|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Dziewczynki w tamtym tygodniu o tej porze byliśmy już po pierwszym naszym tańcu weselnym
Kurde spodobało mi się bycie PM, chciała bym jeszcze
|
|
|
|
#1082 |
|
Zadomowienie
|
hej..wrocilam z uczelni, moja krolewna spi,ide cos zjesc bo padne
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazalam tztowi slub boszenki i powiedzial ze taki to i on by chcial ![]() on chce slub skromny.. jedynie rodzice na nim i rodzenstwo a ja bym wolala taki bardziej huczny.. duzo ludzi.. nio ale chyba tz wygra..;>
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
a u nas z mojej strony była sama rodzina i tylko dwie koleżanki u Tżta podobnie i wyszło 90osób, ale hucznie było, było tak jak sobie tego życzyliśmy
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
tz by chcial z 20 osob.. najblizsi..
po slubie obiad w restauracji i tyle..
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
Tz poszedl jakis czas temu do tescia z Filipem, a ja w miedzy czasie wysprzatalam mieszkanko...
oczywiscie Filip plakal pewnie wyczul ze mieszka tam tesciowa czarownica, choc dzis jej tam na szczescie nie ma ![]() Dziwnie sie czuje bez dziecka, ja nie wiem jak to bedzie jak pojde do pracy, chyba sie za nim zatesknie ![]() iwciag jednoczesciowe jakos bardziej mi sie podobaly, ale jednak jak dla mni ebardziej praktyczniejszy jest ten dwuczesciowy kombinezonik rumiankowa ja mam od brata po moim bratanku jednoczesciowy ale wlasnie roz. 68 a Filemonek juz 74 nosi, a szkoda bo taki ladniusi byl... Z ta gimnastyka Twojej Gosi rzeczywiscie moze podkladaj jeszcze cos zeby sobie gloweczki nie obila.. ![]() Mell ja wlasnie nie lubie ubierac Filipowi nic co jest w jednej czesci, np pajace, oj on sie denerwuje a ja cala mokra jestem, wole cos w dwoch czesciach ![]() Kaszke do mleczka lub zupki podaje ryzowa z bobowitybezsmakowa bezcukrowa, chcialabym jakas smakowa, ale wszystkie owocowe smakowe maja cukier. A cukru tyle sypia tam ze jak to obliczyl moj maz to jakbys sobie do szklanki wsypala 7 lyzeczek cukru...a jest szkodliwy i moze powodowac bole brzuszka ale wiekszosc z nas o tym nie wie, ja tez nie wiedzialam...a kleiczek dodaje kukurydziany z nestle ![]() Zupki gotuje sama, nie przyprawiam niczym, maja naturalny smak a deserki robie sama, np tak jak dzis brzoskwinke pokroilam ugotowalam i do miksera na papke, albo jabluszko czy winogrona.. Odnosnie pozycji przy karmieniu mleczkiem, kiedys lubil na reku, a teraz od jakiegos czasu mu sie pozmienialo i tylko na lezaco. ![]() A obiadki w lezaczku w pozycji polsiedzacej.. poiglot wszystko co nowe powinnas dawac na poczatku po troszku, warzywa owoce, itd.. Klaudusiu ja tez z moim tz jak wychodzimy gdzies razem to jakas rzadkosc, dzis razem bylismy po ten kombinezonik to sie smialam ze randke do sklepu mamy bo tak to albo ja jade cos zalatwiac albo on bo ktos musi z malym zostac ![]() No to kochana Twoje randewu moze skonczy sie na sniadanku? ![]() Odnosnie tej baby, nie jestes glupia, jestes wrazliwa. Ten kombinezon troche duzawy, Filemon w nim plywa ale musi mu starczyc na cala zime, nie mam na tyle kaski zeby mu kupowac co miesiac a Ty to dopiero masz duzy rozmiar ale Brajanek jest wiekszy i do marca spokojnie urosnie do 86Klaudia nie jestes chuda, jestes szczupla, slicznie wygladasz
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Agusiu
![]() smutne to ytroszke juz gadalam z mamita powiedziala ze zostanie z wnuczkiem..aale i ja mam robote moja mama tez chce wyjsc z ciocia bo i ja zostane z rodzenstwem hehe ![]() wymienimy sie mama chetnie zostanie z wnusiem wiadomo ![]() ale to jak sobie wszystko poukladamy z wyprowadzka itp.zeby miec spokojna glowe
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zartuje...to jest przecie randka a nie seks, gdzie idziecie? ![]()
|
|
#1090 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko pozazdrościć laseczki Wam randek, ja młoda(stażem oczywiście)mężatka i spędzam sobotni wieczór przed komopem:/
|
|
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
ja z moim tz odkad malutka jezt na swiecie nigdzie nie wyszlismy tak tylko we dwoje..brakuje mi tego ale staramy sie spedzac ze soba czas i przutylac sie i dawac sobie slodkie buziaki bez okazji
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska ja wlasnie tez chcialam dac kasze bez cukru czyli jest taka?
wiec tak..kaszke dodajesz do mleczka lub zupki..(bezglutenowa?) a ten kleik to co to i do czego sie dodaje? Ja bylam raz z tz w knajpce sam na sam ...w Polsce...zostawilam Aleksia mamie i odciagnelam mleczko, bylo fajnie, pierwszy raz rozstalam sie na chwile z synkiem a tak to wychodzilismy na obiady i deserki do knajpek i restauracji a malym, bo latem wiekszosc jest na powietrzu i nie ma problemu z wozkiem...wiec wykorzystywalismy to. Bylismy tez u wielu znajomych wlasnie w Polsce...wiec u nas z tym nie tak zle... ..za to tu w Holandii zaly czas w domku ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- ...najgorzej z zabawami dla doroslych... ja nie wiem co sie dzieje...jestesmy razem co prawde 9 lat jeszcze przed ciaza bylo z tym super a teraz wcale a wcale mi sie nie chce.....ktora goraca laska odda mi troszke libido...aguska...?
|
|
#1093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie ma co przesadzac wszedzie jest dodawana odrobina cukru praktycznie.. i w kaszkach i w herbatkach..
przeciez to jest zgodne z zywieniem niemowlat przechodzilo wiele testow... ja swojemu daje je i jest ok kiedys przegotowywalo sie cukier z woda i dawalo sie do picia jak nie mialo sie glukoza .. moja mama tez tak robila i co jestesy zdrowi i wogole Mell kup normalna kaszke mleczo-ryzowa zobaczysz ze bedziesz sobie chwalic pisze ze w skladzie jest cukier ale i w herbatkach tak pisze a sie je kupuje i podaje nie martw sie Cytat:
potancowalabym Cytat:
tz jeszczew robocie
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
poiglot ja niestety2tyg sama tzn tylko z Iwo
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Mell ja ci oddam
ja mam tak wysokie libido ze moglabym sie kochac kilka razy dziennie tz ma mniejsze niestety i to nawet duzo mniejsze ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- biedactwo
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
poiglot to tż nie docenia co ma, mojemu ciągle mało
|
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Mell a tak powaznie to czemu?
moze cos podczas porodu na to wplynelo.. moze jakis bol byl po 1 razie poporodowym ???
|
#1098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na powaznie... to fajnie ci...ale w sumie nie nie dziwie w twoim wieku tez chcialo mi sie brykac i brykac....oj to byly czasy....hmmm az mi ciarki przechodza i to wszystko z moim obecnym tz, on mnie wprowadzil w ten zaczarowany swiat seksu...Z tym wychodzeniem to cie rozumiem i sie nie dziwie jestes taka mlodziutka ,sliczna chcesz troszke pożyc... biedna jestes ... wiem ze jestes najszczesliwsza majac swojego cudnego synka i nie cofnelabys czasu...ale musialas szybko wydoroslec, szybciej niz wiekszosc z nas, dlatego tymbardziej tz powinien cie troszke rozpiescic
|
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
hej
STO LAT STO LAT CHLOPACZKI I DZIEWCZYNUSIE DZISIEJSI JUBILACI my z tzcikiem w domku wiec sie poszwedalismy dzis troche i nie bylo mnie na wizazyku - choc na szczescie niewiele do nadrobenia kupilam dzis Szymusiowi butelke z lyzeczka lovi pizamke - pajacyka i polspioszki- takich zwyczajnych rzeczy najbardziej mi brakuje , na codzien czyta wlasnie o kombinezonach i musze powiedziec zescie mnie przekonaly do 2 czesciowego z tym ze w aucie mozna zdjac - ja glupol nie pomyslalam jakos ![]() Carolajny nie ma z przykrego powodu niestety daj nam znac co postanowilas z Twoim niedobrym tztemMaju fajne prezenciki dostala Twoja corunia i musze Ci powiedziec ze tez mamy taki kocyc tylko niebieski - dostalismy od mojej psiapsiolki ze studiow- fajna pamiatka ale mi az szkoda go uzywac Agusia jak tam nadrobilas wczorajsze braki przytulanek Rumiankowa fajna ta Twja wariatka, jakie ona rzeczy wyczynia szok - fajnie pewnie jest to obserwowac ja juz sie nie moge doczekac akrobacji Szymcia Poiglotku musze Ci powiedziec ze wygladasz fajnie i jak dla mnie nie jest za chudo , przytyc zawsze zdazysz, wklej nam fotke Brayanka jedzacego wlasne stopki ![]() Ewelainjak przezylas rozstanie z corunia, teskno Ci bylo pewnie Mell ja kupilam kaszke bananowa z bobovity na noc ale malemu nie posmakowala
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
powiem nieskromnie ze ''moze''
przykre to jak kobiete odrzuca jej facet bo mu sie np nie chce na mnie np bardzo to wplywa.. i od razu spada mi samooceny
|
#1101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...kurcze a tak to lubilam... tz kocham bardzo to moja pierwsza wieelka milosc jak mialam 17 lat a on 27 zawsze mi imponowal i straaasznie mnie krecil...wiec bylo goraco.. moze to wroci bo seksik jest boski
|
|
|
#1102 |
|
Wtajemniczenie
|
poiglotna pewno nie chce mu się bo zmęczony chłopina po pracy, nie dlatego, że nie jesteś dla niego atrakcyjna, pociągająca a tę swoją przesadną samokrytykę sobie schowaj w pupę, bo na prawdę jesteś bardzo atrakcyjną młodą kobietą, no i słuchaj co mówi starsza koleżanka
mell u nas po porodzie też inaczej niż przed, ale najważniejsze, że ochota jest z obydwóch stron więc myślę, że powoli wrócimy do tego co przed ciążą i w ciąży również było Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-10 o 21:20 |
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz ja wcale nie czuje sie zle.. wlasnie jestem szczesliwa ze jestem mama ze sobie radze i ze jestem odpowiedzialna bo wiem ze czesto mlode dziewczyny chca dziecko a jak je juz maja to twierdza ze jednak to za trudne ze jednak nie takie fajne.. ja jeszcze bardziej uwazam ze te piekne, wspaniale itp. na pierwszym miejscu chce byc matka na drugim dopiero zona przykro mi jedynie z tego powodu ze ja siedze w domu non stop kiedy tz tak naprawde wychodzil sam na piwo , na mecz nawte jak tesciowa przyleciala z jego siostra oni zwiedzali a ja nie bo siedzialam z malym.. a z nimi isc nie moglam bo to zammeczace dla malego. no i wlasnie to jest dla mnie przykre.. ze ja ciagle w tym domu.. nie mam tu znajomych wogole.. wiec nawte nie przyjdzie do mnie kolezanka.. tz pracuje cale dnie a ja siedze sama z malym.. wychodze z malym sama na spacer...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1104 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Na początek: A teraz trochę o nas. Przed północą synek normalnie nas zszokował, zaczął płakać przez sen zastanawialiśmy się o co chodzi, ale za chwilę się normalnie obudził, dostał butlę i poszedł spać. Pobudka była o 5 i przed 9 Gossik a może weźcie rehabilitanta do domu, żeby z Mychą ćwiczył - oczywiście jeśli Was stać finansowo na to Michaela no widzisz już masz pomysł ![]() Agusia Filip fajnie wygląda jak śpi i się śmieje ładny kombinezonikCiniusiowa Ninka ja tym pierwszym zdjęciu wygląda jakby prosiła Cię o to, żebyś nie zabierała jej do babci ![]() Selka współczuję Ci przeżyć Superzabula mnie mąż tak pocieszał tydzień temu, a Jasio jaki luzak, nóżki do góry, biedaczek ledwo się już mieści w łóżeczku ![]() Illbana Dawid czasami też się brechta, ale tylko jak się dobrze bawi albo go gilgocze ![]() Iwciag ślicznie wyglądacie Rumiankowa dla Gosii za takie akrobacje Mell my kupujemy kaszki i niektóre deserki z Bobofruta, a z Hippa obiadki, karmimy małego opartego o poduszkę w takiej pozycji półsiedzącej Poiglot to czekamy na fotki, a tak w ogóle to śliczna z Ciebie mamusia i jak szczuplutka do tego
|
#1105 | |||
|
Rozeznanie
|
Iwciuno no fajnie wygladasz
synus pucus fajny!!Cytat:
hehe ja tez zawsze przypadkiem wpadam do ciuchlika i cos zwloke do domu ![]() i jak promotora wybralas? Cytat:
Cytat:
a u nas synek ciagle przypomina tz ale to i dobrze bo on przystjniak jest a Jasieniek fajniutki jaki spryciarz nogi sobie wietrzzy hehe ![]() a no i ja sie przyznam ze jak po karmieniu wsadze synka do lozeczka pod karuzelke a to ostatnio jego ulubione zajecie i potrafi tam polezec godzine albo i dluzej to tez mi teskno do niego juz
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Aleks dzisiaj przegiął, przez cały dzień miał tylko jedną półgodzinną drzemkę, po kąpieli nie chciał usnąć a jak w końcu usnął to po pół godzinie się znowu obudził ![]() Buziaki dla Antosiów, Filipka i bliźniaczek ![]() Cinusiowa, pięknie razem wyglądacie SELKA, nie rób sobie wyrzutów kochana, to nie Twoja wina, zdarza się niestety. Jeśli się martwisz to idźcie zrobić usg główki ale na pewno nic się nie stało. Jeśli czytałaś, półtora miesiąca temu mój Aleks wypadł z wózka na asfalt i nic się nie stało, skoro Bartuś zachowuje się normalnie to na pewno jest ok Superzabula, nie no Jaśko wymiata ![]() Illbana, no tak ale wiesz jak jest, skoro inne dzieciaczki już się obracają... Aleks siądzie podciągnięty za rączki ale to też na razie za wcześnie dla niego, jeszcze jest słabiutki. Iwciag, śliczni jesteście Rumiankowa, no widzisz, Twoja Gosia miała opóźnienie a teraz czworakować zaczyna...I jak tu nie porównywać i się nie dołować... Ale racja, mam nadzieję że ćwiczenia pomogą a ja niepotrzebnie się martwię Aguśka, fajny kombinezonik Poiglot, piękna laseczka jesteś, nie słuchaj nikogo, masz boską figurę
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam 16 moj 25... to tez spora roznica ja tez mam pokoik z Bryanem.. ale on przeciez spi.. to mozemy sobie pozwolic.. ![]() mi zabraklo znowu spontanicznosci.. pewnosci siebie.. ![]() zzaloz seksowna bielizne od razu obudzi sie w tobie ta kobiecosc.. chec na seksik zobaczyc ![]() iwciag moj facet jest typem faceta ktory lubi gonic kroliczka jak to sie mowi jak juz cos ma nacodzien tym bardziej ze ja jestem taka ze zawsze mamm ochote to mu sie nie chce ostatnio sie na niego wkurzylam i powiedzialam ze niedlugo bede muisiala stawac na glowie robic szpagady albo tanczyc breakdance zeby go podniecic... hahaha nie no tak powaznie wkurza mnie to strasznie bo mi wystarczy ze on JEST a jemu nie;/
|
|
#1108 |
|
Wtajemniczenie
|
poiglot to Ty zaciśnij zęby i go przepość trochę..poczekaj aż zatęskni za Tobą.
iwcia d dz.jestem sada, ale kochana ja wczoraj na solarium byłam zaraz po fryzjerze ![]() gosikk dz i życzę by Aleks spał do samiusieńkiego rana! |
|
|
|
#1109 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakjedziemy do polski co ok 2 miesiace to nadrabiam tam wcale sama nie siedze i ani chwili sie nie nudze... ..ale ja jestem starsza i juz sie troszke wyszalalam... dlatego ciebie tymbardziej podziwiam i uwazam ze jestes bardo dzielna... ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
iwcia dobrze ci radzi niech troszke poczeka i sam cos zainicjuje... a swoja droga to go nie rozumiem. Majac taaka dziewczyna u boku i to zawsze majaca ochote na szalony seksik nie miec ochoty??? przeciez to mlody facet...ja nie wiem ...dla mnie to dziwne... niech sie troszke poniecierpliwi...i steski za Twoim (boskim ) cialkiem...on chyba troszke sie rozleniwil...bo ty sie starasz caly czas wymyslasz nowe wygibaski zeby go zachecic i on juz pewnie mysli ze nic nie musi robic bo ty zrobisz za niego... ...wiec przetrzymaj go troszke
|
|
|
#1110 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bal sie o mamusie ![]() no Kuba tez upodobal sobie stopy ssie palucha nawet jak ma spiochy Cytat:
z czego sie ciesze... a u nas z seksikiem tak sobie... w sumie jest tylko wtedy jak tz ma wolne 2 dni z rzedu... od 2 tygodni nic ale mysle ze jak tesc sie wyprowadzi to bedzie lepiej bo nie bedzie wtedy strachu ze nam ktos wpadnie a powiem wam ze Kuba uwielbia jak sie seksimy mamy strasznie skrzypiace lozko!!! normalnie jak sie przewracasz z boku na bok to tak skrzypi ze szok! a co dopiero bara bara... ale Kubie to nie przeszkadza wrecz przeciwnie... ostatnio sie smial jak to robilismy... nie widzial nas ale chyba slyszal... po kilku minutach zasnal Cytat:
Cytat:
cieszy mnie to i podnosi na duchu, ze mnie kocha i nie liczy sie dla niego moj wyglad tak bardzo tylko chec bycia ze mna..
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Kurde spodobało mi się bycie PM, chciała bym jeszcze

ja nie wiem co sie dzieje...jestesmy razem co prawde 9 lat jeszcze przed ciaza bylo z tym super a teraz wcale a wcale mi sie nie chce...

daj nam znac co postanowilas z Twoim niedobrym tztem
dla Gosii za takie akrobacje
.
) cialkiem...
bal sie o mamusie