Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-12, 13:22   #1321
poiglot91
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Wiem
I będę chyba straszną teściową, bo każdego g**** jak mi ją za ...
ja tak samo
najchetniej sama wybralabym synowi dziewczyne.. najbardziej boje sie tego jak przyprowadzi kiedys do domu jakas sztuczna wypindrowana laske..
ojj... mam nadzieje ze bedzie mial gust i rozum!
Stary 2009-10-12, 13:30   #1322
Mell_xx
Wtajemniczenie

Boszenko no mule i małże to to samo mi tez kiedys nie samkowaly ale jak tz jadl to ja za kazdym razem jakas probowalam i teraz to jest moj przysmak...

Rumiankowa wow!!! Ale gimnastyczka!!! Az tz pokazalam...
Super sie wygina... Boze co dzieci potrafia, ja tez chce zeby moj tak robil...moze niedlugo...bo jeszcze nie ma 4 miesiecy...kiedy twoja zaczela?

Carolajna Twoj synek swietny...ale ząbkow nie dojrzalam...a tak sie staralas i synka wymeczylas...
Stary 2009-10-12, 13:33   #1323
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

A u nas bunt, maluszek psoci, nic mu nie pasuje na dłużej niz 5 minutek dobrze ze spał i to o dziwo az 80 minut , ogarnełam chalupke, siebie okrzesałam i czekam na kolejna drzemeczke smyka . Kurcze jakos ciężko idzie mu zasypianie.

gosikk_s - hmmm.... mój jak był mniejszy to zdarzały sie mu takie dniówki bez spania i był wtedy mega marudny. Na spacerkach chociaz ładnie zasypiał a w domu marudzi. Oby się wyjasniło co mogą oznaczac te zachowania Akeksia. No bez smoka trudno tego dokonac fakt. A mój zas w dzien by non stop przy cycu wisiaj śednio co 1,5 h ale ostatnio staram sie mu dawac co 3 ciężkoooo. No juz wiesz jak łapac siuski bo juz chciałam pisac .

pakusia - no i dobrze, bo jak nie trzeba to lepiej nie wciskac bo bedzie sie budził na to jedzonko, a tak to zapomni. Dobra żoneczka z Ciebie że tak dajesz chłopinie odreagowac.

Bercia - ja slyszałam tylko że tak sie dzieje ale puki co mam jednego maluszka więc szczegółów nie znam.

Mell - no to jest dobra metoda która dobrze rokuje na przyszłośc że szybciej zaczna przesypiac całe nocki.

iwcia dens - no na mojego działa juz smok od wczoraj bo musielismy do niego niestety wrócic z racji zbyt częstego ssania kciuka i to tylko (lewego). No jak Tż jest na weekendy to trza sie postarac i jakoś dogodzic . A mam pytanko jak to jest ze znieczuleniami stomatologicznymi ? bo jestem karmiąca i muszę sobie podreperowac zębole a mam jednego do usunięcia chirurgicznie ale byłam w ciazy i kazano mi przyjśc po, al jak karmie to jak to jest?

kuroikaze - witaj . Ale Natanek wcele nie ciumka smocia czy nie chce go brac? Ja bez smoka nie dalam rady inaczej go ululac jak przy cyciu. No kasa jest ok, i reszta malo wazna najwazniejsze że jest legalna i dobrze platna . Ja tez uwielbiam jak Tż mnie przytula, spontanicznie pocałuje chociaz w głupie czułko ale teraz mało kiedy sie to zdarza . Ale fajne ząbeczki, a jak sie karmi ? nie podgryza cie?

Ewelain - zazdraszczam kolejnej co ma tak siln wolę, ja jestem tragiczny przypadek. Ale wypada coś ze soba zrobic, ale ja juz to mówie 5 miesiąc .

carolajna - ja tak mialam z nietrzymamniem jak ty przy kichnieciu, kaszlnieciu ale jakos mineło po 5-6 tygodniach po porodzie, a to to trzeba operacyjnie?? wrrr...

Illbana - hehe kochana jakie sny, i szatan-blondyneczek hmm.... ciekawy. SEXY LASECZKA? no gdzieeee tam, lobito ja wiecznie nadwaga, cały zywot, chodzacy pulpet ale brak silnej woli, przed ciaza bylo latwiej o to. No nie wypadało wypraszac gosci ale chielismy spac więc przeczekalismy, a jak poszli to oczy jak 5zł. i przywitanko hehe . Będe chyba w Żorach w piątek .

boszenka - no ciekawe dlaczego Blancie przestała kochac mlecio, ale slyszałam że często tak bywa u dzieci jak jedzą już inne pyszności. No jest cieżko nie raz tak jest że jak maly daje cały dzień popalic to wieczorek płacze, ale puki co nie mamy innego wyjścia. Super że wy już będziecie razem tworzyc szcześliwą rodzinkę, macie tak znajomych?

rumiankowa - ale wygimnastykowana Gosieńka, mtak nie robi jeszcze .

anulka anulka - a gdzie zdjątka twoich laleczek? pokaż, pokaż .

Aguska - teściowa może kaskaderka powinna zpostac, jak po takim zderzeniu czołowym nic jej nie było . A smok tez nie zawsze działa racja . Oj musisz w taka pogodę do lekarza jechac wrrrr... daj znac po powrocie. No własnie od kiedy można? od którego miesiąca przekręcic materacyk?
Stary 2009-10-12, 13:50   #1324
gosikk_s
Zakorzenienie

Wróciliśmy od pediatry, Aleks waży już 6500 i ma 65 cm Ja wiem że to mało w porównaniu do innych dzieciaczków ale i tak strasznie się cieszę bo przez ostatni miesiąc urósł aż o 4 cm Rozmawiałam z pediatrą i ona uważa że malutkiemu niepotrzebny Vojta, mówi że reaguje prawidłowo i widocznie potrzebuje tylko więcej czasu. Czyli mamy brzuszkować jak najwięcej i nie dręczyć go rehabilitacją. Mam nadzieję że ma rację...No i znów mamy podawać więcej witaminy D bo w jednym miejscu główka nadal jest zbyt miękka. Pytałam o te ewentualne bakterie w moczu ale powiedziała że na tym etapie one są bezobjawowe I że nie ma potrzeby robić badania A to że nie chce sypiać to widocznie jego uroda Echh a ja miałam nadzieję że może dałoby się to jakoś prosto wytłumaczyć i zmienić Dobra, idę czytać co u Was

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 13:58   #1325
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hejka
Ja dzis o 16 mam usg bioderek po raz trzeci, ale wiem juz ze bedzie dobrze
Moja Martusia miała przykurcz w jenym bioderku i nosiła taką pieluchę ortopedyczną. Miała ją przepisaną na 6 tygodni, ale ja nie męczyłam jej 24h, zakładałam jej pieluche przeważnie tylko na noc.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 14:05   #1326
iskierka321
Raczkowanie

Ja też jestem majową mamą moja córcia urodziła się 11 maja o 23:30 zajrzałam no to forum pierwszy raz i tak sobie myśle że nic nie strace jak się pochwale jak mi się uda to zdjęcie mojego szczęścia załącze btw gratuluje wszystkim mamuśką

Edytowane przez iskierka321
Czas edycji: 2009-10-15 o 10:31
iskierka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 14:05   #1327
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
anulka anulka - a gdzie zdjątka twoich laleczek? pokaż, pokaż .

Stary 2009-10-12, 14:12   #1328
esti1984
Wtajemniczenie

hey

poczytam Was wieczorkiem

zapraszam do albumu.... fotki z prezentem jaki dzisiaj dziewczynki dostały od nas
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 14:16   #1329
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Boszenka no no niezle platne te korki widze laseczki ze ladnie dbacie o mezusiow jak nie tance to stroje
mojemu to sie marzy seksik na fotelu u mnie w pracy i w fartuchu

Marikaqrcze Ty to usiedziec nie mozesz kobito :spacery obiadki sprzatanko .... szok ideal chodzacy tez bym chciala byc taka pracowita

a co do znieczulenia nie ma przeciwskazan w przypadku karmiacej takze bez obaw mozesz isc powiedz tylko zes Ty karmiaca to doktor da Ci odpowednie znieczulenie, ja w ciazy tez znieczulam i sama bylam znieczulana tylko tez odpowiednim znieczuleniem

Gosikk wcale nie taki mally ten Twoj synus super ze wszystko ok

Agusia kciuki za bioderka

Rumiankowa niezla ta Twoja corunia no akrobatka ja czekam az moj wsadzi nogi do buzi

Carolajnanie postaralas sie dalej nie widac

Anulka wreszcie ktos z olsztyna a gdzie mieszkasz ja na nagorkach

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez iskierka321 Pokaż wiadomość
Ja też jestem majową mamą moja córcia urodziła się 11 maja o 23:30 zajrzałam no to forum pierwszy raz i tak sobie myśle że nic nie strace jak się pochwale jak mi się uda to zdjęcie mojego szczęścia załącze btw gratuluje wszystkim mamuśką
witaj nic nie stracisz mozesz tylko zyskac sliczna masz corcie jak ma na immie?
Stary 2009-10-12, 14:19   #1330
rumiankowa
Zadomowienie

dziękuję w imieniu Gosi wszystkim zachwycającym się (swoją drogą ostatnio z tż-em sprawdziliśmy, że dorośli też mogą wziąć nogę do buzi. i to swoją! )
Mell_xx - nawet dokladnie nie wiem. wydaje mi się, że ona zaczęła chwilę przed skończeniem czterech miesięcy. a zauważyłam, że jak nie jest ubrana w body, to nawet nie próbuje brać stóp do buzi. widocznie śpiochy i rózne spodnie ograniczają jej możliwość ruchów
marika- u nas z Gosią ostatnio podobnie. nie chce spać, a do piersi staram się ja brac co 2 godziny, ale ona poje 3 minuty i za 15 minut znowu woła o jedzenie a smoczka nie używamy - i nie będę jej już uczyć a palce je różne, i bardziej chodzi o gryzienie niż ssanie (co zaobserwowałam, jak postanowiła zabrać mój palec)
kuroikaze - własnie patrzyłam niedawno, że skasowałaś się z n-k. a ząbki faktycznie już porządne przystojniak

(i koniec pisania, bo muszę zmykać na spacerek z Gosią po tatusia - to dobry sposób, żeby 1. wyjść na spacer z dzieckiem (bo mnie się nie chce w taką pogodę), 2. tatuś nie poszedł na piwo (pewnie i tak by nie poszedł - ale mam pewność ))
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 14:32   #1331
gosikk_s
Zakorzenienie

Buziaczki dla solenizantów

Kuroikaze, wooow jakie wielkie zębole Super wygląda

Carolajna, no faktycznie kiepsko widać na fotkach, postaraj się Ooo, to znaczy że zrobią Ci bezpłatnie plastykę pochwy? Super A z tą dziecięcą zazdrością to faktycznie kiepska sprawa

Illbana, a nie, melisy jeszcze nie kupiłam. Ale racja, może i na Aleksa by podziałała?

Poiglot, mam nadzieję że TŻ dostał zimny prysznic i trochę przemyśli swoje zachowanie A Bryanek jest tak piękny że nie no, muszę to powiedzieć...on jest piękniejszy nawet od Mychy

Rumiankowa, ale Gosia super te nożyska wsuwa

Aguśka, ooo to ja już mam przekładać materac? Bo u nas nadal kokos...Trzymam kciuki za usg

Marika2121, no ja bym wolała żeby Aleks wisiał przy cycu nawet cały dzień ale niestety...on woli nocki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 14:33   #1332
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
Anulka wreszcie ktos z olsztyna a gdzie mieszkasz ja na nagorkach
jaroty czyli jednak sąsiadka hehe. Ostatnio z jarot z bliźniakami na nagórki poszłam do lekarza pieszo. Nogi mnie bolały

Cytat:
Ja też jestem majową mamą
Czesc Iskierko! Słodka ta Twoja Niunia

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2009-10-12 o 14:36
Stary 2009-10-12, 14:37   #1333
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

laseczki jaka jest nastepna szczepionka po 3 dawce 5w1?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 14:43   #1334
SELKA*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
laseczki jaka jest nastepna szczepionka po 3 dawce 5w1?
WZW B w 7. miesiącu
SELKA* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 14:47   #1335
gosikk_s
Zakorzenienie

Iskierka321, witaj Śliczna córcia dołącz do nas

Esti, super ten fotelik

Iwcia dens, no wiesz, w sumie to możecie zrealizować to marzenie TZ...

Rumiankowa, można wziąć nogę do ust? No całkiem możliwe ale ja nie dysponuję odpowiednią długością nóg

Stary 2009-10-12, 14:55   #1336
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
jaroty czyli jednak sąsiadka hehe. Ostatnio z jarot z bliźniakami na nagórki poszłam do lekarza pieszo. Nogi mnie bolały

Czesc Iskierko! Słodka ta Twoja Niunia
no prosze fajnie ja widuje czasem taka brunetke z blizniakami z zielonym woziorkiem chyba xlanderem czyzbys to ty byla?? musimy sie kiedys na jakis spacerek umowic bo mi tak nudno samej chodzic tylko ta pogoda teraz ne spacerkowa

ja tez przewrotnie mam przychodne na nagorkach a zapisalam sie na pieczewo i tez na piechotke chodze czesto
Stary 2009-10-12, 15:30   #1337
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Ja tego w życiu nie nadrobię...

My po udanym weekendzie... Było fajnie. Malutki zniewalał swoim uśmiechem...

Mam pytanko.... jaką dajecie kaszkę dzieciom? Bo ja dawałam na mleko albo moje, albo modyfikowane ryżową, ale ma straszne zaparcia po niej. Dziś zrobił tak twardą kupę, i tak się męczył że aż sikał z wysiłku w czasie parcia.....
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 16:06   #1338
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Uffffffffffff wreszcie mi maluch spi, ale obłędnie idzie usypianie dzisiaj , ja w taki pochmurny i deszczowy dzień spałabym z kilka razy a ten mały łobuz nic. Był dzidek pobawic wnuka więc ciut porobiłam sobie, zjadłam obiadek i czekam aż sie obudzi mó diablik.

gosikk_s - hmmm..... kurcze widzisz co pediatra to co innego, bo mnie pytała o te wszystkie rzeczy i powiedziała że jak będzie mnie niepokoic zachowanie małego to zrobimy te badanie moczu na bakterie i raz robiliśmy. Ale super że nie musisz męczyc Aleksia tymi torturami chyba troszkę Cię uspokoiła prawda? może będzie tak jak u te mojej znajomej i już .

iskierka - witaj majowa mamusiu lącznie z Twoim slicznym aniołkiem . opowiedz coś o sobie i córci .

iwcia dens - a znieczulenie przy wyrywaniu chirurgicznym tez jesy takie czy inne? Ojjj do ideału mi bardzo daleko, ale jak mam dzień to jestem jak dynamit i wszędzie mnie pełno.

rumiankowa - a gdzie ty mieszkasz że masz taka spacerkwa pogode, dmuchnij mi tu troszkę słoneczka.
Stary 2009-10-12, 16:08   #1339
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość
no prosze fajnie ja widuje czasem taka brunetke z blizniakami z zielonym woziorkiem chyba xlanderem czyzbys to ty byla?? musimy sie kiedys na jakis spacerek umowic bo mi tak nudno samej chodzic tylko ta pogoda teraz ne spacerkowa

ja tez przewrotnie mam przychodne na nagorkach a zapisalam sie na pieczewo i tez na piechotke chodze czesto
Na jarotach jest mamusia z zielonym xlanderem, ale to nie ja. Ja mam niebieski. Bliźniaki z zielonego wózka to chyba parka i są starsze od moich.
Co do spacerków to jakoś ostatnio nie wychodzę przez tą pogodę właśnie. Ale jak byśmy się tak nawzajem mobilizowały, to może by coś z tego wyszło

Małgosia na zaparcia daję dużo pić (najwięcej do picia daję im samej wody) albo tarte jabłuszko.

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2009-10-12 o 16:10

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 16:17   #1340
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

mój mały ost strasznie dużo pije na raz 120ml i tak 3 razy dziennie uwiebia pić

Kaszki dajemy Hippa głownie smak malinowy ew bananowy i Bobovity waniliowa

Laseczki w Rossmannie jest promocja na herbatke owocowa i dzika roza ta duza pucha kosztuje ok 12zł ona jest od 5 miesiaca

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2009-10-12 o 16:18
Stary 2009-10-12, 16:28   #1341
Mell_xx
Wtajemniczenie

Gosikk oj jak dobrze ze nie musisz synka meczyc tymi cwiczeniami...
a co do krotkiego snu....mam znajom ktora ma podobna sytuacje..
troche to uciazliwe, ale co zrobic...

Małgosia witaj! I jak synek zniósł 2-godzinna podroz?

Iwcia dens no nie wiem jak z fotelem, ale fartuch to bez problemu mozesz wykorzystac..

Esti no fotelik akurat dla kobitek...i chyba sie dziewczynkom podoba...
Czy to Jula ma taki dobry gust?

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

marika a dlaczego my nie mamy siebie na naszej klasie
Stary 2009-10-12, 16:58   #1342
gosikk_s
Zakorzenienie

Małgosia, ojej, biedaczek Aleks przeważnie się męczy przy kupkach ale nigdy aż tak. Spróbuj więcej go przepajać, podawać jabłuszko albo śliwki

Marika2121, no doładnie, co lekarz to inna opinia a ja już się napaliłam na to łapanie sików No cóż, oby w takim razie faktycznie wszystkie te zachowania były spowodowane charakterem Aleksa bo jak nie to Ale fakt, uspokoiła mnie

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Mell, no fakt, taki bezsenny niemowlak potrafi dać w kość

Stary 2009-10-12, 16:59   #1343
Aguśkaa83
Zakorzenienie

No bioderka wyszly ok u Filipka, teraz padl jak kawka
poki spi poczytam co tam naskrobalyscie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 17:06   #1344
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
No bioderka wyszly ok u Filipka, teraz padl jak kawka
poki spi poczytam co tam naskrobalyscie
Super

Stary 2009-10-12, 17:16   #1345
Aguśkaa83
Zakorzenienie

marika pogoda paskudna, ale na szczescie autkiem jechalam
odnosnie tesciowej moze miec skutki uboczne tego upadku, np bardziej zglupiec
co do materacyka, czytalam ze odwraca sie jak dziecko juz zaczyna sie ruszac jak lezy wiec juz jakis czas temu powinnam obrocic bo wkoncu obraca sie na boczki..te kuleczki z gryki go masuja

gosik slicznie wazy i mierzy Ci Aleks jaka mamusia (drobniutka) taki synus super ze nie musisz go dreczyc tymi cwiczeniami, bedzie cwiczyl na brzuszku bez placzu to i szybciej nauczy sie tego co powinien Z tym spaniem, to niektore dzieci tak po prostu maja...jedne potrzebuja wiecej inne mniej snu
Ten materac juz tez mozesz spokojnie przelozyc hihi

anulka moj Filipek mial dzis poraz trzeci usg bioderek, za kazdym razem wychodzilo wszystko dobrze, chociaz po pierwszym badaniu doktor kazal pieluszkowac wiec zakladalam dodatkowa pieluche choc tez nie zawsze.
I czekamy na zdjecia coreczek

iskierka witaj corcie masz przeslicznajaka ma bujna czuprynke

rumiankowa na upartego mozna chyba noge swoja possac ale to juz nie takie piekne jak u dziecka

Malgosiu ja daje albo kaszke ryzowa z bobowity albo kleik kukurydziany z nestle, jednak malego nie zapierala ta kaszka ryzowa. Ale Twoj chyba wrazliwy jest, sprobuj moze z tym kleiczkiem kukurydzianym. Robi sie go tez na mleku swoim lub modyfikowanym. No i tak jak pisza dziewczyny podawaj duzo wody do picia.

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Super
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 17:19   #1346
iwciag
Wtajemniczenie

oj naskrobałyście naskrobałyście!! Mam chwilę wolna, to może nadrobię , póki co fotki oglądnęłam, śliczne te nasze dzieciaczki, słodziaki kochane..
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 17:20   #1347
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Małgosiu może podaj herbatkę koperkową na mojego działa.

Pakusia a twoj Kubus ile waży bo on podobny wiekiem do mojego Olivka?
Stary 2009-10-12, 17:28   #1348
gosikk_s
Zakorzenienie

Aguśka, oj mam jednak nadzieję że Aleks przerośnie mamusię i tatusia też (jego oczywiście wzdłuż) To w takim razie przełożymy mu materac, niech go masuje

Stary 2009-10-12, 17:48   #1349
pakusia86
Zakorzenienie

rumiankowa: no pieknie ta moja synowa trenujesz Kuba napewno sie ucieszy w przyszlosci z takich akrobacji Gosienka sliczna

Poliglocik: sliczny Brayanek... i jak zawsze FRYZURE ma the best!!!

anulka anulka: witamy po dlugiej przerwie Martusia i Magdusia sa sliczne... tylko tak patrzac na zdjecia zastanawiam sie ktora jest ktora

esti: idem lookac...

pozniej odpisze na wczesniejsze posty bo Kuba bajki oglada a za chwile idziemy kapu kapu i lulu
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

Pakusia a twoj Kubus ile waży bo on podobny wiekiem do mojego Olivka?
hmmm.... nie mam pojecia... miesiac temu wazyl 7,21 kg a teraz? no mysle ze kolo 8 bedzie... trudno mi powiedziec... az z ciekawosci moze jutro pojade go zwazyc

Cytat:
witamy a jak ma corcia na imie? napisz cos wiecej sliczna dziewczyneczka

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 17:52   #1350
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Jestemmmm
Cały dzień byłam z Ninulą na łajzach. Teraz śpi ale zaraz wstaje dlatego się nie rozpiszę, bo będę musiała w połowie przerwać, gdy się obudzi.

Rumiankowa kurde no... Nina spi więc boję się odpalić wasz filmik. Jak wstanie to popatrzę Jestem jego bardzo ciekawa, bo widzę, że dziewczyny się tu nim bardzo zachwycają.

Carolaaaaa moja ukochana Michaś boski chłopaczek Prosze zarezerwować jedną randkę dla Ninuli
Kobieto już wszystko wiem z tymi alimentami Wisiałam z kumpelą z pracy 30 min na telefonie i wszystko mi objaśniła Jak napiszesz wniosek to powiedziała, ze może Ci sprawdzić, czy jest jak powinien - złote dziewczę z niej, bo miała podobną też sytuację sama z synkiem O tym wniosku napiszę Ci jak już Ninulę położę spać, bo w każdej chwili młoda może podnieść alarm i nie dokończę. Wyślę Ci najlepiej to wszystko na priv
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości