|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
dziewczyny Bryan zjada juz oobiadki , deserki no i wlasnie od kad zjada kupka jest dosc twarda.. juz nie plywa jak plywala.. i jest ostatnio dosc malo..
dzis byla malutka plamka.. czemu tak ![]() anulka anulka milo cie znowu widziec ![]() ![]() iskierka sliczna ![]() zapraszamy do naszego grona gosik powinnas dostac lansko za ten tekst hehe Twoja Mycha jest przecudowny i Piekny Bryan napewno nie jest ladniejszy agusia jak dobrze ze wszystko okej z bioderkami ![]() marika ![]() Malgosiu ja daje kaszke ryzowo-mleczna ![]() teraz mam brzoskwiniowa.. i jak ja robie tak mi pachnie ze sama mam ochote ja zjesc...hehe ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-10-12 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no duzo tez zalezy od tego co wcina, bo niektore warzywa i owoce zatwardzaja.... w sumie popatrzylabym na jego jadlospis i wyeliminowala "zatwardzacze" albo dawala wiecej piciu, zeby kupcia sie rozrzedzila ![]()
![]() |
#1353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Wtajemniczenie
|
ja z pytaniem, zastanawiam się czy wychodzić na dwór jak mały trochę pokasłuje, może głupie pytanie, ale sama nie wiem:/??on dziś był niespokojny i wydaje mi się, że może dlatego, że nie byliśmy na spacerze, ale z kolei przy takiej pogodzie trochę się boję by go nie zaprawić
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To mi moja mama mowila bo tez sie martwilam... wiele moich kolezanek ze spacerkow tez zaobserwowalo po zupkach inna konsystencje kupeczek ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
ja sobie spacerki odpuszczam jak leje i wieje... ale jesli jest zimno a nie wieje bardzo i nie pada to jak najbardziej ale tez dziecko musi byc zdrowe.
![]() |
#1357 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Cassandra
![]() Twoja mama jest bodajze położna? Byłabys dla nas skarbnica wiedzy...a Ty tak malutko do nas piszesz... to samo male... chyba nas nie lubicie... ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Iskierko ![]()
#1358 |
Raczkowanie
|
Kochane kobietki jesteście
![]() ![]() ![]() Czytając wasze wypowiedzi zauważyłam, że radzicie sobie na wzajem... może głupio, że tak od razu wyskakuje z pytaniem ale jestem ciekawa co sądzicie na temat skoczków? Właśnie zastanawiam się czy kupić coś takiego mojej Agatce... strasznie jest przyzwyczajona do noszenia i kurcze czym dalej tym ciężej ![]() ![]()
#1359 |
Zakorzenienie
|
Mycha wystękał drugiego bobka
![]() Aguśka, TŻ jest raczej drobnej kości ale za to ma na niej sporo tkanki tłuszczowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do noszenia mam chuste (5 metrow dluga) jest swietna! czy na szybko do sklepu czy w domku jak marudzi a wiadomo dluzej nosic to bola rece...to owijam go i mam blisko rece nie bola plecy rowniez...obciazane sa rownomiernie pas ramiona i plecy wiec nie czuc ze ma sie dziecko. Jest bezpieczna, kregoslup dziecko ma dobrze usztywniony, jest blisko mamusi, no ja jestem bardzo zadowolona. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1361 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jesli kasla troszke i pogoda jest ladna to jak najbardziej... przeciwskazaniem do spacerow jest silny kaszel, goraczka, bardzo silny wiatr, duzy mroz i wielka ulewa ![]() Ja nawet Kube biore na silny wiatr... no musze gpo jakos tu hartowac... no bo tu 70% dni w roku wieje i co.. w domu bedziemy siedziec??? o nie!! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1362 |
Wtajemniczenie
|
dz.dziewczyny za odpowiedz, sytuacja rozwiązała się sama, musimy jutro na małe zakupy wyskoczyć, bo wszystko jak na złość się kończy, a jak pisałam już zostaliśmy sami i wszystko w dwójkę musimy
![]() A co to są te skoczki??nigdy nie widziałam i nie słyszałam o czymś takim? U nas rączki jakoś same przeszły, młody obecnie woli sobie leżakować, ale oczywiście wymaga non stop towarzystwa i to jest problem! |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Zakorzenienie
|
gosik przeproaszam ze napisalam ''piekna'' nie zauwazylam ...
![]() to co ze jest blondasek blondaski sa piekny, przystojni itp mi sie podobaja ! ![]() jedynie co mi sie nie podobaja to rudzielce.. ![]() agusia no chyba nic siew nie dzieje nie zauwazylam zeby plakal itp... jak bedzie tak 2 dzien to odstawie mu obiadek moze to ten kurczak? albo jazyny? pakusia no moj zajada siejuz jarzynkami z kurczakiem nawet .. ale nie placze wiec moze nic sie nie dzieje ? pytanie do mam karmiacych cycusiem.. daliscie juz gluten?? ja mam kasze manna i sie zastanawiam kiedy podac.. ![]() kiedy konczycie karmic?piersia? ja mialam skonczyc w tym miesiacu.. ale przyzywczailam sie i jakos nie moge jeszcze chce troche pokarmic.. miesiac albo dwa.. zostaly mi dwie zaszetki tabletek anty dla karmiacych.. wiec moze rowno z tabletkami.. skoncze je to i skncze karmic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- iwciag jezeli bardzo kaszle to nie lepiej.. jezeli zadko., i nic innego nie dolega to jak najbardziej tylko ubierz cieplo.. no i wiadomo kocyk ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- malutka aleee twoj misiek ma piekny kombinezonik misiowy.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() my tez taki chcemy!!
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-10-12 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.toys.ie/Fisher-Price-Prec...8108-prod.aspx albo http://www.toys.ie/Lindam-Bounce-Abo...9471-prod.aspx
![]() |
#1365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak szybko piszecie, że nie nadążam z czytaniem ![]() ![]() Tak, mama jest połozną ![]() Postaram sie czesciej udzielać. Ze mnie marna skarbnica ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Wtajemniczenie
|
fajna sprawa ale fakt chyba dla starszych dzieciaczków
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
#1368 | ||||||
Rozeznanie
|
dosc cicho tu pewnie wszystkie kapia maluchy
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zapodaj kochana namiary na nk bo Cie nie mam ![]() Cytat:
![]() ![]() fajnie by bylo z kims pospacerowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1369 |
Wtajemniczenie
|
iwcia d heh u mnie podobny plan:kąpiel, spanie nocne a ja przed tv-seriale i komp
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1370 |
Rozeznanie
|
taa ja sie tak zawsze w ten komp wlepiam ze z serialu niewiele wynosze
![]()
#1371 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Zadomowienie
|
No i znowu nowy tydzien sie zaczal, ja chce zeby ten czas wolniej lecial, ja nie chce do pracy
![]() Nie wiem co sie stalo bo Jasiek wypial sie na wieczorne karmienie, po godzinie 17 nie chce juz jesc, a na pewno nie mleko ![]() ![]() ![]() Probowalam wszystkiego, nie chcial mleka to zrobilam mu kaszke bananowa, poznije Tz zrobil malinowa, az w koncu zjadl pol sloiczka obiadku ![]() ![]() Boszenko Ty pisalas, ze Blancia wypiela sie na mleko, co dawalas jej na kolacje jak nie chciala???? Mowisz, ze taniec dziala na Blancie, na Jaska tez ale jego prababcia nad nim skacze i wydaje dziwne dzwieki ![]() ![]() marika a co robic jak maly smoka w ogole nie toleruje tylko palucha?? ![]() ![]() Bercia ja tez ostatnio doszlam do wnioskau, ze z tym seksem to moze byc kiepucho przez te gumy, bo ani ja ani Tz ich nie lubimy ![]() ![]() iwcia dens ja na szczescie mialam fajnego, mlodego lekarza i szyl mnie tak, ze nic nie czulam ![]() poiglot bryanek jest cudny ![]() ![]() ![]() Aguska wlasnie ostatnio z Tz sie zastanawialismy czu juz mozemy odwrocic. Mowisz, ze mozna? To my chyba tez zmienimy. Prosze nie pisz juz o swoich obawach bo jak to czytam to mi sie zaraz przypomina moja sytuacja, ktora znasz i ktora tez spedza mi sen z powiek. Bedziemy sie musialy wspierac ![]() malutka gratuluje kilograma - utraty ![]() iskierka witaj ![]() ![]() Aaaa bylismy dzis na zakupach, nie pwoeim ile kasy zostawilismy bo mi przez gardlo to nie chce przejsc, a kupilismy tylko najpotzrbniejsze rzeczy, ktore sie dla malego i dla nas pokonczyly ![]()
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-10-12 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | ||||
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, Filipek nadal lubi chustę? W jakiej pozycji go teraz nosisz?
Poiglot, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Zadomowienie
|
Rany ja chyba nigdy nie zaglądałam tak często na wizażyk jak dzisiaj
![]() ![]() Mell - no nie mam pojęcia jak to się kogło stac, ale już wysłałam Ci zaproszonko, odnalazłam Cię ślicznotko ![]() gosikk_s - hehe czasem te łapanie siusiów nie jest takie proste ![]() Aguśka - super że z bioderkami ok, wiedziałam ![]() ![]() ![]() ![]() poiglocik - Igorek mój tez ma twardszą ale u nas jest kupka raz na 2 dni i to tak że jak walnie to ledwo się mieści i z początku ciśnie i wychodzi twardza i z kazdym ciśnięciem jest bardziej rzadsza az na koncu wodnista. Ale przy wprowadzaniu kaszek, deserków, kaszek ważne jest dopajanie. Ja tez miałam przestac karmic ale to juz nie będzie takie non stop karmienie bo tu kaszka, zupka, deserek i karmienia odpadaja ale tak może do stycznia pokarmie zobaczymy jak wyjdzie w pranku. iskierka - iskierko ty nasza ![]() Cassandra - witaj po długiej przerwie ![]() ![]() iwcia dens - dziękuję za oświecenie musze się zmobilizowac i naprawic swoja szczenę ![]() ![]() superzabula - bosiuuuu móje dziecie nie odmawia jedzenia nic a nic, jeszcze mu sie nie zdarzyło, to taki mały głodomor, chyba będzie wszystkożerny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Wtajemniczenie
|
marika to przyjedz z tym prasowaniem do mnie-ja nie mam żelazka:/ zostawiłam u swoich rodziców na wsi i tak już tydzień bez funkcjonuje, ale ciężkie to jest-bardzo ciężkie
a to Ty mnie na klasie odwiedziłaś ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-12 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Zadomowienie
|
marika u mnie tez prasownie czeka, wez i moje plisssssssssssss
![]() kupilismy rzeczy higieniczne dla malego i dla nas oraz zarelko i dla nas i dla Jaska i poszlo 500zl Kurka jak dla mnie to duzo a mam jeszcze zaplanowane wydatki na ten miesiac, z ktorych nie mam zamiaru zrezygnowac bo za duzo o nie walczylam z Tz ![]() edit: Tz wlasnie gotuje grochowke...ale mu sie zachcialo ![]()
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-10-12 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Brawo Mycha ![]() Cytat:
![]() |
#1379 |
Wtajemniczenie
|
anulka ja Cię podziwiam, ja z tym moim jednym urwisem mam urwanie dupy, a Ty dwójeczkę posiadasz, jak Ty dajesz radę kobito!?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
Marika2121, w ciągu dnia nie było źle ale od 19 tragedia. Zwiększyliśmy dziś dawkę witaminy D i zaczynaja się znowu bóle brzuszka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.