Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-13, 09:48   #3781
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

ja tez juz bylam na pobraniu pierwszy raz ktos tak mnie kul ze bolalo jak cholera.. no to juz nawet w szpitalu byly delikatniejsze

ciekawe jak Gissh i jej cukrzyca..

no i Jagoda.. moze juz po

Madzia moze faktycznie Iza ma po tobie to jedzenie

Kasiu ty moj nocny marku

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 09:59   #3782
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusie. Ja już po wizycie. Wszystko jest ok. Z wielkości główki wychodzi że mam termina na tydzień wcześniej ale jest jedno ale... mój syn waży tylko 2900 Jest jak to określiła lekarka szczupły Ja tu grubnę już pewnie z 14 kilo a on taka chudzina:confus ed: Zdołowałam się strasznie. W sumie to ja też ważyłam tylko 3200 ale myślałam że on będzie grubszy. Teraz się martwie żeby za szybko nie urodzić żeby to moje dziecko jeszcze troche w tym brzuchu zgrubło A jeśli chodzi o moją szyjke to jest krótka i zaczyna się robić miekka ale rozwarcia brak. Lekarka powiedziała że po 20 mogę rodzić i moge sobie stosować te "domowe" sposoby na wywołanie. Lecę nadrobić co naskrobałyście bo jak zwykle jest tego tyle że

Kamila mam pytanko bo wiem że ty też masz szyjkę skróconą i miałaś skurcze a rozwarcie też masz??

Tak, rozwarcie tez bylo...

Co do wagi twojego synka, to chyba nie jest taka niska wcale...

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane

ja jeszcze chwilowo pozdrawiam Was ze szpitala.. dzis prawdopodobnie wyjde do domku.. powiem Wam, ze jestem strasznie rozczarowana szpitalem, do ktorego trafilam ale trudno.. zazwyczaj ciaza podtrzymywana jest do końca 36 lub nawet 38tc kiedy dzidziuś bedzie "dorosły" a tu gdzie jestem uwazaja ze 34 tyg to juz wystarczajaco wiec po skończeniu 34 tc odstawili mi wszyttkie leki mimo skurczy i poniewaz nie urodziłam w dobe po odstawianiu to mnie do domu wypisują... ech... teraz jak cos sie zacznie dziac to bede musiala grzac do tego szpitala a przebicie sie ode mnie z miasteczka do centrum wa-wy (pl. starynkiewicza - ten szpital) moze zająć od 40min(mozliwe chyba tylko w nocy) do 3h (jak beda korki)... no ale trudno. na razie tyle ode mnie.. ciesze sie, ze w czasie jak z Wamii nie byłam zadna się jeszcze nie rozpakowała oby tak dalej miłego dnia

Hmm...34 tc to troche wczesnie, ale co zrobic...nozki w gore w domku i grzecznie lezec i moze uda ci sie jeszcze nieco przedluzyc...

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a pościel do wózka to Wy kupiłyście (albo macie zamiar)?

My dostalismy od mamy tz'ta taki spiworek wiec chyba starczy...

Dzien doberek

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 10:03   #3783
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Hmm...34 tc to troche wczesnie, ale co zrobic...nozki w gore w domku i grzecznie lezec i moze uda ci sie jeszcze nieco przedluzyc...
Kareninka właśnie taki mam plan
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 10:04   #3784
malina81
Zadomowienie

Witam. Ale tu sie działo
Ciekawa jestem jak tam jaaaagoda?????
Ja miałam tragiczną noc- nerki i kręgosłup- ogólnie masakra. Jade dzis do lekarza- no ale w sumie nia wiele nie licze bo przeciez kręgosłupa mi nie wymieni...
A pogoda też "wyśmienita"- nawet Kubę zostawiłam w domu bo coś kaszle a nie chce żeby mi sie rozłożył.

Brombri -tez mam słabość do kocyków- dlatego uzbierało mi sie ich troche- ale wszystkie polarkowe

Madziaw sprawie jedzenia rozumiem cie doskonale bo też mam "Tadka niejadka" w domu
Domizaszalałas z tymi gołabkami jak jeszcze cos zostało to wpadam na obiad

Pietrusia ciesze sie z dobrych wieści

Luckyczekamy na ciebie
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 10:11   #3785
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Kareninka właśnie taki mam plan
Bedzie dobrze...kurcze wszystko jest mozliwe - popatrz na nas...

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Witam. Ale tu sie działo
Ciekawa jestem jak tam jaaaagoda?????
Ja miałam tragiczną noc- nerki i kręgosłup- ogólnie masakra. Jade dzis do lekarza- no ale w sumie nia wiele nie licze bo przeciez kręgosłupa mi nie wymieni...

Dziewczynki, dostalam wczoraj ta ksiazkie "Pierwszy rok zycia dziecka" i zaraz bede patrzyla co tam w srodku jest...

Poza tym dostalam zamowiona daaawno temu mala karuzele - taka na fotelik lub do maty eduk. i dzwoneczki Tiny Love i powiem wam, ze po prostu uwilebiam produkty tej firmy Lubilam FisherPrice, ale Tiny Love sa zawsze takie przyjazne dziecku - wykonanie i formy sa suuuper

No i jeszcze nakladki jednorazowe jedwabne/bawelniane Medela dostalam wczoraj...

Stary 2009-10-13, 10:41   #3786
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusie U Nas też szaro, buro i ponuro. Właśnie zjadłam bułkę wysmarowaną takim zimnotłoczonym olejem lniany który podobno jest bardzo zdrowy żeby mój syn trochę zgrubł

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
to Ty go podawalas albo tarasia
http://allegro.pl/item758000070_slod..._promocja.html

a ja jak zwykle pomalpowalam
Domi jak dostaniesz kocyk to napisz czy on jest taki bardzo gruby czy taki średni. Bo taki średni to ja mam i cieńki też a musiałabym kupić taki grubszy. Ale wydaje mi się żę za 20 zł to on będzie z tych średnich kocyków

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja wczoaj nie zdalam relacji po wizycie bo jakos tak mi zeszlo. A wiec Kamilka ma juz 2400 g wszytsko jest ok ale jeszcze nie pcha sie na swiat w sumie jeszcze ma czasu duzo

Milego dnia zycze, pozniej was nadrobie
Nio to super że wszystko ok. Widzę że Twoja córcia też trzyma linie Z jednej strony to dobrze bo się będzie łatwiej rodzić takie mniejsze dzidziusie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
ja tez juz bylam na pobraniu pierwszy raz ktos tak mnie kul ze bolalo jak cholera.. no to juz nawet w szpitalu byly delikatniejsze
Ja też jak ostatnio byłam to jak mnie Pani poczęstowała igłą to aż się podniosłam. Jakby tak miała pobrać krew mojemu dziecku to bym ją chyba

Cytat:

Tak, rozwarcie tez bylo...

Co do wagi twojego synka, to chyba nie jest taka niska wcale...

Kamila jeśli się wszystko uda i urodzę tego 27 to mój syn będzie ważył lekko ponad 3 kilo a z tego co słyszę to nie jest to jakoś super dużo. Już nawet nie myślę żeby urodzić wcześniej. Z drugiej strony to wiem jak często takie USG potrafi się mylić.

I mam prośbę któraś z Was wklejała link z taką tabelką o wadze i wzroście dzieci w poszczególnych tc. Mogę jeszcze raz prosić o link

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 10:53   #3787
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Kamila jeśli się wszystko uda i urodzę tego 27 to mój syn będzie ważył lekko ponad 3 kilo a z tego co słyszę to nie jest to jakoś super dużo. Już nawet nie myślę żeby urodzić wcześniej. Z drugiej strony to wiem jak często takie USG potrafi się mylić.

I mam prośbę któraś z Was wklejała link z taką tabelką o wadze i wzroście dzieci w poszczególnych tc. Mogę jeszcze raz prosić o link

Prosze bardzo...

http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm

Stary 2009-10-13, 10:57   #3788
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

U nas pada jak cholera.Poprałam te ciuszki .Nikola ogląlda bajki nic niechce się bawić ze mną woli z tatą..

JAGODA- TRZYMAM KCIUKI ZA WAS KOCHANE.

Pada cały dzień,jest zimno i brzydka pogoda.Dostałam od koleżanki ochraniacz na całe łóżeczko,wyprałam je ale jest białe i kolorowe literki.Niepasuje troche do tej pościeli co mam ale co mam zrobić-założe jak wyschnie zobaczę jak wyglada to na łóżeczku.Zjadłam 2 śniadanie i chyba wezmę się za pakowanie torby dla Wiktorka i moją.ale sama niewiem co mam jemu wziąśc w co go ubrac po porodzie czy jak ojeju taka jestem jakaś nierozgarnięta,bo boję się okropnie tego wszystkiego :conf used: :conf used:
Na obiadek mamy mięsko z piekarnika chyba karkówka i ziemniaczki i sóróweczka z pory marchwi papryka i coś tam jeszcze.Idę się położyć na pół godzinki.

Stary 2009-10-13, 11:15   #3789
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Ufff. właśnie wróciliśmy ze spotkanka naszej grupki z SR. Było bardzo miło, nagadaliśmy się i za tydzień spotykamy się znów
Fajnie że się tak zgraliście, że nawet po skonczeniu zajęć na SR dalej sie sami spotykacie. U mnie tez grupa jest fajna, ale na pewno koniec SR to bedzie koniec grupy i raczej to nie przetrwa. Jest fajnie na zajeciach, ale potem wszyscy zabiegani, kazdy leci do swoich zajeć.

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
A teraz Wam napiszę jaka to ja mądra jestem, otóż kupiłam sobie laktator z TT, jest super i nie powstrzymałam się go przed chwilka wypróbować i przystawiłam do cycka i .... polecialo mi cos zółtego!!! A jak do tej pory to raczej nic mi nie lacialo!!!

Do dziewczym z Wrocławia - rozmawialam dzisiaj z moja polożną i powiedziala mi, że na Kamieńskiego, gdzie będę rodziłą nie ma znieczulenia, tzn dają czopki itp, ale to wszystko, bo nie ma anastezjologów na tyle, żeby chociaż jeden non stop siedział na położnictwie. W zeszłym miesiącu oddali po remoncie trzy sale Vip-owskie, stówa za dobę. Z łazenkami i chyba dodatkowym lozkiem jakby np Tz chcial zostac na noc. Normalne sale w standarcie sa dwuosobowe tyle ze bez lazienek, to i tak dobrze. Ale najczesciej jest tak, że te co rodzą z braku miejsc leżą po porodzie na patologii i dopiero rano jak sa wypisy i miejsca sie zwalniaja to przechodza na położniczy. Mam nadzieję, że załapię się na ten Viproom.
Ogólnie powiem Wam, że ta moja połóżna to super kobietka, bardzo mnie uspokajają rozmowy z nią i cieszę się, że bedzie przy mnie cały poród.
Katarina nie trenuj z tym laktatorem za często.
Dzięki za relację z Kaminskiego. Brak znieczulenia mnie przeraża... czy gdzieś u nas w ktorymkolwiek szpitalu bedzie ZZO?

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

wiecie dzieci są cudowne ale jest jedno ale co mnie naprawde wnerwia - nawet nie upartość malucha tylko jedzenie, ja małej przy jednej kanapce przez 40 minut musze tyle razy powiedziec jedz, że można paść, i nic nie działą nawet groźba prośba i nagroda - tempo jedzenia to istna tragedia, ale teraz rozumiem moich rodziców - moj tato nigdy nawet kalpsa mi nie dał ale przy jedzeniu często wyciągał pas bo nie yło innego sposobu, tylko strach mnie zmuszał do zjedzenia czegokolwiek i tak się bujali ze mna do jakieś 11 lat poźniej stwierdzili, ze jak zgłodnieję to pewnie coś zawsze zjem
Też znam ten ból...nie ma nic gorszego niż pociecha-niejadek. Cierpliwosci Madziu, Iza z tego wyrośnie...

Cytat:
Dziewczynki, dostalam wczoraj ta ksiazkie "Pierwszy rok zycia dziecka" i zaraz bede patrzyla co tam w srodku jest...

Poza tym dostalam zamowiona daaawno temu mala karuzele - taka na fotelik lub do maty eduk. i dzwoneczki Tiny Love i powiem wam, ze po prostu uwilebiam produkty tej firmy Lubilam FisherPrice, ale Tiny Love sa zawsze takie przyjazne dziecku - wykonanie i formy sa suuuper

No i jeszcze nakladki jednorazowe jedwabne/bawelniane Medela dostalam wczoraj...
Czekam na relację jak podoba Ci sie książka.

Maly szaleje coraz bardziej ostro... Od rana brzuch mi skacze w te i we wte... Nie wiem czy wlaczać dzisiaj pranie, pogoda nei teges, ale chcialam same cieniutkie rzeczy z kolei poprać... a jutro ma być jeszcze gorzej....

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 11:20   #3790
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Katarina to prawdopodobnie siara Ci poleciała nic strasznego, chociaż lepiej ją zachowac dla maleństw bo to samo zdrowie

Konspiracja wiem że z tego wyrośnie ale ona jest chuda - choć nie wygląda - tylko wszystkie kości widać, chociaż ja jak oglądam swoje zdjęcia to ja tez byłam przezroczysta jak anorektyczka
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 11:26   #3791
zaharia
Rozeznanie

wiatam mamuski, wy to macie zdrowie. do 2 godz na wizaz a od rana juz gonia po miescie - tak brombi ciebie tez sie to tyczy - mialas ladnie taxi do domku wracac, a ty gdzie???? tesciowa, kolezanka, targ no i zapomnialas o lumpku wspomniec.:brzyd al:

domi -oj przepraszam ,ale zeby trzymac kolezanke na glodzie, z golebiem az do 1 w nocy

kropka - ty dzielna kobieta jestes sama sobie zastrzyku chyba bym nie dala.

jagoda - wszystko bedzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Zahario cieszę się, że sytuacja z nerka opanowana...juz niedługo i Miriam będzie na świecie, a wtedy wszystkie dolegliwości ustąpią.
a swoja droga tez planowałam trójkę dzieci, a ciekawe ile z tych planów się ziści...przejścia z nerką na razie mnie tamują przed następnymi ciążami. Mam nadzieję jednak,że szybko o tych problemach zapomnimy i jescze nam się pozmienia.
dzieki kolanosiu, taka mam nadzieje, ze te nasze dolegliwosci ustapia
powiedz mi slonko ty mialas jakies problemy z nerkami przed ciaza???
ja ci podziwiam z tym tofikiem - masz u mnie mistrza

ja juz od kilku dni obolala leze w domku a tu jeszcze tyle rzeczy mi brakuje, a wy jak na zlosc zaginacie mnie za kazdym razem, jak nie majtki to staniki, kocyki, posciel do wozka, podkalady, ceratki.... a co poniektore to nawet laktatory na wlasnym biuscie przecwiczyly

musze sie wziasc za siebie, mam nadzieje, ze antybiotyki zaczna szybko dzialac i dzis wieczorem bol na dobre mnie opusci i moze w czwartek sie wybiore na jakies zakupy.

u nas dzisiaj upal(tylko31) ale bardzo wietrznie, wieje wiatr "siroko" z afryki jest upalny, silny i pelem czerwonego kurzu, wiec jak wstalam (oczywiscie wszystkie okna mam pootwierane) zaraz bralam sie za szmatke a tz za odkurzacz.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 11:34   #3792
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dobry ,jaki dobry jak leje jak cholera ciemno na polu nic sie nie chce

Mam ochote zrobic jakiegos polacuszka ale nie wiem jakiego hmmm.....byłam na tych zakupach wczoraj ale bardzo krótko i nic nie kupoiłam dzisiaj sie wybiore

Ja pół roku temu robiłam gołąbki i wyszły Mi pycha hih (nie mogłam w to uwierzyć ze potrafie gotowac .... mama Mi je zawijała i wrzuciła ogona do garnka i później twierdziła ze ona je zrobiła

Ja robie tak- kaupsta do garnka ,i pokolei ściągam liscie jak odchodza ....ryż gotuje na rosołku(kostki ) czasem warzywka wrzuce (róznie ) a farsz ryz ,mięsko mielone ,pieczarki caasem ,cebulka ,przyprawy ...później do gąsiora i zalewa rosołem i przykrywam liścmi

Dziewczyny po ile macie spioszków ,itd nie wiem czy Mi przypadkiem nie braknie

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-10-13 o 11:37
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 11:43   #3793
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
na pewno masz za dużo. Ja już widze ze mam. Dziecko rośnie tak szybko,, ze i tak nie zdązysz wszystkiego zalozyc. położna mowiła nam że 6-7 par w najmniejszym rozmiarze wystarczy, potem kupowac już większe co najmniej o rozmiar.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2009-10-13 o 11:44
Stary 2009-10-13, 11:47   #3794
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Zaharia dla mnie to w ogole szok ze wy macie 31 celcjuszow
ja sie nie moge doczekac na pierwszy snieg a w Zakopanem ma spasc 40cm

ale marze o spacerze w nocy po sniegu.. w samych japonkach albo i bez

my dostalismy paczke od siostry. Troszke ubranek, slodycze dla Adriana, no i jeszcze sis odeslala mi moj laktator bo kupila sobie elektryczny..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 11:48   #3795
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

własnie ze nie, mało mam zaraz policze po ile czego mam
Stary 2009-10-13, 11:48   #3796
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Czekam na relację jak podoba Ci sie książka.

Poki co jak tak przegladam to wyglada ciekawie....duuuzo tematow poruszonych dosc szczegolowo....

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Spioszkow mam zdaje sie na rozmiar 56 okolo 8-10 sztuk...

Stary 2009-10-13, 11:56   #3797
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Zaharia dla mnie to w ogole szok ze wy macie 31 celcjuszow
ja sie nie moge doczekac na pierwszy snieg a w Zakopanem ma spasc 40cm

ale marze o spacerze w nocy po sniegu.. w samych japonkach albo i bez

my dostalismy paczke od siostry. Troszke ubranek, slodycze dla Adriana, no i jeszcze sis odeslala mi moj laktator bo kupila sobie elektryczny..
Widziałam w TV ze sypie w Zakopcu od rana...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-10-13, 12:15   #3798
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Kocyk Domi daj znać jaki on jest ja mam jeden taki średni i chciałabym teraz grubszy
z tego co piszecie to ja musze jeszcze dokupić pare spioszków i bodziaków bo mam za mało
pozdrawiam Was
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:16   #3799
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
po pierwsze to : wiiiiitam w ten "piękny" jesienny dzień
A mi właśnie ten chłód odpowiada. Nie wiem czemu, ale jakoś tak na spacerze czuję się świeżo.

Cytat:
wiecie dzieci są cudowne ale jest jedno ale co mnie naprawde wnerwia - nawet nie upartość malucha tylko jedzenie, ja małej przy jednej kanapce przez 40 minut musze tyle razy powiedziec jedz, że można paść, i nic nie działą nawet groźba prośba i nagroda - tempo jedzenia to istna tragedia, ale teraz rozumiem moich rodziców - moj tato nigdy nawet kalpsa mi nie dał ale przy jedzeniu często wyciągał pas bo nie yło innego sposobu, tylko strach mnie zmuszał do zjedzenia czegokolwiek i tak się bujali ze mna do jakieś 11 lat poźniej stwierdzili, ze jak zgłodnieję to pewnie coś zawsze zjem
Heh... też byłam niejadek, ale mam nadzieję, że apetyt córa odziedziczy po tzcie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Widziałam w TV ze sypie w Zakopcu od rana...
Śnieg . Ciekawe czy tej zimy doświadczę tego pięknego zjawiska, bo przez ostatnie 3 zimy neistety nie udało się

A tak w ogóle, to czuję się doskonale i chyba zaraz zabiorę się za pranie i uporządkowanie trochę w domu
Stary 2009-10-13, 12:37   #3800
brombusia
Zakorzenienie

Heloł

Nie zrealizowałam wszystkich planów, bo mnie brzuchol boli
Do koleżanki już nie doszłam, w dodatku jak wracałam do domu, zahaczyłam o aptekę i jak z niej wychodziłam to się potknęłam i przewróciłam
Cale szczęście nie na brzuch, tylko w stylu " złap zająca" czyli na kolana i ręce, ale i tak się trochę wystraszyłam.
W dodatku współpracy odmawiają mi chyba jelita, bo mnie takie bolesne kolki chwytają. Wzięłam sobie espumisan, bo w ciąży można, mam nadzieję, że pomoże.
Dobra to koniec narzekania

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Brombi wspólczuje tych badań teraz

Nie było tak źle, wyobraź sobie, że po raz pierwszy od pół roku, pani udało się pobrać mi krew ze zgięcia łokcia i nie musiała wkłuwać się w dłoń

Cytat:
Witajcie Kochane
Witaj
Lucky, współczuję tych stresów związanych ze szpitalem, mam nadzieję, że w domu uda Ci się trochę Twoje niecierpliwe dziecię przetrzymać, w końcu Karenince jakoś się na razie udaje

Cytat:
Ja wczoaj nie zdalam relacji po wizycie bo jakos tak mi zeszlo. A wiec Kamilka ma juz 2400 g wszytsko jest ok ale jeszcze nie pcha sie na swiat w sumie jeszcze ma czasu duzo
Super wiadomości

Cytat:
wiecie dzieci są cudowne ale jest jedno ale co mnie naprawde wnerwia - nawet nie upartość malucha tylko jedzenie, ja małej przy jednej kanapce przez 40 minut musze tyle razy powiedziec jedz, że można paść, i nic nie działą nawet groźba prośba i nagroda - tempo jedzenia to istna tragedia,
Ja się troszkę boję, że mój Mały też będzie niejadkiem.
Ja co prawda jadłam normalnie podobno, ani dużo ani mało, ale grymaszenie przy jedzeniu mojego TŻ jest legendarne

Cytat:
Oj biedactwo
Trzymam za dzisiejszą wizytę.

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
do 2 godz na wizaz a od rana juz gonia po miescie - tak brombi ciebie tez sie to tyczy - mialas ladnie taxi do domku wracac, a ty gdzie???? tesciowa, kolezanka, targ no i zapomnialas o lumpku wspomniec.:brzyd al:
No właśnie do lumpka też chciałam zajrzeć, ale musze to sobie podzielić, moze jutro się wybiorę
U Ciebie sirocco, a ja przed chwilą patrzyłam przez okno, a tam malutki śnieżek pada Co prawda topniał, zanim dotarł na ziemię, ale zawsze.

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Kocyk Domi daj znać jaki on jest ja mam jeden taki średni i chciałabym teraz grubszy
z tego co piszecie to ja musze jeszcze dokupić pare spioszków i bodziaków bo mam za mało
pozdrawiam Was
Witaj

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:38   #3801
gissh
Raczkowanie

Cytat:
ciekawe jak Gissh i jej cukrzyca..
Wizytę mam dopiero o 15.15 wiec wieczorem napiszę co i jak...
Ale kciuki na pewno się przydadzą

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:41   #3802
malina81
Zadomowienie

Ojjj czuć w powietrzu ze śniegiem sypnęło w pobliżu- bo ziiimno jak fiks.
Ja juz po obiedzie- takie mam ssanie ostatnio ze mogłabym jesc na okeągło- a zwlaszcza słodkie.

Kropciamarze o spacerze w nocy po sniegu.. w samych japonkach albo i bez
jak to bez??
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:41   #3803
aloy
Raczkowanie

już myslałam dzisiaj, że na porodówce wyląduje... miałam 40 sekundowe skurcze co 5 minut, ale póxniej zaczęły się wydłużac tak mnie od kręgosłupa bóle nachodziły...
a tak w ogóle to witam!

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:48   #3804
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Trzymam mocno
Będzie dobrze

Cytat:
Ja juz po obiedzie- takie mam ssanie ostatnio ze mogłabym jesc na okeągło- a zwlaszcza słodkie.
Widzę, że obiad o porach przedszkolnych
Ja też ciągle głodna chodzę ostatnio, brzuch poszedł w dół, to mam więcej miejsca w żołądku

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
już myslałam dzisiaj, że na porodówce wyląduje... miałam 40 sekundowe skurcze co 5 minut, ale póxniej zaczęły się wydłużac tak mnie od kręgosłupa bóle nachodziły...
Ojej
I co, nie denerwowałaś się? Ja na samą myśl mam ciarki

I oczywiście, przepraszam że wcześniej nie napisałam, ale mi umknęło.
Kareninko cieszę się, że nadal w dwupaku

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:55   #3805
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Też bym chciała zeby był już snieg wole snieg niz deszcz ,akle chlapy nie lubie ....

Ja wizyte mam 20stego
Stary 2009-10-13, 12:59   #3806
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ojej
I co, nie denerwowałaś się? Ja na samą myśl mam ciarki
na początku troszkę, ale sama się zdziwiłam, że jakoś nie wpadłam w panikę. być może wiedziałam jakoś podświadomie, że jeszcze nie czas Mówiłąm dzisiaj mojemu Tż że dopiero mogę pod koniec przyszłego tygodnia, dzisiaj jeszcze nie bo muszę na wykład iść bo babka obecność sprawdza.... Ja to jednak porąbana jestem....

Ola 19.10.2009
Stary 2009-10-13, 13:01   #3807
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Heloł

Nie zrealizowałam wszystkich planów, bo mnie brzuchol boli
Do koleżanki już nie doszłam, w dodatku jak wracałam do domu, zahaczyłam o aptekę i jak z niej wychodziłam to się potknęłam i przewróciłam
Cale szczęście nie na brzuch, tylko w stylu " złap zająca" czyli na kolana i ręce, ale i tak się trochę wystraszyłam.
W dodatku współpracy odmawiają mi chyba jelita, bo mnie takie bolesne kolki chwytają. Wzięłam sobie espumisan, bo w ciąży można, mam nadzieję, że pomoże.
Dobra to koniec narzekania
Uważaj na siebie

Cytat:
Stary 2009-10-13, 13:15   #3808
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Mam pytanko do was, byc moze juz o tym mowilyscie ale nie pamietam...

Pierzecie pieluszki tetrowe zanim je uzyjecie do dzidziusia??

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
To trzymam mocno kciuki za wizyte i czekamy na relacje

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 13:18   #3809
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanko do was, byc moze juz o tym mowilyscie ale nie pamietam...

Pierzecie pieluszki tetrowe zanim je uzyjecie do dzidziusia??[COLOR="Silver"]
ja wyprałam a następnie wyprasowałam, mama mówiła, że trzeba

Ola 19.10.2009
Stary 2009-10-13, 13:19   #3810
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
ja wyprałam a następnie wyprasowałam, mama mówiła, że trzeba

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości