|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Cytat:
![]() ![]() Jestem na diecie już drugi miesiąc ale nie mogę narzekać na monotonne jedzonko mimo, że kuchara ze mnie belejaka ![]() ![]() Serki homo jem na słodko, codziennie koktajl, muffinki i inne deserki - nie jest źle ![]() Czuję się aktualnie przejedzona bo wszamałam 4 takie kotleciki rybne i caaaaałą salaterkę kapusty pekińskiej z pomidorkiem, cebulką, przyprawami i jogurtem ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Raczkowanie
|
A ja na obiad miałam zupę kapuśniak i placuszki z jajek .Super jedzonko . Dzisiaj byłam u synowej na dobrej kawie a na stole wylądował talerz z ciastem i pomimo wielkiej ochoty nie zjadłam nawet kawałka ale zerkałam łakomie na te wspaniałości. Teraz piję drink proteinowy ale bez niczego taki naturalny i też dobry.zostały mi 2 placuszki jajeczne i też je dzisiaj zjem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Zakorzenienie
|
A co tu się dzieje
![]() ![]()
#3034 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny,
niektore z Was moze mnie jeszcze pamietaja... A ja juz w 3-ciej fazie,troche dziwnie. Wymienilam cala garderobe. Schudlam 12 kilo i wygladam chudo.Wystarczy. Co dziwne,balam sie ze najwiekszy problem bede miala ze zrzuceniem brzucha,ale nie-plaski a jak lekko,powtarzam lekko wciagne to wklesly. Natomiast gdzieniegdzie na udach zostala mi warstwa tluszczu,ale i tak nogi wygladaja chudo(w spodniach). Tak szczupla bylam w liceum,a to bylo 28 lat temu,he he. 3 fazy boje sie troche,bo nie wiem jak bedzie,czy nie bedzei jojo. Co i ile jesc,zeby nie popelnic bledu.No ale damy rade. Pozdrawiam Dukanki. P.S.Co sie dzieje z Betii5?Nie wpisuje sie juz... |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rzeczywiście Betii już tu dawno nie pisała ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- W pewnym momencie myślałam już, że wyniosłyście się na jakiś inny wątek bo tak pustką wiało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No tak, pewnie macie racje. Organizm nie będzie tak szybko chudł. Zaskakujące bo bardzo mi się nie chce w ogóle jeść! Może nie ćwiczę, ale jem same P i jest dobrze, chyba przyjmę system 5/3 ![]() Ewik- podziwiam i gratuluję ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3037 |
Zakorzenienie
|
ewik a z jakiej wagi startowałaś
![]() Takiemu to dobrze,już 3 faza,a moja waga w górę ![]()
![]() |
#3038 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja już odpadam
![]() Do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Raczkowanie
|
Diete zaczelam 20 lipca z waga 66,6 wzrost 162 cm.
Na uderzeniowce schudlam 4,2 kg,potem mialam miesieczny zastoj (bralam zastrzyk hormonalny -klimakterium-mysle,ze to wstrzymywalo spadek wagi),a potem w ciagu miesiaca 5,4 kilo w dol,potem reszta czyli 2,4 w porywach waha sie 0,5 kg gora dol. Bylo lato i najbardziej brakowalo mi owocow. Pilam cole zero z biedronki cala nawet butelke,do tego ze 3 kawy,2 kawy bezkofeinowe,czasem na wymiane z cola-woda aleksandria z biedronki. Nie kombinowalam z jedzeniem,zadnych dukanowskich wypiekow, czasem jogurt 0% ze slodzikiem huxol i cynamonem,zapachem waniliowym. Codziennie na sniadanie owsianka na szklance mleka(lub dwoch bo bardzo lubie). Na obiad pokrojona w paski piers z kurczaka z warzywami lub bez. Lub mielone z indyka z otrebami(mysle,ze z otrebami troche przesadzalam z iloscia). Wieczorem czesto tatar.W miedzyczasie jakis wiejski 3% z rybka i cebula. Ryb niewiele jadlam bo nie lubie (ale po grecku tak i czasem robilam sobie) Powiem Wam,ze trzeba bylo sie w tej kuchni nastac,zeby cos wykombinowac dla siebie i rodzinki osobno no i dlatego juz nie bawilam sie w tzw.cuda. |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 |
Zakorzenienie
|
Dzięki ewik
![]() Ja też już się żegnam do jutra ![]()
#3041 |
Raczkowanie
|
No i nie uprawialam zadnego sportu,nie mialam sily.
Niestety dieta odbila sie troche na mojej witalnosci. Wczesniej nie stosowalam zadnych diet,oprocz moze zasady zryj polowe,co i tak mi sie nie udawalo. Pozdrawiam Was wszystkie.Warto dietowac bo to dziala. |
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
Witam z samego rana..kurde mam problem wogule nie chce mi sie jeśc od wczoraj.dzis wcisnelam w sibie na snaidanie jogurt naturalny i plasterek szynki i to koniec..jest to 6 dzien uderzeniowki w poniedzalke wprowadzam wazywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3043 |
Rozeznanie
|
witajcie
![]() wczoraj bylam ostatni dzien na f.uderzeniowej i schudlam przez 5 dni 2 kg (dokladnie 1,9) ![]() ![]() ![]() ![]() na sniadanie zjadlam s.wiejski ze slodzikiem i kakao,planuje zrobic dzis sernik na zimno. Oczywiscie dzis zaczynam jesc warzywa(yeaa)i juz sie nie moge doczekac pieczarek na obiad ![]() ja dzis jade na dzialke i do lasu na grzyby ,a wam zycze udanego weekendu ![]()
Edytowane przez Licja20 Czas edycji: 2009-10-10 o 07:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Raczkowanie
|
Witajcie o poranku
![]() ![]() Pierwszy dzień Warzywek zaczęty serkiem chudym.. monotonia..ale grunt, że jeszcze go uwielbiam ![]() Mam pytanie.. Dukan radzi 5/5 lub 1/1... a czy wolno zrobić sobie 3/3 lub 4/4 a potem wrócić do 5/5 jak mi się życie ustabilizuję ( lub pozostać w trybie 3/3 lub 4/4)? W przyszłą sobotę czeka mnie 40km marszu po drogach prostych, górkach i pagórkach..więc nie chciałabym być tylko na samych proteinkach, bo jak na razie to dla mnie synonim bólu glowy i spadku sił fizycznych. Wczoraj zgrzeszyłam ![]() Dziś wstałam jak nowo narodzona.. na wadze 62kg czyli 3 mniej po I fazie. Grunt, że moja mama zaczyna się przekonywać do tej diety ![]() ![]()
#3045 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczyny
![]() zwazyłam się dziś bez jakiegos mega oczekiwania na cud ![]() a zgrzeszyłam przedwczoraj piwkiem a wczoraj poza dozolonym sernikiem zjadłam 2 kostki czarnej czekolady ja tak samo, niezbyt chce mi się jeść, ale warzywka to już bym mogła
#3046 |
Raczkowanie
|
Witam
w tę piekną i słoneczną sobotę ![]() dzisiaj mój ostatni dzień uderzeniówki (jutro warzenie po fazie I) i chociaż jakoś strasznie nie było mi tęskno za warzywkami, to się cieszę, że to już jutro ![]() zaraz wciągne śniadanie, wieśniaka i troszkę wędliny, zaraz po nim - niech wielkie sprzątanie się zacznie ![]() trzeba jakies zakupy zrobić pod kątem warzywek - no i mojego ukochanego brokuła w końcu zjem. miłego dnia wszystkim |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- od jutra warzywka włączam i tak dla ścisłości pytam od razu4 dni z nimi jechać a póżniej proteinki bo nie chciałabym walnąć pomyłki Edytowane przez becia78 Czas edycji: 2009-10-10 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim.Dla mnie to jest dzień fatalny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3049 |
Raczkowanie
|
Witam w tą deszczową pogodę. Taki widok za oknem to aż kusi do grzeszenia eh.
Na śniadanko zjadłam sobie twaróg z rzodkiewką ![]() Gdzie kupujecie foremki na muffinki bo ja nie mogę nigdzie znaleźć u mnie w sklepach takich a mam ochotę sobie je zrobić ?? Nic ide sprzatać żeby mnie z szafki nie wołały ciasteczka, bo mówią zjedz mnie zjedz mnie. Miłego dnia
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie w kazdym gospodarczym sklepie sa nawet na ryneczku osiedlowym mamy gospodarczy gdzie są patelnie itakie tam różne rzeczy do domu i tam też sa;] ja własnie pieke chlebek,przed ostatnie dwa dni nie mialam na nic czasu i jakos nie wiele jadłam waga stoi w miejscu no ale dizisaj nadrobie ![]() miłęgo dnia dziewczynki
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
Witam,a u mnie od rana słońce świeci
![]() Agus30 no nie przesadzaj.Nie katuj tak siebie a już na pewno nie wymioty ![]() ![]() ![]() ![]() Ja dziś robię gołąbki,będę się zajadać dzisiaj i jeszcze jutro.
#3052 |
Raczkowanie
|
Jesienny, deszczowy dzień... a fuj!
Rano jak zwykle dwa śniadanka do przygotowania: moje i Pięknego ![]() ![]() Zaraz wybieramy się na zakupki bo już wszystko wymiotłam z lodówki. Jak przypomnę sobie tą sprzed diety pełną, kolorową to aż się dziwię, że tyle dało się przejeść ![]() Dzisiaj chyba znowu akcja muffinki ![]() ![]() Gratuluję dziewczynkom którym waga poszła w dół ![]() ![]() ![]() Do później!
#3053 |
Rozeznanie
|
ja wlasnie wrocilam z dzialki
![]() ![]() ![]() teraz lece robic sernik na zimno bo mam chcice na slodkie ![]() oby sie udal !
#3054 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie
![]() U mnie dzisiaj faza 2 , po uderzeniöwce mam za soba juz 4 kg, nawet nie zle i to mnie cieszy ze sie tak zawzielam na te diete Dukana ![]() ![]() Od dzisiaj zaczynam faze 2, wlasnie jestem po obiedziku gotowany filet z potarta marchewka i ugotowany kalafiorek (troche), i przyzwyczajam sie do tych gotowanych rybbbbb dziewczyny bo poczatek byl wstretny.....bee ![]() ![]() A jakie mozna owoce jesc dziewczyny i warzywa wszystkie sa dozowlone???? Pozdrawiam i zycze wszystkim super efektöw ![]() ZACZELAM 05.10.2009 Mialam 102kg ![]() FAZA 1 98kg(uderzeniöwka) FAZA 2...... FAZA 3... CEL 68kg ![]() DAM RADE!!!!!
![]() Edytowane przez sqorpion31 Czas edycji: 2009-10-10 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o warzywa to większość jest dozwolona,ale jednak nie wszystkie: pomidory, ogórki, rzodkiewki, szpinak, szparagi, pory, zieloną fasolkę, kapustę, grzyby, seler,fenkuły,wszelkie zielone sałaty łącznie z cykorią, boćwinę, bakłażany, cukinię, paprykę, a nawet marchew i buraki pod warunkiem , że nie będą podawane do każdego posiłku. Najlepiej jak zaopatrzysz się w książkę Dukana "Nie potrafię schudnąć" Wtedy dowiesz się dokładnie o co chodzi w tej diecie.
![]() |
#3056 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
czesc owocow w ogole nie wolno,dopiero w 3 fazie bedziesz mogla jesc jeden owoc dziennie i to tez nie wszystkie. warzywa mozesz prawie wszystkie
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzis szalenstwo dyniowe. Kupilam taka wielka krowe (Halloween sie zbliza) i teraz kombinuje co z niej zrobic. Dam wam znac potem co wyszlo. a i dla odmiany u mnie slonecznie dzisiaj
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#3058 |
Zakorzenienie
|
Ja już wciągnęłam gołąbka
![]() A moja waga to można powiedzieć,że stoi bo w ciągu tygodnia spada i rośnie i na koniec jest właściwie jak na pocaczątku tygodnia.Mam tylko nadzieję,że to się nie długo zmieni i ruszy w dół ![]()
#3059 |
Raczkowanie
|
Witam w ten deszczowy dzień . Pózno dziś weszłam na forum ale byłam poza domem,ale już informuję jaka dziś waga otóż 01kg więcej po drugim dniu p+ w . Dziś i jutro dzień z ucztą [dwa posiłki ]i już piekę chlebuś zwykły bo 2 kromki będę mogła zjeść . Zapach czuć w całym domu aż żal że to tak mało będę mogła zjeść i rodzina dokończy to moje dzieło . Śniadanie;kawałek mojego zrobionego pasztetu, rzodkiewka i pomidor oraz herbata a potem była kawusia i serniczek .Obiad ;zupa jarzynowa i kurczaczek z kalafiorkiem .Teraz zrobie drink proteinoy i wieczrem CHLEBUŚ .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Zakorzenienie
|
Aloes chlebuś zwykły to znaczy jak ?
Mogłabyś napisać ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.