|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
ale się nie musisz uczyć w sumie więc 5 będzie![]() u nas się dziewczyny jakieś burzyły bo one robiły licencjat w WSB-prywatnej-i nie dostaną przepisów, bo wiadomo jak to na prywatnych najlepiej jak wpadliśmy na zajęcia do pani dr a ona się tak patrzy "a Wy po co tutaj" ![]() a z tego wykładu co ona prowadzi jest egzamin
|
|
#812 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
cześć dziewczyny
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A taki album wykonany przeze mnie, niemożliwy do kupienia w sklepie na pewno będzie stanowił piękną pamiątkę, Mojej mamie prezent na pewno tez się spodoba., Nie wiem jak mamie TZta bo jakoś nie znam jeszcze jej gustu ani zainteresowań, ale myślę że coś zrobione od serca, gdzie włożyło się dużo wysiłku i czasu lepiej będzie się prezentować niż ekspres do kawy.Co do zaproszenia na kolację to u mnie nie będzie to możliwe więc z góry odpada, ale nie bardzo mi się też podoba ta forma pamiątki ślubnej. Dla mnie to właściwie nie jest pamiątka. Jak już pisałam statułetka dla mnie to jakaś niepotrzebna pierdułka a ta ramka, no to fajna, u mamy na pewno i Mamy TŻ by się pojawiła na komódce, ale Tata to chyba tylko by w pracy zostawił bo nie ma zwyczaju stawiać w domu ramek.Samoa pisała o obrazach, ja widziałam takie świetne zdjęcia przeniesione na płótno u foto i chciałabym bardzo mieć takie ale raczej u siebie w domu, bo rodzice też wątpię żeby sobie je gdzieś powiesili, a mój tata to tym bardziej bo ma pełno przepięknych obrazów na ścianach. No ale ja pisze tylko o swojej sytuacji i swoich rodzicach. Wiadomo każdej z nas podoba się coś innego. Ja jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji co będzie prezentem, więc jeśli wpadnę na coś bardziej kreatywnego niż albumy to to kupie/zrobię ![]() Moja koleżanka zrobiła w tym roku na szklanych ramkach postaci swoją i TŻ w ubraniach ślubnych z masy solnej, fajnie to wygląda, bardziej humorystycznie, ale ja chyba bym czegoś takiego nie dała rodzicom...
|
|||||
|
|
|
#813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasciwie to moja socjologia na prywatnej uczelni niczym sie w poziomie nie roznila od tego co widze na UJ... a wlasciwie roznila sie na plus - lepsze wyposazenie, wieksze przykladanie sie wykladowcow do tego co robia, a nie taka zlewka jaka tu czasem obserwuje... choc co ciekawe to ci sami wykladowcy, tylko ze na prywatnej jak sie nie beda starac to ich wyleja i odczuja przez to spory odplyw duzej kasy, dlatego na olewactwo sobie nie pozwalaja ![]() wiadomo sa rozne szkoly prywatne tak jak sa rozne szkoly panstwowe... loteria ![]() aczkolwiek wrzucanie wszystkich szkol prywatnych do jednego worka uwazam za wielce krzywdzace. Cytat:
![]() ja wychodze z diametralnie innego zalozenia pamiatka slubna to bedzie album z naszymi slubnymi zdjeciami, ktory rodzice dostana po slubie. a zaproszenie do restauracji to bedzie wlasnie podziekowanie ![]() no ale kazdy zna najlepiej swoich rodzicow i wie najlepiej co bedzie odpowiednie ![]() TZ sie w koncu zdecydowal na swiadka wiec juz mamy swiadkowy komplet i wiemy w jakim towarzystwie bedziemy siedziec przy stole
|
||
|
|
|
#814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spoko, ja pisałam o swoich rodzicach. Samo zaproszenie na obiad/ kolację ale bez dania czegoś na pamiątkę mi by nie odpowiadało. Ale widze że Wy podziękowanie + pamiątka to dobry pomysł. Myślałam że tylko chcecie ich zaprosić na obiad No u mnie takie zaproszenie na obiad/kolację by nie zdało rezulatatu bo każde z rodziców ma partnera, a mama TŻ jest już sama dlatego nawet mi to do głowy nie przyszło.---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- A co do świadków to zazdroszę, bo my co prawda mamy typy na świadka dla TŻ ale są wątpliwości, co do mojej świadkowej to już chyba na 90% wiem kto będzie, ale chciałabym mieć parę, albo ludzi którzy się będą dobrze znać, a co za tym idzie dobrze ze sobą bawić, a nie wiem czy uda nam się to tak zorganizować. |
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie to nie ma znaczenia, bo wg mnie swiadkowie wcale nie musza sie ze soba bawic nasi swiadkowie sie w ogole nie znaja co wiecej - nie sa singlami oboje sa w zwiazkach, malo tego - swiadek TZa rowniez w przyszlym roku bierze slub (to ten od zareczyn w wc |
|
|
|
|
#816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teść strzelił focha jak się dowiedział, że będzie koło mnie siedzieć i będę go pilnowała, żeby za dużo nie pił |
||
|
|
|
#817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do świadków mamy już wybrane osoby, nie będą się znały, ale myślę, że to nie przeszkodzi w dobrej zabawie .
|
|
|
|
|
#818 | ||
|
Zakorzenienie
|
oczywiście, ja dodałam tylko te dziewczyny, które przybyły podczas twojej nieobecności
Cytat:
![]() Cytat:
Co do podziękowań to dla mnie mają to być właśnie Podziękowania, a nie koniecznie jakaś super pamiątka na lata. Miłość czy to do rodziców czy do innych ludzi trzeba okazywać na co dzień,a nie usilnie wymyślać nie wiadomo co z powodu Podziękowań ślubnych ![]() A co do świadków,to nasi są sparowani, oczywiście nie ze sobą I w ogóle się nie znają, ale uważamy, że świetnie sobie poradzą w swoich rolach, a zabawiać gości nie muszą jako para
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-10 o 13:45 |
||
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno tak beda sie lepiej bawic a i my bedziemy sie lepiej bawic majac przy stole naszych najlepszych znajomych ![]() TZ chce wziac kredyt studencki na najblizsze 2 lata, a pieniadze z tego kredytu inwestowac sama nie wiem... brzmi rozsadnie, ale mam jakies watpliwosci... musimy to obgadac.
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-10-10 o 13:54 |
|
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego najlepiej bym chciała żeby była to para albo ludzie dobrze się znający I chciałabym żeby świadkowie bawili się razem i zabawiali gości ja tego przynajmniej od nich oczekuję i tego oczekiwano ode mnie jak byłam świadkową. ![]() Cytat:
sluchaj ja się zastanawiam nad tym czy właśnie po błogosławieństwie nie dać rodzicom prezentów, swoją droga to nie wiem czy mój tata w ogóle się pojawi na błogosławieństwie bo On nie jest wierzący. No ale nie chciałabym w tej naszej sytuacji prosić rodziców na środek sali i jeszcze żeby musieli ze sobą tańczyć do piosenki, a jeszcze przecież mama TŻ jest sama, wiec u mnie odpada coś takiego. Tak wiec my z TŻ myślimy o daniu czegoś od siebie właśnie po błogosławieństwie, ewentualnie w niedzielę po ślubie, ale jeszcze nie wiemy. Chillanes ja akurat traktuję album ślubny jako podziękowania dla rodziców i nie uważam że jest to "usilne wymyślanie nie wiadomo czego" Ja chcę żeby był to prezent od nas w formie takiego podziękowania, ale nie tylko za ślub, wesele ale za to jak nas wychowali i kim dzięki nim jesteśmy. Wydaje mi się że prezent ślubny to nie jest wymyślanie skoro większość par młodych chce właśnie w taki sposób podziękować. To moje zdanie. |
||
|
|
|
#823 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zakupy z teściami zrobione, lodówka znowu będzie pełna. I teściowa mi przepiękny sweterek na drutach zrobiła |
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą w 100%A co do Twojego taty, to przecież możesz mu powiedzieć, że chcesz, żeby potraktował błogosławieństwo jako przekazanie "paru słów na nową drogę życia" i niekoniecznie musi to mieć jakikolwiek religijne znaczenie. Nie musi przecież machać krzyżykiem ani kropidłem
|
|
|
|
|
#825 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieki Cytat:
Edytowane przez Remmi Czas edycji: 2009-10-10 o 14:29 |
|||
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#827 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Remmi współczuję Ci całej tej sytuacji z rodzicami, wiem co czujesz. Moi byli wiele lat w separacji. I dopiero jak zostałam pełnoletnia i zmienilo sie moje podejście do wielu rzeczy to tata zaczął z nami rozmawiać o rozwodzie. Ale dzieci i tak wiele rozumieją. My akurat od bardzo wczesnego dzieciństwa to przeżywaliśmy, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie sytuacji żeby rodzice tylko ze względu na dzieci ze sobą byli, a w domu atmosfera była nie do zniesienia. |
||
|
|
|
#828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasi swiadkowie beda siedziec z nami i ze swoimi polowkami (obok mnie moja swiadkowa z chlopakiem, obok TZa swiadek z narzeczona) dlatego mysle, ze nikt nie wpadnie na tego rodzaju durne przyspiewki ![]() a to ze sie nie znaja mysle, ze nie przeszkodzi im w rozkrecaniu imprezy i zabawianiu gosci w koncu nie beda zabawiac w parze ![]() co d podziekowan dla rodzicow to pomimo tego, ze sa szczesliwymi malzenstwami to raczej nie bedziemy tego robic na srodku sali, bo nie chcemy odwalac takiej pokazowy mysle, ze zrobimy to w domu przed wyjsciem (blogoslawienstwa miec nie bedziemy), a moze przy zyczeniach pod kosciolem... pomysli sie![]() Cytat:
wezcie jakiegos dobrego TZa kolege i juz w koncu swiadek organizuje wieczor kawalerski
|
||
|
|
|
#829 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jej chłopak jest naszym fotografem Tż natomiast się nie wysila i chce żeby jego o rok starszy brat mu świadkował Muszę Tż przypomnieć, że wypadałoby jednak brata zapytaćCytat:
Oczywiście rodzicom podziękujemy za wszystko i na pewno coś symbolicznego im kupimy, ale bardziej kameralnie
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
no.. ja dołączę do grona
![]() w następnym roku ślub..a czy wesele nie wiadomo jeszcze bo ja i mój TŻ i jego rodzina chcemy takie max na 60 osób i na jeden dzień oraz bez żadnych tradycyjnych klimatów po prostu ja nie przepadam za weselami ale stwierdziliśmy że zrobimy bardziej takie przyjęcie ![]() natomiast moi rodzice chcą zaprosić chyba wszystkich z rodziny i na 2 dni i ogólnie tradycyjne wiejskie wesele z balonami na bramie hehe także obecnie jesteśmy w lekkim konflikcie ![]() ale ja nie ustąpię mój tato ostatnio stwierdził że jak ma byc takie wesle to on na to pieniędzy nie da.. ale jak zresztą mu to już powiedziałam ..ja pieniędzy od niego nie chcę.. ech ogólnie średnia sytuacja ale cóż.. my (tzn mój TŻ i ja) myślimy bardziej o zrobieniu przyjęcia w jakimś stylu.. ale to może później opowiem
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co , Panna Mloda wiedziała i miała uprzedzić zespół żeby nie śpiewał takich rzeczy, a potem się goście nakręcili i trzeba było udawać za welonem że się całujemy. To było dla mnie żenujące, nie dość że zostałam poproszona na świadka zupełnie się tego nie spodziewając przez osobę z mojej rodziny, która jak się później okazało nie miała kogo poprosić to jeszcze nie uszanowała mojego związku i miała daleko w dupie jak się będę czuła. W tym dniu TŻ był na innym weselu beze mnie i też się beznadziejnie czuł, prawie pobił innego gościa ale już nie pamiętam o co poszło, a PM chodziło o to że skoro świadek Pana Młodego przyjdzie sam, to dobrze by było gdyby świadkowa też przyszła sama i żeby sie razem bawili.A nawet byłam na weselu gdzie pomimo tego że świadkowie byli ze swoimi partnerami zespół śpiewał gorzką dla świadków. Dla mnie to pomyłka, bo prowadzi do niezręcznych sytuacji, owszem można sie migac pocałunkiem w policzek, ale goście chcą "więcej" Dlatego my z góry ustalimy z zespołem, jeśli świadkowie nie będą parą, albo gdy będą ze swoimi połówkami żeby takich przyśpiewek w stosunku do nich nie było.
|
|
|
|
|
#833 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Stwierdził, że kolegów ze studiów nie chce, bo za słabo ich zna, kogoś tam nie, bo za słabo zna i tak mi marudzi... A rodziny ma niewiele, więc jest problem...
|
|
|
|
|
#834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z reszta uprzedze ich jak sprawa wyglada na wszelki wypadek zeby sie nie rozpedzili ![]() a i moi goscie raczej nie sa weselnymi hienami, wiec napewno czegos takiego u mnie nie bedzie co najwyzej kazdy ze swiadkow da calusa swojej polowce ![]() na tym weselu na ktorym bylas swiadkowa ewidentnie nawalila panna mloda ![]() Cytat:
ci koledzy mieli cos do Ciebie czy cos przykre![]() tzn. ze nie byli tacy dobrzy jakby sie moglo wydawac
|
||
|
|
|
#836 |
|
Adwokat diabła
|
hejka!
oj odzywam się tutaj coraz rzadziej, zaraz o mnie zapomnicie.. w tygodniu po pracy nie mam siły na nic (od 8:30-16:45) pracuje jak mały parowozik.. w weekend to impreza to uczelnia.. dziś miałam iść na catwalk, ale nie wyszło.. nawet wczoraj przymierzyłam swoje ciuszki ![]() ogólnie szukam fotografa aby sobie pf zrobić ![]() co do ślubu, cisza.. nic nowego nie mamy załatwionego.. ![]() tęsknie!
|
|
#837 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym prezentujemy całkiem odmienny poziom (u nich tak się na podstawówce zatrzymał) I TŻ się cieszy, że się od nich uwolnił, bo się męczył z nimi, a będąc samemu bał się przeprowadzić itp. itd.No ale coś się w końcu wykombinuje! Wierzmy w to ;-) |
|
|
|
|
#838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#839 | |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() co do nowej kolekcji Annais podoba mi się http://www.annaisbridal.pl/pl/fota-2010-charlotte_m1 Cytat:
tylko nie mam pojęcia jak zrobić te śmieszne opisy i w ogóle jak się za to zabrać chyba już niedługo zacznę coś planować z związku z tym bo wyjedzie na to,że mam za mało czasu potem i nic nie zrobimy z TŻ
|
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
oczopląsu i głuchoty już dostaję od tych piosenek
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

ale się nie musisz uczyć w sumie więc 5 będzie

), sama w końcu projekt wybrałam
pamiatka slubna to bedzie album z naszymi slubnymi zdjeciami, ktory rodzice dostana po slubie. a zaproszenie do restauracji to bedzie wlasnie podziekowanie
No u mnie takie zaproszenie na obiad/kolację by nie zdało rezulatatu bo każde z rodziców ma partnera, a mama TŻ jest już sama
dlatego nawet mi to do głowy nie przyszło.

Zgadzam się z Tobą w 100%
ale już nie pamiętam o co poszło, a PM chodziło o to że skoro świadek Pana Młodego przyjdzie sam, to dobrze by było gdyby świadkowa też przyszła sama i żeby sie razem bawili.
przykre
tęsknie!