|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Łobuz moj zjadl wkoncu to mleko ale jakims cudem moja mama go nakarmila i to nie zjadl jednym ciurkiem a na 100 razy po lyczku oj...
![]() iwciag jak podaje mu do mleka kaszke lub kleik to zmieniam smoczek i daje mu takim specjalnym do kaszek z krzyzykiem... ![]() malutka gryka to czuc takie kuleczki a kokos jest twardy jesli masz taki materac ![]() ![]() ![]() maly silacz z niego rosnie ![]() pakusiu gdybym wiedziala co to sie dzieje tego mojemu urwiskowi ![]() marika mleka to on potrafil na noc zjadac baaardzo duzo np 300 ml raz zjadl po kapieli...ale z kleikiem czy kaszka juz mu idzie gorzej, moze ta nowa konsystencja go odrzuca? ![]() gosik z piciem kiedys tez mialam problem ale nauczyl sie pic bo tak to plul, krztusil sie itd..
#1412 |
Zakorzenienie
|
O boziuuuu
![]() ![]() Z góry przepraszam że nie każdej odpisze ale nie a rady ![]() Cinusiowa kochana jesteś ![]() No faktycznie Ty to po tatusiu jesteś aparatka ![]() Ja się obawiam co będzie jak mój tato zjedzie do domu ![]() tż będzie pozamiatany... Malutka Dawidek jest przeuroczy ![]() ![]() Witam Iskierkę i jej śliczną niunie ![]() A my po zajęciach, tzn moja córka ![]() Zapisałam ją na liste oczekujących do przedszkola, nie jest źle bo 3 w kolejce. Kurde na tych wsiach to deficyt przedszkolny ![]() Poiglot kochana jak z tż?? ![]() Co do operacji pipki. Jeden z lekarzy jeszcze w szpitalu zachwalał mi też pessar przeznaczony właśnie w dla takich przypadków. Ale jak z tym się seksić, czy tamponów używać ![]() U mnie nie ma tragedii jeszcze ![]()
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak masz zamiar złożyć wniosek o te alimenciochy, to składaj teraz, bo jak będziesz odkładać, to nigdy nie złożysz... A co do konsultacji, to oczywiście, ze możesz - ja pokażę to koleżankom z rodzinnego i wsio ![]() A MoOoNiA tak nas podgląda już chyba któryś raz i nie ma ochoty się dołączyć jeśli jest mamusią...? Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-10-12 o 22:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
A nie orientujesz się np czy istnieje taka jakby umowa którą moglibyśmy zrobić z tz na temat pieniążków??
Jejj bo dla mnie to już będzie ostateczność ten wniosek ![]() Usiąde nad tym wnioskiem w weekend i Ci go odeślę do konsultacji, ok? Przeczytałam właśnie Twoje przeżycia cesarkowe ![]() Ja się okropnie bałam cesarki i cieszę się do dziś że mnie to ominęło ![]() Za to chciałam żeby mi wody odeszły same albo lewatywkę chciałam i się nie udało za żadnym razem ![]() Zapraszamy dziewczynki, zapraszamy ![]() A czemu mnie nikt nie zaprosił jak kukałam??? ![]() ![]()
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-12 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tak sie tylko zastanawiam czym to moze byc spowodowane... i tak mysle i mysle... i sobie przypomnialam jak Kuba nnie chcial zjesc kolacyjki o 20.... poprostu byl wrzask jakich malo... jak tylko wkladalam mu butelke do buzi, pociagnal raz i sie zaczal drzec... nie bylo gorace... i za kazdym razem bylo to samo... tak jakby mu mleko nie smakowalo!!! i wiesz o co biegalo???? o pore jedzenia!!! z dnia na dzien zmienil sobie godzine!! zawsze jadl o 20 i wtedy wlasnie 20 mu nie odpowiadala.... wiec na nastepny dzien dalam mu o 19... i teraz je caly czas o 19 .... nie wiem, moze sproboj dac mu jutro wczesniej ostatni posilek... nie wiem jak to jest u takich maluszkow... ale przeciez dni sa teraz coraz krotsze i moze to miec z tym zwiazek... sproboj, nic nie tracisz a noz widelec zje.... Cytat:
hmmm... sledzik??? ![]()
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Pakusia ja tu widzę że dziewczyny cały czas podpatrują kto nas podgląda
![]() Mell wiedzie w tym prym ![]() Cinusiowa co do randki z Ninulką, to ja się boje takiej swatowej ![]() nie no, żart ![]() ![]()
#1417 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Mell no Monia kuka i kuka i nic nie mówi
![]() Ja wiem już czemu się tak boją! bo cały czas-------> ![]() ![]()
#1419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ....do juterka mamuski...
![]() |
#1420 |
Zakorzenienie
|
cmok Mell
![]() ![]() Ty dobra mamunia jesteś ![]() I cmoki mamunie ![]()
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kobito... jaka umowa... umowę to Ty już sporządziłaś z nim przed ołtarzem i się z niej słabo wywiązuje ![]() Poza tym raz obiecał poprawę i ![]() Za mało kukałaś... Ja Cię nie zdążyłam wykukać ![]() Toż to ja żywy anioł ![]() DOBRANOC MAMUNIE ![]() boże jakie my jesteśmy superaste ![]() Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-10-12 o 23:05 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Wtajemniczenie
|
Agusia
![]() Iwciag ![]() ![]() Marika ![]() ![]() ![]() Gossik ![]() Carolajna ![]() ![]() lecę lulać dobranoc ![]()
#1423 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Carolajna, o matko, to ja bym miała przewalone ![]() ![]() Pakusia, tak, musimy zwiększyć dawkę ale tylko na 5 dni, i całe szczęście. Ty nie masz problemu bo Kuba jest na mieszankach a tam chyba ładują wszystkie witaminy. My na cycu więc gorzej. Malutka, na szczęście ta dawka tylko do piątku a potem już standardowo po kropelce. No właśnie, Ty dajesz dwie i nie wiem czy też tyle nie powinnam. Pediatra mówi że jedna normalnie starcza ale tam jest tylko 400 jedn. a jak czytałam dziecko potrzebuje 500-800. |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() My o 7 juz na nogach, nunek obudził mamusie rozmową z misiem i piskami nie mogłm z niego ![]() ![]() gosikk_s - u mnie właśnie ciemiączko się nie zrasta ale nic nie kazła zwiększac, ale chyba dam mu dziennie po 3 kropelki a nie 1 jak kazała. Racja pogoda paskudna ![]() Aguska - to trzymam kcuki zeby Filusiowi się odmieniło i polubił mleczko. Hmmm... a takie normalne nie zagęszczone pije tak? malutka - no już ogarneła ten stos pranka i na chwile jest luz ![]() magduchahahahaa, sashka, kathi i cała reszta gdzie sie podziewacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
A my na nogach od 5.30
![]() Mały podziębiony nie może spac ![]() Co do ciemiączka to u mojego też sie nie zrasta! Ale pediatra powiedziała że wszystko jest w normie ![]() chyba to też skonsultuje Jeny jaka pogoda do ![]() ![]() W ogóle ciężką noc miałam, cały czas mnie nachodziło na wspominki wspólnych chwil z tż i wiecie że mimo wszytsko mi tęskno ![]() Właśnie gdzie dziewczynki? Jeszcze Ania, Vila widziałam wczoraj podglądała no i reszta? Illbana? ![]() ![]() Pozapadały w sen zimowy czy co ![]()
#1426 |
Zakorzenienie
|
Marika, oby Twój synio lepiej reagował bo Aleks od rana już mi ciągle płacze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zadomowienie
|
My dzis nocka nawet wporzo, Maly obudzil sie dwa razy napil i dalej lulal do 7:20, przynajmniej o tej ja sie obudzilam
![]() ![]() ![]() ![]() Ktora Anie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
Carolajna, u nas o ciemiączku nic nie mówiła, tylko że potylica w jednym miejscu jest ciągle miękka i stąd zwiększona dawka witaminy. A co z ciemiączkiem to nie wiem
![]() ![]() Superzabula, który nawlżacz kupiłaś bo ja właśnie szukam. Jak przyjdzie to podziel się wrażeniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
gosik ja się boje ze zostane sama
![]() tzn mam świadomość że z 2 dzieci ciężko mi będzie życie z kimś innym ułożyć. Ehhh, pogoda źle na mnie działa ![]() Właśnie dzwonili do mnie z ośrodka że 23 szczepienie i bilans 4 latka muszę mamę poprosić o pożyczkę na szczepionkę;/ Właśnie mi się wyaje że mojemu ciemiączk się wolno zresta, w książeczce ma napisane 2cm na 3 cm, jak jest u was? To zapis z 10 wrzesnia jest. superzabula poka nawilżacz ![]() I zdaj relacje jak już bedziesz miała bo ja tu tez mam strasznie suche powietrze ![]()
![]() |
#1430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I będziesz trwać w związku z alkoholikiem który zmarnuje Ci życie ![]() Nie zasługujesz na to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Wtajemniczenie
|
sie macie mamuśki
![]() ![]() carolajna Odnośnie ciemiączka mój ma na 1cm ale to już bardzo długo od kilku wizyt u pediatry i chyba w tym nic niepokojacego nie ma małgosia ja już nie mogę się doczekać jak te małe stópeczki będą za mną tupotały ![]() Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-13 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Daję koperkową i mam nawet taką ułatwiajacą trawienie. i też nic. Cytat:
U mnie sytuacja inna, bo powinnam iść do pracy, bo mi się macierzyński kończy za 2 tygodnie, ale nie mam gdzie... Bo mnie małpy zwolniły. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też nie znoszę zimy.... A za rok nasze szkrabki będą już w leci chodzić... ![]() Cytat:
![]() ![]() JA mam ryżowe - malinową, bananową i jabłuszkową... Cytat:
Dzień dobry ![]() A teraz napisze dla Was coś Antoś, bo siedzi na rączkach i się rwie do klawiatury.... ![]() sz cfyjghhhhhhhhhh 3grdrc bv g g rs mfg bnmjnbmucjhgthhr b v dfjjb fd m nnm wm ślvgreft d x d fr t reZZZZZZZZ x fcd Koniec ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zadomowienie
|
naprawdę wolisz być z nim niż sama?
nie wątpię, że jest wspaniałym człowiekiem, kiedy nie pije. na tym też polega alkoholizm... ale kiedy pije - nie szanuje ani Ciebie, ani dzieci. a słowa przeważnie bolą mocniej niż uraz fizyczny. i na pewno nie raz do Ciebie wrócą. (mój ojciec powiedział mojej mamie coś po pijaku, bo go zdenerwowała i chciał, żeby zabolało. udało mu się. minęło 4 czy 5 lat, a ona nie umie zapomnieć ani wybaczyć. niby na co dzień jest w porządku, ale przychodzą takie dni, że sobie z tym nie radzi. a wiesz co jest najśmieszniejsze? obwinia siebie. uważa, że ojciec nie powiedziałby tego, gdyby ona - i tu cała litania co mogła i powinna zrobić. nie przekreślam Twojego tż-a. ale uważam, że w tej chwili musisz myśleć o dzieciach i sobie. nie masz w nim oparcia Caro. nie masz pewności, czy dziś wróci trzeźwy czy nie. nie da się tak żyć na dłuższą metę... Cytat:
![]() na pewno chciałam odpisać komuś jeszcze - ale komu i co, to nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Małgosia, to jak tyle pije i je to faktycznie chyba nic nie pomoże
![]() ![]() ![]() Rumiankowa, podpisuję się pod Twoimi słowami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zakorzenienie
|
Aniaaaaaa
![]() Wiem że jestes!!: Małgosiu zdolne masz dziecko ![]() Rumiankowa ja to wszystko wiem, ale wiedzieć a uczestniczyć w czymś takim to naprawde 2 inne sprawy ![]()
#1436 |
Zadomowienie
|
hej mi malutka zrobila pobudke o 8..w nocy dwa razy sie obudzila chcialam jej wcisnac smoka nawet go possala ale za chwilke wyplula i domagala sie jesc..wiec smok na oszukanstwo odpada.teraz bawi sie grzechotka
#1437 |
Zadomowienie
|
Nie bij ![]() ![]() ![]() Jestem, jestem ale o weekendowych zajeciach zrobily mi sie takie zaleglosci, ze nie chce mi sie czytac tyle stron wiec doszlam do wniosku, ze bede cicho siedziec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj nagrabiłaś sobie kochana, nagrabiłaś ![]() Później się z Tobą policzę ![]() ![]() ![]() muahhh nie piszta dużo ![]() ![]()
![]() |
#1439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.