porwania, kradzież organów - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-12, 13:11   #61
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Dot.: porwania, kradzież organów

A ja nie wiem, co o tym myśleć..

W sumie to w lasach w pobliżu mojej miejscowości biegał wilkołak W gazecie nawet o tym pisali Że niby głowa świni, racice sarnie, ale wygląd ogólnie dużego psa.. i że niby mieszkańcom wsi to coś wykradało świnie, kury itd.. Oczywiście te kradzieże się zdarzały, ale wilkołak -- legenda...

A co do tej 'czarnej wołgi'... hmm... moje miasto ma ok. 350tys. mieszkanców, więc szansa, że trafi akurat na mnie, jest minimalna, mam nadzieję
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 13:15   #62
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

W moim mieście krążyły latem tamtego roku pogłoski o białym busie. Na zielonekj szkole stworzyliśmy nawet piosenkę "Biały bus" pod melodię "Białego misia". Refren szedł:
Hej dziewczyno, spójrz na busa, on wyrwie, wyrwie nerkę ci. Zakrwawionego białego busa, który w środku ma tylko serca trzy Trochę makabryczny humor, ale piosenka się przyjęła.
Choc powiem szczerze, że za każdym razem, jak biały trochę większy samochód zatrzymywał się obok, serce skakało mi do gardła
Stromanthe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 13:29   #63
Hultaj
BAN stały

Bardzo makabryczny.
A problem z pewnością istnieje, i niewykluczone, niestety, że na dużo większą skalę, niż chce się o tym myśleć; nie ma rzeczy na tym świecie co ukryte być nie mogą...
Kilka lat moja babcia szła poboczem do domu, późno już było, ciemno, mijające ja auto zwolniło, i przyspieszyło, gdy, mówiąc wprost, przylukali babcię z przodu (lata swoje znaczą, prawda). Po co zwalniali i dokonywali sobie oglądu? Może to była ''tylko'' ekipa 'pragnąca się zabawić'... A może pragnąca zarobić.
Odpukać, oby nigdy człowiek nie miał z czymś takim do czynienia.

http://www.polskatimes.pl/slonecznes...erek,id,t.html
Legendy legendami, może Polska to wciąż nie Tajlandia ;-) czy inne brazylijskie Fawele ;-), ale nie ma się co łudzić, że w świecie, gdzie ludzie bez skrupułów sprzedają kobiety czy 10latki seks-turystom (a inni je kupują), ''bawią'' się w narkotyki, chodzi tylko o urban legends.

Odpukać.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 23:07   #64
Dadi88
Przyczajenie

ostatnio w Lublinie jakis 2 chlopakow tak znalezli bez narzadow ... jeden 17 letni a drugi niewiem :|
Dadi88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 23:12   #65
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dadi88 Pokaż wiadomość
ostatnio w Lublinie jakis 2 chlopakow tak znalezli bez narzadow ... jeden 17 letni a drugi niewiem :|
ja pierdzielę, chodzi taki jeden z drugim i opowiadaja takie pierdoły. Skoro taka jesteś poinformowana to podaj więcej szczegółów.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 23:17   #66
Dadi88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
ja pierdzielę, chodzi taki jeden z drugim i opowiadaja takie pierdoły. Skoro taka jesteś poinformowana to podaj więcej szczegółów.
Po pierwsze jestem chłopakiem
a jesli chodzi o to, kolega znajomy mowil,ze znaleziono jednego w jakims parku ...a jednego w rzece ... obaj bez narzadow... pare dni temu, ale jak to wczesniej koleżanka napisala sprawa niejest nagłaśniana :/
i spokojnie niezlosc sie tak
Dadi88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-22, 23:21   #67
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
a jesli chodzi o to, kolega znajomy mowil,ze znaleziono jednego w jakims parku ...a jednego w rzece ... obaj bez narzadow... pare dni temu, ale jak to wczesniej koleżanka napisala sprawa niejest nagłaśniana :/
no właśnie jakiś kolega, w jakimś parku i tyle na ten temat wiesz, słyszałam wersję tej historyjki od kilkunastu osób i każdy tyle wie, czyli nic
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 06:33   #68
Baby14
Zakorzenienie

Czyli że teraz na Lublin przeszło
W sumie to nie wiem czy mam w to wierzyć. Rok temu było u nas o tym tak głośno, że uwierzyłam i bałam się z domu wychodzić Znaleźli kiedyś cialo dziewczyny w rzece. Niektorzy mówią ,że było z ,a niektórzy że bez organów. Do Internetu trafił filmik w którym wypowiadali się policjalnci o tym ,że nie potwierdzają ale też nie zaprzeczają że to było morderstwo dla organów. W sumie to nie za bardzo ich rozumiałam bo albo coś jest białe albo czarne , no ale...
Potem znikali rzekomo ludzie i widzac czarne BMW niektórzy mało zawału nie dostali.
Jak się to wszytko uciszyło to znów w pobliskich miejscowościach było o tym głośno...
Moze cos w tym jest - nie wiem. Ale znam osobiście dziewczyne , która chcieli porwać dwaj faceci w czarnym samochodzie z przyciemnianymi szybami.Po prostu sobie szła a CI ja za rekę złapali i ciągli do samochodu. Na szczescie jakiś chłopak to zobaczył i jak oni zobaczyli że biegnie do niej to odjechali. Dziewczynaa była w szoku . Bardzo głosno o tym było.

Tylko zastanawia mnie jedno. Jak mieliby kraść dla tych organów ,to chyba nie zostawili by potem "pustego " ciała...Chyba chcieli by zatrzec slady czy cos...
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 08:03   #69
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Jezu, co Wy za głupoty opowiadanie, gdzieś w jakimś parku, jakiś kolega, w jakiejś rzece. Bez przesady Lublin to nie NY, parków nie ma duzo, tym bardziej rzek. O zagninonym Marku tez takie ploty krazyly i okazało się, że utopił się, wszytskie narządy jednak ma.

Jak komus sie naprawde nudzi, to niech wciska te bzdurne historyjki, swoim kolegom z gimnazjum

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 08:56   #70
Hultaj
BAN stały

No właśnie trochę logiki, nawet jeśli chodziłoby o Warszawę czy Wrocław, wyobraża ktoś sobie, aby znaleziono nad rzeczką ciała bez nerek i nie nagłaśniono tego??
A w ogóle wydaje mi się, że gdy się kogoś by kradło na narządy to nie tylko dla nerek, a watroba, a serce, a siatkówka? I chyba łatwiej pozbyć się ciała niz wyrzucić i zwracać uwagę na proceder?

Btw, była kiedyś taka sytuacja, znaleziono martwą dziewczynę, nad rzeką, prawdopodobnie zalatwił ją jej konkubent czy ktoś gdy wracała przed wieczorem do domu - w ciagu 2 tygodni ''usmiercili i znaleźli w tym miejscu jeszcze 2 inne dziewczyny'', musiała to sprostowywać policja.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-04-23 o 08:58
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 11:11   #71
201803290936
Konto usunięte

Do poczytania, bo mi się tego nawet nie chce komentować:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Miejska_legenda
http://www.horror.boo.pl/miejskie_legendy.html
http://atrapa.net/legendy
http://serwisy.gazeta.pl/kultura/1,34169,1853428.html

I jeszcze ciekawy artykuł o tym gdzie tak naprawdę handluje się organami i jak to wygląda:
http://www.polskatimes.pl/slonecznes...erek,id,t.html
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-23, 11:32   #72
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Na tym polegają tzw. Urban legends, czyli legendy miejskie. Cale spoleczeńśtwo jst doskonale poinformowane, ale bliższych szczegółow brak. I stąd wlaśnie rodzą sie te legendy, takie, jak za moich czasów o czarnej wołdze, która porywala dzieci. Zapewne dla narządow dla rodzin partyjnych dostojników.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 11:44   #73
milkNhoney
Rozeznanie

Cytat:
i jak tu być spokojnym czytajac takie brednie chociażby z szacunku dla sprawy Marka mógłbyś nie krążyć i nie rozpowiadać takich bzdur! następnym razem pomysl 10 razy zanim coś napiszesz!

Uczę się żyć na nowo. Tym co tu i teraz.

milkNhoney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 20:34   #74
etsi
Przyczajenie

Moi drodzy u Nas w małej miejscowości zginęło 4 okolicznych "pijaczków". podjechali jacyś ludzie i zaproponowali im pracę zagranicą. Oni z nimi pojechali od2 tyg nie ma śladu o nich...
etsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 21:43   #75
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez etsi Pokaż wiadomość
Moi drodzy u Nas w małej miejscowości zginęło 4 okolicznych "pijaczków". podjechali jacyś ludzie i zaproponowali im pracę zagranicą. Oni z nimi pojechali od2 tyg nie ma śladu o nich...
Tia, pewnie watroby od nich zgarneli

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-08, 01:19   #76
aaricia8
Zakorzenienie

Pozwolę sobie zacytować siebie z innego wątku

Kiedy czytam takie wypowiedzi (a było ich sporo), zgrzytam zębami. Ta historia o wycinaniu nerek to jakaś śmieszna urban legend. Bzdura jakich mało. Jestem w trakcie kwalifikacji do przeszczepu nerki od dawcy żywego. To nie jest tak, że nerkę można sobie wyciąć na zapleczu baru i z świeżą raną dopić piwo i pójść do domu.... SERIO.

Postępowanie jest długie, badań jest sporo. To są badania krzyżowe krwi, badania zgodności tkanek, antygenów. Masę badań dawcy, który nie może być absolutnie na nic chory. I nie każda nerka pasuje do każdej osoby. To nie jest tak, że kiedy powiecie chorej osobie, że zgadzacie się na przeszczep narządu, to ona wam wytnie nerkę podczas imprezy, przeniesie w termosie do szpitala i ktoś tak ją cichcem przyszyje....

Jest za to wielomiesięczne lub wieloletnie czekanie gdy nie ma się dawcy żywego, rodzinnego. Są wizyty wielogodzinne co drugi dzień w szpitalu, dializy, brak sił...
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 05:22   #77
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaricia8 Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie zacytować siebie z innego wątku

Kiedy czytam takie wypowiedzi (a było ich sporo), zgrzytam zębami. Ta historia o wycinaniu nerek to jakaś śmieszna urban legend. Bzdura jakich mało. Jestem w trakcie kwalifikacji do przeszczepu nerki od dawcy żywego. To nie jest tak, że nerkę można sobie wyciąć na zapleczu baru i z świeżą raną dopić piwo i pójść do domu.... SERIO.

Postępowanie jest długie, badań jest sporo. To są badania krzyżowe krwi, badania zgodności tkanek, antygenów. Masę badań dawcy, który nie może być absolutnie na nic chory. I nie każda nerka pasuje do każdej osoby. To nie jest tak, że kiedy powiecie chorej osobie, że zgadzacie się na przeszczep narządu, to ona wam wytnie nerkę podczas imprezy, przeniesie w termosie do szpitala i ktoś tak ją cichcem przyszyje....

Jest za to wielomiesięczne lub wieloletnie czekanie gdy nie ma się dawcy żywego, rodzinnego. Są wizyty wielogodzinne co drugi dzień w szpitalu, dializy, brak sił...
Ludziska, tez zgrzytam zebami. Naiwnosc ludzka nie zna granic i pozniej jest wiara w jakies bzdety typu "obudzila sie w wannie bez nerki"

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-08, 09:23   #78
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Tia, pewnie watroby od nich zgarneli

w stanie idealnym.
Stary 2009-10-08, 11:27   #79
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Ludziska, tez zgrzytam zebami. Naiwnosc ludzka nie zna granic i pozniej jest wiara w jakies bzdety typu "obudzila sie w wannie bez nerki"
I dziwnie jakoś to dotyczy znajomej, która jest znajomą mojego kolegi. Albo sąsiadki ciotki od strony stryjecznego wujka....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-08, 13:00   #80
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
I dziwnie jakoś to dotyczy znajomej, która jest znajomą mojego kolegi. Albo sąsiadki ciotki od strony stryjecznego wujka....
Najdziwniejsze jest to, ze ludzie autentycznie sami w to wierza, ze to sie stalo komus kogo znaja

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-10-08, 13:19   #81
aaricia8
Zakorzenienie

No właśnie nie znają. Nigdy nie zdarzyło się to znajomemu, rodzinie. Nikt nigdy nie widział tych ludzi. Sprawa dotyczy znajomych, którzy są znajomymi znajomego
Stary 2009-10-08, 14:15   #82
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie znają. Nigdy nie zdarzyło się to znajomemu, rodzinie. Nikt nigdy nie widział tych ludzi. Sprawa dotyczy znajomych, którzy są znajomymi znajomego
Zwyczajowo jest to 7 woda po kisielu, ale sa osoby, ktore sie zarzekaja i wierza w to, ze stalo sie to komus kogo znaja

Stary 2009-10-08, 14:34   #83
aaricia8
Zakorzenienie

I kogo nigdy na oczy nie widziały
Stary 2009-10-08, 21:06   #84
DontSaySorry
Zakorzenienie

moja kumpela kiedys mi opowiadala identyczna historyjke z dzieckiem porwanym w lubelskim leclercu, ogolona glowa itd xD... no wyśmiałam
Stary 2009-10-08, 22:02   #85
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
moja kumpela kiedys mi opowiadala identyczna historyjke z dzieckiem porwanym w lubelskim leclercu, ogolona glowa itd xD... no wyśmiałam
Zeby tylko w lubelskim i tylko w lecreclu: hipermarkety w calej Polsce jak dlugie i szerokie sa miejscem akcji w tej absurdalnej miejskiej legendzie. Zachecam do przeczytania :
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...orwania+dzieci
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=porwania

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości