Offtopowe zapuszczanie cz. V - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-13, 21:36   #3661
Anariel
Wtajemniczenie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz. V

Pokaz kolor
-Od Lipca 2009 dbam o paznokcie

Anariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 21:39   #3662
astra85
Zakorzenienie

Anariel kiedy rodzisz?
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 21:43   #3663
Anariel
Wtajemniczenie

astra85 termin mam wyznaczony na 22 Hihi juz sie nie moge doczekac.

Stary 2009-10-13, 21:44   #3664
astra85
Zakorzenienie

zazdroszcze
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 21:46   #3665
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
Anariel
Ja wlasnie ide splukac farbe z wlosow..
Na jaki kolor farbowałaś?

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
witajcie wlosomaniaczki
nie bylo mnie klika dni n wizazu i tyle stron wogole jakos tak inaczej
Witaj! Dawno Cię nie było.
lilavati007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 21:47   #3666
dymka
Zakorzenienie

cytowanie mi działa
Cytat:
Napisane przez lilavati007 Pokaż wiadomość
Kiedyś na pewno go wypróbuje, ale nie wiem kiedy to nastąpi, bo żadko kiedy mam tyle pieniędzy, zeby wydać go na krem, mam wiele potrzeb, więc pieniądze się szybko ulatniają.

Ja właśnie narazie też chce wypróbować maseczki z glinki. Tylko nie wiem czy kupić zwykłą glinkę i zrobić z niej maseczkę, czy też kupić gotową z Dermaglinu.
Kupię też aspirynę i zrobie sobie tonik i maseczkę, w końcu to też kwasy, pewnie nie tak dobre jak effeclar duo, ale jednak.

Mi też coś wizaż nawala! Przez długi czas nie mogłam się zalogować!!!
Aspiryna też dobra, dla mojej buźki aż za mocna a więcej kasy to wydaję tylko na kwasy i filtr, poza tym proste, tanie nawilżacze a w ogóle to mi się śniło parę dni temu, że ziaja med miała nową serię - podróbkę effaclaru K, duo i diacneal i wszystko po 10zł za tubkę

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
witajcie wlosomaniaczki
nie bylo mnie klika dni n wizazu i tyle stron wogole jakos tak inaczej
Witaj Astra dawno Cię nie "widziałam"

U mnie Wojewódzki na ekranie...kurcze...uwielb iam go (a do tego ostatnio stwierdziłam, ze przez tę swoją złosliwość jest strasznie pociągający )
Stary 2009-10-13, 21:49   #3667
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Agusiu, jyyli - nie przez pryszcza urwałam się ze szkoły ale miałam umówiona dentystkę akurat w czasie lekcji. Zbieg okoliczności

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 21:56   #3668
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że chyba dosyć często śnię Ci się?
Noo, podejrzane, częściej niż House

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A jest olejek waniliowy?! Tj, on jest tylko zapachowy czy też można go dawać na włosy w celu nawilżenia ich? Bo ja jestem maniaczką wszystkiego, co waniliowe...
Niestety tylko zapachowy. Ale polecam serię Sweet Fantasy Joanny, szczególnie krem do rąk i błyszczyk Poezja

Wiecie, co mój wychowawca wymyślił? Że ci, którzy nie pojechali na wycieczkę klasową, muszą jutro przyjść na apel z okazji dnia nauczyciela. Np. gospodarz klasy nie musi, bo "dojeżdża" (co jej zajmuje może 20 minut, a są osoby, którym dojazd zajmuje nawet 2h). Tak, kara za to, że znam lepsze sposoby na roztrwonienie 250 zł niż nudna wycieczka z osobami, których nie lubię.
To jest 2,5 Nisimu Ale za to mogę zapłacić np. rachunek za wodę albo telefon, mogę też kupić dla siebie i brata bilety miesięczne i jeszcze na plastry hormonalne zostanie. Albo 3 pary butów albo płaszcz na zimę. Może jestem skąpa, ale jakoś żal mi kasy na kompletne głupoty. Ja bym jeszcze jakoś przebolała, ale są osoby, które nie mogą sobie pozwolić na wyrzucenie w błoto niemałych pieniędzy. I tacy ludzie muszą za karę za to, że ich nie stać, iść do szkoły, podczas, gdy pupilki wychowawcy nie muszą. Paranoja jakaś.
Przepraszam za ten wywód, ale musiałam wyrazić mój bulwers publicznie

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 21:57   #3669
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dymka Pokaż wiadomość
cytowanie mi działa

Aspiryna też dobra, dla mojej buźki aż za mocna a więcej kasy to wydaję tylko na kwasy i filtr, poza tym proste, tanie nawilżacze a w ogóle to mi się śniło parę dni temu, że ziaja med miała nową serię - podróbkę effaclaru K, duo i diacneal i wszystko po 10zł za tubkę

U mnie Wojewódzki na ekranie...kurcze...uwielb iam go (a do tego ostatnio stwierdziłam, ze przez tę swoją złosliwość jest strasznie pociągający )
Kurczę, to mam nadzieje, że dla mnie nie będzie za mocna, bo mam dość wrażliwą skórę... Ale spróbować warto.
Ja też preferuję tanie kosmetyki z prostym składem. Do mycia twarzy używam żelu calma hlc, a jako krem liliputz ze smokiem. Kupiłabym ten effeclar, ale że jestem biedną uczennicą to pieniędzy na ten cel brak.

Wojewódzkiego też bardzo lubie. Jest złośliwy, ale też inteligentny.
Stary 2009-10-13, 21:58   #3670
evullka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anariel Pokaż wiadomość
Pokaz kolor
Kolor sie nie zmienil od czasu jak wstawialam fotki gdzies na poczatku tej czesci

Cytat:
Na jaki kolor farbowałaś?

Od dluzszego czasu nie zmieniam koloru i farbuje na ciemny braz Tylko tym razem kupilam sobie ten caly Casting, ktory gdzies tam polecalyscie

Anariel ja tez sie nie moge doczekac Twojego bobasa
Zazdroszcze Ci i chyba znowu sprobuje niedlugo
evullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-13, 21:59   #3671
Anariel
Wtajemniczenie

evullka bedziemy trzymac kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 22:02   #3672
evullka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anariel Pokaż wiadomość
evullka bedziemy trzymac kciuki
Dobrze, trzymam za slowo
Stary 2009-10-13, 22:02   #3673
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Wiecie, co mój wychowawca wymyślił? Że ci, którzy nie pojechali na wycieczkę klasową, muszą jutro przyjść na apel z okazji dnia nauczyciela. Np. gospodarz klasy nie musi, bo "dojeżdża" (co jej zajmuje może 20 minut, a są osoby, którym dojazd zajmuje nawet 2h). Tak, kara za to, że znam lepsze sposoby na roztrwonienie 250 zł niż nudna wycieczka z osobami, których nie lubię.
To jest 2,5 Nisimu Ale za to mogę zapłacić np. rachunek za wodę albo telefon, mogę też kupić dla siebie i brata bilety miesięczne i jeszcze na plastry hormonalne zostanie. Albo 3 pary butów albo płaszcz na zimę. Może jestem skąpa, ale jakoś żal mi kasy na kompletne głupoty. Ja bym jeszcze jakoś przebolała, ale są osoby, które nie mogą sobie pozwolić na wyrzucenie w błoto niemałych pieniędzy. I tacy ludzie muszą za karę za to, że ich nie stać, iść do szkoły, podczas, gdy pupilki wychowawcy nie muszą. Paranoja jakaś.
Życie nigdy nie było sprawiedliwe...
Ja nie rozumiem Twojego wychowawcy, żeby karać kogoś za to, że nie pojechał na wycieczkę? To głupie, zwłaszcza, że nie każdego przecież stać, 250zł to dość dużo pieniędzy... A pozatym wycieczki to przecież nie obowiązek.
My zwykle jeździmy na wycieczki do teatru i przy okazji do centrum handlowego (wychodzi ok. 50zł). Ostatnio byliśmy na "Smyczy". Całkiem sympatyczna sztuka. Facet przebrał sie tam między innymi za prostytutkę. Mówie wam jakie on miał nogi, i jaki tyłek.
Ale nie powiem pojechałabym sobie na jakąś kilkudniową wycieczkę...
Stary 2009-10-13, 22:06   #3674
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, to mam nadzieje, że dla mnie nie będzie za mocna, bo mam dość wrażliwą skórę... Ale spróbować warto.
Ja też preferuję tanie kosmetyki z prostym składem. Do mycia twarzy używam żelu calma hlc, a jako krem liliputz ze smokiem. Kupiłabym ten effeclar, ale że jestem biedną uczennicą to pieniędzy na ten cel brak.

Wojewódzkiego też bardzo lubie. Jest złośliwy, ale też inteligentny.
Oj inteligentny... i ma w sobie coś z Woodiego... kiedyś mi się się śnił - woził mnie samochodem bez dachu i...no może dalej nie będę opowiadać
Ja buźkę od dłuższego czasu myję żelem do higieny intymnej(teraz na zmianę z effaklarem) - nawet mamę do tego przekonałam i jak tanio wychodzi

Cytat:
Niestety tylko zapachowy. Ale polecam serię Sweet Fantasy Joanny, szczególnie krem do rąk i błyszczyk Poezja

Bulwersami rzucaj Kochana - bo to chamstwo i jawna niesprawiedliwość ale na litość boską nie kuś Joanną też uwielbiam wanilię (i czekoladę) i na tę serię już dawno miałam chrapkę - chciałam w SP żele dobie kupić, bo w promocji były, ale jak przyszłam to pustą półkę zastałam
Stary 2009-10-13, 22:09   #3675
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Życie nigdy nie było sprawiedliwe...
Ja nie rozumiem Twojego wychowawcy, żeby karać kogoś za to, że nie pojechał na wycieczkę? To głupie, zwłaszcza, że nie każdego przecież stać, 250zł to dość dużo pieniędzy... A pozatym wycieczki to przecież nie obowiązek.
My zwykle jeździmy na wycieczki do teatru i przy okazji do centrum handlowego (wychodzi ok. 50zł). Ostatnio byliśmy na "Smyczy". Całkiem sympatyczna sztuka. Facet przebrał sie tam między innymi za prostytutkę. Mówie wam jakie on miał nogi, i jaki tyłek.
Ale nie powiem pojechałabym sobie na jakąś kilkudniową wycieczkę...
Kurczę, to fajnie macie... Ja tak chciałam pojechać do teatru albo do opery, bo na co dzień nie bardzo mam możliwość, to nie, musieli wybrać wycieczkę po muzeach na "lekcje muzealne" i to wszystko o polskiej literaturze, której nie znoszę. Na lekcje polskiego to ja mogę iść za darmo

Ale ja i tak jutro nie pójdę. Dzisiaj byłam tylko dlatego, żeby temu księciuniowi zanieść usprawiedliwienie za zeszły tydzień, no a prawdopodobnie zapalenie płuc mi się szykuje już od paru tygodni.

Stary 2009-10-13, 22:13   #3676
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj inteligentny... i ma w sobie coś z Woodiego... kiedyś mi się się śnił - woził mnie samochodem bez dachu i...no może dalej nie będę opowiadać
Ja tam i tak wole mojego HAŁSA!

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Kurczę, to fajnie macie... Ja tak chciałam pojechać do teatru albo do opery, bo na co dzień nie bardzo mam możliwość, to nie, musieli wybrać wycieczkę po muzeach na "lekcje muzealne" i to wszystko o polskiej literaturze, której nie znoszę. Na lekcje polskiego to ja mogę iść za darmo

Ale ja i tak jutro nie pójdę. Dzisiaj byłam tylko dlatego, żeby temu księciuniowi zanieść usprawiedliwienie za zeszły tydzień, no a prawdopodobnie zapalenie płuc mi się szykuje już od paru tygodni.
My właśnie zwykle jeździmy do teatru, bo tak na codzień to nie ma gdzie i jak. I fajne jest też, to że zwykle wybierany jest taki w miare fajny i przystępny repertuar, zeby nas do teatru zachęcić. Np. wspomniana wcześniej smycz podobała mi się, facet świetnie śpiewał, przebieral się w różne postacie, było zabawnie itp (był to teatr jednego aktora),
Stary 2009-10-13, 22:13   #3677
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Ja buźkę od dłuższego czasu myję żelem do higieny intymnej(teraz na zmianę z effaklarem) - nawet mamę do tego przekonałam i jak tanio wychodzi

Bulwersami rzucaj Kochana - bo to chamstwo i jawna niesprawiedliwość ale na litość boską nie kuś Joanną też uwielbiam wanilię (i czekoladę) i na tę serię już dawno miałam chrapkę - chciałam w SP żele dobie kupić, bo w promocji były, ale jak przyszłam to pustą półkę zastałam
Czekoladka Ziai jeszcze do włosów jest I ona jest boska i cudowna. I szampon, i odżywka Albo kokosowy krem Ziai Miałam do twarzy, ale do rąk używałam, bo skład miało dłuższy niż szampon HE

Stary 2009-10-13, 22:17   #3678
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Czekoladka Ziai jeszcze do włosów jest I ona jest boska i cudowna. I szampon, i odżywka Albo kokosowy krem Ziai Miałam do twarzy, ale do rąk używałam, bo skład miało dłuższy niż szampon HE
A ja jestem jakaś dziwna, bo nie przepadam ani za kosmetykami waniliowymi, kokosowymi i waniliowymi. Jak dla mnie są zbyt słotki, mdlące, ze aż mnie od nich głowa boli. Coć muszę przyznać, że olej kokosowy pachniał bardzo ładnie, delikatnie, a wszystkie kokosowe kosmetyki są zbyt intensywne jak dla mnie,
Stary 2009-10-13, 22:26   #3679
dymka
Zakorzenienie

Cytat:

Kokosa ziai miałam - do rąk, żel i masło do ciała - słodziutkie ale wolę masło kakaowe a teraz mi jeszcze o czekoladzie do włosów opowiadasz...ty Paskudo

Cytat:
A ja jestem jakaś dziwna, bo nie przepadam ani za kosmetykami waniliowymi, kokosowymi i waniliowymi. Jak dla mnie są zbyt słotki, mdlące, ze aż mnie od nich głowa boli. Coć muszę przyznać, że olej kokosowy pachniał bardzo ładnie, delikatnie, a wszystkie kokosowe kosmetyki są zbyt intensywne jak dla mnie,
Ja uwielbiam takie "słodycze" czekolada, wanilia, karmel, orzeszki, migdały czy kokos, natomiast owoce szybko mnie nudzą i mam problem z wykończeniem. A - i kawę uwielbiam :roll eyes: oj kawusia kochana :roll eyes:
Stary 2009-10-13, 22:29   #3680
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

My właśnie zwykle jeździmy do teatru, bo tak na codzień to nie ma gdzie i jak. I fajne jest też, to że zwykle wybierany jest taki w miare fajny i przystępny repertuar, zeby nas do teatru zachęcić. Np. wspomniana wcześniej smycz podobała mi się, facet świetnie śpiewał, przebieral się w różne postacie, było zabawnie itp (był to teatr jednego aktora),
I tak powinno być A na każdym kroku zniechęca się młodzież do wszystkiego, a potem gada, że "książek nie czytają, do teatru nie chodzą". To jest dopiero hipokryzja.
Do Twojej szkoły to ja bym nawet chciała chodzić Nam powiedzieli, że będziemy chodzić do kina, teatru, na wystawy, do muzeów a wychodzi na to, że raz w roku przymusowo idziemy do kina odrabiając coś tam. Raz byliśmy na Katyniu, a drugi raz na tym filmie o papieżu (nie wiem, akurat na to nie poszłam). Oczywiście nie muszę mówić, jak mnie to zachęciło do chodzenia do kina

Cytat:
To nie dziwne, moja mama też nie lubi takich zapachów Ale za to np. żel pod prysznic Joanny czereśniowy albo żurawinowy już uwielbia

Stary 2009-10-13, 22:35   #3681
lilavati007
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja uwielbiam takie "słodycze" czekolada, wanilia, karmel, orzeszki, migdały czy kokos, natomiast owoce szybko mnie nudzą i mam problem z wykończeniem. A - i kawę uwielbiam :roll eyes: oj kawusia kochana :roll eyes:
Ja właśnie wole orzeźwiające owocowe, np. cytrusowe nuty zapachowe. Podoby gust mam co do perfum. Nie lubie zbyt duszących i mdlących zapachów. Najczęściej mój wybór trafia na takie w żółtych, zielonych niebieskich buteleczkach, a te czerwony, różowe omijam najczęściej szerokim łukiem.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
I tak powinno być A na każdym kroku zniechęca się młodzież do wszystkiego, a potem gada, że "książek nie czytają, do teatru nie chodzą". To jest dopiero hipokryzja.
Do Twojej szkoły to ja bym nawet chciała chodzić Nam powiedzieli, że będziemy chodzić do kina, teatru, na wystawy, do muzeów a wychodzi na to, że raz w roku przymusowo idziemy do kina odrabiając coś tam. Raz byliśmy na Katyniu, a drugi raz na tym filmie o papieżu (nie wiem, akurat na to nie poszłam). Oczywiście nie muszę mówić, jak mnie to zachęciło do chodzenia do kina

To nie dziwne, moja mama też nie lubi takich zapachów Ale za to np. żel pod prysznic Joanny czereśniowy albo żurawinowy już uwielbia
To zapraszam do mojego małomiasteczkowego liceum. Nie jest może najkepsze na świecie, ale je lubie, ma taką rodzinną atmosferę, a lubie taką, bo nie przepadam za wielkimi szkolami z wyściegiem szczurów, wole popracować w domowym zaciszu. Zastanawiałam sie czy nie iść do jakiejś osławionej wrocławskiej szkoły, bo wiadomo wyższy poziom itp, ale nie samom nauką człowiek żyje, a myśle że psychicznie źle czułabym się w takiej szkole.
Babkę od Polskiego mamy całkiem spoko, zachęca nas do czytania wartościowych, ciekawych lektur zadając chętnym lektury na 6. Teraz np. możemy przeczytać "Lolite" podobno dość kontroweryjna lub "4 róże dla Lucienne" ta ma zaś wisielczy humor.

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Co do zapachow, to wiem, ze moze to i nie dziwne ale większość osób, które znam ubóstwia takie zapachy. Ale moja mama też ich nie lubi.
Stary 2009-10-13, 22:41   #3682
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
No Huose to wiadomo ABSOLUTNIE BEZKONKURENCYJNY
Wczoraj na AXN widziałam kawałek odcinka gdy House udawał, ze umiera i Cameron próbowała mu krew pobrać...ta scena...jahhh...boska

Cytat:
Ja właśnie wole orzeźwiające owocowe, np. cytrusowe nuty zapachowe. Podoby gust mam co do perfum. Nie lubie zbyt duszących i mdlących zapachów. Najczęściej mój wybór trafia na takie w żółtych, zielonych niebieskich buteleczkach, a te czerwony, różowe omijam najczęściej szerokim łukiem.
Ciężkich duszących perfum też nie lubię, raczej ciepłe, kwiatowe z nutką czegoś intrygującego albo uwodzicielskiego

Chciałam iść spać i nie mam gdzie koty się rozłożyły w łóżku... znów będę walczyć o kołderkę
Stary 2009-10-13, 22:43   #3683
evullka
Rozeznanie

dymka ile masz kotow?
Stary 2009-10-13, 22:54   #3684
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
dymka ile masz kotow?
W sumie 3, w łożku 2 ale już się przesunęły na skraj i zrobiły mi trochę miejsca a jednego zaraz na kocyk na fotel wyrzucę
Stary 2009-10-13, 22:58   #3685
evullka
Rozeznanie

O jaaa... 3 koty Niezle.. przynajmniej Ci sie nie nudzi Jakie maja imiona?
Stary 2009-10-13, 23:10   #3686
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
O jaaa... 3 koty Niezle.. przynajmniej Ci sie nie nudzi Jakie maja imiona?
Starszy kocut to Imbir, młodszy (czarny) Limes i kotka Coco
Nie można się przy nich nudzić i wiem, ze pewnie niektórzy sobie myślą, że wariatka ze mnie, że z kociakami w łóżku śpię, ale starszego kocurka nie miałabym serca wyrzucić. On do nas trafił jak miał ponad rok i chyba wciąż pamięta poprzednich włascicieli(mimo, że już 5,5roku jest u nas), bo zachowuje się jakby był zdziwiony faktem, że wolno mu do łóżka wskoczyć, że ktoś go chce popieścić i kochać... zawsze okazuje wdzięczność...czasem aż mi się wilgotno w okolicach oczu robi. Do tego ufa nam po prostu bezgranicznie - wyciąganie kleszczy czy opatrywanie ran znosi ze stoickim spokojem, nawet przytrzymywać go nie trzeba. No i miał złamaną łapkę jak do nas trafił i przy okazji chyba jakiś uraz kręgosłupa zaliczył (weterynarz nic nie stwierdził). Zwykle biega z prędkością światła, ale czasem ma gorszy dzień i chodzi jak staruszek...no jak go nie kochać i nie pozwolić mu wygrzać kości w pościeli
Stary 2009-10-13, 23:30   #3687
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Ja mam 2, ale im nie pozwalam nawet wchodzić do mojego pokoju, bo bezczele mi sikają po kątach Jeden nawet sobie umie otworzyć szufladę z ubraniami. Raz tak było, że mama rano mnie budziła i z nią przyszedł kot, otworzył szufladę i tarzał się w skarpetkach. No to mówię "mamo, weź stąd Lilka" a ona że nie, bo on tylko się pudluje w tych skarpetach. Cóż, nie wzięła. Cała szuflada skarpet do prania
Dziwnym jest, że tylko w moim pokoju odwalają takie numery, mimo, że to ja je karmię.

Za to pies się nauczył takiego rodzaju zemsty od kotów i teraz, jak chodzi na smyczy (ma cieczkę, ale spokojnie, nie zamierzam rozmnażać - jak tylko będę mieć kasę, to sterylizuję. Niby zajść nie może, bo ją cały czas pilnujemy, ale jest wkurzająca), to potrafi na spacerku udawać, że robi siusiu, przebiegła małpa, a potem narobić w przedpokoju wielką kałużę + kupsko
I to bynajmniej nie jest jedyna rzecz, jakieś się od kocurów nauczyła, sprytna bestia

Stary 2009-10-13, 23:44   #3688
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Starszy kocut to Imbir, młodszy (czarny) Limes i kotka Coco
Nie można się przy nich nudzić i wiem, ze pewnie niektórzy sobie myślą, że wariatka ze mnie, że z kociakami w łóżku śpię, ale starszego kocurka nie miałabym serca wyrzucić. On do nas trafił jak miał ponad rok i chyba wciąż pamięta poprzednich włascicieli(mimo, że już 5,5roku jest u nas), bo zachowuje się jakby był zdziwiony faktem, że wolno mu do łóżka wskoczyć, że ktoś go chce popieścić i kochać... zawsze okazuje wdzięczność...czasem aż mi się wilgotno w okolicach oczu robi. Do tego ufa nam po prostu bezgranicznie - wyciąganie kleszczy czy opatrywanie ran znosi ze stoickim spokojem, nawet przytrzymywać go nie trzeba. No i miał złamaną łapkę jak do nas trafił i przy okazji chyba jakiś uraz kręgosłupa zaliczył (weterynarz nic nie stwierdził). Zwykle biega z prędkością światła, ale czasem ma gorszy dzień i chodzi jak staruszek...no jak go nie kochać i nie pozwolić mu wygrzać kości w pościeli
Ja mam co prawda jedną Kicię, ale też jak chce to śpi ze mną w łóżku. Generalnie robi, co chce. I również przybyła do mojego domu, kiedy miała trochę ponad rok. Urazów fizycznych żadnych nie miała, ale widać, że brakowało jej miłości. Teraz za to dostaje jej tyle ode mnie, że spokojnie jej wystarcza :P Mam obsesję na punkcie mojej Szarlotki ^^
Stary 2009-10-14, 06:47   #3689
dymka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 2, ale im nie pozwalam nawet wchodzić do mojego pokoju, bo bezczele mi sikają po kątach Jeden nawet sobie umie otworzyć szufladę z ubraniami. Raz tak było, że mama rano mnie budziła i z nią przyszedł kot, otworzył szufladę i tarzał się w skarpetkach. No to mówię "mamo, weź stąd Lilka" a ona że nie, bo on tylko się pudluje w tych skarpetach. Cóż, nie wzięła. Cała szuflada skarpet do prania
Dziwnym jest, że tylko w moim pokoju odwalają takie numery, mimo, że to ja je karmię.

Za to pies się nauczył takiego rodzaju zemsty od kotów i teraz, jak chodzi na smyczy (ma cieczkę, ale spokojnie, nie zamierzam rozmnażać - jak tylko będę mieć kasę, to sterylizuję. Niby zajść nie może, bo ją cały czas pilnujemy, ale jest wkurzająca), to potrafi na spacerku udawać, że robi siusiu, przebiegła małpa, a potem narobić w przedpokoju wielką kałużę + kupsko
I to bynajmniej nie jest jedyna rzecz, jakieś się od kocurów nauczyła, sprytna bestia
No to masz z nimi wesoło moje kocury nie mają w sobie ani odrobiny złośliwości, natomiast kotka ze 2 razy nasikała mamie na drzwi sypialni jak jej wpuścić nie chciała.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja mam co prawda jedną Kicię, ale też jak chce to śpi ze mną w łóżku. Generalnie robi, co chce. I również przybyła do mojego domu, kiedy miała trochę ponad rok. Urazów fizycznych żadnych nie miała, ale widać, że brakowało jej miłości. Teraz za to dostaje jej tyle ode mnie, że spokojnie jej wystarcza :P Mam obsesję na punkcie mojej Szarlotki ^^
Hihi - to nie jestem jedyną, która ma kota na punkcie kota

A tak w ogóle dzień dobry
Stary 2009-10-14, 07:14   #3690
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Śnieg!

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości