|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
i nie bedziesz musiala zadnych bolerek ani dlugich welonow, bo nikogo gole ramiona nie zgorsza![]() Cytat:
to musialo byc straszne a nie macie mozliwosci zmienic poradni na jakas inna? jezu ale sie ciesze, ze mnie to ominelo, bo chyba bym tam nie wytrzymala i bym sie wdala w utarczki slowne juz TZ przed naukami o seksie (slynny drugi temat ) mnie ostrzegal zebym siedziala cichutko i nie dyskutowala, bo to bez sensu
|
||
|
|
|
#512 | |
|
La Moderatoiure
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
Dam znać, bo jesteśmy w trakcie ustalania konkretnej daty W gre wchodził jeszcze październik następnego roku, ale ja naginam TŻta do czerwca i już w połowie sie mi to udało ![]() lain to fakt ![]() Jesli chodzi o sukienkę to podoba mi się taka: http://www.madonna.pl/pl/maggiesottero.php?s=7.ireland Albo takie w załącznikach. Mam nadzieję, że gdzies znajde podobne w tym stylu, bo podejrzewam, że identycznych to nie bardzo (ta ostatnia najmniej mi sie podoba)
Edytowane przez La Monica Czas edycji: 2009-10-08 o 12:16 |
|
|
|
|
#513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj La Monica
|
|
#514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cześć, wydaje mi się że możesz iść w sukni typowo ślubnej, jak do kościoła, chociaż te PM które widziałam i które brały ślub w USC to albo były raczej ubrane w garsonki, albo jakies sukienki do kolan, albo suknie ślubne, ale taki skromniutkie. Ale to Twoje wesele, zrobisz jak chcesz. JA chyba bym nie kupowła takiej typowo ślubnej na kole, tylko może taką delikatniejszą, piżamową, no nie wiem, ciężko powiedzieć, ale w garsonce to bym nie poszła
|
||
|
|
|
#515 |
|
Wtajemniczenie
|
La Monica ja bym poszla do cywilnego w białej sukience ślubnej
i nie widzę w tym nic dziwnego ślub to slub, najwazniejsze wydarzenie i najszczęśliwy dzień w zyciu i nie wazne czy to cywilny czy kościelny Ty masz się czuć w tym dniu wyjątkowo
|
|
|
|
#516 | |||
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wrzuciłam jakie mi się podobają, nie chcę żadnej sukienki na kole Nie lubie przesady ![]() can't be perfect Cytat:
![]() Mam nadzieję, że sie tu u Was zadomowię I ... że termin ślubu ni przesunie się na październik W końcu już nam 5 lat stuknęło z TŻtem w tym roku, pora się hajtać bo ileż można czekać, tym bardziej, że on jest straszy o 2 lata ode mnie
Edytowane przez La Monica Czas edycji: 2009-10-08 o 12:25 |
|||
|
|
|
#517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do Pani z Poradni, to hmmm.. niby była miła, ale ten jej wzrok to myślałam, że nas pozabija Ale nie, żeby ona przymuszała, po prostu niechcący się jej 10 razy o tym gadało...
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-08 o 12:42 |
|||
|
|
|
#518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc także doszliśmy do wniosku, że czas zaplanować ślub, choć zapewne gdyby nie moje studia, z roku po ślubie już byś my byli
|
|
#519 | ||
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
bo za wysoka to ja nie jestem bliżej mi ziemi niż nieba ( 168cm)Z ta garsonką to fakt, tez o takim czymś słyszałam. Dla mnie to za wielki dzień, zbyt ważna uroczystość żeby smigać w zwykłej garsonce jak do pracy na codzień ![]() Cytat:
![]() U nas to ślub był już planowany hoho Zaręczeni już jestesmy 4 lata (rok po naszym poznaniu się zaręczyliśmy) i miał być ślub za 2 lata ( po zaręczynach). Ale sie nam nie chciało z tym uganiać Teraz ja skończyłam studia, TŻ kończy w następnym roku, więc w sam raz ![]() Poza tym, rodzina pogania bo TŻ jest najstarszym "potomkiem" Rodzice już wnuki chcą a my jeszcze bez ślubu
|
||
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Wracając jeszcze na sekundkę do dyskusji o dobrze dobranych biustonoszach - znalazłam ogłoszenie o sprzedarzy sukni ślubnej gdzie dziewczyna podaje swoje wymiary:
85B przy biuście 90 pod biustem 77 a w pasie 80!!! Ten biustonosz zatrzymałby się jej gdzieś tak koło bioder gdyby nie ramiączka! Ale przecież nie ma dużego biustu więc o istnieniu miseczki większej niż C nawet nie pomyśli Mówiła to "biuściasta" o wymiarach 99/77 czyli 70FF |
|
|
|
#521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas takie ksiazeczki dawali juz w cenie nauk (50zl za pare). Cytat:
mi w takim razie chyba blizej podziemi (159) Cytat:
a 10 dni przed slubem 9 rocznice zwiazku a w dzien slubu rowno 4,5 roku od zareczyn ![]() no ale my mlodzi jestesmy... jakby sie to szybciej potoczylo to by nienormalnie bylo ![]() tak dzis cieplo, ze nie wiem jak sie ubrac temperatura idealna na spodniczke i japonki... tylko, ze jakos tak chmurzyscie... i wieczorem moze byc juz za zimno na taki stroj z drugiej strony z uczelni chyba mnie TZ autem odbierze![]() nie lubie takich przejsciowych por, gdzie sie trzeba na cebulke ubierac i nosic za soba tone ciuchow wypastowalam za to wszystkie szpilki i nawet kozaki na zime az dziw, ze nie jestem cala czarna |
|||
|
|
|
#522 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE =certina4;14605394]
A jeszcze Marta pisała o licencji, licencja jest potrzebna jeśli Proboszcz nie da pozwolenia na ślub. Różnica- pozwolenie albo nic nie kosztuje albo jakieś grosze i można na jego podstawie załatwiać wszelkie formalności w kościele gdzie zamierzacie brać ślub. Licencja natomiast to koszt ok. 200zł i musicie załatwiać formalności w kościele w którym uzyskaliście licencję. Przynajmniej tak jest w Lublinie [/QUOTE]Chyba jednak się decydujemy na ślub kościelny Ale jako, że kościół w parafii do której należę mnie nie zachwyca, a przez większość życia należałam do parafii i chodziłam do kościoła oo Dominikanów w Tarnobrzegu, to właśnie tam chciałabym ślubować To kościół z historią i swoim urokiem, klimatem. No i Dominikanie nie mają takiego parcia na kasę, jak niektórzy księża Tylko będziemy musieli załatwić jakoś ślub w parafii, do której żadne z nas nie należy. Jak? Dziękuję, dziękuję Przed chwilką dzwonił mój dobry znajomy, partner mojej przyszłej świadkowej, a zarazem fotograf - na szczęście nie ma zjazdu na uczelni w dniu naszego ślubu, więc - mamy fotografa Cieszę się że to będzie TEN fotograf tym bardziej, że przy osobie którą znam i lubię będę się czuła swobodniej, a zwykle zdjęć unikam
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
toskaKrk wystarczy licencja lub pozwolenie na ślub w innej parafii, co nalezy uzyskać od Twojego lub Tż proboszcza. My też nie bierzemu ślubu w swoich kosciołach, a tod latego, że mój parafialny ejst paskudny i daleko od sali, a rodzinny dom Tż jest 140 km ode mnie. Wybraliśmy kościółek w miejscowości, w której będziemy mieć wesele, proboszcz przemiły, kościółek ładny, czego chcieć więcej
![]() Licencja -wszystkie dokumenty i protokół załatwiacie w "swojej" parafii, a do koscioła, w którym chcvecie wziąć ślub idziecie tylko z wydaną licencją. Pozwolenie - zanosicie do Dominikanów pozwolenie od swego proboszcza i u nich załatwiacie resztę. Wg mnie praktyczniej jest brać od razu ślub kościelny, zamieszanie takie samo.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-08 o 13:47 |
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny byłam dzisiaj w sklepie wymienic ten stanik i pani dała mi 70C i leży jak ulał
normalnie już dobry kwadrans w nim chodzę i si wyginam po mieszkaniu i aż ciężko mi uwierzyć że jeszcze wczoraj byłam święcie przekonana że noszę 75A i temu kalkulatorowi też nie wierzyłam a dziś aż koleżanka była w szoku że z A mi się zrobiło C i poprosiła o przesłanie jej linka z kalkulatorem powiedziałam to tżtowi i na mnie woła "duży cyc"
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
widzisz tancerko nie ejsteś taka "płaska", jak Ci się wydawało
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Chulanes przeczytałam relację z twojej wizty w poradni i normalnie załamać się idzie....
ja nie wiem skąd oni te mohery biorą![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- no do tej pory jestem w ciężkim szoku że mam biustonosz z miseczką C!!! ale tak się w nim super czuję- mogę się nachylać, ruszać, podnosić ręce do góry a biustonosz ani drgnie! teraz na pewno będę mogła poszaleć na weselu bo w tym rozmiarze co wczoraj kupiłam czyli 75B to bym chyba się musiała tylko za stołem siedzieć a tak mogę szaleć, skakać, tańczyć i się bawić
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli jednak koronka będzie ci trochę dokuczać możesz uprać w rękach stanik z jakimś zmiękczającym płynem, albo przeczekać. Ja po kupieniu pierwszego dobrego stanika nosiłam go tylko po domu przez parę dni bo mnie uwierała koronka pod pachami. Aż się uleżała Teraz to super wygodny biustonosz. Nie poddawaj się! |
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już zapowiedziałam tżtowi że na urodziny chcę bieliznę- w moim nowym rozmiarze jestem wam dozgonnie wdzięczna
|
|
#529 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie kolejna uświadomiona PM, ja żałuje że dopiero od niedawna wiem jaki biustonosz powinnam nosić, bo nie jestem zadowolona z kształtu swoich piersi, a czytałam że jak się dobrze wygarnia i nosi dobrze dobrany biustonosz to i piersi się modelują po jakimś czasie i nabierają ładniejszego kształtu ![]() Zaraz przeleję pieniążki za swoją polkę i mam nadzieję cieszyć się wygodą już w przyszłym miesiącu
|
||
|
|
|
#530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ślubu, to właśnie tak myślę, że skoro już oswoiliśmy się z myślą o weselu (podczas mierzenia sukni pomyślałam, że żal byłoby w niej nie zatańczyć ) to jednak warto będzie załatwić od razu konkordat.Ale skoro już się wysilamy, to niech ślub będzie w kościele, w którym "widziałam swój ślub" jako dziewczynka ![]() Wydaje mi się, że z licencją tzn spisaniem wszystkich papierków w mojej parafii i zaniesieniem gotowych do Dominikanów będzie łatwiej. Wiem, ze to zabrzmi głupio, ale myślicie, że przynajmniej część tych spraw (zapisanie nas na termin, zapytanie księdza o licencję) mogłaby załatwić moja mama? My strasznie rzadko bywamy w rodzinnym mieście, a wyjazd tam to wręcz wyprawa i koszty za bilety.
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, ze by mogła, dlaczego by nie, nauki i poradnię mozesz zrobić w mieście w którym mieszkasz np.
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak już będę całkiem zdrowa, to uderzam na polowanie pierwszego mojego stanika w tym rozmiarze
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
ja zmykam do domku, koniec tego pracowania, obiadek czeka i Tżcik, no i ta cholerna poradnia popołudniu
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Bardzo się cieszę, że tak miło mnie powitałyście. My właściwie jesteśmy już małżeństwem - cywilnym, więc obrączki na rączkach już nosimy. Wymyślilam sobie na początku, że ślub najlepiej zrobić 29 maja- to ten szczególny dzień od którego jesteśmy razem, później jednak stwierdziliśmy, że lepiej zrobić go w wakacje, kiedy mamy spokój przynajmniej z uczelnią... no i zdecydowaliśmy się na 7 sierpnia
. Taki sympatyczny miesiąc. Pozdrawiam .
|
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście pani od razu zajęła się problemem i doradziła mi a potem przyniosła do przymierzalni lepszy rozmiar- taką obsługę to ja rozumiem
|
|
#537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na Twoim miejscu również bym się wkurzyła gdybym wydała tyle kasy na stanik, który jednak byłby niewygodny O właśnie, skoro Tobie tak piersi "urosły" to ja będę chyba big cycem
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#539 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() A tak na serio, zastanawiam się, czy nie będę mieć problemu ze znalezieniem tego 65, z tego co dziewczyny pisały, najczęściej rozmiarówka zaczyna się od 70
Miłość nie pragnie, aby jej dogadzano, ani nie stara się wcale o własną wygodę; lecz troszczy się o dobro innych i buduje Niebo pośród piekielnej rozpaczy Edytowane przez asiulek1705 Czas edycji: 2009-10-08 o 15:10 |
|
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

i nie bedziesz musiala zadnych bolerek ani dlugich welonow, bo nikogo gole ramiona nie zgorsza
to musialo byc straszne
a nie macie mozliwosci zmienic poradni na jakas inna?
juz TZ przed naukami o seksie (slynny drugi temat
) mnie ostrzegal zebym siedziala cichutko i nie dyskutowala, bo to bez sensu 

.