|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)
Cytat:
Widać, że nie masz długiej praktyki kulinarno-dietetycznej Oliwa z oliwek -z 1 tłoczenia tylko na zimno, do sałatek tak naprawdę ![]() Dzisiaj mam krótszy dzień pracy, bo mamy w szkole pasowanie na ucznia , teraz to naprawdę cyrki wyczyniają .... I to popołudniu w piątek |
|
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktoś mi pomoże z tymi sakiewkami z kuraka?? |
|
|
|
|
#4803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Szczególnie fasolkę szparagową. A jak mam do tego serek wiejski to w ogóle poezja Cytat:
Tylko kurcze jakoś ciężko mi sie do tego zebrać- o dziwo ![]() W ogole to mam też zamiar piec chleb....mam nawet już przepis..tylko zaczynu mi brakuje. Żeby go zdobyć muszę wykonać jeden telefon do znajomych i podjechać go zabrać..od 2 tygodni sie do tego zbieram Chleb z tego przepisu wychodzi wysmienity..i mozna go spokojnie jeść nawet i 2 tygodnie ![]() Cytat:
Często kupuję też pumpernikiel To dopiero drogie cholerstwo. 5 kromek 5 zł ------------------- Zapomniałam zabrać tych wyników badań od okulisty Ale byłam wczoraj strasznie zabiegana i zupełnie mi to z głowy wypadło. Z moją kondycją coraz lepiej Wczoraj biegałam 40 min na bieżni. Oczywiście później jeszcze godzina pilatesu .3 tygodnie dopiero chodzę a już widzę diametralna różnicę w mojej świadomości własniego ciała, postawie i ogólnym samopoczuciu. Jestem już super rozciągnięta..stojąc bez problemu dostaję przy wyprostowanych nogach głowa do kolan, co jeszcze 3 tygodnie temu nie do końca mi wychodziło .No i brzuch mam jakis taki twardy ![]() Co to będzie za 3 miesiące -------------- Obejrzałam wczoraj 1 odcinek Dextera- nei zawiodłam się. To jednak najlepszy serial Jak tylko wrócę do domu oglądamy 2 odcinek
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2009-10-09 o 09:40 |
|||
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu chodzi co o ten chlebek własnej roboty, co robi się go bez drożdzy i w piekarniku tak?? My w domku taki w kazdy weekend pieczemy . Przy wyrobie trzeba zebrac słoik odczynu (przed dodaniem ziaren jeszcze) i to jest podstawa do zrobienia kolejnego chlebka.
Ja uwielbiam go, jak jest jeszcze taki cieplu , przepełniony ziarnami róznymi, albo z suszonymi śliwkami
|
|
|
|
#4805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Misku właśnie miałam Cię pytać. Masz jakieś swoje ulubione wege danie z dużą ilością białka roślinnego?. Jakiś taki wiesz...wege specjał
.Cytat:
Ale nie robie wywaru mięsnego więc tłuszcz z masła nie zaszkodzi..a nawet w niewielkich ilościach jest bardzo potrzebny.na moje oczy szczególnie ![]() Ja wiem czy cyrki...pasowanie na ucznia to chyba zawsze było- i chyba własnie piątek to taki standardowy termin na takie uroczystości ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chleba nigdy nie piekłam i jakoś mi się wydaje, że jest to poza zasięgiem moich możliwości ![]() Pumpernikiel też czasem kupuję, masz rację to cholerstwo jest dopiero drogie, mój chlebek z Almy to jest pikuś przy nim ![]() Ja dzisiaj mam salsę, o kondycji ciężko mówić ale ze zdziwieniem ostatnio stwierdziłam, że jestem w lepszej kondycji niż rok temu, wtedy nie dawałam prawie rady wytrzymać godziny tak intensywnych ćwiczeń a teraz daję radę
|
|
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Wczoraj byłam na wspomnianym wykładzie. Było świetnie! Marzeniem każdego architekta jest praca w takim biurze ![]() T. przyjechał, słuchał w oryginale, nie potrzebował słuchawek... Nie to co ja Dziewczyny, od rana chodzę nabuzowana, podjarana. Przypomniało mi się, że też tak miałam ostatnio, gdy zrobiłam sobie odpoczynek od tabletek. Mam ochotę na seks, na flirtowanie - tylko że nie tylko z moim TŻ Oczywiście, nic takiego nie robię, ale po prostu chodzę napalona na ród męski (nie na wszystkich przedstawicieli tego gatunku, of course ). Mężczyźni jako fajne mięsko, które można obserwować i sobie pomruczeć pod nosem. Najlepsze jest to, że widzę zaintereowanie co niektórych Może to aż tak widać? Być może to jedynie taki dzień miesiąca - może mam owulację i jak zwierzę odczuwam biologiczną potrzebę kopulacji z różnymi samcami Tak poza tym to chyba mam uczulenie na moje ruskie cienie do powiek Nie wyobrażam sobie przestać się malować, mam nadzieję, że tylko chodzi o cienie tej firmy. Więc dziś mam na sobie jedynie beżowy cień z Inglota i grubaśne krechy
|
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my co tydzien 2 blachy pieczemy : jedna własnie z ziarnami a druga ze śliwkami. kiedys chciałam z pomidrokami suszonymi zrobic ale były w zalewie i nie pomysłam nawet o tym by je wysuszyc. chlebek nie wyrósł wtedy niestety ![]() ad kuraka. jak to na środku?? Przepraszam, ze tak wnikam, ale pierwszy raz coś takiego mam zamikar zrobić a nie mam kompletnie pojęcia. a chce TZ zaskoczyc. w srodku ma byc farsz z sera faty i oliwek Ja myslałam, ze jak pierś sobie leży płasko to ja tak z boku robię sakiewkę
|
|
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
mam dziś urodzinowych gości i muszę zrobić 2-3 sałatki, pyszne i szybkie - co polecacie?
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
lubię sejtan, lubię orkisz, lubię tofu, lubię soczewicę i inne strączkowe - ciężko powiedzieć, co najbardziej i to takiego coś typowo wege, zastanowić się muszę, zwłaszcza że tak wcześnie jeszcze
|
|
|
|
#4811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj skumulować to napalenie na TŻ ![]() Cytat:
![]() Możesz też rozbić bardzo cienko nałożyć farsz i zwinąć pierś w rulon .
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. może taką? - brokuł (na parze czy podgotowany), do tego świeży ogóras pokrojony, puszka groszku i dużo natki pietruszki - do tego majonez, sól, pieprz albo z brokuła, ale na to feta w kosteczkę, płatki migdałów i sos z jogurtu czosnkowy albo nie wiem, jaka |
|
|
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wezmę piers połozę płasko na stole. natnę gą wzdłóz (na boku) dosc głęboko , potem wpakuje tam farsz i pozczepiam wykałaczkami a jak nie wyjdzie to rozbiję i zrobie zawijaski |
|
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taki plan
TŻ jako przedstawiciel całego rodu męskiego, wybraniec ![]() Ja właśnie jem drugie śniadanie
|
|
|
|
#4816 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Cytat:
![]() Jodie wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dużo miłości, zdrówka, szczęścia, więcej pewności siebie i oczywiście aby sytuacja z TŻ się wyjaśniła!! Sto lat!! |
|
|
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio robię zawsze z kuskusem Mega szybka. Szklanka kuskusu (zalana 1 szklanka wrzątku i odstawione do napęcznienia- nie więcej wody bo papa się zrobi) puszka tuńczyka puszka fasoli czerwonej albo groszku albo kukurydzy cebulka czerwona kilka korniszonów Cebulę i ogorki pokroić, wszystko razem wymieszać...dodać do smaku sol, pieprz, paprykę słodka, pietruszkę siekaną...i sos z oliwy musztardy i majonezu. Twój osobisty, zaobrączkowany, najukochańszy wybraniec
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim...
Jodie, wszystkiego naj z okazji urodzin. Spełnienia wszystkich marzeń i pomyślności we wszystkim co robisz
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Ano.Z jednej strony lubię to uczucie, bo poprawia mi nastrój, dodaje pewności siebie i mam trochę więcej energii. Z drugiej strony jednak jest to dla mnie nienormalne Haniu, wypróbuję sałatkę. Tylko my kuskusu nie jadamy
|
|
|
|
#4820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() grecka to dobry pomysł Cytat:
Cytat:
a jeszcze jakąś z kurczakiem polecacie? menu zakłada - żur , leczo, wedliny swoje ( u nas w zasadzie większosc mięs sami przyrządzamy i wędzimy lub pieczemy ) sałatki, co jeszcze?? ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#4821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja smażę jak się da bez tłuszczu. Czasem na maśle, bo wtedy zupełnie inaczej smakuje potrawa a czasem na zwykłym rzepakowym. oliwę z oliwek tylko na zimno stosuję, bo mam z 1 tłoczenia. Cytat:
Ja robiłam raz tak: piersi nacięłam głęboko a potem rozbiłam i dopiero nadziewałam serem, potem panierka i smażyłam. Innym razem po prostu nacięłam i włożyłam do środka ser żółty i szynkę, zalałam sosem czosnkowym Knorra i zapiekłam. oba wyszły pyszne. Cytat:
Chleb piekłam tylko zwykły pszenny z dodatkami ziaren. Kiedyś zamierzam kupić automat do pieczenia chleb i różne mąki to będę piekła razowe chlebki. 1 odcinek Dextera super ale 2 mnie rozczarował ![]() Jodie sto lat!
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
No to jak wypróbujesz?D
Cytat:
Albo kurczak gotowany, ananas, kukurydza, majonez.
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Twin wielkie dzięki. te moje zawijaski z kurakiem mają byc tez w jakiejs marynacie i zapiekane w piekarniku
Jodie wszystkiego najlpeszego
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu a co wchodzi w skład sałatki gyros?
Twin
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że ten wyjątkowo rozczarował i później będzie lepiej.
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Kuskusu nie jemy, w sensie nie znamy go. Dlatego trzeba to zmienić Z kurczakiem najbardziej lubię taką prostą: podsmażony kurczak, sałata, pomidory (żeby było pół na pół zielonego i czerwonego), ser feta, z dwa ząbki czosnku, sos koperkowo - ziołowy, np. Prymat i grzanki wrzucone do sałatki bezpośrednio przed podaniem Wiadomo, sól, pieprz wedle uznania.Kurde, wysłałam wiadomość i zapomniałam dopisać: WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, jODIE!!!
Edytowane przez asiuk Czas edycji: 2009-10-09 o 11:07 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Jodie, wszystkiego najlepszego, znalezienia spokoju duszy, harmonii i szczęścia, niech się wszystko dobrze ułoży
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
ja bardzo lubię kus- kus.
moja ulubiona sałatka z kus kusem?? Kus- kus, czerwona fasola, kukurydza, podsmazona piers kurczaka (pocieta w kostę), por, śliwki z octu i majonez do tego przyprawy: sól i pieprz Cayenne (ten pikantny, wiec ostrożnie )
|
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze.
Wszystkiego najlepszego Jodie Spokoju, szczęścia i miłości. --------- Piersi z kuraka kroisz na kawałeczki posypujesz przyprawą do gyrosa i odstawiasz na 20 min. Smażysz, po czym kroisz: Kapustę pekińską, ogórki świeże, paprykę, cebulkę czerwoną, kukurydzę. układasz w misce...kurczaka- na to cebulkę , paprykę, kukurydzę, kapustę pekińską i zalewasz sosem z keczupu i majonezu. W oryginale się nie miesza..ale ja nie lubię warstwowych sałatek i mieszam wszystko.
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

, teraz to naprawdę cyrki wyczyniają .... I to popołudniu w piątek 

Niby to takie oczywiste, ale jednak jak sobie to zapiszę i przemyślę, bardziej się zmobilizuję.