Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-08, 22:01   #631
Remmi
Rozeznanie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
A tak w ogóle macie już do ślubu coś przygotowane? Zamówiną salę/restaurację, kamerzystę, fotografa, zespół itp.?
U mnie:
* restauracja zarezerwowana i zadatkowana - w sobotę z moim TŻ jedziemy zobaczyć przygotowaną salę dla jakiejś pary, która będzie się pobierać w najbliższą sobotę (i to mi sie podoba - zobaczyć na żywo jak to wygląda zanim się zdecyduję co chcę mieć w menu)
* zespół mamy już zaklepany - jest to zespół, który znamy już od kilku lat, mój TŻ z nimi przez kilka lat współpracował, więc mam cichą nadzieję, że dużo mniej nam policzą
* kamerzysta zaklepany - mój tata jest kamerzystą, kręci na ślubach - oczywiście na moim ślubie tego nie będzie robił, zlecił tę robotę koledze po fachu, ale profesjonalny montaż wykona mój tatuś
* fotografa do ślubu jeszcze nie mamy i szukamy, może macie kogoś do polecenia z płd-zach Wawki?
* auto mamy swoje i sami będziemy jechać naszym ukochanym autkiem
* nie rezerwujemy hoteli dla gości, bo restauracja jest bardzo blisko naszych domów
* fryzjerka - moja będzie robić, makijażystka - moja koleżanka, która robi profesjonalne makijaże
* kwiaty kupuję na giełdzie a układać będzie nasza sąsiadka florystka
* jak na razie brak ciuchów tzn. sukni i garnituru itp.
i chyba tyle na razie
Remmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 22:02   #632
201701300931
Konto usunięte

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

A ja w ogóle padnięta jestem Nie mogłam zasnąć, spałam 4h, jeszcze mnie resztki choroby trzymają i dopiero przed chwilą poczułam się trochę lepiej... I idę spać zaraz, bo jutro znowu o 6 pobudka, uczelnia i praca.

A wieczorem do TŻ do domu na weekend, więc 2 dni odpoczynku, podtykania obiadków pod nos i cieszenia się sobą ;-) I zyskałam dzisiaj duże uznanie w oczach teściów tym, że zwolniłam się z pracy, żeby być z TŻ na obronie
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 22:02   #633
anesh_
Zakorzenienie

tancerka 212 napisała:
u nas na wątku w zasadzie wszystkie panny młode już mają zaklepane wszystko co trzeba- salę, zespół, kamerzystę czy fotografa- nielicznym brakuje co najwyżej fotografa- w zasadzie to już od ponad roku wszystko pozajmowane i szykujemy się na TEN dzień a w zasadzie to plotkujemy tu co nie miara- najlepszy dowód to numer tej części wątku- panny młode 2009 chyba ze 12 części do slubu aż napisały a my gdzie jeszcze do ślubu a już 11 część klepiemy[/QUOTE]

nudno przynajmniej nie jest O! I fajnie, że Was dziewczęta znalazłam, bo mój TŻ daleko za granicą kontynentu siedzi i mi smutno bez niego....

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2009-10-08 o 22:04
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 22:04   #634
certina4
Wtajemniczenie

Cześć Jozia, fajnie że wróciłaś

Ela ja nie pomogę bo nie gotuję Kolejny raz piszę w sprawie sprawozdania z wesela

anesh teraz już pozwolenie na budowę ważne 3 lata

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:

nudno przynajmniej nie jest O! I fajnie, że Was dziewczęta znalazłam, bo mój TŻ daleko za granicą kontynentu siedzi i mi smutno bez niego....

no nie dziwię się, mi czasami ciężko był wytrzymać tydzień nie widząc się z TŻtem, a nie wiem co bym czula jakbyśmy się dłużej nie widzieli

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 22:04   #635
tancerka212
Zakorzenienie

lecę spać dziewczyny- jutro nie wiem czy zdążę rano zajrzeć na wizaż więc od razu się żegnam na cały weekend

Anesh super że zaczynacie budowę- ale zazdroszczę
a tak apropos mieszkań to nowe wieści z frontu remontu- mamy juz zrobione całe wejście do domku- wstawione drzwi, zrobiona elewacja, przykryty daszek i dziś położone zostały płytki na schody- nie widziałam ich, tż mówi że jakiś taki dziwny kolor mają.. ale co tam schody- przecież na schodach się nie mieszka no to zzewnątrz już mamy wszystko teraz jeszcze tylko ta kuchnia i pokój i meblujemy nasze gniazdko wreszcie w tym tygodniu coś ruszyło bo już myślałam że zwątpię... tż mówi że dużo się pozmieniało od mojej ostatniej wizyty więc opowiem wam po weekendzie co mój kochany narzeczony tam natworzył w tej naszej chatce
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 22:06   #636
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
O to smutno rzeczywiście, to my Cię pocieszymy , ale mam nadzieję, że nie na długo tam pojechał Twoj TŻ?
Stary 2009-10-08, 22:08   #637
tancerka212
Zakorzenienie

Anesh biedulko współczuję.. ja z tżtem się widzę tylko w weekendy i ledwo co mogę wytrzymać taką rozłąkę więc nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak ty tęsknisz... chybabym ryczała co wieczór do poduszki taki już przytulak jestem że bez tżta żyć nie umiem
Stary 2009-10-08, 22:15   #638
anesh_
Zakorzenienie

W niedzielę jadę po niego do Pzn. na lotnisko! Hurra! Ale wraca tylko dlatego, że ma złą wizę i musi ją wymienić... jak wymieni to znowu wyjedzie, pewnie do połowy grudnia

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

tancerka212: też tęsknię.... straszliwie... ale jak narazie nic poradzić nie mogę, jakoś musimy zbudować domek, a ja tu na uczelni siedzę, po urzędach jeżdżę, żeby z TŻ studiami pozałatwiać i moimi, i jeszcze z budową sprawy... Ale najważniejsze, że codziennie dzwoni i już niedługo wróci.
Stary 2009-10-08, 22:19   #639
aicila
Rozeznanie

widzę, że tu więcej takich związków na odległość (z różnych powodów). jak dobrze, że nie jestem sama i w trudnych chwilach (oby takich nie było) znajdę tu zrozumienie i wsparcie. na szczęście jutro mój Tż przyjeżdża do mnie i ugasi moja tęsknotę

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 22:21   #640
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Ogląda filmik z oczepin i z jedną z takich fajnych zabaw/niespodzianek jest ciotka z Ameryki.
http://www.youtube.com/watch?v=nb2IF...eature=related

Masz tu Pani Młoda marcheweczke z pola,jak nie będzie męża strzelisz sobie gola.
Masz tu Panie Młody kawałek łańcuszka,jak będzie uciekała przywiązesz do łózka.
Masz tu Pani Młoda słoiczek musztardy jak posmarujesz zawsze będzie twardy.
Masz tu Panie Młody tę o to tareczke,jak będzie pyskowac przetrzyj jej buzieczke.
Masz tu Pani Młoda kiełbaske ze świni,abyś była dobra gospodyni
Masz tu Panie Młody ten kosztowny kisiel,żeby ci w nicy stał jak wozowi dyszel
A teraz ci daje te lakierki,abyś chodziła se z mężem na spacerki
Daje tobie Młody małą paczek fajek,mówili mi goście że ty nie masz jajek.

O Matko porażka. Ja nie lubię nawet być świadkiem takich zabaw, a jak bym miała wziąć w czymś takim udział, to bym chyba opuściła salę

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o sukienkę to podoba mi się taka:
http://www.madonna.pl/pl/maggiesottero.php?s=7.ireland
Albo takie w załącznikach.
Mam nadzieję, że gdzies znajde podobne w tym stylu, bo podejrzewam, że identycznych to nie bardzo (ta ostatnia najmniej mi sie podoba)
Te dwie środkowe to Maggi Sottero - jak najbardziej do kupienia w Polsce

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
nooo nareszcie jutro będe z tztem Ale w sobotę i niedzielę do szkoły
i jeszcze jestem zła bo mam wymyślić jakiś temat pracy a firma o ktorej będę pisać prowadzi księgowość na pkpir i nic nei mogę wymyślić Ale zła jestem. zaćmienie jakieś mam
Pracy mgr albo licencjat?
Pierwsze co mi przychodzi na myśl, to przejście z pkpir na kh. Jeśli chcesz pisać na podstawie prawdziwych danych, a firma ma mały obrót, to nie da rady, ale jeśli możesz zastosować dane fikcyjne (np. bo ochrona danych finansowych firmy), to możesz obrót odpowiednio podwyższyć, żeby był na granicy i wtedy to przejście z księgi podatkowej na księgi handlowe możesz opisać. I tak 1 rodział, to opis zasad prowadzenia pkpir, 2 rozdz. to opis kh, a w 3 rozdz. (praktycznym) możesz na podstawie danych z pkpir sklecić bilans otwarcia na księgi rachunkowe (oczywiście wiadomo, że część danych to się z kosmosu bierze, ale moja koleżanka pisała pracę mgr właśnie na taki temat i dała radę na 5).

I jeszcze jeden pomysł (też zgapiony od koleżanki z pracy): obowiązki podatkowe os. fiz. prowadzącej działalność gosp. (czy coś w ten deseń). Z tego to może być grubsza praca, bo możesz napisać o różnych formach opodatkowania (karta podatkowa, przych. ewidencjonowany, zasady ogólne, liniowy, uproszczone zaliczki) i do każdej formy opisujesz jakie mają obowiązki podatkowe. A w rozdziale praktycznym możesz opisać tę swoją firmę jak ona jest opodatkowana i jakie ma w związku z tym obowiązki.

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja w wakacje kupiłam depilator. Nie boli mnie, ale przestałam używać, bo depilował niedokładnie, a po tygodniu i tak mi wszystko odrastało i trzeba było od nowa. A niby nogi gładkie do 4 tygodni... Wróciłam do maszynki
Bikini to Ja też co tydzień muszę poprawiać jak używam depilatora. Ale nie, że co tydzień całość, tylko pojedyncze włoski odrastają i trzeba je skosić , ale przynajmniej już tak nie boli. Pachy, to tak co 2-3 tygodnie (i też nie odrastają wszystkie na raz, więc oszczędza mi to bólu). A nóg już nie depiluję, bo mam za słabe naczynka i mi się pajączki porobiły (ale przed ślubem się poświęcę). Ale jak używałam depilatora też na nogi, to jeśli dobrze wydepilowałam [czasem po dwóch, trzech dniach musiałam poprawić, bo się okazywało (jak zaczerwienienia i opuchlizna zeszły), że coś przeoczyłam], to miałam gładziutkie przez bite 3 tygodnie, czasem (w lecie) 3,5 tygodnia. W zimie trochę krócej, bo im się chyba pod spodniami lepiej rośnie

Cytat:
A tak w ogóle macie już do ślubu coś przygotowane? Zamówiną salę/restaurację, kamerzystę, fotografa, zespół itp.?
Ja mam salę, zespół i kościół na 100% Z fotografką jestem umówiona na przyszły tydzień. Jak mi się będzie chciało jutro wstać, to może pojadę rozejrzeć się za suknią

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-10-08 o 22:57
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 22:22   #641
anesh_
Zakorzenienie

aicila: a ja myślałam, że tylko ja i mój TŻ za sobą tak ciągle tęsknimy...
Stary 2009-10-08, 22:25   #642
aicila
Rozeznanie

Cytat:
jak widać nie tylko wy...
mój narzeczony mieszka 300km ode mnie, więc od początku związku za sobą tęsknimy... ile razy ja słyszałam, że mam sobie dać spokój z nim, olać związek na odległość bo to i tak nie wyjdzie. ale nikogo nie słuchałam i jestem teraz bardzo szcześliwą przyszłą Panną Młodą

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 22:27   #643
certina4
Wtajemniczenie

aicila jutro będziesz miała równy rok do ślubu

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-10-08, 22:35   #644
anesh_
Zakorzenienie

Jutro mój TŻ ma urodzinki

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

aicila to faktycznie daleko... ale jak widać wszystko można przetrwać).
Stary 2009-10-08, 23:08   #645
onaella
Zakorzenienie

widzę, że cora więcej związkow na odleglośc ale ja jako stara weteranka mogę powiedzieć, że warto czekać
3 lata na odległość bylam z moim Tż, ale teraz od niedzieli mieszkamy razem i jest cudownie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Ela ja nie pomogę bo nie gotuję Kolejny raz piszę w sprawie sprawozdania z wesela
już się poprawiłam i poszło pw

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 23:10   #646
Jazzmanka
Zadomowienie

Do jutra
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 23:59   #647
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość

już się poprawiłam i poszło pw

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ----------

dobrej nocki wszystkim

idę coś obejrzeć bo czuję że znowu nie zasnę

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2009-10-09, 06:59   #648
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ja nie pomogę bo sama sie zastanawiam co by fajnego na jutro na wieczorek wymyślić... mam ochotkę na grzańca

a składałaś papiery na jakieś dzienne? czy tylko zaoczne wchodzą w grę? bo zaoczne są płatne to lipa...

myślę że dla dobrego samopoczucia i komfortu warto ten jeden raz pojechać nawet na drugi koniec miasta
Nie składałam papierów na dzienne bo nie mam opcji zeby je skończyć. Z pracy musiałabym zrezygnować na wesele bym nie nazbierała. A nawet jeśli rodzie całość mi zafundowali to za rok będe po ślubie i musze pracować...

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Jozia a jak w ogóle życie w Uk Ci sie podobalo??

i smakował angielski chlebek??
A życie więc tak na dłuższą metę tam bym nie chciała mieszkać wakacje ok. Ludzie bardzo życzliwi nie znają człowieka a "dzień dobry" Zycie dość monotonne. Praca dom zadnej rozrywki ewentualnie piatek sobota niedziela to wieczorem bary i upicie sie do trupa.
A chleb okropność. Za to herbata specjalnie parzona (bawarka) bardzo mi smakowała, ale tylko z prawdziwego zdarzenia restauracjach. Nie pod budkami czy w marketach ze stoiskami:P

Uciekam do pracy i reszty zajęć
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 07:11   #649
tancerka212
Zakorzenienie

hej dziewczyny ogłaszam że dziś już zaczyna się weekend i wszystkie zobaczymy się ze swoimi tżcikami i będzie duuuuużo wesołych wizażanek a teraz pędzę na autobus! do niedzieli!
Stary 2009-10-09, 07:31   #650
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój też jest daleko ale na szczęście niebawem skończą się te wyjazdy i będziemy cały czas razem

Cytat:
Napisane przez Achila Pokaż wiadomość
widzę, że tu więcej takich związków na odległość (z różnych powodów). jak dobrze, że nie jestem sama i w trudnych chwilach (oby takich nie było) znajdę tu zrozumienie i wsparcie. na szczęście jutro mój Tż przyjeżdża do mnie i ugasi moja tęsknotę
Nie stety jest więcej takich par ale warto czekać na swojego TŻ czasami jest ciężko i smutno ale trzeba sobie radzić. A ile szczęścia jest jak wraca - mmm nie można az tego opisać W środę znów się widzimy

Pozdrawiam wszystkie PM które maja swoich TZ daleko Jeszcze trochę i wszystkie będziemy miały TŻ obok siebie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 07:51   #651
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Cześć ale mnie tu DAWNUSIO nie było. Czasu nie było:P Byłam z Tz zajeta. Teraz właśnie CV mu kończyłam i biedaczek jutro bedzie chodził i roznosił. A w sobote wesele O 11 mamy wyja zd ze Zduńskiej O 7:30 z mama mamy fryzjera
Mój Tz jest studentem (musiałam się pochwalić)
Witaj Super, ze wakacje się udały
Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
A odnośnie nauk przedmałżeńskich - to generalnie ile jest spotkań? Aż 10?? My nie zdążyliśmy na sesję jesienną , oświadczyny były 27 września, a spotkania zaczęły się już 20 września, więc nasz ksiądz powiedział, że się spóźniliśmy, ale w sesji wiosennej pochodzimy - tylko ciekawe jak długo .
My mamy 4 spotkania. Zaczynamy od 8 listopada
Cytat:
My mamy salę, fotografa, orkiestrę i kamerzystę. Niedługo zrobię zaproszenia i zawieszki na alkohol i na razie tyle
Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość

Pracy mgr albo licencjat?
Pierwsze co mi przychodzi na myśl, to przejście z pkpir na kh. Jeśli chcesz pisać na podstawie prawdziwych danych, a firma ma mały obrót, to nie da rady, ale jeśli możesz zastosować dane fikcyjne (np. bo ochrona danych finansowych firmy), to możesz obrót odpowiednio podwyższyć, żeby był na granicy i wtedy to przejście z księgi podatkowej na księgi handlowe możesz opisać. I tak 1 rodział, to opis zasad prowadzenia pkpir, 2 rozdz. to opis kh, a w 3 rozdz. (praktycznym) możesz na podstawie danych z pkpir sklecić bilans otwarcia na księgi rachunkowe (oczywiście wiadomo, że część danych to się z kosmosu bierze, ale moja koleżanka pisała pracę mgr właśnie na taki temat i dała radę na 5).

I jeszcze jeden pomysł (też zgapiony od koleżanki z pracy): obowiązki podatkowe os. fiz. prowadzącej działalność gosp. (czy coś w ten deseń). Z tego to może być grubsza praca, bo możesz napisać o różnych formach opodatkowania (karta podatkowa, przych. ewidencjonowany, zasady ogólne, liniowy, uproszczone zaliczki) i do każdej formy opisujesz jakie mają obowiązki podatkowe. A w rozdziale praktycznym możesz opisać tę swoją firmę jak ona jest opodatkowana i jakie ma w związku z tym obowiązki.
Dziękuję kochana Ty nasze guru księgowe
Ta firma była w jednym roku na pełnych księgach. No ale przepisy się zmieniły i znowu wróciła do pkpir. Chociaz pani promotor powiedziała, że to nawet i dobrze. Tylko, ze ona jest strasznie zakręcona i nie wiadomo czy jej jutro się nie odmieni.
Cytat:
hej dziewczyny ogłaszam że dziś już zaczyna się weekend i wszystkie zobaczymy się ze swoimi tżcikami i będzie duuuuużo wesołych wizażanek a teraz pędzę na autobus! do niedzieli!
No nareszcie piątekMiłego weekendu
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 09:07   #652
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Buziaki dla wszystkich tęskniących PeeMek 2010
Ja pamiętam że my z TŻtem mieliśmy takie beznadziejne rozłąki jak on w woju był... Po 5 tygodni się nie widzieliśmy.. Ale daliśmy radę i teraz już mam nadzieję że zawsze będziemy razem

Cytat:
Co prawda to nie wszystkie ale większośc
Miłego weekendu Tancia

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Buziaki dla wszystkich tęskniących PeeMek 2010
Ja pamiętam że my z TŻtem mieliśmy takie beznadziejne rozłąki jak on w woju był... Po 5 tygodni się nie widzieliśmy.. Ale daliśmy radę i teraz już mam nadzieję że zawsze będziemy razem

Cytat:
Co prawda to nie wszystkie ale większośc
Miłego weekendu Tancia
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 09:12   #653
Remmi
Rozeznanie

Miłego weekendu wszystkim PMkom

Mój TŻ ma prackę, że czasami wyjeżdża na kilka dni w trasę (głównie za granicę), na szczęście rzadko na cały tydzień - ufff.. Ciężko też by mi było, jakby mieszkał gdzie indziej. Strasznie tęsknię jak go nie ma te kilka dni - chociaż może bardziej się martwię czy wszystko dobrze u niego, czy np nie miał wypadku na trasie .

Podziwiam Was dziewczyny będące w związkach na odległość - po raz kolejny przekonuję się, że miłość może być tak silna, że przetrwa wszystko
Stary 2009-10-09, 09:24   #654
Aaś
Zakorzenienie

ButterBear, aicila jeszcze tylko 365 dniczyli równiutko ROK do naszego BIG DAY Teraz to ani się nie obejrzymy aż będzie 09.10.2010

Dziewczyny - njus miesiąca - jaki mam rozmiar wg kalkulatora? 65G!! TAK! G!!

A w ogóle to dzieńdobry wszystkim
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 09:38   #655
lain
Zakorzenienie

Cześć ale wczoraj produkacja ruszyla do przodu Tancerka to jednak gadula

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Lain na prawdę Ci ślicznie w białym! nie mówimy tak, żeby Ci się podlizać, tylko tak jest tylko spróbowałabyś się rozglądać za innym kolorem
dziekuje
nie sprobuje bedzie biala

Cytat:
Podziwiam Was dziewczyny będące w związkach na odległość - po raz kolejny przekonuję się, że miłość może być tak silna, że przetrwa wszystko
rowniez podziwiam moja siostra rok po slubie tak wlasnie zyla przez rok na odleglosc ze swoim mezem. nie moglam wyjsc z podziwu, ze dla nich to zaden problem
ja na szczescie nigdy jakiejs dluzszej rozlaki nie doswiadczylam (najdluzsza to 2 tygodnie jak bylam we Francji z rodzinka czy na wymianie w Niemczech). wojsko na szczescie tez mu nie grozi juz nawet pobiegl swego czasu zeby mu podbili ksiazeczke i przeniesli z automatu do rezerwy zeby juz wszystko bylo pewne a tak to mam TZcika obok siebie, widzimy sie codziennie, kazdy wieczor to wspolny wieczor (nie liczac wieczorow babskich/meskich ) wlasciwie to TZ u mnie mieszka, a u siebie w domu tylko nocuje

Jozia gratuluje TZa studenta moj tez znow student zaczyna jutro zachwycony nie jest i tak ma szczescie, ze w soboty tylko do 12 siedzi
a co Twoj TZ studiuje?

a mi wczoraj tradycyjnie jak to w pierwszym tygodniu odwolali wyklad (profesor slal pozdrowienia z Brukseli ), a cwiczenia trwaly pol godziny - tzw. cwiczenia organizacyjne postraszyli, ze to najgorszy przedmiot na calych studiach, ze w sumie mozemy miec albo piatke albo pale, bo profesor zazwyczaj innych ocen nie daje, wiec mamy sie uczyc, bo egzamin to masakra, ktora dlugo bedziemy pamietac milutko
no wiec w sumie w tym tygodniu nie mialam zadnych zajec
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 09:39   #656
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Witam. Bardzo się cieszę, że tak miło mnie powitałyście. My właściwie jesteśmy już małżeństwem - cywilnym, więc obrączki na rączkach już nosimy. Wymyślilam sobie na początku, że ślub najlepiej zrobić 29 maja- to ten szczególny dzień od którego jesteśmy razem, później jednak stwierdziliśmy, że lepiej zrobić go w wakacje, kiedy mamy spokój przynajmniej z uczelnią... no i zdecydowaliśmy się na 7 sierpnia. Taki sympatyczny miesiąc. Pozdrawiam.
dopisałam do kalendarza na 7 sierpnia
Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Chilanes porażka z tą poradnią ile jest tych spotkań? 3? Musisz jakoś wytrzymać[.....]
Krótka relacja z wczoraj http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2543
zostało ostatnie 3 spotkanie i koniec
Tak z poradni mamy 3 spotkania, nauk - 4, nam zostały 1 nauki i 1 poradnia
Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Moze sie uda.. mama na razie jest oporna, nosi 80c a powinna 75f, twierdzi ze nie kupi mniejszego obwodu bo sie udusi
moja mama tak samo i chodzi w takich za dużych,d ziwi się, ze są neiwygodne itd
Cytat:
Witaaam

Oooo.. jak dobrze, że TU trafiłam właśnie w tym momencie.
Po pierwsze: Dołączam się do wątku, gdyż z moim TŻ pobieramy się 24.04.2010 r.
A po drugie: Zawsze miałam kompleks małego biustu. W zasadzie ciężko mi dobrać dobry stanik - większość z nich jakie mam to 75B, lecz miseczka bywa czasami nie dopasowana, wręcz odstaje co mnie doprowadza do .
Ciężko się przekopać w forum, powtórzcie ewentualnie info o tym kalkulatorze, albo na pw , może odkyję coś nowego o sobie jak Wy i poprawi mi się humorek...

Pozdrowionka dla wszystkich PM 2010!!
witam nową PM, dopisuję
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Cześć kochane Nie mam siły nadrabiać Na ładne oczka udało mi się zwolnić wcześniej z pracy (później odrobię) i pojechałam towarzyszyć mojemu TŻ w obronie. I mam teraz inżyniera w domu
Gratulacje dla Tż
Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Cześć ale mnie tu DAWNUSIO nie było. Czasu nie było:P Byłam z Tz zajeta. Teraz właśnie CV mu kończyłam i biedaczek jutro bedzie chodził i roznosił. A w sobote wesele O 11 mamy wyja zd ze Zduńskiej O 7:30 z mama mamy fryzjera

A Wy szybko piszecie dopiero co była 10 częśc a tu już 11 W takim tempie nigdy Was nie nadrobię

Tż wczoraj wrócił do domu bo od przyjazdu cały czas był u mnie. I jeszcze zaraz po przyjeździe w środę ( we wtorek wróciliśmy) pozyczylismy samochód taty i nam półośka pękła W czwartek tacie opona Jakie szczęście że nic sie nie stało jak rodzice jechali po nas do Poznania bo tam nie wiedzielibyśmy co zrobić. Mówię Wam ekscesy nie z tej ziemi.

Ale wakacje udane dwa tygodnie się odpoczęło chociaż.

Mój Tz jest studentem (musiałam się pochwalić)
Witaj wędrowniczko
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ButterBear, aicila jeszcze tylko 365 dniczyli równiutko ROK do naszego BIG DAY Teraz to ani się nie obejrzymy aż będzie 09.10.2010

Dziewczyny - njus miesiąca - jaki mam rozmiar wg kalkulatora? 65G!! TAK! G!!

A w ogóle to dzieńdobry wszystkim
Razem minie szybciej
Stary 2009-10-09, 09:51   #657
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość

Krótka relacja z wczoraj http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2543
zostało ostatnie 3 spotkanie i koniec
Tak z poradni mamy 3 spotkania, nauk - 4, nam zostały 1 nauki i 1 poradnia
widzę, że co jedno spotkanie to lepsze Ale jesczez tylko jedno i spokój
Stary 2009-10-09, 09:55   #658
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
tym się pocieszam
Stary 2009-10-09, 09:56   #659
lain
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze tylko jedno - najlepsze
ta poradnia to jakas masakra... alez sie uwzieli na ten kalendarzyk... tej babie tez trzeba bylo powiedziec, ze bierzesz tabsy... w takiej sytuacji zrobienie kalendarzyka jest niemozliwe pewnie dostalabys kolejny wyklad, ze tabsy to dzielo szatana, ale nie musialabys sciemniac z kalendarzykiem

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-10-09 o 10:19
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:02   #660
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
jeszcze tylko jedno - najlepsze
ta poradnia to jakas masakra... alez sie uwzieli na ten kalendarzyk... tej babie tez trzeba bylo powiedziec, ze bierzesz tabsy... w takiej sytuacji zrobienie kalendarzyka jest niemozliwe pewno dostalabys kolejny wyklad, ze tabsy to dzielo szatana, ale nie musialabys sciemniac z kalendarzykiem
no te baby strasznie nawiedzone sa Ciekawe jaka ta nasza będzie. Po nowym roku się dowiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości