![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: 30+ ... zapraszam :)
Brawo!!!
![]() ![]() ![]() Ja będę się ważyć w piątek... mam nadzieję, że coś ruszyło, bo po kefirku wczoraj wc zaliczyłam. Dzisiaj też poprawka z kefirku i póki co, to siusiam co chwilę ![]() Kefirek przegryzam razowymi sucharami - dla lepszego efektu ![]() A jeśli chodzi o weekendy, to każdy chyba ma ten problem ![]() A kapuścianka nie odpycha Cię? Bo mnie po paru dniach sam zapach drażnił ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, na razie nie drażni mnie kapuścianka ![]() ![]() ![]() Co do wizyt w WC polecam picie cykorii, jest świetna w regulacji wypróżnień, zawiera dużo błonnika, poleciła mi koleżanka i jest to jak dotąd jedyna rzecz, która działa w 100 %. Można ją kupić w marketach, na pewno jest w sieci Auchan- jest na niej nawet info, że wspomaga odchudzanie więc może jest coś na rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
Cześć znowu, witaj Dorinka w wątku!
Przepraszam, że na chwilę zniknęłam, ale miałam straszny młyn, organizowałam dużą imprezę w weekend i dopiero teraz się trochę uspokoiło, w międzyczasie rozliczenia, relcje itd. Ale już się poprawiam i wracam ![]() Gratuluję kilogramków w dół, ja się zważę w wekend, ale nie oczekuję że będzie mniej... Ale bynajmniej się nie zrażam, dietkuję dalej ![]() ![]() ![]() Pozdrówka! ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Aaaa, zapomniałam - Bettix, o cho chodzi z tym kefirkiem? Że niby taki dobry dla dietki czy co?
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za przywitanie Poletto
![]() Ja na szczęście nie muszę ani jeść ani piec ciast, tego jedynego nie chcę się nauczyć, myślę że z korzyścią dla całej rodziny ![]() Co do kefirków w diecie to chyba chodzi o to, że ułatwiają wypróżnianie. Ja w każdym razie piję jogurty naturalne,(też działają ) bo bardziej mi odpowiadają smakowo niż kefiry ![]() Jaką dietę aktualnie stosujesz ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Ani ja ani moja rodzina nie jesteśmy "ciastowi" - piekę dla gości, resztę zabieram do pracy
![]() Co do diety - moja autorska "ZERO PIWA" ![]() A poważnie to właściwie nie dieta, tylko sposób jedzenia - 4-5 posiłków dziennie, nie łączę węgli i białka i wogóle bardzo dużo białka w diecie - ryby, gotowany drób, nabiał. Słodyczy prawie zero (nie lubię), pieczywa minimalna ilość i to ciemnego (max 1 kromka dziennie). No i faktycznie zrezygnowałam z piwa, które niestety bardzo lubię ![]() Kefir bardzo lubię, ale wcale nie jest mało kaloryczny więc nie piję go dużo, z przemianą materii i wizytami w toalecie nie mam problemu ![]() A, i muszę się pochwaiić - w weekend widziałam się ze znajomym, z którym nie widziałam się od lipca - i od razu zauważył, że mnie ubyło - mało co tak cieszy ![]()
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe niezłe ![]() ![]() ![]() Ja mam problem z tym białkiem ostatnio, bo mi cię cofa....za długo bylam na SB i stąd taka reakcja organizmu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
O, ja jeszcze jem dużo gotowanych białek (żółtek nie lubię) i wafle ryżowe jako przekąska, bardzo je lubię, zwłaszcza z dodatkiem soli morskiej.
A wino to ja teraz pijam, ale białe wytrawne z wodą i lodem - malutko kalorii a bardzo przyjemne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Bettix, dopiero teraz zobaczyłam Twoje zdjęcia - napisałam komentarz w albumie, ale tu też muszę napisać - normalnie rewelacja ! Dosłownie zmiana proporcji! GRATULACJE! ![]()
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Polletto, niech Cię uściskam
![]() Dziewczynki odpiszę Wam jutro bo dzisiaj już muszę zmykać do domku, a po południu pewnie nie będę miała czasu, żeby zasiąść przed kompem. Miłego popołudnia ![]()
172cm/70kg ->cel: 59kg DUKAN od 12.09.10: 62,65kg I faza 2dni, II faza 25 dni: 58,80kg, III faza 43dni: 58,75kg od 20.11.10 IV faza: stabilizacja ![]() aktualna waga: 58,85kg 06.06.10r. A6W ukończone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Irenosława Pierwsza
|
Dorinka witaj!!!
oj dziewczyny u mnie dieta "na wariackich papierach" ![]() o 8.00 kawa, a koło 13.00 przypominam sobie ze nic nie jadłam... dzisiaj na obiad ziemniaczki z grzybami... które mój mąż przytargał z lasu, ja w pracy - on na grzybach, śmialam sie ze postarał sie jak prehistoryczny mężczyzna, zapolował i przyniósł obiad ![]() grzybki smazyłam z cebulką i zalalam smietaną 12% reszta sie suszy!!! kolacja: pół pudełeczka jakiejś sałatki ze sledzia, pół żytnie bułeczki, ciasto jogurtowe - upieczone przez Tesco ![]() i kochane moje dalej jest 59kg, jak to sie dzieje nie mam pojęcia
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Magnolia, a gdzie zdrowe zasady??? No dobra ja na kolację wypiłam grzane wino na spacerze z psami
![]() Zjadłam też kawałek upieczonego ciasta, ale nie jest rewelacyjne, więc nie stanowi zagrożenia ![]() Bettix, dawaj tu szybko z powrotem! A ja mam kotkę - przybłędę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#221 |
Irenosława Pierwsza
|
Poletta
kotka ma na imię ŚLICZNOTKA ![]() ![]() a zdrowe zadady...? ![]() narazie "zdrowa" kawusia
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam z rana ![]() ![]() Magnolia widzę, że dieta wzięła z łeb, a dziwisz się że 59 jest dalej, czyli że nie schudłaś czy nie przytyłaś bo sie zakręciłam już ![]() Ja wczoraj dalej kapuścianka, dzisiaj też mam zamiar wieczorem ją pochłonąć, aha wczoraj była modyfiakcja- dwa jajka do środka więc wyszło coś na kształt barszczu ukraińskiego ![]() Dzisiaj z racji, ze wychodzę z pracy w połowie dnia chyba zjem normalny ludzki obiad (czyli makaron z pesto ![]() Pozdarwiam wszystkie dietetyczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Irenosława Pierwsza
|
dorinka, dziwie sie ze nie przytyłam
![]()
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Dorinka, ja kapuściankę robiłam z dużą ilością startej marchewki. Wtedy lepiej mi smakowała. A tą kotką, a raczej jej określeniem mnie rozbawiłaś A co to jest ta cykoria? Pierwszy raz słyszę ![]() Winko, to ja też lubię ![]() ![]() Pierwszy raz piłam w Szczawnicy i teraz jesienną lub zimową porą robię w domku. Warunek jest jeden... trzeba lubić goździki ![]() Poletta, fajnie, że się pokazałaś ![]() Jeśli chodzi o kefirki, to jest dokładnie tak, jak pisała Dorinka. Kefir (bynajmniej na mnie) działa moczopędnie i ułatwia wypróżnianie. A ostatnio miałam z tym problem. Jak wypiję kefirek, to nie ma siły wizyta w wc gwarantowana! Ostatnie dwa dni serwowałam sobie na I i II śniadanie po 200g kefiru + 3 sucharki Pano, efekt był. No i na wadze też spadło, jest 62,05kg. Dzisiaj na śniadanie mam mały jogurt naturalny + pł. kukurydziane, ale osobiście wolę kefir. A przekonałam się do niego będąc na tej 3-dniowej dietce oczyszczającej jelita (wtedy co trzeba było wypić 2,5l kefiru w ciągu dnia). Jednak lubię TYLKO kefir firmy "Zott" (ma jednolitą konsystencje, bez grudek). Inne mi nie smakują ![]() Cytat:
![]() Od razu widać, że masz dobre serduszko ![]() ![]() A jeśli chodzi o imię, to nie pomysłu, jakaś mało twórcza jestem ![]() Ale jak coś mi przyjdzie do głowy, dam znać ![]() Dzięki za miłe słowa, ale moim zdanie pochwała należy się Tobie, bo umiesz stosować się rygorystycznie do dietki. A ja jak wiadomo zjeść lubię, a za ciastem wprost przepadam (oczywiście w umiarze, bo nie pochłaniam całego ![]() ![]() Magnolia, ja namiętnie z grzybów robię gołąbki. Tak te pierwsze mężowi posmakowały, że w ubiegłą sobotę robiliśmy ponownie. A i wczoraj coś wspominał o wypadzie do lasu, co by uzbierać grzybków na... gołąbki ![]() Troszkę zmieniłam zasady odchudzania, bo już mi nie zależy na szybkim chudnięciu, tzn. chcę uniknąć efektu jo-jo. Biegam i ćwiczę teraz od poniedziałku do piątku. Najfajniejsze jest to, że teraz biega się super, nie jest tak gorąco i mniej się męczę, więc mam większą przyjemność ![]() W sobotę reklaksik dla ciała: hydromasaż (35min) A niedziela jest dnie wolnym. Aaaa i zakupiłam hula hoop ![]() Ale dopiero wtedy jak na polu będzie zimno i trzeba będzie wrócić na bieżnię. Zawsze pierwsza biegam ja, potem mąż i tak pomyślałam sobie, że podczas jego biegania będę kręcić ![]() Miłego dnia życzę ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię wino w każdej postaci, ciepłe zimne, czerwone, różowe i białe ![]() ![]() Grzaniec z winka jest wyśmienity, ale to stosuję tylko w pełni zimy ![]() Cykoria to napój kawowy, tak jesr nawet podane na opakowaniu, w smaku przypomina Inkę zalaną wodą. Inka też ma w składzie cykorię, ale słyszałam że lepsza jest ta czysta cykoria, bo działa lepiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
Dorinka, dziękuję Ci Kochana
![]() Już wiem o co chodzi, o ile dobrze pamiętam, to reklamowali ją w TV. A w związku z tym, że kawkę to ja bardzo lubię, napewno się skuszę ![]() Nie wiedziałam, że ma takie właściwości ![]() Myślałam, że chodzi o jakieś zioło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma za co ![]() Miłego weekendu dla wszystkich odchudzajcych, i jak najmniej grzechów dietetycznych sobie i Wam życzę - a że zgrzeszę to pewne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
Nawzajem
![]() Zapewniam Cię, że nie będziesz osamotniona, bo ja planuję na niedzielę roladki schabowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
No dobra, nie macie szansy zgadnąć
![]() ![]() ![]() Bettix, teraz to Ty ładnie walczysz, ja tam dziś wciągnęłam sezamki na obiad ![]() ![]() Dorinka, co do grzańca, to nie ma nic przyjemniejszego, niż spacer po lesie z mężem i psami w zimny, a zwłaszcza zimowy wieczór ![]() ![]() A ja z tego nieudanego wczorajszego ciasta zrobiłam dziś kulki amaretto w kokosie ![]() ![]() ![]() Miłego weekendu, ja jutro wyjątkowo idę do pracy na noc ![]()
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Poletta, biedactwo, żeby w sobotę na noc do pracy ścigać
![]() Miłej pracy, więc życzę ![]() U nas paskudnie, deszcz i zimno, więc w kominku też już palimy, aby humorek sobie poprawić. Wprawdzie bez grzańca, ale M właśnie robi drinka z sokiem z kaktusa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Hehe, sprawdź ile w tym soku jest kaktusa, bo po mojemu to NIE MA
![]() Nockę przeżyłam, wstałam wczoraj o 12.00 i pojechałam na obiad - mało dietetyczny- chińska knajpka: kurczak w sezamie, ryż i warzywa ![]() ![]() Dużo mam teraz roboty w pracy, do tego na weekend wyjeżdżam na Mazury - nie mogę się z czasem wyrobić ![]() A jak tam u Was weekendzik minął? Miłego tygodnia życzę!
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Cześć
U mnie weekend pełen grzechów ![]() ![]() Dzisiaj już znowu wskakuję na właściwe tory, gdyby nie weekendy już dawno bym miała nienaganną figurę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Skąd ja to znam... ale o ile życie byłoby smutniejsze bez weekendowych grzechów
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Może gdybym miała więcej do zrzucenia dyscyplina byłaby większa ![]() ![]()
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Kaktus... kaktus... grunt, że zielone było, hi hi.
Ja jestem z siebie zadowolona, waga z piątku rano 62,05, a dzisiaj 62,15kg i wszystko w brzuszku jeszcze jest ![]() ![]() W swoim życiu tylko dwa razy miałam tzw. nocki, tzn. gdy odbywałam praktykę w szpitalu. Pierwszą jakoś zniosłam, ale na drugiej, to myślałam, że się przekręcę ![]() Dzisiaj moje menu: 7,00 sałatka: serek wiejski + szczypiorek + 1,5 jajka + papryka konserwowa. 8,00 kawa czarna 11,00 kromka razowca z dżemem + herbatka miętowa z jabłkiem 16,00 knedle ze śliwkami (3 sztuki) Napewno popołudniowe cappuccino ![]() A także biegańko + brzusie. Mam nadzieję, że pogoda na bieganie pozwoli, w innym wypadku pozostanie bieżnia, ale na niej biegam znacznie mniej, bo jest ciężej. Co tam 2 - 3kg, to pestka dla nas ![]() Polleto, a dlaczego się nie cieszysz z wypadu na Mazury?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Cieszę się, tylko że to znaczy, że w weekend nic nie zrobię, w sensie zaległych prac, jaki mi się nawarstwiły. Gratuluję Ci zaparcia w bieganiu, ja się za chiny ludowe nie mogę zmobilizować do systematyczności
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- A dzisiejsze śniadanie - płatki crunchy z mlekiem, dwa plastry sera białego z dżemem, mięta. Wcześniej kawa z mlekiem, teraz też muszę się kawki napić, ale mleko mi się skończyło i będzie czarna ![]()
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam salsę w piątek wieczorem, więc te grzechy przyjęłam z mniejszymi wyrzutami sumienia -niestety tylko raz w tygodniu ale za to porządnie, bo mięśnie brzucha czuję do dzisiaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
No i następna mnie dołuje z treningiem
![]() ![]()
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
Ja jestem zorganizowana, aż za bardzo
![]() Pękniecie ze śmiechu, ale co tam... jeszcze do niedawna przestawiałam kosmetyki męża na JEGO półce, aby ładnie wyglądały ![]() ![]() Po prostu uwielbiam jak wszystko w kuchni i łazience leży na swoim miejscu, hi hi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.