Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-10, 11:58   #3541
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi

W sumie to fajnie by bylo miec chlopca i dziewczynke za jednym zamachem . Wczoraj ogladalam angielska wersje super niani. Kobitka miala dwa 'zestawy' blizniakow . Na pewno jest to wyzwanie!

Nie chce sie wtracac i tez nie wiem o jaki pierscionek chodzi ale jesli o zareczynowy to moge sie z Wami podzielic swoim doswiadczeniem. Ja mialam pierscionek kupowany przez internet bo sie uparlam na jeden z Kruka. Mimo ze baardzo mi sie podoba to musze przyznac ze na zdjeciu robi troszke inne wrazenie. Z rozmiarem bylo OK i tym zbytnio sie nie przejmowalam bo bylam swiecie przekonana ze kazdy pierscionek mozna pomniejszyc. Okazuje sie ze mialam szczescie ze pasowal bo tego konkretnego pierscionka nie daloby sie pomniejszyc bo ma kamienie prawie dookola. Wydaje mi sie ze drugi raz bym tak nie ryzykowala...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 12:20   #3542
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Gratulacje !!!!

http://www.diamenty.pl/d/1154br_2_5_...5bbd0603fe2d51 zakochalam sie w nim ... a TZ nie chce zamawiac przez net, bo mozemy nie trafic z rozmiarem itd
Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego!!!!

Dziewczyny mam takie pytanie z zupelnie innej beczki. Jak wspomnialam w swoim pierwszym (w zyciu ) poscie niedawno odstawilam tabletki i z moich wyliczen wynika ze powinnam dostac @ (troche mi glupio uzywac tych skrotow i symboli, musze sie przyzwyczaic). Tak jak sie spodziewalam okresu nie ma (okropne uczucie tak czekac i nie wiedziec kiedy, zupelnie od tego odwyklam ). Jak dlugo czekalyscie na swoj @ po odstawieniu tabletek? Wiem ze organizm wraca do rownowagi teraz itd, po prostu chce sie zorientowac co i jak. Z gory wielkie dzieki za odp.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
sas wszystkiego naj najlepszego , dużo miłosci i spełnienia tych naskrytszych marzeń:roza :

Cosma sliczny ten pierścionek, ale też bym się bała zamawiać przez internet bo z tymi rozmiarami jest różnie, ja jak chciałam sprawdzić jaki mam rozmiar to u róznych jubilerów okazywało się inaczej... jednak najlepiej jest zmierzyć a z drugiej strony zawsze możecie się zorientować czy w razie czego da się np zmniejszyć

DZIEKUJE DZIEWCZYNY!!!
cio do tabletek niestety nie pomoge bo nigdy ich nie bralam
heh ciekawe co mj tze wymysli cos kobinuje z moja mama:d hehe
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 13:30   #3543
Carol77
Zakorzenienie

Hej laseczki
Ja tylko wpadam na chwilke, bo mam imprezkę z okazji Mamusi urodzinek i latam jak głupia

SAS!!!!!!!! kochana duzo zdrówka, szczęścia, miłości, radości i pięknego bobaska!!!!!!!!!!!!

Miłego dzionka!!!!!!!!!!!! pewnie jutro dopiero zajrze.

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 14:05   #3544
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Ja tylko wpadam na chwilke, bo mam imprezkę z okazji Mamusi urodzinek i latam jak głupia

SAS!!!!!!!! kochana duzo zdrówka, szczęścia, miłości, radości i pięknego bobaska!!!!!!!!!!!!

Miłego dzionka!!!!!!!!!!!! pewnie jutro dopiero zajrze.
DZIEKUJE
i udanej imprezki
Stary 2009-10-10, 14:26   #3545
Maja82
Raczkowanie

Witam po dłuższej przerwie

Carol, Marlenka strasznie mi przykro z powodu jednej kreski ale testy się mylą więc

Kasia_Dublin ja po odstawieniu plastrów anty okres dostałam po 36 dniach.

Sas wszystkiego najlepszego . Ja miałam urodziny wczoraj ale 27
Maja82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 14:27   #3546
aneczka555
Zadomowienie

Sas wszystkiego co najlepsze w Dniu Urodzin

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Maju dla ciebie tez najlepsze zyczonka

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 14:31   #3547
Maja82
Raczkowanie

Cytat:
http://www.diamenty.pl/d/1154br_2_5_...5bbd0603fe2d51 zakochalam sie w nim ... a TZ nie chce zamawiac przez net, bo mozemy nie trafic z rozmiarem itd
Ja taki mam jest śliczny ze zmniejszeniem lub powiększeniem nie ma problemu ale będzie droższe ze względu na diament, pytałam się u jubilera bo schudłam i mój jest za duży.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Dziękuję

Edytowane przez Maja82
Czas edycji: 2009-10-10 o 14:38

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-10, 14:51   #3548
aa2
Zakorzenienie

Maju to spóźnione życzonka wszystkiego naj
coś nas przez weekend stąd wywiewa ja też za niedługo jadę na małe zakupowe szleństwo,ale jeszcze zajrze wieczorkiem, miłego dzinka zyczę
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 15:55   #3549
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
W sumie to fajnie by bylo miec chlopca i dziewczynke za jednym zamachem . Wczoraj ogladalam angielska wersje super niani. Kobitka miala dwa 'zestawy' blizniakow . Na pewno jest to wyzwanie!

Nie chce sie wtracac i tez nie wiem o jaki pierscionek chodzi ale jesli o zareczynowy to moge sie z Wami podzielic swoim doswiadczeniem. Ja mialam pierscionek kupowany przez internet bo sie uparlam na jeden z Kruka. Mimo ze baardzo mi sie podoba to musze przyznac ze na zdjeciu robi troszke inne wrazenie. Z rozmiarem bylo OK i tym zbytnio sie nie przejmowalam bo bylam swiecie przekonana ze kazdy pierscionek mozna pomniejszyc. Okazuje sie ze mialam szczescie ze pasowal bo tego konkretnego pierscionka nie daloby sie pomniejszyc bo ma kamienie prawie dookola. Wydaje mi sie ze drugi raz bym tak nie ryzykowala...
Nom wyzwanie, i to wielkieeee!! Ale swoja droga i tak chcmy oboje miec conajmniej 2 dzieci, wiec czemu nie za jednym razem? Mam ludzi do pomocy, tesciowa, mamusie, znajomych ... Mysle ze wszystko daloby sie ogarnac i nad wszystkim zapanowac jesli sie tylko ma w sobie odpowiednio duzo sily i wytrwania
Co do pierscionka, to ten nie ma kamieni dookola wiec mysle ze problemu nie bezdie
Cytat:
Napisane przez Maja82 Pokaż wiadomość
Ja taki mam jest śliczny ze zmniejszeniem lub powiększeniem nie ma problemu ale będzie droższe ze względu na diament, pytałam się u jubilera bo schudłam i mój jest za duży.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Dziękuję
Oooo Mamy taki sam gust Ja sie w nim zakochalam i nie potrafie wybrac nieczego innego A powiedz mi jak sie go nosi? Jest wygodny? Pytam bo mi czesto pierscionki przeszkadzaja, jesli zbyt odstaja od palca...

Aa2, ja wlasnie wrocilam z zakupow z tesciowa Bylysmy w nowym centrum handlowym Boshe jak ja to kocham Obkupilam sie jak szalona, a TZ tylko oczy robil wielkie No i zakupilam sliczne i mega sexowne gatki, wiec wykorzystam je po @
A za godzine TZ zabiera mnie na kolacje do naszej ulubionej restauracji Zawsze spedzamy tak milo i romantycznie czas, juz sie nie moge doczekac Pewnie znowu wroce stamtad pijana, bo po pol kieliszka wina juz mnie sieka Maja tam naprawde mocne te wino

Majuu, spoznione, ale szczere zyczonka Wszystkiego najlepszego, zdrowka, szczescia, pomyslnosci, zdrowej kochanej fasolki i wszystkiego czego sobie zazyczysz

Sas, w takim razie milej niespodzianki zycze Napewno wymysli cos swietnego
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 16:02   #3550
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Sas wszystkiego najlepszego . Ja miałam urodziny wczoraj ale 27
dziekuje i ja rowniez sklaam ci najserdeczniejsze zyczonka!!!!

Cytat:

Sas, w takim razie milej niespodzianki zycze Napewno wymysli cos swietnego
nom hehe torcik) tezus dal mi sliczne dlugie roze i dwie filizaneczki takie recznie robione slicne do tego kupil moj eulubione martini traz czekamy na moja babcie b starszie chciala byc troszke w tym dniu z nami a potem uroczy wieczorek z tzem
mielismy jechac na kolacje ale stwierdzilam ze posiedzimy w domku zsciagnelam filmiki przyqpdkowy maz wiec poogladamy a te kaske odlozymy do naszych pieniazkow na wczasy hehe
buziole kochane zmkam pewnie bede jutro
Stary 2009-10-10, 17:36   #3551
Carol77
Zakorzenienie

Maja się nie przyznała no nieładnie, kotuś najlepsze życzonka!!!!!!!!!!Wszystk iego co najlepsze i najpiękniejsze i spełnienia najskrytszych marzeń

SAS film jest super gorąco polecam też: "Narzeczony mimo woli", "Duchy moich byłych" i "Brzydka prawda"

U mnie zaczeło sie plamienie.........czyli pewnie jutro będzie atak..............
Miłego wieczorku kobietki

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Doczytałam do końca co naskrobałyście Cosma pierścionek śliczny!!!!
Ja swój też osobiście sama wybierałam, nie patrząc na cenę, TZ płacił, a jak się dowiedziałam ile kosztuje to był opiernicz Ja ma z W.Kruka, pochwalę się:
Musze Wam powiedziec, że rzeczywiście w necie wygląd troszkę odbiega od tego w realu

http://wkruk.pl/bizuteria/show/input...13_pgkomplet=1

Mam tylko teraz problem, nie moge go nosić, bo dostałam uczulenia na białe złoto;( masakra jakaś, alergolog kazała odłożyć do pudełeczka na dluższy czas

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-10-10 o 17:37

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-10, 20:10   #3552
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Wiajcie!
Właśnie zgłasza się okresowa panienka Tak więc puszczać kciuki

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 20:44   #3553
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Aa2, ja wlasnie wrocilam z zakupow z tesciowa Bylysmy w nowym centrum handlowym Boshe jak ja to kocham Obkupilam sie jak szalona, a TZ tylko oczy robil wielkie No i zakupilam sliczne i mega sexowne gatki, wiec wykorzystam je po @
A za godzine TZ zabiera mnie na kolacje do naszej ulubionej restauracji Zawsze spedzamy tak milo i romantycznie czas, juz sie nie moge doczekac Pewnie znowu wroce stamtad pijana, bo po pol kieliszka wina juz mnie sieka Maja tam naprawde mocne te wino

no to kochana życze miłego i gorącego wieczoru troszkę zazdroszcze wina, ja uwielbiam a teraz na jakiś czas trzeba odłożyć, ale cóż coś za coś nie narzekam
a na zakupach to nic nie kupiłam bo oczywiście w tych marketach nie pomyslą o jakiś sklepach z fajnymi ciuszkami dla przyszłych mami to za równo tych poczatkowych jak i zaawansowanych wrrrrrrrrrr kurcze a to naprawde jest problem, ja miałam zawsze dopasowane rzeczy które mnie teraz gniota a nie chce maltretować mojej fasolki...........

Pepuś dobre z tą okresową panienkąale szkoda że wredna @ przyszła
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 21:05   #3554
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
no to kochana życze miłego i gorącego wieczoru troszkę zazdroszcze wina, ja uwielbiam a teraz na jakiś czas trzeba odłożyć, ale cóż coś za coś nie narzekam
a na zakupach to nic nie kupiłam bo oczywiście w tych marketach nie pomyslą o jakiś sklepach z fajnymi ciuszkami dla przyszłych mami to za równo tych poczatkowych jak i zaawansowanych wrrrrrrrrrr kurcze a to naprawde jest problem, ja miałam zawsze dopasowane rzeczy które mnie teraz gniota a nie chce maltretować mojej fasolki...........

Mi tam nie szkoda, że przyszła tylko taka punktualna była jak nigdy Jedyne co mnie ostatno zastanawia to to, ze w ciągu cyklu mam bóle a jak mam @ to jakoś nie mam Chyba powinnam się zacząć tym martwić, bo to nie jest normalne.

Stary 2009-10-10, 21:59   #3555
Maja82
Raczkowanie

Dziękuję wszystkim za życzenia

Cosma jak już pisałam schudłam i mój pierścionek jezt za duży i kręci się wokół palca co mnie strasznie denerwuje zwłaszcza jak diament odwróci się w stronę palca a ja je zacisnę to boli Wczesniej też się obracał ale sporadycznie, prawie go nie czułam i nosiło sie go super Trochę nakręciłam ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi

Carol plamienie to nie @ więc uparcie
Stary 2009-10-11, 09:28   #3556
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:

Wiesz co, nie wiem jak to w PL jets ale tu w Niemczech w H&M jest dzial dla ciezarnych Moze cos tam znajdziesz?
A dla maluszka polecam Smyk'a Kupuje tam zawsze ubranka dla synka kolezanki, ceny maja w miare przystepne i bardzo ladne rzeczy

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Mi tam nie szkoda, że przyszła tylko taka punktualna była jak nigdy Jedyne co mnie ostatno zastanawia to to, ze w ciągu cyklu mam bóle a jak mam @ to jakoś nie mam Chyba powinnam się zacząć tym martwić, bo to nie jest normalne.
Trzeba by bylo spytac gin o co z tym chodzi ?
Ja z kolei mam tak ze kilka dni przed mnie boli, potem przestaje i w dzien @ sie zwijam z bolu ...
Cytat:
Dziękuję wszystkim za życzenia

Cosma jak już pisałam schudłam i mój pierścionek jezt za duży i kręci się wokół palca co mnie strasznie denerwuje zwłaszcza jak diament odwróci się w stronę palca a ja je zacisnę to boli Wczesniej też się obracał ale sporadycznie, prawie go nie czułam i nosiło sie go super Trochę nakręciłam ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi

Carol plamienie to nie @ więc uparcie
Zrozumialam W takim razie chyba sie na niego zdecyduje

Caroll, droga jestes Ale pierscionk sliczny, naprawde
Stary 2009-10-11, 09:42   #3557
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Witam!
Okresowa panienka szuka swoich bóli okresowych, czy któraś nie widziała jak się chowały?
Cosmaaaa myślę, że to Ty pozwoliłaś im na schowanie się u siebie. Proszę oddaj mi je, bo bardzo tęsknię za nimi i czuję się wręcz nienormalnie!
Carol77 trzymam mocno za Ciebie W tobie nadzieja, że rozpoczniesz nowy tydzień z dobrymi wiadomościami.
Maja82 przepraszam, że przegapiłam Twoje urodziny. Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń

Stary 2009-10-11, 10:03   #3558
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Witam!
Okresowa panienka szuka swoich bóli okresowych, czy któraś nie widziała jak się chowały?
Cosmaaaa myślę, że to Ty pozwoliłaś im na schowanie się u siebie. Proszę oddaj mi je, bo bardzo tęsknię za nimi i czuję się wręcz nienormalnie!
Carol77 trzymam mocno za Ciebie W tobie nadzieja, że rozpoczniesz nowy tydzień z dobrymi wiadomościami.
Maja82 przepraszam, że przegapiłam Twoje urodziny. Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń
Chetnie bym oddala, ale juz przegonilam tabletkami Ciesz sie poki co, ze ich nie masz kochana
Stary 2009-10-11, 10:05   #3559
Carol77
Zakorzenienie

Witajcie kochane

Ale pogoda, leje i ponuro, chyba zaraz wrócę do wyrka

Cosmaa droga nie jestem TZ sie wtedy uparł i koniec, nie miałam nic do gadania powiedział, ze 2 raz nie będziemy się zaręczac i musze mieć piękny pierścionek

Pepus nie ma na co liczyć słonko, wiadomości dobrych nie będzie, rozkręca się@ . Teraz muszę sie przebadać, bo mam wszystko popierniczone z hormonami, także na ciążę nie liczę, i teraz chciałabym poczekac, tamten cykl był ostatnim bezpiecznym bo jakbym zafasolkowała w tym cyklu to rodziłabym na ślub siostry męża, a chciałabym bardzo na nim być, więc trochę będziemy uważać do stycznia,ślub jest w lipcu więc z brzuszkiem mogę iść no ale jak jakimś cudem zafasolkuje, to oczywiście będę szczęsliwa.

Co do bóli okresowych, moje też się gdzieś podziały, najpierw tydzień wcześniej brzuch mnie pobolewał, potem piersi ateraz nicccccccccccccc.

Miłego dzionka

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-10-11 o 10:18
Stary 2009-10-11, 10:36   #3560
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Witajcie kochane

Ale pogoda, leje i ponuro, chyba zaraz wrócę do wyrka

Cosmaa droga nie jestem TZ sie wtedy uparł i koniec, nie miałam nic do gadania powiedział, ze 2 raz nie będziemy się zaręczac i musze mieć piękny pierścionek

Pepus nie ma na co liczyć słonko, wiadomości dobrych nie będzie, rozkręca się@ . Teraz muszę sie przebadać, bo mam wszystko popierniczone z hormonami, także na ciążę nie liczę, i teraz chciałabym poczekac, tamten cykl był ostatnim bezpiecznym bo jakbym zafasolkowała w tym cyklu to rodziłabym na ślub siostry męża, a chciałabym bardzo na nim być, więc trochę będziemy uważać do stycznia,ślub jest w lipcu więc z brzuszkiem mogę iść no ale jak jakimś cudem zafasolkuje, to oczywiście będę szczęsliwa.

Co do bóli okresowych, moje też się gdzieś podziały, najpierw tydzień wcześniej brzuch mnie pobolewał, potem piersi ateraz nicccccccccccccc.

Miłego dzionka

Właśnie miałam to samo, ból jajników przechodził w ból podbrzusza przez cały tydzień i myślałam ze będzie @ wcześniej. A teraz zupełnie nic, a u mnie takie okresy są nienormalne, bo mnie zawsze bolało mniej lub bardziej. Co do cycków to miałam strasznie nabrzmiałe aż mi się "wylewały" z biustonosza. Pobolewały mnie tylko tak trochę i to tylko sutki.
Cały cykl jakiś dziwny łącznie z tym @. Zawsze pierwszy i drugi dzień muszę być blisko wc.
Jeśli ten cykl będzie taki sam to idę do ginekologa sprawdzić czy tam się coś nie dzieje. Chyba, że po @ będą boleć jajniki to idę wcześniej do gin.

Stary 2009-10-11, 11:03   #3561
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:

Właśnie miałam to samo, ból jajników przechodził w ból podbrzusza przez cały tydzień i myślałam ze będzie @ wcześniej. A teraz zupełnie nic, a u mnie takie okresy są nienormalne, bo mnie zawsze bolało mniej lub bardziej. Co do cycków to miałam strasznie nabrzmiałe aż mi się "wylewały" z biustonosza. Pobolewały mnie tylko tak trochę i to tylko sutki.
Cały cykl jakiś dziwny łącznie z tym @. Zawsze pierwszy i drugi dzień muszę być blisko wc.
Jeśli ten cykl będzie taki sam to idę do ginekologa sprawdzić czy tam się coś nie dzieje. Chyba, że po @ będą boleć jajniki to idę wcześniej do gin.
No to rzeczywiscie dziwnie, kochana ... Najlepiej tak jak mowisz, isc do gin i sprawdzic Przezorny, zawsze ubezpieczony
Co do cycow, to ja nadal takie mam ... Jakies 2 tyg niecale temu poczulam ze sa nieco wieksze, nie bolaly jednak. Przed @ zaczely bolec same sutki i tak jest nadal... I rozmiar sie nie zmniejszyl jeszcze ...
TZ przynajmniej ie cieszy ze teraz ma za co potrzymac ... Non stop przylazi i maca
Stary 2009-10-11, 11:36   #3562
barbara1980
Raczkowanie

Nie zdążyłam od swojej ostatniej wizyty na wizażu przeczytać wszystkich waszych wiadomości bo piszecie w tempie ekspresowym.
A mam do was pytanie. Jestem w 13t ciąży, mam ucznia który zachorował na szkarlatynę. Nie wiecie czy dorośli też na to chorują, i czy jest to groźne w ciąży?? W zeszłym roku dzieci zaraziły mnie ospą-masakra. Lekarz rozwieje moje wątpliwości dopiero jutro, a dziś może któraś z was mnie uspokoi. Albo i nie :-(
Wiem że okres wylęgania 2-3 dni, czyli chodząc do szkoły zarażał.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

A Cosmaaaa mąż kupował kilkakrotnie przez net od Lisiewskiego -wszystko ok, dają certyfikat, wyroby śliczne i nic się z nimi od kilku lat nie dzieje. Tak więc - polecam.
barbara1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 11:49   #3563
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez barbara1980 Pokaż wiadomość
Nie zdążyłam od swojej ostatniej wizyty na wizażu przeczytać wszystkich waszych wiadomości bo piszecie w tempie ekspresowym.
A mam do was pytanie. Jestem w 13t ciąży, mam ucznia który zachorował na szkarlatynę. Nie wiecie czy dorośli też na to chorują, i czy jest to groźne w ciąży?? W zeszłym roku dzieci zaraziły mnie ospą-masakra. Lekarz rozwieje moje wątpliwości dopiero jutro, a dziś może któraś z was mnie uspokoi. Albo i nie :-(
Wiem że okres wylęgania 2-3 dni, czyli chodząc do szkoły zarażał.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

A Cosmaaaa mąż kupował kilkakrotnie przez net od Lisiewskiego -wszystko ok, dają certyfikat, wyroby śliczne i nic się z nimi od kilku lat nie dzieje. Tak więc - polecam.
Witaj ! Wyczytalam wlasnie ze szkarlatyna wlasciwie nie grozi ciazy Jest to choroba dziecieca i dorosli zadko na nia choruja Tutaj masz wypowiedz lekarza : http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziec...0,3538656.html Tam kobieta jest w 20 tc. Musialabys sie po prostu spytac lekarza jak to wyglada na Twoim stadium Ale mysle, ze mozesz byc spokojna
Stary 2009-10-11, 14:00   #3564
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Dziewczyny!

Dostalam super rade od kolezanki ktora wczoraj mi powiedziala ze jest w ciazy. Zaczelam ja pytac (niby z ciekawosci) jak jej sie udalo przekonac swego ukochanego zeby zaczeli sie starac. To jej rozwiazalo jezyk. Okazuje sie ze miala podobny klopot jaki ja mam teraz. Jej mezowi za bardzo sie nie spieszylo, ciagle powtarzal ze jeszcze nie teraz itp. Wiec ona wykazala sie wspaniala inwencja i postanowila zasymulowac ze wydaje jej sie ze jest w ciazy (mimo iz wiedziala ze nie jest). Zaczela od narzekania na slynne pierwsze objawy jak mdlosci czy bol piersi. Zasugerowala mezusiowi ze wydaje jej sie ze jest w ciazy czym on niesamowicie sie przejal i chcial od razu biedz do apteki po test. Ona jednak go zatrzymala mowiac ze jest jeszcze za wczesnie i ze musza poczekac kolejny tydzien. On codziennie sie jej pytal jak sie czuje, a po kilku dniach zaczal z nia rozwazac jak i kiedy powiedza o tym rodzinie i jakie beda reakcje . Ona wreszcie dostala @ o czym powiadomila go ze smutkiem i... eureka! bylo mu strasznie przykro. Tak przywykl do mysli ze bedzie tatusiem ze okazalo sie to szokiem. No i szok pomogl bo po tej historii sam wyszedl z inicjatywa zeby zaczeli sie starac!!!

Wiem ze nie musi to zadzialac na kazdego mezczyzne, ale to nie znaczy ze nie warto probowac! Jak tylko dostane @ zaczynam sie starac o staranie
Stary 2009-10-11, 14:57   #3565
Carol77
Zakorzenienie

Kasiu życze Ci żeby Twój mężuś zmienił zdanie jak najszybciej spróbuj tak zadziałać jak koleżanka, może podziałasposób dobry tzrymam mocno kciuki

dziewczynki, zaczynam sie martwić, kurde wydawało mi się, że @ się rozkręca...a tu nie , dalej mam takie prawie nic, troszkę krwi, 1 podpaska dosłownie wystarczyłaby na cały dzień...nigdy tak nie miałam przed braniem tabletek...dosłownie mnie zalewało, jak brałam tabsy też, i bóle brzucha a teraz drugi taki mikro okres...załamka normalnie,zaczynam się denerwowac, bo to niedobry znak....miałyście też tak?

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2009-10-11 o 15:07
Stary 2009-10-11, 15:41   #3566
Edzia400
Zakorzenienie

Witajcie Kochane kude czytam was od wczoraj znaczy z przerwa na spanie
dzis czuje sie juz lepiej ale narazie nie tu o mnie
Chyba Sas i Maja miały swoje świeta kochane wszystkiego naj naj naj niech sie wam spełnia wszystkie marzenia

Carol ja nie wiem bo nie brałam tabletek więc okres mam cały czas ten sam od x czasu znaczy miałam i powiem wam ze nie odczuwam za bardzo jego braku :| a powinnam

moja fasolinka jest strasznym głodomorkiem aż sie boje kiedy sie urodzi z czego ja dam jej jesc z tych moich rodzynek
troche mi urosły ale czy na tyle by moja latorośc wykarmić

Szukałam i zastanawialismi sie juz nad imionami i powiem wam ze z dnia na dzien coraz bardziej mam załamke o żadne z wolnych nam sie nie podoba a te co sie nam podobaly juz sa w rodzinie i to w ilosci 3 ,4 sztuk dobrze mi tak gdybym sie wczesniej postarała to bym imie fajne dla dzidzi miała o nawet sie zrymowało
3 dni leżałam nieżywa ssanie zołądka produkcja nad soków trawiennych to wszystko powodowało ze czułam sie na kacu gigancie uratowały mnie wafle haha które sa moim pożywieniem w nocy żeby mnie nie ssało wiec tak co 2 godz wstaje wł tv i chrupie sobie wafelki na sucho
w dzien masakra nie moge wejsc do kuchni bo juz każdy zapach jest dla mnie ochydny wstretny i wogóle beee ale za to moj zołądek kocha wszystko nawet o 3 w nocy pomidorki ze smietana i cebulka(dobrze ze mam z działki przynajmniej sa zdrowe a nie pryskane ) ( a to że jestem jedyna kobietka w domu wiec wiecie i tak musze w tej kuchni codziennie stac gotowac bo moja bojowa czwórka tez lubi sobie troche podjesć)
kawa bleee juz mi nie smakuje chodz mam straszne niskie cisnienie wiec teraz chodze jak pijana kura hahahah
moje smaki sie zmieniły teraz bym cały czas jadła rosół placki ziemniaczane i mojego taty sałatke z ogórków + galet z kurczaka no i oczywisci tone napojów

to chyba wszystko kochane jesli chodzi o to co u mnie 14 listopada slub cywilny połaczony z naszymi urodzinkami chodz bedzie troche po nic nie szkodzi ci sami goscie szkoda mi pieniedzy ja mam 17. 10 moj tż 18 .10 nic sie nie stanie kiedy zrobimy imprezke urodzinowa połaczona z cywilnym

Teraz pisac mi co u was jak sie czujecie i jak wasze fasolinki
Carol szkoda miałam nadzieje ze jednak beda te 2 kreski chociaz test może sie mylić :P
życze wam miłego popołudnia kurcze juz prawie 17 aaaaa jak ten czas leci
Buziaki kochane

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2009-10-11 o 15:43
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-11, 15:43   #3567
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Kasiu życze Ci żeby Twój mężuś zmienił zdanie jak najszybciej spróbuj tak zadziałać jak koleżanka, może podziałasposób dobry tzrymam mocno kciuki

dziewczynki, zaczynam sie martwić, kurde wydawało mi się, że @ się rozkręca...a tu nie , dalej mam takie prawie nic, troszkę krwi, 1 podpaska dosłownie wystarczyłaby na cały dzień...nigdy tak nie miałam przed braniem tabletek...dosłownie mnie zalewało, jak brałam tabsy też, i bóle brzucha a teraz drugi taki mikro okres...załamka normalnie,zaczynam się denerwowac, bo to niedobry znak....miałyście też tak?
Zrób test ciążowy albo idź na badania, bo w ten sposób zwariujesz zastanawiając się co Ci jest.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-11, 17:39   #3568
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Zrób test ciążowy albo idź na badania, bo w ten sposób zwariujesz zastanawiając się co Ci jest.
Test zrobiłam kochana 2 dni temu i jedna krecha... jutro na wizytę się umówię.

Edzia kotuś biedaku, mam nadzieje, że wkrotce wszystkie nieprzyjemne dolegliwości Ci miną i będzie tylko cudownie Powiem Ci, że ja mam też rodzynkii wykarmiłam małą, wprawdzie tylko 4 miesiace, ale zawsze coś, mój błąd polegał na tym, ze dalam jej nieodpowiedni smok do butelki i łatwo się jej piło więc olała cycuś więc pokarm sam się z dnia na dzień stracił, takze się nie martw wykarmisz, a jeszcze Ci urosną mnie urosły 1,5 rozmiaru, a potem na łeb na szyję spadły heheh tzn nie obwisły bo nie ma co

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-11, 18:39   #3569
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny!

Dostalam super rade od kolezanki ktora wczoraj mi powiedziala ze jest w ciazy. Zaczelam ja pytac (niby z ciekawosci) jak jej sie udalo przekonac swego ukochanego zeby zaczeli sie starac. To jej rozwiazalo jezyk. Okazuje sie ze miala podobny klopot jaki ja mam teraz. Jej mezowi za bardzo sie nie spieszylo, ciagle powtarzal ze jeszcze nie teraz itp. Wiec ona wykazala sie wspaniala inwencja i postanowila zasymulowac ze wydaje jej sie ze jest w ciazy (mimo iz wiedziala ze nie jest). Zaczela od narzekania na slynne pierwsze objawy jak mdlosci czy bol piersi. Zasugerowala mezusiowi ze wydaje jej sie ze jest w ciazy czym on niesamowicie sie przejal i chcial od razu biedz do apteki po test. Ona jednak go zatrzymala mowiac ze jest jeszcze za wczesnie i ze musza poczekac kolejny tydzien. On codziennie sie jej pytal jak sie czuje, a po kilku dniach zaczal z nia rozwazac jak i kiedy powiedza o tym rodzinie i jakie beda reakcje . Ona wreszcie dostala @ o czym powiadomila go ze smutkiem i... eureka! bylo mu strasznie przykro. Tak przywykl do mysli ze bedzie tatusiem ze okazalo sie to szokiem. No i szok pomogl bo po tej historii sam wyszedl z inicjatywa zeby zaczeli sie starac!!!

Wiem ze nie musi to zadzialac na kazdego mezczyzne, ale to nie znaczy ze nie warto probowac! Jak tylko dostane @ zaczynam sie starac o staranie
No, niestety nie na kazdego to dziala ... Moj w czerwcu jak tak wlasnie bylo, wydawalo mi sie ze jestem w ciazy itd to on chodzil zalamany ...Niby ''pochwalil'' sie przyjacielowi, ale w domu byla zalamka....
Cytat:

Kochanie, idz na bete albo do gin, nie dosc ze Wy w niepewnosci to i my tutaj kciuki lamiemy

Tez bym chciala zeby moj wyszedl z inicjatywa... Ale nie licze na to... Na urlopie lekko zaszalelismy i to tyle. Pewnie cieszy sie jak szalony ze @ mam .... A jeszcze Piotr przyjechal z wiadomoscia ze jego siostra jest w ciazy... 4 miesiac ....
Stary 2009-10-11, 21:42   #3570
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Tez bym chciala zeby moj wyszedl z inicjatywa... Ale nie licze na to... Na urlopie lekko zaszalelismy i to tyle. Pewnie cieszy sie jak szalony ze @ mam .... A jeszcze Piotr przyjechal z wiadomoscia ze jego siostra jest w ciazy... 4 miesiac ....
Ja tez czekam z niecierpliwoscia az moj zmieni zdanie . Czasami lapie mnie takie okropne uczucie bezsilnosci ze jestem tak jakby zdana na jego laske. Staram sie byc wyrozumiala itd bo gdyby bylo na odwrot to ja tez pewnie bylabym w tej kwestii dosc bezwzgledna, ale mimo wszystko czasami przydaloby sie chociaz troszke jakiejs takiej wyrozumialosci. Po prostu inne podejscie. Ale co zrobic, narazie bede sie chwytac kazdej nadzieji i kto wie, moze sie uda. 3mam za Ciebie kciuki Cosma. Musi nam sie udac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości