw lalkami wymyślam po dwa imiona.
![]() a Wy macie drugie imiona? jeśli tak to napiszcie obydwa. Cytat:
- obaj moi dziadkowie to Eugeniusze - mój tata i brat mamy to Dariusze - moja teściowa to x x Magdalena - moja szwageirka to x Magdalena x - ja Magdalena x x |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chciała dla chłopca antoni ale juz dwoch małych antków w rodzinie wiec odpada Tż chciałby miec juniora znaczy swoje imie dac dla syna ale dla mnie to głupie i napewno sie nie zgodze a dla dziewczynki Irena po mojej babci i Tz tez sie podoba ale do dzidziusia jeszcze długa droga
|
|
#1119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze jak nie zaliśmy płci to zaproponowałam to męzowi - on nie chciał. Co do drugiego imienia - chciałam dac córce dwa imiona, ale mam w głowie słowa mamy, że to kłopot. Ja mam jedno. I pytanie do was - faktycznie takie problemy sa z tymi dwoma imionami? |
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze chciałam, aby mój syn miał na imię Michał (po mojej pierwszej wielkiej miłości). No i co się okazało? Że mój mąż ma na imię Michał (zbieżnośc przypadkowa) i nie powiem - przeszło mi przez myśl, żeby był senior Michał i junior Michał... Ale będzie córka
|
|
|
|
#1122 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytam sobie wątek i widze że wiele z was sie już postarało albo się stara
my właściwie się nie staramy ale też specjalnie nie zapobiegamy, jak Bóg da to będzie Mąż chce a ja nie bardzo, ciągle go muszę w trakcie upominać A kiedyś rozmawialiśmy na temat imion, dziewczynka byłaby Amelką albo Paulinką a chłopak Piotrusiem!Zastanawiam się czy wy też widzicie różnicę między małżeństwem a narzeczeństwem? My nie mieszkaliśmy wcześniej ze sobą i teraz jest tak dziwnie, tzn teraz tak jakby nie "szalejemy" za sobą tak jak kiedyś.
|
#1123 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć mężatki
![]() Cytat:
![]() One teraz mają swój świat i to jest fajne jak się tak patrzy z boku na ich zachowanie przez pryzmat lat spędzonych w szkole średniej, mam dwa przykłady totalnej metamorfozy ![]() Z śniegiem to chyba prawda straszą ujemnymi temperaturami w przyszły weekend w nocy ![]() Cytat:
przytulam ułoży się Jasne witamy ![]() Cytat:
.Ja mojego teścia też nie miałam okazji poznać, zginął kiedy mój mąż miał 6 lat...przed śłubem byliśmy z wiązanką na jego grobie i mimo, że się "nie znamy" to traktuję go jako tatę...do obecnego męża teściowej też będę się starała mówić tato, choć ciężko mi narazie to wychodzi ![]() Cytat:
Nasz akt małżeństwa czeka na nas w U.S.C. w Kielcach do odebrania na uczelni nic zmieniać nie muszę, bo edukację póki co zakończyłam, jedynie dyplom odebrać
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
moj tata sie kiedy suparł pomimo ze mamuska chaciała dac dwa no i zostało na jednym
ja mam jedno i moj brat także miał jedno imie natomiast u męża mają po dwa mąż po dziadku ma Franciszek ![]() pewnie i tak bedziemy mieli syna i stanęło na Dominiku bardzo mi sie podoba i adama pradziadek ktory znarł w zeszłym roku w wieku 102 latpisze ze pewnie bedziesyn bo u moje tak własnie jest sami faceci moj ma 5 braci najstarszy brattez ma syna a teść ma chyba samych braci![]() no sami faceci ja to bym chciala córcie ale też Dominikę ![]() ale pewnie i tak bedzie syn ale bylaby niespodziewanka jak by była córa
|
|
#1125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piszesz, że już tak nie szalejecie za sobą - chyba takie uroki ciągłego przebywania ze sobą i tak juz chyba będzie. Codziennośc wkrada się w życie - trzeba sobie to otwarcie powiedziec (takie jest moje zdanie, a co niektóe wizażanki pewnie mnie za to zlinczują |
|
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
moj tata sie kiedy suparł pomimo ze mamuska chaciała dac dwa no i zostało na jednym
ja mam jedno i moj brat także miał jedno imie natomiast u męża mają po dwa mąż po dziadku ma Franciszek ![]() pewnie i tak bedziemy mieli syna i stanęło na Dominiku bardzo mi sie podoba i adama pradziadek ktory znarł w zeszłym roku w wieku 102 latpisze ze pewnie bedziesyn bo u moje tak własnie jest sami faceci moj ma 5 braci najstarszy brattez ma syna a teść ma chyba samych braci![]() no sami faceci ja to bym chciala córcie ale też Dominikę ![]() ale pewnie i tak bedzie syn ale bylaby niespodziewanka jak by była córa
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do Was drogie mężatki!!!
![]() A o to relacje z ślubu i wesela: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post14632662 |
|
|
|
#1128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli chodzi o karmienie to jak najbardziej chcę karmić naturalnie, mam nadzieje że wszystko będzie mi to umożliwiać. No jesli chodzi o imię dla naszego synka to jest troszkę zamieszania , wogóle się nie zgadzamy z tż , jemu żadne imie nie odpowiada bo mu się kojarzy z jakimś głupim kolegą albo poprostu mu się nie podoba . Więc m u powiedziałam że wybiorę sama i nawet mu nie powiem
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
|
#1129 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie bo niewiele się udzielałam w poprzednim wątku ale tak Was czytam jak gadacie o dzidziusiach i Wam zazdroszczę Też bym już chciała ale narazie nasza sytuacja nie pozwala niestety ![]() Gratuluję wszystkim rodzicom, którzy spodziewają się maleństwa Ja jakoś tak myślę, że jakbym miała już mieć dziecko to dziewczynkę nie wiem dlaczego Strasznie podobają mi się imiona Anastazja (Nastka, Nastusia zdrobniale ) i Blanka o imieniu dla chłopca jakoś nie myślałam ![]() A co do mnie to też mam 2 imiona Monika Karolina bo rodzice chcieli Monika a babcia Karolina Ale jakoś nie przeszkadza mi to za bardzo...
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2009-10-08 o 11:05 |
|
|
|
#1130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na pewno da się to zmienić, ale mi jakoś nie wychodzi.
|
||
|
|
|
#1131 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
ewurka... miodzioooo ![]() anika... .mnie też zatkało... nie wiem co napisać, nie moge sobie takiej sytuacji wyobrazić.... bądź przy niej, bo może potrzebować wsparcia... tzn bedzie je potrzebować, niezależnie od decyzji, ale nie wiem jak chce usunąć, skoro u nas to "nielegalne".... masakra jakaś.... nie wyobrażam sobie. widze, że nasz wątek zamienia się powoli w dzidziusiowy my chcemy (ja najbardziej ) dla chłopczyka Remek = Remigiusz dla dziewczynki nie wiemy ... nie możemy dojść do konsensusu ![]() ja też mam póki co małe fotki od fotografa ..... wrzuce Wam kilka czekam ciągle na fotki z sesji!!!
|
|
|
|
#1132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jedno imię Magdalena a TZ ma dwa Kamil Jan (tesciowa mi opowiadała, ze ksiąz chciał go ochrzścic Kamiljan, bo myslał, że to jedno imię Cytat:
mysle, ze córcia by się obnraziła, jakbyście ją nazwali Eugeniusz |
||
|
|
|
#1133 |
|
Rozeznanie
|
Hej źoneczki
![]() Widze ze temat dzieciowy rządzi ![]() Mój mąż ostatnio kupił gazetę gdzie był dodatek o ciąży ogólnie dużo ostatnio rozmawiamy o dziecku, i może jeśli się wszystko dobrze poukłada to zaczniemy się starać od stycznia ![]() A jesli chodzi o imiona to podoba nam się Nadia albo Nina a z meskich to nie mamy jeszcze typow, bo chcemy miec pierwsza dziewczynke
|
|
|
|
#1135 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moniqac śliczne fotki, bardzo podoba mi się ta pierwsza na której jesteś Ty jest taka subtelna, fotogeniczna osoba z Ciebie
Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2009-10-08 o 11:21 |
||
|
|
|
#1136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedz cóż Ty miałaś za suknię? Sincerity? Bo bardzo podobna do mojej...
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dwa imiona i moja młodsza siostra też, starsza ma jedno.
Ja mam Weronika Stanisława (po dziadku, tacie mamy), a siostra Aldona Henryka- też po dziadku Mój tato ma dwa imiona, mama też My chyba przestaliśmy się starać. Pisalam Wam ostatnio co mi tż powiedział w chwili uniesienia. Wczoraj się mnie pytał pod prysznicem czy się gniewam, a nawet nie tak tylko czemu zła jestem. A ja jestem ale cholernie smutna, nie potrafię mu powiedzieć że jest mi smutno z tego powodu, już się zaczęłam cieszyć tym że będziemy mieć dziecko za jakiś czas No ale nie może być tak, że ja chcę a on nie.
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie, jest jakoś tak "powszednio". Wczoraj po kąpieli ide przez salon, mój mąż ogląda telewizję. Ide do sypialni a on mnie woła że mam przyjść na chwilkę. Myślałam że każe mi zdjąć z siebie ręcznik czy coś takiego, a on do mnie"zgaś światło i zamknij za sobą drzwi bo jak suszysz włosy to telewizora nie słysze".
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac te oczyyyyyyyyyyy czy te oczy mogą kłamać
![]() bosko wygladliscie jak sie tak wczoraj poryczałam mężowi w rękaw to powiedziałam kurde to niesparawiedliwe jest ja bym juz tak chciała dziecko a nie mam warunków, a ona ma niby wszysto tak by sie zdawało a tu nie chce dziecka na co moj krzknął no to na co czekasz odstawiaj tablety i sie staramy o małego boryska ![]() ale mu jeszcze bardziej zaczełam płakac jak on sobei to wyobraza bo co to za warunki mieszkamy w nadbudówce nad garazem niby osobno nam dobrze bo mamy troche intymnosci ale dla dziecka to koszmar bo łazienke i kuchnie mamy u rodziców i musimmy przejsc przez podwórko i jak ja mam tak z dzieckiem latac co chwile dom pokoj - pokoj dom nie zostawie go w pokoju samego przeciez jak bede cos z domu potrzebowac masakra dlatego poki sie nei pobudujemy a to jeszcze ze 3 lata to nie moze byc mowy a ja juz tak bym chciała matko 30-tka na karku a ja sie boje bycia matką
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

i za chiny nie potrafię tego zmienić.

A kiedyś rozmawialiśmy na temat imion, dziewczynka byłaby Amelką albo Paulinką a chłopak Piotrusiem!
.