|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
dziekuje za odpowiedzi
![]() ![]() i jeszcze jedno pytanie do mam karmiacych piersia? ile pija wasze dzieci moj nie chce pic zabardzo martwi mnie to.. dzis wypil 40 ml przez caly dzien.. ciezko mu idzie picie z butelki jeszcze na noc mu dam moze wypije chociaz te 30 ml ![]() ![]() ![]()
#1382 |
Wtajemniczenie
|
gosik współczuję, też kiedyś przerabialiśmy nawet2godzinne usypianie na rączkach
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Rozeznanie
|
mam Anulka mam zapraszam http://nasza-klasa.pl/profile/2240811 poznamy sie wizualnie
![]() Superrzabulko zjadlabym grochoweczke mniam ![]() ![]() ![]() no dobra Marika to wpadaj poprasowac i do mnie - rany jaki ze mnie len w porownianiu do Was ja nie prasuje od hoho albo i jeszcze dluzej ![]() ![]() Iwcia ja lasnie zakupilam legginsy czarne a poszukuje kurtki na zime
#1384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Wtajemniczenie
|
iwcia d kurde ja też nie mam kurtki na zimę, w ogóle nic nie mam, same stare szmaty, a tu niedługo trzeba będzie do pracy i do ludzi wracać
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
Miałam Carolajnie pisać na priv o tych alimentach, ale stwierdziłam, ze może komuś z czasem też to się przyda chociaż nie życzę....:
Caro - o alimenty można pozwać drugą osobę nawet, gdy jest się w związku małżeńskim i nawet, gdy razem mieszkacie. Przecież nie każdy natychmiast chce się rozwodzić i nie każdy ma gdzie "uciec", wyprowadzić się. Poza tym można żyć w zgodzie ale... i są różne "ale". Nie ma druku wniosku więc należy go napisać samemu odręcznie bądź na maszynie, kompie. Wniosek składasz do Sądu Rejonowego Wydział Rodzinny pod który podlega miejsce Twojego zamieszkania. Jako "powodów" wpisujesz swoje dzieci, podajesz ich adresy, natomiast siebie matkę jako osobę reprezentującą nieletnich (działającą w interesie nieletnich powodów). Tż podajesz jako pozwanego. Przy alimentach jest tak, że w rzeczywistości dzieci pozywają rodziców o alimenty a opiekun, rodzić, który składa wniosek o nie jest tylko ich reprezentantem przed Sądem. Na środku walisz wielki napis WNIOSEK O ALIMENTY. W treści już samego wniosku piszesz od ilu lat jesteście małżeństwem, dokładne daty urodzenia dzieci na które ma płacić, musisz podać dokładne adresy dzieci, swój i Tż. Nie muszą to być adresy zameldowania, tylko te pod którymi obecnie przebywasz. Możesz ale nie musisz podać kwotę o jakiej zasądzenie wnosisz. Koleżanka mówi abyś ją mocno zawyżyła, bo Sąd nigdy nie daje tyle co we wniosku, zawsze coś zaniży. Podaj powody dlaczego należy się dzieciom taka kwota - wymień rachunki, koszty utrzymania, leki, dojazdy, raty no wsio, wsio, wsio... co tylko może podwyższyć te alimenty. Możesz też podać powód dlaczego się o nie starasz, że np. źle się dzieje w Waszym małżeństwie, on nadużywa alkoholu, obawiasz się że nie będzie dobrowolnie łożył na utrzymanie dzieci, które są ciągle pod Twoją opieką. Poza tym, że jesteś bezrobotna z dwójką dzieci, szukasz pracy, gdyż od 4 lat nie pracowałaś i obecnie nie jesteś w stanie sama pokryć kosztów utrzymania dzieci i siebie, a mieszkasz z mamą, która ma także pod opieką schorowaną babcię... Do wniosku musisz dołączyć akty urodzenia dzieci oraz zaświadczenie, ze jesteś zarejestrowana w Urzędzie Pracy jako osoba poszukująca prace. Jakbyś chciała jeszcze jakieś szczegóły, to wal jak w dym ![]() Mało tego... ja dzisiaj tak przeżywałam to wszystko, ze moi rodzice słyszeli rozmowę z tą moją koleżanką i zaczęli się o Ciebie wypytywać (głównie mój tata). No to mu coś tam opowiedziałam i był oburzony tym zachowaniem Tż-ta i powiedział najlepsze na koniec "Kur*** takich gnojom powinni ucinać i patrzeć jak się skręca, a dodatkowo tych co takich płodzą zabijać..." ![]() ![]() ![]() Carolajna Odnośnie mojej cesarki: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4554 http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4556 Więc cesarek nie polecam... Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-10-12 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to możemy przybić sobie5, ja wręcz nie nawidze zimy a jesieni szczególnie, a dzień taki jak dziś przyprawia mnie o ból głowy, ja uwielbiam lato, kąpiele słoneczne, lekkie fatałaszki, a nie te kurty wielkie swetrzyska itp:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Wtajemniczenie
|
Marika jak mnie znalazłas
![]() ![]() Poiglot ja mialam karmic ok pol roku, ale jak narazie bardzo to lubie i mam pokarm wiec do poki sie to nie zmieni to nie przestane... A ja nie widzialam Anulki blizniaczek... ![]() Oj jak szkoda bo to jedyne u nas... a skoczek bardzo mi sie podoba i pomysle o zakupie ale troszke pozniej
#1390 |
Rozeznanie
|
przybijam ja tez kocham lato
![]() ![]() ![]()
#1391 |
Zadomowienie
|
My na szczescie na zime wszystko mamy, przynajmniej zakupy ciuchowe odpadaja, choc nie powiem z checia bym sobie cos kupila, ale nie bede przeginac
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
moj tak samo ale teraz od paru dni mu wmuszam.. jak jest spiacy i chce mu sie ssac.. albo go troche przyglodze i wtedy mu daje butle..
chce zeby zaczal pic ![]()
#1393 |
Zadomowienie
|
mell zajrzyja na nk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
TŻ właśnie zdołał uśpić Aleksa. Ciekawe ile pośpi
![]() Poiglot, Aleks w ogóle nie chce pić, próbowałam butelki, kubka, pipetki i łyżeczki. Wmuszam w niego dosłownie parę łyczków dziennie. Nic dziwnego że robi twarde kupki ![]() Iwcia dens, też nienawidzę jesieni i zimy, potwornie marznę a aura doprowadza mnie do deprechy. Chciałabym żyć w jakimś cieplejszym klimacie, najlepiej wyłącznie z wiosną i latem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
caly dzien mnie nie bylo bo mialam problemy z netem ale jest juz dobrze..
![]() |
#1397 |
Zadomowienie
|
Dobranoc
#1398 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Filip znow po kapieli nie chce mleka, to samo co wczoraj?
![]() cyrkuje i mnie denerwuje, babcia poszla do niego bo ja musze ochlonac, dzis musialam sama kapac i padam na pyszczek a ten dran jeszcze nie chce mleka z kleikiem a jadl zawsze... wczoraj bylo to samo ale dalam mu kaszki do mleka, wiec dzis dalam kleiku bo mowie moze mu sie kaszka odwidziala?? wczoraj wmusilam w niego nie wiem jakim cudem troche na polspiaco 60 ml mleka z kaszka i do 7 spal i bylam w szoku ze mu to starczylo ![]() On przewaznie zjadal po 130-150... Nie wiem o co chodzi temu mojemu dziecku?? Ostatnie mleko jadl o 15 a zupke ledwo co mu wmusilam o 19 dlatego tak pozno dzis bo przez tego lekarza wszystko mi sie poprzesuwalo... no i co ja mam zrobic?pomocy! ![]() superzabula no widzisz ja mam ta samo z tym moim malym draniem ![]() gosik lubi, wrecz uwielbia chuste ale mniej juz w niej spi, a wiecej sie rozglada. Ostatnio na targ z nim szlam to popatrzal, porozgladal sie z wielkim zaciekawieniem az zasnal bez smoka, w szoku bylam ![]() poiglot Ty karmisz piersia wiec Brajanek moze poi sie z Twojego cycusia... mysle ze nie masz sie co martwic, jesli chcialoby mu sie pic na pewno by pil z buteleczki..
#1399 |
Wtajemniczenie
|
anulka tylko pozazdrościć, mój czasem a nawet częściej daje mi do wiwatu
![]() apropo picia i jedzenia-mój syn zjada i wypija wszystko co mu podam, dosłownie! Pierwszy raz dałam mu brokuły skrzywił się przy pierwszej łyżeczce kolejne już pałaszował i tylko się oblizał jak się skończyło ![]() aguśka u mnie tak jak zaczełam dawać kleik do mleka mały też się złościł przy jedzeniu i ja oczywiście nie wpadłam dlaczego!siostra dopiero mi uświadomiła, że zmeniła się konsystencja mleczka a smoczka nie zmieniłam, dała mi smoczek nie zużyty po jej synu i problem się rozwiązał Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-12 o 20:46 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1400 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dzisiaj synek w porównaniu do wczorajszego dnia to aniołek, pobudka o 5 i 8, do tego ładnie jadł, bawił się i nawet spał. A to kilka fotek mojego urwisa: 1. podnoszę wysoko główkę do góry 2. uwielbiam jeść moje pszczółki ![]() 3, 4, 5. wygibasy z podnoszeniem nóżek ![]() ![]() Agusia to wcale nie jest ostro, bo jakbym miała więcej silnej woli to bym przeszła na jakąś ostrzejszą dietę. Najgorsze jest to, że biust mi maleje, a i tak nie jest za duży ![]() ![]() Ciniusiowa Ninka bardzo fotogeniczna jest, zresztą wszystkie nasze dzieci są fotogeniczne ![]() Marika jak Dawid obudzi się w nocy to też najpierw daję mu smoka, bo może chce sobie pociumać, a jeżeli to nie pomaga to dopiero wtedy jest butla. Chęciami chętnie się podzielę, prasowanko też możesz mi podrzucić, bo ja uwielbiam prasować, to mnie odstresowuje, ale za to potem boli mnie kręgosłup ![]() Gossik jeżeli Aleks zasypia tylko na spacerze to jak masz balkon to może niech usypia na dworze, widocznie służy mu świeże powietrze. Słodycze tez jem, ale w znacznie mniejszych ilościach niż kiedyś. My jak musieliśmy małemu dać mocz do analizy to kupiliśmy taki specjalny woreczek dla małych chłopców i u nas on się sprawdził. Ładnie już waży mały, z Dawidem idą dalej łeb w łeb, no i cieszę się, że pediatra uspokoiła Cię z rehabilitacją ![]() Pakusia no teraz mnie oświeciłaś kobieto ![]() Iwcia dens ![]() ![]() Kuroikaze gratuluję końca pieluszkowania ![]() ![]() Ewelain ile Ty brzuszków robisz kobieto ![]() ![]() Boszenka ![]() Carolajna moja mama też powinna zrobić sobie taką operację, ale ona ma to po wycięciu macicy. Odnośnie mojej rany po cc to ładnie się zagoiła no i czasami mnie trochę swędzi, a tak poza tym to jej w ogóle nie czuję. Aż musiałaś synka do płaczu doprowadzić, żeby uchwycić ząbka ![]() ![]() Poiglot jak ślicznie Brayanek stópkę je ![]() ![]() Rumiankowa jakie wygibasy Gosia robi z nóżkami ![]() Iskierka ![]() Małgosia ja mam kaszki mleczno – ryżowe z Bobovita o smaku bananowym i waniliowym i na noc też bananową, a dzisiaj kupiłam ryżową gruszkową Superzabula ![]() ![]() Anulka wysłałam Ci zaproszenie na nk ![]()
#1401 |
Wtajemniczenie
|
#1402 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() wyslalam ci zaproszenie na nk ![]() paulina ch (k) to ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tata dobrze mowi ![]() Cytat:
Boszenka, Ty, Superzabula... co to sie dzieje???
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 |
Zadomowienie
|
Mell w poczte, w poczte
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zadomowienie
|
I poprasowałam
![]() ![]() ![]() ![]() iwciag - tak to bylam ja, tylko nie byłam pewna czy to ty, wlasnie miałam się pytac ![]() ![]() superzabula - noooo 500zł to dla mnie równiez sporo więc poszalałas kobitko. No jasne zawalcie mnie szmatkami do prasowania to do Bożego Narodzenia może się wykopie ![]() ![]() anulka anulka - to znaczy że masz grzeczniutkie swoje królewny? oj zazdraszczam, bo mi jeden urwis czasem potrafi pokazac na co go stac. Ja tez chcę zobaczyc fotki ![]() gosikk_s - wiesz co kochana, ja jak widze że jest jakis problem np. mały ma problem z zasypianiem w domku w dzień bądź nie chce się sam zabawic to tlumacze sobie że jeszcze kilka miesięcy i bedzie bardziej samodzielny i może minie ![]() iwcia dens - no kolejna chce mnie dosypac szmatkami ![]() ![]() Mell - ojjj troszkę się natrudziłam ale dałam radę ![]() malutka - hehe chęci musze miec i sie porządnie zmobilizowac. Ranyyy ale z Dawidka akrobata, pocieszny jest naprawdę ![]() Aguśka - kochana ja nie wiem co Ci doradzic bo ja dałam tylko raz kaszke a tak to pije moje mleko i nigdy nie odmówił, on zje nawet zz dużo bo umiaru nie ma głodomor a później zwraca ![]() Oki dziewuszki do zobaczyska jutro, tylko się nie rozpiszcie zas na 3 stronice bo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, współczuję
![]() Malutka, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Wtajemniczenie
|
to i ja się już pożegnam. Dobranoc mamuśki, spokojnej nocy życzę Wam no i sobie również, papa
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
Pakusia,
![]() Marika2121, no tak, to też jest sposób ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zadomowienie
|
ja dzis zrobilam sobie dlugo kapiel i wkoncu doprowadzilam sie do porzadku moj tz zabawial mala wiec moglam sobie wkoncu dluzej polezec w wannie..
moj aniolek juz od 19,30 spi wiec moge juz odpoczac..dzis nie bylismy na dworzu bo niunia byla dzis bardzo marudna nieiwem czy to nie sprawa zblizajacych sie zabkow
#1410 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Szok Ale moje dziecie jeszcze nie spi, na szczescie jest grzeczny, ale juz zaczyna sobie spiewac wiec chyba zasypia... Ogladałam ten skoczek...i drogie to a z fisher price najładniejszy
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.