Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-08, 12:08   #511
lain
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Wypada do cywila iść w sukni takiej jak do kościelnego (tu: bardziej wycudowanej czy raczej skromniejszej) ? Bo szukam czegos i nie wiem na co patrzeć...
no jasne ze wypada w koncu slub to slub, wiec suknia slubna jak najbardziej pasuje i nie bedziesz musiala zadnych bolerek ani dlugich welonow, bo nikogo gole ramiona nie zgorsza

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
aaaa moja relacja z pierwszego spotkania w poradni https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2531
omg to musialo byc straszne a nie macie mozliwosci zmienic poradni na jakas inna?
jezu ale sie ciesze, ze mnie to ominelo, bo chyba bym tam nie wytrzymala i bym sie wdala w utarczki slowne juz TZ przed naukami o seksie (slynny drugi temat) mnie ostrzegal zebym siedziala cichutko i nie dyskutowala, bo to bez sensu na szczescie u nas na tym temacie indoktrynacji nie bylo
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 12:14   #512
La Monica
La Moderatoiure

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
La Monica witam serdecznie na wątku, daj znać jak już się zdecydujecie na jakąś konkretną datę to dopsize Cię do kalendarza
Myślę, ze możesz na cywilnym pozwolić sobie na więcej, niż na koscielnym. Nie widzę też przeszkód, by do USC iśc w sukni typowo ślubnej, białej, przecież cywilny to taki sam ślub

Dam znać, bo jesteśmy w trakcie ustalania konkretnej daty
W gre wchodził jeszcze październik następnego roku, ale ja naginam TŻta do czerwca i już w połowie sie mi to udało

lain to fakt

Jesli chodzi o sukienkę to podoba mi się taka:
http://www.madonna.pl/pl/maggiesottero.php?s=7.ireland
Albo takie w załącznikach.
Mam nadzieję, że gdzies znajde podobne w tym stylu, bo podejrzewam, że identycznych to nie bardzo (ta ostatnia najmniej mi sie podoba)

Gotuję

Edytowane przez La Monica
Czas edycji: 2009-10-08 o 12:16
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 12:16   #513
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też obejżę przed poradnią mi się przyda
aaaa moja relacja z pierwszego spotkania w poradni https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2531

La Monica witam serdecznie na wątku, daj znać jak już się zdecydujecie na jakąś konkretną datę to dopsize Cię do kalendarza
Myślę, ze możesz na cywilnym pozwolić sobie na więcej, niż na koscielnym. Nie widzę też przeszkód, by do USC iśc w sukni typowo ślubnej, białej, przecież cywilny to taki sam ślub
Otóż to Trzeba się mieć na baczności
Witaj La Monica Ja również uważam, że śmiało możesz wybrać typowo ślubną suknię, jesli tylko o takowej marzysz to nie odmawiaj sobie tego
Stary 2009-10-08, 12:17   #514
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też obejżę przed poradnią mi się przyda

Chilanes masakra z tą poradnią.

Cytat:
Hej dziewczęta
My się powoli zbieramy do 2010 na ślub... w czerwcu tak na 80% mamy zamiar wziąć ślub cywilny. Oborączki wybrane. Pozostala kwestia ubioru i restauracji... Wypada do cywila iść w sukni takiej jak do kościelnego (tu: bardziej wycudowanej czy raczej skromniejszej) ? Bo szukam czegos i nie wiem na co patrzeć...

cześć, wydaje mi się że możesz iść w sukni typowo ślubnej, jak do kościoła, chociaż te PM które widziałam i które brały ślub w USC to albo były raczej ubrane w garsonki, albo jakies sukienki do kolan, albo suknie ślubne, ale taki skromniutkie. Ale to Twoje wesele, zrobisz jak chcesz. JA chyba bym nie kupowła takiej typowo ślubnej na kole, tylko może taką delikatniejszą, piżamową, no nie wiem, ciężko powiedzieć, ale w garsonce to bym nie poszła

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 12:22   #515
can't be perfect
Wtajemniczenie

La Monica ja bym poszla do cywilnego w białej sukience ślubnej i nie widzę w tym nic dziwnego ślub to slub, najwazniejsze wydarzenie i najszczęśliwy dzień w zyciu i nie wazne czy to cywilny czy kościelny Ty masz się czuć w tym dniu wyjątkowo
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 12:24   #516
La Monica
La Moderatoiure

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Witaj La Monica Ja również uważam, że śmiało możesz wybrać typowo ślubną suknię, jesli tylko o takowej marzysz to nie odmawiaj sobie tego
Jeszcze zobaczę

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość

cześć, wydaje mi się że możesz iść w sukni typowo ślubnej, jak do kościoła, chociaż te PM które widziałam i które brały ślub w USC to albo były raczej ubrane w garsonki, albo jakies sukienki do kolan, albo suknie ślubne, ale taki skromniutkie. Ale to Twoje wesele, zrobisz jak chcesz. JA chyba bym nie kupowła takiej typowo ślubnej na kole, tylko może taką delikatniejszą, piżamową, no nie wiem, ciężko powiedzieć, ale w garsonce to bym nie poszła
Nie chcę garsonki za poważna i nie podoba mi się ani trochę na taką uroczystość.
Wrzuciłam jakie mi się podobają, nie chcę żadnej sukienki na kole W ogóle nie chcę żadnej "princesski" itp z milionami falbanek i dopinanych kwiatków Nie lubie przesady

can't be perfect
Cytat:
La Monica ja bym poszla do cywilnego w białej sukience ślubnej i nie widzę w tym nic dziwnego ślub to slub, najwazniejsze wydarzenie i najszczęśliwy dzień w zyciu i nie wazne czy to cywilny czy kościelny Ty masz się czuć w tym dniu wyjątkowo
Jeszcze się waham nad białą albo ecru

Mam nadzieję, że sie tu u Was zadomowię I ... że termin ślubu ni przesunie się na październik W końcu już nam 5 lat stuknęło z TŻtem w tym roku, pora się hajtać bo ileż można czekać, tym bardziej, że on jest straszy o 2 lata ode mnie

Gotuję

Edytowane przez La Monica
Czas edycji: 2009-10-08 o 12:25
Stary 2009-10-08, 12:38   #517
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
[.....]
omg to musialo byc straszne a nie macie mozliwosci zmienic poradni na jakas inna?
jezu ale sie ciesze, ze mnie to ominelo, bo chyba bym tam nie wytrzymala i bym sie wdala w utarczki slowne juz TZ przed naukami o seksie (slynny drugi temat) mnie ostrzegal zebym siedziala cichutko i nie dyskutowala, bo to bez sensu na szczescie u nas na tym temacie indoktrynacji nie bylo
niby można zmienić poradnię, ale podobno te papeczki nie tylkow moim kosciele to prowadzą i trzeba by niezły wywiad przeprowadzić, a mi się po prostu nie chce, jak coś jej pasić nie bedzie i nie będzie chciała podpisać, to wtedy pójdziemy gdzie indziej
Cytat:
Dam znać, bo jesteśmy w trakcie ustalania konkretnej daty
W gre wchodził jeszcze październik następnego roku, ale ja naginam TŻta do czerwca i już w połowie sie mi to udało

lain to fakt

Jesli chodzi o sukienkę to podoba mi się taka:
http://www.madonna.pl/pl/maggiesottero.php?s=7.ireland
Albo takie w załącznikach.
Mam nadzieję, że gdzies znajde podobne w tym stylu, bo podejrzewam, że identycznych to nie bardzo (ta ostatnia najmniej mi sie podoba)
piękne bardzo mi się takie a'la greckie podobaja nie na moją figurę, ale popatrzeć lubię
Cytat:
Jeszcze zobaczę

Nie chcę garsonki za poważna i nie podoba mi się ani trochę na taką uroczystość.
Wrzuciłam jakie mi się podobają, nie chcę żadnej sukienki na kole W ogóle nie chcę żadnej "princesski" itp z milionami falbanek i dopinanych kwiatków Nie lubie przesady

can't be perfect

Mam nadzieję, że sie tu u Was zadomowię I ... że termin ślubu ni przesunie się na październik W końcu już nam 5 lat stuknęło z TŻtem w tym roku, pora się hajtać bo ileż można czekać, tym bardziej, że on jest straszy o 2 lata ode mnie
w garsonce to się szlo, jak się popołudniu brało koscielny, przynajmniejw mojej okolicy. Rano był cywilny i tam skromny strój, a popołudniu kościelny i tam piękna suknia.

A co do Pani z Poradni, to hmmm.. niby była miła, ale ten jej wzrok to myślałam, że nas pozabija Do tego mieliśmy wrazenie, że próbuje nam swoje meiszkanie opchnąć, bo z 10 razy podkreślała, że właśnie sprzedają, wystawili na sprzedaż, itd... Usilnie akcentowała fakt, że ona przychodzi tam za DARMO, ledwo się powstrzymywałam, by nie wypalić czegoś chamskiego. A co! Mi też nie płacą za słuchanie tych głupot i co? Moze miałam się jeszcze nad nią użalic i jej jakąś darowiznę dać? Nooo i oczywiscie ona nas nei zmusza, ale POWINNIŚMY zakupić u niej książeczki do prowadzenia metody termicznej TANIO! Ale nie, żeby ona przymuszała, po prostu niechcący się jej 10 razy o tym gadało...

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-08 o 12:42
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 12:42   #518
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeszcze zobaczę

can't be perfect

Mój TŻ jest również 2 lata starszy ode mnie a jesteśmy razem 6 lat Więc także doszliśmy do wniosku, że czas zaplanować ślub, choć zapewne gdyby nie moje studia, z roku po ślubie już byś my byli A co sukni, to z tych które wkleiłaś bodajże 3 mi się spodobała. Ja ogólnie nie gustuje w ecru
Stary 2009-10-08, 12:54   #519
La Monica
La Moderatoiure

Cytat:

piękne bardzo mi się takie a'la greckie podobaja nie na moją figurę, ale popatrzeć lubię

w garsonce to się szlo, jak się popołudniu brało koscielny, przynajmniejw mojej okolicy. Rano był cywilny i tam skromny strój, a popołudniu kościelny i tam piękna suknia.
Na mnie tez nie wiem jak takie coś będzie leżało bo za wysoka to ja nie jestem bliżej mi ziemi niż nieba ( 168cm)
Z ta garsonką to fakt, tez o takim czymś słyszałam. Dla mnie to za wielki dzień, zbyt ważna uroczystość żeby smigać w zwykłej garsonce jak do pracy na codzień

Cytat:
Mój TŻ jest również 2 lata starszy ode mnie a jesteśmy razem 6 lat Więc także doszliśmy do wniosku, że czas zaplanować ślub, choć zapewne gdyby nie moje studia, z roku po ślubie już byś my byli A co sukni, to z tych które wkleiłaś bodajże 3 mi się spodobała. Ja ogólnie nie gustuje w ecru
Ja jeszcze nie wiem w czym będę dobrze wygądać..ecru mi sie podoba ale biel również, nie wiem na czym stanie, musze po prostu poprzymierzać w czym mi będzie dobrze

U nas to ślub był już planowany hoho Zaręczeni już jestesmy 4 lata (rok po naszym poznaniu się zaręczyliśmy) i miał być ślub za 2 lata ( po zaręczynach). Ale sie nam nie chciało z tym uganiać Teraz ja skończyłam studia, TŻ kończy w następnym roku, więc w sam raz
Poza tym, rodzina pogania bo TŻ jest najstarszym "potomkiem" Rodzice już wnuki chcą a my jeszcze bez ślubu

Gotuję
Stary 2009-10-08, 13:02   #520
sjoanna
Zakorzenienie

Wracając jeszcze na sekundkę do dyskusji o dobrze dobranych biustonoszach - znalazłam ogłoszenie o sprzedarzy sukni ślubnej gdzie dziewczyna podaje swoje wymiary:
85B przy biuście 90 pod biustem 77 a w pasie 80!!!

Ten biustonosz zatrzymałby się jej gdzieś tak koło bioder gdyby nie ramiączka!
Ale przecież nie ma dużego biustu więc o istnieniu miseczki większej niż C nawet nie pomyśli
Mówiła to "biuściasta" o wymiarach 99/77 czyli 70FF
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 13:14   #521
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo i oczywiscie ona nas nei zmusza, ale POWINNIŚMY zakupić u niej książeczki do prowadzenia metody termicznej TANIO! Ale nie, żeby ona przymuszała, po prostu niechcący się jej 10 razy o tym gadało...
taaa bo wy marzycie zeby stosowac ta metode i ksiazeczka wam niezbedna
u nas takie ksiazeczki dawali juz w cenie nauk (50zl za pare).

Cytat:
Na mnie tez nie wiem jak takie coś będzie leżało bo za wysoka to ja nie jestem bliżej mi ziemi niż nieba ( 168cm)
to dolacz jeszcze obcas i juz jestes wysoka mi w takim razie chyba blizej podziemi (159)

Cytat:
U nas to ślub był już planowany hoho Zaręczeni już jestesmy 4 lata (rok po naszym poznaniu się zaręczyliśmy) i miał być ślub za 2 lata ( po zaręczynach).
my bedziemy w styczniu mieli 4 rocznice zareczyn a 10 dni przed slubem 9 rocznice zwiazku a w dzien slubu rowno 4,5 roku od zareczyn
no ale my mlodzi jestesmy... jakby sie to szybciej potoczylo to by nienormalnie bylo

tak dzis cieplo, ze nie wiem jak sie ubrac temperatura idealna na spodniczke i japonki... tylko, ze jakos tak chmurzyscie... i wieczorem moze byc juz za zimno na taki stroj z drugiej strony z uczelni chyba mnie TZ autem odbierze
nie lubie takich przejsciowych por, gdzie sie trzeba na cebulke ubierac i nosic za soba tone ciuchow

wypastowalam za to wszystkie szpilki i nawet kozaki na zime az dziw, ze nie jestem cala czarna
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 13:40   #522
toskaKrk
Wtajemniczenie

[QUOTE =certina4;14605394]

A jeszcze Marta pisała o licencji, licencja jest potrzebna jeśli Proboszcz nie da pozwolenia na ślub. Różnica- pozwolenie albo nic nie kosztuje albo jakieś grosze i można na jego podstawie załatwiać wszelkie formalności w kościele gdzie zamierzacie brać ślub. Licencja natomiast to koszt ok. 200zł i musicie załatwiać formalności w kościele w którym uzyskaliście licencję. Przynajmniej tak jest w Lublinie [/QUOTE]

Chyba jednak się decydujemy na ślub kościelny

Ale jako, że kościół w parafii do której należę mnie nie zachwyca, a przez większość życia należałam do parafii i chodziłam do kościoła oo Dominikanów w Tarnobrzegu, to właśnie tam chciałabym ślubować

To kościół z historią i swoim urokiem, klimatem.
No i Dominikanie nie mają takiego parcia na kasę, jak niektórzy księża

Tylko będziemy musieli załatwić jakoś ślub w parafii, do której żadne z nas nie należy. Jak?

Cytat:
Toska super
Dziękuję, dziękuję

Przed chwilką dzwonił mój dobry znajomy, partner mojej przyszłej świadkowej, a zarazem fotograf - na szczęście nie ma zjazdu na uczelni w dniu naszego ślubu, więc - mamy fotografa

Cieszę się że to będzie TEN fotograf tym bardziej, że przy osobie którą znam i lubię będę się czuła swobodniej, a zwykle zdjęć unikam
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 13:44   #523
chilanes
Zakorzenienie

toskaKrk wystarczy licencja lub pozwolenie na ślub w innej parafii, co nalezy uzyskać od Twojego lub Tż proboszcza. My też nie bierzemu ślubu w swoich kosciołach, a tod latego, że mój parafialny ejst paskudny i daleko od sali, a rodzinny dom Tż jest 140 km ode mnie. Wybraliśmy kościółek w miejscowości, w której będziemy mieć wesele, proboszcz przemiły, kościółek ładny, czego chcieć więcej
Licencja -wszystkie dokumenty i protokół załatwiacie w "swojej" parafii, a do koscioła, w którym chcvecie wziąć ślub idziecie tylko z wydaną licencją.
Pozwolenie - zanosicie do Dominikanów pozwolenie od swego proboszcza i u nich załatwiacie resztę.

Wg mnie praktyczniej jest brać od razu ślub kościelny, zamieszanie takie samo.

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-08 o 13:47
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 13:50   #524
tancerka212
Zakorzenienie

hej dziewczyny byłam dzisiaj w sklepie wymienic ten stanik i pani dała mi 70C i leży jak ulał normalnie już dobry kwadrans w nim chodzę i si wyginam po mieszkaniu i aż ciężko mi uwierzyć że jeszcze wczoraj byłam święcie przekonana że noszę 75A i temu kalkulatorowi też nie wierzyłam a dziś aż koleżanka była w szoku że z A mi się zrobiło C i poprosiła o przesłanie jej linka z kalkulatorem powiedziałam to tżtowi i na mnie woła "duży cyc"
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 13:51   #525
chilanes
Zakorzenienie

widzisz tancerko nie ejsteś taka "płaska", jak Ci się wydawało
Stary 2009-10-08, 13:56   #526
tancerka212
Zakorzenienie

Chulanes przeczytałam relację z twojej wizty w poradni i normalnie załamać się idzie.... ja nie wiem skąd oni te mohery biorą

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
widzisz tancerko nie ejsteś taka "płaska", jak Ci się wydawało
no do tej pory jestem w ciężkim szoku że mam biustonosz z miseczką C!!! ale tak się w nim super czuję- mogę się nachylać, ruszać, podnosić ręce do góry a biustonosz ani drgnie! teraz na pewno będę mogła poszaleć na weselu bo w tym rozmiarze co wczoraj kupiłam czyli 75B to bym chyba się musiała tylko za stołem siedzieć a tak mogę szaleć, skakać, tańczyć i się bawić dzięki dziewczyny to wasza zasługa że mnie namówiłyście do pomiarów no a druga sprawa to miła pani w sklepie która nie robiła problemów z wymianą i pomogła mi dobrać idealny biustonosz- od tej pory będę sięgać pomocy pań w sklepie a nie tylko sama "na oko"
Stary 2009-10-08, 13:57   #527
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny byłam dzisiaj w sklepie wymienic ten stanik i pani dała mi 70C i leży jak ulał normalnie już dobry kwadrans w nim chodzę i si wyginam po mieszkaniu i aż ciężko mi uwierzyć że jeszcze wczoraj byłam święcie przekonana że noszę 75A i temu kalkulatorowi też nie wierzyłam a dziś aż koleżanka była w szoku że z A mi się zrobiło C i poprosiła o przesłanie jej linka z kalkulatorem powiedziałam to tżtowi i na mnie woła "duży cyc"
Brawo!!
Jeśli jednak koronka będzie ci trochę dokuczać możesz uprać w rękach stanik z jakimś zmiękczającym płynem, albo przeczekać. Ja po kupieniu pierwszego dobrego stanika nosiłam go tylko po domu przez parę dni bo mnie uwierała koronka pod pachami. Aż się uleżała
Teraz to super wygodny biustonosz. Nie poddawaj się!
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 14:09   #528
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Brawo!!
Jeśli jednak koronka będzie ci trochę dokuczać możesz uprać w rękach stanik z jakimś zmiękczającym płynem, albo przeczekać. Ja po kupieniu pierwszego dobrego stanika nosiłam go tylko po domu przez parę dni bo mnie uwierała koronka pod pachami. Aż się uleżała
Teraz to super wygodny biustonosz. Nie poddawaj się!
w tamtym pewnie koronka mnie ocierała bo obwód był za szeroki i ona jeździła po skórze i aż mi normalnie czerwone plamy na skórze zostawiła porysowane!!! a teraz jak biustonosz leży idealnie i NIC się nie przesuwa to w ogóle nie czuję koronki na pewno pochodzę sobie w domu w nim kilka razy żeby mieć pewność że na weselu nic mnie nie będzie uwierało itp jej jak dobrze że teraz dowiedziałam sie o tym moim nowym rozmiarze a nie na weselu gdzie bym została zmasakrowana przez własny stanik

już zapowiedziałam tżtowi że na urodziny chcę bieliznę- w moim nowym rozmiarze a że 70C jest łatwo dostępne w sklepach więc na pewno coś upolujemy ładnego bez konieczności zamawiania na necie drogich biustonoszy jestem wam dozgonnie wdzięczna
Stary 2009-10-08, 14:21   #529
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
w tamtym pewnie koronka mnie ocierała bo obwód był za szeroki i ona jeździła po skórze i aż mi normalnie czerwone plamy na skórze zostawiła porysowane!!! a teraz jak biustonosz leży idealnie i NIC się nie przesuwa to w ogóle nie czuję koronki na pewno pochodzę sobie w domu w nim kilka razy żeby mieć pewność że na weselu nic mnie nie będzie uwierało itp jej jak dobrze że teraz dowiedziałam sie o tym moim nowym rozmiarze a nie na weselu gdzie bym została zmasakrowana przez własny stanik

już zapowiedziałam tżtowi że na urodziny chcę bieliznę- w moim nowym rozmiarze a że 70C jest łatwo dostępne w sklepach więc na pewno coś upolujemy ładnego bez konieczności zamawiania na necie drogich biustonoszy jestem wam dozgonnie wdzięczna

fajnie kolejna uświadomiona PM, ja żałuje że dopiero od niedawna wiem jaki biustonosz powinnam nosić, bo nie jestem zadowolona z kształtu swoich piersi, a czytałam że jak się dobrze wygarnia i nosi dobrze dobrany biustonosz to i piersi się modelują po jakimś czasie i nabierają ładniejszego kształtu
Zaraz przeleję pieniążki za swoją polkę i mam nadzieję cieszyć się wygodą już w przyszłym miesiącu

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 14:27   #530
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
toskaKrk wystarczy licencja lub pozwolenie na ślub w innej parafii, co nalezy uzyskać od Twojego lub Tż proboszcza. My też nie bierzemu ślubu w swoich kosciołach, a tod latego, że mój parafialny ejst paskudny i daleko od sali, a rodzinny dom Tż jest 140 km ode mnie. Wybraliśmy kościółek w miejscowości, w której będziemy mieć wesele, proboszcz przemiły, kościółek ładny, czego chcieć więcej
Licencja -wszystkie dokumenty i protokół załatwiacie w "swojej" parafii, a do koscioła, w którym chcvecie wziąć ślub idziecie tylko z wydaną licencją.
Pozwolenie - zanosicie do Dominikanów pozwolenie od swego proboszcza i u nich załatwiacie resztę.

Wg mnie praktyczniej jest brać od razu ślub kościelny, zamieszanie takie samo.
Dzięki za wszystkie informacje

Co do ślubu, to właśnie tak myślę, że skoro już oswoiliśmy się z myślą o weselu (podczas mierzenia sukni pomyślałam, że żal byłoby w niej nie zatańczyć) to jednak warto będzie załatwić od razu konkordat.

Ale skoro już się wysilamy, to niech ślub będzie w kościele, w którym "widziałam swój ślub" jako dziewczynka

Wydaje mi się, że z licencją tzn spisaniem wszystkich papierków w mojej parafii i zaniesieniem gotowych do Dominikanów będzie łatwiej.

Wiem, ze to zabrzmi głupio, ale myślicie, że przynajmniej część tych spraw (zapisanie nas na termin, zapytanie księdza o licencję) mogłaby załatwić moja mama?
My strasznie rzadko bywamy w rodzinnym mieście, a wyjazd tam to wręcz wyprawa i koszty za bilety.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 14:29   #531
chilanes
Zakorzenienie

myślę, ze by mogła, dlaczego by nie, nauki i poradnię mozesz zrobić w mieście w którym mieszkasz np.
Stary 2009-10-08, 14:30   #532
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie kolejna uświadomiona PM, ja żałuje że dopiero od niedawna wiem jaki biustonosz powinnam nosić, bo nie jestem zadowolona z kształtu swoich piersi, a czytałam że jak się dobrze wygarnia i nosi dobrze dobrany biustonosz to i piersi się modelują po jakimś czasie i nabierają ładniejszego kształtu
Zaraz przeleję pieniążki za swoją polkę i mam nadzieję cieszyć się wygodą już w przyszłym miesiącu
matko teraz się już przebrałam i założyłam swój poprzedni stanik i taaaką różnicę czuję że aż niefajnie.. jak się nachyliłam to mi się miski rozchyliły i cycki ukazały się światu.. mój dotychczasowy stanik chyba tylko zasłaniał piersi
Stary 2009-10-08, 14:32   #533
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Chulanes przeczytałam relację z twojej wizty w poradni i normalnie załamać się idzie.... ja nie wiem skąd oni te mohery biorą

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

no do tej pory jestem w ciężkim szoku że mam biustonosz z miseczką C!!! ale tak się w nim super czuję- mogę się nachylać, ruszać, podnosić ręce do góry a biustonosz ani drgnie! teraz na pewno będę mogła poszaleć na weselu bo w tym rozmiarze co wczoraj kupiłam czyli 75B to bym chyba się musiała tylko za stołem siedzieć a tak mogę szaleć, skakać, tańczyć i się bawić dzięki dziewczyny to wasza zasługa że mnie namówiłyście do pomiarów no a druga sprawa to miła pani w sklepie która nie robiła problemów z wymianą i pomogła mi dobrać idealny biustonosz- od tej pory będę sięgać pomocy pań w sklepie a nie tylko sama "na oko"
No widzisz, udało się wymienić, niepotrzebnie wczoraj się zdenerwowałaś Ja też doznałam lekkiego szoku, bo z 70B przeskoczyłam jak się okazało na 65D Jak już będę całkiem zdrowa, to uderzam na polowanie pierwszego mojego stanika w tym rozmiarze
Stary 2009-10-08, 14:44   #534
chilanes
Zakorzenienie

ja zmykam do domku, koniec tego pracowania, obiadek czeka i Tżcik, no i ta cholerna poradnia popołudniu
Stary 2009-10-08, 14:46   #535
anesh_
Zakorzenienie

Witam. Bardzo się cieszę, że tak miło mnie powitałyście. My właściwie jesteśmy już małżeństwem - cywilnym, więc obrączki na rączkach już nosimy. Wymyślilam sobie na początku, że ślub najlepiej zrobić 29 maja- to ten szczególny dzień od którego jesteśmy razem, później jednak stwierdziliśmy, że lepiej zrobić go w wakacje, kiedy mamy spokój przynajmniej z uczelnią... no i zdecydowaliśmy się na 7 sierpnia. Taki sympatyczny miesiąc. Pozdrawiam.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 14:46   #536
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz, udało się wymienić, niepotrzebnie wczoraj się zdenerwowałaś Ja też doznałam lekkiego szoku, bo z 70B przeskoczyłam jak się okazało na 65D Jak już będę całkiem zdrowa, to uderzam na polowanie pierwszego mojego stanika w tym rozmiarze
no mają szczęście że są porządnym sklepem i dogadzają klientkom bo inaczej wkurzona bym była bo w końcu wydać 80zł na stanik który jest gryzący i niewygodny po dłuższej eksploatacji to lipa jakby nie patrzeć na szczęście pani od razu zajęła się problemem i doradziła mi a potem przyniosła do przymierzalni lepszy rozmiar- taką obsługę to ja rozumiem
Stary 2009-10-08, 14:51   #537
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
no mają szczęście że są porządnym sklepem i dogadzają klientkom bo inaczej wkurzona bym była bo w końcu wydać 80zł na stanik który jest gryzący i niewygodny po dłuższej eksploatacji to lipa jakby nie patrzeć na szczęście pani od razu zajęła się problemem i doradziła mi a potem przyniosła do przymierzalni lepszy rozmiar- taką obsługę to ja rozumiem
Żeby tak w każdym sklepie było.... Na Twoim miejscu również bym się wkurzyła gdybym wydała tyle kasy na stanik, który jednak byłby niewygodny No ale wszystko dobrze się skończyło Ty wielki cycu O właśnie, skoro Tobie tak piersi "urosły" to ja będę chyba big cycem
Stary 2009-10-08, 14:59   #538
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby tak w każdym sklepie było.... Na Twoim miejscu również bym się wkurzyła gdybym wydała tyle kasy na stanik, który jednak byłby niewygodny No ale wszystko dobrze się skończyło Ty wielki cycu O właśnie, skoro Tobie tak piersi "urosły" to ja będę chyba big cycem
miło mi big cycu - tu wielki cyc
Stary 2009-10-08, 15:08   #539
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
miło mi big cycu - tu wielki cyc
Wieczore m będzie u mnie TŻ, muszę mu koniecznie opowiedzieć o tych rozmiarach, niech się dowie że tak naprawdę mam co wsadzić w te 65D
A tak na serio, zastanawiam się, czy nie będę mieć problemu ze znalezieniem tego 65, z tego co dziewczyny pisały, najczęściej rozmiarówka zaczyna się od 70

Edytowane przez asiulek1705
Czas edycji: 2009-10-08 o 15:10
asiulek1705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 15:13   #540
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Wieczore m będzie u mnie TŻ, muszę mu koniecznie opowiedzieć o tych rozmiarach, niech się dowie że tak naprawdę mam co wsadzić w te 65D
A tak na serio, zastanawiam się, czy nie będę mieć problemu ze znalezieniem tego 65, z tego co dziewczyny pisały, najczęściej rozmiarówka zaczyna się od 70
jeśli mam być szczera to to 65 to dla mnie lekka przesada.. wczoraj na kalkulatorze mi wyszło 65 C a dziś w sklepie pani mi przyniosła 70C i zapięłam na najluźniejszy z haczyków od zapięcia i nie wyobrażam zapinać go ściślej bo bym chyba oddychać nie mogła! pod biustem mam 75cm, biustonosz mam 70 i na najluźniejszym zapięciu mam ciasno upięty- a w razie czego mam jeszcze 2 ciaśniejsze zapięcia.. może spróbuj 70D zmierzyć jak nie będzie w sklepach tego 65..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości