Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-12, 20:05   #1381
poiglot91
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II

dziekuje za odpowiedzi

i jeszcze jedno pytanie do mam karmiacych piersia? ile pija wasze dzieci
moj nie chce pic zabardzo martwi mnie to.. dzis wypil 40 ml przez caly dzien..
ciezko mu idzie picie z butelki
jeszcze na noc mu dam moze wypije chociaz te 30 ml
Stary 2009-10-12, 20:06   #1382
iwciag
Wtajemniczenie

gosik współczuję, też kiedyś przerabialiśmy nawet2godzinne usypianie na rączkach
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 20:10   #1383
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

mam Anulka mam zapraszam http://nasza-klasa.pl/profile/2240811 poznamy sie wizualnie

Superrzabulko zjadlabym grochoweczke mniam a co do szycia to wlasnie takich lekarzy lubie jak dbaja o pacjenta i robia wszystko jak nalezy ba jak sie nalezy czlowiekowi, niezle pakupki zescie uczynili oj u nas tez wieczne braki wszystkiego

no dobra Marika to wpadaj poprasowac i do mnie - rany jaki ze mnie len w porownianiu do Was ja nie prasuje od hoho albo i jeszcze dluzej wole posiedziec na wiazazyku, dziekuje za zaproszenie

Iwcia ja lasnie zakupilam legginsy czarne a poszukuje kurtki na zime
Stary 2009-10-12, 20:11   #1384
SELKA*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
dziekuje za odpowiedzi

i jeszcze jedno pytanie do mam karmiacych piersia? ile pija wasze dzieci
moj nie chce pic zabardzo martwi mnie to.. dzis wypil 40 ml przez caly dzien..
ciezko mu idzie picie z butelki
jeszcze na noc mu dam moze wypije chociaz te 30 ml
Bartek nie pije nic oprócz mleczka z piersi. Butli mówi stanowcze nie
SELKA* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 20:12   #1385
iwciag
Wtajemniczenie

iwcia d kurde ja też nie mam kurtki na zimę, w ogóle nic nie mam, same stare szmaty, a tu niedługo trzeba będzie do pracy i do ludzi wracać
Stary 2009-10-12, 20:15   #1386
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
anulka ja Cię podziwiam, ja z tym moim jednym urwisem mam urwanie dupy, a Ty dwójeczkę posiadasz, jak Ty dajesz radę kobito!?
no wlasnie tez mialam sie zapytac ??

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
iwcia d kurde ja też nie mam kurtki na zimę, w ogóle nic nie mam, same stare szmaty, a tu niedługo trzeba będzie do pracy i do ludzi wracać
no nie , ja mam tylko buty na zime a zmarzlak ze mnie i potrzebuje czegos cieplutkiego , w ogole nie ierpie zimy i jesieni dobrze ze mamy nasze smyki bedziemy miej czas spedzac w te wstretne dni
Stary 2009-10-12, 20:18   #1387
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Miałam Carolajnie pisać na priv o tych alimentach, ale stwierdziłam, ze może komuś z czasem też to się przyda chociaż nie życzę....:
Caro - o alimenty można pozwać drugą osobę nawet, gdy jest się w związku małżeńskim i nawet, gdy razem mieszkacie. Przecież nie każdy natychmiast chce się rozwodzić i nie każdy ma gdzie "uciec", wyprowadzić się. Poza tym można żyć w zgodzie ale... i są różne "ale". Nie ma druku wniosku więc należy go napisać samemu odręcznie bądź na maszynie, kompie. Wniosek składasz do Sądu Rejonowego Wydział Rodzinny pod który podlega miejsce Twojego zamieszkania. Jako "powodów" wpisujesz swoje dzieci, podajesz ich adresy, natomiast siebie matkę jako osobę reprezentującą nieletnich (działającą w interesie nieletnich powodów). Tż podajesz jako pozwanego. Przy alimentach jest tak, że w rzeczywistości dzieci pozywają rodziców o alimenty a opiekun, rodzić, który składa wniosek o nie jest tylko ich reprezentantem przed Sądem. Na środku walisz wielki napis WNIOSEK O ALIMENTY. W treści już samego wniosku piszesz od ilu lat jesteście małżeństwem, dokładne daty urodzenia dzieci na które ma płacić, musisz podać dokładne adresy dzieci, swój i Tż. Nie muszą to być adresy zameldowania, tylko te pod którymi obecnie przebywasz. Możesz ale nie musisz podać kwotę o jakiej zasądzenie wnosisz. Koleżanka mówi abyś ją mocno zawyżyła, bo Sąd nigdy nie daje tyle co we wniosku, zawsze coś zaniży. Podaj powody dlaczego należy się dzieciom taka kwota - wymień rachunki, koszty utrzymania, leki, dojazdy, raty no wsio, wsio, wsio... co tylko może podwyższyć te alimenty. Możesz też podać powód dlaczego się o nie starasz, że np. źle się dzieje w Waszym małżeństwie, on nadużywa alkoholu, obawiasz się że nie będzie dobrowolnie łożył na utrzymanie dzieci, które są ciągle pod Twoją opieką. Poza tym, że jesteś bezrobotna z dwójką dzieci, szukasz pracy, gdyż od 4 lat nie pracowałaś i obecnie nie jesteś w stanie sama pokryć kosztów utrzymania dzieci i siebie, a mieszkasz z mamą, która ma także pod opieką schorowaną babcię... Do wniosku musisz dołączyć akty urodzenia dzieci oraz zaświadczenie, ze jesteś zarejestrowana w Urzędzie Pracy jako osoba poszukująca prace. Jakbyś chciała jeszcze jakieś szczegóły, to wal jak w dym
Mało tego... ja dzisiaj tak przeżywałam to wszystko, ze moi rodzice słyszeli rozmowę z tą moją koleżanką i zaczęli się o Ciebie wypytywać (głównie mój tata). No to mu coś tam opowiedziałam i był oburzony tym zachowaniem Tż-ta i powiedział najlepsze na koniec "Kur*** takich gnojom powinni ucinać i patrzeć jak się skręca, a dodatkowo tych co takich płodzą zabijać..." Teraz wiadomo po kim mam charakterek Ciekawa z nas rodzinka...

Carolajna

Odnośnie mojej cesarki:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4554

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4556

Więc cesarek nie polecam...

Edytowane przez cinusiowa
Czas edycji: 2009-10-12 o 20:21
cinusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 20:18   #1388
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwcia dens Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

no nie , ja mam tylko buty na zime a zmarzlak ze mnie i potrzebuje czegos cieplutkiego , w ogole nie ierpie zimy i jesieni dobrze ze mamy nasze smyki bedziemy miej czas spedzac w te wstretne dni

no to możemy przybić sobie5, ja wręcz nie nawidze zimy a jesieni szczególnie, a dzień taki jak dziś przyprawia mnie o ból głowy, ja uwielbiam lato, kąpiele słoneczne, lekkie fatałaszki, a nie te kurty wielkie swetrzyska itp:/
Stary 2009-10-12, 20:22   #1389
Mell_xx
Wtajemniczenie

Marika jak mnie znalazłas

Poiglot ja mialam karmic ok pol roku, ale jak narazie bardzo to lubie i mam pokarm wiec do poki sie to nie zmieni to nie przestane...

A ja nie widzialam Anulki blizniaczek...
Oj jak szkoda bo to jedyne u nas...

a skoczek bardzo mi sie podoba i pomysle o zakupie ale troszke pozniej
Stary 2009-10-12, 20:25   #1390
iwcia dens
Rozeznanie

GG do iwcia dens

przybijam ja tez kocham lato. obejrzalam m jak masakra i zmykam tzcik wrocil dobrej nocki laseczki
Stary 2009-10-12, 20:26   #1391
superzabula
Zadomowienie

My na szczescie na zime wszystko mamy, przynajmniej zakupy ciuchowe odpadaja, choc nie powiem z checia bym sobie cos kupila, ale nie bede przeginac

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 20:28   #1392
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
Bartek nie pije nic oprócz mleczka z piersi. Butli mówi stanowcze nie
moj tak samo ale teraz od paru dni mu wmuszam.. jak jest spiacy i chce mu sie ssac.. albo go troche przyglodze i wtedy mu daje butle..

chce zeby zaczal pic
Stary 2009-10-12, 20:28   #1393
superzabula
Zadomowienie

mell zajrzyja na nk

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-12, 20:35   #1394
gosikk_s
Zakorzenienie

TŻ właśnie zdołał uśpić Aleksa. Ciekawe ile pośpi

Poiglot, Aleks w ogóle nie chce pić, próbowałam butelki, kubka, pipetki i łyżeczki. Wmuszam w niego dosłownie parę łyczków dziennie. Nic dziwnego że robi twarde kupki

Iwcia dens, też nienawidzę jesieni i zimy, potwornie marznę a aura doprowadza mnie do deprechy. Chciałabym żyć w jakimś cieplejszym klimacie, najlepiej wyłącznie z wiosną i latem

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 20:36   #1395
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
anulka ja Cię podziwiam, ja z tym moim jednym urwisem mam urwanie dupy, a Ty dwójeczkę posiadasz, jak Ty dajesz radę kobito!?
Cytat:
Mam grzeczne dzieci, ot co!
Cytat:
mam Anulka mam zapraszam http://nasza-klasa.pl/profile/2240811 poznamy sie wizualnie
ania ania to ja poznasz mnie po bliźniakach.
Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
A ja nie widzialam Anulki blizniaczek...
Oj jak szkoda bo to jedyne u nas...

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 20:37   #1396
Ewelain1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Cześć kochane,
Ale depresyjna pogoda dzisiaj blehhh. Po południu jedziemy jednak do lekarza – niech osłucha Guzika, bo ja się już martwię.
Jeżuuuu, dziewczyny dzisiaj mi się szatan śnił. Tzn. wyglądał jak normalny facet – blondyn do tego i mi napisał coś po aramejsku (chyba) na drzwiach i gadał do mnie też coś po aramejsku, a potem zniknął. A jak chciałam potem bratu ten napis pokazać, to nic na drzwiach nie było i brat powiedział, że trzeba mnie do zakładu psychiatrycznego zawieźć.

100 LAT i BUZIOLE dla IGNASIA, MARCELKA i KUBUSIA!!!

Marika – to super, że udało Ci się dostać do wybranego przez Ciebie promotora. Trzymam mocno kciuki za pracę Twojego TŻ-ta – oby mu się udało w Czechach. No i zdrówka Wam życzę. A smokiem tak się nie przejmuj – jak Igorek będzie starszy, to będziesz z tym walczyć. Co do moich zdjęć na nk, to jak słusznie zauważyłaś, pierwszej świeżości to one nie są. To są fotki sprzed 2 lat. Teraz ważę 20kg więcej i jest mi z tym strasznie źle buuuu. A Ty to jesteś sexy laseczka z diabelskimi ognikami w oczach. Twój TŻ to ma wielkie szczęście, ale on pewnie o tym wie. Skąd Ty masz tyle energii? Goście do północy, a potem jeszcze igraszki… No kurza twarz, może ja też swojego mensza gdzieś wyślę.

Pakusiu – o ja też bym chciała Wii, ale cena mnie zabiła. No bo jeszcze muszę ten brylantowy pierścionek dla Ciebie kupić. A Kubuś przesłodki. Ja Ci nic nie chcę mówić, ale on ma taki… urwisowaty wyraz twarzy.

Carolajno – przytulam mocno. Moje mądrości nic nowego nie wniosą. Jakby mi TŻ coś takiego powiedział, to choćam spokojna i delikatna kobietka, to by się dowiedział, co to panienka Maria. Cham jeden. A Ty jesteś dzielna kobitka. I zasługujesz na to, żeby ktoś Cię naprawdę kochał, szanował i rozpieszczał.

Agusiu – o jeżu, ten tekst z drzwiami mnie rozwalił.

Cinusiowa – Ninulka cudna.

Gosik - . Współczuję. Na Guzika działa pogoda i nawet dobrze śpi. A melisę piłaś? Może by na Aleksa zadziałała?

Malutka – no to super efekt. Gratulacje! A moja waga zaś stoi. Jak mnie to dołuje.

Kuroikaze – proszę… trochę czułości: Niepotrzebny Ci ten TŻ, mówię Ci To jednak na czyimś nosie rękę złamał No nie mogę, to jak teraz ten nos wygląda A Natanek cudowniasty (ja go chyba pierwszy raz widzę, niedobra Ty), a z tymi ząbkolami to jakoś tak poważnie się chłopak prezentuje.

Ewelain - aż tyle brzuszków Respect!
ja robie juz od miesiaca wiec jest dobrze..dla mnie te 120 to juz norma wiec staram sie codziennie robic po pare brzuszkow wiecej
caly dzien mnie nie bylo bo mialam problemy z netem ale jest juz dobrze..

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 20:40   #1397
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Dobranoc

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 20:41   #1398
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczyny Filip znow po kapieli nie chce mleka, to samo co wczoraj?
cyrkuje i mnie denerwuje, babcia poszla do niego bo ja musze ochlonac, dzis musialam sama kapac i padam na pyszczek a ten dran jeszcze nie chce mleka z kleikiem a jadl zawsze...
wczoraj bylo to samo ale dalam mu kaszki do mleka, wiec dzis dalam kleiku bo mowie moze mu sie kaszka odwidziala??
wczoraj wmusilam w niego nie wiem jakim cudem troche na polspiaco 60 ml mleka z kaszka i do 7 spal i bylam w szoku ze mu to starczylo
On przewaznie zjadal po 130-150...
Nie wiem o co chodzi temu mojemu dziecku??
Ostatnie mleko jadl o 15 a zupke ledwo co mu wmusilam o 19 dlatego tak pozno dzis bo przez tego lekarza wszystko mi sie poprzesuwalo...
no i co ja mam zrobic?pomocy!

superzabula no widzisz ja mam ta samo z tym moim malym draniem

gosik lubi, wrecz uwielbia chuste ale mniej juz w niej spi, a wiecej sie rozglada. Ostatnio na targ z nim szlam to popatrzal, porozgladal sie z wielkim zaciekawieniem az zasnal bez smoka, w szoku bylam

poiglot Ty karmisz piersia wiec Brajanek moze poi sie z Twojego cycusia...
mysle ze nie masz sie co martwic, jesli chcialoby mu sie pic na pewno by pil z buteleczki..
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 20:42   #1399
iwciag
Wtajemniczenie

anulka tylko pozazdrościć, mój czasem a nawet częściej daje mi do wiwatu

apropo picia i jedzenia-mój syn zjada i wypija wszystko co mu podam, dosłownie!
Pierwszy raz dałam mu brokuły skrzywił się przy pierwszej łyżeczce kolejne już pałaszował i tylko się oblizał jak się skończyłożarłoczek z niego nieziemski!

aguśka u mnie tak jak zaczełam dawać kleik do mleka mały też się złościł przy jedzeniu i ja oczywiście nie wpadłam dlaczego!siostra dopiero mi uświadomiła, że zmeniła się konsystencja mleczka a smoczka nie zmieniłam, dała mi smoczek nie zużyty po jej synu i problem się rozwiązał

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-10-12 o 20:46

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 20:45   #1400
malutka_24
Wtajemniczenie

Hej
Dzisiaj synek w porównaniu do wczorajszego dnia to aniołek, pobudka o 5 i 8, do tego ładnie jadł, bawił się i nawet spał.

A to kilka fotek mojego urwisa:
1. podnoszę wysoko główkę do góry
2. uwielbiam jeść moje pszczółki
3, 4, 5. wygibasy z podnoszeniem nóżek

urodzinowe dla Ignasia, Kubusia i Marcelka

Agusia
to wcale nie jest ostro, bo jakbym miała więcej silnej woli to bym przeszła na jakąś ostrzejszą dietę. Najgorsze jest to, że biust mi maleje, a i tak nie jest za duży Szczerze to ja nawet nie wiem, która to strona z gryką I dobrze, że z bioderkami Filipka wsio ok

Ciniusiowa
Ninka bardzo fotogeniczna jest, zresztą wszystkie nasze dzieci są fotogeniczne

Marika
jak Dawid obudzi się w nocy to też najpierw daję mu smoka, bo może chce sobie pociumać, a jeżeli to nie pomaga to dopiero wtedy jest butla. Chęciami chętnie się podzielę, prasowanko też możesz mi podrzucić, bo ja uwielbiam prasować, to mnie odstresowuje, ale za to potem boli mnie kręgosłup

Gossik
jeżeli Aleks zasypia tylko na spacerze to jak masz balkon to może niech usypia na dworze, widocznie służy mu świeże powietrze. Słodycze tez jem, ale w znacznie mniejszych ilościach niż kiedyś. My jak musieliśmy małemu dać mocz do analizy to kupiliśmy taki specjalny woreczek dla małych chłopców i u nas on się sprawdził. Ładnie już waży mały, z Dawidem idą dalej łeb w łeb, no i cieszę się, że pediatra uspokoiła Cię z rehabilitacją

Pakusia
no teraz mnie oświeciłaś kobieto

Iwcia dens
Dawidowi czasami ślina tak cieknie, że szok, a śliniaki ze 3 w ciągu dnia obślinia

Kuroikaze
gratuluję końca pieluszkowania jak słodko wygląda synek z tymi ząbkami, duże już je ma

Ewelain
ile Ty brzuszków robisz kobieto pełen szacun dla Ciebie

Boszenka
Dawid też odkąd mu rozszerzyłam dietę mniej pije mleka, w sumie on od zawsze nie pije tyle ile niby powinien

Carolajna
moja mama też powinna zrobić sobie taką operację, ale ona ma to po wycięciu macicy. Odnośnie mojej rany po cc to ładnie się zagoiła no i czasami mnie trochę swędzi, a tak poza tym to jej w ogóle nie czuję. Aż musiałaś synka do płaczu doprowadzić, żeby uchwycić ząbka

Poiglot
jak ślicznie Brayanek stópkę je i dla Ciebie, nie daj mu się. Dawid też po wprowadzeniu stałych pokarmów robi twardsze kupki, czasami to są takie bobki. Ten misiowy kombinezon siostra mi kupiła w Anglii, więc zrób rajd po sklepach

Rumiankowa
jakie wygibasy Gosia robi z nóżkami

Iskierka
witajcie razem z córeczką, poprosimy więcej info o Was

Małgosia
ja mam kaszki mleczno – ryżowe z Bobovita o smaku bananowym i waniliowym i na noc też bananową, a dzisiaj kupiłam ryżową gruszkową

Superzabula
no nieźle żeście się wykosztowali na zakupach

Anulka
wysłałam Ci zaproszenie na nk
Stary 2009-10-12, 20:46   #1401
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
mell zajrzyja na nk
ale gdzie?
Stary 2009-10-12, 20:50   #1402
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Hej
Dzisiaj synek w porównaniu do wczorajszego dnia to aniołek, pobudka o 5 i 8, do tego ładnie jadł, bawił się i nawet spał.

A to kilka fotek mojego urwisa:
1. podnoszę wysoko główkę do góry
2. uwielbiam jeść moje pszczółki
3, 4, 5. wygibasy z podnoszeniem nóżek

urodzinowe dla Ignasia, Kubusia i Marcelka

Agusia
to wcale nie jest ostro, bo jakbym miała więcej silnej woli to bym przeszła na jakąś ostrzejszą dietę. Najgorsze jest to, że biust mi maleje, a i tak nie jest za duży Szczerze to ja nawet nie wiem, która to strona z gryką I dobrze, że z bioderkami Filipka wsio ok

Ciniusiowa
Ninka bardzo fotogeniczna jest, zresztą wszystkie nasze dzieci są fotogeniczne

Marika
jak Dawid obudzi się w nocy to też najpierw daję mu smoka, bo może chce sobie pociumać, a jeżeli to nie pomaga to dopiero wtedy jest butla. Chęciami chętnie się podzielę, prasowanko też możesz mi podrzucić, bo ja uwielbiam prasować, to mnie odstresowuje, ale za to potem boli mnie kręgosłup

Gossik
jeżeli Aleks zasypia tylko na spacerze to jak masz balkon to może niech usypia na dworze, widocznie służy mu świeże powietrze. Słodycze tez jem, ale w znacznie mniejszych ilościach niż kiedyś. My jak musieliśmy małemu dać mocz do analizy to kupiliśmy taki specjalny woreczek dla małych chłopców i u nas on się sprawdził. Ładnie już waży mały, z Dawidem idą dalej łeb w łeb, no i cieszę się, że pediatra uspokoiła Cię z rehabilitacją

Pakusia
no teraz mnie oświeciłaś kobieto

Iwcia dens
Dawidowi czasami ślina tak cieknie, że szok, a śliniaki ze 3 w ciągu dnia obślinia

Kuroikaze
gratuluję końca pieluszkowania jak słodko wygląda synek z tymi ząbkami, duże już je ma

Ewelain
ile Ty brzuszków robisz kobieto pełen szacun dla Ciebie

Boszenka
Dawid też odkąd mu rozszerzyłam dietę mniej pije mleka, w sumie on od zawsze nie pije tyle ile niby powinien

Carolajna
moja mama też powinna zrobić sobie taką operację, ale ona ma to po wycięciu macicy. Odnośnie mojej rany po cc to ładnie się zagoiła no i czasami mnie trochę swędzi, a tak poza tym to jej w ogóle nie czuję. Aż musiałaś synka do płaczu doprowadzić, żeby uchwycić ząbka

Poiglot
jak ślicznie Brayanek stópkę je i dla Ciebie, nie daj mu się. Dawid też po wprowadzeniu stałych pokarmów robi twardsze kupki, czasami to są takie bobki. Ten misiowy kombinezon siostra mi kupiła w Anglii, więc zrób rajd po sklepach

Rumiankowa
jakie wygibasy Gosia robi z nóżkami

Iskierka
witajcie razem z córeczką, poprosimy więcej info o Was

Małgosia
ja mam kaszki mleczno – ryżowe z Bobovita o smaku bananowym i waniliowym i na noc też bananową, a dzisiaj kupiłam ryżową gruszkową

Superzabula
no nieźle żeście się wykosztowali na zakupach

Anulka
wysłałam Ci zaproszenie na nk
słodziak mały a jak się gimnastykuje a2ostatnich fotkachale tej pscółki to niech nie zjada może jeszcze kiedyś się przyda
Stary 2009-10-12, 20:54   #1403
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam

Ja bym z kaszelkiem nie wychodz
no wiesz co!!!

wyslalam ci zaproszenie na nk
paulina ch (k) to ja

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Marika2121, w ciągu dnia nie było źle ale od 19 tragedia. Zwiększyliśmy dziś dawkę witaminy D i zaczynaja się znowu bóle brzuszka TŻ go teraz nosi i próbuje uśpić A już przez ostatni miesiąc zasypiał po kąpieli
wspolczuje... ale to przez ta wit d?? kurcze...

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Miałam Carolajnie pisać na priv o tych alimentach, ale stwierdziłam, ze może komuś z czasem też to się przyda chociaż nie życzę....:
Mało tego... ja dzisiaj tak przeżywałam to wszystko, ze moi rodzice słyszeli rozmowę z tą moją koleżanką i zaczęli się o Ciebie wypytywać (głównie mój tata). No to mu coś tam opowiedziałam i był oburzony tym zachowaniem Tż-ta i powiedział najlepsze na koniec "Kur*** takich gnojom powinni ucinać i patrzeć jak się skręca, a dodatkowo tych co takich płodzą zabijać..." Teraz wiadomo po kim mam charakterek Ciekawa z nas rodzinka...

.
no dziekujemy za info... mam nadzieje ze sie nie przyda, ale dziekuje

a tata dobrze mowi

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Filip znow po kapieli nie chce mleka, to samo co wczoraj?
cyrkuje i mnie denerwuje, babcia poszla do niego bo ja musze ochlonac, dzis musialam sama kapac i padam na pyszczek a ten dran jeszcze nie chce mleka z kleikiem a jadl zawsze...
wczoraj bylo to samo ale dalam mu kaszki do mleka, wiec dzis dalam kleiku bo mowie moze mu sie kaszka odwidziala??
wczoraj wmusilam w niego nie wiem jakim cudem troche na polspiaco 60 ml mleka z kaszka i do 7 spal i bylam w szoku ze mu to starczylo
On przewaznie zjadal po 130-150...
Nie wiem o co chodzi temu mojemu dziecku??
Ostatnie mleko jadl o 15 a zupke ledwo co mu wmusilam o 19 dlatego tak pozno dzis bo przez tego lekarza wszystko mi sie poprzesuwalo...
no i co ja mam zrobic?pomocy!
a co te wasze dzieciaczki sie tak buntuja... ???

Boszenka, Ty, Superzabula... co to sie dzieje???

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-12, 20:57   #1404
superzabula
Zadomowienie

Mell w poczte, w poczte pozwolilam soebie Ciebie zaprosic

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-10-12, 20:58   #1405
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

I poprasowałam , najgorzej było zacząc bo później leci , chwila spokoju i za 2-3 dni powtórka z rozrywki . Seriale obejrzane więce teraz kolej na zaległosci w naszym wirtualnym domku .

iwciag - tak to bylam ja, tylko nie byłam pewna czy to ty, wlasnie miałam się pytac . Dziekuje za zaproszonko .

superzabula - noooo 500zł to dla mnie równiez sporo więc poszalałas kobitko. No jasne zawalcie mnie szmatkami do prasowania to do Bożego Narodzenia może się wykopie . Ojjjj czyli czeka Cie noc pełna wrażeń bo grochówie .

anulka anulka - to znaczy że masz grzeczniutkie swoje królewny? oj zazdraszczam, bo mi jeden urwis czasem potrafi pokazac na co go stac. Ja tez chcę zobaczyc fotki .

gosikk_s - wiesz co kochana, ja jak widze że jest jakis problem np. mały ma problem z zasypianiem w domku w dzień bądź nie chce się sam zabawic to tlumacze sobie że jeszcze kilka miesięcy i bedzie bardziej samodzielny i może minie . U mnie tez ciemiączko stoi w miejscu a ile masz dawac teraz witaminki D?

iwcia dens - no kolejna chce mnie dosypac szmatkami , nie dam się a ja kiedy nadrobie was gaduły pospolite . Ja tez zbytnio nie mam ochoty ale oglądając TV jakos mi to leci, a za mnie nikt nie poprasuje więc musze się mobilizowac i cosik robic.

Mell - ojjj troszkę się natrudziłam ale dałam radę

malutka - hehe chęci musze miec i sie porządnie zmobilizowac. Ranyyy ale z Dawidka akrobata, pocieszny jest naprawdę .

Aguśka - kochana ja nie wiem co Ci doradzic bo ja dałam tylko raz kaszke a tak to pije moje mleko i nigdy nie odmówił, on zje nawet zz dużo bo umiaru nie ma głodomor a później zwraca .

Oki dziewuszki do zobaczyska jutro, tylko się nie rozpiszcie zas na 3 stronice bo . Buziaki na dobranoc, chociaz wiele z was siedzi tu ho ho i jeszcze dłużej .
Stary 2009-10-12, 21:00   #1406
gosikk_s
Zakorzenienie

Aguśka, współczuję Ja nie potrafię za to zmusić Aleksa do picia...

Malutka, no niestety, do balkonu nie dojedziemy wózkiem bo nie zmieści się w przejściu w przedpokoju zresztą balkon też za mały W tygodniu nie jest źle bo codziennie spacerujemy, gorzej w weekendy. No, spokojniejsza jestem, przynajmniej chwilowo Ależ z Dawida akrobata

Stary 2009-10-12, 21:03   #1407
iwciag
Wtajemniczenie

to i ja się już pożegnam. Dobranoc mamuśki, spokojnej nocy życzę Wam no i sobie również, papa
Stary 2009-10-12, 21:06   #1408
gosikk_s
Zakorzenienie

Pakusia, tak, na to wygląda że przez witaminę. Poprzednim razem kiedy musieliśmy zwiększyć dawkę było dokładnie tak samo.

Marika2121, no tak, to też jest sposób Jedno minie, pojawi się kolejny problem i tak już zawsze Teraz mamy dawać 2 razy dziennie po 4 krople. Dziś dostał jedną dawkę i już problem

Stary 2009-10-12, 21:11   #1409
Ewelain1987
Zadomowienie

ja dzis zrobilam sobie dlugo kapiel i wkoncu doprowadzilam sie do porzadku moj tz zabawial mala wiec moglam sobie wkoncu dluzej polezec w wannie..
moj aniolek juz od 19,30 spi wiec moge juz odpoczac..dzis nie bylismy na dworzu bo niunia byla dzis bardzo marudna nieiwem czy to nie sprawa zblizajacych sie zabkow

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-12, 21:29   #1410
Mell_xx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Mell w poczte, w poczte pozwolilam soebie Ciebie zaprosic
Dziekuje a masz Anie w znajomych?

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Szok Ale moje dziecie jeszcze nie spi, na szczescie jest grzeczny, ale juz zaczyna sobie spiewac wiec chyba zasypia...
Ogladałam ten skoczek...i drogie to a z fisher price najładniejszy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości