Scent Bar X - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-13, 16:20   #3781
Sabbath
Wiedźma

Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez asiula1000 Pokaż wiadomość
i inne czeskie specjały - piwo Złoty Bażant i czeskie curacao
I Velkopopowicky Kozel. I Krusovice czerne...
Uwielbiam czeskie piwa.
Cytat:
Napisane przez asiula1000 Pokaż wiadomość

Twoje poczucie humoru rozbraja!

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Ja też nie mogę- nie tylko codziennie, ale wcale

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

I nie chcę- tak się porobiło
Ale ja świetnie rozumiem ludzi, którzy nie chcą. Albo nie mogą. I nawet takich, którzy nie lubią.
I wychodzę z założenia, że żeby być towarzysko atrakcyjnym wcale nie trzeba pić alkoholu. Z resztą - wiele razy umawiałam się z kumplami na piwo i okazywało się, że sześcioro z siedmiorga przyjachało samochodami i pije Colę albo Tonic. To nie przeszkadzało nam bawić się do późnej nocy.
Mój mąż nie pija alkoholu (sporadycznie czerwone wino) bo jest po nim po prostu chory. No to po co pić?
Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Znouw mnie głowa okrutnie boli ( przed lewym okiem latają mi morczki ( nie ci paskudni bracia) - tylko takie białawe jakieś.

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Ja mam beznadziejny dzień w pracy, czekam tylko do końca i uciekam stąd. Mam nadzieję, że nikt dziś nie przyjdzie, chociaż miałam umówione jedno spotkanie....

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Znajomym trzeba otwarcie mowić ,że udzielając lekcji wykonujesz sój zawód i masz stawki takie a takie. mechanik samochodowy tez nie naprawia znajomym za friko, ani krawcowa nie szyje.
No tak, ale faktem jest, że znajoma krawcowa szyje Ci po kosztach i jeszcze ciasto piecze kiedy przyjedziesz na przymiarki, a znajomy mechanik bierze tylko za części plus "piwo", które mu stawiasz przy okazji. Podobnie znajomy informatyk przyskoczy naprawić kompa jak trzeba, a znajomy fotograf zrobi zdjęcia.
Jako nastolatka chodziłam na konwersacje z angielskiego do sąsiadki, która jest szefową instytutu lingwistycznego na Uniwersytecie Śląskim i grosza nie chciała brać. Inna sprawa, że moi rodzice by nie dali, bo nie należeli do ludzi, którzy marnują kasę na dziecko.

Podobnie ja, jeśli nie jest to stałe zlecenie, tylko pogotowie - kilka spotkań - biorę dzieciaki znajomych na korki po prostu z troski o ich oceny, podobnie innej sąsiadce tłumaczę listy od lat za friko... Niedawno zajmowałam się synem koleżanki/przyjaciółki przez kilka miesięcy. Rano robiłam mu śniadanie, po szkole przychodził na obiad, potem sprawdzałam mu lekcje, pilnowałam żeby zjadł kolację i poszedł spać, a rano znów wyprawiałam do szkoły. I podciąganie z angielskiego też w to wchodziło - w ciągu 2 miesięcy wyszedł z zagrożenia niedostatecznym na dobry.
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
kolory: szarości i czarności w połączeniu z nasyconymi kobaltami, turkusami, zgaszonymi czerwieniami, modny jest tez taki kolor zielono-niebieski, bardzo ciemny, zdechłe fiolety, róże, kolor musztardowy

fasony:- modne jest jedno na drugie- golgik lub bluzeczka np kolorowa a na to sweterek a krótkim, lub takie wdzianka- blezery- do szpica (pod to golf) lub z golfem
płaszcze dwurzędowe, wcinane w tali, spodnie rurki
buty- na takich ściętych obcasach

to tyle co wylukałam po galeriach
Wow! Jestem modna!
Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
No prawda Ale, z drugiej strony, mogliby zebrać pięcioro dzieciaków i zaproponować 5 zł od łebka, bo jak się domyślam, chodzi właśnie o te pięć dych za godzinę, a nie 25 od osoby Myślenie w stylu "psa ogrodnika"...
Dychę od łebka za piątkę. Dobrze, że nie dajesz korków z matematyki.
Ja, zupełnie serio, nie foszyłabym się. Pięć dych za godzinę to bardzo przyzwoity zarobek, a z dwójką dzieciaków pracuje się łatwiej, niż z jednym.
Cytat:

A żoną popa?
Popa żona = poparzona?
Cytat:
A czy taka mikrodermabrazja jest też dla osób borykających się z pękającymi naczynkami?
Zdecydowanie nie.
Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
moze i glupie pytanie ale co to jest mikrodermabrazja? slyszalam o tym ale zupelnie nie mam pojecia na czym to polega?
To jest ścieranie naskórka. Czymś w rodzaju szlifierki z diamentową końcówką dodatkowo zasysającą (tylko nie wiem, czy dla ukrwienia, czy dla sprzątania czy jeszcze czegoś innego). Efekt nie powala, ale po kilku - kilkunastu sesjach skóra jest gładsza i bardziej różowa. Podobno znikają też przebarwienia. Z moich doświadczeń wynika, że znikają tylko częściowo.
Kwasy (takie w gabinecie) skuteczniejsze, ale nieporównywalnie bardziej nieprzyjemne.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2009-10-13 o 16:30
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 16:21   #3782
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
to zobacz dalsze odcinki jesli ci sie chce, bo to nie jest tak do konca zero jedynkowe.

no tak mieli zamiar pokazac - ze facet to taki wlasnie ass hole ale potem cos tam dorabiaja ideologie ze nie do konca . niemniej jednak podoba mi sie klimat dialogi i ogolnie profanacja w tym serialu ale to juz inna historia, OT.

wiele refleksji o dzisiejszym swiecie padajacych z jego ust ( nie wiem kto tam pisze scenariusz) jest całkiem trafnych, prostych gorzkich ale trafnych. bez bajeru.

Ale jest taka perełka w mainstreamie takimi hhmmm do jakich perfum by go przyrównać? brakło mi weny
Kurczę, jak uda mi się dorwać te nserial, to obejrzę. To parę odcinków w stacji Comedy Central dorwałam

Spodobał mi się właśnie, za obrazoburczy klimacik

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 16:26   #3783
rachell111
Zakorzenienie

dla mnei on jest tym - co uosabia w serialu ( no bo to i tak jest ikonka czegos) jest winylem, whiskey, i stara dobra muzyka, jest hippie. love sex and rock 'n' roll ( pewnie drugs tez ale to juz mnie nie kreci)

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:

Spodobał mi się właśnie, za obrazoburczy klimacik

otóż to! JA an poczatku myslałam ze to bedzie o seksie że nuda, bujda na resorach i trywialne. Ale ciekawie mi sie go oglądało. Z przymrużeniem oka czasem, ale tylko czasem. Ale ale, gra tam koles łysy jedną z głównych rół, nie pamietam nazwiska, jest tak odrażający na poczatku, a z czasem stwierdziłąm że jest przesłodki. No ale ten się nie nadaje na ciacho, nie ta półka. to raczej precel - taki przaśny jest . poszukam linka.

http://www.filmweb.pl/o3946/Evan+Handler

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2009-10-13 o 16:27
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 16:30   #3784
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Wow! Jestem modna!
A twierdziłaś, że z modą jesteś na bakier A tu proszę
Cytat:
Popa żona = poparzona?
To już wolę być fistaszkową żoną - choć tak na poważnie, to orzechów nie znoszę (czasem mam jakąś wyjątkową chęć na solone fistaszki), ale ogólnie nie lubię orzechów i wszelkich orzechowych smaków.
Cytat:
To jest ścieranie naskórka. Czymś w rodzaju szlifierki z diamentową końcówką dodatkowo zasysającą (tylko nie wiem, czy dla ukrwienia, czy dla sprzątania czy jeszcze czegoś innego). Efekt nie powala, ale po kilku - kilkunastu sesjach skóra jest gładsza i bardziej różowa. Podobno znikają też przebarwienia. Z moich doświadczeń wynika, że znikają tylko częściowo.
Kwasy (takie w gabinecie) skuteczniejsze, ale nieporównywalnie bardziej nieprzyjemne.
Dzięki za wyjaśnienie - oj to rzeczywiście nie dla mnie Pytam, bo nigdy w życiu nie byłam u dermatologa, kosmetyczki i stwierdziłam, że może jednak warto się przymierzyć do takiej wizyty Marzy mi się właśnie coś, co oczyszcza, usuwa przebarwienia po pryszczach, ale nie zaognia dodatkowo cery.

Choć już i tak postanowiłam, że na 30-te urodziny strzelam sobie wypełnianie bruzd i zmarszczek mimicznych, jakimś wypełniaczem typu - kwas hialuronowy.

Rachell - ten aktor ze zdjęcia, grał w Seksie w Wielkim Mieście, drugiego męża Charlott - jeżeli oglądałaś. Swoją drogą - uwielbiałam postać, którą grał (za charakter oczywiście) - cholernie cieprliwy i wyrozumiały dla różnych nerwic, schiz i dziwacznych nawyków Charoltte.

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-10-13 o 16:35
Stary 2009-10-13, 16:36   #3785
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Hej, Mendosito

A czy taka mikrodermabrazja jest też dla osób borykających się z pękającymi naczynkami?
Madziczko raczej na naczynka nie pomoże

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
moze i glupie pytanie ale co to jest mikrodermabrazja? slyszalam o tym ale zupelnie nie mam pojecia na czym to polega?
Cytat:

Sabb- jak zwykle- dobrze mówi. Sam zabieg jest przyjemny, poprzedzony rozmaitymi przygotowaniami (maseczki, masaże, nagrzewanie skóry itp). Wadą jest to, że trzeba zrobić tych zabiegów przynajmniej 5 (zwykle robi się około7-8), żeby widać było efekty. Cena jednego to 100-150zł, więc nie jest tanio Ale mam nadzieję, że przebarwienia mi się wybielą. Jestem dopiero po jednym zabiegu, a już widzę pozytywne efekty: tzn. przebarwienia ani drgnęły, ale za to grudki podskórne zrobiły się mniejsze, może nawet się z czasem zupełnie wygładzą.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 16:39   #3786
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Mendosito - mnie chodziło o to, czy on nie tyle pomoże naczynkom, co im zwyczajnie nie zaszkodzi Ale już widzę, że mam się trzymać z daleka od tego zabiegu

Frank Zappa

Stary 2009-10-13, 16:49   #3787
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

No tak, ale faktem jest, że znajoma krawcowa szyje Ci po kosztach i jeszcze ciasto piecze kiedy przyjedziesz na przymiarki, a znajomy mechanik bierze tylko za części plus "piwo", które mu stawiasz przy okazji. Podobnie znajomy informatyk przyskoczy naprawić kompa jak trzeba, a znajomy fotograf zrobi zdjęcia.
Jako nastolatka chodziłam na konwersacje z angielskiego do sąsiadki, która jest szefową instytutu lingwistycznego na Uniwersytecie Śląskim i grosza nie chciała brać. Inna sprawa, że moi rodzice by nie dali, bo nie należeli do ludzi, którzy marnują kasę na dziecko.

Podobnie ja, jeśli nie jest to stałe zlecenie, tylko pogotowie - kilka spotkań - biorę dzieciaki znajomych na korki po prostu z troski o ich oceny, podobnie innej sąsiadce tłumaczę listy od lat za friko... Niedawno zajmowałam się synem koleżanki/przyjaciółki przez kilka miesięcy. Rano robiłam mu śniadanie, po szkole przychodził na obiad, potem sprawdzałam mu lekcje, pilnowałam żeby zjadł kolację i poszedł spać, a rano znów wyprawiałam do szkoły. I podciąganie z angielskiego też w to wchodziło - w ciągu 2 miesięcy wyszedł z zagrożenia niedostatecznym na dobry.
Naturalnie, piękna sprawa tylko ze to co Ty robisz to jest po prostu POMOC. A nas pytają się znajomi " za ile korki dajesz" wiec oni nie proszą o pomoc tylko pytają o cenę. Widzę różnicę gdyz robie i jedno i drugie, pomoc oferuję, tłumacze przyjaciołom za darmo, to kwestia relacji chyba z kim jak, ale też inni sami chca mi za moją prace zapłacic włąśnei dlatego ze są moimi bliskimi i uwazają że się należy. To wszystko płynne. ale i jedno i drugie większośc z nas wykonuje. Ważne aby przekaz, komunikat był jasny i przejrzysty - czy prosisz o pomoc czy prosisz o usługę, i czy pytasz o cenę.

Jasne, bliskim często odpowiadam daj spokój. wypijemy browara. ale korki są formą fuchy na której dorabiamy. Czyli jak zwykle kwestia indywidualna .
Stary 2009-10-13, 16:54   #3788
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Mendosito - mnie chodziło o to, czy on nie tyle pomoże naczynkom, co im zwyczajnie nie zaszkodzi Ale już widzę, że mam się trzymać z daleka od tego zabiegu
Z tego, co słyszałam to jest to zabieg na tyle delikatny i nieinwazyjny, że mogą go sobie robić nawet osoby z cerą naczynkową oraz kobiety w ciąży Jeśli chcesz mogę dziś się zapytać, zaraz wychodzę.
Stary 2009-10-13, 16:55   #3789
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Madziczko raczej na naczynka nie pomoże

Sabb- jak zwykle- dobrze mówi. Sam zabieg jest przyjemny, poprzedzony rozmaitymi przygotowaniami (maseczki, masaże, nagrzewanie skóry itp). Wadą jest to, że trzeba zrobić tych zabiegów przynajmniej 5 (zwykle robi się około7-8), żeby widać było efekty. Cena jednego to 100-150zł, więc nie jest tanio Ale mam nadzieję, że przebarwienia mi się wybielą. Jestem dopiero po jednym zabiegu, a już widzę pozytywne efekty: tzn. przebarwienia ani drgnęły, ale za to grudki podskórne zrobiły się mniejsze, może nawet się z czasem zupełnie wygładzą.

JA poszłam w KWASY - i tu efekty są, ale zaprzestałam bo pieniązki sie mnie nie tryzmaja, poszłam w perfumy . No i teraz musze sobie poprzestawiac priorytety co bardziej kocham- zapachy czy cerę bez trądziku w wieku 28 lat.

ale są różne kwasy, delikatne itp itd. Chyab najskuteczniejsza froma odkrywania nowej, zdrowej cery. Raz mi się udało wiec wiem, ale ja mam hard core na twarzy więc dla kogoś bez hard coru - bedzie łatwiej.

Ach zabiegi na twarz - kiedy to było.

Aha - tak jak wszystkie tu pisza dziewczyny - ważne żeby nie było to mechaniczne złuszczanie - mikroderm.., a chemiczne.
Stary 2009-10-13, 16:58   #3790
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Mendosito - byłabym wdzięczna Albo gdybyś mogła zapytać o inny zabieg peelingujący dobry dla naczykowców

Kwasy znoszę raczej dobrze ( powiedziałabym, że nawet bardzo dobrze i widzę efekty). Oczywiście uważam, i jak mam jakiś specyfik, to stosuję go ściśle wg. zaleceń, nie częściej niż to jest wskazane, bo wtedy podrażnienie gotowe (raz użyłam toniku dwa dni pod rząd - i więcej nie zaryzykuję).

Frank Zappa

Czas edycji: 2009-10-13 o 17:03
Stary 2009-10-13, 17:01   #3791
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Rachell - ten aktor ze zdjęcia, grał w Seksie w Wielkim Mieście, drugiego męża Charlott - jeżeli oglądałaś. Swoją drogą - uwielbiałam postać, którą grał (za charakter oczywiście) - cholernie cieprliwy i wyrozumiały dla różnych nerwic, schiz i dziwacznych nawyków Charoltte.
Nie mogę się nie zgodzić. BTW dobrze gra tak w ogóle.

Katują nas takimi obrazkami chopów w tv ( mówię cały czas o charakterze) że potem kazdy napotkany chop ma wysoką poprzeczke. Wiem wiem , nikt mi nie kaze oglądac. Ale kcem.
Stary 2009-10-13, 17:05   #3792
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Nie mogę się nie zgodzić. BTW dobrze gra tak w ogóle.

Katują nas takimi obrazkami chopów w tv ( mówię cały czas o charakterze) że potem kazdy napotkany chop ma wysoką poprzeczke. Wiem wiem , nikt mi nie kaze oglądac. Ale kcem.
Nie, nie - ja tam mam świadomość, że TV to TV, a życie to życie. Inaczej ostro bym sfiksowała chyba

Frank Zappa

Stary 2009-10-13, 17:07   #3793
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Wybielą się.
Mnie nie zeszły do końca, ale ja mam poparzenia na twarzy po tym, jak zawisłam na ścianie w pełnym słońcu na parę godzin i tam, gdzie okulary dotykały policzków miałam masakrę. Ale różnica jest. Teraz dumam nad kolejną serią. Może na wiosnę?
Cytat:
Ważne aby przekaz, komunikat był jasny i przejrzysty - czy prosisz o pomoc czy prosisz o usługę, i czy pytasz o cenę.
Oczywiście - jest jako rzeczesz.
Pomoc, albo kumplowska przysługa.
Cytat:
Z tego, co słyszałam to jest to zabieg na tyle delikatny i nieinwazyjny, że mogą go sobie robić nawet osoby z cerą naczynkową oraz kobiety w ciąży Jeśli chcesz mogę dziś się zapytać, zaraz wychodzę.
Zapytaj, bo ja też mam wątpliwości co do tych naczynek.
Cytat:
Mendosito - byłabym wdzięczna Albo gdybyś mogła zapytać o inny zabieg peelingujący dobry dla naczyńkowców
Peeling kawitacyjny.
Nie wiem, co to jest, ale jakiś czas temu kosmetyczka mi proponowała.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 17:53   #3794
rachell111
Zakorzenienie

peeling kawitacyjny - miałam - jeżdżą po twarzy takim hmmmm czyms jak golarka nie wiem nie przyjrzałam się jakims narzędziem, jest rozprysk wody spod tego narzędzia i tak meziają jezdza kilka minut. Było tak miło ze bym usnęła. Niezłe ale również ze względów finansowych nie kontynuowałąm, ale to teraz "modne". poza tym to chyba urządzonko wydziela "coś" jakieś fale, czy ruchy no nie wiem to jest ta kawitacja, ale mozna zgooglowac dla pewnosci. JA wiem ze miłe, delikatne ale naczynkowcem nie jestem wiec nie pytałąm jak sie to ma do tego. Miejmy nadzieje Mendosita przyniesie świeże wieści z gabinetu.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Nie, nie - ja tam mam świadomość, że TV to TV, a życie to życie. Inaczej ostro bym sfiksowała chyba
To TV kłamie??????????:confused :
Stary 2009-10-13, 17:58   #3795
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
To TV kłamie??????????:confused :
Poznaj straszną prawdę - TAK

Inaczej w prawdziwym życiu szukałabym maklera giełdowego, który w ramach gry wstępnej, goniłby mnie z piłą motorową, ubrany jedynie w białe adidasy

Frank Zappa

Czas edycji: 2009-10-13 o 18:00
Stary 2009-10-13, 18:04   #3796
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Inaczej w prawdziwym życiu szukałabym maklera giełdowego, który w ramach gry wstępnej, goniłby mnie z piłą motorową, ubrany jedynie w białe adidasy
HA i on by był na bieżaco z peelingami moja droga.

ale Chloe miała szczęście że była u niego. Swietna scena jak po szafkach szukał czegoś stosownego do hmmmm ścięcia.

No to teraz muszę wziaśc się i pójść się z tym pogodzić.
Stary 2009-10-13, 18:07   #3797
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
HA i on by był na bieżaco z peelingami moja droga.
ŻE TEŻ NIE POMYŚLAŁAM

Frank Zappa

Stary 2009-10-13, 18:08   #3798
escritora
Zadomowienie

Cytat:

Echhh, marzenia...
Mnie by tam wystarczył szurnięty pastor z odstrzelonym kawałkiem mózgu i ładną jabłonką w ogródku
no dobra, to ja chyba łyknę herbatkę z sokiem malinowym na pocieszenie
Stary 2009-10-13, 18:09   #3799
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość
Echhh, marzenia...
Mnie by tam wystarczył szurnięty pastor z odstrzelonym kawałkiem mózgu i ładną jabłonką w ogródku
no dobra, to ja chyba łyknę herbatkę z sokiem malinowym na pocieszenie
Wiem, kto

Frank Zappa

Stary 2009-10-13, 18:21   #3800
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, kto
No coś Ty, tak łatwo mnie przejrzeć? Muszę popracować nad tajemniczością
Stary 2009-10-13, 18:22   #3801
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Obie musimy

Frank Zappa

Stary 2009-10-13, 18:24   #3802
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:

padłam

Co do peelingu kawitacyjnego to jest to super przyjemny zabieg Bardzo fajnie wygładza i oczyszcza. Pani kosm. może dodatkowo wtłoczyć jakieś ampułki i inne cuda na kiju (oczywiście cena wtedy wzrasta). Chodziłam na ten zabieg i bardzo sobie chwalę ale odkąd odkryłam peelnig i maseczkę Ziaja Pro to szkoda mi kasy, bo dawno nie miałam tak gładkiej cery jak po tym peelingu właśnie. Rewelacyjnie oczyszcza i wygładza

Dziewczyny, tak mi się jeszcze przypomniało odnośnie wypadania włosów. Może to głupie pytanie ale do jakiego lekarza trzeba się najpierw udać do ogólnego, dermatologa, który najlepiej pomoże

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2009-10-13 o 18:34
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 18:26   #3803
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Obie musimy
A tak w ogóle przepraszam za wścibstwo, ale oglądam właśnie Twoją grę wstępną z maklerem no czyste podglądactwo

Edytowane przez escritora
Czas edycji: 2009-10-13 o 18:28
escritora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 18:36   #3804
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
A tak w ogóle przepraszam za wścibstwo, ale oglądam właśnie Twoją grę wstępną z maklerem no czyste podglądactwo
Tylko mi nie mów, że się podnieciłaś. Bo ja na widok tych adidasków dostałam głupawki

Frank Zappa

Stary 2009-10-13, 18:43   #3805
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Tylko mi nie mów, że się podnieciłaś. Bo ja na widok tych adidasków dostałam głupawki

Parafrazując kreskówkę, rzeknę - Madzik, przestań, przez Ciebie popuściłam
Stary 2009-10-13, 19:12   #3806
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
a tak serio to ja tez biorę 25 złotych (a w trakcie studiów to brałam nawet 20) i uważam ze to bardzo mało, ale obawiam się ze ludzie przestaną się zgłaszać jak zobaczą wyższą cenę większość niestety ma takie właśnie podejście, byle jak najtaniej
Cytat:
Oczywiście, że 25 złotych to bardzo mało. I niżej nie zamierzam schodzić Chciałem już jej napisać, że za 12,50 od osoby to ja na dupie w domu wolę siedzieć, ewentualnie może poszukać kogoś w LO, może za tę cenę się zgodzi Ale ja przypuszczałem, że z nimi problematycznie będzie
Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Wiele osób bierze 30 zł , więc nie wiem dlaczego to uwałaczające.
Przy uczeniu 2 łebków na raz po 25 to 50 po 30 to 60 zł.
Wiele osób pracuje za znacznie mniejsze pieniądze na godzinę i nie są to ekspedientki.
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
mój małż (nauczyciel dyplomowany, egzaminator maturalny) bierze 35 zł w krakowie w którym wszystko jest podobno 2x droższe, ja chociaż zarabiam grubo ponad średnią krajową, nie mam 25 zł/h ani 20 nawet. Chociaż wiadomo- etat to etat a fucha to fucha.

jeszcze jeden przykład- prywatna szkoła językowa za godzinę bierze 70 zł-dzieli sie to na ilośc łebków, w tym jest wynajem sali, zysk szkoły, nauczyciel może dojeżdzc tez do domu- myslęze przy tej cenie dla lektora nie zostaje więcej niz 25 (ceny tez krakowskie, czyli niby drogo ,a lektorzy dobrze opłacani)
Tak dla porównania - mój nauczyciel od prywatnego angielskiego w Gdyni brał... 90 zł za godzinę. Lekcyjną. Przy czym na początku zasugerował, że na 45 minut, to się nawet nie opłaca umawiać Więc co tydzień zostawialiśmy u niego 180 zł (chodziło nas czworo, więc kwota się rozkładała). Nietrudno było zauważyć, że takich lekcji to facet miał dziennie co najmniej... kilka. Codziennie. Prosty rachunek

Ale teraz widzę, że się opłacało. Właśnie odrabiam pracę domową na gramatykę praktyczną - identyczne ćwiczenie z tej samej książki robiłam w liceum z rzeczonym korepetytorem

Ale mam ochotę na cokolwiek słodkiego. Oczywiście nic nie mam, ale czuję, że jak mnie mocno przyciśnie, to się poświęcę i wyjdę na ten mróz do sklepu (a wczoraj byłam twarda).
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 19:52   #3807
gryx82
BAN stały

Cytat:
Witam koleżanki oraz kolegę
Dawno tu nie zaglądałam (tzn. zaglądałam, ale tylko w celach podczytywawczych, jakoś nie miałam nic do napisania)

Ja też zazwyczaj nic ciekawego nie piszę, ale... ale kto mi zabroni?

Cytat:
Więc nie wiem, czy te botki są mi absolutnie potrzebne. Jak myślicie?
Moim zdaniem potrzebne Absolutnie, pilnie i nieodwołalnie

Cytat:
No to po co pić?
Dla zasady? Dawno temu, w felietonie Agaty Passent, przeczytałem, że jeśli po imprezie budzimy się bez kaca, oznacza to, że piliśmy na darmo

Sabbath... dlaczego przez całe swoje dotychczasowe życie pijesz na darmo?

Cytat:
Dychę od łebka za piątkę. Dobrze, że nie dajesz korków z matematyki.

Cytat:
Ja, zupełnie serio, nie foszyłabym się. Pięć dych za godzinę to bardzo przyzwoity zarobek, a z dwójką dzieciaków pracuje się łatwiej, niż z jednym.
Oczywiście, że to bardzo przyzwoity zarobek

Zobacz! Ja już się wcale nie foszę --->

Cytat:
JA poszłam w KWASY - i tu efekty są, ale zaprzestałam bo pieniązki sie mnie nie tryzmaja, poszłam w perfumy . No i teraz musze sobie poprzestawiac priorytety co bardziej kocham- zapachy czy cerę bez trądziku w wieku 28 lat.

ale są różne kwasy, delikatne itp itd. Chyab najskuteczniejsza froma odkrywania nowej, zdrowej cery. Raz mi się udało wiec wiem, ale ja mam hard core na twarzy więc dla kogoś bez hard coru - bedzie łatwiej.
Gdyby nie moje planowane wizyty w solarium, zamówiłbym sobie jakieś kwasy z allegro Myślałem nad Diacneal, który polecała swojego czasu Betty, ze względu na działanie niwelujące niedoskonałości i przeciwzmarszczkowe jednocześnie. Osławiony Lysanel Active nie przyniósł przykładowo zbyt spektakularnych rezultatów (choć poprawa stanu skóry była, nie moge zaprzeczyć)

---

Co się zaś tyczy pomagania znajomym w kwestii językowej - wielokrotnie tłumaczyłem/pisałem jakiś list, smsa czy też, jak ostatnio, reklamę firmy zajmującej się szeroko pojętą obróbką metalu (z "kwiatkami" do przetłumaczenia typu: cięcie i nacinanie kół zębatych, hartowanie piecowe, gięcie profili itp.), ale nie zamierzałem brać za to nawet złotówki Co innego jednorazowa pomoc, co innego - systematyczna. Koniec OT
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 19:53   #3808
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
No wiesz, ja mam wrażenie, że sporą część ciastek pieczesz specjalnie dla mnie
a dla mnie nie chce upiec dr Housa

Cytat:
I Velkopopowicky Kozel. I Krusovice czerne...
Uwielbiam czeskie piwa.
ja tez wszystkie bez wyjątku, nawet te których nazw przed wypiciem nie raczyłam zauważyć

Cytat:
Wow! Jestem modna!
no ba....jednak jesteś mainstreamowa

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Tak dla porównania - mój nauczyciel od prywatnego angielskiego w Gdyni brał... 90 zł za godzinę. Lekcyjną. Przy czym na początku zasugerował, że na 45 minut, to się nawet nie opłaca umawiać Więc co tydzień zostawialiśmy u niego 180 zł (chodziło nas czworo, więc kwota się rozkładała). Nietrudno było zauważyć, że takich lekcji to facet miał dziennie co najmniej... kilka. Codziennie. Prosty rachunek

Ale teraz widzę, że się opłacało. Właśnie odrabiam pracę domową na gramatykę praktyczną - identyczne ćwiczenie z tej samej książki robiłam w liceum z rzeczonym korepetytorem
ja tez chodziłam do takiego, no ale to był jedyny taki we wsi, ludzi miał non stop- mijali sie w drzwiach- jak ktoś sie spóxnił jego strata-miał krótszą lekcje za kasę taką jak zwykle. No ale tacy to wyjątki i muszą sie cenić bo by im ludzie na głowę weszli, a tak to chociaż częśc odpada ze względu na kasę

wróciłam z kolejnrgo obchodu kozakowego- widziałam jedne bardzo ładne buty- mogłabym je miec bez zastrzezeń wizualnych ale:
-były nieocieplane
-były cholernie drogie- 580 zł
- nie było mojego numeru

no i tak właśnie szykuje mi sie marznięcie kolejny rok , bo nie kupię butów bez fytra w środku. Co najlepsze- niektóre mają taki jakby długowłosy aksamit w środku- myslę no ok moze to i grzeje, wsadzam rękę do środka a tak aksamit tylko na cholewce a na części stopowej nic- po prostu NIC- a buty za 600 zł prawie- no kurde jak dla mnie to SKANDAL- pasowałoby sie wybrac gdzies na zakupy..nie iwem,...do Lwowa?

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-10-13 o 19:55
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 19:59   #3809
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Najbardziej się uśmiałam, w scenie, gdy okazuje się, że panienka, z którą się przespał, okazała się córką nowego partnera, byłej żony Hanka (bo tak chyba nazywa się bohater grany przez Duchovnego). Do tego panna okazała się mieć lat 16 (a więc niepełnoletnia). Mam nadzieję, że nic nie pokićkałam.
boska jest ta scena

Cytat:

dokładnie to był właśnie ktoś taki kto pasował do Charlotte

Cytat:

Cytat:
ja też Cię przejrzałam stanowczo musisz poćwiczyć

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Dziewczyny, tak mi się jeszcze przypomniało odnośnie wypadania włosów. Może to głupie pytanie ale do jakiego lekarza trzeba się najpierw udać do ogólnego, dermatologa, który najlepiej pomoże
do dermatologa

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość

najważniejsze że się opłacało, gorzej by było jakby gość się tak wysoko cenił, a jego nauki by nie dawały rezultatów

Właśnie wróciłam od mojego ortopedy, bo ostatnio coś moje zwyrodniałe kolana bardziej niż zwykle się odzywają i po raz kolejny usłyszałam ze to już tak zawsze będzie i muszę się przyzwyczaić bo taka moja uroda ja dziękuję z taką urodą... no ale cóż, mogło być gorzej

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 20:00   #3810
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Mendosito - byłabym wdzięczna Albo gdybyś mogła zapytać o inny zabieg peelingujący dobry dla naczykowców

.
Pytałam i: pani kosmetyczka twierdzi, że owszem, można robić mikrodermabrazję na cerze naczynkowej, ale należy ją zrobic niezwykle ostrożnie, tzn. używać najbardziej delikatnej (najmniej ścierającej) końcówki do tej maszyny, a miejsca najbardziej naczynkowe omijać. Wszystko zależy od stopnia wrażliwości skóry.

Cytat:
Wybielą się.
Mnie nie zeszły do końca, ale ja mam poparzenia na twarzy po tym, jak zawisłam na ścianie w pełnym słońcu na parę godzin i tam, gdzie okulary dotykały policzków miałam masakrę. Ale różnica jest. Teraz dumam nad kolejną serią. Może na wiosnę?
Moje plamy są takie zwyczajne, od opalania (miks: opalanie oraz skóra zmęczona wielomiesięczną kuracją kremami złuszczającymi). Pod makijażem niemal niewidoczne są, ale postanowiłam coś z nimi zrobić, bo w końcu człowiek bez makijażu też chce dobrze wyglądać.
Za tydzień mam mikro połączoną z kwasami, więc większy hardkor się zapowiada (podobno mogę się łuszczyć dość znacznie).

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dermatolog, a może endokrynolog? Nie wiadomo jaka jest przyczyna wypadania? A z dostępnych specyfików polecam Wax- trochę kłopotliwe w stosowaniu, ale rzeczywiście hamuje wypadanie włosów.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości