|
|
#1021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mycie włosów odżywką
Cytat:
Wyjaśnijcie mi jeszcze jedną rzecz. Bo rozumiem, że nie rezygnujecie całkowicie z mycia szamponem prawda? Wobec tego jak często powinnam myć szamponem, a jak często odżywką? |
|
|
|
|
|
#1022 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
Witam wizażanki
![]() Mam nadzieję, że coś dobrego mi doradzicie ![]() Czy po umyciu włosów balsamem mr. potters. mogę użyć odżywki : nivea- "regeneracja i wygładzanie" ? Czytałam, że jest bardzo dobra- proszę bardzo: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=969 ![]() Pytam się, ponieważ mam bardzo suche włosy ( przez rozjaśnianie). Obecnie myję włosy szamponem przeciwłupieżowym clear, ale po nim swędzi mnie skóra głowy i łupież ani drgnął ( wydaje mi się zresztą, że po prostu łuszczy mi się skóra, bo jest podrażniona szamponem). Poza tym przed każdym myciem na całą noc oliwię włosy kokoskiem i używam Kallosa- maskę z łożysk.Po prostu zależy mi na tym, aby wyzbyć się swędzenia skóry głowy, a co za tym idzie- łupieżu no i oczywiście dalej nawilżać włosy. Poniżej zamieszczam zdjęcia: Oczywiście bardzo dziękuję za wszelki sugestie
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Moniek, oczywiście, że możesz
Jeżeli Twoje włosy potrzebują dużej dawki nawilżenia, to jak najbardziej używaj odżywki po myciu odżywką
|
|
#1025 |
|
ma zielone pojęcie
|
Skoro ten szampon tak wyraźnie Ci szkodzi to od razu zrezygnuj z niego. Nie ma sensu męczyć skóry głowy.
|
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj umyłam włosy odżywką Mrs Potters z aloesem i włosy miałam ok, ale dzisiaj musiałam umyć jeszcze raz bo nie wyszłabym do ludzi z takim tłuszczem. A normalnie myję włosy co drugi dzień. Może rzeczywiście warto zmienić na balsam albo użyję fioletowego Hegrona. Wcześniej przyzwyczajałam włosy myjąc je szamponem Babydream. Niestety, u mnie się nie sprawdził. A teraz i odżywka nie. Trzeba będzie trochę poeksperymentować.
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny
Zaopatrzę się w wyżej wymienione odżywki i zobaczymy co z tego będzie .
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zaczęlam myć niedawno babydream na zmiane z seboradin rzepa i wczoraj umylam hegronem i mam takie loczki jak nigdy wczesniej
ale musze koniecznie sprawdzic tę metodę poniewaz moje wlosy po umyciu i wysuszeniu obojetnie czy naturalnym czy suszarką nadają sie tylko do upięcia w kucyk - tak strasznie sie puszą i odstają od gŁowy , jak mialam dŁuższe byŁo lepiej bo pod wŁasnym ciężarem jakos sie ukŁadaŁy a ostatnio mi fryzjerka za dużo z góry ścieniowaŁa
|
|
#1029 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dziewczyny,
Przebrnęłam przez cały wątek i z przyjemnością dziękuję Wam i za niego i za wszystkie porady. ![]() Myję odżywka od połowy września i jak dotąd zadowolenie moje nie zna granic. Do mycia na zmianę Yung różowy i Hegron z naftą. Skóra głowy przestała swędzieć, a potrafiła już po godzinie od umycia! Czekam jeszcze na efekty loczkowe, ale jak dotąd włos jest zbyt krótki, by się wypowiadać. Jeszcze raz serdecznie dziękuję ![]()
|
|
#1030 |
|
Wtajemniczenie
|
Metodę znam od roku, ale dopiero kilka dni temu po fatalnym cięciu włosów (niedostosowanym do moich kręconych włosów) spontanicznie umyłam głowę odżywką. Yungiem różowym.
Po myciu stosowałam waxa l'biotica albo miodową odżywkę TBS (czasem wzbogacanymi miodem, niacynamidem lub gliceryną). Byłam bardzo zadowolona aż do wczoraj, włosy marnie się skręciły i napuszyły. Przypuszczam, że to przekarmienie proteinami. Przerzucę się na Mrs Potters imbirową, może będzie lepiej. |
|
|
|
|
#1031 |
|
Raczkowanie
|
powiem wam ze od tygodnia myję włosy odżywką i jestem za chwycona. martwiłam się, że będą się przetłuszczać, ale ejst super. jedynie troche szamponu dodaje do odzwyki przy zmywaniu olejów.
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie super wŁosy kręciŁy po myciu hegronem do spŁukiwania, gorzej ze skóra gŁowy po 4 myciach miaŁam straszna warstwę Łoju zbitego z Łupieżem i swędzenie , nie wiem czy szukać dalej innej odżywki ? czy to nie dla mnie? szukaŁam tych balsamow mr potters w sklepie , ale byŁa taka aloesowa i do farbowanych jednak byŁ w skŁadzie ten dimenticone copoly (chyba przekręciŁam nazwe ale to raczej silikon?
|
|
#1033 |
|
Zadomowienie
|
a co sadzicie o Hergonie do mycia?? mi pasuje tylko... hmm.. wlosy sa gladkie, blyszczace itd tylko nie czuje zeby byly zdrowsze. Widac tylko to przygladzenie hmmm
poszukam zaraz nowej jakiejs. Probowalam tez younga ale ten puszyl mi wlosy
|
|
|
#1034 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Mnie Hegron nie pasował, za ciężki był. Za to balsamy Mrs.Potter's uwielbiam.
|
|
|
#1035 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Dziewczyny bardzo proszę o pomoc, czy nada się ten balsam do mycia? FORTE SWEDEN ALOESOWY BALSAM DO WŁOSÓW
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dimethicone Copolyol, Aloe barbadensis Leaf Extract, Isopropyl Alcohol, Parfum, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Citric Acid, Linalool. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze teraz weszŁa jakaś nowa linia mr potters w takich duzych butelkach za ok 8 zŁ
czy to moze te stare tylko nowe opakowania i niepokoi mnie ten dimenticone w skladzie ale sprawdze na KWC
|
|
#1037 |
|
Wtajemniczenie
|
Wg wizażowego słownika dimethicone copolyol to:
[Substancja] pochodzenia chemicznego. Pochodna silikonu. Używana jako emulgator lub koemulgator w emulsji typu W/O (woda w oleju) lub typu woda w silikonie, np. w preparatach przeciwsłonecznych. W produktach do pielęgnacji włosów ma za zadanie ułatwić rozczesywanie i zapobiegać elektryzowaniu się włosów. Substancja natłuszczająca, nawilżająca, wygładzająca. Bazuje na PEG (glikol polietylenowy). Wydaje mi się, że teraz wszystkie Pottersy (balsamy) mają identyczny skład różniący się tylko ekstraktem roślinnym. Właśnie zaczęłam używać balsamu imbirowego, myje się nim włosy bardzo przyjemnie. Edytowane przez syrenka Czas edycji: 2009-10-12 o 13:17 |
|
|
|
|
#1038 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wkleiłam już skład na "składowym" ale zapytam się jeszcze Was. Nada się ten balsam do mycia. Forte Sweden, Aloesowy balsam do włosów
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dimethicone Copolyol, Aloe barbadensis Leaf Extract, Isopropyl Alcohol, Parfum, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Citric Acid, Linalool. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1039 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dla mnie hergon nie jest taki ciezki:P powiedzialabym, ze nie obciaza prawie ![]() teraz przestawilam sie na mycie skalpu babydream a reszta hergonem. juz sie konczy i potterowa tez jest w osiedlowym:P nie moge sie przekonac bo nie lubie zapachu tej odzywki![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
ja na skore nie narzekam![]() lece po pottersowa trzymac kciuki:P
![]() Edytowane przez CherieK Czas edycji: 2009-10-12 o 14:24 Powód: ide do sklepu! musialam:P |
||
|
|
|
|
#1040 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do mycia się nie nada bo nie ma w nim co mogłoby myć. jako odżywka sie sprawdzi, gdyż ma wszystko co odżywka mieć powinna (emolient, antystatyk)szkoda tylko że brak w niej pantenolu. |
|
|
|
|
|
#1041 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Wszystkie balsamy Mrs.Potter's nadają się do mycia
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co podsyłałaś mi zdjęcie jego
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może być, ma co prawda sylikon zmywalny wodą, ale powinno wszystko ładnie się spłukać
|
|
|
#1046 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale tak czy inaczej do mycia się nadaje- sprawdziłam. Jest jednak cięższy od balsamów Mrs.Potter's. Ale lżejszy od Hegrona, chociaż konsystencję ma bardzo zbliżoną.
|
|
|
#1047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny. Pozdrawiam |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
no i nie kupilam.. w ogole jakies pustki na polkach byly
bede polowac dalej
|
|
|
#1049 |
|
Raczkowanie
|
to powiedz mi czym chcesz umyć włosy, skoro w tym kosmetyku nie ma żadnego składnika o właściwościach myjących? żeby coś myło musi zawierać związki powierzchniowo czynne, jest tu co prawda kationowy cetrimonium chloride, ale on właściwości myjące ma żadne. zapewniam cię, że to myć nie będzie.
|
|
|
|
|
#1050 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Teoria nie zawsze idzie w parze z praktyką .EOT
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Także myj włosy balsamem, a odżywkę nakładaj po umyciu włosów.

ale musze koniecznie sprawdzic tę metodę poniewaz moje wlosy po umyciu i wysuszeniu obojetnie czy naturalnym czy suszarką nadają sie tylko do upięcia w kucyk - tak strasznie sie puszą i odstają od gŁowy , jak mialam dŁuższe byŁo lepiej bo pod wŁasnym ciężarem jakos sie ukŁadaŁy a ostatnio mi fryzjerka za dużo z góry ścieniowaŁa 

Co podsyłałaś mi zdjęcie jego
.