![]() |
#1531 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
mamy - polskie 70E oraz brytyjskie 32DD (70DD) rozmiar z tabelki jest tylko orientacyjny, rzeczywisty rozmiar zależy od kształtu biustu i często od konkretnego modelu stanika |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Raczkowanie
|
Kasieńko widziałam, że masz "na stanie" Freyę Lucy, która bardzo mi się podoba. Strasznie mi pasują balkoniki Freyi, mam Clarissę, Pippę i Rio, wszystkie są idealne dla moich małych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Zadomowienie
|
Tapioko - Lucy jest krojem bardzo podobna do wcześniejszej Claudii a także do zapowiadanej Charlotte (to do niej będą szorty z kieszonką - w Lucy kieszonki jeszcze nie ma). Z tych, które wymieniłaś - Pippa i Clarissa mają bardzo zbliżony fason
![]() Materiał - bardzo przyjemny, jakby satynowy z lekkim połyskiem - o wiele milszy niż Rio, czy Arabella. Mnie się bardzo kolor podoba - taki srebrno szary z ciemno grafitową koronką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
A ja mam takie pytanie, jak to jest z tą przedłużką? jak stanik jest za ciasny to nie mozna jej nosić caly czas? czy jest to w jakis sposob niewygodne czy źle wygląda? Bo jak szukam stanikow to sobie mysle czasem ze lepiej wziąc ciasniejszy najwyzej bede chodzic z przedluzką ale jak patrze na allegro to np dziewczyna pisze ze sprzedaje stanik bo jest jednak zaciasny.. kupila za 219 a na razie cena jest 79zl.. to tak snuję sobię podejrzenia co do tej przedłuzki.. czemu ona jej nie zastosuje?
![]() ![]() Bo chcialam zalicytować ten stanik ale troche sie boje ze tez bedzie ciasny ![]()
#1537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam, że nie wie o istnieniu przedłużki, albo po prostu jest AŻ TYLE za ciasna, że przedłużka nie daje rady. Na każdym kroku spotykam się ze zdziwieniem jak mi się czasem coś o przedłużce powiem, sporo kobiet nie wie o ich istnieniu ![]() ![]() A przedłużka to wg mnie cudowny wynalazek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Wtajemniczenie
|
Przyszedł do mnie dzisiaj Kostar 075 65C (na moje 68/82-83), jest to model półusztywniany.
Obwód przyjemnie ścisły, wbrew micie o rozciągliwości (w spoczynku ma 59cm i rozciąga się do 75cm). Tylko miseczki coś dziwnie leżą. Dolna pianka dziobuje, a górna część się wbija. Chyba jest za mały, ale obawiam się, że większy dziobowałby pewnie bardziej. Fiszbiny są dość szerokie, idealne dla mnie, ale możliwe, że obwód je trochę rozciąga i dlatego krawędź się wbija. W normalnej pozycji nie wbija się (zdj.2), w wyprosci bułkuje (zdj.3), z profilu wygląda całkiem fajnie. (Możliwe, że mam teraz górkę rozmiarową, nie jestem pewna, bo mi się okres spóźnia.) I co z nim zrobić? Czy jest szansa, że się jeszcze ułoży? |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Zakorzenienie
|
ok, dzięki za odp
![]() ![]() i czy rozmiar bylby odpowiedni na moje 67/86, mam romatice mileny 65e i jest w miare ok tylko piersi mi uciekają wiec musze mieć coś węższego a wybó w 60tkach dosyć tanich i nie miękkich jest mały ![]()
#1542 | ||||
Rozeznanie
|
To ja, Luizka__. Witam was pod nowym nickiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do Kostara, wizualnie bardzo ładny, jeśli za mały to minimalnie, więc chyba nie byłoby sensu wymieniać na miskę więcej. Rzeczywiście troszkę dziobuje, możliwe, że w trakcie noszenia stanik by się dopasował i zaokrąglił. Trudno mi doradzić, czy go zostawić. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Zadomowienie
|
Cyska moim zdaniem na 86 cm w biuście 60E brytyjskie może być trochę małe - tabelkowo raczej 60F Ci wychodzi
![]() ![]() Z usztywnianych tańszych modeli polecam Fifi Keia Pink - wprawdzie obwody też są od 65ciu cm, ale za to bardzo ścisłe ![]() ![]() tikida powinnam mieć Tiffany jeszcze w tym tygodniu - dam Ci znać jak u niej z obwodem i miskami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
Nie znalazlam nic na ebay'u
A to fifi cos tam to jest jakos baaaardzo scisla? mam dopiero 1 "dobry" stanik. bo zaniechalam poszukiwania bo nic nie moge znaleźć ![]()
#1545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja eksperymentuję, bo jestem stanikomaniaczką ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny na balkonetce poradziły, żeby wypruć gumeczkę na krawędzi, nie wiem czy to pomoże, ale może spróbuję. Byłam dzisiaj w Triumphie i jestem w szoku, bo znalazłam 65tki! widziałam do rozmiaru 65E. Przymierzyłam 65C t-shirt bra całkiem fajny, dość ścisły obwód, miseczka na styk (65D nie było). Przymierzałam też 70B z różnych modeli, jedne były małomiseczkowe inne dużo, ale wszystkie za luźne i w większości bardzo rozciągliwe, dlatego jestem zdziwiona, że ten t-shirt bra był w miarę ścisły. Ostatnio napaliłam się na Cleo Georga (ewentualnie Brooke), więcie może jak wypadają fiszbiny? jakiej szerokości są w 30C i 30D? jaki rozmiar powinnam wziąć na 68/82-83? czytałam, że George jest ścisły i dużomiseczkowy, więc myślę nad 30C, tylko boję się (po moich ostatnich porażkach z 65C), że fiszbiny będą za wąskie i że miseczka będzie źle leżeć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
George 28dd leżał źle: marszczył się przy mostku, na granicy materiałów, a dokładniej na tym cieńszym, natomiast dół miałam ładnie wypełniony. Małobiuściasta koleżanka również miała taki efekt.Jak z fiszbinami w george'u to nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, troszkę szersze niż we freyach. Co do brooke 28dd to była wypełniona, ale mnie trochę spłaszczała w porównaniu z arabelką freyi (mam noir 28dd). Podejrzewam, że dlatego, że fiszbiny są szersze (tu jestem pewna, że są szersze ![]() Acha, w obu obwody są dość rozciągliwe, więc chyba możesz próbować z 28 a nie 30. Może jeszcze podam co mam dobre uświadomione: Arabelka 28dd, freya jolie 28e, panache cleo robyn 28dd. Z pollyanny 28dd wyrosłam (podaję, bo wydaje mi się, że kiedyś miałaś jakąś polly) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Raczkowanie
|
Witam dawno was nie czytałam wiedzę że już 3 część... dla tego nie będę odpisywać na wasze posty ale mam pytanie czy ktoś wie o akcji GLAMOUR i Triumph... może w waszych miastach już była i któraś z was na nie poszła? z góry dziękuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Raczkowanie
|
No właśnie, ja też bym chciała usłyszeć jakieś wieści o akcji Glamour i Triumpha. Jakoś nie wyobrażam sobie, że mogliby spasować stanik na mnie, a mam przecież bardzo przeciętny i typowy rozmiar 65E (kontynentalne)!
U nas w mieście w Triumphie był jeden, słownie jeden, stanik 65(B). Przymierzyła moja małobiuściasta koleżanka, strzeliłam jej z "procy" (rozciągał się do około 90) i wyszłyśmy ![]() Tak w ogóle, to przyszła do mnie Freya Myrtle z www.tootiboo.com. Jest śliczna, leży w miarę (ale cudów nie robi) i rozciąga się jak stare galoty! Zauważyłam, że nowe modele Freyi są dużo ściśliwsze. W ogóle to nie polecam nikomu tego sklepu, trzeba być marines, żeby stamtąd zamawiać. Zamówiłam ten stanik 23 sierpnia, dotarł w zeszły piątek (2 października)! Wyobrażacie to sobie? Na maile oczywiście nie odpowiadają, zwłaszcza takie, które mają w tytule "Where is my order". Postanowiłam, że nie będę się szarpać i postraszyłam ich Europejskim Centrum Konsumenckim i czarną listą sklepów internetowych, jest taka, międzynarodowa, prowadzona przez jakąś amerykańską instytucje. Podziałało i stanik dostałam w ciągu tygodnia. Uważajcie na nich dziewczyny, na LB ten sklep ma same takie opinie... W Polsce jest już tyle dobrych stacjonarnych miejsc, poza tym ebay, bravissimo, etc. więc nie warto się szarpać! Edytowane przez Tapioka Czas edycji: 2009-10-08 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zadomowienie
|
Wklejam zdjęcia Marks & Spencer model Ceriso, 65D.
Widać mój brak wprawy w cykaniu fotek, ale mam nadzieję, że będzie lepiej ![]() Stanik nosi mi się świetnie, ale obwód jak mniemam zdążył się już rozciągnąć - wcześniej dusiłam się na najluźniejszej haftce, teraz zapinam na drugą i jest ok - czuję ścisłość, ale oddychać mogę. Proszę o opinie, sugestie. ![]() Edit: Sunsetia, TAKI model. Edytowane przez monik@_monik@ Czas edycji: 2009-10-08 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to 66 pod masz mierzone bardzo ciasno i na wydechu? jednak te 2cm robią różnicę. poza tym ja się nie lubię ściskać i stwierdziłam, że nie będę kupować 28 jeśli wiele osób pisze, że jest ścisłe, kupiłabym tylko gdyby to był mega rozciągliwiec jak Arabelka. Mam Darcey 28dd i jej nie noszę, bo mi niewygodnie. Na all znalazłam na aukcji, że 28dd rozciąga się do 70cm, a ja muszę mieć stanik, który rozciąga się do 75cm. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tapioka, byłam wczoraj w Triumphie i widziałam jedno 65E, co prawda tylko jedno ale zawsze, ja przymierzałam 65C i było dość ścisłe (na ciasno mierzone 68 pod). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z drugiej strony, przeciętna Holenderka jest duża, więc raczej 70 i 75 powinny schodzić jak świeże bułeczki. Z trzeciej strony, 95% kobiet wydzianych na ulicy ma obwód na karku ![]() ![]() Edytowane przez Tapioka Czas edycji: 2009-10-08 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() trochę za bardzo okrojone te zdjęcia, nie można za dużo powiedzieć na ich podstawie Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-10-08 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na razie znalazlam bardotke mileny za 46 zl!! ale nie wiem czy ona sie nadaje do dekoltów bo ja mam same bluzki z dekoltami...hm..
![]() |
#1557 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj mało nie zamówiłam jeszcze raz opium, tylko tym razem jade i Keia Pink Bridgette. Rozmyśliłam się, bo mimo, że opium jest bardzo śliczne i jeszcze żaden stanik takiego dekoltu mi nie zrobił, to obwód ma nieelastyczny i będzie mi niewygodnie. A jeśli chodzi o Bridgette, to ja chciałam cały czarny stanik, a ona ma białe(albo ecrie) kropki i koronki, więc też nie jest tym, co bym na 100% chciała ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1558 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A dopasowanej są po 80zł ![]() Edytowane przez freyah Czas edycji: 2009-10-08 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Zakorzenienie
|
mam wymiary 73/89 jaki to rozmiar bo do choler juz nie wiem;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.