Wszystko o Avonie - część 7 :) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-13, 06:06   #3571
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - część 7 :)

Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
Hejka Mam pytańko. Otóż: są dwie tarki do stóp, klientka zamówiła sobie tą niebieską i nie jest z niej zadowolona bo sie ugina, ten plastik jest giętki, a czy ta różnowa jest też taka giętka czy może sztywniejsza, bo tej różowej nigdy nie zamawiałam, a nie wiem co odpowiedzieć to jakby ktoś wiedział to proszę o poradę
nie miałam niebieskiej, więc nie porównam obu, ale w tej chwili używam różowej i mogę powiedzieć, że się nic nie wygina, no, może minimalnie. a przy tym wszystkim ma fajnie wyprofilowany kształt, dobrze leży w dłoni. jedyny minus to trn paskudny różowy kolor,który nie pasuje mi do łazienki

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 07:31   #3572
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

u mnie najlepiej schodzi LBD, LWD, perceive ... no i gdyby bond był tańszy to zapewne też by go dużo schodziło
jak wchodził Brasil Beat to 3/4 moich klientek go kupiło na lato

a męskie ... tu lipa ... chyba tylko moja mama kupuje z tej kategorii i za każdym razem coś innego chociaż póki co najbardziej jej odpowiada Signature, ale to taki typowy zapach dla mężczyzn z 'ich pokolenia'

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 07:31   #3573
katmar
Raczkowanie

GG do katmar

u mnie tez najczesciej perceive JF, play zrobiły rewolucje, bardzo szybko poszły mi 60 s Mod i 50 s Glam. ale zauważyłam ze za 35 zł to klientki biora wszystkie z zamkniętymi oczami dlatego czestosama jakoś kombinuje zeby cos im w takiej cenie załatwic. teraz ta promocja ze str94-97 jest korzystna pewnie zamówie cos razem a sprzedam osobno.
Stary 2009-10-13, 08:07   #3574
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

u mnie najlepiej schodzi LBD i LWD oraz Incandessence. a z męskich to różnie...
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 08:19   #3575
Konfietka
Raczkowanie

u mnie popularnością cieszą się Incandessence, Perceive, Pur Blanca, Summer White, LBD, a z męskich Full Speed i BST.
Konfietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 08:24   #3576
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

a u mnie bez rewolucji perfumowej. pojedynczo mi z meskich zeszly full speed, BST, U by Ungaro, Midnight i pro sporty czasem.
A z damskich jedyne 'bum' bylo na Brasil Beat. A tak to tez czesto wszystko po jednej sztuce ;p
Teraz do paczuszek dodalam wiekszosci osob probki perfum roznych bo mi sie troche nazbieraly. Zobaczymy co z tego wyjdzie

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 08:26   #3577
misinka
Raczkowanie

A u mnie najlepiej schodzą "tanie" zapachy m.in. Brazil Beat, i Meadow Dew, PD który uwielbia moja mama....a z męskich tylko i wyłącznie Indyvidual Blue Ja w tej chwilii mam Wish of Luck i jest według mnie boski
misinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 08:40   #3578
opri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katmar Pokaż wiadomość
nie polecam lakieru blue flare bo odcień jest szarości a nie turkusu
powiedzcie które perfumki najczęściej Wam sie sprzedają?
Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
U mnie przeważnie-LBD, LWD, Celebre...
A z męskich-Signature, BST...

A u Ciebie i reszty??
u mnie pur blanca, passion dance i perceive
opri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 08:46   #3579
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez luki14 Pokaż wiadomość
Kobieto Dziwna jesteś . Jeżeli dla ciebie to męczenie kota to ja jestem kobietą . ?Przecież nie zrobisz sobie zdjęcia szyi . To forum spadło na psy kiedy się pojawiłaś .
dajcie już spokój z wieszaniem psów na malcekazdy ma prawo wyjawić swoje poglądy
życzę tolerancji

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

a propos portlefa ANNA..
wyczerpał się zapas w avonie i nie będzie dostępny tak mi powiedziała Pani w avonie dziś
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 08:58   #3580
wadercia
Wtajemniczenie

GG do wadercia

w ogole do tego avonu to trudno jest sie dodzwonic.
Zadzownilam w sprawie kremów ktore mi nie przyszly a okazalo sie ze niby w jakis sposob zglaszalam brak katalogow
Dziwne to troche. Ale juz sie wszystko wyjasnilo naszczescie
Cos mi sie wydaje ze po prostu Liderka zadzialala I stad te 'zaginione' katalogi, ktorych mi nei trzeba

wymienię

wadercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 09:47   #3581
anusiaa
Raczkowanie

GG do anusiaa

Dziś przyszła paczka bransoletka i kolczki EL bez jakichś wielkich mankamentów choć zapięcie bransoletki makabrycznie duże nie da się tego nosić, gwiazdka pójdzie na zawieszkę do tel. Pisałyście że dostajecie sporo katalogów 14 fajnie wam macie chociaż z nich próbki ja nawet nie dostałam literatury z bieżącego katalogu. Niekiedy się zastanawiam kto tam te paczki układa bo znowu trzeba się upomnieć nawet o katalog.
Stary 2009-10-13, 09:50   #3582
ankoro
Wtajemniczenie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;14705487]

a propos portlefa ANNA..
wyczerpał się zapas w avonie i nie będzie dostępny tak mi powiedziała Pani w avonie dziś[/QUOTE]

W ogole go nie będzie, przecież nie jest z gwiazdką, ani na wyprzedażowej?
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 09:51   #3583
katmar
Raczkowanie

GG do katmar

ja za zamówienia powyżej 50złstałym klientką w prezencie wręczam netto do obejrzenia. dzięki temu mam większe zamówienie a nic nie tracę. a one też są zadowolone bo czują sie wyróżnione a i kosmetyki mają w ofercie netto. dodaję czasem jakieś próbki czy gratisy. a czasem sprzedaje bez zarobku. a wy jak zachęcacie ?
Stary 2009-10-13, 10:00   #3584
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
W ogole go nie będzie, przecież nie jest z gwiazdką, ani na wyprzedażowej?

w kat.15 przy torebce i portfelu widnieje napis do wyczerpania zapasów
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 10:43   #3585
misinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katmar Pokaż wiadomość
ja za zamówienia powyżej 50złstałym klientką w prezencie wręczam netto do obejrzenia. dzięki temu mam większe zamówienie a nic nie tracę. a one też są zadowolone bo czują sie wyróżnione a i kosmetyki mają w ofercie netto. dodaję czasem jakieś próbki czy gratisy. a czasem sprzedaje bez zarobku. a wy jak zachęcacie ?
A ja swoim klientkom zawsze staram się coś dać w prezencie za zamówionko.....jeżeli maja jakieś większe to daję jakiś kosmetyk, np. żel pod prysznic,szampon, lub krem do rąk, a tak to zawsze staram sie jakąś próbkę dać do zamówionka. Parę razy sprzedałam również bez zarobku...

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Wogóle to ja z niecierpliwością czekam na Kat 16/2009 bo jest w nim piekna torebusia Yoko Jest boska.....na zdjęciu, mam nadzieję że będzie taka w rzeczywistości......
misinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 10:55   #3586
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malka Pokaż wiadomość
Czyli jednak ma ogromne znaczenie czy zapach jest na damskiej czy męskiej skórze. Niby wiedziałąm o tym doskonale, ale ten dzisiejszy przykład utwierdził mnie w tym przekonaniu
To nawet nie chodzi o to że zapach inaczej pachnie na męskiej albo na damskiej skórze tyle o to że na KAŻDEJ skórze będzie inny zapach.

Cytat:
Napisane przez Kasieńka:p Pokaż wiadomość
A mogę, mogę tym bardziej, że dzisiaj zostawił paczkę na schodach, gdzie każdy mógł sobie ją wziąć bez problemu. Jeszcze zostawił kartkę z numerem telefonu, żebym zadzwoniła i powiedziała czy odebrałam paczkę. No debil to chyba za mało powiedziane...
a... zapomniałam dodać, że paczka była otwarta:/
Fantasta jakiś, akurat bym do niego zadzwoniła.

Chociaż u mnie raz się zarzyło że kurier zostawił paczkę na klatce, przed drzwiami mieszkania (nie chodziło o Avon) ale jak zadzwoniłam to mu kamień spadł z serca bo myślał że zgubił przesyłkę. I strasznie dziękował. Okazało się że odstawił ją żeby napisać awizo a potem o niej zapomniał.
No ale ten Twój to przegiął i jeszcze paczka byłą otwarta.

Cytat:
Ja wolę zamawiać przez paczkę, bo dostanę to wszystko co potrzebuję, najwyżej w następnym terminie.Bo braki przysyają później.natomiast w COK-u jak coś jest w brakach to przepada.
Przepada? Kiedyś było tak że jak czegoś nie było w COK-u to można było to sobie dopisać do zamówienia i przychodziło z następną paczką. Coś się zmieniło?
Stary 2009-10-13, 11:03   #3587
alehcar
Rozeznanie

Hej, na stronie Infokatalog jest już cała 17tka. Niestety brakuje w niej stron 122-123, oraz nie otwiera się (przynajmniej u mnie) strona 168-169. Jeśli ktoś ma możliwość doskanować te braki, będę super wdzięczna, myślę że nie tylko ja.
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 11:16   #3588
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alehcar Pokaż wiadomość
Hej, na stronie Infokatalog jest już cała 17tka. Niestety brakuje w niej stron 122-123, oraz nie otwiera się (przynajmniej u mnie) strona 168-169. Jeśli ktoś ma możliwość doskanować te braki, będę super wdzięczna, myślę że nie tylko ja.
jak mozna tam wejść?
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 11:24   #3589
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość

Przepada? Kiedyś było tak że jak czegoś nie było w COK-u to można było to sobie dopisać do zamówienia i przychodziło z następną paczką. Coś się zmieniło?
No przynajmniej jak ja kupowalam coś w COK-u i tego nie było Pani rozkładała bezradnie ręce i mówiła trudno, ona nic nie może. Może się teraz coś zmieniło, bo ja unikam właśnie z tego powodu tam zakupów. Może to też zależy od uprzejmości ludzi tam pracujących?
Stary 2009-10-13, 11:30   #3590
MaT
Wtajemniczenie

Ogłaszam konkurs na odp. jaką wg Was udzielono na moje pytanie

W katalogu 15/2009 na str. 41 jest nowy kremowo-pudrowy podkład Anew i wg ilustracji najciemniejszym odcieniem jest Pure Beige (nr 39891), natomiast w Karcie Kolorów 2009/2010 najciemniejszy jest Shell (40295).

Bardzo proszę o rozstrzygnięcie, który rzeczywiście jest najciemniejszy, bo nie wiem co doradzić klientce.
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 11:38   #3591
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
No przynajmniej jak ja kupowalam coś w COK-u i tego nie było Pani rozkładała bezradnie ręce i mówiła trudno, ona nic nie może. Może się teraz coś zmieniło, bo ja unikam właśnie z tego powodu tam zakupów. Może to też zależy od uprzejmości ludzi tam pracujących?
Ja kupowałam regularnie 4-5 lat temu, jak jeszcze COK w Katowicach był w innym miejscu i wtedy szło się do informacji i dopisywali. Aż z ciekawości zapytam jak tam będę czy coś się zmieniło.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość

W katalogu 15/2009 na str. 41 jest nowy kremowo-pudrowy podkład Anew i wg ilustracji najciemniejszym odcieniem jest Pure Beige (nr 39891), natomiast w Karcie Kolorów 2009/2010 najciemniejszy jest Shell (40295).

Bardzo proszę o rozstrzygnięcie, który rzeczywiście jest najciemniejszy, bo nie wiem co doradzić klientce.
Podali całkiem inny kolor. I to pewnie jeszcze nie z tych.
Stary 2009-10-13, 11:39   #3592
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:

Zgłaszam się do konkursu MaT;
na pytanie o odcienie podkładu Anew otrzymałaś następującą odpowiedź wg mnie:

"Szanowna konsultantko ! Uprzejmie informujemy, że aby wysłać zwroty należy do nich dołączyć specjalny, wypełniony druk obecnie dostępny jeszcze za darmo , ale już wkrótce będzie on obciążony kwotą o,50 gr. Gratulujemy zainteresowania klientów naszym nowym produktem jakim jest podkład Anew.

Z pozdrowieniami.
.............."

Nawiasem mówią MaT, przesadzasz. Zadajesz im pytania nad którymi trzeba pomyśleć, a szablonu na ten temat gotowego nie ma. Zimno za oknami, spada ciśnienie, czas na kawkę, a nie na odpowiadanie na pytania dociekliwych konsultantek. Wstydź się.

Edytowane przez ankoro
Czas edycji: 2009-10-13 o 11:46
Stary 2009-10-13, 11:41   #3593
ziarnko piasku
Zadomowienie

Cytat:

Pure Beige będzie ciemniejszym odcieniem od Shell, przynajmniej we wszystkich katalogach w UK ten Pure Beige zawsze stoi na końcu.

------------------
czy któraś z Was wie jak pachną perfumy Today Tomorrow Always Gold? możecie je do czegoś porównać? albo może znacie nuty zapachowe? bo u nas dopero się pojawiły i nie wiem czy je dla siebie wziać z demo.
Isn't it?

ziarnko piasku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 11:55   #3594
ilussia
Wtajemniczenie

A możecie mi powiedzieć, dlaczego jak się wczoraj podpisywałam przy odbiorze paczki, to zapytał mnie Pan czy pamiętam swój pesel, ja mówię że tylko początek ale mogę skoczyć po dowód, a on mi na to, że nie potrzeba, on jakiś wymyśli bo i tak nie sprawdzają...?
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:01   #3595
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
A możecie mi powiedzieć, dlaczego jak się wczoraj podpisywałam przy odbiorze paczki, to zapytał mnie Pan czy pamiętam swój pesel, ja mówię że tylko początek ale mogę skoczyć po dowód, a on mi na to, że nie potrzeba, on jakiś wymyśli bo i tak nie sprawdzają...?

Roznosiciele paczek są coraz fajniejsi i coraz bardziej odpowiedzialni z tego co widzę. Aż wlosy stają dęba.
Stary 2009-10-13, 12:06   #3596
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
(...)
Podali całkiem inny kolor. I to pewnie jeszcze nie z tych.
Cytat:
Zgłaszam się do konkursu MaT;
na pytanie o odcienie podkładu Anew otrzymałaś następującą odpowiedź wg mnie:

"Szanowna konsultantko ! Uprzejmie informujemy, że aby wysłać zwroty należy do nich dołączyć specjalny, wypełniony druk obecnie dostępny jeszcze za darmo , ale już wkrótce będzie on obciążony kwotą o,50 gr. Gratulujemy zainteresowania klientów naszym nowym produktem jakim jest podkład Anew.

Z pozdrowieniami.
.............."

Nawiasem mówią MaT, przesadzasz. Zadajesz im pytania nad którymi trzeba pomyśleć, a szablonu na ten temat gotowego nie ma. Zimno za oknami, spada ciśnienie, czas na kawkę, a nie na odpowiadanie na pytania dociekliwych konsultantek. Wstydź się.

Cytat:
Napisane przez ziarnko piasku Pokaż wiadomość
Pure Beige będzie ciemniejszym odcieniem od Shell, przynajmniej we wszystkich katalogach w UK ten Pure Beige zawsze stoi na końcu.

czy któraś z Was wie jak pachną perfumy Today Tomorrow Always Gold? możecie je do czegoś porównać? albo może znacie nuty zapachowe? bo u nas dopero się pojawiły i nie wiem czy je dla siebie wziać z demo.
Gold - kategoria orientalna
Nuta głowy: mandarynka, morela, mirabelka
Nuta serca: jaśmin, gardenia, orchidea
Nuta głębi: ambra, wanilia, czekolada, paczuli

and the winner is Marek D...
Cytat:
Napisane przez Obsługa Internetu
Informujemy, że prawidłowe odcienie są ukazane w kracie kolorów. Taka różnica w kolorach jest spowodowana jakością zrobionego zdjęcia i odbicia światła w momencie robienia zdjęć do katalogu.
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:07   #3597
wariaty
Przyczajenie

Witam,
Dziewczyny, czy ktoras moze potwierdzic te braki:

35675 PORTFEL ANNA CZARNA 29,90
11148 TOREBKA PHILLIPPA 44,90
42036 KOMPLET BIZUTERII DIANA 29,90

bede bardzo wdzieczna, bo musze dzis wyslac zamowienie, a troszeczke mi brakuje W ogole, czy komplet Diana to produkcja zakonczona, czy dosla w kolejnym zamowieniu?
wariaty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:15   #3598
alehcar
Rozeznanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;14707487]jak mozna tam wejść?[/QUOTE]

http://www.infokatalog.pl/index.php?...sk=view&id=257
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:19   #3599
LadyBird6
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie nigdy nic takiego nie było , a przecież przychodza do mnie paczki moich kk , a takze i nie tylko moich....
Coś wymyslają.....

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez wariaty Pokaż wiadomość
Witam,

bede bardzo wdzieczna, bo musze dzis wyslac zamowienie, a troszeczke mi brakuje W ogole, czy komplet Diana to produkcja zakonczona, czy dosla w kolejnym zamowieniu?
11148 TOREBKA PHILLIPPA 44,90 - produkcja zakończona,
42036 KOMPLET BIZUTERII DIANA 29,90 - doślą w najbliższym zamówieniu, tak było u mnie.....
LadyBird6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 12:20   #3600
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wariaty Pokaż wiadomość
Witam,

Nic potwierdzić nie mogę, bo tych rzeczy nie zamawialam.Ale komplet Diana dosylają, bo to tylko chwilowy brak.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości