|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar X
|
|
|
|
#3872 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a propos nazwisk to ja sobie nie wyobrażam zmieniać swojego chyba jakby co to również ewentualnie pozwolę sobie doczepić drugie |
||||
|
|
|
#3873 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie nikt. Taka nasz władza nad wielkimi tego świata. ![]() Stając się osobą publiczną liczysz się nie tylko z lubieniem i nielubieniem, oplotkowywaniem ci tylko w TV i różnych pismach (i na salonach, i w familokach), ale też z tym, że ludziska będą Cię czytać nie rozumiejąc i dorabiać swoje teorie do twoich słów. To dopiero jest doznanie, kiedy czytasz coś, czytasz, czytasz... a potem nagle olśnienie: ale ja czegoś takiego nigdy nie napisałam!!! Cytat:
Ale oczywiście, że rodzice zostają przy swoich. Czemu dorosły człowiek, o zbudowanej tożsamości, o pewnej ustabilizowanej pozycji towarzyskiej i zawodowej miałby nagle zacząć nazywać się inaczej, niż przez całe życie się nazywał? Na lotniskach nie ma najmniejszych problemów z dzieckiem o dwóch nazwiskach. Nawet jeśli podróżuje z rodzicami o paszportach na pojedyncze (ja mam paszport na panieńskie bez gówienka).
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to dobrze ze jest nas coraz więcej z tym niezmienianiem nazwisk, byłoby miło gdyby stało sie to równie powszechne jak zmienianie, jedni zmieniją inni nie i nikt się nikomu nie dziwi i pytań nie zadaje ot po równi |
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam
![]() Cytat:
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja bym się tam wybrała, a co, zobaczyć jak jest. Lubię próbować nowych rzeczy. I mówię całkiem serio, taki już mam ludzki stosunek do tego nie jestem juz mega na "nie" "nigdy w życiu" ale też nie mam parcia wszechobecnego wokół większości moich rówieśniczek, i młodszych ( bo juz funkcjonuje jako stara panna w srodowisku ale no comment) no jak sie ułozy tak się ułozy tylko nazywac się bede tak samo - tak Sabb myślę że będę robić z tym gówienkiem to samo co ty, i to z niemałą satysfakcją. .
|
|
|
|
|
#3877 | |||||
|
BAN stały
|
A jaka dłuuuga (i bolesna) droga przede mną
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czyli jednak kac po imprezie nie całkiem Ci obcy Cytat:
Ale, ale... co powiecie o tej i o tej parze?
|
|||||
|
|
|
#3878 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Też nie oceniam. Cytat:
Cytat:
![]() W tym kontekście nie wyobrażam sobie życia ludzi w Średniowieczu. Przecież oni ciągle żyli z jakimś bólem. Zęby, schorzenia dermatologiczna, nieleczone urazy... Te 30 lat, które przezywali to naprawdę było sporo w takich okolicznościach. Cytat:
I jeszcze dodać, że chciałabym dożyć czasów, kiedy ludzie tak, jak nie dziwią się mężczyźnie, który chce nadać swoje nazwisko dziecku, przestaną dziwić się kobiecie, która pragnie tego samego. Sto razy spotkałam się z wyrzutami, co to za durne pomysły mam, żeby dziecko miało moje nazwisko. A czy mężczyźnie kto mówi, że to fanaberie? ![]() edit: Bo imprezie zwanej ślubem jak najbardziej nieobcy.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-10-14 o 01:15 |
||||
|
|
|
#3879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje życie nie ich, a ja nie będę ponosić ewentualnego ryzyka, za które konsekwencjami będę płacić ja, nie "oni". Tak jeszcze na marginesie zauważyłam, że najczęstsze ataki spotykają mnie od osób, których "harmonijne i szczęśliwe" pożycie w małżeństwie czy związku ogólnie, pozostawia wiele do życzenia ![]() Cytat:
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-14 o 01:26 |
||
|
|
|
#3880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
butki sa odjechane, na prawdę, nie doradzę nie potrafię, podobają mi isę oba z naciskiem na te pierwsze ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Cytat:
miewam podobnie i prawisz słusznie - tylko ty żyjesz swoim życiem, i ty z niego będziesz mieć to co będziesz kij im w oko ( nie było kija) - nie sorry to przeciez tez jest kij tylko basebalowy !
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2009-10-14 o 01:30 |
||
|
|
|
#3881 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jest, ale w ciemnym brązie (i jak nie znoszę brązów, ten jest nawet niezły). Może jutro przejdę się do ich sklepu i sprawdzę organoleptycznie
|
||
|
|
|
#3882 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Właśnie właśnie. A najciekawsze jest to, że oburzają sie na moje fanaberie zwykle kobiety. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze hmmm retro elita niekoniecznie gangsta czyli np legal biznes brąz wyjątkowo elegancki - tak łyskowaty - moze nie wiem brandy co jest ciemniejsze, ten brąz na bank ma swoją nazwę POMÓŻCIE JAK SIĘ TEN KOLOR BRĄZU NAZYWA ( ja wiem ze to prozaiczne ale ja nie umeim nazwac a chciałabym) nie mahon, nie heban, nie whyskey - po zbliżeniu to mahoń Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2009-10-14 o 01:42 |
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jesteś kulturalna, taktowna, inteligentna...
![]() Powinnam dopisać, że oczywiście nie jest regułą to, że pytają mnie tylko ludzie sfrustrowani w swych związkach, bo wyszło jakieś takie uogólnienie Oczywiście, że to nie reguła, tylko częstotliwość jakaś taka u mnie wyszła![]() A wiesz, że spotykam się z reakcjami tego typu? I się ciągle głowię, skąd kurka, one się biorą (tzn. takie a nie inne reakcje u kobiet, nie same kobiety)
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-14 o 01:42 |
|
|
|
#3885 |
|
BAN stały
|
Mieszacie mi w głowie, tyle Wam powiem
Idę się więc myć, nara
|
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mieszam to proste:
nr 1 czarne - wchodzisz w tych butach i kobiety myslą: zanosi sie na seks lub przynajmniej flirt/ filtr mężczyźni - hmm za***iste buty se kupił nr 1 brązowe - to samo tylko w kolorze nr 2 - wszyscy myślą - ciekawe czy zaraz wyciągnie gnata zza ( czegoś tam) i rozwali nas wszystkich w pi.....u i tym optymistycznym akcentem lecem do szykowania spanka jak nie dotrwam to dobranoc wszystkim |
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie Cie kocham za te ostre riposty ja to dopiero mam malzenstwofobie nie chce zeby ktos mowil o mnie "zona", nie chce miec innego nazwiska (lubie swoje) a poza tym w ogole nie chce, zadnych formalnosci, ceremonii i innych tego typu bzdetow tylko po to, zeby rodzina i inni mieli poczucie, ze spelniam jakis spoleczny obowiazek A co do odmiennosci to ciezki ze mnie przypadek Kalkuluja i wychodzi na to, ze w domu jednak przydala by sie osoba poukladana. Smutne to...
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam mogę sprzątać, prasować, prać - dla siebie
![]() Chyba czas iść spać - dobranoc wszystkim
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tez łudzę sie że chodzą po ziemi ( najlepiej naszym kraju) faceci tak samo patrzący na życie jak my. Fakt ja juz radykalna nie jestem, bo zmieniłam zdanie co do kilku spraw, ale sama zmieniłąm, ale zawsze robię to i tak jak uważam za słuszne i nie lubię i nie chcę się naginać. Ja mogę wziasć ślub jak będę mieć na to ochotę nie dla cioci i babci - i też w takim stylu i miejscu jak będe miec ochotę - wrecz mam wielką ochotę popatrzec jak im szczęki opadają w trakcie tego ślubu. |
|
|
|
|
#3892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wielu byłych TW w dalszym ciagu mamy obok siebie , nawet niewiedząc o tym. Bo nie byli znanymi osobami. O wielu nie wiemy , bo dokumenty zostały zniszczone lub ukryte. Np. co do księzy katolickich. Generalnie ja tez nie oceniam. Mimo to, dziennikarstwo w wydaniu Passenta lubię. Cytat:
No i jak to bez tej białej sukni. Nie zostać księzniczką ? A na marginesie. Brudne ciuchy wyrzucasz?
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2009-10-14 o 02:19 |
|||
|
|
|
#3893 | |
|
BAN stały
|
Kobiety...
![]() Cytat:
--- Dobrej nocy
|
|
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio niestety czesciej przesiaduje przed tv niz przed gazetami, a dziennikarstwo telewizje zaczyna zahaczac o rynsztok, panowie typu Rymanowskiego, Durczoka...i inne sepy szukajace taniej sensacji oddaje do Czerwonego Krzyza
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2009-10-14 o 02:28 |
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja nie mam od 5 lat TV w domu
![]() A i do gazet sporadycznie zaglądam. Zbyt duzo rynsztoka wszędzie. Idę myc moje nienkie włoski , zastanawiam się nad tym Der..coś tam. Jakby mi więcej urosło , to nie widac by było że takie cienkie i fryzurka by była bujniejsza. Czy mozna to stosować , nawet jak nie wychodzą włosy Myśłę o szmponie.
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrej nocy, bo znowu zaśpię do roboty
|
|
#3898 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
Próbowałam Skrzypovitę, wypadają tak samo ale są bardziej błyszczące. Co do nazwisk - mi było trudno ale zmieniłam. Dla męża było to bardzo ważne. Zamiast dziwnego z końcówką "ska" mam teraz krótsze, prostsze. Rozstałam się bez żalu, a że nazwisko noszę inne, zmieniły mi się liczby numerologiczne. Stałam się milsza i spokojniejsza. Piję kawkę i zmykam. Miłego dnia.
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim
![]() Ćwiczę poranne wstawanie :hahaha :
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazuje się, że można. Robi się chyba wtedy słabą mikro+ słabe kwasy. Za tydzień zdam relację. Fatalnie dziś spałam- stresowałam się śniegiem, który ma ponoć dziś padać, a ja nie mam zimówek założonych. Miłego dnia! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

chyba jakby co to również ewentualnie pozwolę sobie doczepić drugie 

( nie było kija) - nie sorry to przeciez tez jest kij tylko basebalowy !

normalnie Cie kocham za te ostre riposty
Myśłę o szmponie.