![]() |
#1651 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() ![]() no, staram się , tłumacze dziecku, ale on teraz ma taki okres, że wszystko chce "zobaczyć", jeśli czegoś mu nie wolno. ![]() ![]() ja wczoraj Maksiowi tłumaczyłam, że musi uważać na brzuszek od mamusi, że nie może po mamusi skakać, bo mamusia ma fasolkę w brzuszku. Jak TŻ wrócił z pracy, to Maksiu mu wytłumaczył: "Mijek, suchaj, mamusia fasolke ma brzuszku, uwaźaj, skakać nie wolno." Mirek pyta: "A skąd mamusia ma fasolkę w brzuszku?" Maksiu odpowiada: "Wrzuciła fasolke brzuszka, tendy "- otwarł buźkę i pokazał którędy wrzuciłam fasolkę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14632332] ja wczoraj Maksiowi tłumaczyłam, że musi uważać na brzuszek od mamusi, że nie może po mamusi skakać, bo mamusia ma fasolkę w brzuszku. Jak TŻ wrócił z pracy, to Maksiu mu wytłumaczył: "Mijek, suchaj, mamusia fasolke ma brzuszku, uwaźaj, skakać nie wolno." Mirek pyta: "A skąd mamusia ma fasolkę w brzuszku?" Maksiu odpowiada: "Wrzuciła fasolke brzuszka, tendy "- otwarł buźkę i pokazał którędy wrzuciłam fasolkę. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1653 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14632332]
ja wczoraj Maksiowi tłumaczyłam, że musi uważać na brzuszek od mamusi, że nie może po mamusi skakać, bo mamusia ma fasolkę w brzuszku. Jak TŻ wrócił z pracy, to Maksiu mu wytłumaczył: "Mijek, suchaj, mamusia fasolke ma brzuszku, uwaźaj, skakać nie wolno." Mirek pyta: "A skąd mamusia ma fasolkę w brzuszku?" Maksiu odpowiada: "Wrzuciła fasolke brzuszka, tendy "- otwarł buźkę i pokazał którędy wrzuciłam fasolkę. ![]() ![]() Dobrze Ci idzie to tłumaczenie. Może wytłumaczysz moim kotom, że teraz nie udeptujemy brzucha, nie chodzimy po człowieku, nie śpimy mu na brzuchu i nie skaczemy na niego z parapetu... ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Bez sensu, no ale ja nic na to nie poradzę.... ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Aha - zapomniałam Wam powiedzieć, że poinformowałam szefów o ciąży... Ale stres... ![]() Powiedziałam co miałam powiedzieć... i przed ostatnim zdaniem szefowa weszła mi w słowo: "jesteś w ciąży?". No jestem... I przedziwna reakcja. Szef się roześmiał jakby to jego było co najmniej i od razu pogratulował. ![]() ![]() Oczywiście spytali jak to teraz będzie, jak się czuję, co z wychowawczym, czy mam jakieś plany itd. Powiedziałam że tylko macierzyński, a potem wracam. I że na macierzyńskim mogę wpaść na dwa dni i zrobić ludziom kasę i ZUS. Orzekli, że do sekretariatu kogoś przyjmą na zastępstwo w takim razie, a ja jeśli chcę to wypłaty i takie tam rzeczy mogę wpadać zrobić, za odpowiednim wynagrodzeniem oczywiście. ![]() Szefowa spytała czy tajemnica, bo bardzo chce powiedzieć synowi. ![]() ![]() Po pracy przyjechał po mnie TŻ i oboje szefowie przyszli mu rękę podać i pogratulowali serdecznie. ![]() Jestem w szoku... Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-08 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14632332]"Mijek, suchaj, mamusia fasolke ma brzuszku, uwaźaj, skakać nie wolno." Mirek pyta: "A skąd mamusia ma fasolkę w brzuszku?"
Maksiu odpowiada: "Wrzuciła fasolke brzuszka, tendy "- otwarł buźkę i pokazał którędy wrzuciłam fasolkę. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1655 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a propo preparatów na rozstępy, ja stosuję ten i oliwkę z tej serii: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=32226
![]() |
#1656 | |
Zakorzenienie
|
No tak umiarkowanie boskie, bym powiedziała.
![]() Jak tylko zjem obiad kotka chce na kolanka. A mnie jest ciężko wtedy na żołądku i nie daję rady, bo ona udeptuje. Jak się położę, to ona zaraz na mnie. Najchętniej na brzuchu lub na boku. Więc ją ściągam z siebie. Czasem w nocy parę razy. A jak leżymy z TŻ w wyrku, a wyrko mamy przy parapecie, i kota z siebie ściągamy, to ona włazi na parapet i kombinuje jak się tamtędy na człowieka dostać... a że parę razy na nas skoczyła, to się boję, a mąż na nią krzyczy. Cyrk na kółkach. ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Ale to najlepszy gin w okolicy, więc jakoś to znoszę. ![]() Fajna. Ciekawe jak konsystencja. Ja się raz wzięłam za Johnsona i raz za Hippa, obie do d... jak dla mnie, byłam tłusta, lepiąca i żadnego nawilżenia nie czułam, tylko dyskomfort. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14632332]
ja wczoraj Maksiowi tłumaczyłam, że musi uważać na brzuszek od mamusi, że nie może po mamusi skakać, bo mamusia ma fasolkę w brzuszku. Jak TŻ wrócił z pracy, to Maksiu mu wytłumaczył: "Mijek, suchaj, mamusia fasolke ma brzuszku, uwaźaj, skakać nie wolno." Mirek pyta: "A skąd mamusia ma fasolkę w brzuszku?" Maksiu odpowiada: "Wrzuciła fasolke brzuszka, tendy "- otwarł buźkę i pokazał którędy wrzuciłam fasolkę. ![]() Dobre hehe ![]() ![]()
![]() |
#1658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja mam osobiście psa, nie uwala się na brzuchu na szczęście ale jest taki namolny pieszczoch, że mam go już dosyć czasami... dziś jedzie do fryzjera i będzie w końcu psa przypominał a nie owcę ![]() oliwka jak oliwka, ale jak dla mnie fajniejsza w konsystencji niż np. hipp czy bambino... nie wiem na czym to polega ale skóra po mniej jest inna, jeśli chodzi p balsam to jak każdy preparat na rozstępu ciężko się rozsmarowuje i tak trochę maże co mnie osobiście trochę wkurza, ale skóra po nim jest faktycznie miękka, elastyczna i dobrze nawilżona... no i cenę mają bardzo fajną
![]() |
#1659 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja poki co stosuje po prostu zwykla oliwke. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Koty sa super. Moj pies wazy 30 i w szale radosci potrafi wskoczyc z rozpedu na kanape albo na fotel gdzie siedze ja albo maz....to potrafi zabolec ![]()
![]() |
#1660 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i trzeba ciachać, bo mój kocur liże... a jak liże np. rękę to sobie ją trzyma, że lizany nie uciekł. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tam, ja mam balsam na rozstępy z A.T.W. i jest leciutki. ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() Zwłaszcza pana. To co ona na nim wyprawia, to ludzkie pojęcie przechodzi. ![]() ![]() Nie, waży 4kg. ![]() Ha ha ha... no tak to jest z wariatami futrami. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Zadomowienie
|
owcopies marki sznaucer miniatura z tych bardziej wyrosiętych
![]() ![]() a pazurki młodemu też obcinam, ale mimo to czasem potrafi się wbić w ręke, nogę albo brzuch
![]() |
#1662 |
Konto usunięte
|
widziałyście te zestawy:
http://www.allegro.pl/item756957742_...aczki_pas.html 4 ciuszki ciążowe za 119zł, ciekawe jak z jakością... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
miniatury sa najodważniejsze i najbardziej bojowe ze wszystkich sznaucerów i to takie "żywe sreberka"... Kenio ma prawie 5 lat a dalej lata jak szczeniak z misiem i nawet z misiem śpi ![]() olbrzymy to takie spokojne krówki, a średniaki ciaptaki... ale wszystkie są bardzo przywiązane do rodziny, kochające no i to co mnie najbardziej zdziwiło, mój pierwszy pies, który nic w domu nie zniszczył... poza tym są cierpliwe, kochają dzieci no i nie przeszkadza im, że czasem są długo w domu same... cieszą się później tylko ze zdwojoną siłą... Kenio skacze jak piłka jak wracam do domu i przynosi mi po kolei wszystkie misiaki, wygląda jakby chciał wyjść z siebie i stanąć obok ![]() ciekawy ten komplecik... tylko własnie ciekawe jak z jakością???
![]() |
#1665 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() AniaKotek, witaj ![]() kropka, super, że szefowie tak zareagowali. Wczoraj strasznie bolała mnie głowa. Nie chciałam brać tabletek i zaczęłam masować sobie odpowiedni punkt na nodze ( 15 min. )...i pomogło ![]() Dzisiaj kupiłam sobie śledzie i zrobię po swojemu, aż ślinotoku dostałam ![]() Po południu jadę do lekarza, zobaczymy co mi powie i czy zapisze jakieś leki. Co do zwierzaków.....ja mam psa, rasy bokser. 9 lat, a zachowuje się czasami jak szczeniak ![]() Zostawiam Was Mamuśki.
![]() |
#1666 |
Zadomowienie
|
Witajcie po małej przerwie!
![]() Nie było mnie parę dni, bo w poniedziałek po pracy zauważyłam małe krwawienie. Nie udało mi się skontaktować z moją ginką, więc pojechałam na izbę przyjęć do szpitala... Tam od razu powiedzieli, że to się kwalifikuje do położenia, ale nie ma miejsc, lekarze zajęci itp... Nawet próbowali mnie odeslać do szpitala w innym mieście. Po małych perturbacjach jednak mnie przyjęli, zbadali, miałam też USG. Na szczęście z dzidzią wszystko na razie ok, stwierdzili 6tc i 1 dzień, serduszko pika, ma 4,9mm. Dostałam luteinę, duphaston, aspargin, spasmophen i trzymali mnie do dziś. Krwawienie ustało szybko, w dniu przyjęcia. Dostałam 3 tygodnie zwolnienia (na początek...) z zaleceniem leżenia i oczywiście leki. Z jednej strony cieszę się, że z fasolką wszystko ok, a z drugiej boję się co będzie... W pracy szok, bo nie ma kto pracować ![]() Teraz mam ciężkie myślenie nad wyborem gina prowadzącego ciążę. Byłam zdecydowana na jedną kobitkę, ale zawiodłam się, jak był problem. Pomógł mi wtedy profesor, który jest ordynatorem czy dyrektorem w szpitalu, ale jest stary i jak dla mnie mało komunikatywny... Rodzina namawia mnie na pójście do niego. Ja widzę plusy, ale jakoś mi to nie pasuje... Sama nie wiem, co robić, do kogoś muszę pójść, bo mi ten 10tc minie ![]() Strasznie się rozpisałam... Ale musiałam się troszkę wygadać ![]() Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2009-10-08 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Strasznie się dziś dziwnie czułam. Było mi gorąco, cała mokra bylam. Nie miałam siły się ubrać. ani chodzić. Ale już mi lepiej.. ![]() Musze zrobić te badania. Ale na następną wizytę idę dopiero 22.10. więc jeszcze czasu mam. gin kazał mi zrobić jak najbliżej wizyty. U mnie nie ma problemu z zapisywaniem. Gośc siedzi od 16 do ostatniej pacjentki. Ja zapisywałam się w dzień wizyty. Ojj.. Mój pies też lubi położyć mi się na brzuchu. ale tak mi cięzko i zwalam ją ![]() Brzusio mi podrósł ![]() ![]() I kaszel mi minął ![]() ![]() Wynalazłam w domu miód malinowy! mm. Jaki pyszny! Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-10-08 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Zadomowienie
|
Kropuś, super, że tak dobrze przyjęli wiadomość o Twojej ciąży
![]()
#1670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie było ciekawie. Koleżanki wiedziały, w jednej pracy to w ogóle luz, za to w drugiej się stresowałam, bo tam jest nas więcej albo w ciąży, albo na wychowawczym. Planowałam powiedzieć dyrektorce po wizycie u gina. A że wylądowałam w szpitalu, to musiałam zadzwonić we wtorek - była pierwszy dzień po urlopie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście, u mnie wyszło super.
![]() Ja tu pracuję już 10 lat, jestem w sumie jedna do obsługi biura, przez 8 lat byłyśmy dwie. Firma nie duża, w sumie 31 osób teraz plus 2 szefów. Tak kameralnie jest bym powiedziała. Moja szefowa jest dość mocno feministyczna, dla niej baby powinny trzymać się razem, mieć podobne zdanie itd. Pewnie stąd jej reakcja. No i stąd, że sama walczy z synem o wnuka. ![]() A mój szef to świetny facet. U niego nigdy z niczym nie ma problemu. ![]() Mam nadzieję, że u Was też będzie dobrze. Że się ułoży tam, gdzie już zostało powiedziane a nie wyszło różowo i że jednak będzie nieźle tam, gdzie powiedziane nie zostało. ![]() ____________ Kochane, jak macie ochotę na szmatki dla maluchów z allegro, to ja Wam mogę polecić tę panią z czystym sercem - http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=6360023 Dziś dostałam od niej rzeczy. Bardzo miła kobieta, dzwoniła przeprosić, że nie ma body z długim rękawem w tym kolorze jaki chciałam. Wzięłam krótki. Wszystko inne się zgadza. Jakoś naprawdę dobra. A bawełna super miła i mięciutka, lepsza niż się spodziewałam. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-08 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Konto usunięte
|
mój brat, jeszcze zanim mnie zatrudnił, wiedział, że lada moment będziemy starać się o dzidka,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesli to te co na fotkach (ja sie zupenie nie znam na all) to fajniutkie. Cytat:
![]() Ja tez nie wiem jak szefowa/tesciowa zareaguje, powiemy jej po 14.10.
![]() |
#1675 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Ja wole nie myśleć, jak zareaguje mój szef-brat... Już nawet wole nie myśleć, co będzie gadać bratowa
![]() U mnei to chyba nikt nie będzie pałał entuzjazmem, przez co mam taki humor, jaki mam... Aż się łezka w oku kręci, jak u Was tak RADOŚNIE otoczenie reaguje ![]()
![]() |
#1676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bratową się w ogóle nie przejmuj... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Wtajemniczenie
|
zgadnij a skad takie pesymistyczne nastawienie do reakcji rodzinki?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1678 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Zresztą, myślę, że Twój brat to na pewno pozytywnie zareaguje , a bratowa- kij jej w oko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak dostaniesz to pstryknij ![]()
![]() |
#1680 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Kropko niby to olewam po całości, ale jak się z rodzicami mieszka, którzy nawet o nic nie zapytają, chociażby JAK SIĘ CZUJESZ?? to tak mi dziwnie... Aaaaaa tak bardzo chcieli byc dziadkami, tylko szkoda, że nie dodali, że dzieci brata...
Bratową to i tak i tak musze trawić... Jeszcze nic nie wie i wolałabym żeby nigdy się nie dowiedziała ![]() Starapanno, Aniu, ja sie pesymistycznie nie nastawiłam, bo się cieszę ![]() ![]() Nie smęce Wam ![]() Jakbym miala kasę na koncie to już bym coś zlukała na all a tak to polukam zestawy używane ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.