|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Obama otrzymał Pokojową Nagrodę Nobla
Jestem w lekkim szoku. Nawet nie wiem, czy będąc na miejscu Obamy bardziej bym się ucieszyła czy zmartwiła. Może im chodziło o kampanię, o zjednoczenie ponad podziałami, gdzie czarni i biali ramię w ramię... i takie tam.
Moim zdaniem trochę podkopali znacznie Nobla.
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedzial ,ze jesli zawioda wszelkie pokojowe negocjace to wtedy to zrobi ale nie sadze ,zeby to zrobil. Ale jesli Izrael ma prawo posiadac bron to moim zdaniem Iran takze ma takie prawo.Niech sie wszyscy rozbroja lacznie z USA . |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
SZOK. Nagroda Nobla nic już nie znaczy. Jestem zniesmaczona
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
ludzie mówią, że tym noblem wytrącono mu z ręki możliwość napaści na Iran. Może coś w tym jest? Może nie było to wcale takie głupie posunięcie strategiczne...?
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Kompromitacja.
Az dziw, ze to nie zdarzylo sie w Polsce ;>
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Reszta to speklacje. Wedlug mnie komisja bawi sie w niebezpieczna gre, bo nie mozna byc az tak dalekowzrocznym w kwestiach polityki. Oni maja oceniac i doceniac, a nie wplywac na losy swiata. |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale raczej demokraci nie sa za bardzo za wojnami ,no chyba ,ze nie ma juz wyjscia. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Za starania to dzieci dostają cukierki... :/
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam tym bardzo zaskoczona. Uważam, że Obama nic nie robi - taki pozorant. W ogóle to zauważyliście, że czarnym to się za wszystko należy?
Sytuacja kilka lat wstecz: zamiast pokojowego nobla dla Jana Pawła II przyznali go jakiejś osobie chyba Wangari Maathai za sadzenie drzewek i takie tam...
|
|
|
#40 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeciez czarni nie krzyczeli ,ze chca jakieks nagrody, prezydentem tez nie zostal bo chcial czy mu sie nalezalo bo jest takiego koloru a nie innego. Moj maz jst czarny a nie uwaza ,ze mu sie wszystko nalezy.Sam nawet byl zdzwiony tym noblem... Premier Zimbabwe ,ktoremu moim zdaniem bardziej nalezal sie Nobel pokojowy go nie otrzymal ,wiec chyba jednak czarnym sie nie wszystko nalezy. A gwoli scislosci Obama nie jst czarny tylko jest mulatem to tak wogle. |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam, że nagrodę nobla to się dostaje za rzeczywiste działania przynoszące jakieś efekty a nie za gadanie ile się chce zrobić
Ogólnie jestem bardzo ale to bardzo rozczarowana i do tego wręcz zniesmaczona tym faktem
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
wg mnie to jakiś żart:/ Nobel dla prezydenta kraju który wysyła swoich i koalicyjnych żołnierzy aby strzelali do innych... tez mi szczytny cel i powód aby przyznać mu Nobla... kpina
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co wiem jest prezydentem nie caly rok ,a wojna w Afganistanie rozpoczela sie zaraz po ataku na WTC a w Iraku jakis rok pozniej ,wiec on ich tam wyslal???? Dziwne bo nie byl wtedy prezydentem. Kontynuuje ta wojne to fakt ,ale jest u wladzy jakies 8 misiecy wiec ciezko wojska wycofac z dnia na dzien.W Iraku zmiejszono troche wojsk i powoli sie wycofuja. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Bezsens totalny.
|
|
|
|
|
#45 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyklad chocby - Indie i Pakistan, kiedys sie krwawo braly za lby, a gdy juz oba panstwa arsenal atomowy posiadaly, to dochodzilo tylko do drobnych incydentow, ktorych zadna ze stron nie probowala eskalowac, wrecz przeciwnie. Cytat:
Nie ma co ukrywac, ze ze swoim jestestwem jest pupilkiem wielu mediow i jest lubiany, choc jak na razie jest to gadanie po proznicy.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#46 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
to jest skandal.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
No już same wybranie go na prezydenta (wg nie miał żadnych konkretnych planów wyborczych i w sumie nadal nic konkretnego nie robi) to był taki "zryw" bo murzyn nigdy nie był prezydentem itp. Jego żonę okrzyknięto najlepiej ubraną kobieta świata (wg mnie nie ma kobieta za dużo gustu), no i teraz ten pokojowy Nobel... Żeby jeszcze było za co, ale jak dla mnie to nie szczególnie jest.
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Też jak usłyszałam, że dostał tę nagrodę to pierwsze pytanie jakie mi się nasunęło to : a za co niby?
Ech. Wydaje mi się, że to tylko po to żeby pokazać, że wszyscy są super tolerancyjni.
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem rozczarowana...
od dziś - od przyznania TEJ nagrody - moje zdanie o Szanownej Komisji Noblowskiej bardzo się zmieniło... TEN Nobel w moich oczach zmalał do rozmiarów lizaka, czy cukierka. Odebrano nagrodzie tę wyjątkowość i znaczenie... Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2009-10-09 o 20:14 |
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Totalnie sie zgadzam też jestem w szoku o co w tym wszystkim chodzi?
|
|
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się - nie znaczy. Od dawna już. Biorąc pod uwagę, że w 1994 roku Komitet Noblowski przyznał Pokojową Nagrodę Nobla terrorystom, wybór Obamy wydaje się nie taki znowu skandaliczny. Dla mnie oczywiście. Znalazłoby się jeszcze paru "odpowiednich" kandydatów: Fidel Castro, Kim Dzong Il i im podobni.
A że Obama nic nie zrobił? Może to i lepiej dla świata ;-)) Natomiast Pokojowej Nagrodzie Nobla przydano dzięki temu trochę nonsensownego, pythonowskiego uroku... |
|
|
|
|
#53 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To malo wiesz. Poczytaj o planach zmian w opiece medycznej to raz ,dwa o planach wycofaniu wojsk z Iraku ,potem troche o szkolnicywie. Zapraszam do lektury cnn na poczatek poszukaj w archiwach moze cos znajdziesz. kiedys Jesse Jackson tez kandydowal a jakos prezydentem nie zostal ,wiec gadanie ze zostal wybrany na prezydenta bo jest ciemny ,ze jakis "zryw" to poprostu bzedeta. A pozatym to on nie jst "murzynem" a mulatem ,a to jest roznica. ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Ale dlaczego Izrael moze posiadac ta bron i nikt nic nie krzyczy a Iran nie moze. Co do Afganistanu to ciezki temat. jestem przeciw wojna jak najbardziej ,ale to co robili tam talbowie przed wkroczeniem wojsk to bylo straszne. Chociaz niewiem czy z nimi mozna wygrac.... Edytowane przez traci Czas edycji: 2009-10-09 o 20:41 |
||
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że był "zryw". Został poparty przez wiele sławnych osób (aktorów, piosenkarzy), a jak wiadomo mają oni swoich fanów... Takie jest moje zdanie i go nie zmienię. Nie chcę się kłócić, bo według mnie nie ma o kogo...
wyglądać jak dziewczyna, myśleć jak mężczyzna i pracować jak koń. Edytowane przez elizka1987 Czas edycji: 2009-10-09 o 20:50 |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co wiem jest prezydentem 8 miesiecy ,nie caly rok. Naprawde poczytaj lub posluchaj wiadomosci np na cnn ,abc dowiesz sie co i jak ,zwlaszcza jesli chodzi o sluzbe zdrowia. I to jest Twoj argument na rzekomy "zryw" ,ze ludzie glosowali na niego bo poparli go aktorzy????? Myslisz ,ze ludzie slepo sluchaja swoich iulubionych aktorow?Ty to robisz? To nie byl zryw ,moze poogladaj to co Ci napisalam , archiwum. Ja podczas gdy w USA byla kampania ogladalam wiadomosci coziennie ,tutaj tez non stop nam pokazywali. |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest prezydentem nie uniknie oceniania... Jak na razie nie wypada za dobrze.
wyglądać jak dziewczyna, myśleć jak mężczyzna i pracować jak koń. Edytowane przez elizka1987 Czas edycji: 2009-10-09 o 21:03 |
|
|
|
|
|
#57 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz calkowita racije Mr. O piekne daje przemowienia (chodz i to sie juz znudzilo) duzo gada a nic nie robi, ale to ze nic nie robi to i dobrze bo jego pomysly sa fatalne. A co do wyborow to tak zostal wybrany po pierwsze bo kolor skory a i po drugie bo pieknie gadal. Ale doswiadczenie ma smieszne i kompletnie sie na prezydenta nie naddaje. A z tym noblem to smieszne ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2009-10-09 o 21:10 |
|||
|
|
|
|
#58 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pozatym to nastolatki nie glosuja.... Nie jestem tolerancyjna na sile ,ja poprostu nie dziele ludzi na kolory czy pochodzenie tylko na to jakimi sa ludzmi. A wdlug mnie on jest dobrym czlowiekiem.Pomagal biednym w Chicago po skonczeniu szkoly np A teraz przekazal cala swoja nagrode z Nobla na cele charytatywne. Tu masz plan ,ktory mial podczas wyborow ,zobacz i potem pomysl ,czy mozna to wszystko zrobic w ciagu roku. Malo tego nad sluzba zdrowia caly czas pracuja ale republikanie troche przeszkadzaja wiec demokraci maja troche podgorke. http://www.barackobama.com/issues/healthcare/ |
|
|
|
|
|
#59 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do jego planow i ich wykonania, to sie ostanio w ww temacie wpisalem. Cytat:
Co nie zmienia faktu, ze to co wyrabiali Zydzi przy okazji zeszlorocznych walk, wola o pomste do nieba. Cytat:
No i co w tym zlego? A w Polsce jakie sa idolki nastolatek?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

.

bo niby za co ??
No i co w tym zlego? A w Polsce jakie sa idolki nastolatek?