|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
* restauracja zarezerwowana i zadatkowana - w sobotę z moim TŻ jedziemy zobaczyć przygotowaną salę dla jakiejś pary, która będzie się pobierać w najbliższą sobotę (i to mi sie podoba - zobaczyć na żywo jak to wygląda zanim się zdecyduję co chcę mieć w menu) * zespół mamy już zaklepany - jest to zespół, który znamy już od kilku lat, mój TŻ z nimi przez kilka lat współpracował, więc mam cichą nadzieję, że dużo mniej nam policzą ![]() * kamerzysta zaklepany - mój tata jest kamerzystą, kręci na ślubach - oczywiście na moim ślubie tego nie będzie robił, zlecił tę robotę koledze po fachu, ale profesjonalny montaż wykona mój tatuś ![]() * fotografa do ślubu jeszcze nie mamy i szukamy, może macie kogoś do polecenia z płd-zach Wawki? * auto mamy swoje i sami będziemy jechać naszym ukochanym autkiem * nie rezerwujemy hoteli dla gości, bo restauracja jest bardzo blisko naszych domów * fryzjerka - moja będzie robić, makijażystka - moja koleżanka, która robi profesjonalne makijaże * kwiaty kupuję na giełdzie a układać będzie nasza sąsiadka florystka * jak na razie brak ciuchów tzn. sukni i garnituru itp. i chyba tyle na razie
|
|
|
|
|
#632 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
A ja w ogóle padnięta jestem Nie mogłam zasnąć, spałam 4h, jeszcze mnie resztki choroby trzymają i dopiero przed chwilą poczułam się trochę lepiej... I idę spać zaraz, bo jutro znowu o 6 pobudka, uczelnia i praca.
A wieczorem do TŻ do domu na weekend, więc 2 dni odpoczynku, podtykania obiadków pod nos i cieszenia się sobą ;-) I zyskałam dzisiaj duże uznanie w oczach teściów tym, że zwolniłam się z pracy, żeby być z TŻ na obronie
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
tancerka 212 napisała:
u nas na wątku w zasadzie wszystkie panny młode już mają zaklepane wszystko co trzeba- salę, zespół, kamerzystę czy fotografa- nielicznym brakuje co najwyżej fotografa- w zasadzie to już od ponad roku wszystko pozajmowane i szykujemy się na TEN dzień a w zasadzie to plotkujemy tu co nie miara- najlepszy dowód to numer tej części wątku- panny młode 2009 chyba ze 12 części do slubu aż napisały a my gdzie jeszcze do ślubu a już 11 część klepiemynudno przynajmniej nie jest O! I fajnie, że Was dziewczęta znalazłam![]() , bo mój TŻ daleko za granicą kontynentu siedzi i mi smutno bez niego....
Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2009-10-08 o 22:04 |
|
|
|
#634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Jozia, fajnie że wróciłaś
![]() Ela ja nie pomogę bo nie gotuję Kolejny raz piszę w sprawie sprawozdania z wesela![]() anesh teraz już pozwolenie na budowę ważne 3 lata ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
no nie dziwię się, mi czasami ciężko był wytrzymać tydzień nie widząc się z TŻtem, a nie wiem co bym czula jakbyśmy się dłużej nie widzieli
|
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
lecę spać dziewczyny- jutro nie wiem czy zdążę rano zajrzeć na wizaż więc od razu się żegnam na cały weekend
Anesh super że zaczynacie budowę- ale zazdroszczę a tak apropos mieszkań to nowe wieści z frontu remontu- mamy juz zrobione całe wejście do domku- wstawione drzwi, zrobiona elewacja, przykryty daszek i dziś położone zostały płytki na schody- nie widziałam ich, tż mówi że jakiś taki dziwny kolor mają.. ale co tam schody- przecież na schodach się nie mieszka no to zzewnątrz już mamy wszystko teraz jeszcze tylko ta kuchnia i pokój i meblujemy nasze gniazdko
|
#636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Anesh biedulko
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
W niedzielę jadę po niego do Pzn. na lotnisko!
Hurra! Ale wraca tylko dlatego, że ma złą wizę i musi ją wymienić... jak wymieni to znowu wyjedzie, pewnie do połowy grudnia![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- tancerka212: też tęsknię.... straszliwie... ale jak narazie nic poradzić nie mogę, jakoś musimy zbudować domek, a ja tu na uczelni siedzę, po urzędach jeżdżę, żeby z TŻ studiami pozałatwiać i moimi, i jeszcze z budową sprawy... Ale najważniejsze, że codziennie dzwoni i już niedługo wróci ![]() .
|
|
|
|
#639 |
|
Rozeznanie
|
widzę, że tu więcej takich związków na odległość (z różnych powodów). jak dobrze, że nie jestem sama i w trudnych chwilach (oby takich nie było) znajdę tu zrozumienie i wsparcie. na szczęście jutro mój Tż przyjeżdża do mnie i ugasi moja tęsknotę
|
|
#640 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
porażka. Ja nie lubię nawet być świadkiem takich zabaw, a jak bym miała wziąć w czymś takim udział, to bym chyba opuściła salę ![]() Cytat:
Cytat:
Pierwsze co mi przychodzi na myśl, to przejście z pkpir na kh. Jeśli chcesz pisać na podstawie prawdziwych danych, a firma ma mały obrót, to nie da rady, ale jeśli możesz zastosować dane fikcyjne (np. bo ochrona danych finansowych firmy), to możesz obrót odpowiednio podwyższyć, żeby był na granicy i wtedy to przejście z księgi podatkowej na księgi handlowe możesz opisać. I tak 1 rodział, to opis zasad prowadzenia pkpir, 2 rozdz. to opis kh, a w 3 rozdz. (praktycznym) możesz na podstawie danych z pkpir sklecić bilans otwarcia na księgi rachunkowe (oczywiście wiadomo, że część danych to się z kosmosu bierze, ale moja koleżanka pisała pracę mgr właśnie na taki temat i dała radę na 5). I jeszcze jeden pomysł (też zgapiony od koleżanki z pracy): obowiązki podatkowe os. fiz. prowadzącej działalność gosp. (czy coś w ten deseń). Z tego to może być grubsza praca, bo możesz napisać o różnych formach opodatkowania (karta podatkowa, przych. ewidencjonowany, zasady ogólne, liniowy, uproszczone zaliczki) i do każdej formy opisujesz jakie mają obowiązki podatkowe. A w rozdziale praktycznym możesz opisać tę swoją firmę jak ona jest opodatkowana i jakie ma w związku z tym obowiązki. Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Jazzmanka Czas edycji: 2009-10-08 o 22:57 |
|||||
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
aicila: a ja myślałam, że tylko ja i mój TŻ za sobą tak ciągle tęsknimy...
|
|
|
|
#642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój narzeczony mieszka 300km ode mnie, więc od początku związku za sobą tęsknimy... ile razy ja słyszałam, że mam sobie dać spokój z nim, olać związek na odległość bo to i tak nie wyjdzie. ale nikogo nie słuchałam i jestem teraz bardzo szcześliwą przyszłą Panną Młodą
|
|
|
#643 |
|
Wtajemniczenie
|
aicila jutro będziesz miała równy rok do ślubu
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mój TŻ ma urodzinki
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- aicila to faktycznie daleko... ale jak widać wszystko można przetrwać ).
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że cora więcej związkow na odleglośc ale ja jako stara weteranka mogę powiedzieć, że warto czekać
![]() 3 lata na odległość bylam z moim Tż, ale teraz od niedzieli mieszkamy razem i jest cudownie Cytat:
|
|
|
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
Do jutra
|
|
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- dobrej nocki wszystkim idę coś obejrzeć bo czuję że znowu nie zasnę
|
|
|
|
#648 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A chleb okropność. Za to herbata specjalnie parzona (bawarka) bardzo mi smakowała, ale tylko z prawdziwego zdarzenia restauracjach. Nie pod budkami czy w marketach ze stoiskami:P Uciekam do pracy i reszty zajęć
|
||
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ogłaszam że dziś już zaczyna się weekend i wszystkie zobaczymy się ze swoimi tżcikami i będzie duuuuużo wesołych wizażanek
|
#650 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam wszystkie PM które maja swoich TZ daleko Jeszcze trochę i wszystkie będziemy miały TŻ obok siebie
|
|
#651 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super, ze wakacje się udały Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty nasze guru księgowe![]() ![]() ![]() Ta firma była w jednym roku na pełnych księgach. No ale przepisy się zmieniły i znowu wróciła do pkpir. Chociaz pani promotor powiedziała, że to nawet i dobrze. Tylko, ze ona jest strasznie zakręcona i nie wiadomo czy jej jutro się nie odmieni. ![]() Cytat:
![]()
|
|
#652 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja pamiętam że my z TŻtem mieliśmy takie beznadziejne rozłąki jak on w woju był... Po 5 tygodni się nie widzieliśmy.. Ale daliśmy radę i teraz już mam nadzieję że zawsze będziemy razem Cytat:
Miłego weekendu Tancia ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja pamiętam że my z TŻtem mieliśmy takie beznadziejne rozłąki jak on w woju był... Po 5 tygodni się nie widzieliśmy.. Ale daliśmy radę i teraz już mam nadzieję że zawsze będziemy razem Cytat:
Miłego weekendu Tancia
|
||||
|
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
Miłego weekendu wszystkim PMkom
![]() Mój TŻ ma prackę, że czasami wyjeżdża na kilka dni w trasę (głównie za granicę), na szczęście rzadko na cały tydzień - ufff.. Ciężko też by mi było, jakby mieszkał gdzie indziej. Strasznie tęsknię jak go nie ma te kilka dni - chociaż może bardziej się martwię czy wszystko dobrze u niego, czy np nie miał wypadku na trasie . Podziwiam Was dziewczyny będące w związkach na odległość - po raz kolejny przekonuję się, że miłość może być tak silna, że przetrwa wszystko
|
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
ButterBear, aicila jeszcze tylko 365 dniczyli równiutko ROK do naszego BIG DAY
Teraz to ani się nie obejrzymy aż będzie 09.10.2010![]() Dziewczyny - njus miesiąca - jaki mam rozmiar wg kalkulatora? 65G!! TAK! G!! A w ogóle to dzieńdobry wszystkim |
|
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
ale wczoraj produkacja ruszyla do przodu Tancerka to jednak gadula Cytat:
nie sprobuje bedzie biala ![]() Cytat:
![]() ja na szczescie nigdy jakiejs dluzszej rozlaki nie doswiadczylam (najdluzsza to 2 tygodnie jak bylam we Francji z rodzinka czy na wymianie w Niemczech). wojsko na szczescie tez mu nie grozi juz nawet pobiegl swego czasu zeby mu podbili ksiazeczke i przeniesli z automatu do rezerwy zeby juz wszystko bylo pewne a tak to mam TZcika obok siebie, widzimy sie codziennie, kazdy wieczor to wspolny wieczor (nie liczac wieczorow babskich/meskich ) wlasciwie to TZ u mnie mieszka, a u siebie w domu tylko nocuje Jozia gratuluje TZa studenta moj tez znow student zaczyna jutro zachwycony nie jest ![]() a co Twoj TZ studiuje? a mi wczoraj tradycyjnie jak to w pierwszym tygodniu odwolali wyklad (profesor slal pozdrowienia z Brukseli ), a cwiczenia trwaly pol godziny - tzw. cwiczenia organizacyjne postraszyli, ze to najgorszy przedmiot na calych studiach, ze w sumie mozemy miec albo piatke albo pale, bo profesor zazwyczaj innych ocen nie daje, wiec mamy sie uczyc, bo egzamin to masakra, ktora dlugo bedziemy pamietac ![]() no wiec w sumie w tym tygodniu nie mialam zadnych zajec |
||
|
|
|
#656 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zostało ostatnie 3 spotkanie i koniec Tak z poradni mamy 3 spotkania, nauk - 4, nam zostały 1 nauki i 1 poradnia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
tym się pocieszam
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tylko jedno - najlepsze
ta poradnia to jakas masakra... alez sie uwzieli na ten kalendarzyk... tej babie tez trzeba bylo powiedziec, ze bierzesz tabsy... w takiej sytuacji zrobienie kalendarzyka jest niemozliwe pewnie dostalabys kolejny wyklad, ze tabsy to dzielo szatana, ale nie musialabys sciemniac z kalendarzykiem Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-10-09 o 10:19 |
|
|
|
#660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe jaka ta nasza będzie. Po nowym roku się dowiem
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

Kolejny raz piszę w sprawie sprawozdania z wesela

porażka. Ja nie lubię nawet być świadkiem takich zabaw, a jak bym miała wziąć w czymś takim udział, to bym chyba opuściła salę 

.
ile jest tych spotkań? 3? Musisz jakoś wytrzymać
, może odkyję coś nowego o sobie jak Wy i poprawi mi się humorek...
W takim tempie nigdy Was nie nadrobię