|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
a do tego pada wiec dobrze ze nie jedziemy a cos zmienilas ze Kubus nie plakal czy tak poprostu nie plakal ![]() oczywiscie zycze samych takich chwil po kapieli bez placzu
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Dzień dobry
![]() Wracam na łono wątku pogościowo. U nas nic nowego. Ja czuję się dobrze, a waga Antosia stoi w miejscu . Ma zwiększoną dawkę leku, niby je nieco lepiej, ale też nie codziennie.Antonio opracował sobie nowy sposob, aby nie jeść - zaczyna siadać na znak, że już ma dosyć . Oczywiście jeszcze nie umie, ale bardzo się stara. Ma również brzydką egzemę (po podarowanych kosmetykach organicznych, ktore mu wybitnie nie podpasowały), więc bawimy się teraz w apteczne specyfiki.Ja zużywam ok 5 pieluszek na dobę, zmieniam przy każdym karmieniu.
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry
a moje dziecko nie dało nam się wyspać, bolał je brzuszek i budziło się co chwilkę ![]() dopiero nad ranem zaczął puszczać bączki i około 6.30 zrobił w końcu kupę nie wiem z czego mógł go boleć brzuszek ![]() nie zmieniałam nic w diecie, a wczoraj na obiad miałam barszczyk hmm, ale buraczki już jadłam nieraz i nie było takich problemów. I boli mnie okropnie kręgosłup, wczoraj pod wieczór nosiłam małego bo już marudził i popłakiwał, tylko w wanience się uśmiechał ręka też daje o sobie znać, pewnie ją nadwyrężyłam wczoraj ![]() a mały teraz śpi ![]() i w domu grobowa cisza ![]() Cytat:
![]() nigdy nie liczyłam, ale tak na oko ok 10 szt. nieraz więcej, nieraz mniej a teraz z ciekawości policzę ![]() kup u nas nadal dużo, jak nie mego obsranie (sorry za wyrażenie, ale nawet boczkami wtedy wyłazi) to mały kleksik, a pampersa i tak trzeba zmienić. Brałaś wizytę domową ? Sama się nad nią zastanawiam, czy taka wizyta jest płatna? Boję się iść z małym do przychodni z obawy że przywlecze nie daj boże jakieś grypsko, bo to teraz sezon, a wszyscy mamy w tej przychodni wspólną poczekalnię ![]() Kasia a jak ten katar wyglądał u Laurki ?? A co zmieniłaś ? Oby już tak zawsze ![]() Mam do niej nr. to mogę napisać
|
|
|
#2464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co to za kosmetyki tak nie podpasowaly? Pamietam, pisalas kiedys, ze chcesz stosowac Welede- to one? No i dobrze, ze zagladasz do nas Eleeri biedaku, wspolczuje niekonczacych sie problemow. Juz niebawem uklad pokarmowy naszych dzieci dojrzeje i mam nadzieje, ze skoncza sie wszystkie kolki, bole itd. Wlasnie wrocilysmy ze spaceru. Zaczelo lac jak z cebra, dobrze, ze mialam pokrowiec na wozek. Ania nadal chrapie w wozeczku, a ja mam czas na troche lenistwa. Siostra pisala mi o Musteli, a dokladnie o pomadce, ktora mozna smarowac wargi, policzki, nos dzieci. Zna ktos? U nas Musteli nie ma- stosujecie ja? Polecacie cos?
|
|
#2465 | ||||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() ale tak jak pisalas, moj terminator olał system gorączek i przeszla szczepienie i dobe po nim jak niby nic. byloby bosko gdyby nie te kolki.. Cytat:
ja uzywam 6-7 pampersow, wczoraj kupilam paczke '1' i chyba zle zrobilam, mala po wazeniu ma 4220 i dzis nam przesikala w nocy... moze powinnam juz przejsc na' 2'. dobrze ze z Laurą w porzadku Cytat:
ja nie zakladam rekawiczek. ma dlugie rekawki ![]() podałam juz debridat i gó*** wart :/ moze zadziala <błagam>, mala juz 3 dzien z rzedu miala taki atak o 5 rano ze ciezko mi to opisac ![]() do tego ta cholerna kupa, co druga jest 'lżejsza', ale nie musztradowa a są i takie normalnie wałeczki, meczy sie biedna jak robi, czasem sadzi bobki. mowilam wczoraj lekarce i dala acidolac... zwyczajnie ma zatwardzenie. co ja mam robic, pomyslalam by ja wiecej przepajac..
|
|
|
#2466 |
|
BAN stały
|
hej co do rozmiaru pieluszek to ja kupuję Amelce z biedronki już 3. przedział od 4-9 kg. te wcześniejsze to nie patrzę na wagę małej tylko widać było że już jej tak w nich średnio więc zmieniłam na większe, wydawało się że za duże będą ale ok i Amelce lepiej bo nic jej nie uwiera ani nie ciśnie.
byliśmy na spacerze ale wiatr mroźny i średnio przyjemnie. Amelkę chyba troszkę przewiało bo miała czerwone policzki i marudna była,ale teraz widzę że już ok policzki wróciły do dawnego koloru i zaczepia mnie. tylko spać nie chce i najlepiej z nią rozmawiać i zabawki pokazywać.muszę chyba jej na spacery zakładać już kurtkę od babci taką zimową już i rozejrzeć się konkretnie za kombinezonem... dzisiaj mąż nie pojechał do pracy więc rano było małe co nie co oki zacznę film oglądać bo mążznalazł stronkę gdzie są do oglądania. tylko chyba po 72 minutach jakaś przerwa jest. zobaczę chyba że wy macie jakąś stronkę gdzie można oglądać i nie przerywa to podajcie... |
|
|
|
#2467 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet jeszcze nie mam rękawiczek dla Kuby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że dobrze się czujesz ![]() Cytat:
Mnie też kręgosłup siada ![]() ![]() U nas w przychodni nawet jest fajnie zrobione - są zupełnie osobne drzwi do przychodni, gdzie przyjmuje pediatra i gabinet jest oddzielony od reszty przychodni, poza tym dzieci zdrowe i chore są przyjmowane w różnych godzinach No właśnie nic nie zmieniliśmy ![]() Oby ![]() Cytat:
Cytat:
No i ta kupka
|
|
|
#2468 |
|
BAN stały
|
Hej właśnie zważyłam się sama i razem z Amelką. sama doszłam prawie do wagi sprzed ciąży. miałam 65 a teraz 66.7 czyli trochę brakuje ale i tak jest dobrze. z Amelką sprawa wygląda jeszcze lepiej wg wagi ma teraz.................... ......................... ......................... .................7.2 kg
![]() spora jest oj spora. czyli 2 września miała 5650 to w biągu 38 dni przybrała 1550 gram, sporo. |
|
|
|
#2469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby nie jedna sytuacja jaką miała siostra z synkiem to pewnie nie mialabym takiego podejścia, a tak moja nóżka tam nie postąpi.Jedynie na szczepienia.U nas jest wydzielone na dzieci zdrowe i chore.Jeden budynek,osobne wejscia,inne gabinety. Oczywiście taka wizyta jest platna.Nie wiem ile ogólnie bierze, ale siostre kasuje 70zl (ona z jego "usług"korzysta juz 3lata) i ode mnie tez tyle wziął. Mieszka kilka ulic ode mnie.Jest lekarzempediatra z tzw. powolania.Nigdy nie odmówi mamie swojego pacjenta.Zapisuje zawsze leki na chwile obecna i zostawia recepty w razie awarii-pogorszenia stanu, ktory jest w stanie przewidziec.Informuje czy lek jest drogi, w razie mozliwosci zapisuje zamiennik.Prosi tez o telefon po kilku dniach czy stan sie poprawil. Wczoraj mala ogladal,osluchiwal, wydusil-co by nie powiedziec wymacał z pol godziny. Zrobil wywiad od ciąży po poród.Wysluchał tez u Laury jakies szmery na serduszku i zalecil rutynowa kontrole u kardiologa.Nieskromnie moze napisze, ale własnie ten pan dr. jest ordynatorem w szpitalu kardio, własnie na oddziale malych dzieci i jest jednym z najlepszych, ale nie wiem dokładnie jaką ma specjalizacje. Tak wiec na poczatku we fridzie byla biała pianka, czyli te smarczki byly troszke ciagnace,ale wodnite, a od wczoraj konkretnie idzie je zassac i ciągną się.Teraz są zoltawo-zielonkawe. Cytat:
Pierwszy raz viburcol podalam po 2godzinnej meczarni,płaczu i cierpieniu, a potem jak zaczynała sie akcja i juz wiedzialam ze bedzie hardcore.Bo jak tylko sie napinala i marudzila to nie. Podalam tez po szczepieniu.Zapobiegawczo . Po drugim szczepieniu tez jej podam. Odpukac kolek dawno nie bylo, ale trzymam je nadal w lodowce, bo one rowniez na ząbkowanie pomagaja. "1" jaaaaaa Ja tylko 1paczke 1 zuzylam i "2"kupilam jak juz wiedzialam ze Laura bedzie oscylowac ponad 4kg.A nie jest jej on za maly?Ponad 4kg to ładnie dupcia pasuje w "2" ![]() Bobki? boshe...swiat zwariowal.Jak to mozliwe?Biedulka nooo, napewno ja to boli.A dotychczas nie przepajalas?Na sztucznym trzeba dopajac dziecko.Laura spija caly dzien...Ale niezawsze ma to wplyw na kupe.Dzis wypila...hmmm niech policze rano 120ml na raz po drzemce 100ml od popoludnia do wieczora niecala 130ml, a kupy dzis nie bylo ![]() Cytat:
Dzis mialam maly sukcesik.Wbilam sie w swoje rurki sprzed ciazy.Moze(napewno) nie wygladam w nich szalowo,ale dopielam sie i bede w nich chodzic bo wygladam jako tako ![]() Laura dzis pierwszy raz byla tak zmeczona ze nie mogla napic sie mleczka...ehhh W koncu wypila i padla jak bąk w locie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#2470 | |
|
celebriti
|
Kasiu dziekuje za odp.
Kupilam eferalgan dla dzieci one sa po 80 mg, norma to 60 mg. Przepajam ja, ale nie wypije wiecej niz 80ml dziennie, dzis wmusilam 110 ml i jeszcze sprobuje.
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubie te chwile kiedy ona juz spi.Wtedy robie w domu wszytsko czego nie robie jak ona jest "na chodzie" Przyprawilam juz miesko na jutrzejszy obiad,zmienilam posciele,wstawilam pranko,przepralam recznie moje bluzeczki,pomalowalam pazurki na czerwono ,bylam z pieskiem i jeszcze sie troszke pokrece.Dzis mąż pyta mnie, kiedy dzieci gaworza a ja mu na to "patrz to" i zasczelysmy dyskusje. On naprawde nie ma kiedy sie nia zajmowac, a jak moglby to zmeczenie bierze gore i spi.Dzis tez powinien do niej wstac a ja wstalam. Rozumiem go ze pracuje, ze zostaje po godzinach, byl tzw.sezon wiec szla sesja za sesja itp, ale go nie usprawiedliwiam i powinien wstawac, bo ja tez pracuje jak na etacie w domu z mala i mimo ze ona ładnie spi to nim sie wyrobie ze wszystkim to sama jestem zmeczona, ale nie jest mi szczegolnie ciezko sie podniesc do malenstwa. Dobrze ze juz koniec z tymi wariackimi papierami i bede miec go w domu co drugi weekend, no i popoludniami nie bedzie uciekal na sesje, a zostana tylko spotkania na prawo jazdy, bo laskawie raczyl zabrac sie za to i juz jest w trakcie jazd na miescie. W poniedzialek bedzie mial chrzest bojowy.Odbierze ją od mojej mamy kolo15 i bedzie musial sam sie nia zajac,wykapac i polyc spac ![]() We wtorek tez, ale z koleji od rana do poznego popoludnia. Juz widze jaki bedzie padniety Potem jedziemy z nia na bioderka-druga kontrola.Dziewczyny podajace cebion.Wkraplacie do buzki,przemycacie w herbatce, na lyzeczce?jak sobie radzicie? ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Skierko mialam dodac ze kawał babki z tej Amelci ![]() oooo widze nasza zgube Svinecke
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2472 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Co do pampersików to ja zużywam 6-8 na dobe.
A i jeszcze czytam ze musicie sie ratowac po szczpieniu. Na szczescie mnie to omineło. Lekarz zapronował mi szczepionke INFANRIX i powiedział ze nic sie nie bedzie działo i miał racje. Zero gorączki ![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Tulipfever;14646466] Nie zlinczujcie mnie, ale Ania znowu przespala cala noc- od 22:30 do 6 Jejku, zeby juz tak zostalo ![]() Cytat:
To troszke ciężkawa juz jestA tylko 2 tyg starsza od mojej Zuzinki (a ta dopiero 4,5 kg wazy a juz mi sie ciezka wydaje) Aaaa, i jeszcze jedno, czy wasze maluszki też sie tak bardzo ślinia? Bo moja od jakiegos tygodnia az kapie śliną. Moze to byc, że ząbki jej rosną? Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-10-10 o 20:12 |
|||
|
|
|
#2473 |
|
BAN stały
|
Amelka wreszcie śpi w swoim łóżeczku, to już tak konkretnie na noc. A ja czekam na męża - pojechał na zakończenie sezonu motocyklowego.
Kasiu to biedna ty jesteś bez męża w domu. mój też czasami jedzie do pracy o 4 a wraca o 22-23. mam nadzieję że takich dni będzie jak najmniej. o jak wraca to Amelka śpi i też się nie widzą. ale to coraz rzadziej się zdarza... Amelka lubi z tatusiem porozmawiać tym bardziej że tatuś bardziej od rozpieszczania - jak jej nie widzi cały dzień to potem nosi wieczorem rozmawia...wstawać w nocy nie musi bo śpi z nami Amela. naprawdę nie mogę narzekać bo mam kochanego męża i kochane ziecko które lituje się nad mamusią i jest bardzo grzeczne. mało płacze, kolek nie miała i mam nadzieję mić nie będzie, ładnie je i przybiera na wadze...czasami się zastanawiam co może być kiedyś nie tak skoro teraz mam tak dobrze. że aż za dobrze... ale może tak ma być i nic złego się nie stanie. co do ślinienia się to Amelka w porównaniu do czasu sprzed miesiąca jakoś to ślini się bardziej. jak siedzi to jej ta ślina kapie. i te łapki do buźki pcha. widocznie taki czas mają dzieciaczki Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-10-10 o 20:39 |
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdyby tak nie urzedowal poza domem to byloby krucho z siankiem wiec to tez przemawia za a nie przeciw, ale taka natura kobieca...no nie dogodzisz he he he U nas rekawki na wieczor sa mokre ale jak to siedzi? Oddalam sie na papieroska,do kapieli i do lozeczka pa laseczki do jutra
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-10-10 o 20:45 |
|
|
|
|
#2475 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
katarzynko jestem jestem
![]() jakos nie mam weny na pisanie mam dola bo mielismy z TZ spedzic razem wieczor i co? i dupa jak zwykle robotnicy zalali pale a TZ musi w poniedzialek zdac biuro bo gosciu tam przyjmuje ludzi na kursy i ma poumawiane i jak nie bedzie mial tego biura to kupe kasy straci - juz byla wielka jazda, ze nie bedzie skonczone i TZ wzial dwoch kolegow i robia to sami TZ powiedzial, ze pewnie beda robic cala noc bo to musi byc gotowebo jak sie wkurzy ten dzierzawca to sie zawinie a on dzierzawi az 8 biur i by bylo niefajnie
|
|
#2476 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no nie siedzi konkretnie ale jak ją trzymam na rękach tak półsiedząco |
|
|
|
|
#2477 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
[QUOTE=mayaha;14669979]Co do pampersików to ja zużywam 6-8 na dobe. A i jeszcze czytam ze musicie sie ratowac po szczpieniu. Na szczescie mnie to omineło. Lekarz zapronował mi szczepionke INFANRIX i powiedział ze nic sie nie bedzie działo i miał racje. Zero gorączki ![]() Z cycem to nie poweim bo nie karmie jej. ale piąstki do buzi to bierze od jakiegos czasu. Tez mi sie to zdarza, nie po kazdym jedzonku ale jednak. I raczej to OK bo pytałam lekarza i powiedział ze dziaciackzi tak maja. Co innego jakby były wymioty. Cytat:
wlasnie mialam pytac o to samo, moja slini sie jak jakis buldog ![]() Kasiu, poję ja wlasnie koprem i rumiankiem, z herbapolu.
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pojechalismy do Zakopanego ale za to bylismy w Centrum Handlowym z Weronika! jaka byla grzeczna- spala a potem to jej glowka we wszystkie strony latala taka byla ciekawa
no i sie z tż obkupilismy w ciuchy![]() chyba musze isc do gina jeszcze raz bo nie wiem co mi jest tzn. podejrzewam ze owulacja ale boli strasznie! jak nigdy!! boli mnie podbrzusze z lewej strony i promieniuje na krzyż do tego mam duzo śluzu przezroczystego a raz bialego ale bezwonny......i swedzi mnie ujscie do pochwy wiec pewnie jakies zapalenie tez i mocno wywalilo mi brzuch jakbym w ciazy byla- tzn. taki wysadzony jest jak przy okresie![]() myslalam ze umre z bolu juz nie wiedzialam czy to nerki mnie bola czy jajnik... wzielam nospe, furagin i troche pomoglo ale znowu czuje bol i do tego nudnosci
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
a tu najnowsza fotka Weroniki
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziekuję za wszystkie mile słowa
Tulipfever, Weleda służy nam dobrze, chociaż nie pachnie przepięknie, za to przepadam za kosmetykami Burts Bees, świetne i pachną ślicznie. Felerne kosmetyki to sprezentowane mi przez koleżankę Halos n Horns. Jestem wściekła, popłakałam się ze złości . Mąż mnie wkurzył nieplanowanym pracowaniem w sobotę do później nocy, kosztem Antosia, bo to taki ich dzień.Ze złości wysprzątałam mieszkanie na błysk, ugotowałam obiad i prawie płakałam nad marudnym dziś Antosiem. Wkurza mnie fakt, że ostatnio wymiguje się z opieki nad synem, a ja czasami też potrzebuję kilka godzin dla siebie. Nie odzywam się do męża, bo to dla niego najgorsza kara. Wiem, dziecinne... Jutro nie gotuję obiadu i w ogóle nic nie robię poza opieką nad Antosiem ![]() A prawda jest taka, że tęsknię za mężęm, bo zazwyczaj po kąpieli pada do łóżka, czyli po 20 jest już nieprzytomny, a ja za całe towarzystwo mam tylko Antosia. Sama z dzieckiem po całych dniach, czasami też potrzebuję chwili oddechu i zrobić sobie np domowe spa. I miałam nadzieję, ze fajnie sobie spędzimy weekend w trójkę A tak w ciszy będzie mógł przemyśleć swoje postępowanie i ustalić, co jest priorytetem.No to zmiatam do łóżka
|
#2481 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
moze faktycznie powinnas isc, mnie gin powiedzial, ze jest ok, ale ze cos sie rozeszlo po lewej stronie... widac nie tak bardzo ok ale tez nie na tyle zle by zlecic interwencje...tak sobie tlumacze. mnie nieco boli cewka, tak jakby szczypie lub uciska momentami... moze po cewnikowaniu. a Twoj gin mowil, ze wszystko w porzadku? Teraz Cie dopadlo? Cytat:
|
|
|
#2482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w ten paskudny ( u mnie) dzionek
![]() od wczoraj ciągle pada i wieje, jest mokro i zimno, brrr ohyda Cytat:
![]() jakie ładne oczęta a dobrze widzę że błyskasz jej lampą po oczkach ![]() Cytat:
mój miga się jak może od obowiązków przy dziecku nie wiem jak Cię pocieszyć, więc chociaż Cię wirtualnie przytulę
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-10-11 o 09:31 |
||
|
|
|
#2483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide jakos na poczatku tygodnia bo przestaje mi sie to podobac.Pewnie tak jak wspomniala mi polozna, nie moze dosjsc do pekniecia pecherzyka.Nie wiem czy to groźne dla zdrowia ze teraz sobie tak z tym chodze, jak okres mialam dostac dawno temu wg.dojrzałego pecherzyka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
błyska , błyska zona fotografa stwierdza to po przepalonej fotce a oczęta cudne
|||
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie...
dzw do niej w sprawie mlodej a to tak przy okazji nadmienilam. Powiedziala ze jak za kilka dni nie dostane to do gina, bo rzadko,ale zdarza sie tak ze nie moze dojsc po porodzie do pekniecia pecherzyka. A moze ktoras z was co wie na ten temat?
|
|
|
#2487 | |
|
celebriti
|
nie wiem nic na ten temat ale zaintrygowalo mnie to wiec poszperam..
dziewoje kiedy do okulisty? bo zaczynam nauczona doswiadczeniem umawiac sie z wyprzedzeniem.
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam pojęcia
|
|
|
#2489 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
yhm ;/
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

Kupka co 2-4 dni 

. Ma zwiększoną dawkę leku, niby je nieco lepiej, ale też nie codziennie.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
,bylam z pieskiem i jeszcze sie troszke pokrece.
Potem jedziemy z nia na bioderka-druga kontrola.

. Mąż mnie wkurzył nieplanowanym pracowaniem w sobotę do później nocy, kosztem Antosia, bo to taki ich dzień.