|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
ja tez juz bylam na pobraniu
pierwszy raz ktos tak mnie kul ze bolalo jak cholera.. no to juz nawet w szpitalu byly delikatniejszeciekawe jak Gissh i jej cukrzyca.. ![]() no i Jagoda.. moze juz po ![]() Madzia moze faktycznie Iza ma po tobie to jedzenie ![]() Kasiu ty moj nocny marku
|
#3782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, rozwarcie tez bylo... Co do wagi twojego synka, to chyba nie jest taka niska wcale... ![]() Cytat:
Hmm...34 tc to troche wczesnie, ale co zrobic...nozki w gore w domku i grzecznie lezec i moze uda ci sie jeszcze nieco przedluzyc... My dostalismy od mamy tz'ta taki spiworek wiec chyba starczy... ![]() Dzien doberek
|
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3784 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Ale tu sie działo
![]() Ciekawa jestem jak tam jaaaagoda????? Ja miałam tragiczną noc- nerki i kręgosłup- ogólnie masakra. Jade dzis do lekarza- no ale w sumie nia wiele nie licze bo przeciez kręgosłupa mi nie wymieni... ![]() A pogoda też "wyśmienita"- nawet Kubę zostawiłam w domu bo coś kaszle a nie chce żeby mi sie rozłożył. Brombri -tez mam słabość do kocyków- dlatego uzbierało mi sie ich troche- ale wszystkie polarkowe ![]() Madziaw sprawie jedzenia rozumiem cie doskonale bo też mam "Tadka niejadka" w domu ![]() Domizaszalałas z tymi gołabkami jak jeszcze cos zostało to wpadam na obiad![]() Pietrusia ciesze sie z dobrych wieści ![]() Luckyczekamy na ciebie |
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Bedzie dobrze...kurcze wszystko jest mozliwe - popatrz na nas...
![]() Cytat:
Dziewczynki, dostalam wczoraj ta ksiazkie "Pierwszy rok zycia dziecka" i zaraz bede patrzyla co tam w srodku jest... Poza tym dostalam zamowiona daaawno temu mala karuzele - taka na fotelik lub do maty eduk. i dzwoneczki Tiny Love i powiem wam, ze po prostu uwilebiam produkty tej firmy No i jeszcze nakladki jednorazowe jedwabne/bawelniane Medela dostalam wczoraj...
|
|
#3786 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
U Nas też szaro, buro i ponuro. Właśnie zjadłam bułkę wysmarowaną takim zimnotłoczonym olejem lniany który podobno jest bardzo zdrowy żeby mój syn trochę zgrubł![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Z jednej strony to dobrze bo się będzie łatwiej rodzić takie mniejsze dzidziusieCytat:
![]() Cytat:
I mam prośbę któraś z Was wklejała link z taką tabelką o wadze i wzroście dzieci w poszczególnych tc. Mogę jeszcze raz prosić o link
|
||||
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prosze bardzo... ![]() http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm
|
|
#3788 |
|
Raczkowanie
|
U nas pada jak cholera.Poprałam te ciuszki
.Nikola ogląlda bajki nic niechce się bawić ze mną woli z tatą.JAGODA- TRZYMAM KCIUKI ZA WAS KOCHANE. Pada cały dzień,jest zimno i brzydka pogoda.Dostałam od koleżanki ochraniacz na całe łóżeczko,wyprałam je ale jest białe i kolorowe literki. .Zjadłam 2 śniadanie i chyba wezmę się za pakowanie torby dla Wiktorka i moją.ale sama niewiem co mam jemu wziąśc w co go ubrac po porodzie czy jak ojeju taka jestem jakaś nierozgarnięta,bo boję się okropnie tego wszystkiego ![]() :conf used:![]() ![]() :conf used:Na obiadek mamy mięsko z piekarnika chyba karkówka i ziemniaczki i sóróweczka z pory marchwi papryka i coś tam jeszcze.Idę się położyć na pół godzinki.
|
#3789 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za relację z Kaminskiego. Brak znieczulenia mnie przeraża... czy gdzieś u nas w ktorymkolwiek szpitalu bedzie ZZO? Cytat:
Cytat:
![]() Maly szaleje coraz bardziej ostro... Od rana brzuch mi skacze w te i we wte... Nie wiem czy wlaczać dzisiaj pranie, pogoda nei teges, ale chcialam same cieniutkie rzeczy z kolei poprać... a jutro ma być jeszcze gorzej....
|
|
|
#3790 |
|
Wtajemniczenie
|
Katarina to prawdopodobnie siara Ci poleciała
nic strasznego, chociaż lepiej ją zachowac dla maleństw bo to samo zdrowieKonspiracja wiem że z tego wyrośnie ale ona jest chuda - choć nie wygląda - tylko wszystkie kości widać, chociaż ja jak oglądam swoje zdjęcia to ja tez byłam przezroczysta jak anorektyczka |
|
|
|
#3791 | |
|
Rozeznanie
|
wiatam mamuski, wy to macie zdrowie. do 2 godz na wizaz a od rana juz gonia po miescie - tak brombi ciebie tez sie to tyczy - mialas ladnie taxi do domku wracac, a ty gdzie???? tesciowa, kolezanka, targ no i zapomnialas o lumpku wspomniec.
:brzyd al:domi -oj przepraszam ,ale zeby trzymac kolezanke na glodzie, z golebiem az do 1 w nocy ![]() kropka - ty dzielna kobieta jestes sama sobie zastrzyku chyba bym nie dala.jagoda - ![]() wszystko bedzie dobrze.Cytat:
powiedz mi slonko ty mialas jakies problemy z nerkami przed ciaza??? ja ci podziwiam z tym tofikiem - masz u mnie mistrza ja juz od kilku dni obolala leze w domku a tu jeszcze tyle rzeczy mi brakuje, a wy jak na zlosc zaginacie mnie za kazdym razem, jak nie majtki to staniki, kocyki, posciel do wozka, podkalady, ceratki.... a co poniektore to nawet laktatory na wlasnym biuscie przecwiczyly ![]() musze sie wziasc za siebie, mam nadzieje, ze antybiotyki zaczna szybko dzialac i dzis wieczorem bol na dobre mnie opusci i moze w czwartek sie wybiore na jakies zakupy. u nas dzisiaj upal(tylko31) ale bardzo wietrznie, wieje wiatr "siroko" z afryki jest upalny, silny i pelem czerwonego kurzu, wiec jak wstalam (oczywiscie wszystkie okna mam pootwierane) zaraz bralam sie za szmatke a tz za odkurzacz.
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
,jaki dobry jak leje jak cholera ciemno na polu nic sie nie chce ![]() Mam ochote zrobic jakiegos polacuszka ale nie wiem jakiego hmmm.....byłam na tych zakupach wczoraj ale bardzo krótko i nic nie kupoiłam dzisiaj sie wybiore ![]() Ja pół roku temu robiłam gołąbki i wyszły Mi pycha hih .... mama Mi je zawijała i wrzuciła ogona do garnka i później twierdziła ze ona je zrobiła ![]() ![]() Ja robie tak- kaupsta do garnka ,i pokolei ściągam liscie jak odchodza ....ryż gotuje na rosołku(kostki ) czasem warzywka wrzuce (róznie ) a farsz ryz ,mięsko mielone ,pieczarki caasem ,cebulka ,przyprawy ...później do gąsiora i zalewa rosołem i przykrywam liścmi ![]() Dziewczyny po ile macie spioszków ,itd nie wiem czy Mi przypadkiem nie braknie
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-13 o 11:37 |
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno masz za dużo. Ja już widze ze mam. Dziecko rośnie tak szybko,, ze i tak nie zdązysz wszystkiego zalozyc. położna mowiła nam że 6-7 par w najmniejszym rozmiarze wystarczy, potem kupowac już większe co najmniej o rozmiar.
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-10-13 o 11:44 |
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Zaharia dla mnie to w ogole szok ze wy macie 31 celcjuszow
ja sie nie moge doczekac na pierwszy snieg a w Zakopanem ma spasc 40cm ![]() ale marze o spacerze w nocy po sniegu.. w samych japonkach albo i bez ![]() my dostalismy paczke od siostry. Troszke ubranek, slodycze dla Adriana, no i jeszcze sis odeslala mi moj laktator bo kupila sobie elektryczny..
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
własnie ze nie, mało mam
zaraz policze po ile czego mam
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Poki co jak tak przegladam to wyglada ciekawie....duuuzo tematow poruszonych dosc szczegolowo.... Cytat:
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3798 |
|
Zadomowienie
|
Kocyk Domi daj znać jaki on jest
ja mam jeden taki średni i chciałabym teraz grubszy![]() z tego co piszecie to ja musze jeszcze dokupić pare spioszków i bodziaków bo mam za mało ![]() pozdrawiam Was |
|
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
A mi właśnie ten chłód odpowiada. Nie wiem czemu, ale jakoś tak na spacerze czuję się świeżo.
Cytat:
![]() Śnieg ![]() A tak w ogóle, to czuję się doskonale i chyba zaraz zabiorę się za pranie i uporządkowanie trochę w domu ![]()
|
|
#3800 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Nie zrealizowałam wszystkich planów, bo mnie brzuchol boli ![]() Do koleżanki już nie doszłam, w dodatku jak wracałam do domu, zahaczyłam o aptekę i jak z niej wychodziłam to się potknęłam i przewróciłam ![]() Cale szczęście nie na brzuch, tylko w stylu " złap zająca" czyli na kolana i ręce, ale i tak się trochę wystraszyłam. W dodatku współpracy odmawiają mi chyba jelita, bo mnie takie bolesne kolki chwytają. Wzięłam sobie espumisan, bo w ciąży można, mam nadzieję, że pomoże. Dobra to koniec narzekania Nie było tak źle, wyobraź sobie, że po raz pierwszy od pół roku, pani udało się pobrać mi krew ze zgięcia łokcia i nie musiała wkłuwać się w dłoń Witaj Lucky, współczuję tych stresów związanych ze szpitalem, mam nadzieję, że w domu uda Ci się trochę Twoje niecierpliwe dziecię przetrzymać, w końcu Karenince jakoś się na razie udaje Cytat:
Cytat:
Ja co prawda jadłam normalnie podobno, ani dużo ani mało, ale grymaszenie przy jedzeniu mojego TŻ jest legendarne ![]() Cytat:
![]() Trzymam za dzisiejszą wizytę.Cytat:
![]() U Ciebie sirocco, a ja przed chwilą patrzyłam przez okno, a tam malutki śnieżek pada Cytat:
|
|
#3801 |
|
Raczkowanie
|
Wizytę mam dopiero o 15.15 wiec wieczorem napiszę co i jak...
Ale kciuki na pewno się przydadzą
|
#3802 |
|
Zadomowienie
|
Ojjj czuć w powietrzu ze śniegiem sypnęło w pobliżu- bo ziiimno jak fiks.
Ja juz po obiedzie - takie mam ssanie ostatnio ze mogłabym jesc na okeągło- a zwlaszcza słodkie.Kropciamarze o spacerze w nocy po sniegu.. w samych japonkach albo i bez jak to bez??
|
|
|
|
#3803 |
|
Raczkowanie
|
już myslałam dzisiaj, że na porodówce wyląduje... miałam 40 sekundowe skurcze co 5 minut, ale póxniej zaczęły się wydłużac
tak mnie od kręgosłupa bóle nachodziły...a tak w ogóle to witam!
|
#3804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie dobrze Cytat:
Ja też ciągle głodna chodzę ostatnio, brzuch poszedł w dół, to mam więcej miejsca w żołądku ![]() Cytat:
![]() I co, nie denerwowałaś się? Ja na samą myśl mam ciarki ![]() I oczywiście, przepraszam że wcześniej nie napisałam, ale mi umknęło. Kareninko cieszę się, że nadal w dwupaku
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała zeby był już snieg
Ja wizyte mam 20stego
|
#3806 |
|
Raczkowanie
|
na początku troszkę, ale sama się zdziwiłam, że jakoś nie wpadłam w panikę. być może wiedziałam jakoś podświadomie, że jeszcze nie czas
Mówiłąm dzisiaj mojemu Tż że dopiero mogę pod koniec przyszłego tygodnia, dzisiaj jeszcze nie bo muszę na wykład iść bo babka obecność sprawdza.... Ja to jednak porąbana jestem....
|
#3807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko do was, byc moze juz o tym mowilyscie ale nie pamietam...
Pierzecie pieluszki tetrowe zanim je uzyjecie do dzidziusia?? ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
|
#3809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

pierwszy raz ktos tak mnie kul ze bolalo jak cholera.. no to juz nawet w szpitalu byly delikatniejsze

A jeśli chodzi o moją szyjke to jest krótka i zaczyna się robić miekka ale rozwarcia brak. Lekarka powiedziała że po 20 mogę rodzić i moge sobie stosować te "domowe" sposoby na wywołanie. Lecę nadrobić co naskrobałyście bo jak zwykle jest tego tyle że

U Nas też szaro, buro i ponuro. Właśnie zjadłam bułkę wysmarowaną takim zimnotłoczonym olejem lniany który podobno jest bardzo zdrowy żeby mój syn trochę zgrubł

.... mama Mi je zawijała i wrzuciła ogona do garnka i później twierdziła ze ona je zrobiła

- takie mam ssanie ostatnio ze mogłabym jesc na okeągło- a zwlaszcza słodkie.