|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Elterngeld przerobiłam jeszcze z moją kadrową, więc pikuś
![]() Póki co jestem na etapie Nabelschurrblutspende i zaraz biorę się za Kindergeld ![]()
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
ale napisalyscie duzo spamerki moje![]() Gissh mam twoj nr tel. nie martw sie.. jak wysylalam kilku dziewczynom liste telefonow zanim poszlam do szpitala to ty mi jeszcze nie podalas wtedy namiarow ale jest juz uzupelniony i w razie jakby co to bede cie nekac smsowo Malinko czekalas ![]() na wizycie ok.. tak jak sie spodziewalam mam brac insuline ale na szczescie tylko 2 miarki na noc.. dzis roba generalna, powiem wam czy bolalo w kazdym razie bylam juz w aptece i wszystko mam ![]() poza tym kupilam mlodemu 2 pary spodni bo sie wszystkie krotkie zrobily a dla Tomka tez spodenki w paseczki
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też nie chcę, ale coś tak czuję, że się przeterminuję ![]() Właśnie, w kwestii ubranek, załóżmy że urodzę na początku listopada i będzie tak 8-10 st. To wystarczy jak ubiorę Małego na wyjście ze szpitala w body z długim rękawkiem i welurkowe cieplejsze śpioszki, a na to kombinezon-śpiworek zimowy czy jeszcze jedna warstwa jest potrzebna, np. body, rajstopki, na to pajacyk i na górę kombinezon ![]() To ubieranie mnie przeraża, z jednej strony żeby nie przeziębić a z drugiej żeby nie przegrzać ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Kropeczko dobrze, że już jesteś Cieszę się, że samopoczucie Ci dopisuje ![]() A co do tej insuliny, to nie zazdroszczę, ale pewnie da się przeżyć.
|
|
#3604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiecie, co jest smieszne...ze ja to czuje sie troche tak jakbym sie juz przeterminowala...bo co z kims rozmawiam to zawsze slysze "O! To ty jeszcze nie urodzilas??!"... ![]() Cytat:
|
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3606 |
|
Wtajemniczenie
|
przeczytałam i nie wiele pamiętam
Zaharia mam nadzieję, z ebedzie dobrze z nerką Konspiracjo chyba Ty pytałąs o karmniki - ten czarny jest z zero usztywnieniem, białe sa bardziej sztywne - ale wygodnie sie chodzi Paczka a dlaczego nie bedziesz chodziął na spacery? przeciez to nie zdrowe trzymać dziecko w pomieszczeniu, a do -10 spoko, a i spacery nie muszą być długie, jak jest mrozik nie ma ciapy pluchy to tym bardziej wskazane przewietrzyć malca co do mleka - owszem skaza moze być ale nie tylko z uwagi na mleko, ale to temat rzeka, przerabiałam z Izą i nie można zakładac z góry, że będzie, moja siostra ma 3 dzieci i tylko jedno miało skazę, jadła i piła wszystko, Iza o d ukończenia 1 roku życia je kasze i płatki na mleku ze sklepu, ale i u opiekunki piła mleko "od krowy", Dziewczyny naprawdę nie zawracjacie sobie teraz głowy tym, bo i tak co ma byc to będzie, jeżeli maluch będzie alergikiem to nie znaczy że zawsze tak będzie - tak jak pisałam Iza miała skaze ja nie mogłam prawie nic jeść po warzywach i owocach wieczne wysypki, nawet po kukurydzy która niezmiernie zradko uczula ona miała liszaje, teraz jej daję praktycznie wszystko - wiadomo np. orzechów bardzo mało ale jej daję. Wiec spokojnie do tenmatu zywienia - ważniejsze aby jadło ładnie i rosło zdrowo a jak będzie to sztuczne mleko a nie krowie no cóż trudno ja byłam dziś u gina i jest OK a do 1 listopada ma byc już po wszystkim - więc Lenka będzie październikowa, jeżeli się nic nie wydarzy to w następny poniedziałek mam kolejną wizytę |
|
|
|
#3607 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tą insulina to niefajnie -no ale na szczęscie to juz końcówka...Fajnie ze jeszcze zakupy zrobiłaś- ja zaczynam polować na jakies buty zimowe dla Kuby bo jakąś zime zapowiadaja na najbliżesze dni... Cytat:
|
||
|
|
|
#3608 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witaj nadal w dwupaku,a mi Kamilko dzis sie snilas ze urodzilas blizniaki i nie mialas jak wykapac drugiego dziecka bo mialas tylko jeden recznik kapielowy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja sobie juz ogarnełam domek,teraz moze pojde do siostry do szpitala mam blisko wiec chyba sie wybiore no chyba ze ktos juz u niej jest,zaraz zadzwonie i zapytam
|
|
#3609 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w sumie tak...ale przypomnialam sobie, ze ten kocyk, ktory ja mam jest przystosowany do fotelika i ma takie specjalne wyciecie z tylu na pasy fotelika takze to chyba nie bedzie problem...ale moze jednak zabiore oba do szpitala..? Chociaz potem w samochodzie latwiej bedzie odkrac kocyk niz zdejmocac kombinezon, zeby sie dzidzia nie przegrzala... Normalnie, biedne to moje dziecko...matka nic nie wie.... ![]()
|
|
#3611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam ubiore malego normalnie na to zakladam kombinezonik cieply i do fotelika no chyba ze bedzie mocno zonmo to przykryje go jeszcze kocykiem Cytat:
O ja Madzia to juz calkiem niedlugo,do mnie chyba powoli zaczyna dochodzic jak malo czasu nam zostało... Gratuluje wszystkim kolejnych tygodni
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3613 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki!
zaczne od spodni- ja kupilam te i jestem bardzo zadowolona http://allegro.pl/item722391329_722391329.htmlbrombusia- te pierwsze mi sie bardziej podobaja. A teraz UWAGA! Potwierdzone, ze bedzie CÓRCIA!!! zdrowa, wszystko ma zdrowe i piekne, gin powiedziala, ze buzia cudna i pipunia tez wazy 1860 g, bpd ma jak na 32+6 a fl i ac jak na 31+1. a ja wg familie mam 32+1 ;].aaa i powiem wam, ze sie BOJE!!!!!!!!!! bo dostalam zaswiadczenie od okulistki o cesarce, pokazalam gin, powiedziala, ze to dobrze, bedzie szybko i z glowy. no i czekam co dalej. ta nic. pytam, to odpowiedziala, ze no jak to- czekamy na bole, przyjezdza pani na porodowke, pokazuje to zasw. i tniemy! a ja myslalam, ze pojade, umowie sie na termin i bedzie z glowy. a tu nie. i sie przestraszylam, bo myslalam, ze mnie ominie ten stres ;] nie ma lekko heh.
|
#3614 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Przekupy
![]() Dziękuję Dziewczyny za gratki dla teścia i za odpowiedzi w sprawie soli fizjolog i wody morskiej!!Trzymam kciuki za wszytskie wizyty!!! I oczywiście gratuluję kolejnych rozpoczynających się tygodni!!! te liczby, które tu piszecie do porodu: 9, 20 są przerażające, ze to już, za chwilkę! ![]() Ja mam wizytę w środę, więc dowiem się czy Córci się spieszy na świat. Chyba mogłaby wyjść w 37 tyg bo czasem to już mam dość kopania i innych niedogodnień konspiracja- w końcu jesteś na zwolnieniu! ![]() Gish- nie martw się, z Dzidzią na pewno wszystko dobrze! A poród- no cóż trzeba po prostu to przeżyć ![]() domi - fajny ten wózeczek! i jestem za dopisywaniem wagi, wzrostu maluszków do listy! Cytat:
![]() xpressja- focia karenina- ja kupiłam smoczki TT 0-3 m, a rożek chyba żółty |
|
|
|
|
#3615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym Ty pewnie urodzisz wcześniej i pogoda u Was zazwyczaj cieplejsza, więc kocyk wystarczy na pewno.
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Nic to. Idę się przebrać i zmykam do lekarza
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a skąd takie wnioski, że ma być paździenikowa? |
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Mi juz kiedys sie sniło ze Gucia chyba urodzila blizniaki o ile dobrze pamietam teraz ze Ty urodzisz blizniaki a w koncu przyjdzie co do czego i na porodowce sie okaze ze ja mam jeszcze jedno w brzucholu i beda blizniaki
To
|
#3620 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamuśki
![]() Dzisiejszą noc zaliczam do wyjątkowo udanych, bo nawet udało mi się zasnąć wyjątkowo około 2. Rano byłam na badaniach i tak mnie zaczeło boleć podbrzusze, że siedziałam tam około pół godzinki. Przyszłam do domu to od razu sie polozylam, mialam straszne skurcze. Ze zmęczenia zasnęłam i teraz się obudziłam ze straszną zgagą!!! Mi już nic na nią nie pomaga Wszystkie badania do szpitala mam już zrobione, w środę zaliczam ostatnie USG, na którym dowiem się ile mniej wiecej bedzie ważyła dzidzia, jeżeli urodzi się w terminie. Powiem Wam, że po tym jak ja się teraz czuję to nie wydaje mi się żebym dotrzymała do 04.11. Gratuluję nowych tygodni ![]() ![]() i trzymam kciuki za wizyty.
|
#3621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Madzia juuuuuuż??? cc czy sn? Cytat:
Cytat:
![]() Muszę sie jeszcze pochwalic ze robilam w piatek 1) kurczaka wg przepisu Brombi, tym razem nie kawalki fileta do makaronu, tylko cale udka i to z ryżem - rowniez pychota. 2)ciasto sypane tej samej autorki - wyszlo pyszne, tż go nazwal kruszoniakiem, no rewelka po prostu. Brombi Zgubilam gdzies swoja wyprawkowa listę i musze od nowa drukować
|
|
|
#3622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupiłam te: http://allegro.pl/item758212441_spod...ka_gratis.html |
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko my wczoraj kupilismy w koncu butki dla Adriana ale ze 2 dni szukalismy.. zreszta moj syn juz np. wczoraj powiedzial ze mu sie kilka modeli nie podoba
dziewczynki pozniej sie odniose do waszych postow bo same mi sie oczy zamykaja.. postaram sie troche przespac
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spij spij Kropciu bo Ty to chyba w nocy w ogole znowu nie spalas A co do synka, kochana teraz juz tak bedzie ze bedzie mial swoje zdanie ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Kobitki milego dzionka ja zmykam do mamy,do siostry jednak nie ide bo nie pozwalaja teraz odwiedzac bo jakis wirus panuje zajrze wieczorkiem co naskrobalyscie
|
|
#3626 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Musze sie pochwalic, ze Was dokladnie czytam, wcale nie przelatuje
![]() BYlam na zakupach, kupilam troszke kosmetykow dla siebie, a co...tez musze byc "piekna" ![]() i posciel ładna flanelowa do naszego łoża kupiłam Kupilam tez oklivke Bambino, butelke NuKa i smociu Canpola. Wahalam sie pomiedzy smoczkiem NUKiem a Canpolem, wzielam Canpola jakos bardziej mi sie "spodobał". Babka mowila, ze oba maja taki sam popyt chcialam Aventa ale nigdzie nie było![]() a czy do szpitala trzeba miec osobno smoczek i w domu jeszcze jeden? ![]() Cytat:
super, ze wieczor sie udal to moze teraz jakies male zdjatko Twoje i brzusia, mamusiu? bo jeszcze Twego nie widzialysmy...a nei wiem czy wiesz, ale Domi sie nie odmawia ![]() Cytat:
![]() cos wszystkich zoładek boli mnie tez rano bolałCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na focie komódki i ławy Cytat:
oby to zadne choróbsko ![]() Cytat:
Cytat:
No ja tez takie chwile mam i wlasciwie co jakis czas stopniowo musze dokupywac, zeby sie poczuc lepiej
|
||||||||
|
|
|
#3627 |
|
Zadomowienie
|
oj Kachula, pół dnia ciebie nie było, już miałam pisac gdzie sie podziewasz???? I czy przypadkiem ...
no ale już jesteś i to jeszcze z energią sprzątania ![]() ja jestem za pierwszymi misiami może dlatego, że sama mam taka "morelową" pościel tylko w inne misie ![]() Dziewczyny, tak czytam te wasze podpisy, coraz mniej czasu nam zostało i pojawią się nasze kruszynki na świecie... cały czas nie mogę w to uwierzyć!!!! mam jeszcze pytanka, ponawiam pytanie o podpaski / podkłady - co lepsze??? majteczki... bawełniane czy te jednorazowe ??? torba szpitalna ... jdna duża czy 2: mamusiowa i dzidziusiowa ??? |
|
|
|
#3628 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A dla dzidzi to nawet lepiej, ze beda jakies bole i skurcze, bo bedzie wiedziala, ze cos sie dzieje... Cytat:
![]() Ale i tak mi go zal.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3629 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A z tą insuliną to nie za fajnie, chociaż z drugiej strony pewnie bezpieczniej dla dzieciątka - a to przecież najważniejsze... Ja mam wizytę jutro... Ciekawe co usłyszę... Cytat:
|
|
#3630 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co tego ciasta, to dziewczyny się boją, bo jest sypane i bez jajek, a jest takie proste w wykonaniu i smaczne, prawda ? Co do listy, to ja mam pisaną ręcznie, bo ja bardzo pisać lubię, a odkąd do pracy nie chodzę, to mi tego brakowało ![]() I tak na niej zakreślam na czerwono co już kupiłam.Cytat:
![]() Już się zdecydowałam na te właśnie. Cytat:
A jeśli chodzi o torbę, to ja mam 4 Taką sportową z rzeczami dla siebie, taką ekologiczną na zakupy, w której mam higieniczne rzeczy dla siebie czyli podkłady, pieluchy belli, ręcznik papierowy itd., reklamówkę dla Małego, ale u mnie w szpitalu ciuszków dla dzieci się nie bierze i reklamówkę z ubraniami dla TŻ, bo przy porodzie, nie może być w ciuchach, w których przyjdzie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

ale napisalyscie duzo spamerki moje

ale mne żołądek boli
...