|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
najchetniej sama wybralabym synowi dziewczyne.. najbardziej boje sie tego jak przyprowadzi kiedys do domu jakas sztuczna wypindrowana laske.. ojj... mam nadzieje ze bedzie mial gust i rozum! ![]()
![]() |
#1322 |
Wtajemniczenie
|
Boszenko no mule i małże to to samo
![]() Rumiankowa wow!!! Ale gimnastyczka!!! Az tz pokazalam... Super sie wygina... Boze co dzieci potrafia, ja tez chce zeby moj tak robil...moze niedlugo...bo jeszcze nie ma 4 miesiecy...kiedy twoja zaczela? Carolajna Twoj synek swietny...ale ząbkow nie dojrzalam...a tak sie staralas i synka wymeczylas... ![]()
#1323 |
Zadomowienie
|
A u nas bunt, maluszek psoci, nic mu nie pasuje na dłużej niz 5 minutek dobrze ze spał i to o dziwo az 80 minut
![]() ![]() gosikk_s - hmmm.... mój jak był mniejszy to zdarzały sie mu takie dniówki bez spania i był wtedy mega marudny. Na spacerkach chociaz ładnie zasypiał a w domu marudzi. Oby się wyjasniło co mogą oznaczac te zachowania Akeksia. No bez smoka trudno tego dokonac fakt. A mój zas w dzien by non stop przy cycu wisiaj śednio co 1,5 h ale ostatnio staram sie mu dawac co 3 ciężkoooo. No juz wiesz jak łapac siuski bo juz chciałam pisac ![]() pakusia - no i dobrze, bo jak nie trzeba to lepiej nie wciskac bo bedzie sie budził na to jedzonko, a tak to zapomni. Dobra żoneczka z Ciebie że tak dajesz chłopinie odreagowac. Bercia - ja slyszałam tylko że tak sie dzieje ale puki co mam jednego maluszka więc szczegółów nie znam. Mell - no to jest dobra metoda która dobrze rokuje na przyszłośc że szybciej zaczna przesypiac całe nocki. iwcia dens - no na mojego działa juz smok od wczoraj bo musielismy do niego niestety wrócic z racji zbyt częstego ssania kciuka i to tylko (lewego). No jak Tż jest na weekendy to trza sie postarac i jakoś dogodzic ![]() kuroikaze - witaj ![]() ![]() ![]() Ewelain - zazdraszczam kolejnej co ma tak siln wolę, ja jestem tragiczny przypadek. Ale wypada coś ze soba zrobic, ale ja juz to mówie 5 miesiąc ![]() carolajna - ja tak mialam z nietrzymamniem jak ty przy kichnieciu, kaszlnieciu ale jakos mineło po 5-6 tygodniach po porodzie, a to to trzeba operacyjnie?? ![]() Illbana - hehe kochana jakie sny, i szatan-blondyneczek hmm.... ciekawy. SEXY LASECZKA? no gdzieeee tam, lobito ja wiecznie nadwaga, cały zywot, chodzacy pulpet ale brak silnej woli, przed ciaza bylo latwiej o to. No nie wypadało wypraszac gosci ale chielismy spac ![]() ![]() ![]() boszenka - no ciekawe dlaczego Blancie przestała kochac mlecio, ale slyszałam że często tak bywa u dzieci jak jedzą już inne pyszności. No jest cieżko nie raz tak jest że jak maly daje cały dzień popalic to wieczorek płacze, ale puki co nie mamy innego wyjścia. Super że wy już będziecie razem tworzyc szcześliwą rodzinkę, macie tak znajomych? rumiankowa - ale wygimnastykowana Gosieńka, mtak nie robi jeszcze ![]() anulka anulka - a gdzie zdjątka twoich laleczek? pokaż, pokaż ![]() Aguska - teściowa może kaskaderka powinna zpostac, jak po takim zderzeniu czołowym nic jej nie było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy od pediatry, Aleks waży już 6500 i ma 65 cm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Zadomowienie
|
Moja Martusia miała przykurcz w jenym bioderku i nosiła taką pieluchę ortopedyczną. Miała ją przepisaną na 6 tygodni, ale ja nie męczyłam jej 24h, zakładałam jej pieluche przeważnie tylko na noc.
#1326 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem majową mamą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Nie żyje się, nie kocha się, nie umiera się na próbe" Edytowane przez iskierka321 Czas edycji: 2009-10-15 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zadomowienie
|
![]() |
#1328 |
Wtajemniczenie
|
hey
![]() poczytam Was wieczorkiem zapraszam do albumu.... fotki z prezentem jaki dzisiaj dziewczynki dostały od nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Rozeznanie
|
Boszenka no no niezle platne te korki
![]() ![]() mojemu to sie marzy seksik na fotelu u mnie w pracy ![]() Marikaqrcze Ty to usiedziec nie mozesz kobito :spacery obiadki sprzatanko .... szok ideal chodzacy ![]() a co do znieczulenia nie ma przeciwskazan w przypadku karmiacej takze bez obaw mozesz isc ![]() ![]() Gosikk wcale nie taki mally ten Twoj synus ![]() Agusia kciuki za bioderka Rumiankowa niezla ta Twoja corunia no akrobatka ja czekam az moj wsadzi nogi do buzi ![]() Carolajnanie postaralas sie dalej nie widac ![]() ![]() ![]() Anulka wreszcie ktos z olsztyna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1330 |
Zadomowienie
|
dziękuję w imieniu Gosi wszystkim zachwycającym się
![]() ![]() ![]() Mell_xx - nawet dokladnie nie wiem. wydaje mi się, że ona zaczęła chwilę przed skończeniem czterech miesięcy. a zauważyłam, że jak nie jest ubrana w body, to nawet nie próbuje brać stóp do buzi. widocznie śpiochy i rózne spodnie ograniczają jej możliwość ruchów ![]() marika- u nas z Gosią ostatnio podobnie. nie chce spać, a do piersi staram się ja brac co 2 godziny, ale ona poje 3 minuty i za 15 minut znowu woła o jedzenie ![]() ![]() kuroikaze - własnie patrzyłam niedawno, że skasowałaś się z n-k. a ząbki faktycznie już porządne ![]() ![]() (i koniec pisania, bo muszę zmykać na spacerek z Gosią po tatusia - to dobry sposób, żeby 1. wyjść na spacer z dzieckiem (bo mnie się nie chce w taką pogodę), 2. tatuś nie poszedł na piwo (pewnie i tak by nie poszedł - ale mam pewność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Zakorzenienie
|
Buziaczki dla solenizantów
![]() ![]() ![]() Kuroikaze, wooow jakie wielkie zębole ![]() ![]() Carolajna, no faktycznie kiepsko widać na fotkach, postaraj się ![]() ![]() ![]() Illbana, a nie, melisy jeszcze nie kupiłam. Ale racja, może i na Aleksa by podziałała? ![]() Poiglot, ![]() ![]() ![]() Rumiankowa, ale Gosia super te nożyska wsuwa ![]() Aguśka, ooo to ja już mam przekładać materac? Bo u nas nadal kokos...Trzymam kciuki za usg ![]() Marika2121, no ja bym wolała żeby Aleks wisiał przy cycu nawet cały dzień ale niestety...on woli nocki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 |
Zadomowienie
|
jaroty
![]() ![]() Czesc Iskierko! ![]() ![]()
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-10-12 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Zakorzenienie
|
laseczki jaka jest nastepna szczepionka po 3 dawce 5w1?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zakorzenienie
|
WZW B w 7. miesiącu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Zakorzenienie
|
Iskierka321, witaj
![]() ![]() ![]() Esti, super ten fotelik ![]() Iwcia dens, no wiesz, w sumie to możecie zrealizować to marzenie TZ... ![]() Rumiankowa, można wziąć nogę do ust? No całkiem możliwe ale ja nie dysponuję odpowiednią długością nóg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez przewrotnie mam przychodne na nagorkach a zapisalam sie na pieczewo i tez na piechotke chodze czesto ![]()
![]() |
#1337 |
Wtajemniczenie
|
Ja tego w życiu nie nadrobię...
![]() ![]() My po udanym weekendzie... ![]() Mam pytanko.... jaką dajecie kaszkę dzieciom? Bo ja dawałam na mleko albo moje, albo modyfikowane ryżową, ale ma straszne zaparcia po niej. Dziś zrobił tak twardą kupę, i tak się męczył że aż sikał z wysiłku w czasie parcia..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Zadomowienie
|
Uffffffffffff wreszcie mi maluch spi, ale obłędnie idzie usypianie dzisiaj
![]() gosikk_s - hmmm..... kurcze widzisz co pediatra to co innego, bo mnie pytała o te wszystkie rzeczy i powiedziała że jak będzie mnie niepokoic zachowanie małego to zrobimy te badanie moczu na bakterie i raz robiliśmy. Ale super że nie musisz męczyc Aleksia tymi torturami chyba troszkę Cię uspokoiła prawda? może będzie tak jak u te mojej znajomej i już ![]() iskierka - witaj majowa mamusiu lącznie z Twoim slicznym aniołkiem ![]() ![]() iwcia dens - a znieczulenie przy wyrywaniu chirurgicznym tez jesy takie czy inne? Ojjj do ideału mi bardzo daleko, ale jak mam dzień to jestem jak dynamit i wszędzie mnie pełno. rumiankowa - a gdzie ty mieszkasz że masz taka spacerkwa pogode, dmuchnij mi tu troszkę słoneczka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do spacerków to jakoś ostatnio nie wychodzę przez tą pogodę właśnie. Ale jak byśmy się tak nawzajem mobilizowały, to może by coś z tego wyszło ![]() Małgosia na zaparcia daję dużo pić (najwięcej do picia daję im samej wody) albo tarte jabłuszko.
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-10-12 o 16:10 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1340 |
Zakorzenienie
|
mój mały ost strasznie dużo pije na raz 120ml i tak 3 razy dziennie uwiebia pić
![]() Kaszki dajemy Hippa ![]() ![]() Laseczki w Rossmannie jest promocja na herbatke owocowa i dzika roza ta duza pucha kosztuje ok 12zł ona jest od 5 miesiaca Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-10-12 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Wtajemniczenie
|
Gosikk oj jak dobrze ze nie musisz synka meczyc tymi cwiczeniami...
a co do krotkiego snu....mam znajom ktora ma podobna sytuacje.. troche to uciazliwe, ale co zrobic... Małgosia witaj! I jak synek zniósł 2-godzinna podroz? Iwcia dens no nie wiem jak z fotelem, ale fartuch to bez problemu mozesz wykorzystac.. ![]() Esti no fotelik akurat dla kobitek...i chyba sie dziewczynkom podoba... Czy to Jula ma taki dobry gust? ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- marika a dlaczego my nie mamy siebie na naszej klasie ![]()
#1342 |
Zakorzenienie
|
Małgosia, ojej, biedaczek
![]() ![]() Marika2121, no doładnie, co lekarz to inna opinia a ja już się napaliłam na to łapanie sików ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Mell, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
No bioderka wyszly ok u Filipka, teraz padl jak kawka
![]() poki spi poczytam co tam naskrobalyscie ![]()
![]() |
#1344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Zakorzenienie
|
marika pogoda paskudna, ale na szczescie autkiem jechalam
![]() odnosnie tesciowej moze miec skutki uboczne tego upadku, np bardziej zglupiec ![]() co do materacyka, czytalam ze odwraca sie jak dziecko juz zaczyna sie ruszac jak lezy wiec juz jakis czas temu powinnam obrocic bo wkoncu obraca sie na boczki..te kuleczki z gryki go masuja ![]() gosik slicznie wazy i mierzy Ci Aleks ![]() ![]() ![]() ![]() Ten materac juz tez mozesz spokojnie przelozyc hihi anulka moj Filipek mial dzis poraz trzeci usg bioderek, za kazdym razem wychodzilo wszystko dobrze, chociaz po pierwszym badaniu doktor kazal pieluszkowac wiec zakladalam dodatkowa pieluche choc tez nie zawsze. ![]() I czekamy na zdjecia coreczek ![]() iskierka witaj ![]() ![]() ![]() rumiankowa na upartego mozna chyba noge swoja possac ale to juz nie takie piekne jak u dziecka ![]() Malgosiu ja daje albo kaszke ryzowa z bobowity albo kleik kukurydziany z nestle, jednak malego nie zapierala ta kaszka ryzowa. Ale Twoj chyba wrazliwy jest, sprobuj moze z tym kleiczkiem kukurydzianym. Robi sie go tez na mleku swoim lub modyfikowanym. No i tak jak pisza dziewczyny podawaj duzo wody do picia. ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- ![]()
#1346 |
Wtajemniczenie
|
oj naskrobałyście naskrobałyście!! Mam chwilę wolna, to może nadrobię , póki co fotki oglądnęłam, śliczne te nasze dzieciaczki, słodziaki kochane..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Zakorzenienie
|
Małgosiu może podaj herbatkę koperkową
![]() Pakusia a twoj Kubus ile waży bo on podobny wiekiem do mojego Olivka? |
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Zakorzenienie
|
Aguśka,
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | ||
Zakorzenienie
|
rumiankowa: no pieknie ta moja synowa trenujesz
![]() ![]() ![]() Poliglocik: sliczny Brayanek... i jak zawsze FRYZURE ma the best!!! ![]() anulka anulka: witamy po dlugiej przerwie ![]() ![]() esti: idem lookac... pozniej odpisze na wczesniejsze posty bo Kuba bajki oglada a za chwile idziemy kapu kapu i lulu Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1350 |
Zakorzenienie
|
Jestemmmm
![]() Cały dzień byłam z Ninulą na łajzach. Teraz śpi ale zaraz wstaje dlatego się nie rozpiszę, bo będę musiała w połowie przerwać, gdy się obudzi. Rumiankowa kurde no... Nina spi więc boję się odpalić wasz filmik. Jak wstanie to popatrzę ![]() Carolaaaaa moja ukochana ![]() ![]() ![]() Kobieto już wszystko wiem z tymi alimentami ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.