![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Koty perskie
Hm, a ja się martwiłam,że moje kocisko uznaje tylko suchą karmę... Puszkowym jedzeniem mogłabym go straszyć
![]() Dziewczyny, podajecie swoim kotom specjalne mleko? Mój Juventus kiedy był mały dostawał trochę "prawdziwego" (dopiero później dowiedziałam się,że nie powinien wcale), natomiast na to z Whiskasa reagował wymiotami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Mój pers pije tylko wodę, a pół pers pił mleko na początku jak go wzięłam. Pił takie z folii. Teraz pije wodę, a mleko dostaje " od święta"
![]() ![]()
![]() |
#423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Fipronil, substancja czynna zawarta we wszystkich preparatach FRONTLINE®, gromadzi się w gruczołach łojowych skóry i mieszkach włosowych Twojego zwierzęcia, skąd w sposób ciągły uwalnia się na powierzchnię skóry wraz z fizjologicznie wydzielanym łojem." Nic się nie przedostaje do krwiobiegu. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2009-10-07 o 08:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
"Fipronil, substancja czynna zawarta we wszystkich preparatach FRONTLINE®, gromadzi się w gruczołach łojowych skóry i mieszkach włosowych Twojego zwierzęcia, skąd w sposób ciągły uwalnia się na powierzchnię skóry wraz z fizjologicznie wydzielanym łojem."
Nic się nie przedostaje do krwiobiegu. ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystko czym potraktujesz skóre(chemia) czy to zwierzaka czy człowieka przenika do organizmu i ma wpływ na działanie wielu narządów wewnetrznych, a Ty jak będziesz tak wierzyć we wszystko co napiszą producenci jakichkolwiek preparatów to współczuje Ci bo większość to są bajeczki dla nawiwnych!!!! cytuje wypowiedz autorstwa "arnie" podaje link do strony http://www.grupy.otopr.pl/toksycznos...n,5909372.html W internecie mozna znalezc wyniki badan, ktore pokazaly ze srodki takie jak Advantage firmy Bayer, lub Frontline firmy Merial nie sa do konca bezpieczne dla zwierzat domowych. Z tego co mozna wyczytac na zagranicznych grupach dyskusyjnych imidacloprid dziala jak nikotyna. Substancje czynne w postaci imidaclopridu oraz fipronilu moga wywolac wiele efektow ubocznych takich jak miejscowe podraznienia skory, a nawet podwyzszony poziom cholesterolu oraz zmiany w DNA. Znane sa rowniez przypadki wplywu powyzszych substancji na samopoczucie oraz zachowanie zwierzat. Radze troche więcej poczytać na ten temat a nie ![]() ![]() ![]() ULOTKE TO KAŻDY POTRAFI PRZECZYTAĆ!!!! ![]() A MI NAPRAWDE LEŻY NA SERCU ZDROWIE MOICH ZWIERZĄT!!! ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- "Fipronil, substancja czynna zawarta we wszystkich preparatach FRONTLINE®, gromadzi się w gruczołach łojowych skóry i mieszkach włosowych Twojego zwierzęcia, skąd w sposób ciągły uwalnia się na powierzchnię skóry wraz z fizjologicznie wydzielanym łojem." Nic się nie przedostaje do krwiobiegu. ![]() ![]() ![]() ![]() winogronku troche się obawiam o Twoją przyszłość, jak to pisałaś na innych wątkach "zaczynasz jako hodowca" ale jesteś niestety naiwniutka i bardzo uboga w wiedze na niektóre tematy więc proszę Cie nie śledz mnie na każdym wątku i nie dyskredytuj moich wypowiedzi na niektóre tematy, bo Ci na to jeszcze DUŻO BRAKUJE, i jesteś przemądrzała że ho ho ![]() Edytowane przez pandzia76 Czas edycji: 2009-10-08 o 23:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
|
Całą wiedzę jaką przekazuję tu na forum nauczyłam się od specjalistów weterynarzy(którzy uczą przyszłych adeptów) jak i behawiorystów oraz sędziów pracy psów. Więc tylko się ośmieszasz
![]() I proszę nie obrażaj mnie publicznie, bo ja nigdy nie wypowiedziałam do twojej osoby tak pogardliwych słów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Twoja wypowiedz do mojej osoby z wątka o yokach cyt. Ale z Ciebie hodoffca nie ma co ![]() sama się prosiłaś o takie potraktowanie, zainteresowanych odsyłam na wątek o yorkach gdzie winogronek pozwoliła się odnieść do mojej wypowiedzi, jak widać nie jesteś zbyt pojętnym uczniem, albo tak jak już wspomniałam ograniczasz się do powtarzania jak papuga to co w ulotach przeczytasz, lub usłyszysz od weta a nie jednemu z nich kompetencji brakuje - o tym to ja się na skórze własnej i swoich zwierząt przekonałam i wielu czerpie wiedze odemnie na temat hodowli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
Jak na powyższym obrazku widzicie Pandzia jest autorytetem samym w sobie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
Zainteresował mnie wątek poniewaz sama posiadam persa rudego.Jest to znajda i myslalam ze koty nie wymagaja tyle opieki co psy a jednak.. Nie ma mnie od rana do 17 w domu wiec jak przychodze musze poswiecic troche czasu na wyprzytulanie mojego kota itd.Czasami chyba mi sie zali ze tak dlugo mnie nie ma bo usiadzie i miauczy miauczy tak smutnie a jak tylko podejde i ja poglaskam to miauczenie zmienia sie w mruczenie.Nie zglebialam sie w caly watek bo nie mam czasu.Moj kot bardzo lubi sucha karme i zawsze ma ja w misce.Od mleka dostaje biegunki dlatego pije tylko wode.Ogolnie je tylko pokarm gotowy typu saszetki czy puszki ale bardzo lubi tez surowe mieso z kurczaka.
![]() |
![]() |
#429 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
To i tak bardzo delikatnie protestuje, moja stara persica po tym jak musiałam siedzieć w pracy po 11h bo pracownica się zwolniła bez uprzedzenia a nie zdążyłam znaleść nikogo na jej miejsce qupkała pod dzwiami wejściowymi, naszczęście jak opanowałam sytuacje w pracy problem ustał....ale wyobrażcie sobie mój stres jak otwierałam dzwi wejściowe do środka wiedząc co moge zastać zara za nimi czasem nie w kosystencji całkiem stałej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wracajac do tych pchelek jak wolno zapytac co Ty pandziu stosujesz na robalki? mania puszkowa opanowana, dzieki Bogu nowy smak acany podszedl i nie jestem terroryzowana o puszke az tak bardzo - swoja droga dzis mialam sytuacje jak z reklamy Whiskasa ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja tez mam pytanie jeszcze co do mojego persika
![]() Pozatym jak duzo dawac karmy kociakowi ktory ma troche ponad 3 miesiace? Bo moj by ciage jadl, obojetnie ile nasypie :P I czy puszeczka raz na 3 dni bedzie ok?? ![]() ![]() ![]() A od kiedy ta karma/pasta na klaczki?? moge juz ja podawac? Czy kociak za maly? Edytowane przez moniaaaaaaa86 Czas edycji: 2009-10-07 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Rozeznanie
|
Mojemu kocurowi niestety także muszę prawie codziennie "grzebać" przy oczkach, strasznie się wtedy oburza
![]() moniaaaaaaa86-> pocieszę Cię, że mój Juventus ma już prawie 16 miesięcy i nadal szaleje ![]() ![]() Dziewczyny, czy Wasze persy też są takie niezdarne i nieporadne? Edytowane przez milka894 Czas edycji: 2009-10-08 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=moniaaaaaaa86;14629 659]Dziewczyny ja tez mam pytanie jeszcze co do mojego persika
![]() To zależy u niktórych persów może występowaćw skutek infekcji, wszystko zależy od tego czy kotek ma zdrowe oczka i czy ta wydzielina jest czysto fizjologiczna Pozatym jak duzo dawac karmy kociakowi ktory ma troche ponad 3 miesiace? Bo moj by ciage jadl, obojetnie ile nasypie :P I czy puszeczka raz na 3 dni bedzie ok?? Ja stosuje karmienie kociąt w okresie wzrostu bez ograniczeń. ![]() ![]() ![]() Trzeba troszkę incjatywy z Twojej strony efekt taki może być wynikiem złej socjalizacji z człowiekiem im wcześniej Tym lepiej. Większość kociąt przyzwyczjonych do miziania od początku( u nas 4tyg ) samo się regularnie o to dopomina, ale też w dużej mierze zależy to od charakteru. ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- [QUOTE=milka894;14629940]Mojemu kocurowi niestety także muszę prawie codziennie "grzebać" przy oczkach, strasznie się wtedy oburza ![]() Fizjologiczny wyciek z oczu persów jest spowodowany skróconymi kanalikami łzowymni, a nie uciskiem czaszki, bo gdyby ta uciskała oczodoły groziłoby to wytrzeszczem ![]() Edytowane przez pandzia76 Czas edycji: 2009-10-08 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zadomowienie
|
Widzę,że tu same znawczynie tematu ja jestem zielona jesli chodzi oo koty cale zycia mialam psa i nagle wymyslilam sobie ze chce miec kota
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Moj kot (moze wieczorem wstawie zdjecie)to taki ciamciak ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=pandzia76;14630079][QUOTE=moniaaaaaaa86;14629 659]Dziewczyny ja tez mam pytanie jeszcze co do mojego persika
![]() To zależy u niktórych persów może występowaćw skutek infekcji, wszystko zależy od tego czy kotek ma zdrowe oczka i czy ta wydzielina jest czysto fizjologiczna Pozatym jak duzo dawac karmy kociakowi ktory ma troche ponad 3 miesiace? Bo moj by ciage jadl, obojetnie ile nasypie :P I czy puszeczka raz na 3 dni bedzie ok?? Ja stosuje karmienie kociąt w okresie wzrostu bez ograniczeń. ![]() ![]() ![]() Trzeba troszkę incjatywy z Twojej strony efekt taki może być wynikiem złej socjalizacji z człowiekiem im wcześniej Tym lepiej. Większość kociąt przyzwyczjonych do miziania od początku( u nas 4tyg ) samo się regularnie o to dopomina, ale też w dużej mierze zależy to od charakteru. ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez milka894 Czas edycji: 2009-10-08 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
moja kota zdecydowanie jest gamoniasta nie raz tylek za ciezki czy lapa gdzies zostanie albo sie przez nie przewraca
![]() ![]() monia - suchej daje narazie do oporu moja mala sama sobie dawkuje... skoro nie najada sie karma moze karma nie jest pelnowartosciowa? czym go karmisz? im wiecej miesa w karmie tym szybciej sie najada (tak mi sie wydaje ze gdzies czytalam), puszeczke tez daje raz na 3 dni, mniej wiecej 2 razy w tygodniu ![]()
![]() |
![]() |
#437 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Miło że włączasz się we wszelakie dyskusje na tym forum i próbujesz przekazać wiedzę innym użytkownikom. Mam do Ciebie mała prośbę jak chcesz coś napisać to miło by było żeby była to twoja opinia a nie skopiowane słowa innych ludzi. Rozumiem że napisanie czegoś od siebie może być dla niektórych osób za trudnym zadaniem, ale jak już bawisz się w plagiat to wypadało by chociaż zaznaczyć iż jest to cytat i skąd on pochodzi. Link dla zainteresowanych http://www.grupy.otopr.pl/toksycznos...n,5909372.html W dodatku przekazywana wiedza powinna mieć jakąś wartość merytoryczną bo to co cytujesz to tylko puste słowa bez żadnych faktów. Edytowane przez brykiet Czas edycji: 2009-10-08 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
|
Słuchajcie, wypróbowywała któraś z Was filtr węglowy do kociej kuwety albo ' pochłaniacz zapachów?
Zamierzam kupić, ale nie wiem...- czy to w ogóle działa...? http://www.allegro.pl/item753552459_...nda_450_g.html http://www.allegro.pl/item757111233_...najtaniej.html
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
Karmie kociaka ROYAL CANIN czy jak to sie tam zwie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest to wątek z którego korzysta niewiele osób które chciałyby się ze mną zagłębiać w opisywany temat, więc nie widzę potrzeby przedstawiania faktów, a dla tych bardziej zainteresowanych odsyłam do podanego przez Ciebie linku jesteśmy na wątku o kotkach perskich więc nie będe zbytnio odbiegała od tematu. I dziękuje za czujność, bo jest mi wstyd jak cholera za tą wpadke ![]() ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- a wracajac do tych pchelek jak wolno zapytac co Ty pandziu stosujesz na robalki? smileofangel w temacie pchełek u mnie wygląda to następująco, kotki dopóki uczestniczyły w wystawach zabezpieczałam preparatami wyżej wymnienionymi( frontline) bo w takich skupiskach nie trudno o załapanie czegoś a ponieważ 2 kociaste są uczulone na pchły( leczenie objawów około 2 mc) i czesto znaczna utrata sierści zmusiła mnie do kropienia spot-onami regularnie lub jak wypadała wystawa. Teraz kotki siedzą w domu i niczym nie kropie, a piseki są zabezpieczane 2 razy do roku w okresie sezonowości insektów tańszym odpowiednikiem fripexem Co do odrobaczania, stosuje( pratel) cześciej niż przeciętny posiadacz pupilka ponieważ mam mioty i musze przy tej okazji odrobaczać wszystkie zwierzęta, a jak nie mam maluchów oddaje kał do badania na obecność pasożytów 2-krotnie w odstępie 2 tyg gdyż jedno badanie nie jest miarodajne ( koszt 24 zł)I tu przestrzegamy pewnego rygoru ponieważ mamy małe dziecko( 2 lata) które całkiem niedawno przestało pakować wszystko do buzi. Edytowane przez pandzia76 Czas edycji: 2009-10-09 o 00:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
Ponawiam pytanie: Powie mi ktoś mądry czemu moja kicia wskakuje do wanny??
![]()
![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
ja niestety nie mam zielonego pojecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Monia - Royal Canin nie jest dobra karma bo zawiera zboże (że już nie wspomne o pozostalych dwoch) a bardzo malutko mieska... koty nie powinny jesc takich karm
p.s. od kiedy moje kocie przezucilo sie na Acane i Orijena robi tylko 2 kupki w ciagu doby co jest tylko dobrym objawem zmiany karmy, dziekuje za poinstruowanie mnie co do jedzonka ![]()
Edytowane przez smileofangel Czas edycji: 2009-10-13 o 21:37 Powód: blad ort |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Najlepiej porcję dzienną podzielić na kilka posiłków (w zależności od wieku zwierzęcia) - z wiadomych względów ![]() Co do Frontline'a czy innych spot-onów. Wiadomo, że chemia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
a tak wyglada moja niunia teraz
![]() Smileofangel kurcze ja nie wiem gdzie moge dostac te dwie inne karmy bo ja w De jestem, dzisiaj pojade sprawdzic czy takowe maja rowniez, ale nie sadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
piękna niunia, biszkopcik mmm...
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
|
Przez ' RZ' !!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() Przepraszam, ale ja nie mogę w takich przypadkach... ![]()
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.