|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
ululałam Amelkę przedtem i pospała troszkę w nim. potem marudziła ale posiedziała trochę więc może nie będzie tak źle. może wibracje jprzekonają.
każdy jak zobaczy Amelkę to mówi że jak na swój wiek to duża jest. ciekawa jestem ile waży a wizyta 20 ze szczepieniem i się wtedy dowiem o wagi nie mam. u mnie cały dzień beznadziejna pogoda, pada a mąż mówił że w okolicach Mławy słońce świeci... na szczęście przeziębienie przchodzi a czy wasze dzieci mają tak że piąstka do buzi a cyca nie chcą??czy to po prostu taki czas że muszą coś ssac niekoniecznie żeby się najeść?? Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-10-08 o 16:32 |
|
|
|
#2402 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
cześć mamusie i dzidzusie
buziaczki dla wszystkich bobaskow od mojej Martyni i cioci ;*wpadłam tylko na chwlke pow wam że na nk zaprosił mnie profil strony http://www.benc.pl/ i chcialam wam ją polecić bo bardzo dużo ciekawych rzeczy jest i fajny albumik mozna zalożyć, nie widzialam jeszcze wszystkiego bo moja corcia ostatnio strasznie marudzi spac w domu nie chce a pada okropnie zeby wyjsc na dwór i tylko trzeba ja nosic abo trzymac w pozycji siedacej, juz mi rece opadają z sił, jeszcze na dodatek mąż wraca późno z pracy że nawet nie mam chwli zeby do was wpasc. pozdrawiam goraco i spadam dalej nisic bo juz die wierci mala cwaniara ;*
|
|
|
|
#2403 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() No własnie zapomniałam napisać, że już pisałam do Asi. Pisze, żę po zabiegach jest mała poprawa i zaczyna wątpić w ich skutecznośc, ale jeszcze kilka do końca zostało, więc może jednak. Tęskni za nami i postara się niedługo zajrzec. Dziękuje za pamięć i macie pozdrowienia
|
|
#2404 |
|
BAN stały
|
Unholy a możesz mi pokrótce napisać co się dzieje u eleeri? nie czytałam wcześniejsych wpisów i niestety nie wiem
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
te piąstki to moim zdaniem taka forma zabawy naszych dzieci.Lurunia tez cycka piąstki, nawet zaraz po jedzonku jak brzuszek ma pełen
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2406 |
|
BAN stały
|
a wy jeszcze pisałyście ze wasze dzieci ulewają. Amelka po jedzeniu beknie i to nie zawsze a ulewać to się jej zdarzyło dosłownie kilka razy, to ok?
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
mamy nowa interaktywna zabawke.
Jak u Unholy pralka hipnotyzuje moje dziecko.Siedzi w lezaku przed nia i fika nóżkami bujając się zarazem. Unholy-nie wiem od czego wczorajsza moja akcja.Dzis mnie nic nie boli ani troszke.Po weekendzie wybiore się do lekarza jak nie dostane @ Jutro fryzjer- A w poniedziałek zostawiam mała mamie i jadę malować dziewczynę do sesji. W czwartek mąż będzie mial okazję się wykazać instynktem opiekuńczym, bo jadę na próbny ślubny spory kawałek- jakieś 40km od domu więc ok 3h mi zejdą. Mimo wszystko spokojniejsza jestem ze bedzie z mężem niz z mama, bo u mamy w domu chora Natka.Niby ona parterze a mama na piętrze.Małej mojej od popoludnia nie sciagałam smarków bo nic jej nie zalega.Może mamy juz chorobę przepedzona
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Bry,
melduję że żyjemy dziękujemy za pamięć (Miramej ![]() piszę na szybko bo młody właśnie zasnął i nie wiem ile pośpi, a że tej nocy się wyspałam, bo spałam aż 7 godzin na raty to piszęnie wiem czy to normalne ale moje dziecko prawie nie śpi ![]() w dzień max 2-3 godzin na raty ja nie śpi to marudzi, normalnie nie mogę nic zrobić w domu w nocy to samo, budzi się co 1-1,5 godz ![]() Katar jakoś nie może go opuścić do tego ślini się na potęgę, gryzie paluszki albo pcha do buzi piąstki albo co ma pod ręką- podobno na ząbki ![]() jakby było mało atrakcji to jeszcze ulewa na potęgę i ![]() no i po spaniu, spadam ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Śpi dalej ![]() poza tym co wymieniłam wcześniej jest kochanym chłopcem ![]() martwią mnie trochę te jego wymioty, ale może to z tego kataru ![]() rano wydobyliśmy takiego gluta, że dorosły by się go nie powstydził a jak dzisiaj go karmiłam to słyszałam jak mu furgocze nowy glut, po czym młody ewidentnie go wciągnął i chyba połknął z mlekiem bo już mu nie furgotał ![]() No i nie wiem czy nadrobię to co naskrobałyście podczas mojej nieobecności ![]() pochwale się, że dzisiaj po raz pierwszy założyłam swoje spodnie sprzed ciąży i nawet były luźne oby tak dalej a może jak wrócę do pracy będę ważyć upragnione 60 kg.
|
|
#2409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za wieści od eleeri Cytat:
Kurczę, a tak liczyłam, że napiszesz, że Mati super śpi w nocy ![]() Kuba w dzień też śpi coraz mniej, ciężko Mu zasnąć, albo byle co Go wybudza , a jak nie śpi, to domaga się ciągłej uwagi, teraz też przed chwilą się obudził i Małż musi czytać Mu książeczkę ![]() Długo Go trzyma ten katar , byliście jeszcze raz u lekarza? A to ulewanie i wymioty wcześniej też były? Może zrób tak jak Svinecka USG brzuszka ![]() Gratuluję chudnięcia
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koleżanki córka ma ponad pół roku i dale budzi się co 2 godziny, nawet po mleku modyfikowanym - widocznie ten typ tak ma ![]() mój też jak zaśnie to chodzimy na paluszkach i nic nie robimy bo byle szmer go wybudza, a tak chociaż chwila spokoju jak śpi ![]() ulewanie było, wymioty też ale sporadycznie jak sie przejadł a niechcący ścisnęło się mu brzuszek, zaczekam jeszcze jak katar przejdzie bo to może z tego. zbudził sie ![]() więc lecę
|
|
|
#2411 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć babolki
Jakiś dołek mnie dopadł... Chyba za dużo myślę... Ponawiam pytanie: Groszkolino chcesz Sab Simplex, bo nie wiem??? Jakby co, to mogę Ci jutro wysłać, tylko podaj dane na pw. To spadam, bo nie mam weny...
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Wczoraj pisałam, że jestesmy mało aktywne a Wy dzisiaj mnie zaskoczyłyście bo mam sporo do czytania ![]() Niestety jestem padnięta, wpadłam tylko na sekundke. Lece sie wykąpać i do wyrka. Ostatnio brakuje mi energii, jestem ciągle zmęczona, nie dosypiam Kubus grzeczny ale cos dzisiaj znow stracił apetyt. Pluł mlekiem, bawił sie smoczkiem Bardzo polubił soczek z marcheweczki, dzisiaj wypił 60 ml. Kupiłam juz mu zapas Bobofrutków Przyznam, że pyszne są te soczki ![]() Uciekam juz, do jutra
|
|
#2413 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
a po drugie: ja dzis bylam u gina i nic mi nie okreslal, powiedzial jeno ze w miare ok , hmmm Cytat:
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
eleeri Laura wczoraj tez sie obrzygała dokumentnie.Mysle ze zalegała jej wydzielnika w gardle i przy odbiciu wyrzucilo wszystko w gore.Dziś jej o wiele lepiej, ale tez nieco ulała przy odbiciu.
Moge polecic ci krople Nasivin dla niemowlat i masc majerankowa.Chyba ze juz to stosujecie to sama wiesz ze jest to wysoce skuteczne. Wyskoczylam sobie po butki do centrum, no i w perfumerii zabalowałam...zawsze się "usprawiedliwiam" przed mężem, że przeciez maluje zarobkowo to szeroki wachlarz kolorystyczny muszę miec cieni,róży,pudrów, a zawsze z mysla o sobie kupuje he he he No to poprawilam sobie humor Mąż zamówil pizze,zjadlam i udaje sie na spoczynek.Niech idzie w biodra ![]() dobranoc
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam jeszcze na chwilkę, bo małż zajmuje się małym (gadają i spiewają sobie
) a ja jem i przy okazji stukam na klawiaturze Czy u was też jest tak dużo biedronek ? Normalnie jakaś plaga, po godzinie wietrzenia pościeli, miałam w niej 3 biedronki i pająka mordowałam wszystkie po kolei ![]() Cytat:
Nie mam tych kropli, a o maści majerankowej zapomniałam a mam ją przecież Ja mam jakiś syropek (ale go nie daję po tym jak przeczytałam ulotkę) i środek w spraju/spreju (jak to się pisze ) homeopatycznyA te krople to jak sie podaje niemowlęciu ? Jak to mówią, "dobry kit to połowa sukcesu" ![]() Mmm, pizza- zjadłabym Zmykam juz bo trzeba smarki przed nocą odciągnąć i małz będzie młodego usypiał ![]() wpadnę jutro jak młody będzie łaskawy i mi pozwoli
|
|
|
#2416 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje słoneczko też dużo ulewa i czasem wymiotuje. Myślałam że z czasem będzie mniej ulewać a mam wrażenie że coraz więcej. Już się zaczynam tym martwić.....
|
||
|
|
|
#2417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() uspalam mala i pobiegalam na orbim ale teraz czuje zmeczenie........ jakos dzisiaj mnie caly dzien zoladek pobolewal i zbieralo mi na wymioty....moj tż to nawet ciaza mnie straszyl cwaniak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
helooo
Kurcze, małż pojechał w delegacje i zabrał mojego lapcia ... a ja sie męcze na jego kompie - jakoś cieżej mi sie go włącza niż laptopa ![]() Bartosz śpi - odiwedziła nas dzisiaj moja kuzynka ... i ciagle tylko słyszałam, jaki on jest extra ... paluszki, włsoki, uszka, oczka, rzęski .. no wszystko było extra ![]() aaa i zapomniałam Wam napisac jaką wczoraj miałam niespodzianke ... no w szoku byłam, bo powinien być w Irlandii, a on zrobił nam suprise i przyjechał dwa tygodnie wcześniej, nic niekomu nie mówiąc /tylko mama wiedziała, bo bilet kupowała i Go przywoziła do domu/ Bał sie, ze Bartek go nie pozna, bo ostatnio widzieli się w sierpniu, ale było ok! Nawet sobie pogadali ... Cytat:
to super!Cytat:
![]() Cytat:
... bo u nas chyba wózkiem nie pojeździmy ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2419 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby ten katar mu przeszedł jak najszybciej!no i gratuluję spadku wagi ... Cytat:
Cytat:
/jest takie?/mówisz, że pyszne soczki??? ładnie to tak podkradać dziecku? ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja Weronika tez tak podnosi glowke jak Amelka skierki... jak nosze ja na rekach przodem to chce siadac i wlasnie tak glowe odchyla ! a kreci ta glowka we wszystkie strony taka ciekawa
|
|
#2421 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to masz na pocieche Cytat:
Aniu wspaniala niespodzianke Wam tata zrobil Czesc kochane! Nie zlinczujcie mnie, ale Ania znowu przespala cala noc- od 22:30 do 6 Jejku, zeby juz tak zostalo ![]() Wczoraj caly dzien byla u nas tesciowa. Zapowiadala, ze chce posprzatac, poprasowac, odciazyc mnie- a tu w zasadzie caly dzien przegadalysmy Poszlysmy na dluuugi spacer, zjadlysmy lunch, wieczorem dojechal tesc i razem z moim mezem zjedlismy obiad. Myslalam, ze uda mi sie pospac, ponudzic sie (juz nie pamietam, jak to jest ), poczytac, a tu tesciowa nawet pieluszki Ani nie zmienila. A moze i dobrze, troche sie stresowalam Jej checia porzadkowania mojego domu- no bo jak to, tesciowa sprzatac moje brudy? Ale skonczylo sie dobrze, wszyscy przezyli ![]() Nareszcie piatek Zapowiadaja piekna sloneczna pogode. Moze sobie okna umyje?
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
jestem całkowicie wyspana jak karmiłam młodego o 6.30 poczułam łaskotanie na udzie - to pająk sobie po nim spacerował ![]() wydałam z gardła serię nieartykułowanych dźwięków jednocześnie tłukąc ręką po nodze i wyrywając Matiemu cycia z buzi małż przyleciał z odwetem i stwierdził że że mnie wariatka bo on nie widzi żadnego pająka ![]() nie wiem czego się spodziewał skoro ja po nodze tłukłam ręką z taką siłą że mam ją teraz czerwoną ![]() a tak w ogóle to mały spał od 22 do 3.30 zbudziłam się pierwsza bo miałam zimno i mokro, cyć mi przeciekł (nie przyzwyczajony do takich długich przerw), mimo że śpię na wznak - jak w trumnie -bo nawet ręce mam złożone połowa podkoszulki z przodu mokra, aż sprawdziłam czy moje dziecko żyje ![]() żyło ![]() dałam mu cycia na śpiąco i spał do ok 6.30 kiedy mu przerwałam - j.w. Cytat:
wtedy wszystkie są extra ![]() no to tatuś Wam zrobił niespodziankę na długo przyjechał ? ciekawe co z tymi piąstkami u naszych dzieci ![]() czy to faktycznie idą zęby ? A ja uciekam bo od 8 są zabiegi - może będę pierwsza
|
|
|
#2423 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
, a tak sobie obiecywaliśmy, że w dzień będziemy się zachowywać normalnie głośno ![]() Mam nadzieję, że te wymioty i ulewanie to właśnie przez ten katar i że miną Cytat:
U nas nie ma aż tak dużo biedronek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mów, że te piąstki to na zęby, bo my jeszcze wzdęć nie przegoniliśmy ![]() U nas wczoraj po kąpieli niestety znów był płacz, ale ponieważ zaczął się później niż zwykle, nie doszło do mega histerii, ale skończyły mi się pomysły , eh
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
nie pocytuje bo sie spiesze do fryzjera
mala juz zostawilam spiaca u mamy.Zrobilam jej wystawke z pieluch,mleka,herbat,grze chotki,misia,smoczka i wszystkiego co potrzebne. Chcilam tylko Eleeri napisac ze ta buteleczka z kroplami jest z atomizerem i 2krople wpuszcza sie do noska-2x przyciskajac wiec z aplikacja nie ma najmniejszego problemu. Ja krople 2x dziennie.Rano i wieczorem.To chyba tak dlugo dziala.Mala spi cala noc mimo katarku i nie chrzaka ani nie odkasluje przez sen co mialo miejsce pierwszej nocy nim kropli nie mialam. Popros w aptece takie dla niemowlat, bo one maja niskie stezenie roztworu.Laura nie ma jeszcze 3miesiecy ale polozna powiedziala że ze spokojem moge podac i o nic sie nie obawiac. Buziaki.Pedze sie robic na bóstwo.Musze tylko fryzjerce powiedziec ze nie chce dzis wlosow na prostownice bo namietnie mi je prostuje a przeciez mam loki ![]() Oby córcia nie plakala u babci...
|
|
|
#2425 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Ania0104;14645584]helooo
Kurcze, małż pojechał w delegacje i zabrał mojego lapcia ... a ja sie męcze na jego kompie - jakoś cieżej mi sie go włącza niż laptopa ![]() Bartosz śpi - odiwedziła nas dzisiaj moja kuzynka ... i ciagle tylko słyszałam, jaki on jest extra ... paluszki, włsoki, uszka, oczka, rzęski .. no wszystko było extra aaa i zapomniałam Wam napisac jaką wczoraj miałam niespodzianke ... Bartosz tak słodko sobie spał wieczorem, ze kąpiel była dopiero po 22 ... o dziwo był super grzeczny i nawet sie uśmiechał ... wyciagnęłam go z wanienki, gadamy sobie a tu nagle ktoś puka do drzwi - i wchodzi mój tato ... no w szoku byłam, bo powinien być w Irlandii, a on zrobił nam suprise i przyjechał dwa tygodnie wcześniej, nic niekomu nie mówiąc /tylko mama wiedziała, bo bilet kupowała i Go przywoziła do domu/ Bał sie, ze Bartek go nie pozna, bo ostatnio widzieli się w sierpniu, ale było ok! Nawet sobie pogadali ... [QUOTE] Bo jest extra A to super niespodziewajka Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciukasy, żeby zabiegi pomogły.Cytat:
Szkoda, że Kubas płacze wieczorami... ---------------------------------------------------------------------- Witam, Mój szkrab ostatnie dwie noce śpi od 20 do 6 Jestem zakręcona jak słoik z gwoździami, bo poszłam (pobiegłam ) wczoraj do gina, a wizytę mam na dzisiaj. Muszę znowu mamę zaangażować. Jutro też, bo chcemy z Małżem poczynić zakupy na zimę, bo nas zima w trampkach zastanie.
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No szkoda, ale robimy, co możemy. Mam nadzieję, że z czasem to się unormuje. Ale co? Maciek śpi 10 godzin bez jedzenia? Nieźle ![]() Hehe
|
|
|
#2427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Maciek wybudza się tak ok 2, ale tylko coś tam postękuje, nie chce jeść, zjda może z 10ml i zasypia, dajemy wtedy monisława i śpi dalej, ale to ost. dwie noce i może to być przypadek. Zapomniałam, kupiliśmy elektr. nianie i przymierzamy się na przeprowdzkę, Maciej do swojego pokoiku, a my do sypialni, ale nie mogę się jeszcze przełamać.
|
|
|
#2428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomaga ![]() odbyłam z nim poważną rozmowę i chyba sie przejął ![]() śliczne, słodkie biedronki na pewno gryzą - podłe. Jeszcze by mi małego pogryzły No własnie wszyscy mi mówią, że tak objawia sie zabkowanie, nawet 1-1,5 miesiąca wcześniej, ale że to dobrze bo sie dziecko mniej nacierpi bo dziąsełka są jeszcze miękkie i ząbki łatwiej wychodzą biedaku może mu zimno ? mój na początku też płakał, ale ja wiedziałam z czego bo miał aż "gęsią skórkę" na brzuchu Cytat:
A Laurka juz nie płacze na widok babci ? Cytat:
![]() Dzieki za kciuki Będzie dobrze, zobaczysz Oj, kiedy mój tak będzie spał ![]()
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
A moja maluda cos dzisiaj w nocy kombinowala- zbudzila sie juz o 3.00 i nie chcialo jej sie spac!! zasnela dopiero o 5.00 po wielu probach ululania
![]() to chyba przez to ze w dzien spala wczoraj duzo jak na nia
|
#2430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba śpi od 20.30 do 3.-3.30, a potem do 6.30 i dalej do 10. Oczywiście są odchylenia od tego czasu, ale generalnie w nocy wstajemy do Niego tylko raz za udaną przeprowadzkę, kiedyś trzeba (jak się ma warunki )Cytat:
Kurczę, Kuba też się ślini na potęgę i łapki prawie po łokcie wkłada do buzi. A wczoraj wypluł cyca i zjadał piąstkę ![]() Nie, nie jest Mu zimno, nie było Cię, więc pewnie nie wiesz, ale mnóstwo pomysłów dziewczyny rzuciły i nic . Nie jest głodny, nie jest Mu zimno, ma stały plan dnia. jedynie może zmęczenie, bo czasem w dzień nie może zasnąć. Potrafi aż się zanosić i charczeć ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

buziaczki dla wszystkich bobaskow od mojej Martyni i cioci ;*

i wygląda na starszą 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo już mu nie furgotał 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

... no w szoku byłam, bo powinien być w Irlandii, a on zrobił nam suprise i przyjechał dwa tygodnie wcześniej, nic niekomu nie mówiąc /tylko mama wiedziała, bo bilet kupowała i Go przywoziła do domu/
to super!
żeby ten katar mu przeszedł jak najszybciej!