|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
witam Nowe Mamy
ja mam wrazenie że jest co raz gorzej ale zpomniałam Wam napisac - jak była u mnie połozna to powiedziała, ze moge wypić szklankę grznego piwa z miodem i Lence to nie zaszkodzi, tylko TŻ cos nie chce iść do sklepu leń
|
|
|
|
#3182 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa to może faktycznie wykorzystasz TZ-ta i wpadniecie- jak nie we wtorek to w jakis inny "dogodny" dzień
![]() A ja po cały dniu "biegania" zostałam sama - TZ pojechał na na karty (od zawsze gra w piątki w karty z kolegami) a Kubuś został u babci na noc |
|
|
|
#3183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś pewna, że chcesz zobaczyć zdjęcie takiego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Tja, ja z moich 75B wskoczyłam już na D, a niby jeszcze piersi mają urosnąć ![]()
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia
moj własnie poszedł po piwko dla mnie bezalkoholowe, albo to z 1% a jak nie bedzie to ma mi kupic coca cole![]() i zaczynamy seans filmowy, bo ilez mozna siedziec i czytac wizaz...Moj Tz wymyslil sobie, ze bedzie robil nalewki. A wystarczylo, ze na innym watku kolezanka podala przepis na nalewke goralska, powiedzialam mu o tym i sobie to tak wzial do serca, ze przesiedzial dwie godziny i sobie jakies przepisy znalazł inne ![]() a jeszzce w dodatku prawdopodobnie swoja postac z Wowa moze sprzedac juz conajmneij za 2tys zł....cos mi sie w to wierzyc nie chce, ale gonie go, jesli to prawda to niech sprzedaje dolozymy kase i kupimy auto
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale np. dobra koleżanka ze studiów, nie kontaktowała się ze mną od 3 miesięcy, nie wiem co jest grane, skąd taka długa przerwa ![]() Dzięki Żeby nie było, my też się zastanawiałyśmy gdzie się podziewasz, tylko że Kropka nas tu nastraszyła swoimi przeczuciami, że już na porodówce wylądowałaś. Zabrałam się za pakowanie torby, w związku z tym mam kilka pytań, bo ja nigdy w szpitalu nie byłam ![]() 1.W czym mam rodzić? Bo mam 4 nowe koszule nocne do karmienia, ale nie wiem czy w takiej koszuli nocnej się rodzi, czy w jakiejś koszulce, czy jak ![]() 2.Klapki mam wziąć pod prysznic, a do chodzenia jakieś papućki czy też mogą być takie klapki jak na basen, bo ja miękkich papućków nie lubię. 3. Ręcznik do ciała, a podwozie, słyszałam, najlepiej osuszać ręcznikiem papierowym? Prawda to? 4. W jakie torby się spakowałyście? Bo ja mam to na razie wyłożone na biurku, ale strasznie tego dużo
|
|
#3186 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jesli chodzi o ruchy małej to w ogóle nie czujesz ruchów przez cały dzien - czy to tylko kwestia większego lenistwa córci?? Cytat:
|
||
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas daja koszule do porodu ad2 ja biore klapki pod prysznic i osobno papucki ad3 Recznik do ciala a nawet 2 biore a do podwozia reczniki papierowe ad 4 to u mnie tez wszystko lezy wylozone i nie chce mi sie za to zabrac zeby do torby schowac
|
|
#3188 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam położna mówiła o masażu rozluźniającym właśnie w tych punktach, gdzie pokazane jest przyklejanie elektrod. Cytat:
![]() Pamiętam jak poznałam się z tztem to nie chciał mi wierzyć, że w Polsce w zimie pije się gorące piwo. Ale od czasu jak go wzięłam w Poznaniu do knajpy i zamówiłam mu grzańca, to zimą obejść się bez tego trunku nie może ![]() Cytat:
Przyjemne i zdrowe Cytat:
![]() 2. Klapki pod prysznic i klapki domowe. 3. Biorę tylko zwykły ręcznik. 4. moja torba ma wymiary ok 40x80 ![]()
|
|
#3189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja rodziłam w koszuli- ale nie nowej i nie do karmienia- taką "zużytą" wybrałam do porodu- chociaż do dzis ją mam i nie została w żaden sposób przy porodzie zniszczona Ale po porodzie i tak przebrałam na świeżą i juz odpinaną (do karmienia)ad2. Mogą byc klapki- tobie ma byc wygodne wiec jak nie lubisz papućków to spakuj tylko klapki ad3 prawda- reczniki papierowe sa najlepsze-wogle to bardzo dobrze trzeba osuszać podwozie zeby szybko sie goiło ad4 sama mam torbę nie spakowaną - tzn tą swoją i nie mam pojecia w co sie spakować
|
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu jest rozleniwiona, ale reaguje na dotyk, głaskanie brzucha i pukanie, więc myślę, że jest ok.
|
|
#3191 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem zła jak wygłodzony lew.Na budowie niby dostali bimber i pili po pracy,oczywiście moje wredne kochanie nieodmówiło. ![]() : pala:.JESTEM TAK W****IONA ŻE SZOK
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula, Gucia, Malinka dzięki za odpowiedzi
Czyli będę rodzić w koszuli nocnej, w tej co mi się najmniej podoba Papućków nie biorę, bo takowych nie posiadam i nie lubię. To wezmę japonki pod prysznic i takie gumowe klapki do chodzenia. Co do tych ręczników, to ja mam takie małe zboczenie, w domu mam osobno ręcznik do ciała, do podwozia i do włosów. A twarz wycieram papierowym ![]() Czyli wszystko wiem, tylko dalej nie wiem do jakiej torby ![]() Mam taką walizeczkę malutką na kółkach, ale do szpitala z taką walizką raczej nie bardzo
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki
wpadlam tylko napisac, zebyscie sie nie martwily, ze juz sie rozdwoilam... Po calodniowym lezeniu wszystko sie uspokoilo i czuje sie juz normalnie....przynajmniej fizycznie, bo mam dola tak ogromneeego, ze szkoda gadac...sama nie wiem dlaczego... Nie bede wam smucila...Obiecuje, ze jutro sie odezwe i ze nie urodzimy dzisiaj w nocy... Buzki
|
#3194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2) moga byc tylko klapki 3) no mysle ze najlepiej jednorazowym podwozie.. na wypadek plam z krwi i bakterii potem na tym reczniku chyba ze wezmiesz sobie kilka recznikow normalnych specjalnie w tym celu.. 4 ja w taka torbe podrozna czy tam jak na silownie.. taki jamnik + jeszcze mam 2 siatki (jedna z rzeczami na wyjscie dla mlodego a druga z takimi higienicznymi artykulami jak np: podklady, majtki popoodowe, podpaski, rectanal, nakladki silikonowe na sutki, laktator, itp.) Cytat:
ja bym sie chyba nie zdecydowala na porod w wodzie.. jesli bym miala rodzic sama to moze jeszcze tak ale jakby tz mial byc przy mnie to nie chcialabym aby na to patrzyl.. Brombi spokojnie pakuj w walizke
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-10-09 o 20:58 |
||
|
|
|
#3195 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
już pierzesz?
Mój zabobonny tata powiedział mi przez telefon " proszę cię, nie kupuj nic przed porodem" a ja na to, że nie wierzę w takie przesądy i muszę być przygotowana! witamy w domku! mam nadzieję, że ta gorączka przejdzie i wszystko wróci do normy " jako takiej" najważniejsze, że Kordek już w domku! Cytat:
Witam! i druga mamusię też witam ![]() Cytat:
ale moja dzidzia chyba tak jak Guci... nie ruszą się regularnie ale jak zaczyna figlować to ja aż podskakuję! We wtorek idę do gina to zobaczymy czy wszystko w porządku! Cytat:
Do mnie przyszła paczuszka z allegro. Głównie Zakupiłam skarpeteczki. Są takie słodkie! |
|||
|
|
|
#3197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Brombuś zdjęcie jutro zrobie. Bo dziś to się taka anty foty czuję ALe niestety nie w mundurze bo by mnie tż chyba zamordował![]() A co do fryzjera to niby mogę iść ale boje się że mi będą po ciąży włosy wypadać i jak ja teraz zrobie odrost to mi swoje wypadnie i jak jeszcze potem to już bede chyba łysa Bo ja Wam kiedyś pisałam że kiedyś miałam ciemne włosy a teraz jestem blondynką no i taka "zmiana" niestety mi wykosiła trochę włosów Zmykam na Shreka może mi co humor poprawi |
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie sprawdzilam w familie.pl i jestem juz w 34tc
ja to nigdy nie moge zapamietac kiedy mi sie kolejny tydzien zaczynachcialam wszystkim mamusiom podziekowac za komlementy
|
#3199 |
|
Raczkowanie
|
Może ja wszystko źle robie
Może rzeczywiście powinnam mu na wszystko pozwalać.To że napił się tego bimbru niby tam bo ten facet im dal,to nieznaczy że musi pić dalej do ****y nędzy.Miał iśc do sklepu po picie-kaszke i wziąśc sobie piwo do domu.A nie on wrócił ze sklepu niekupił picia tylko kaszke i żeby podlizać się to kupił mi jabłko i brzoskwinie .Powi edział że idzie i koniec.To niech spierdala mu powiedziałam i już.Aż mi się płakać zachciało.Dobrze wie że ja coraz gorzej się czuję.A dziś to już kompletnie myślałam że to już dziś urodzę bo tak mnie dziwnie brzuszek bolał.Jutro się ****a do niego nieodezwe wogóle.Zaraz kładę malą lulku bo jeszcze bawi się u babci z pieskiem.DOBRANOC KOCHANE
|
#3200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może zrobię tak jak Kropka, rzeczy do ubrania i kosmetyki dam do torby a te higieniczne bambetle do reklamówki jakiejś. Rzeczy Małego już spakowałam, ale to tylko pieluszki, oliwka i chusteczki, więc szału nie było ![]() Cytat:
Dobrze że już lepiej i trzymamy Cię za słowo
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Paczka czy twoj Grzesiek nie przesadza?? moim zdaniem to juz alkoholizm kiedy bardziej zalezy ci na chlaniu niz ciezarnej narzeczonej
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłej nocki i poprawy humoru życzę
|
|
#3203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Brobmi ja tez mam taka mala walizeczke na kolkach i jak nie zmieszcze sie w jedna torbe to wezme sobie ta walizeczke wlasnie
Kate ja tam na Twoim miejscu bym smignela do fryzjera ,przeciez fryzjer zrobi Ci jakas dobra farba i bedzie widzial stan Twoich wlosow wiec mysle ze napewno nie bedzie chcial zaszkodzic A MI WLASNIE SIOSTRA DZWONILA ZE JEJ CZOP POWOLI ZACZYNA ODCHODZIC......
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu kurcze u siostry to chyba tydzien do terminu tylko zostal
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
o matko!!!używany pajacyk Armaniego za 149zl
I nawet nic spacjalnego:http://www.allegro.pl/item773184491_..._310_00zl.html ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Paczkaa co twoja "teściowa" na to wszystko mowi- bo przeciez mieszkacie razem to słyszy jak sie kłócicie???
|
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
Paczka wybacz ale ja popre Kropke bo ten Twoj Grzechu to naprawde przesadza z tym piciem juz!!!!!Co za palant za przeproszenem wie ze ma w domu kobiete w ciazy ktora zaraz mu dziecko urodzi a dla niego chlańsko najwazniejsze
Wybacz ale inaczej nie da sie tego skomentowac,moglam nic nie pisac ale juz mnie to zaczyna draznic ze tak przez niego musisz cierpiec i sie wiecznie na niego wkurzac-NIEODPOWIEDZIALNY DZIECIAK!!!!!!!
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
no dokladnie tydzien prawie bo ma termin na 15
Cytat:
Faktycznie ten pajacyk nic szczegolnego a dziecku na metke nikt nie bedzie zagladał ![]() ![]() U mnie w lumpku podobne tylko bez takowej metki sa po 4zł ![]() ![]()
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 310zl za nowy pajacyk bym nie dala nawet jakbym miala kasy jak lodu w zime..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

Autko dalej sprawne
- TZ pojechał na na karty (od zawsze gra w piątki w karty z kolegami) a Kubuś został u babci na noc
czasami az mnie zaboli...
niektore ciotki tak samo. Nawet jedna do mojej mamy smsa wyslala ostatnio:Jak sie Dom. czuje?

Zmykam na Shreka może mi co humor poprawi
ja to nigdy nie moge zapamietac kiedy mi sie kolejny tydzien zaczyna